18. junij, 2007 | Katja Lenart

Študentsko pismo

Študenti so ministrici Marjeti Cotman prebrali odprto pismo.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Danes so študenti pred Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve točno ob 13:16 prebrali odprto pismo ministrici Marjeti Cotman:

“Kolikšno število študentov bo pršlo, to jih je najbolj skrbel”

In potem so se zaprli v veliko sobo na Ministrstvu, sedli za mizo in se dobre pol ure pogovarjali. Ko so prišli ven, so bili študenti vidno razočarani. Menda je ministrica vztrajala pri svojem, takole pa sta pogovor za zaprtimi vrati komentirali obe strani:

Tomaž Černe, član predsedstva ŠOS in predsednik ŠOU v Ljubljani: “Ministrica ni odgovorila na naša vprašanja, navedla je samo nekaj izgovorov, zakaj to ni možno”

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
19 x komentirano
  • jan je rekel/-la:

    Dobra montaža. Tale zakon bo izpadel ravno nasprotno, kot ga želi predstaviti ministrica…

  • pika je rekel/-la:

    Naj ti studenti gredo raje delat!
    Ce ze imajo toliko prostega casa, naj se raje ucijo, kot da se mesajo s politiko -kdo jim poveljuje?
    Ucite se raje!!!!!

  • zelonesproscen je rekel/-la:

    tile v SOU se kr bunijo ker ne bo vec denarja in izletov na stroske organizacije. Kaj je narobe z 10000 novimi stipendijami? kaj je narobe z kadrovskimi stipendijami? matra tele aktiviste samo to da ne bojo vec kasirali na raznih drustvih in organizacijah in bojo mogli zacet studirat. videl sem par frisov na posnetkih za katere dobro vem da niso slabo situirani in so njihovi starsi na lepih polozajih se od casa juge. taki imbecili se bunijo da ne bojo dobili denarja od drzave?!! katastrofa!! dejte se se bunit da more vsak student dobit bed&breakfast prenocisce zastonj, dnevnice za obisk faxa, potne stroske, placano malico ter seveda placan dopust in bolnisko.

    zdaj pa pluvajte po meni ce vam pase….pa se to, nisem pristas SDS, NSi, ali katere koli stranke ker mi grejo vse te igrice na kozlanje. Sploh pa taksno blokiranje kakrsnih koli reform. Vsi ste zamrznali leta 89′.

    Zdravo

  • Matus je rekel/-la:

    Če ne poznate vsebine zakonov nikar ne komentirajte zadev. Raj se prej seznanite z njimi. Tja kamor gremo se nam ne obeta nič dobrega. Imeli bomo peščico bogatih in večino revežev. Že videno v Latinski Ameriki in drugod…

  • sebolj_zelonesproscen je rekel/-la:

    super argumenti (od zelonesproscen) … ampak NA ZALOST imajo koncno pojnt in so vsaj nekaj naredil ne pa samo sedel za svojimi mizami…. realno bi moral it pred ministrstvo ze ob drugem branju ne pa da cakajo na zadnje branje… tut men se vcasih obraca ko vidim kako se dela z denarjem ampak lahko recem da so koncno pokazali da so vsaj malo “zasluzni” svojih funkcij.

    sicer pa vsem svetujem da si preberete zakon preden komentirate… cisti idiotizem, kretenizem… sploh ne mores verjet da oblubljajo 10 000 novih stipendij… od cesa… rabil bi jih vsaj 30 000 da pridemo na nivo kaksne evropske drzave.

    sej da ne boste mislil problemov je veliko. a si je mogoce kdo prebrau osnutek zakona o visokem solstvu. no tam se pa res pozna predrznost trenutne vlade. pa sej pomoje bi tut prejsnja naredila isto (samo v svoji razlicici). i kaj potem preostane navadnemu smrtniku? it pred vlado zdaj in potem ko bo na oblasti druga vlada in izrazit svoje nestrinjanje. ta demokracija mi gre posteno na kurac. moc imas samo enkrat na nekaj let pa se takrat ne locis prevaranta od politika zaradi “dobro” zastavljenih kampanij. pa smo tam. a sploh imamo svobodo odlocanja ali smo samo vodljive lutke? no jst se po najboljsih moceh trudim da se ne pustim voditi in razmisljam z SVOJO glavo.

    a se je kdo ze ucil za izpit v DZ? pomoje morjo imet klimo in bi blo prav videt te bedne poslance. na zadnje ko sem bil tam je bilo porazno… eden se je ucil anglescino, drugi se je po msn pogovarjal, vecina pa itak ni bilo … se dobro da so zvecer prisli dvignit rokice kakor jim je sefe Jansa narocil, razprave pac oni ne potrebujejo.

  • Volonterka je rekel/-la:

    Draga moja ljuba Pika, kot kaže nisi nikoli študirala, ali pa si seznanjena le s študiji tipa “plačaj diplomo”

    Dragi ljubi moj sodržavljan Zelonesprščeni očitno nikoli nisi študiral (in delal obenem, al boh nedej imel še otroke v tem času), izjasni se - kako se preživljaš! osebno ali pa naj te Vest na vesti bana - plačam članari za to!

    jokam ko dež ko tole pišem, (moj mož, k je na malco uletu v tem lepem dopoldnevu, me debelo gleda in modro pusti pri miru …. )
    plačano bolniško in še kaj imaš ti, če si v rednem delovnem razmerju (= kar je enako tisti situaciji izpred 89), tisti ki pa delajo prek študentskih napotnic (jaz več nemorem, sem se prepozn spomnla it na faks - mea kulpa) so ena najbolj izkoriščanih skupin delavcev …. ko bi vsaj lahko v zpiz plačval, bi mela moja babi mogoče danes penzije dovolj, ne pa da ji morm še “študentka” pomagat, DA SPLOH PREŽIVI!

    Č e se hoče kdo sploh še pogovarjat na to temo, na najprej napiše cifro, s katero mesečno skoz more prit, pa kolk jih s tem preživlja, (jst 120 sit jurjev, pa enga froca, pod lastn. streho, skor pol da mat, mal več k pol da sociala, pa mam komi za račune + trg.) pol se pa še sploh DRZNITE KAJ NAPISAT, ker sem na meji, da Thotovi res molotovko zrihtam, pa skupi s celo familijo v ogenj skočm, ker zgleda “mea kulpa globalne narave, če to ni res” nimate pojma, kaj to pomeni, da nimaš za otroka mlek kupt!!!! Jasnoooooo! Buh dej de so zdravi, mam to Srečo, ker če bi pisala to na hodniku pediatrične, bi ne mel kej brat, sampokadilo bi se mogoče še, za potomce v kakem vesternu leta 2100) A ti/vidva bi se o politki pogovarjala, dej najprej desetino (staro tlačansko) za solidarnost, pa te v politko sploh spusitm! ker kar daš iz plače je zato, da politika sploh obstaja, pa so še vedno nepometene ceste …bljaki - Janko, to leti nate.
    Pluvat po teb ne morm, ker če sva oba v tej državi (na globaluuuuu) doma, pluvam pol tudi po sebi in svojem otroku! Nadrem ko psa te pa lohk, ker ti si mene, pa sva očitn v tej igrci …. če si pa en skriti polit. aktivist, ki to delaš za dost dnarja, me p araje ne srečaj, ali če me boš, mi ne povej da si to ti, ker ti vrat pregriznem dobesedno kot tigrica, … ne boj se, moj 5letni froc bo giljotino na meni zaradi tega štekal boljš in POTENCIALNEJE… njenjenjenje … sori folk, se mi je strgal …tožte me … ni panike…. mogoče bo tko še najboljš
    Tko de prosm, pika in zelonespročen, zelo sta kruta, pa s svojimi polnimi ritmi tega sploh ne vesta, jasno (=pedagoška stroka). (mislm o modrosti mojga hanija, metal šopa!!!!! aj du, if aj kud or not, ic d sejm, aj MAST LAV JU, in zdej Metka, ki se ne more več žogat) Sej kar sta nardila, je to, da grem zdej ređilca klicat, ker napade panike se menda da vsaj mal z zdravili zrihtat, za avtogeni trening se tko preveč v KURCU. Pa sta doprinesla k strošku zdravstva … hahahaha

    sebolj_ …. očitno si ti tud ihtav, kot jaz, k nama slovnice ne znese kontrolirat - toporišič sori!
    sem ti hotla rečt, da se bi mogoče ne ozirala (več) na evropsko demokracijo izvoženo v zda = kapital + politika (alla miss šow), ampak na naše zdrave sile — smo se spraševal, zakaj so študentje apolitični - lekcija je: politiko rabmo zgolj in samo takrat, ko je pritisk dovolj velik. Brez akcije ni reakcije!

    JST MAM DOST tega da mi prodajajo, da delajo za druge, desnica tega ni imela v jedru, telesu, zgodovini NIKOLI, samo levica je tega radikalizma zmožna, ker izhaja iz mater, ki niso imele za kruh (in so naklepale še tisto enrgijo v cerkvah, k so molile k J in M). Tega nimajo moje velikobolj trpežne kolegice v Afriki itd., jst ma to srečo, da mi je mati lastna plačala študij (ker sva se slučajno rodile tlele v bližini in ne tam nekje, kjer nesproščenega in piko niča ne boli) - redni, pa je bil še vedno zelo drag!!!!! potem mi je pa še omogočla VOLONTERSKO (=nič delovne dobe, nič hrane in prevoza in nič plačila za sicer plačljivo nadomeščanje v razredu, ko sem bila slučajno na hodniku (Mamentorica moja, za tvojo bolniško, kadar hočeš, sam rec, da ne bi ti narobe tega razumela) PRIPRAVNIŠTVO V ŠOLI, da zdej lahko pišem strokovno nalogo, da se bom lohk na kak razpis prjavla, pa mi je stroka dala žegn in pol za študij, ki sem ga opravila (k sreč sem bla redna študentka, kako je šele izrednim oz. vprašanje, kdo si ga lahko prvošči!!!! - je reku prjatu prejšn dan, tisti, ki imajo en redn (ajd mogoče za nedoločen čas) šiht, jih lahko dobi še pet, tist, k ga pa nima, pa jebe vetr … DESNI so Jezusa križal!!!!!!! Levi so pa pod njim jokal, če vam manjka kaj splošne izobrazbe glede tega, sam res, pa se spišem, zastonj, ups, pardon, prostovoljno, ups, ne , uradno je VOLONTERSKO.

    in še za bridki konec … sebolj_ … se ti pridružujem, te demo*kracije je treba bit konc, pa še probat s alternativo samoupravnega delničarstva (čeprav je nekaj možnosti trg že ponudil - povej mi, kaj misliš, bi nas trg konc koncev lohk rešu, ker zadne cajte mi je sam še tko - al tržna ekonomija, p anaj nas hudič vzame, al pa novi val proletarijalne revolucije - prosim, pogovarji se z mano, k se mi bo res snel …) Sej najbrž že delate na tem, sam Rastko M. naj odgovori še na nadaljna vprašanja … Denis, Katja, Jani itd…

    res je buda reku, da ni nihče obljubljal da bo lahko napram težkemu, in to bo najbrž tist keč, dokler men ne sede na mezinc do zmečkanja, se sploh še ne zavedam, da ima mezinc še kdo drug razen mene, moje ego vsezveličavnosti …

    grem zdej en pir spit pa spa, ker me čaka roditeljski ses. v vrtcu, pa se bo treba nanašat tudi na objokane oči

    pika, zelonesproščen … če se vaju je kaj dotaknil … nakažta, Jani vzem, jst pa zrihtam, da gre za volonterske pripravnike prek sindikata …. če smo pa že tko daleč zabredli, pol bom pa klobuk za klošarje kupla, naj ma vsaj kdo kaj od tega

    FUCK YOU SLOVENIA - če slaviš kaj, pol slavi svoje otroke!!!!! z dostojanstvom, ne pa da se jožko obrača revež še v grobu …. moj hani, kr na job ne upa, ker se boji, da me bo mogu kam pelat … hihihiiiiiiiii

    aha smisel vsega je ali v smrti, ki nas vse HAHHAHAHAHAHAHAH čaka, al pa je v tem, da tistih nekaj dni po meni moji potomci še dihajo zrakaaaaa, (je Ivan sam kave hotu - matr je mel ornk polno rit)))))))))))))

  • jan je rekel/-la:

    Takšno udrihanje brez premisleka po študentskih funkcionarjih je brez osnove. Ne rečem, da jijh priznavam kot goreče pravičneže vedno in povsod, toda tokrat imajo hudimano prav. Tale zakon je totalna farsa, predsednik ŠOUa lepo omeni primer, ko recimo tvoj brat dela preko študenta in zato ti nisi upravičen do štipendije oz. se ti šteje v cenzus, nenormalni pogoji bodo recimo tudi za prihodnje (torej se tile ne borijo zase, kot želite prikazati, ampak za prihodnje generacije) Zoisove štipendiste - povprečje nad 8.5 (po vseh fakultetah enako, ko pa dobro vemo, da je drugače doseči takšno povprečje na tehničnem faksu ali recimo medicini kot pa na kašni smeri na filofaksu), potem vsakoletni izjemni dosežki (vidni uspehi na tekmovanjih, objava članka v priznani reviji - mimogrede, takšnih frekvence objav še mnogo univerzitetnih profesorjev nima pri nas) in podobne neumnosti. In pravijo, da si želijo več štipendistov… Skratka, pizdarija.

  • Volonterka je rekel/-la:

    Draga moja ljuba Pika, kot kaže nisi nikoli študirala, ali pa si seznanjena le s študiji tipa “plačaj diplomo”

    Dragi ljubi moj sodržavljan Zelonesproščeni očitno nikoli nisi študiral (in delal obenem, al boh nedej imel še otroke v tem času), izjasni se - kako se preživljaš! osebno ali pa naj te Vest na vesti bana - plačam članari za to!

    jokam ko dež ko tole pišem, (moj mož, k je na malco uletu v tem lepem dopoldnevu, me debelo gleda in modro pusti pri miru …. )
    plačano bolniško in še kaj imaš ti, če si v rednem delovnem razmerju (= kar je enako tisti situaciji izpred 89), tisti ki pa delajo prek študentskih napotnic (jaz več nemorem, sem se prepozn spomnla it na faks - krc) so ena najbolj izkoriščanih skupin delavcev …. ko bi vsaj lahko v zpiz plačval, bi mela moja babi mogoče danes penzije dovolj, ne pa da ji morm še “študentka” pomagat, DA SPLOH PREŽIVI!

    Č e se hoče kdo sploh še pogovarjat na to temo, na najprej napiše cifro, s katero mesečno skoz more prit, pa kolk jih s tem preživlja, (jst 120 sit jurjev, pa enga froca, pod lastn. streho, skor pol da mat, mal več k pol da sociala, pa mam komi za račune + trgovina s hrano) pol se pa še sploh DRZNITE KAJ NAPISAT, ker sem na meji, da Thotovi res molotovko zrihtam, pa skupi s celo familijo v ogenj skočm, ker zgleda “mea kulpa globalne narave, če to ni res” nimate pojma, kaj to pomeni, da nimaš za otroka mlek kupt!!!! Jasnoooooo! Buh dej de so zdravi, mam to Srečo, ker če bi pisala to na hodniku pediatrične, bi ne mel kej brat, sampokadilo bi se mogoče še, za potomce v kakem vesternu leta 2100) A ti/vidva bi se o politki pogovarjala, dej najprej desetino (staro tlačansko) za solidarnos (res v luft ne ppa z davki, k naj bi bli zrihtani, pa niso), pa te v politko sploh spusitm! ker kar daš iz plače je zato, da politika sploh obstaja, pa so še vedno nepometene ceste …bljaki - Janko, to leti nate.
    Pluvat po teb ne morm, ker če sva oba v tej državi (na globaluuuuu, juhuhuuu) doma, pluvam pol tudi po sebi in svojem otroku! Nadrem, ko psa, te pa lohk, ker ti si mene, pa sva očitn v tej igrci …. če si pa en skriti polit. aktivist, ki to delaš za dost dnarja, me pa raje ne srečaj, ali če me boš, mi ne povej da si to ti, ker ti vrat pregriznem dobesedno kot tigrica, … ne boj se, moj 5letni froc bo giljotino na meni zaradi tega štekal boljš in POTENCIALNEJE… njenjenjenje … sori folk, se mi je strgal …tožte me … ni panike…. mogoče bo tko še najboljš
    Tko de prosm, pika in zelonespročen, zelo sta kruta, pa s svojimi polnimi ritmi tega sploh ne vesta, jasno (=pedagoška stroka). (mislm o modrosti mojga hanija, metal šopa!!!!! aj du, if aj kud or not, ic d sejm, aj MAST LAV JU, in zdej “Metka, ki se ne more več žogat” mi o prerokih, oni iz gozda) Sej kar sta nardila, je to, da grem zdej ređilca klicat, ker napade panike se menda da vsaj mal z zdravili zrihtat, za avtogeni trening se tko preveč v KURCU. Pa sta doprinesla k strošku zdravstva … hahahaha

    sebolj_ …. očitno si ti tud ihtav, kot jaz, k nama slovnice ne znese kontrolirat - toporišič sori al pa ne, da ne bom preveč radikalna!
    sem ti hotla rečt, da se bi mogoče ne ozirala (več) na evropsko demokracijo izvoženo v zda = kapital + politika (alla miss šow), ampak na naše zdrave sile — smo se spraševal, zakaj so študentje apolitični - lekcija je: politiko rabmo zgolj in samo takrat, ko je pritisk dovolj velik. Brez akcije ni reakcije!

    JST MAM DOST tega, da mi prodajajo, da delajo za druge (vse nas), desnica tega ni imela v jedru, telesu, zgodovini NIKOLI, samo levica je tega radikalizma zmožna, ker izhaja iz mater, ki niso imele za kruh (in so naklepale še tisto enrgijo v cerkvah, k so molile k J in M). Tega nimajo moje velikobolj trpežne kolegice v Afriki itd., jst ma to srečo, da mi je mati lastna plačala študij (ker sva se slučajno rodile tlele v bližini in ne tam nekje, kjer nesproščenega in piko nič ne zmore boleti) - redni, pa je bil še vedno zelo drag!!!!! potem mi je pa še omogočla VOLONTERSKO (=nič delovne dobe, nič hrane in prevoza in nič plačila za sicer plačljivo nadomeščanje v razredu, ko sem bila slučajno na hodniku (Mamentorica moja, za tvojo bolniško, kadar hočeš, sam rec, da ne bi ti narobe tega razumela) PRIPRAVNIŠTVO V ŠOLI, da zdej lahko pišem strokovno nalogo, da se bom lohk na kak razpis prjavla, pa mi je stroka dala žegn in pol za študij, ki sem ga opravila (k sreč sem bla redna študentka, kako je šele izrednim oz. vprašanje, kdo si ga lahko prvošči!!!! - je reku prjatu prejšn dan: tisti, ki imajo en redn (ajd mogoče za nedoločen čas) šiht, jih lahko dobi še pet, tist, k ga pa nima, pa jebe vetr … mene jebe … aja vetr.
    DESNI so Jezusa križal!!!!!!! Levi so pa pod njim jokal, če vam manjka kaj splošne izobrazbe glede tega, sam recte, pa se spišem, zastonj, ups, pardon, prostovoljno, ups, ne , uradno je VOLONTERSKO. Korist osebna, seveda je, en seminar odpikam, za nepoučene seminar iz DODATNEGA IZOBRAŽEVANJA — na pamet pišem, ne zmorem več, da bi šla gledat katera kategorija je na zavodu za šolstvo je to bla …bla, bla…. in so

    in še mali intermezzo …. ljuba moja prijateljica (ker sta froca v frendship relation) ima službo, ima dobrooo plačo, (ima prikolico prazno - meni že za pot do tja predrago, ki mi jo je seveda ponudila - še so ljudje na tem svetu) reva ne ve, da me bo danes nabasala takole znervano, jst joka ne morm skrit tri dni - otečene veke, zgornje IN spodnje) bo v dilemi, ali je mati prijateljice njene hčere ena navadna pijanka ali je človek ….

    in še za bridki konec … sebolj_ … se ti pridružujem, te demo*kracije je treba bit konc, pa še probat s alternativo samoupravnega delničarstva (čeprav je nekaj možnosti trg že ponudil - povej mi, kaj misliš, bi nas trg konc koncev lohk rešu, ker zadne cajte mi je sam še tko - al tržna ekonomija, p anaj nas hudič vzame, al pa novi val proletarijalne revolucije - prosim, pogovarji se z mano, k se mi bo res snel …) Sej najbrž že delate na tem, sam Rastko M. naj odgovori še na nadaljna vprašanja … Denis, Katja, Jani itd…

    res je Buda reku, da ni nihče obljubljal da bo lahko napram težkemu. in to bo najbrž tist keč, dokler men ne sede na mezinc do zmečkanja, se sploh še ne zavedam, da ima mezinc še kdo drug razen mene, moje ego vsezveličavnostni …

    grem zdej en pir spit pa spat v(zadnja redakcija pravi, da mogoče ma še pol ure, hihihiiiiiiii), ker me čaka roditeljski ses. v vrtcu, pa se bo treba nanašat tudi na objokane oči

    pika, zelonesproščen … če se vaju je kaj dotaknil … nakažta, Jani vzem, jst pa zrihtam, da gre za volonterske pripravnike v šolstvu prek sindikata …. če smo pa že tko daleč zabredli, pol bom pa klobuk za klošarje kupla, naj ma vsaj kdo kaj od tega, čeprav za ta zadn pir splooooh

    FUCK YOU SLOVENIA - če slaviš kaj, pol slavi svoje otroke!!!!! z dostojanstvom, ne pa da se jožko obrača revež še v grobu …. moj hani, kr na job ne upa, ker se boji, da me bo mogu kam pelat … pejt, hani, rešilci zaenkrat še delajo

    aha smisel vsega je ali v smrti, ki nas vse HAHHAHAHAHAHAHAH čaka, al pa je v tem, da tistih nekaj dni po meni, moji potomci še dihajo 3sec. zrakaaaaa, (je Ivan sam kave hotu, pa ne, pa spet bi jo, pa joj sem grešil mati——– matr je mel ornk polno rit)

    Popljuvana, imata jajca odgovrit, ker meni ni problem rečt mea kulpa “njenja”, čakam vaju …..til di end
    MOLOTOVKA, hgrmnn “tigerček” —- z zamero ali ne — PETICIJO ZA BANAT PO LASTNI VESTI

    GRHRGRGRH

    moje ime je Simona Knavs … da boste vedeli koga tožite …. hihihihiiiiiiiiii
    je…. vam pas m…..

    jasnoooooo
    ni?
    ni panike, ti sam vprašaj … če znaš

    Vest, Jani & co. prosim banajte me, ker bez Odziva mi je sam še Častna Smrt in vidimo se v naslednji vojni … menda

  • hm je rekel/-la:

    Ne poznam vsebine zakona in nimam nikakršnih težav s študijem. Vem pa, da 1 Patria stane toliko kot 10 tisoč štipendij. Kupili jih bomo 135…

  • mitja je rekel/-la:

    Spet se je izkazala neverjetna sposobnost ŠOU, da sodeluje na “usklajevanjih” in da potem vlada ven drugačen zakon. Zato ker ti ljudje na ŠOU sploh niso predstavniki študentov in zato ker so nesposobni utemeljeno in uspešno sodelovat na pogajanjih z vlado, naj se poberejo kam drugam.

  • pika je rekel/-la:

    volunterka,
    ko berem tvoje bedarije ne razumem zakaj je sla Slovenija sploh v EU.
    Ni potrebno, da smo vsi studentje (veliko ucencev na filozofskih fakultetah je tam, samo zato ker nocejo it delat).
    V EU, ce si povprecnez placas (ni stipendij kot v Slo, kjer vsaki cepec ima moznost dobit stipendije, potem pa postanejo taki nesposobni studenti kot si ti, ki bi radi imeli vse delali pa nic). Ce pa je nekdo res priden (in po navadi se ne ukvarja z radikalnostjo levice - v EU levicarji niso tako pomembni kot v Slo, drugi narodi imajo pomembno kulturno tradicijo in zgodovino, tako da ne potrebujejo “jokajocih”, sitnih in egoisticnih levicarskih intelektualcev kot si ti), torej ce je nekdo res priden ima vse moznosti, da se uveljavi in nadgradi svoje znanje (seveda ne v Slo - zanimivo ne??!!).
    Torej zberi ali Eu ali pa pojdi na Kubo ali Korejo, ce ze ti ni vsec Evropa.
    Svet je velik in bos nasla ze kaj boljsega (ne v ZDA, tam bos morala delati se kaj vec, torej izkljuci to moznost).
    Imej se lepo!
    Torej poskusaj st

  • [...] Pred Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve se je danes zbrala skupina predstavnikov študentov, ki so ministrici prebrali odprto pismo. [...]

  • zelonesproscen je rekel/-la:

    volonterka - sklepam da studiras izredno. torej mas lep cas delat kot vsi drugi ljudje ki imajo otroke in ne studirajo. lahko delas preko napotnice al pa redno. lahko gres na zavod in vlece okol 500€ in poleg delas na crno v kaki gostilni. jaz sem se vedno student. drugo leto bom vpisal podiplomca. studiral sem v tujini. tam navezal stike. delam za tuja podjetja kadar imam cas in dobim kaksen euro. finaciram se preko sredstev ki so na voljo od evropske unije, drzave in studentskega dela. 100€ na mesec mi prispevajo starsi.

    Ni mi jasno kaj ti protestiras da bi imela stipendijo ce pa se prek studenta ne mores delat. kk bos pol stipendijo dobla?

    3/4 tvojga pisanja sploh nisem bral ker mam filing da si prevec pokadila in bluzis v tri dni kr neki. seveda pihas na custva. kr na jok mi gre ko berem o tvojem otroku in vrtcu in kako si trgas od ust. mislim gres spat ker mas juter sestanek - post pa prilepis ob 13:40.

    pises kot vsi tisti ki so se sprijaznili z svojo usodo in je ne zelijo spremenit sami ampak cakajo da jim bo padlo iz neba. jaz se ne oziram na vlado, politiko, ampak iscem moznosti za uspeh, osebno rast,

    tvoje ime me ne zanima, jeb* svojo mat**, pojdi k psihologu,…

    naslednji post najprej preberi in potem objavi - napisi povzetek

    se veselim branja tvojega novega posta in upam da bo malo bolj uravnovesen in berljiv.

    Zdravo

  • Volonterka je rekel/-la:

    no ko sem se naspala
    draga moja
    1. ko bomo imeli v slo plače in kakovost marsikaterega dela primerljivo tistim v eu (stroški življnenja so seveda že) se bomo lahko pogovarjal o tem, da smo v “eu”, pa še kje, če pogledamo malo severneje ali pa zahodneje
    2. pridnost je bila velikokrat že spregledana, zgodovina in podobne vsebine že v osnovni šoli to povedo
    3. ne vem kako delo opravljata, ampak moje poklicno področje je take narave, da na privatnem trgu ne morem nič drugega, kot da živim na nesreči drugih - če bom morala, pa bom, a (tudi vajin) denar, ki je šel za moj študij, ni imel tega namena
    4. “drugi narodi imajo pomembno kulturno tradicijo in zgodovino” - sej ni panike, sej se gremo dokončno fentat, pa nas več ne bo, vidva pa alternativo udarta v pomembnejše kulturne in ekonomsko socialne sredine
    5. Pika, lepo, da mi želiš vsaj, da se imam lepo, enako tebi in tvojim, le še to, da, če ne bi bilo filozofskih fakultet ne bi bilo tudi tvoje stroke katerekoli že in po vsej verjetnosti tudi ne naših blagostanj …
    6. Zelonesproščen … pustiva, da so tvoji sklepi napačni, me pa zanima, kako priti do 500€ na mesec na zavodu za zaposlovanje, ker bi mi zelo prav prišli, pa še marsikomu, ki je delal zato, da mi danes sploh lahko tipkamo tlele gor, pa mu zavod za zaposlovanje ne da nič, sociala pa še ne 200€
    7. veš dragi moj, vsi tvoji viri finansiranja ne bi obstajali, če ne bi bilo ljudi, ki ne mislijo samo na svojo rit in ekonomsko neposredne koristi
    8. če misliš da obstaja fiks katerekoli vrste, ki te spravi na tak rob, da se takole javno sesuješ kot sem se prejle jaz, se motiš, vse kar je vir mojega sesutja je to, da se na stroške, ki jih plačujemo vsi skupaj dogaja to, da je pomembnejši tank kot pa pravična porazdelitev tistih dobrin, ki jih družba po svoji definiciji omogoča, ki pomenijo investicijo v obstoječo prihodnost, sicer je ne potrebujemo več … vse do anarhizma, ni panike, jst mam dost
    9. ja na tvoja čustva sem pihala, sej boš slej ko prej v kurcu sam in ti denar ne bo pomagal nič, pa ti želim, da v tem ne boš sam
    10. del moje osebne rasti je tudi to, da sem si dovolila zlit na net, in ne ostajat pridna miška, ki skupaj spravlja zrno po zrno na kupček, in ko ga mačka pohrusta, rečt: “joj, najbrž sem premalo pridno delala, najbž je imela mačkica prav, ko mi je vzela, kar sem nabrala, sej kako pa bo reva moje sestre lovila, če pa nima revica uboga kaj jesti.” evo se zadržujem, da ne bi kaki mladoletniki brali dodatne kletvice
    11. sej se še boš oziral na vlado, brez skrbi, slej ko prej bodo tudi tebe “obcugal”
    12. za konec, mi plačaš psihiatra, ne, morm sama zaslužt, prov, kr čak, de si s kelnerajem naberem za pol ure na mesec, mal bo trajalo, do takrat pa glej, da si privoščiš vse užitke družbenih ureditev tipa eu, ki ti daje kruh, upam, da se ti ne zatakne v grlu, ker ga ne bi bilo - ne njinga grla in ne kruha, ki se zatika al pa ne, če ne bi folk nekega dalnega zgodovinskega dne poštekal, da nas več ne bo, če bo grof davke pobiral - dokler me ne zakrpajo, pa priporočam, da me ne bereš, ker ti lahko škodi, stanje duha je namreč nalezljivo
    13. še trinajsta, da me nepovabljena vila ne bo začarala in mi onemogočila še to, kar mi edino še preostane, ne bit več tiho, torej 13-ič, če bi ne bilo tistih miljard slabo plačanih delavcev po vsem svetu, bi eu sanjali kot svinja kukuruz

    Pa mirne sanje, jutri se zagotovo zbudite s še eno afero več - nič bat, nič novega ne bo, samo na drugem področju se bo dogajalo, druge nerviralo, šmorn bo pa isti - kapital, kapital, kapital + aja mal politke, sam samo zato, ker države še obstajajo, pa ni nujno, da bodo še.

    Proletarci, zbudite se, ponovno je treba v boj!

    Aja! Hahaha, a nakazala pa ne bi, a? torej kaj zdaj, jst se ne smem za kruh bunit, vidva pa lahko kapital kopičita, ker tako ni jajc za, kot pravi velespoštovano ljudstvo “back up yours words with money” … se ne spomnim točno, kako že gre tisti pregovor v izvirniku … pa me bodo vsevedi že popravili

    Nestrpno čakam na vajino potrdilo o prisebnosti!
    Lep dan

  • pika je rekel/-la:

    oprosti ker ne preberem vsega, ker si brez upanja, ampak:

    “Proletarci, zbudite se, ponovno je treba v boj!”, proletarci smo se ze zbudili in razumeli - od praznih besed sebicnih filozofov-intelektualcev se ne da zivet.
    “če bi ne bilo tistih miljard slabo plačanih delavcev po vsem svetu, bi eu sanjali kot svinja kukuruz”
    -ce EU popusti in gre v krizo, prvi ki bodo trpeli bodo prav miliarde delavcev…..
    itd. itd itd.
    Nima smisla …… postajas nestrpna.
    Ko bo tvoja radikalna opcija ponovno imela moc v svetu, lahko recemo

  • [...] Bravo študenti, bravo politiki, bravo Strojani. Vsi v en glas: bravo! [...]

  • [...] zahvala 19. Junij 2007 ob 23:19 | Nejc Jemec Orodja  Natisni  Pošlji prijatelju Sorodno Vesti na Vesti 00029 19-06-07Študentsko pismoZačetek ZboraKomentar - TomažVesti naVesti 00025 13-06-07 [...]

  • zelonesproscen je rekel/-la:

    Volonterka - mati samohranilka, studentka(bivsa), nezaposlena, na zavodu…pa ti si pravi simbol trpecega slovenca. Daj samo reci se da si romkinja. Oz. da si mesanica med romkinjo in medvedom. potem si pa pravo simbol. In vsi simpatizramo s tabo. Lahko si se kaj namislis, da se bos bralcem smilil/la.

    Glede 500€ na zavodu. Kot neprostovoljno nezaposlena oseba si kolikor jaz vem upravicena do podpore okoli 200€, v kolikor imas otroka se enkrat toliko. v kolikor si samohranilka pa se mal zraven. ce bi bil ta tvoj lik ki ga opisujes realen potem bi verjetno to vedel.

    glede tvoje extremno leve naravnanosti pa lahko recem samo to da je tvoje podpihovanje in pozivanje v narodni boj in blablabla zelo lepo primerljivo z extremnimi stalisci kaksnega desnicarskega hribovca, ki poziva na pregon ciganov, cefurjev, itd. (jaz bi pazil kaj pisem - saj ves, SOVA te gleda-pomahaj)

    to da se na spletu pojavljas z svojim imenom in priimkom, v kolikor je le-ta pravi, je cisto tvoja osebna odlocitev. Vendar pa sem iz zgornjih postov razbral da “nisi glih uravnovesena” tako da se ti je to mogoce pripetilo v afektu. Jaz se raje posluzujem anonimnosti, ker se mi na zdi vredno javno izpostavljati zaradi nepomembnih zadev. v kolikor se ti zdi do strahopetno je to spet tvoje osebno mnenje. do katerega seveda imas pravico, saj zivimo v svodobni druzbi.

    poglej - saj vem da vas boli ker ne boste vec prejemali toliko denarja od drzave in ker se bo del sredstev namenjen za vas preusmeril v stipendije. jaz se tudi nebi strinjal ce bi mi zmanjsali stipendijo. ampak se nebi delal plemenitega in se kao boril za visje dobro pet pred 12.

    tvojo energijo politicnega aktivizma preusmeri v kaksen hobi, v kaksno aktivnost in z njim ustvarjaj dodano verdnost. v kolikor je tvoj hobi aktivizem pojdi pred parlament protestirat proti visanju pokojnin vzporedno z placami, pojdi protestirat za nizje davke, pojdi protestirat za manj birokracije za podjetnike, protestiraj da se studentsko delo steje v delovno dobo, …lahko gres pa tudi pet hvalnice da studentom ni treba placevati prispevkov za zdravstveno zavarovanje, da imamo subvencije za prehrano, da lahko studiras do onemoglosti in koristis delo na napotnico…ni takega primera v evropi. mogoce v franciji - ta je pa itak cist v kurcu - tam so tudi vsi navajeni da dobijo vse na pladnju. drugje morajo studenti delat da dobijo stipendijo od vlade, morajo si sami placevati osnovno zdravstveno zavarovanje, studenti so enaki z vsemi drzavljani glede obdavcitve prihodkov(koker zasluzis - tok davkov placas), placujejo studentske domove po 250-350€. kaj sele privatne sobe.

    pol pa ti joces ker bojo omogocili 10000 stipendij(novih) in kadrovske stipendije(ki zagotavljajo sluzbo stipendistu po koncanem studiju)

    dejstvo je da ti mene ne bos prepricala in jaz tebe ne bom. te niti ne mislim. fajn se se naprej angaziraj , meci molotovke, lepi plakate, placuj poloznice za krsenje javnega reda,…jaz bom pa dostudiral, si dobil sluzbo, se ustalil, in sele nato razmisljal o druzini. nekot sem izgubil rdeco nit tega posta. jebi ga ti je tudi nisi imela.

    Zdravo

  • nephilim je rekel/-la:

    ok, tko je, ni vspovsod po evropi in drugje tako kot tle, ponekod je bolje , drugje je slabše. Npr. Švedska, veste kako je tam?? Država da vsakemu študentu 250€ mesečno, da ima za študentski dom (pri nas bi blo to 70 €), potem se pa lahko zmenijo za posojila, katera potem vračajo ko so zaposleni! In je za vse ql. Vsak ma iz svojih posojil lahko štipendijo, država jih podpira, vsi so enakopravni (bogati, revni) in kar je glavno pomojem tud za vse debile tle gor, ki pluvajo po nas, STARŠI so razbremenjeni večjih stroškov študija. Študentje imajo torej svoj denar in so bolj odgovorni, ker vedo, da v primeru neuspelega študija oni(ne starši) vračajo denar in da bo to seveda lažje, če bodo imeli boljše službe…
    Vol sit krava cela…V slo je te krave že pol manjka, ker je VOL JJ in ostali(tud prejšni voli iz preteklosti) iz dneva v dan bolj lačen…