11. junij, 2007 | Denis Sarkić

Zbor za sproščenost

Napoved jutrišnje javne tribune Sproščena Slovenija leta 2007.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik Zbora za republiko Peter Jambrek je na novinarski konferenci napovedal jutrišnjo javno tribuno zbora z naslovom Sproščena Slovenija leta 2007. Po Jambrekovih besedah Slovenija potrebuje vsaj še en mandat, “da vsaj približno sanira 12 let nesproščenosti na 50 let podlage diktature.” Ob Jambreku so zbor napovedali še Janko Kos, Matej Makarovič, Ivan Štuhec in Jože Snoj.


Jože Snoj: “Tisti ki so pa nesproščeni, pa vejo kdo so. Stara struktura, ta je nesproščena.”

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
31 x komentirano
  • oskar je rekel/-la:

    To ti je cinik.

  • optimist je rekel/-la:

    what`s going on?
    debata o sproščenosti deluje kot nacionalna seansa sproščanja..

  • peace man je rekel/-la:

    Spoštovani in spoštovane, Galerija Alkatraz in Mirovni inštitut vas sproščeno vabita,

    da si ogledate samostojno razstavo

    Arjana Pregla

    SpLoščena Slovenija

    v galeriji Alkatraz, od 12. do 16. junija, vsak dan od 21. do 24. ure

    in

    prisluhnete pogovoru o knjigi

    Borisa Vezjaka

    Sproščena ideologija Slovencev

    O političnih implikacijah filozofema »sproščenost«

    (zbirka Politike, založba Mirovnega inštituta),

    ki bo v galeriji Alkatraz, v četrtek, 14. junija, ob 20. uri.

    O knjigi in tematiki, ki jo obravnava, bodo govorili avtor Boris Vezjak ter Rastko Močnik in Mitja Velikonja.

    Pogovora se bo udeležil tudi avtor razstave »SpLoščena Slovenija« Arjan Pregl.

    Vabljeni tudi k obisku spLoščenega bloga Arjana Pregla na naslovu http://razstava.blogspot.com in tegale bloga.

  • MH je rekel/-la:

    Samo, da ne bo potrebnih 50 let, da se sanira vso to sproščenost.

  • Dinozaver je rekel/-la:

    Kdaj bodo že sproščeni akademiki začeli vračati diplome in akademske naslove, pridobljene v totalitarnem sistemu? Kot večina stari v tistih 50 letih, predvidevam, da so tudi ti neveljavni, nelegitimni in ničvredni.

  • Črni Gad je rekel/-la:

    Po sprejemu pa so postregli gostom s suhimi figami.

  • Črni Gad je rekel/-la:

    Po sprejemu so goste postregli s figami.

  • KRPAN je rekel/-la:

    štuHec lahko govori o sproščenosti, jaz bi tudi, če bi mi oblast vse dala. pa še davkov mi državi ne bi bilo treba plačati.

  • nijebitno je rekel/-la:

    neverjetno. tile ljudje zbora za republiko živijo v svojem svetu. kot da bi gledal risanko:) zelo (ne)sproščeno risanko z akterji, ki so napeti ko struna, ki bo ravnokar počila. potem pa univerze niso sproščene - pa kakšno vezo ima sproščenost s stanjem univerz. pa sej se ne gremo flower power. potem pa snoj butne: dejmo nardit en eksperiment sproščenosti: poglejmo, koliko od tega dogodka se bo vrtelo na rtvslo. ja pa kaj - naj prekinejo trenutni program z velepomembno novico, da so se sestali vrli možje in se naj kr cel dan govori samo o njih, velecenjenih in sproščenih top of the pops wanabijih.
    js mislim, da se delajo norca iz nas. ali pa mislijo da smo ovce, še bolje jagenjčki. beebeebeebee
    zgleda da je enoumje še vedno problem. vendar je tokrat prisotno z druge strani, če se že gremo delitev na strani, kot to počnejo osebki na posnetku.

  • Črni Gad je rekel/-la:

    Kaj pa veste - morda je vse samo oglaševalska kampanja za Labelo ?

  • nejc je rekel/-la:

    Ooo fino!
    O sproščenosti, najbrž tudi v medijih bojo razpravljali dan po sproščenem pismu Starine Kosmove, ki je lepo raznkrinkla pomočnike urednika Slivnika, podala sicer zelo očitne informaije o kadrovanju v nadzorni svet itd…!

    To pa utegne biti sila zanimivo. Se že veselim :))

  • mazinga je rekel/-la:

    sproščeno k truman show

  • Ščurek je rekel/-la:

    Psihitatrija.

  • Ščurek je rekel/-la:

    Makarovič uber alles pooseblja možgane slovenskega naroda! Ali si z njim ali pa proti demokraciji. On je v praksi pokazal, kaj so to blodnje: jaz imam edini prav, vsi drugače misleči pa se motijo.

    Prva stvar, ki ti jo na FDV povejo, pa je, da za vsako stvar obstaja več resnic.

    Sproščeno! SIEG!

  • HST je rekel/-la:

    da “Slovenija potrebuje še en mandat” al da “JJ (ta vlada) (SDS) potrebuje še en mandat”

  • [...] Tako odlično je kazalo: včeraj in danes je brbotalo od sproščenosti. Najprej Pahor po »klavzuri«, kje je razkril, da je nesmrten (ja, je še kakšno drugo spoznanje, ki bi človeka ultimativno sprostilo) in kjer je pojamral o sproščenosti. Potem danes predpremiera jutrišnjega Zbora za republiko. Antološki kos besedičenja. Genialno, profesor Jambrek, boljše od enega Zbora in medijskega pozornosti sta dva in dve medijski pozornosti. Zato ni naključje, da je Jože Snoj izrekel tisto staro: »bomo videli, koliko so sproščeni mediji, glejmo zvečer dnevnik RTV« (parafraza). S tem si pač zanesljivo kupiš pozornost v dnevniku pri svojih kolegih (Vodušek je razumel namig). No, bili so v vseh dnevnikih, v vseh časopisih. Vključno s stavkom »bomo videli, če nas bodo spustili« (parafraza). In potem še sproščeni Peterle. In ja, vsi se bodo dobili jutri na Zboru: Peterle, Pahor…..saj vemo, kaj jih druži. [...]

  • mitja sinkovec je rekel/-la:

    rad bi se udeležil sproščenega pogovora,pa moram delat.da bom lahko kot davkoplačevalec prispeval za letalsko vozovnico Ruplu,da bo lahko priletel in sproščeno povedal,da če nisem sproščen sem si sam kriv

  • scinti je rekel/-la:

    tile so utrgani, seveda so potem tud sproščeni…

  • 007 je rekel/-la:

    RKC je sproščena pri svojih dejanjih izza cerkvenih zidov. Pedofilija,homiči, splavi na črno itd. To je sproščenost, da ti gre na kozlanje. Pri Jambreku pa privat univerza.

  • Slovenec1 je rekel/-la:

    Smo Slovenci sploh lahko sproščeni, ko nam za vratom visi meč sodne veje oblasti in sodnikov s trajnim mandatom, ki ZLORABLJAJO trajni mandat za sprejemanje sklepov in sodb na podlagi partijske direktive ?

    Zato se komunajzarji lahko še naprej norčujejo iz državljanov Slovenije in nasprotujejo vsaki reformi sodstva, ki je nujna za to, da bi Slovenija postala pravna država !

    Pri nasprotovanju reformio sodstva so najglasnejši sodniki, ki se bojijo izgube privilegijev, ki so jih imeli s plačevanjem partijske članarine !

  • Nesproscen je rekel/-la:

    Pa, a se zajebavate!?! In kje je kaksno kriticno novinarsko porocanje? Kaksna kriticna novinarska misel? Pa to ni vec res!!!!!
    A je res nujno, da ta narod pozre vse, kar mu je servirano? Odvzem drzavnega premozenja v naravi, kontrola medijev, nadzor nad kadri, diskreditacije, lazi….na koncu pa smo vsi sprosceni. Seveda smo. Sprosceni vsega, kar smo imeli pred tem. Pa to ni vec res.
    Ob vsej tej sproscenosti je pa najbolj zalostno to, da je moznost dobiti vsaj nekoliko drugacne novice, kot v sproscenih informativnih programih in oddajah, na nekih online medijih kot je denimo vest. Sicer, hvala kurcu, da je vsaj to dostopno. Ampak si je treba priznati - sproscenost se nikoli ni imela tako pervertirane konotacije, kot jo ima danes. In, ce je tako, mi je cist kul, da sem nesproscen ob dojemanju sproscenosti.

  • D_F je rekel/-la:

    A bo to KOMIFORUM, kjer bo tovariš Jambrek pokazal sproščenost ob levitvi iz visokega funkcionarja ZKS na LJ Univerzi v velikega demokrata in poslovneža, ki zna lepo sesti na davkoplačevalski denar in postati ideolog poslovnež. … Ubogo…

  • crni je rekel/-la:

    Jambrek Peter, marksist. Človek, ki je v vsem svojem življenju napisal več komunističnih in marksističnih manifestov, kot Kučan in Drnovšek skupaj. Bivši partisjki aparatčik, ki žali vse svobodomiselne Slovence s svojimi domislicami.

    PETER JAMBREK, JANEZ JANŠA, TONE JEROVŠEK, BARBARA BREZIGAR, ALEKSANDER ZORN, HER FLIK, ALKOHOLIZIRANA FRAKCIJA NOVE REVIJE Z VASKOTOM IN OSTALI BORCI ZA SDSMOKRACIJO IN SPROŠČENE DRŽAVNE MOŠNJIČKE - DOST JE! DOST VAS MAMO, VAS IN VAŠIH OBVEŠČEVALNIH PARANOJ IN IZREDNIH SEJ. SPIZDITE Z OBLASTI ČIMPREJ.

  • opica je rekel/-la:

    Zdravnik vedno reče “sprostite se”, preden potisne prst v rektum.

  • Ščurek je rekel/-la:

    Je kar nekaj stigmatiziranih besed, ob katerih oko kar malo pospeši, če jih najde v tekstu: sproščenost, uravnoteženost, slovenska pomlad, komunizem, …. Na vsako besedo obesijo tolk dreka, da bo 300 let trajalo preden se bodo spet očistile grehov. Rekordno kapaciteto za nošnjo dreka pa ima vsekakor neuničljiva beseda “demokracija”.

    Manjka še “varnost” in “vera v Boga” (z “družino” so že poskušali, vemo kako se je končalo). Ampak na srečo smo se Slovenci težka stoletja “kalili v izolaciji v boljševističnem krutem železnem KOMUNIZMU”, kar je izgleda zelo dobro, saj nam odsotnost turbokapitalističnega potrošništva očitno še ni fermentirala možgan kot se je to pripetilo Američanom. Zaenkrat še uspemo uspešno spregledati prikrite psihopate v naši družbi. Fuhrer Janša je morda le preveč napreden za naš čas. On misli, da so Slovenci redneck lowlife-ji, turbo folk, fuzbal in čips, udri cigane, udri Hrvate i pedre!!!! Psihopati empatije nikoli niso imeli kaj prida razvite.

    Če bi imeli v tej državi zares demokracijo, bi bile izredne volitve še pred poletjem.

  • lawyer je rekel/-la:

    Dragi Matejček Makarovičev, a ti res misliš, da si najpametnejši človek na svetu? A zdaj bomo pa morali samo tebe poslušat in ti slepo sledit al kaj??! Po tvoje si ti zadnja inštanca pri razlaganju demokracije in demokratičnosti in kdor te ne posluša je bedak in najmanj komunist če ne še kakšna hujša pošast. Tvoje izhodišče je izjemno nedemokratično in zelo me skrbi tvoja prepotentnost. Tvoja izjava je zgledala približno tako kot nagec ki vdre na nogometno igrišče ali pa kot otrok ki uleti v kader in pozdravi svojo mamo. Zgleda da ti manjka pozornosti, kar je tipično za nastopače. Vaš Zbor pa je farsično izpadel še preden se je začel.

  • nijebitno je rekel/-la:

    meni se vse bolj in bolj zdi, da imajo tile predstavniki zbora za republiko fetiš na iritiranje ljudi.

    od včeraj ne uporabljam več besede ’sproščen/-ost/…:)

  • Credite je rekel/-la:

    Vsa dogajanja in agitiranje javnosti na desnem delu političnega polja v naslednjem letu do volitev glejte skozi oči ameriške republikanske stranke in njihovega kocepta vladanja in vodenja volilnih kampanij.

    Da bo Slovenija dovolj sproščena potrebuje še en mandat trenutne vlade OZIROMA kot se je propagiralo pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 2004: “Da ZDA ne bo doživela novih terorističnih napadov morate izvoliti nov štiriletni mandat G.W.Bushu”.

    Iz razpleta bo razvidno, kako dovzeten za dražljaje je slovenski narod. Z reformo šolstva, ki je na obzorju bo verjetno možno v parih letih računati na dovolj zajetno bazo volilnih upravičencev z črednim nagonom in privzgojenim paranoidnim načinom odločanja za koga voliti.

  • Ščurek je rekel/-la:

    nijebitno, dobra poanta!!

  • Ščurek je rekel/-la:

    Credite, pri Slovencih to ne bo šlo tako enostavno. Če ni šlo v treh, pa smo že mislili, da je vsega konec, zdaj vidimo, kako hitro se lahko zadeve zasučejo. Vidimo, da te totalitaristične metode niso učinkovite kot tudi reforme šolstva ne bodo. Prihajajoča vlada lahko to škodo tudi popravi. Bolj se bojim teh počasnih potrpežljivih premikov in okopov… samo postopen in vztrajen preporod bo napravil Slovencev fuzbal-čips redneck lowlife nacijo, oziroma demokratsko, kakor oni temu rečejo.

  • Slovenec1 je rekel/-la:

    In kdo se tako zavzeto zavzema za gradnjo nogometnega stadiona ? Najraje bi gradili kar dva !

    PONEUMLJANJE ljudi s strani levakov se nadaljuje. Sedaj ponovno obljubljajo kaj vse bodo naredili kljub temu, da jim v 12 letih to ni uspelo ! Po vsej verjetnosti so levaki našli čarovnico, ki bo vse naredila kar levakom ni uspelo. Cirkus LEVAKOV in poneumljanje državljanov se nadaljuje s pljuvanjem po janševi vladi. Je to vse kar veste levaki ?