Napadeni Drnovšek
.flickr-photo { border: solid 2px #000000; } .flickr-yourcomment { } .flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; } .flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; } www_gibanje_org, originally uploaded by jani1sever. Gibanje org. na spletni strani Drnovškovega gibanja Če si hočete ogledati ...Gibanje org. na spletni strani Drnovškovega gibanja
Če si hočete ogledati spletno stran Gibanja za pravičnost in razvoj, boste zagledali zgornjo podobo. Predsednik je kot kaže postal zanimiva tarča tudi na internetu.
Morda je zanimivo, da se je predsednikovemu gibanju to pripetilo prav v času, ko Drnovšek ni najbolj “priden” in kooperativen v odnosih z vlado.
Odziv Gibanja in predsednika republike še pričakujemo.
Jani Sever
10 x komentirano

Jooj, no…
Kot sem že rekel na enem drugem blogu - to ni napad, ampak zgolj posledica dejstva, da je nekdo pozabil podaljšati domeno, ki je včeraj potekla. Ne se blamirati…
Če je pa kak nepridiprav domeno v vmesnem času registriral na svoje ime (danes je že registrirana), bomo pa kmalu videli…
Jaja, teorija zarote. Vlada si hoce podredit funkcijo predsednika, ce ne drugace, pa vsaj na netu, hehe…a nimate nobenih pametnejsih novic?
Res je - gre za domeno. Vendar je tudi to oblika napada. In seveda šlamparije tistih, ki skrbijo za njeno podaljšanje.
nekdo na vest.si spet ni naredil domače naloge!!!
Blamaža pa taka! Še dobro, da niste koga obtožili hekerskega napada…
domena Gibanje.org je zdaj spet rezervirana v imenu podjetja Ra-Gazela, ki sicer skrbi za spletne strani Gibanja za pravičnost in razvoj.
Očitno je le vprašanje časa, kdaj bo spet delovala na netu. Do takrat, pa bi bilo morda za vest.si bolje, da umakne to vest in se opraviči za napako.
p.s. za ugotovitev, kdo je registriral domeno, in spoznanje, da dela za Gibanje za pravičnost in razvoj, sem potreboval manj kot 5 minut.
To da je domena registrirana na ime Borut Kovačec, Ra-Gazela d.o.o. nam je znano. Vendar je ob tem zanimivo, da Drnovškovo gibanje stvar raziskuje in še vedno ne vedo kaj se jim je zgodilo.
@Administrator: ‘Napad’, o katerem govoriš, bi lahko bila ena od oblik spletnega skvoterstva (v februarski številki revije Moj Mikro piše nekaj o tem), pa ni. Gre izključno za šlamparijo vzdrževalca strani. Pika.
Če bi pa tretja oseba v času, ko domena ni bila registrirana, to domeno registriral, pa bi lahko govorili o skvoterstvu.
Natančno to. Nenavadno je, da pri GZPR še ne vedo za kaj gre. Ima pa Vest že posneto izjavo gospoda Kovačeca. Objavili jo bomo takoj, ko bo naložena.
>Nenavadno je, da pri GZPR še ne vedo za kaj gre.
Eh, seveda ne vejo, ker ni(so) računalničar(ji).
On(i) samo ve(do) “da jim internet ne dela”…
Vzdrževalcu pa verjetno tudi ni do tega, da bi se prostovoljno šel potunkat in priznati, da je pozabil podaljšati domeno…
men pa dela
Ja, stran že deluje. Ponavadi pa tako ali tako ne more nekdo drug registrirat domene v roku meseca dni, saj je rezervirana za predhodnika.