10. april, 2007 | Katja Lenart

Avstralski Triosk in zelenjava

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Avstralski trio TRIOSK je v sklopu svoje japonsko-evropske turneje privandral tudi v Slovenijo. Na takozvano veliko soboto, v Menzo pri Koritu (Metelkova). Na povabilo Katamana.

Omenjena lokacija je bila zgledno napolnjena, presenečenje je bila le (statično) sedeča publika.

Prav prijetno je bilo klepetati s fanti, imajo namreč zanimiv smisel za humor. Bobnar Laurence menda v ne-glasbenem življenju igra kriket, Adrian (klaviature, elektronika) ga rad gleda, Ben (kontrabas, el. bas, elektronika) pa igra tenis.

Sicer pa so fantje na kratkem obisku v naši podalpski deželici lahko spoznali tudi nekaj resnic “slovenski” zelenjavi, povedali (ne)resno zgodbo o tem, kako so se združili v trio, in mimogrede predstavili še svojega šoferja (četrtega, skritega člana) Trioska.

In koncert je bil pravo zvočno (elektro-jazzovsko) doživetje.

Triosk so laičnemu Slovencu morda neznanka. Na medmrežnem (po)vabilu je bilo med drugim takole zapisano:

“Avstralska zvočna specialiteta končno pri nas!
TRIOSK (Leaf Label; Sydney)
sobota, 7.4. 2007 ob 22.00, Menza pri koritu, AKC Metelkova
Adrian Klumpes (klaviature,elektronika)
Ben Waples (kontrabas, el. bas, elektronika)
Laurence Pike (bobni)

“Mogočna slutnja nečesa, kar lahko postane jazz v novem tisočletju. Triosk nam razkrivajo magični kraj, kjer se stikajo robovi jazza, elektronike in tehna”
The Observer, London

Album The Headlight Serenade je bil v mednarodnem glasbenem tisku razglašen za enega najboljših albumov leta 2006 (med drugim tudi 6. mesto v jazz sekciji revij Jazzwise in Mojo).

V živo zasedba Triosk svoje kompozicije in strukturirane improvizacije izvaja z dinamično intenzivnostjo, ki se razteza od z jazzom zaznamovane globoke ambientale do eksplozivnih post-rock vznemirljivosti.”

Video: Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano