11. julij, 2007 | Denis Sarkić

Zares sta dobra

Predstavitev Danila Türka in Mitje Gasparija pri združenju Zares.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Danes sta se članom združenja Zares predstavila oba t.i. levo-sredinska kandidata, ki iščeta širšo podporo za svojo predsedniško tekmo na letošnjih volitvah - Danilo Türk in Mitja Gaspari. Türk se je že odločil tekmovati, četudi le s podporo stranke SD in verjetno DeSUS-a, Gaspari pa je še vedno neodločen, čeprav za njegovo podporo na veliko lobira predsednica LDS Katarina Kresal. Oba bi na koncu rada nastopila na volitvah kot nestrankarska kandidata s podporo volilcev in večine strank leve-sredine. Ali sta prepričala združene v Zares-u in kako je zgledalo dogajanje na sedežu združenja v Šiški ter kaj sta prosilca podpore povedala za drugi televiziji, si poglejte v prispevkih na Vesti.

Kandidat Danilo Türk in Matej Lahovnik po predstavitvi:

Kandidat Mitja Gaspari pred predstavitvijo:

Gaspari in Lahovnik po predstavitvi:

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
28 x komentirano
  • Ščurek je rekel/-la:

    TOOOOOO, DENIS SARKIĆ!! ODLIČNOO!!!

    bolj ko so ambiciozne, bolj so zategnjene. bolj ko so zategnjene, bolj jim je treba nagajat!! :)) ali kako hitro se elitni novinarski napudrani blišč spremeni v komolčarsko privoščljivo bedo.

    dekadentnost klasičnih medijev v stilu “en korak proti njej”, “boh ne daj gledat v kamero”…. ne me basat hahahaha, miljaužent denarja za nek kurnik, zabit do Pakistana!! KISS = keep it simple stupid! VEST.SI RULEZZZZ!!!

    p.s. krinka “sem kamerman ali novinar” pa je zares ena nadvse praktična zadevščina!!

  • psusni je rekel/-la:

    Živa groza, kako lahko vsi sprašujejo eno in isto in to vsaj 3x vsak. Lahko bi si za domačo nalogo vsak novinar izmislil vsaj eno izvirno vprašanje.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Ste pa levičarji res hecni. Vsak vaš je nestrankarski, vsak ki ni vaš pa je vladni. Vas je sram, da bi uporabili ime “stranka”, zato ste “društvo” Zares, včasih pa vi ali vaši predhodniki nite bili v partiji, ampak v ZVEZI komunistov

  • Maatjazh je rekel/-la:

    Čestitke, Denis Sarkić.

  • Simona je rekel/-la:

    Turka ne!

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @ Ščurek & Maatjazh - Hvala obema!

    Ščurek - videoreporter je zelo nevarna reč za politike in tudi novinarje, snema se ton in slika - na Vesti se vidi kot se šika!

  • Sipatiš je rekel/-la:

    “Dej Denis, ne zdaj, no!”
    :- )))

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Kaj ne zdaj?!???

  • Simona je rekel/-la:

    Prosil je, da ne delamo zaključkov!
    Diplomacija NI to kar rabimo državljani v odnosu do nas. Če nas nekdo predstavlja naj ima najprej odnos do nas in ne le pripravljene šahovnice po kateri bo prelagal kmete!!
    Oprostite g. Turk, jas vas JAVNO ne podpiram. Seveda glede na prvi vtis!
    Grem gledati drugi del!

  • Simona je rekel/-la:

    Gaspari je boljši protikandidat Peterletu, a ga žal ne bo premagal!
    To pa je problem, kar se mene tiče!
    Srečno ljuba moja Slovenija!

  • krucifix je rekel/-la:

    sarkić ima “čuda od muda” ((c) krucifix) !

    @1tastar: tudi “tvoji”, “njihovi”, “vaši”, “naši”, “njeni” desničarji oz. njena vrhuška so iz ZVEZE…poleg tega so del SDS najbolj HARD CORE komunisti, tisti ki prisegajo na “sredstva” za “cilje”

  • Markos je rekel/-la:

    No na neprestane učitke da je večina levičarjev bila v partiji bi dodal samo tole da je v partiji bil tudi sam Janša in ko so ga vrgli ven je lepo ponižno prosil če ga sprejmejo nazaj, da o ruplih in podobnih ne govorimo. Sam sicer nisem za leve ker so podobno nesposobni kot desni vendar pa postaja stanje v sloveniji nevzdržno in ob samo še slabše glede na nesposobnost sprejemanja reform zdajšne vlade.

  • siruche je rekel/-la:

    Mahanje skozi okno pove vse o t.i. “resnih” novinarjih.

    Bravo Denis! Tvoje snemanje Zaresovcev skozi okno je izrezana scena iz Balkanskega špijuna. A si ti tudi padel z balkona ali pa vsaj stopil na pasji drekec?

    Lahovniku gre ves čas na smeh, ko govori Türk. Težko je pričakovati, da bojo ljudje glasovali za kandidata, če ga tudi sam Lahovnik ne jemlje resno.

    Bjonda, ne se dret, saj imaš mikrofon.
    Pa še nekaj. Za koga je bila tista minuta molka?

    Opazil sem tudi, da se Lahovnik naslanja na oranžno steno. Da nima težav z ravnotežjem?
    Zanimivo je tudi, da ga sprašuje novinar iz vest.si, odgovarja pa kameram nacionalke in poptv. To je neresno.

    Denis, resni novinarji te ne jemljejo resno, ne zavedajo pa se, kako so sami izpadli amaterji.

    PS Denis, tvoji prispevki so iz dneva v dan boljši. Srečno!

  • tiib je rekel/-la:

    Denis je faca desetletja, Vest pa zakon!

  • tiib je rekel/-la:

    Gaspari se nebi smel odločiti za kandidaturo ampak bi moral zasesti mesto predsednika vlade, ker je Pahor popolnoma neprimeren za to funkcijo! Upam, da se bo prav odločil!

  • stergo ergo je rekel/-la:

    -če bi bili v kopalkah, bi mislil, da sem na izboru za miss Slovenije-

  • Mocho je rekel/-la:

    Sam una novinarka s POP-a pa sploh ni tak švoh…;)) U bistvu je huda pi+%$#!

  • dahvor je rekel/-la:

    …ma včasih, vsak dan, vsaj enkrat mi je žal, da sem star, tako lepe Mladenke gledam, te čase povsod.

  • pika je rekel/-la:

    Napad vlade na medije??Ali mediji napadajo vlado?????
    Dejstvo, da se ve kdo vlada - kdo se skriva za mediji pa????

  • pika je rekel/-la:

    “Oba bi na koncu rada nastopila na volitvah kot nestrankarska kandidata..s podporo volilcev in večine strank leve-sredine.” ha, ha, ha, ha - ta pa je res smešno - ne moreš verjet, kako ti “ideologija” zasenči možgane.

  • Peter je rekel/-la:

    Dejmo Danilo Turk! Če je bil dober za Kofija Annana bo tudi za nas.

  • Mirovnik je rekel/-la:

    Podprl bom Turka, ker takega človeka rabimo na tem mestu. Drugače pa bi Peterleta. Gaspari, ti pa prvo vrni denar od “Optimizma” kot si pred desetimi leti obljubljal!!!. Imamo dober spomin, sploh ko vidim Biščaka………

  • TončekSoprano je rekel/-la:

    Z vsem spoštovanjem, gospod Gaspari ne more kandidirat, ker bo izgubil. Na prejšnji predsedniški tekmi, si je nasprotna stran prav tako omislila za kandidata bivšega guvernarja Arharja, ki ni bil izvoljen. Ljudstvo postavlja na ta položaj politike, ki lepo govorijo. Poglejte Pahorja in Peterleta. Vidite enega ali drugega na položajo predsednika? Gaspari se je ljudstvu doslej predstavljal kot minister ali guverner. Na ta mesta je bil postavljen po strokovni plati (pustimo to, da ga je postavljala politika). O sproščenosti in prepoznavnosti v Evropi ni niti govoril. Imel je priložnosti, pa tega ni počel, ker je vedel, da je to navadni populizem. Vendar, jebiga, tak je svet. Populizem prepriča, zato Gaspariju svetujem, da začne govorit o manj stresni Sloveniji in bankovcu za en evro.

    P.S.: To z bankovcem pa tako. Mam v striptiz klubu ful problemu, k pičkam ne dajejo tok več za hlačke. A veš pet evrov je dost, kovancev pa ne morjo tlačt za tangice. Minus ti rečem.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Soprano!

    Pa imamo enakopravnost verskih skupnosti in ločenost od države. Pičke in mežnarji, isti problem!

  • info je rekel/-la:

    1.
    Mesto predsednika vlade se ne zasede, ampak predsednika vlade na predlog predsednika države izvoli parlament,oz. pripada tisti stranki, ki na volitvah dobi največ glasov in lahko sestavi vlado.
    2.
    Gaspari je bil že skoraj vse - funkvcionar ZSMS, poslanec LDS, minister v vladi LDS, guverner Banke Slovenije, zdaj je pa postale NEODVISEN in bo kandidiral za predsednika Slovenije. Ha, ha!
    3.
    Člani partije v prejšnjem sistemu so bili do svojega 18-ega leta vsi. No, vsaj podmladka, ki je prav tako sodil v partijo, pa ni bil nihče vprašan ali je za ali ne. Najmlajši so bili sprejeti v Titove pionirčke, seveda z veliko ceremonijo, v 8. razredu pa smo bili sprejeti v ZSMS (Zvezo socialistične mladine Slovenije). V sistemu, kjer je samo ena stranka in si vsaj malo aktiven nisi mogel biti kaj drugega kot član. Kot rečeno, te mladoletnega, nihče ni vprašal ali imaš morda kakšne pomisleke. (Tudi ni bilo “zdravo”, da bi jih imel, ker je bilo v zaporih veliko prostora za politične nasprotnike “rušitelje tekovin revolucije”in podobne).
    4.
    Po spremembi sistema, dobro leto pred osamosvojitvijo, se je ZSMS prelevila v LDS; nekaj “mladincev” je ostalo v LDS, drugi družbeno aktivni ljudje pa so se porazdelili po političnih strankah. Kajti več strank in demokratični sistem je prinesel večstrankarsko parlamentarno demokracijo, kjer se vsak, ki želi biti politično in družbeno aktiven, lahko svobodno odloči v kateri stranki bo oz. katero usmeritev bo podpiral. Lahko postane član in se aktivno vključi v delo stranke, lahko pa svoje prepričanje izrazi na volitvah in izvoli tiste, ki bodo zagovarjali podoben program, kot ga zagovarja sam.
    5.
    Da se je Pahor KONČNO odločil je pa tudi pohvale vredno. Kdo bi pa hotel imeti predsednika, ki se več kot pol leta ne more odločiti ali bil predsednik ali ne, ali bi počel kaj drugega. Saj veste tisti slovenski rek: “Cagav fant…” Si pa že zaslužimo bolj odločnega predsednika.

  • Peter je rekel/-la:

    hahaha jaz nisem vedel za ta slovenski rek, pa sem googlal tedve besedi. Poglejte kaj sem našel:
    “cagav fant ni še nikdar pri punci spal.”

  • Che je rekel/-la:

    Drži, dragi info, družbeno aktivni so bili včlanjeni. Pokončni pa so zastavili svojo kožo in čast. Zato vsi nekdaj včlanjeni ne morejo ravno pljuvati čez svojo nekdanjo organizacijo.Lahko bi bili zunaj, dvakrat delali diplomo, na koncu pa bi po njih imenovali kakšno letališče.

  • minicliper je rekel/-la:

    Waw, sploh nisem vedel kako zgleda to ”zakulisje”. Bravo Denis!
    lp