5. julij, 2007 | Denis Sarkić

Naš Janša je kriv!

Pes Janša je kriv za odpust novinarke na Radiu Slovenija.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Kot kaže so uredniška merila na Valu 202 precej ostra in nenavadna. Direktor Radia Slovenija je danes nepreklicno prekinil pogodbo z novinarko Natašo Štefe, “ker da je povedala, da je premier Janša pes”. Po odločitvi direktorja Radia Slovenija, Vinka Vasleta, je s položaja odgovornega urednika II. programa Radia Slovenija Vala 202 odstopil Mirko Štular.

Prisluhnite torej spornim besedam novinarke in si preberite dokumentacijo, povezano s tem.

Inkriminiran posnetek

Prvi zadetki na ime Janša - youtube:

janša na youtube-u

Prvi zadetki na ime Janša - google video:

janša na google video

Odstopna izjava urednika Mirka Štularja z Radia Slovenija:

odstopna izjava mirko štular urednik radio slovenija

Prvi video zadetek na ime Janša na youtube:

Po odločitvi direktorja Radia Slovenija, g. Vinka Vasleta, da s 5. julijem 2007 nepreklicno prekinja pogodbo o honorarnem sodelovanju z novinarko Vala 202 Natašo Štefe, s katero se ne strinjam, odstopam s položaja odgovornega urednika II. programa Radia Slovenija Vala 202.
Obrazložitev: direktor Radia Slovenija mi je 4. julija 2007 izročil dopis, naslovljen Prekinitev pogodbe o honorarnem delu, ob tem pa razložil, da je intervenca voditeljice Nataše Štefe v jutranjem programu istega dne nesprejemljiva, ker da je povedala, da je premier Janša pes. Prosil me je, naj ji dopis tudi izročim.
Po natančnem poslušanju jutranjega programa, še posebej omenjene intervence jutranje voditeljice, sem ugotovil, da je bila dikcija sicer drugačna:

Val 202, sreda, 4. julij 2007, 07:37
JUTRANJI PROGRAM
Voditeljica: Nataša Štefe
Prepis govorne intervence

»Svet je globalna vas, tudi ali predvsem zaradi svetovnega spleta. Na njem imate pač ves svet na dlani, pravzaprav na ekranu. Svet je ne ekranu tudi na portalu Google Earth, gre za priljubljen Googlov spletni zemljevid www.google.com in za vsaj enega poslanca je jasno, da ima to stran med priljubljenimi. Ta poslanec je Plemeniti in sprašuje zunanjega ministra, ki ni Plemeniti, je pa zaseden, še osrednjega slovenskega časopisa nima časa brati, pa čeprav piše zanj, in sprašuje ta Plemeniti Zasedenega, kako to, da je na zemljevidu Google Earth Nova Gorica v Italiji.
Ja, ob takihle poslanskih vprašanjih je pa več kot jasno, da prihaja poletje. Še dobro, da gredo poslanci na dopust po 13. juliju.
Da ne bo še kdo spraševal, zakaj je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta. Če ne verjamete, pa preverite.«

Na naslednji pogovor z direktorjem sem prinesel prepis te jutranje intervence in mu povedal svoje razumevanje intervence ter izrazil nasprotovanje takšnemu ukrepu, saj se mi ne zdi ustrezen, v vsakem primeru vsaj pretiran. Podal sem mu tudi svojo argumentacijo, ki pa je ni sprejel. Najini stališči o konkretni intervenci sta se razhajali, direktorjeva argumentacija pa se mi ni zdela zadostna za takšen ukrep.
Ker sam novinarki Štefetovi, ki je zanesljiva honorarna sodelavka Vala 202 že 4 leta, ne morem utemeljiti odločitve s katero se ne strinjam, sem ga prosil, naj pisno utemelji prekinitev pogodbe, pa je to zavrnil ter predlagal, naj ji prenesem njegove besede. Omenil sem mu tudi, da bom zaradi razhajanja v razumevanju profesionalnih kriterijev predlagal svoj odstop.
Moja argumentacija je razvidna iz dopisa, ki sem mu ga poslal zatem, naslednje jutro pa elektronski pošti prejel odgovor, da je njegova odločitev dokončna.

Vinko, pozdravljen,
po najinem današnjem pogovoru naj še enkrat poudarim, da se mi tvoja odločitev o odpovedi sodelovanja novinarke Nataše Štefe z Valom 202, ne zdi utemeljena.
Z njo se ne strinjam, saj po profesionalni plati ne vidim razloga za takšen ukrep, jutranja govorna intervenca voditeljice Štefetove po pol osmi je namreč imela poanto, ta pa ni bila a priori kritiziranje kogarkoli, ni bila žaljiva in ni šla čez mejo dobrega okusa do te mere, da bi si zaslužila tak ukrep. Ni bila zunaj sicer dokaj neoprijemljivih kriterijev radijskega voditeljstva, pač pa je odsevala osebni pomislek voditeljice, ki pa ni bil ne tako ne drugače tendeciozen, res pa je zahteval pozorno poslušanje in nekaj malega predznanja. Po večkratnem poslušanju, prepisu in branju omenjene intervence z vso odgovornostjo trdim, da je vredna pomisleka, opozorila voditeljici, vendar nič več kot to. Če je izzvenela proti komurkoli ali katerikoli politični opciji, pa katera druga kdaj drugič zbode koga drugega ali drugo politično opcijo, tudi pri tej isti voditeljici. Vendar pa ne morem in ne želim pristajati na takšno ad hoc ukrepanje, ker v tem lahko vidim le vnaprejšnje omejevanje voditeljev, vodenja radijskega programa in radijskega etra nasploh. Zavedam se namreč, da je prostost javne besede na radiu najbolj na nakovalu prav pri voditeljih programa. Kot odgovorni urednik te še enkrat prosim za premislek, ali je tvoja odločitev dokončna, nenazadnje zato, ker je sprejeta v pičlih nekaj urah in stopi v veljavo dobesedno čez noč.
Kot sem ti povedal konec lanskega leta, ko sem se odločal, ali sprejeti moje zdajšnje delovno mesto ali ne, sem ti povedal, da želim o kadrovskih in vsebinskih zadevah imeti vpliv na do-končne odločitve, pa me s tole vnaprej nisi niti seznanil, ampak mi jo izročil kot dejstvo, ne da bi me vprašal vsaj, kaj bo to pomenilo za urnik sodelavcev na programu, za kadrovsko zasedenost uredništva. Navsezadnje se dnevno otepamo s kadrovskimi zadevami, zlasti poleti, pa še omejevati se moramo iz kadrovsko-finančnih razlogov.
Poleg tega pa se mi zdi Štefetova trenutno ena bolj perspektivnih in razgledanih voditeljic, pa tudi novinarsko obetavnih honorarnih sodelavk Vala 202, ki včasih seveda naredi tudi kakšen kiks in o takšnih se pogovarjamo, da bi jih izboljšali in obdržali profesionalno kakovostno raven programa.

Vsekakor ti ne morem in ne želim odreči pravice, da se odločiš po svojem najboljšem prepričanju tudi o kadrih. Če pa sem po svojem položaju odgovoren za program, ki ga vodim in za kadrovsko ustrezno zasedbo, pričakujem, da boš moje mnenje vzel v poštev ali ga vsaj želel slišati, tudi ko je koga morda treba sankcionirati, še zlasti, če gre za tako skrajen ukrep kot je prekinitev sodelovanja s komerkoli, tudi z redno honorarno sodelavko. Če ob takem primeru ugotoviva, da se najini pogledi na profesionalno delo tako razlikujejo, da ti zagovarjaš prekinitev sodelovanja, jaz pa za to ne vidim razloga, torej se močno ne strinjava o profesionalnih kriterijih - in v tem primeru se res ne, je edino primerno, da odstopim.
Prosim, odgovori mi čim prej, po tvojem potrdilnem odgovoru pa ji bom tvoj sklep tudi v
resnici predal.
Lep pozdrav,

Mirko

Po vsem zgoraj opisanem in ker menim, da gre ta ukrep v škodo programa, odstopam s položaja, vse obveznosti odgovornega urednika pa bom, kot to določa moja pogodba o zaposlitvi, po najboljših močeh opravljal v dobro programa, ki ga vodim, še tri mesece.

S spoštovanjem,

Mirko Štular

VAL 202, II. program Radia Slovenija
Odgovorni urednik

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
99 x komentirano
  • Lukka je rekel/-la:

    Grozljivo! Prvič, ker gre za lakajsko cenzuro povsem nežaljivega komentarja, drugič, ker gre za nasilniško uveljavljanje moči nad honorarnimi novinarji, tretjič, ker odpuščajo eno boljših mladih novinark Vala. Vsa podpora Nataši!!!
    Luka Omladič

  • zigson je rekel/-la:

    Sramota, vsa podpora Nataši in Mirku!

  • Rafael Zupančič je rekel/-la:

    Hojla, grozljivo, drugega ne morem reči kot to, da je verjetno nekdo poklical in pritisnil na Vasleta saj drugače bi on letel, tako je pač žrtvoval eno novinarko, sedaj pa je odletel še odgovorni urednik. Kolikokrat so se mi potožili novinarji, da so bili pritiski, če je hotel kdo objaviti kaj neprijetnega: “Veš imam družino in otroke!”, so se glasila pojasnila. Še tisti novinarji, ki so sloveli in šravfali raziskovalno (ne vem kateri butec se je spomnil preiskovalno) so se vsi usrali. Svoboda poročanja in svoboda govora je načeta? O inflaciji lažejo saj vsak preprosti človek vidi koliko so šle cene gor, policisti pišejo prekrške in bi želeli disciplinirati ljudi,
    RTV pobira prispevke tudi za tiste, ki nimajo svojega doma, davčni biriči in valpeti rubijo reveže, namesto globalizacije bi lahko rekel oglobizacija prve vrste. Zdravstveni sistem so razjebali s privatnimi koncesijami in medicinsko ekonomiko.
    V Sloveniji je že dlje časa na pohodu fašizem (fasha=skupina kapitala+politika).
    Ej EU tebi vse, nam nič, in Janezi Kranjski bodo ali so že spet hlapci na svoji zemlji.

    Novinarji, če imate kaj poguma zaščitite svojo kolegico, če ne je bomo pa drugi državljani.

    Smrt fašizmu Svoboda poročanju.

  • Miha je rekel/-la:

    Strinja se z g. Rafaelom. To, kar se dogaja zdaj, res ni ničemer več podobno…. Očitno bo potrebno res na ulice, če bomo hoteli neobremenjen medijski prostor in bognedaj, da kdo svojo svinjo poimenuje Urška…
    Vso podporo g. Štularju, saj vemo, da je za tako potezo potrebno veliko poguma! Tudi Nataša se nima za kaj sekirati, saj je govorila samo in le resnico… Ko pa prepovedo resnico je čas za revolucijo! Na ulice! … Hej brigade hitite…
    Miha

  • Wega je rekel/-la:

    A je to kakšna umetniška inštalacija ali pa celo hec? Ne, res! Zadevo sem si zavcrtel še preden sem potem prebral bistvo novice in moja interpretacija je bila bolj naklonjena temu, da se janši bližajo pasji - vroči, naporni, nezavidljivi dnevi, kot pa negativen kontekst. Toliko bolj mi je bil nerazumljiv naslov.
    Ko sem bil prbral novico pa ji nisem mogel verjeti. saj to vendar ne more biti res? Ali pač.
    Ostali voditelji bi z združenim revoltom pokazali da jim je mar in da ne bodo nosili nagobčnikov. Bomo videli jutri.

  • omg je rekel/-la:

    Odlicen lastnik psa… pes ni na vrvici, tezi mimoidocim, skace po cesti, serje po ulici… Luze scavnice niso motece? Kaj pa ce ima drisko, bos polizal plocnik? Ce zivis v okolju, ki ni primerno za psa, ni ravno nujno, da ga imas. Ce se ti ze jebe za vse, ki delijo zivljenski prostor z tabo, tudi do psa ni fer.

  • tjasa je rekel/-la:

    Neverjetno. Ne-ver-jet-no.
    Luštna intervenca - ko sem nehala poslušat Val 202, takih ni bilo (in je bilo zeeeeeeh). Očitno sem precej zamujala. No, zdaj - kot kaže - spet ne bom.
    Mirko, kapo dol; Nataša, še naprej nabrušen jezik!

  • [...] Ne, ni prvi april. Očitni je res. [...]

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @ omg

    Hvala za kompliment! In zahvala od Janše, ker vsaj nekdo vidi, kako mu je hudo s takim lastnikom, ki za njim pobira kakce.

  • omg je rekel/-la:

    @ Driskic: kaj pa kaksen odgovor?

  • Anže Žnidaršič je rekel/-la:

    Ok, če bi odpuščali povsod za take stvari, potem bi bila stopnja brezposelnosti v Sloveniji nad 90% :D

  • [...] Zgodbo je prvi razvil portal vest.si: na tem in tem mestu najdete vse podrobnosti, intervjuje z Natašo Štefe in Mirkom Štularjem ter korespondenco.  [...]

  • Drugi dom » Vinko je rekel/-la:

    [...] Ostal brez besed. Če se ne motim, je to že druga žrtev Vinkove čistke na radiu. Tokrat je zadeva že tragikomična, saj je več kot očitno, da direktor našega radia sploh ni razumel povedanega. What a jerk! (Še brez glasov)  Loading … [...]

  • Klarus je rekel/-la:

    Kastrofa, Rupel urednikuje po vseh medijih !!!

  • mrki z je rekel/-la:

    VASLE IMA PRAV

    -Vinko Vasle je šel na Tube in pravilno sklepal : ker so v zvezi z Janšo omenjeni pasji drekci, je takoj spoznal, da gre za vlado in tako je tudi identificiral Janšo kot Janeza Janšo in ne morebiti Janšo kot Antona Janšo ,ki je v slovenski zgodovini zaenkrat še veliko večja peršona kot JJ. Tako je bil pravzaprav Vinko tisti, ki je žalil ministre kot pasje drekce - če ne bi tako mislil o njih, mu ne bi padlo na pamet, da gre za predsednika vlade, Janeza Janšo- lepo vas prosim, kaj pa ima predsednik vlade opraviti s pasjimi drekci? In mar res verjame, da bi Sarkič za njim po cesti drekce pobiral? Saj ga varnostniki sploh ne bi pustili tako blizu!

    Vinko, Vinko, to je bil člen 133, ako još pamtiš stari druže iz Mraka!

    Pred Štularjem pa lase in kapo dol! In zdaj bi se moralo zgoditi samo še to, da se nihče ne bi hotel polakomnit uredniškega stoleta in jim bojo rekli tako , kot pri Martinu Krpanu-drugič si boste morali Krpana iz slame natlačiti.. No, saj takih s slamo natlačenih bojo že našli, kajti “…je še rekel, da bo prišel pogledat kdo se bo najpogumneje na glavo postavil, kajti, je še rekel, da je take sorte telovadba hudo razširjena po naši domovini…”(Hlapci, drugi akt)

    Ni kaj! Na radiju so končno zavihali rokave in začeli delat.

    Heja, bumbarasa, heaj bumbarasa…Bum!

  • Rok je rekel/-la:

    Novinarji nacionalke: tokrat ste na preizkušnji! Boste zaščitili kolegico ali v naprej pripravljali le sterilne in vladi naklonjene prispevke?

    PS: Na Brniku že stoji ogromen napis Letališče Jožeta Pučnika. Direktor letališča, ki je zanikal trditve vlade, da je letališče predlagalo tako nemogoče ime, je bil danes že zamenjan.

  • zink je rekel/-la:

    đizskrajst…

  • mare je rekel/-la:

    p***a, a se je tem res čist utrgalo???

  • Adijo je rekel/-la:

    Volitve so blizu, temparatura pa :), markantna :)

  • tega ne kupim je rekel/-la:

    Predstavljam si, da bi lahko bil naslednji sproščujoči korak prepoved (javne) uporabe imena Janša. Ne omenjaj po nepotrebnem Gospodovega imena, ali kako že?
    Ker smo že globoko v poletju, pa predlagam kar kolektivni odstop vseh novinarjev, urednikov in funkcionarjev državnega komercialnega radia in televizije. Da ne bo še kake zadrege.

  • moet je rekel/-la:

    Na Vasleta ni nihče pritisnil (@Rafael Zupančič) - vsaj ne politično (seve): sploh ni (bilo) potrebno. Je namreč prostovoljni (in dobro plačani) lakaj, ki lakira in ugiba želje gospodarja (slejkoprej se je zato v pasji meta-fori prepoznal sam) in je celo bolj režimski od režima (samo poslušajte - z obvezno vrečko za bruhanje ali vsaj za pasje kakce - njegove jutranje dvorne komentarje!). Slava Partlič, ki je nekoč mislila, da Vinko ni Krivinko, se obrača v grobu… Vasle pa biciklistično (po Kidriču: navzdol pritiska, navzgor se priklanja) vesla drugoletnemu Dnevu D nasproti. Ali, kot še vedno poje val 202: naj te nosi voda…

  • [...] Saj ni kaj dodati, osnovna zgodba je tule, komentirali pa so že v Nimfovju, na Domu in pri Psu čuvaju. Le nekako se mi je zdelo, da nihče ni rekel bobu bob, pa sem to storil sam. Naj ponovim: Vinko je bedak. Pika. [...]

  • Hanza je rekel/-la:

    Sramota! Beda! Kdo je že počel cenzuro? Kdo je že počel take pritiske? GROZA!

    Kdaj bodo volitve? Upam, da cimprej,..da pomagam rušit sedanjo vlado. In upam, da bodo dobili manj kot 3%, da sploh ne pridejo v parlament.

    150% sem da je bolje imeti na oblasti SD, LDS, Zdruzenje ZARES,…kot pa tele, ki sedaj delajo,..kar delajo.

    V boj za svobodo!

  • Mirjana je rekel/-la:

    Rafael Župančič…TO!!!…narodu se res že počasi a vendar vztrajno svita…novinarji, borite se za svoje kolege…tudi odpoved če bo, bo kmalu preklicana…ni vredno ušvie plače….imejmo dostojanstvo in ne dovolimo si biti pasji drekci…lakaji, hlapci

  • franciz je rekel/-la:

    a naj se nebi imelo pse na vrvici v mestih?

  • Aleš je rekel/-la:

    @franciz, ali s tvojim vpisom na kaj namiguješ :)?
    Pse na vrvico! Kdo je že pes?

  • Kaktus je rekel/-la:

    Zanimivo!

  • Rezhimski je rekel/-la:

    Odpuščena honorarka je očitno brala nizkonakladne opozicijske časopise in se akutno okužila z ideologijo preživetega režima. S svojo okužbo je vnašala vplive preteklosti na narod, ki jim piše sodbo elita nove ere. Kaj takega… in v današnjem času. Nezaslišano.
    Društvo novinarjev je dolžno vsem plačnikom članarine predpisati obvezna gradiva in doktrine, ki so nujne za opravljanje takšnih nalog. Le skrbno, zavzeto in pravočasno delovanje društva je lahko učinkovito. Morda bi že jesenske bruce na FDV lahko poučili o poročevalski “etiki” in se s tem izognili neljubim dogodkom, ki bij le ti utegnili z uporabo lastnih misli povzročiti urednikom.
    Akcija - reakcija.

  • graucho je rekel/-la:

    100€ dam tistemu, ki gre na stavbo radia napisat “Janša je pes!” :)

  • MarkoNi je rekel/-la:

    Tole je pa klasična komunajzarska podlost iz najbolj svinčenih časov.
    Odpuščena zaradi verbalnega delikta (ki to sploh ni bil).

    Vinko Vasle, cucek ritolizniški, upam da si ponosen nase.

  • erzoor je rekel/-la:

    vest.si oziroma vsi ki ste sodelovali pri objavi tega prispevka SVAKA ČAST! Pomislite koliko takih bedastoč gre mimo nas! In MI smo tisti, ki krojimo ta svet. Vsaj morali bi ga. Z več takih prispevkov kot je ta ga morda nekoč res bomo.

  • Nenad Kriljiv je rekel/-la:

    No ja, počas nas bojo po domovih lovil in na Prešercu javno usmrtil, ko bo nekdo kej čez JJ reku…

  • Leon A. Strehar je rekel/-la:

    @Mrki Z: Če ne razumeš poante primerjave posnetka in komentarja novinarke ne, ne govori da ima vasle prav.
    Ja je letelo na vašega JJ, vendar poglej malo v prispodobah. Tale pes (žival na posnetku) simbolizira našo vlado z velikim JJ na čeli ki dela svinjarijo na vsakem koraku (kot pes na posnetku). In ta naša vlada pač te svinjarije ni sposobna počistiti sama zato potrebuje nekoga da to stori namesto nje.
    Ja to je neke vrste sporočilo da je potrbno zamenjati vlado, z nečim novim, ki bo sposoben (ni pomembno kdo) počistiti vso svinjarijo, ki jo ta vlada proizvaja.
    *********************************************************

    Vsa čast uredniku, ki je imel dovolj poguma da se je zavzel za novinarko in prav tako novinarki za izredno pronicljiv prrispevek.
    *********************************************************

    In kot bi rekla Nina Osenar: pazite kaj sanjate veliki JJ vas gleda

  • [...] Sinoči, ob branju Vesti, me je zapekla vest: mogoče sem pa kdaj rekla kaj prehudega (in SEM, pri bogu, da sem pogosto rekla kaj “hudega”). Nenazadnje čas menjave naše ekipe precej sovpada z menjavo oblasti. Ampak meni zdaj ni “hudega”. Za nazaj k sreči ugotavljam, da sem se takrat pravilno tolažila: “V vsakem zlu je nekaj dobrega.” Izkazalo se je za resnično. Pravzaprav je večini “odpisanih” naš šefić naredil veliko uslugo. Ob tej priložnosti se mu iskreno zahvaljujem. [...]

  • crko je rekel/-la:

    Kozlarija kozerij

    Zvem, da so Natašo Štefe – tisto z baržunastim jutranjim glasom – odslovili z vala 202 (mimogrede: ob njegovi 35-letnici so Dan D naredili krasno priredbo “Lep dan je bil” kultnih Nietov) in da jo je odslovil direktor slovenskega radia Vinko Vasle. Potem zvem razlog – dne tega in tega je voditeljica jutranjega programa vala 202 Nataša Štefe zjutraj rekla: »Ja, ob takihle poslanskih vprašanjih je pa več kot jasno, da prihaja poletje. Še dobro, da gredo poslanci na dopust po 13. juliju. Da ne bo še kdo spraševal, zakaj je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta.” In mi pride hkrati na misel ta dovtip in Vasletove kozerije in odtipkam v Google “vasle kozerija”, da bi našel kakšne vsebine le-teh, in dobim dva zadetka televizijske oddaje Dobro jutro. V višje rangiranem oknu mi piše: “Vinko Vasle pa bo v rubriki Kozerija na svojevrsten način komentiral politično dogajanje in politike.” V podoknu se mi pod nadnaslovom “Živali iščemo dom” odpre naslednja vsebina:

    »KOZERIJA je na sporedu vsak petek med pol osmo in osmo v oddaji Dobro jutro.
    Kozerija je novinarska zvrst, je lahkotno ‘pripovedovanje’ o življenju, o aktualno političnem dogajanju, o javnih osebah na lahkoten, zabaven način, posmehuje se človeškim neumnostim, lažnim veličinam, primitivnim postopkom oblasti in birokracije, vendar se za razliko od satire, posmehuje nežaljivo in dobronamerno. Kozerija vidi tisto, kar vsi ne vidijo - na hudomušen način.
    V Eksperimentalnem studiu TVS, kjer nastaja tudi ljubljanski del oddaje Dobro jutro, skušajo slediti sodobnim trendom na področju televizije, hkrati spodbujajo žlahtne televizijske žanre, kamor sodi tudi kozerija.
    Avtor besedila za KOZERIJO je znani novinar, satirik, pisatelj, urednik VINKO VASLE, ki kozerijo gledalcem tudi sam posreduje.
    Posnetek si lahko ogledate tukaj.«

    V SSKJ pa preberem naslednja zapisa:

    kozerija -e ž (i) živahno, duhovito pisan sestavek o aktualnih dogodkih, problemih: piše feljtone in kozerije // knjiž. živahno, duhovito pripovedovanje, kramljanje: pripoved marsikdaj prehaja v žurnalistično kozerijo

    dovtip -a m (i) šaljivo, duhovito izražena misel: smejati se dovtipom; delati, pripovedovati dovtipe; napravil je slab dovtip; ekspr. stresali, zbijali so dovtipe na njegov račun; cenen, neslan, robat dovtip; dovtip v komediji; pog. ta dovtip ima že brado je star

    In če pomislim na Vasletove neduhovite kozerije in dovtipe Nataše Svete ob šestih zjutraj, potem se mi zdi vsaj nenavadno, da nekdo, ki poskuša duhovito pripovedovati, omejuje osebo, ki pripoveduje dovtipe (kakor tudi, na primer, Andrej Karoli podnevi na valu 202). Še posebej, če dovtip Štefetove primerjamo s kakšnim od robatih Janeza Janše ob Dnevu osamosvojitve (o gurujih in o tem, kako plovemo, na primer) ali pa neslanih državnega sekretarja Zorna o predsedniku Republike.

  • Joshko je rekel/-la:

    Tut če bi rekla dobesedno: “Premie Janša je pes!” Bi s tem užalila ne le eno osebo, ampak celotno pasjo populacijo….:D

    Stand up for your rights! Mi smo z vama Nataša &Mirko!!!

  • majda je rekel/-la:

    Vinko Vasle je zvest kot pes.

  • Larry je rekel/-la:

    Mislim, halo? Val 202 je bila verjetno še edina radijska postaja, kjer novinarji niso samo brali dnevnih neumnosti iz raznoraznih spletnih portalov, ampak so tudi razmišljali, pripravljali duhovite prispevke na temo aktualnih dogodkov - skratka program je bil kolaž nadvse poslušljivih kolumen. In potem si ta bebček Vasle (ki mislim da še vedno v Jani obljavlja pikre komentarje dejanj političnih in medijskih osebnosti - seveda na svojem patetičnem nivoju humorja) dovoli gladko odpustiti eno najboljših voditeljic Vala 202.

    Conan O’Brien (voditelj enega najbolj gledanih ameriških talk showov) se redno norčuje iz G.W. Busha, nemalokrat je njegovo pojavo preobrazil v šimpanza, pa še nisem slišal, da bi mu kdo zagrozil z ukinitvijo. In nedvomno gre za dosti bolj direktne in tendenciozne primerjave, kot je bila Štefetina.

    Še dobro, da sem se odselil iz Doline Šentflorjanske.

  • norc je rekel/-la:

    Demokratična in svobodna Slovenija.

    dotična gospodična Nataša se na javnem radiu konstantno norčuje iz vsega, kar po njenem mnenju ni levičarsko in antiglobalistično. Torej glavni zadetki so seveda Janša, Bručan, seveda Bush, Amerika in vsi ostali “pacientiˇ . Nekaj dni je prav bolestno nakladala nekaj o sporoščenosti; če je bilo to profesionalno, potem nam pa samo bog lahko še pomaga.

    Sedaj se je pa našel nekdo, ki ji je pristrigel pekutke in je takoj vik in krik. Postavlja se vprašanje etike. Do kod se lahko en novinar norčuje iz predsednika vlade. Kje so po vašem meje?. Kdo lahko ustavi takšne stvari? Kje je društvo novinarjev SLO, da pove naciji ali je etično v prispodobi primerjati predsednika vlade s psom. Vem odgovor bo : saj se ni mislilo na JJ ampak kar na enga Janšo.

    Ma, saj je brez veze. Jest sem sproščen!!!

  • Glodalec je rekel/-la:

    JJ ima svoje vojščake dobro natrenirane. Problem je samo to, da imajo tako sprane možgane, da včasih celo Janši delajo več škode kot koristi. In samo to nas še lahko reši na naslednjih volitvah.

  • Nenad Kriljiv je rekel/-la:

    @norc
    Kateri bog pa?;) + Zakaj pa morajo meje obstajati oz. jaz napišem “Naša vlada je sestavljena iz kretenov in
    vase zagledanih moronov!!!” in ne sme biti organa, ki mi lahko reče, takih stvari se ne sme pisati še manj pa, da me kaznujejo za kaj takega!

  • Glodalec je rekel/-la:

    @norc To da si sproščen je evidentno. Verjetno je res najboljše, če glavo porineš v pesek in si rečeš, da je vse v najlepšem redu. Ignorance is bliss.

  • tega ne kupim je rekel/-la:

    norc, preberi še enkrat prispevek in podčrtaj stavek, kjer se Vodjo primerja s psom. Če lahko to storiš (brez pomoči grimsovskega branja), potem si zaslužiš dosmrtno penzijo in zlati častni znak svobode.

  • joj je rekel/-la:

    Adijo Mirko, adijo Nataša pa zdrava ostani…ne stori drugemu tistega,kat ne želiš,da drugi storijo tebi…

  • Aleš je rekel/-la:

    @norc pa kje si ti videl, da se novinarka dela norca iz desetnika?! Sej v tem primeru gre vendar za psa. Pa ne mi rečt, da si našel kakšno povezavo med psom po imenu Janša in desetnikom?

  • gastarbajter je rekel/-la:

    Noro, no-ro!

    @norc Ne bluzi! OK, sem v tujini, pojma nimam kako je Nataša Štefe sicer vodila jutranje programe pred 4. julijem AMPAK:

    1) to ni predmet te zgodbe

    2) Vasletova “utemeljitev” je vredna manj kot drek Sarkićevega Janše! Ne me jebat!! Povedala je RESNICO: “(…) je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta. Če ne verjamete, pa preverite.” Halo? A morda ni?? In Vasle dobro ve, zakaj ni hotel nič iz sebe na papirju ali kako drugače iztisnit ter je Štularju naložil, da nese Štefetovi NJEGOV drek

    3) če že misliš, da ji je bilo treba “pristriči perutke” (res si zelo sproščeno razlagaš pojem neodvisnost medijev, bravo!) potem vsaj priznaj, da je bila stvar narejena popolnoma diletantsko! Morda bi pila vodo v času Stalinovih čistk ali pa mogoče v še skupni Jugi nekje do časa Brionskega plenuma, kasneje pa že malo teže. Če ne drugega, so v 70-ih cekajevski aparatčiki spisarili večstranske elaborate o družbeno-politični neprimernosti nesrečnikov, na katere so se spravili in si jim težko prišel do konca s protiargumentom (razen, če nisi bil Mišo Krivic :-))

    Hvala bogu in moji pameti, da sem pravočasno stegnil iz tega zatohlega močvirja!!

    Aja: vsa podpora Nataši & Mirkotu, ostalim pa - držte se, saj bo bolje!

  • Matjaž Prtenjak je rekel/-la:

    Nataša je povedala RESNICO in s tem ni NIKOGAR žalila.

    Vsa čast pa g. Mirku za pokončno držo in pravi profesionalizem. Kapo dol!

    Žalosto je kam se vračamo. Če bomo podpisovali peticije, če bomo šli na ulice - imate moj glas!

  • Donvito je rekel/-la:

    Sveti Janša, ki si v nebesih posvečeno bodi tvoje ime…upam staviti, da je Janša potomec Mojzesa, saj imata veliko skupnih točk, vkolikor dvomite si preberite pet mojzesevih knnig in presunilo vas bo! Mi brezbožneži in hudodelci in pridaniči pljuvamo po našem premieru, ne zavedamo pa se tega, da je On potomec izbrqnega ljudstva, ki bo nas in našo deželo popeljal na pota večne slave, na pota zmagoslavja, na pota, ki vodijo k največji rensici in k Največjemu Očetu. O preljubi vodja odpusti jim ker ne vedo kaj delajo…Popelji nas k sebi, vzemi nas pod okriluje kajti mi smo tvoje ovčice, ki zaupamo le tebi in brez tebe nam tudi živeti ni, ko pa je tako lepo ko si med nami in mi z tabo! In potem po nekem času se bomo vsi lepo zbudili z prstom v riti, le da ta prst ne bo naš…Ego te absolvum!

  • [...] Zaradi omembe psa Janše je bila včeraj odpuščena novinarka Nataša Štefe. Danes smo povprašali o tem nekaj ljudi. Anketo smo opravili preden smo izvedeli da si je direktor Radia Slovenija premislil in umaknil odpoved. Odgovoru so kjub temu zanimivi. [...]

  • Robert je rekel/-la:

    Osebno sicer podpiram vlado JJ-ja,po mojem so naredili marsikaj pametnega in logično bi moral imet še en mandat,da dokončajo,kar počnejo(pa z tem ne mislim,te bedarije,ki se tako dogajajo),ampak z tem,kar se dogaja zadnje čase,lahko rečem samo to,ko jih jebe bebce samovšečne, prekoračil so vsako mejo dobrega okusa in SPLOH ni več pomembno,ali delajo dobro ali ne,zaradi takih potez si ne zaslužijo niti tega,da dokončajo mandat. Sploh pa a kdo misle Vasleta spravit v penzijo!? Predčasno in zaslužno,ampak ne zaslužno zanj,temveč za NAS! Jest bom posnel film o temu,kdo je PES No.1 V Državi, VINKO VASLE!,ker čuva svojega gospodarja,tako kot Grega Repovž svoje. Tud ene novinarje je treba pospravt tko kot bomo te kekce na volitvah! Pa G.Jonasu in Severju predlagam da novinarko zaposlita honorarno tukaj,ker bi bilo ekonomsko upravičeno zaradi razvpitosti primera,pa tud zarad tega,da jih še bolj razpizdimo,ker podcenjujejo moč interneta in demokracije,ki prihaja z njim!

  • joj je rekel/-la:

    Aleš naš pes pa se kliče Aleš in laja enako kot ti

  • joj je rekel/-la:

    Ali se sploh zavedate eni,da dajete nestrpne in žaljive komentarje ali mislite ,da lahko kar tako žalite ljudi? Očitno vam ni vse jasno!

  • joj je rekel/-la:

    Vaše pravice se končajo točno tam,kjer se začnejo pravice drugega ,zavedajte se tega!

  • hmm? je rekel/-la:

    To, da so novinarko odpustili se mi ne zdi prav. Zdaj se komaj vidi, da so na valu 202 povezani s politiko oz. se ve kdo jim postavlja direktorja in podobno…

  • Marta L. je rekel/-la:

    Swashta.

  • joj je rekel/-la:

    re-hmm
    ja sedaj 15 let kasneje se vidi?
    Pa jaz vem že ves čas,da so povezani z politiko in to politiko LDS in ZLSD (SD) ,že ves čas in še vedno so , kaj se spet sprenevedaš!

  • Johny_B je rekel/-la:

    Toliko o svobodi govora oz. v tem primeru tiska. Novinarka Nataša Štefe je “letela”, ker je povedala DEJSTVO ne pa svoje osebno mišljenje. HALO!!

    Odgovornemu uredniku, Mirku Štularju, pa vsaka šast. Redek primer, kjer lahko upravičeno in brez občutka vulgarnosti rečem:”Car! Tip ima jajca.”

    Nazadnje pa bi izrazil še svoje osebno mnenje:”Morda bi bilo potrebno sankcionirati g. Vinka Vasleta, ker je v bistvu ON Natašino izjavo narobe interpretiral in je tako v bistvu on izjavil, da je Janša pes. No, najverjetneje ON sam tako misli in je to tako razumel.
    Če pa je dobil kakšen klic ali pritožbo od “DOLOČENE” osebe…HEJ, ta oseba se je sama tako predstavila oz. se videla v tej vlogi.”

    No, upam, da zdej ne bom še sam doživel kake hude sankcije…čeprav bi bila bolj upravičena kakor v primeru Nataše Štefe, saj sem jaz JAVNO izrazil svoje mnenje in stališče, medtem ko je pa ona samo izrazila DEJSTVO, ki bi lahko spadalo pod kako rubriko “ALI STE VEDELI?”. Naprimer.

    Na kratko…NO COMMENT na “omejenost” določenih ljudskih subjektov!!

  • stergo ergo je rekel/-la:

    NORC IMA PRAV

    Na izgovor, češ, da se ni mislilo na predsednika Janšo ampak kar tako na enega Janšo, kot prepričan simpatizer SDS, sproščeno izjavljam:”Mi že vemo na katerega Janšo se misli, če se ga imenuje vštric s pasjimi drekci! Ne tle meni afn guncat!”

  • norc je rekel/-la:

    Če je to res, da je avtor prispevka na Youtube Sarkić (kužek janša ali pa mogoče psica), potem je to vse skupaj ena velika natega in provokacija in potem nam pa res samo Bog (kakršenkoli) pomaga.
    Ne morem si kaj da ne bi razmišljal o scenariju, ki je očitno dobro napisan in tudi realiziran. Bravo fantje!!!

  • B5 je rekel/-la:

    Vsa čast Mirku Štularju! redki so taki, ki za svoje noninarske standarde zastavijo svoje ime in kariero.
    Vasle pa je bolj papeški od papeža in s tem dela svojemu šefu medvedjo uslugo.
    B5

  • rhm je rekel/-la:

    Mirko je res car, da ga ni večjega, se strinjam z B5.
    Dokaz da so še ljudje, ki so za druge in za odgovornost do javnosti pripravljeni tvegati svojo službo.
    Temi se reče profesionalizem z veliko začetnico. Mirka za direktorja radia!!!

  • baik je rekel/-la:

    a za isto stvar ki se je zgodila danes popoldne na radijo capris ne bo nobedn nic reku ko je izjavu alexander pol on tut mora izgubiti sluzbo

  • Matjaž je rekel/-la:

    “Sporni” video je samo realnost dela naše vlade. Resnica pač, katera je satelitke velikega vodje pač zbodla.

    Še sreča, da imamo kar nekaj novinarjev, ki si upajo razmišljati s svojo glavo in to tudi javno povedati, čeprav v prispodobah. Kateri vidimo, tako razumemo povedano.

    Podpiram Natašo in njej podobne. Država je res v dreku.

    Lp, Matjaž

  • Nik je rekel/-la:

    Ok vse lepo in prav. Ampak od kje novinarki prišlo na pamet da je iz google earth in plemenitega prešaltala na pasji svet in Janšo. Pa karkoli je mislila! Ali da je pes Janša al je Jnša pes! V vsakem primeru je enega užalila!! In ona je novinarski potencial ?! Bah …. Jest se pa drek pišem….

  • Bruce je rekel/-la:

    Predlagam klik na:
    http://www.nbc.com/nbc/Late_Night_with_Conan_O‘Brien/iftheymated/m_1105_8.shtml#image
    potem pa še klik na puščico v desno.

    Razlaga za nepoučene: ameriški voditelj Conan O’Brien ima v svojem talk showu občasno rubriko “If they mated”, v kateri špekulira, kako bi zgledali potomci izbranih slavnih osebnosti. Rezultat so ponavadi odštekane fotomontaže, v tem primeru pa… no poglejte sami.

    Fotke so iz oddaje novembra 2005, ki še zdaleč ni bila edina, v kateri se je lotil G.W.Busha, pa do danes še nisem zasledil, da bi mu kdo grozil z ukinitvijo oddaje.

  • Pes Nik je rekel/-la:

    Pa kaj ce je psu ime Jansa. Koliko psov je v Sloveniji, ki nosijo ime npr. NIK, ZAN, MARKO, JANEZ, VIKTOR in muce KAJA, PIJA, ZIJA, MIJA….
    Ime pac.

    Pa kaj ce psi lulajo in kakajo po mestnih ulicah?
    KOLIKO POLITIKOV PA DOBESEDNO SERJE PO GLAVAH LJUDI?

  • luka je rekel/-la:

    dragi….hipi cajti so mimo…. treba je it v bitko……..pohorski bataljon je padel za svobodo ne pa za belega janšo

  • For je rekel/-la:

    Podrška Nataši in Štularju! Svaka čast!

    Je pa jasno, da je Janša zelo jezen na vse ki so mu v prejšnjih režimi krojili usodo.Zato ne more skriti svojo bolesno željo po maščevanju. Je šel že tako daleč, da je pokazal vsem (še tistim ki so ga volili) kako velik primitivec je! Takšen človek NE MORE BITI ŠEF DRŽAVE!!!

    Val 202 je pa zadnje čase res padel. Vedno manj ga poslušam. Zdi se mi da je samo še Petra Kovič tam???? Ne morem je poslušat!!! Ostali so res v redu.

    Ne se pustiti politiki! Naj zmaga strokovnost! Srečno!

  • Pero je rekel/-la:

    Janševa vlada ima čist prov in treba je očistit vse tiste leve kadre, ki jih je nastavljala LDS in pa SD ter postavit politične nevtralne in strokovne kadre. Levica nima nobenih strokovnih kadrov, to se jasno vidi in upam, da bo Janša odstavil še preostalih 97% levih kadrov, ki jih je nastavila komunistična oblast v preteklih letih.

  • pika je rekel/-la:

    Komunizem= fašizem

  • Larry je rekel/-la:

    Ce povezava do Conanovega norcevanja iz G.W.Busha ne dela, jo rocno kopirajte v Explorer, potem pa spremenite ’ v ‘ - skratka tisti na tipkovnici deluje.

    http://www.nbc.com/nbc/Late_Night_with_Conan_O’Brien/iftheymated/m_1105_8.shtml#image

  • Pes Nik je rekel/-la:

    kapitalizem = faschizem

  • moki je rekel/-la:

    Janša vsaj uporablja ritko za sračko…Vinko pa za nategačko.

  • metka je rekel/-la:

    Že tako me je zmotilo Vasletovo vsiljevanje v program, mislim da ob petkih, ko po novem on doda v radijskem dnevniku svoj komentar na dogajanje v preteklem tednu in si ne morem pomagat, da mi ne bi bil enostavno vsiljiv, sedaj pa to.
    Štefetova je ena redkih, ki v programu ne govori zgolj zato, da zapolni čas med glasbo, oglasi in novicami, temveč je poslušljiva. Takih novinarjev ni veliko in ravno Val 202 se lahko ponaša z nekaj teh.
    Če kdo, potem bi v tem primeru lahko odstopil zgolj Vasle.

  • moki je rekel/-la:

    Vasle je prosto po Ruglju Z.K.P. : Zafuran Kilav Pezdetek

  • i'm just a girl je rekel/-la:

    a nataši je kdo pustil, da bi se zagovarjala, ali pa jo vprašal, kaj ‘je hotla s tem povedat’?

    ker meni njen komentar deluje bolj kot prijateljski namig JJ, naj se potrudi, da bo zadetek z njegovim likom na prvem mestu…

    sem preveč naivna?

  • Rok je rekel/-la:

    google rt? Rt dobrega googla? Hmm

  • John Doe je rekel/-la:

    JANŠA, na vseh naslednjih volitvah si ga O P L E L.

  • pika je rekel/-la:

    Nataša, da boš “politicaly correct” , ti predlagam, da se zmeniš s kakšnim kmetom, ki ima svinjo Drnovška in prasca B Pahor in da to tudo “pravilno” komentiraš.

  • [...] Meškovo pojasnilo naj bi bilo, da besedilo ne spada v okvir novih kriterijev, za katere seveda ni pojasnil kakšni so. Očitno Janševi vojaki to poletje ne bodo počivali in bodo še naprej poizkušali očistiti medije neprimernega vpliva in mišljenja. To je bil po četrtkovem suspenzu novinarke vala 202 že drugi poseg v avtonomijo novinarskega dela, ki se je dotikalo Janeza Janše.   [...]

  • pika je rekel/-la:

    Napad vlade na medije??Ali mediji napadajo vlado?????
    Dejstvo, da se ve kdo vlada - kdo se skriva za mediji pa????

  • Vol Ivek je rekel/-la:

    Lepe ti je druga Janše kolo,
    lepo kolo, ko ga ne bi volo…

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Glej to, pa to je zabava, zabava, čista zabava.

    He he he hooooooo hiaaaaa hoooooo

    Ali torej državni mediji res tako pogosto žalijo bivšega predsednika? Nasprotno. Cenzura je prizadela prispevek, ki je bil povsem nedolžen. Sporen je prispevek, ki ne moreta žaliti nikogar, kaj šele izpostavljeno javno osebnost v državi, ki ima že po definiciji omejeno pravico do zasebnosti in bi se morala sprijazniti s tem, da bodo na njen račun zbijali šale, ko se je odločila za poklic politika.
    To bi veljalo celo, če bi šlo za kakšna neokusna norčevanja, posebej če bi bila osnovana na dejstvih. Cenzuriran poseg je še posebej bizaren, če poznamo vsebino, ki je bila prepovedana. Kaj se torej varuhom dobrega imena bivšega predsednika države zdi Rubikon sprejemljivega? Kje v svojih glavah in medijih, ki jih nadzorujejo postavljajo mejo dovoljenega?
    Kaj je bilo cenzurirano? Ponovimo. Na Valu 202 je bilo nesprejemljivo, da je v eter ušlo dejstvo, da v videu, ki na You Tube zaseda prvo mesto pod geslom KUČAN, nastopa Denisov PRAŠIČ.
    Ali česa ne razumem? Kaj je pri vsem tem žaljivega? Ali so res izgubili vse kriterije? Ali je v prispevku, ki je bil prepovedan karkoli, kar ne bi bilo res? In tudi, če ne bi bilo res. Kaj je žaljivega v tem, da je nek PRAŠIČ, ki mu je ime tako kot bivšemu predsedniku, na You Tube bolj popularen od svojega političnega soimenjaka?

  • Duko je rekel/-la:

    Vasle je ukrepal popolnoma pravilno. Slepo sovraštvo levakov do Janše gre tako daleč, da nek novinarski bednik imenuje svojega psa po njem, potem pa iz vsega skupaj napravi omrežno atrakcijo. Verjetno mu je sovraštvo zameglilo razum in je zavrgel tudi minimalno spoštovanje do političnega nasprotnika. Kar seveda velja tudi za ostale “novinarje”.
    Sploh pa mislim, da je novinarska svoboda pri nas brezmejna, kar dokazuje tudi gornje dejanje, ne da bi bed..u kdo kaj mogel. Sicer pa dosti pove o večini novinarske srenje že to, koga ste ponovno izvolili za svojega predsednika. Sicer pa..mogoče bom kakšnega cucka navadil na ime Denis Srkić, le videa ne bom posnel o njem. Ni vreden.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Kdaj vam bo vsem tistim, ki ste še vedno v zaostanku jasno, da je mojemu psu ime Janša zato, ker je bilo enkrat znanemu čebelarju ime Anton! Vsi, ki mojega psa primerjate z Janezom, bi se mu morali opravičiti, ker ga žalite!!! Psa namreč.

  • crni je rekel/-la:

    janša je kurc

  • momos je rekel/-la:

    JJ je rojen leta 1958… No pa poglejmo v kitajski horoskop :-)

  • [...] Inkriminirana intervenca ni bila najbolj brezvezna, kar so jih kdaj izustili na Valu 202. Pravzaprav sploh ni bila brezvezna, le da se novinarka ni znala, mogla ali hotela natančno izraziti. Novinarji se vse težje in redkeje natančno izražajo. Rekla je namreč, da je prvi Janšev zadetek na YouTubu “iz pasjega sveta”. To je slabo formulirano — slabo za razumevanje, ne zato, ker bi bilo nekorektno —, ker skoraj nič ne pove, saj predpostavlja, da bomo vsi drli na YouTube gledat, kaj je zdaj to, ker je s svojim skrivnostnim načinom izražanja v nas zbudila nepotešljivo radovednost. [...]

  • aldo šaule je rekel/-la:

    kako to da vsa podjetja ki so vodili janševi kolegi vse so v kurcu

    kaj gani sram on sedela tako zagrizen slovenc

  • Jasef Remjah je rekel/-la:

    Gleda se mi do reproduciranja lahko pa povem fanatično GLEJ NISI GEJ

  • Jasef Remjah je rekel/-la:

    Drugo je videvati…

  • Jasef Remjah je rekel/-la:

    Narišem tko eno mucko bucko zeleno pa vijolčast smrkljčk in dva pearca pri gobčku spodaj
    in na !! 11 september mi dva mazola poženeta loj enako kot predvidoma nekako…Nimam
    za elektriko Janezi!ajaaj

  • Jasef Remjah je rekel/-la:

    Petarde so za retarde, rakete so za prizadete,bojno polje,trojno mero volje.Iz neba prostranstev mir bo k nam prišel, folk se bo zavzel. Ampak v Brdo prdo smrdo grdo, nisi videl priti umazano za žrtvo, v glavnem ni tukaj trte mrte za krte še posebej mrtve žrtve;krt ve da greda ni za njega, kreda je mimo ali vsi dol zletimo? Valda ne , imamo zlahka trim stezo za Krimom. Jaaah# O+o=8 &