5. julij, 2007 | Denis Sarkić

Zgodbi z Vala 202

Mirko Štular in Nataša Štefe pojasnjujeta zgodbo o Janši.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Odstopljeni urednik Mirko Štular in odslovljena novinarka Vala 202 Nataša Štefe sta za Vest pojasnila okoliščine zadnjih potez direktorja Radia Slovenija Vinka Vasleta.

Mirko Štular:

Nataša Štefe:

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
70 x komentirano
  • mono je rekel/-la:

    To je slika popolnega kretenizma in osebne neintegritete kmetavzarjev na oblasti. Vinko. Mu kar paše to ime, kaj ne?

  • MaSiNor je rekel/-la:

    Pa ka si ti nor?
    Ma to ni res! Kaj se dogaja? Pa mi res ne rabmo sovražnikov. In kdo naj bo še v tej sLOVEniji sproščen? Vsi bivši kretenski novinarji z Maga so očitno ustanovili svoj buzi center, kateri je odskočna deska na vodilna mesta medijev (beri: Delo, TV Slo, Radio Slo…), vsi dobri novinarji pa so jim kot kajla v riti (bi reku Feo Volarič).

    Nabrusimo kose, že klas dozoreva…

  • Aleksander je rekel/-la:

    Meni je že vse jasno ob prestopu Voduška s POP-a na RTV SLO, mislim slabšega novinarja že dolgo ne. še na RTS-u imaš boljše novinarje..

    Salute!

  • Sniks je rekel/-la:

    To je pa res žalostno. Fora je, da ona ni povedala nič neresničnega, samo povedala je neko resnično stvar. Logično bi blo, da na You tube-ju kj spremenijo, čeprav še to nevem zakaj bi, ne pa da vržejo človeka, ki pač to pove javno… Splošno pa za to oblast velja nekako takole, da je strah samo tistega ki nekaj skriva, drugače te ne more bit stah …

  • Franca iz Dupleka je rekel/-la:

    Prelagam,da mlada dama vzamekredit na banki. Itak je prevec denarja in ga lahko poceni dobi. Nato naj odpre svoj medij in naj na njem vrti karkoli zeli in hoce. Če bo kdorkoli poslusal, bo veliko oglasevalcev. Ce pa malo, pac nic. In naj govori na svojem radiju kaj zeli. Lahko tudi casopis odpre in seveda prodaja ta casopis. Pa da vidimo. Na davkoplacevalskem radiu, pa je res treba paziti.

  • hm je rekel/-la:

    To je pa že bolno. S takimi banalnimi, popolnoma nepotrebnimi dejanji si ta oblast zbija podporo. Če ne gre celo za lastno iniciativo vodstva radia, da bi se malo izkazali v “državotvornosti”. Glede na prepis oddaje razlog sploh ni resničen, saj ni nikomur rekla, da je pes. Šlo je pač za malo šalo na račun politikov, ki so pokazali svoj smisel za humor. Če ni podokničar, je neprimerno, a kako?

    P.S: Pričakujem Vinkota v edini oddaji, ki premore nekaj politične satire, v petek dopoldne na prvem programu: “Kako to, da ste kar odpustili novinarko?” -”Ja, sev’da, saj sn direktor…” :-)

    @Franca: upam, da je tole sarkazem, z vzdevkom in neznanjem slovenščine vred.

  • Sproščenček je rekel/-la:

    Vasletu bi Slava Partljič čestitala za “samostojno, neodvisno in pokončno držo”. Odlikovanje zvestemu vojaku SDS sledi, če že direktorovanje ni plačilo za usluge. Kakršnekoli so že.

  • hm je rekel/-la:

    Še nekaj: si predstavljate, da v ZDA, čez katere imamo toliko za povedati, odpustijo novinarja, ki takole govori o predsedniku, v primerjavi s katerim je premier Slovenije nič več kot lokalni veljak. Jaz si težko, ker to nikomur ne niti na misel ne pride, takoj bi bili vsi mahali s prvim amandmajem. Sedanji predsednik dobiva take “udarce” vsak dan, pa se temu lahko le smehlja, četudi bi najraje vse odpustil. Google je do nedavnega, če si vpisal “miserable failure”, kot prvi rezultat našel uradno stran Bele hiše s predsednikovim življenjepisom.

    Lahko pa pogledamo tudi k sosedom na Hrvaško, čez katero imamo za povedati še več. Bago, Stankovič in še kakšen tak novinar so našim lahko za vzgled. Pri nas ob takih vprašanjih, kot jih postavljata ta dva, malodane zamenjajo upravo.

    Ko človek že misli, da se s takimi stvarmi ne obremenjujejo več, pa ga preseneti taka prav kmetavzarska poteza. Bedno.

  • Kajtimar je rekel/-la:

    Saj ni res pa je!

    Tole spominja na čase ko je Tito prihajal v Celje 1954 in so gradili na Ostrožnem iz desk “cekrete” za obiskovalce.
    Delavci, ki so jih zbijali skupaj iz desk so bili že malo pod gasom in se zafrkavali, da so tisti ob hosti za rajo tisti cekret za odrom pa za Luko (Leskovšek Luka - kurji tat iz Trbovelj).

    Partijski sekretar, ki je bil ravno takrat v cekretu je to slišal in delavec, ki je to izjavil je končal dve lete v zaporu.

    No časi so takrat in danes so enaki vsaj kar s e tiče gneče pri koritu !

    Slama v glavi alko v riti !

  • Schrott Cilli je rekel/-la:

    Ta delavec je dve leti preživel v Starem piskru

  • [...] »Urednik 2. programa Radia Slovenija Mirko Štular je včeraj odstopil, saj se ni strinjal z odločitvijo direktorja Radia Vinka Vasleta, ki je ravno včeraj odpustil honorarno sodelavko Vala 202 Natašo Štefe. Štular je v odstopni izjavi pojasnil, da je Vasle dejal, da je bila intervencija voditeljice Štefe v sredinem jutranjem programu nesprejemljiva, ker da je povedala, da je premier Janša pes. »Po natančnem poslušanju jutranjega programa, še posebej omenjene intervencije jutranje voditeljice, sem ugotovil, da je bila dikcija povsem drugačna, saj se je voditeljica spraševala, zakaj je iskalni pojem Janša na portalu You Tube iz pasjega sveta,« je obrazložil Štular. Na omenjenem portalu se namreč prikaže videoposnetek psa novinarja Denisa Sarkića, ki ga je poimenoval Janša. Vasle včeraj ni hotel komentirati Štularjevega odstopa. Dejal je, da bo na tem mestu v skladu s pogodbo še tri mesece, po njenem izteku pa je Štular zaposlen na radiu. Slednji pa ni hotel povedati, ali bo še naprej delal na radiu.«  Tako se glasi vestička v tiskani izdaji Dela 6.7.2007 v rubriki »Na kratko«. Obeta se prvovrstni škandal, zato bomo na tem blogu spremljali, kako o njem poročajo provladni mediji. Zgodbo je prvi razvil portal vest.si: na tem in tem mestu najdete vse podrobnosti, intervjuje z Natašo Štefe in Mirkom Štularjem ter korespondenco.  [...]

  • D_F je rekel/-la:

    Če prav razumem je novinarko odstavil JANŠEV PASJI DREKEC.
    (a ni imel včasih uhan v ušesu?)

  • stergo ergo je rekel/-la:

    VASLE RAVNAL PAMETNO

    Imel je samo dve možnosti- ali vrže z radija novinarko, ali pa vrže s svetovnega spleta You Tube. Da bi se izognili mednarodnemu škandalu, je žrtvoval novinarko. Poznavalci subtilnega dela Vinkotove narave pravijo, da je zaradi tega še dolgo ihtel v samotno noč.

    P.S. Zadnja vest-VV se je zaradi notranjega moralnega razkola zatekel v kartuzijo Pleterje.

  • [...] Če ne moremo drugače vsaj z dejstvom, da ko je nekomu storjena napaka in krivica, se zanj ali zanjo postavimo in spregovorimo na glas. Je že res, da je biti tiho lažje, prikladnejše, da je povedati svoje mnenje lahko celo nevarno, za nekatere celo eksistenčno. [...]

  • stergo ergo je rekel/-la:

    Popravek vesti Vsle ravnal pametno

    Vinko Vasle se ni zatekel v kartuzijo, ampak v konfuzijo.

  • tine je rekel/-la:

    ne bom rekel “bravo Nataša”, punca je pač v lahkotnem tonu, kot je to na Valu 202 v navadi, povedala DEJSTVO. In za to je morala s pomočjo oprod odleteti??? Vsekakor je lepo vedet, v kakšnem Janšalandu živimo, par mesecev pred predsedovanjem EU… ne me smejat.

    Res vsa čast pa Mirku Štularju - to je zgled profi človeka z etičnimi načeli! Aplavdiram!!!

  • Jana je rekel/-la:

    Mirko: respect.

    Nataša: Don’t get mad, get even >:)

  • Igor je rekel/-la:

    kot kaže je Vasle dobil “dobronamerni” klic s CK-aja SDS, naj naredi malo reda na radiu, pa se je lotil male honorarke. Verjetno upa da bo s tem začasno zadovoljil svoje botre in prestrašil ostale na radiu, ki si dovolijo kakšno nedolžno šalo na račun naše strahovlade. Mimogrede si je vzel še prostor v 2. jutranji kroniki (redno), za svoje “krnekičezlevico” komentarje. Poceni, neokusno, zastrašujoče…vsakdanje? ne, hvala

  • tega ne kupim je rekel/-la:

    Ni šale s temnimi silami.

  • Andrej Poznič, nekdanji novinar TV Slovenija je rekel/-la:

    Mirko Štular, čestitam za pokončno držo. Upam, da bo sindikat novinarjev RTV Slovenija znal zaščititi svojo kolegico in da bo imel za to tudi dovolj poguma, še zlasti zato, ker gre za honorarno sodelavko, ki nima primerne pravne zaščite.

  • Hanza je rekel/-la:

    Sramota! Beda! Kdo je že počel cenzuro? Kdo je že počel take pritiske? GROZA!

    Kdaj bodo volitve? Upam, da cimprej,..da pomagam rušit sedanjo vlado. In upam, da bodo dobili manj kot 3%, da sploh ne pridejo v parlament.

    150% sem da je bolje imeti na oblasti SD, LDS, Zdruzenje ZARES,…kot pa tele, ki sedaj delajo,..kar delajo.

    V boj za svobodo!

  • Kaktus je rekel/-la:

    Sej nemoreš verjet! To se je zgodilo v enem dnevu?

    Kakšna svoboda je to?

  • Kaktus je rekel/-la:

    Upam da bo ta novica kje objavlena!!

  • [...] Se mi je pa sinoči, ob branju Vesti, utrnila še ena misel. Da smo kolektivno padli na floskulo o sproščeni Sloveniji. Ne, da je Slovenija nesproščena! Slovenija je PREVEČ sproščena! Treba jo je odsprostiti. Zavezati kljunčke in uvesti obvezno mantro “janez je velik”… [...]

  • 1tastar je rekel/-la:

    Denis!

    Če daš svojemu psu ime Janša, se ne čudim tvojemu izboru Vesti. Torej si ti kriv za kruto usodo honorarne novinarke. Pa ji ti poišči honorarno delo - morda v zavetišču za zapuščene Janše!

    Bom kupil krastačo in ji dal ime:
    (Palidromni rebus: ‘ ‘ ‘ ‘ ič

  • Nenad Kriljiv je rekel/-la:

    Novica bo sigurno objavljena v izvodu časopisa, ki ne bo nikoli na prodaj…

  • mishkolin je rekel/-la:

    Vinku se vidi, da je priletel na radio iz popolnoma drugačnega medija. Če bi vedel, koliko časa, izobraževanja in posledično denarja gre za to, da lahko neki novinar v živo spregovori vesoljni Sloveniji, bi dvakrat premislil, preden bi tako lahkomiselno storil tako neumnost. Sam sem šel skozi špikerski šnelkurz na RA, ki traja eno leto. V tem času sem enkrat tedensko tri ure drgnil slovnico, fonetiko …, enkrat tedensko eno uro govorno delal z ga. Cvetko Šeruga in prav toliko časa z Natašo Dolenc. (Btw., obe briljirata v svojem delu in ju globoko spoštujem.) Skratka, veliko časa in denarja gre za tako izobraževanje. Nataša je šla najbrž skozi dveletni kurz. Ko tečaj na koncu uspešno opraviš, dobiš pogodbo, v kateri piše, da moraš vsaj dve leti delati na RASLO, v nasprotnem primeru pa plačaš več tisoč evrov za izobraževanje, odvisno pač od tega, koliko pred pretekom dveletnega obdobja zapustič radio. Moreover, ne samo, da to veliko stane, tudi sicer je urjenje vseh potrebnih veščin dolgotrajna zadeva. In potem se je stric Vinko iz samo njemu znanega razloga (najbrž ga je klical minister Vizjak in se predstavil kot ogorčen poslušalec) odpovedal novinarki, ki je komaj “zacvetela”. Očitno medija ne pozna on in predvsem on, zato predlagam, da gre nazaj na Jano in tam pometa z drugimi, morda zato, ker niso vešči v uporabi vejic. A to bi bil vsaj utemeljen razlog, pa še to le v primeru, da revija ne bi imela lektorjev. Ne Vinko, ampak polulanček. Več urina kot pa česa žlahtnega v njem …

  • Aleš je rekel/-la:

    @1tastar
    hočeš povedat, da če daš psu ime Janša padeš takoj na črno listo g. Müllerjeve. Gre namreč za strašne psihične muke, ki jih mora preživlajti pes s takim imenom.
    Denis, Denis le zakaj nisi dal svojemu dalmatinčku ime Rupsi. Saj je čisto vseeno v čigavi drek lahko nič hudega sluteči občan stopi. Janšev ali Rupsijev.
    Tastar ne se tako sprenevedat kdo je kriv za tale (še eden v nizu) fiasko. Vsekakor Janša, ker je slednji na posnetku. Pa Denis, pse na vrvico! To velja tudi za Janšo!

  • Neva Nahtigal je rekel/-la:

    »Primer Štefe«, kot je hitro zakrožila grenka interna šala, češ da se bodo tako na Valu 202 še leta in leta spominjali kolegice, redne sodelavke in članice uredništva, je brutalen primer tega, kakšna grožnja svobodi izražanja, vesti in novinarski avtonomiji je kadrovska politika ne-zaposlovanja, ki je v medijih že postala stalnica. Ni dvoma, da je bila odpoved pogodbe sankcija zaradi izražanja mnenj in stališč - čemu takemu pa naj v demokratičnem sistemu ne bi bili podvrženi.

    Denis je Natašo spraševal (če parafraziram), koliko novinarjev danes dela na takšen način, v raznih pogodbenih razmerjih, ki niso redne zaposlitve: po dostopnih podatkih že tretjina novinarjev in novinark v Sloveniji ustvarja medijske vsebine v takih okoliščinah. Njihov socialni in profesionalni status je povsem negotov, grožnje z odpovedmi pogodb oziroma prekinitvijo sodelovanja pa pogosto na ustih vse bolj despotskih upraviteljev medijev. V eni od redakcij javnega zavoda je razmerje med redno zaposlenimi in »honorarci« 1:8, v drugi 1:6, v Natašini (nekdanji) prav tako velik del programskih vsebin pripravljajo novinarji in novinarke, ki nimajo niti najbolj osnovne pogodbene varnosti.

    Ob tem pa moram dodati – in zato se pravzaprav oglašam -, da ne drži, kar pravi in morda v prvem šoku tudi res verjame Nataša, sicer pa tudi marsikdo drug med rednimi pogodbeniki in/ali honorarci, ki so klasičen primer navideznih in prisilnih »svobodnjakov«: ne drži, da nimajo nobenih pravic.

    Drži, da jim pogodbe, ki jih imajo v rokah, ne dajejo kaj dosti: poenostavljeno, dajejo jim pravico, da so malo plačani za veliko dela. Honorar je pogosto naravnost žaljiv, za socialno varnost novinarja ni nikomur mar, nihče takega rednega člana redakcije ne bi zaščitil v primeru tožb, pogodbe pogosto celo ne predvidevajo niti odpovednega roka … Natašina ga že ni. Tudi če vsebujejo odpovedni rok, pa so lahko take pogodbe kadar koli prekinjene. Pač traja malce dlje, da se novinarja dokončno znebijo, znebijo pa se ga. Ni več volje ene od pogodbenih strank, da bi se pogodbeni odnos nadaljeval. Pika.

    Ni pa res, da novinarji, ki podpisujejo take pogodbe, nimajo nobenih pravic in naravnost srhljivo se mi zdi, kako splošno razširjeno je prepričanje, da pravic pač ni in da tako pač je … Nataša ima pravico, da jo - glede na stalno potrebo po njej kot redni članici uredništva in s tem delovnega procesa -, RTV Slovenija redno zaposli. Če bi imela osnovno varnost redne zaposlitve, ki bi jo morala imeti glede na veljavno zakonodajo, in ne bi bila v strahotno prekernem in izkoriščevalskem pogodbenem odnosu, je Vinko Vasle ne bi mogel postaviti na cesto, kot jo je. Če na RTV Slovenija ne bi bil vse bolj prisoten običaj, da imajo direktorji svoje programske »vrtičke« in predvsem, da se (lahko) vtikajo v tekoče uredniško delo, se prav tako ne bi moglo zgoditi, kar se je. Če bi se večkrat spomnili na ustavna zagotovila svobode izražanja in vesti, tudi ne.

    Mirko Štular je v tej zgodbi pokazal, da je bil med redkimi, ki razumejo, kaj zares pomeni nostalgična klišejska fraza profesionalnega novinarstva: »Odgovorni urednik je prvi v uredništvu in ne zadnji v upravi.« Čestitam mu za načelnost in ker se je postavil za vrednote, ki žal malokomu pomenijo dovolj, da bi v podobni situaciji ravnal na isti način.

    V Natašinih pojasnilih sem omenjena kot predstavnica Sindikata novinarjev Slovenije. Sem podpredsednica tega sindikata, ta pripis objavljenim izjavam in komentarjem na forumih pa posredujem zasebno, kot državljanka in del javnosti, ki naj bi ji služil javni RTV-servis. Kot gledalka, poslušalka in bralka, kot davkoplačevalka in volivka, pa tudi kot novinarka sem zgrožena nad zatiranjem kritičnih mnenj, kakršnim smo priča, in vztrajnimi, tudi brutalnimi poskusi uveljavitve najhujše oblike cenzure: glasnega opozorilnega zvonca notranjega cenzorja.

    Upam, da se na »primer Štefe« res ne bo pozabilo. Pa ne tako, kot bi si gotovo želel direktor Radia Slovenija (pa še kdo): da se ohrani v spominu kot mehanizem zastraševanja, discipliniranja in pritiska k samocenzuri, »lekcija« za vse, ki bi kdaj utegnili pomisliti (na misel o misli), da bi lahko mislili s svojo glavo in povedali, kar si mislijo. Upam, da bo »primer Štefe« ostal v spominu kot primer, ko se je nabralo dovolj primerov, da je novinarjem in novinarkam (do)končno prekipelo in se je direktorjem (do)končno povedalo in pokazalo, da niso nobeni novodobni Ludviki XIV, ki bi lahko absolutistično razglašali in z dejanji izkazovali: »Medij, to sem jaz.«

    Na koncu pa še pripis v vlogi sindikalistke: Nataša Štefe bo deležna vse pravne in siceršnje strokovne podpore Sindikata novinarjev Slovenije, katerega član je tudi Sindikat novinarjev Radia Slovenija. Zagotovilo podpore velja tudi za Mirka Štularja in sploh za vsakogar, ki bo postavil pod vprašaj samoumevnost razmer, v katerih dandanes nastajajo medijske vsebine.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Upam na še bolj besne komentarje:

    Imam že pasjo uto, na katero bom napisal KUČA, psu pa bom dal ime N.

    Na javni sekret bom napisal namesto DAME in GOSPODJE, LEVI in narisal pizdo,. in DESNI (narisal rit, da boste buzaranti zadovoljni)

    V kapelico na vogalu pa bom na križ pribil Stanovnika, namesto objokane Pieta pa postavil Drnovška z indijansko perjanico

  • 1drug je rekel/-la:

    1tastar, tebi ni čisto jasno za kaj se sploh gre tukaj, ne?

  • pika je rekel/-la:

    Novinarji na jurišššššššš! Dajmo, za vaše pravice!!!!!!

    JJ bi moral razumet, da Slovenija ni še zrela za svodobo pri intelektualcih in novinarjih.
    Takih napak, ne bi smel delat, mora sprejet dejstvo, da “zdresirani” novinarji komaj upajo in zvito delajo vsega, da do takih stvaro pride (samo prikrito so “nepristranski” - v resnici vedo dobro kaj delajo).

  • pika je rekel/-la:

    Nataša in Štular kandidata za pomembna “dela”, ko bo prišlo do zamenjave na oblasti (in tudi takrat bodo govorilo pljuvali po zmernih in seveda lizali levico).

  • Lolek je rekel/-la:

    Vam je pa Janša res trn v peti. Z odpustitvijo vsake “čistilko”, ki zgubi službo zaradi whatever razloga,
    se naš preljubi JJ najraje pozabava takoj po jutranji kavici. Zelo paše na tešče.
    Pa dejte se mal zbudit, da vam ne bo ta Janševgrad žive požrl …

  • Kritik je rekel/-la:

    Na forumu RTVSLO piše: Denis Sarkić je pod okriljem Hrvaške vojske pobijal srbe po Hrvaškem, sedaj je pa mladinin fotograf, tolk o njegovih referencah.

    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=24283&forum=4&start=30

    Ali je kaj od tega res?

  • pasjevič je rekel/-la:

    sej vemo kam pes taco moli. pa ne janša, ampak vasle.

  • Aleš je rekel/-la:

    @Kritik, nič od zgoraj navedenega ni res!

  • Adrej je rekel/-la:

    Jaz bi na vsak način ta problem reševal pravno in tudi zmagal!!

  • PF je rekel/-la:

    Čudi me le, da Vinko ne zahteva, da se pogosteje vrti Predinov: “Hvaljen bodi Alfa Samec”… ko že sam to mantro več kot očitno ponavlja vsakodnevno…

  • gledalec je rekel/-la:

    totalitarizem….

  • pika je rekel/-la:

    Kritik, upam , da ni res, drugače bi bilo zelo, zelo žalostno (upam resnično, da so samo laži “neumneža”).

  • m je rekel/-la:

    res mu paše ime(Vinko):)!

  • m je rekel/-la:

    res mu paše ime(Vinko)!
    pa če bo vzela kredit in odprla svoj medij(časopis ali radio) ga bom jst z veselam bral oz. poslušal!!!

  • Urška je rekel/-la:

    Ha! Novinarka je ponovno zaposlena, saj se je urednik premislil!!! :-) Lepo, lepo. :-)

  • Saša Pukšič je rekel/-la:

    Nataša nič se ne boj. Odlična novinarka, moderatorka si in tega ti nihče ne more vzet! Kmalu se bo vse uredilo in takrat se boš temu (in tem) smejala. Dolgoročno gledano pa si definitivno pridobila, čeprav se zdaj zdi da nisi. Držim pesti, za ljudi kot ste vi!

  • Janez je rekel/-la:

    Kako pravi Iztok Mlakar v tisti pesmi (Puntarska)?

    sem se modernizral,
    sekirce nimam več,
    ma tudi s z motorko
    bi padla glava preč . . . .

  • Luka je rekel/-la:

    @pika: Glej, res je dolgočasna tale desničarska mantra o “levih novinarjih in intelektualcih” in nesvobodnem razmišljanju itd, itd. Precej žalostno, da ni drugih argumentov kot tako cmizdenje. Bi mogoče lahko podal/a kakšnen komentar glede primera o katerem teče beseda? Je opazka novinarke z vala 202, da je prvi zadetek pod geslom Janša na Youtube iz pasjega sveta in to v kontekstu, da poslanci ne bodo spraševali takih vprašanj kakor zakaj je Nova Gorica na Google Earth v Italiji, razlog, da se nekoga vrže na cesto? Samo to me zanima, dragi/a pika, povej, ali je bila to grda levičarska protivladna propaganda ali pa morda idiotska cenzurna poteza vladnega ritoliznika? Samo to povej.

  • 1tastar je rekel/-la:

    1drug!

    Vem, vem. Vsi, tudi tisti, ki še slovnice ne poznate, bi bili radi “svobodni”, da bi svojemu delodajalcu v ksiht scali, zraven pa imeli socialno in lep honorar.

    V kapitalizmu moraš imeti kapital in jajca, potem pa se lahko greš Pulitzerja! Po naši zakonodaji pa ste na RTVSLO javni uslužbenci (=uradniki) kot policaji in Zorni. Ali pa delojemalci pri zasebnem lastniku.

    Ste bili bolj srečni, ko ste bili DPD z obvezno rdečo knjižico?

  • herz je rekel/-la:

    “Ste bili bolj srečni, ko ste bili DPD z obvezno rdečo knjižico?”

    Iz tega, kar si napisal, sploh o 0javnih uslužbenih’ na rtv slo, se zdi, da si bil kvečjemu ti takrat bolj srečen. Smilite se mi taki bimboti… kar še naprej nam pridigajte o zgodovini, upam, da boste kdaj dojeli, da živimo v sedanjosti.

  • Šelest je rekel/-la:

    Ja strinjam se z izjavo, da v Sloveniji ne rabimo sovražnikov. Enostavno ne pustimo svobodnega razmišljanja in hočemo pokazati moč in dati strah šibkejšim od sebe.
    Zdi se mi, da človek, ki jo je odstavil s svojim idijoteizmom naredil eno veliko reklamo radiu in to v slabo luč.

  • siruche je rekel/-la:

    Direktor radijske hiše ne ve, da vodi VAL 202 (mogoče se je zatipkal, ker je bil preveč sproščen) in misli, da njegova novinarka dela za POP TV.

    Iz tega lahko sklepam, da gospod Vasle ne ve, da je direktor radia. Glavno je, da ima ob petkih obvezni komentar v drugi jutranji kroniki. Trikrat lahko ugibate, komu “Poet tvoj nov Slovencem venec vije”. (Eni pravijo, da je Slovencem z e drugi pa z a.)

    PS Za tiste, ki še niso vedeli: SPROŠČENOST = SAMOCENZURA

  • joj je rekel/-la:

    Janez pravi:
    6. julij, 2007 ob 14:10

    “Kako pravi Iztok Mlakar v tisti pesmi (Puntarska)?

    sem se modernizral,
    sekirce nimam več,
    ma tudi s z motorko
    bi padla glava preč . . .”

    Ti Janez pejdi na zdravljenje,dokler je še čas! Ali bereš kar pišeš?

  • janez je rekel/-la:

    Kok je blo lepo ,k so mogli met vsi novinarji rdeče knišce….to ti je bla svoboda pisanja.Mislim,da se vam kolca po teh časih.

  • Oldi je rekel/-la:

    Meni se pa zdi vse skupaj logično, prej so bili za mikrofoni dolgo časa nesproščeni levičarji, potem so se sprostili in se začeli počasi sukati na desno in proti Vatikanu, sedaj pa oblast pričakuje sproščene desničarje in Nataša ni ne desničarka, ne sproščena. Čaka nas še obdobje nesproščenih desnih novinarjev, ki bo nastopilo pred naslednjimi volitvami. Kaj bo potem bo pa odvisno od lepega vremena oziroma lenobe levih volilcev.

    Smrt fašizmu

  • jst je rekel/-la:

    Tale intervju bo mogla pa nataša poslušat enkrat, dvakrat, mogoče trikrat. Pa bo mogoče spoznala zakaj se ji je to zgodilo. Sama je omenila, kako sarkastično je komentirala izjavo branka grimsa, o sproščenosti in sedaj še o janši in psih. Al je to zgolj slučajno, da nikol ne omeni kakšnega milana, janeza d, mogoče jelkota. Dejstvo je, da je ženska blazno pristranska, mogoče bi ji samocenzura res koristla.

  • Larry je rekel/-la:

    Predlagam klik na zgornji link (na podčrtan Larry), potem pa še klik na puščico v desno.

    Razlaga za nepoučene: ameriški voditelj Conan O’Brien ima v svojem talk showu občasno rubriko “If they mated”, v kateri špekulira, kako bi zgledali potomci izbranih slavnih osebnosti. Rezultat so ponavadi odštekane fotomontaže, v tem primeru pa… no poglejte sami.

    Fotke so iz oddaje novembra 2005, ki še zdaleč ni bila edina, v kateri se je lotil G.W.Busha, pa do danes še nisem zasledil, da bi mu kdo grozil z ukinitvijo oddaje.

  • babo je rekel/-la:

    če pa je pes res Janša…:)))

  • kint je rekel/-la:

    bravo Štular! vse več bo takih!

  • barlon je rekel/-la:

    Aleluja! Marcel Štefančič naš razsvetlitelj!!! Sarkastični uvodni pozdrav gospodoma nadškofoma in gospodu predsedniku v Studio City se počasi spreminja v uradni uvod vseh proračunskih oddaj.
    Svaka čast! Marcelu za vizionarstvo.

  • pika je rekel/-la:

    Lukec, lukec, prenaglil si se, tvoja ideologija ti je zasenčila možgančke.
    Rdeča novinarka bo nadaljevala popolnoma nepristransko lastno delo, pljuvala po zmernih in sejala sovraštvo, vendar bo zahtevala vse pravice, ki ji demokracija nudi (plač) - zalostno kako nekateri pluvajo v krožnik iz katerega jejo.

  • pika je rekel/-la:

    Nataša, da boš “politicaly correct” , ti predlagam, da se zmeniš s kakšnim kmetom, ki ima svinjo Drnovška in prasca B Pahor in da to tudi “pravilno” komentiraš.

  • Q_ je rekel/-la:

    Bejbi bi morali dati redno zaposlitev, pa ne RTVju. Thumbs Up!

  • honorarc je rekel/-la:

    Lepo lepo je prebirat tole.

    Kateri še ni izkusil biti honorarec naj bo srečen.
    Sam delam že 14 let kot honorarec pri mladinski oddaji- 7 let pri moderiranju radijskega programa -
    za borih 4OO evrov na mesec za 12 dni dela + par mladinskih oddaj in reklame. Večinoma delamo vikende.
    Regresa ni, potnih stroškov ni, malice ne plačujejo, Vzajemno tudi ne!
    Delovna doba tudi ne teče!!
    Sploh mi ne verjamejo da je tako, ko pa pokažem izpisek pa začnejo čmigat.
    In kaj pravijo šefi na to? Jah, saj je dovolj kadra na cesti, bojo pa oni prišli.
    Sem nekje bral, da čistilke baje delajo za 8 eurov na uro????
    Ne upam si zračunat urno postavko!!!!! Se ne pritožujem, ampak vseeno!!!!

    Zanima me kako bi tisti redno zaposleni delavci na RTV živeli iz tega!!!
    Spoštujem delo vsakega, ampak na delo ostalih honorarcev pa gledajo, kot da bi bili komunalci.
    Za vse so se pobrigali, honorarci- novinarji, tehniki so dobili redno zaposlitev, ali pa so šli na sp.
    Mi moderatorji pa smo kao umetniki. Ja seveda….
    Za sebe pravim da sem umetnik bedak! Za novinarje in tehniko se lepo pobrigajo sindikati, mi pa kao svobodni umetniški napovedovalci lahko jočemo, kjer nas nihče ne čuje.
    Premalo nas je, da bi se nas slišalo, čeprav so mikrofoni na naši strani.
    Ko so novinarji pred leti štrajkali smo samo gledali, pa so jim ustregli, sedaj pa še nova kolektivna pogodba in dvig plač za njih , pa tudi samo gledamo!!
    Jah lepo lepo, se veselimo za njih, kaj pa mi???? Na honorarce gledajo, kot da nas ni, krpat pa znajo luknje z nami.
    Včasih se mi zdi da sanjam!

    Za zaključek: Jutri bo jasno in zelo vroče! Ponekod bo grmelo ( ali že grmi, pa ne čujejo?????)Spoštovane poslušalke in poslušalci ( v tem primeru bralke in bralci). Lepo je bilo v vaši družbi, upamo da boste nas tudi v prihodnje poslušali!
    Do slušanja!!!

    P.S. dvomim da moj šefe prebira tole, če pa, ga moja družina prav lepo pozdravlja in mu želi lepo bivanje v toplejših krajih!!!

  • honorarc je rekel/-la:

    Lepo lepo je prebirat tole.

    Kateri še ni izkusil biti honorarec naj bo srečen.
    Sam delam že 14 let kot honorarec pri mladinski oddaji- 7 let pri moderiranju radijskega programa -
    za borih 4OO evrov na mesec za 12 dni dela + par mladinskih oddaj in reklame. Večinoma delamo vikende.
    Regresa ni, potnih stroškov ni, malice ne plačujejo, Vzajemno tudi ne!
    Delovna doba tudi ne teče!!
    Sploh mi ne verjamejo da je tako, ko pa pokažem izpisek pa začnejo čmigat.
    In kaj pravijo šefi na to? Jah, saj je dovolj kadra na cesti, bojo pa oni prišli.
    Sem nekje bral, da čistilke baje delajo za 8 eurov na uro????
    Ne upam si zračunat urno postavko!!!!! Se ne pritožujem, ampak vseeno!!!!

    Zanima me kako bi tisti redno zaposleni delavci na RTV živeli iz tega!!!
    Spoštujem delo vsakega, ampak na delo ostalih honorarcev pa gledajo, kot da bi bili komunalci.
    Za vse so se pobrigali, honorarci- novinarji, tehniki so dobili redno zaposlitev, ali pa so šli na sp.
    Mi moderatorji pa smo kao umetniki. Ja seveda….
    Za sebe pravim da sem umetnik bedak! Za novinarje in tehniko se lepo pobrigajo sindikati, mi pa kao svobodni umetniški napovedovalci lahko jočemo, kjer nas nihče ne čuje.
    Premalo nas je, da bi se nas slišalo, čeprav so mikrofoni na naši strani.
    Ko so novinarji pred leti štrajkali smo samo gledali, pa so jim ustregli, sedaj pa še nova kolektivna pogodba in dvig plač za njih , pa tudi samo gledamo!!
    Jah lepo lepo, se veselimo za njih, kaj pa mi???? Na honorarce gledajo, kot da nas ni, krpat pa znajo luknje z nami.
    Včasih se mi zdi da sanjam!

    Za zaključek: Jutri bo jasno in zelo vroče! Ponekod bo grmelo ( ali že grmi, pa ne čujejo?????)Spoštovane poslušalke in poslušalci ( v tem primeru bralke in bralci). Lepo je bilo v vaši družbi, upamo da boste nas tudi v prihodnje poslušali!
    Do slušanja!!!

    P.S. dvomim da moj šefe prebira tole, če pa, ga moja družina prav lepo pozdravlja in mu želi lepo bivanje v toplejših krajih!!!

    Lepo je biti honorarc!!!!!

  • honorarc je rekel/-la:

    sorry za dvojni post!! raćunalnik nagaja:) Naj enega moderator zbriše!!

  • pika je rekel/-la:

    Bravo. Tako je pač.
    Najbolj zanimiv stavek pa je po mojem: “Za novinarje in tehniko se lepo pobrigajo sindikati, mi pa kao svobodni umetniški napovedovalci lahko jočemo, kjer nas nihče ne čuje”, tako kot drugje po EU, kjer sindikati se zanimajo samo za tiste, ki itak so redno plačani in je postal sindikat samo še neke vrste “mafijski lobby”, popolnoma različno z vlogo, kot bi ga moral imet. Drugje po Eu je največ vpisanih v sindikate upokojencev in državnih uslužbencev (od katerih živijo - članarina itd.,).

  • tehnik je rekel/-la:

    Heh… Hvala bogu, da se nam tehnikom tako godi… (če bi bilo tole govorjeno, bi KREPKO čutili sarkazem v povedanem…)

    Tistemu gumpcu, ki je pa enačil novinarje na RTV in policaje… Vsi so v službi države, kajne? Ne vem kako lahko nekdo, ki ima dovolj inteligence, da oblikuje pribljižno razumlijv stavek, kaj tako IDIOTSKEGA napiše!!!!!!!!!!!!!!

    Nekdo bi ti moral razložiti različne veje moči (zakonodajna definitivno ni edina… in ostale (razen izvršne) je vsekakor ne bi smele biti podrejene!).

    Pa saj sploh ne razumem več ljudi, ki govoričijo o neki demokraciji! Za demokracijo je TEMELJNEGA pomena kritično ljudstvo! Kako smo lahko še v takih blodnjah, da dejansko verjamemo v demokracijo?

    Tisto sekundo, ko se pojavi kakršna koli oblika propagande (P.R. profesionalci so direktni potomci Goebbels-a) v oblasti, kritično ljudstvo ni več mogoče! To so profesionalci za zavajanje množic! Profesionalci za onemogočanje kritičnosti ljudstva (hm… kam le pes taco moli tu?)!

    Tega se profesionalci v medijih zavedajo. No… kar nekaj ljudi se tega zaveda… Da množični mediji onemogočajo kritičnost ljudstva. Da so bistvenega pomena pri volitvah… Koliko ljudi, mislite, dejansko pozna program stranke, ki jo volijo? Volimo osebnosti, ki pa so konkretno izpiljene, prebarvane, počesane, in oblikovanje v vizijo PRovcev. Še tistih blaznih predvolilnih soočenj ne poslušamo! Kdo se spomni čez 3 dni, o čem so govorili?! Vsi se pa spomnijo, če je kdo koga v zadrego spravil, kdo je zajecljal itd…

    Prav zato je svoboda novinarjev tako pomembna! Zato, da ne bi bili novinarji (oblikovalci javnega mnenja) pod vplivom katerekoli strani. Ne samo da ni več svobodnega ljudstva, ki se svobodno odloča. Tudi “svobodnih” novinarjev ni! Mislim, da ni dobrega novinarja, ki bo zase trdil, da je objektiven!

    In TUKAJ je bistvo problema odpusta te nesrečne špikerce!

    Da se poseže v novinarsko integriteto se mora zgoditi res nekaj ogromnega! Laži, prevare, kaj jaz vem kaj! Vsekakor pa ne taka banalnost!

    Upam le, da nihče izven naših meja ni izvedel za tole sranje! Me je sram…

  • Drago from Slovenia je rekel/-la:

    V pasjih dneh je pač potrebno poskrbeti za glodanje kosti…

    http://myspace.com/Ljubljanskobarje