20. julij, 2007 | Vest

Komentar - Alenka

O zapuščenih živalih, komentar - direktorica STA, Alenka Paulin.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pozdravljeni! Kolega Jani Sever me je zaprosil, naj nekaj povem za njegov spletni portal, o nečem, kar se mi zdi v tem trenutku najbolj pomembno. Naj se mu zahvalim za to možnost. To priložnost bi rada izkoristila za prošnjo vsem vam, da to poletje posvojite kakšno zapuščeno žival. Poletje je namreč čas, ko se število zapuščenih živali, predvsem mačk in psov, žal še poveča. Mnogi ljudje pred odhodom na počitnice za svoje živali niti najmanj ne poskrbijo, ampak jih preprosto odvržejo, po možnosti na kakšen čim bolj oddaljen in samoten kraj. Tam so živali prepuščene same sebi in največkrat zelo kruti usodi. Kljub temu, da imamo v Sloveniji že kar nekaj zavetišč za živali, ljudje brez minimalnega sočutja do drugih bitij žival odvržejo preprosto na parkirišče, cesto, v smetišče… Žal se stanje prav nič ne izboljšuje, in to kljub številnim pozivom, naj ljudje vendarle poskrbijo za svoje ljubljenčke in naj jih zaradi odhoda na dopust ne zavržejo.

No, tako sem tudi sama pred tednom dni na parkirišču našla zapuščeno sestradano mačico, ki ji zdaj iščemo nov dom. Pri dveh psih in mačku bi četrto živalco raje podarila komu, ki živali še nima, pa morda razmišlja, da bi si življenje polepšal z družbo teh čudovitih bitij. Če torej želi kdo posvojiti dvomesečno mucko, naj me prosim kontaktira.

Če se vam bo v teh dneh zgodilo, tako kot se je meni, da boste naleteli na zavrženo žival, jo, če le imate možnost, posvojite. Če pa te možnosti nimate, je kljub temu ne prepustite kruti usodi ulice. Poberite jo s ceste in jo nesite do najbližjega zavetišča za živali. Tudi s tem ji boste pomagali in ji rešili življenje.

Odprite vrata svojega srca, odprite vrata svojega doma in posvojite to poletje kakšno žival! Živali vam bodo hvaležne, vi pa boste imeli dober občutek, da ste pomagali nemočnemu bitjecu, ki je potrebovalo prav vas.

Želim vam prijetno, veselo poletje!

Alenka Paulin

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
14 x komentirano
  • Kaktus je rekel/-la:

    Mislim, kr neki!

    No comment!!!

  • omg je rekel/-la:

    Bi bilo bolj zanimivo, ce bi gospodicna kaj vec povedala o temu, kako je bili enforcer za Janso. Saj je se v SDS, ne? Pri njej je tako tezko slediti v kateri stranki je trenutno.

    Ah, pa da ne pozabim na moje tipicno opazovanje: tale frizura je “kr’neki”, prekomerno potenje pa je predvidoma posledica nabranih kilogramckov?

  • zoki je rekel/-la:

    Punca, ki dela red na STA v imenu firerja, bo zdaj igrala neko zivalsko samaritanko… za bruhat.
    Naj tega macka odnese Urski in Janezu.

  • graucho je rekel/-la:

    posvojimo Alenko, no… edino ta lasulja je mal hecna, to bomo pustili zavetišču.

  • Joze je rekel/-la:

    Ja, Alenka je človek čudnih nasprotij. Po eni strani ena najbolj vnetih bork za nemočne živali, njihova posvojiteljica, zagovornica pravic zatiranega Tibeta, po drugi strani pa sama včasih prav neverjetno pristranska in zatiralska do pravice svobode izražanja in avtonomije intelektualnega dela. Po tej plati včasih žal spominja na nekdanje komunistke, kot so bile Vida Tomšič, Pepca Kardelj in Lidija. Pa ji ne bi bilo treba…

  • kiki je rekel/-la:

    Se norca dela? Je to vse, kar ima za povedat? Tale “komentar” pravzaprav še najbolj pove, kaj si misli o tem portalu… No ja, morda pa hoče bit subverzivna in pravzaprav napoveduje prihodnost VSEH slovenskih medijev: sproščene novice o muckah in kužkih.

    Dobesedno gledano ima seveda prav: živalce so v teh mesecih res boge.Čeprav pa to ne spremeni podatka, da je strankarska piarovka postala napredovala v direktorico STA.

  • Schrott von Cilli je rekel/-la:

    ona bo še moja piarofka

  • BOTA je rekel/-la:

    Hmm res zanimiv komentar! Samo brati ga je treba med vrsticami :).
    Sočutje do živali je res plemenito, če je iskreno in ne služi le za kompenzacijo osebnih frustracij. Ja tudi iz psihološkega vidika se da brati komentar Alenke Pavlin. Pa tudi iz drugih vidikov. Samo to so lahko že špekulacije. Zato naj si ga vsak prebere po svoje. Glede na vsebino to ne bo težko.

    BT

  • piloto je rekel/-la:

    kakšna koza!

  • Rok je rekel/-la:

    ko vsaj priblizno zadisi po Jansi, je stopnja kulture pri povprecnem levaku manjsa kot pricakovana zivljenska doba drnovskovih vegetarijanskih psov

  • seneka je rekel/-la:

    Kolega Jani Sever me je zaprosil, naj nekaj povem za njegov spletni portal, o nečem, kar se mi zdi v tem trenutku najbolj pomembno. Naj se mu zahvalim za to možnost !!!
    No mogoče bi lahko bolj selektivno izbirali, koga zaprosimo za komentar

  • [...] Na Vest jo je prejšnji teden prinesla direktorica STA Alenka Paulin in sem jo odnesel domov, ker je ravno nekaj dni nazaj sosedu ušel še svež muc, ki ga je prinesel hčerki. Ta je bila tako žalostna ob izgubi, da sem se prav veselil njene potolažitve ob novem mačjem mladiču, pa ni bilo nič. Sosed je bil baje še bolj žalosten od nje (mi je zaupala žena), da ne bi prenesel še ene take izgube. In je rekel, da ni šans, nobenega mačka več pri hiši. [...]

  • [...] Muca gre služitNa Vest jo je prejšnji teden prinesla direktorica STA Alenka Paulin in sem jo odnesel domov, ker je ravno nekaj dni nazaj sosedu ušel še svež muc, ki ga je prinesel hčerki. Ta je bila tako žalostna ob izgubi, da sem se prav veselil njene potolažitve ob novem mačjem mladiču, pa ni bilo nič. Sosed je bil baje še bolj žalosten od nje (mi je zaupala žena) in ne bi prenesel še ene take izgube. Je rekel, da ni šans, nobenega mačka več k hiši. [...]

  • nogavička je rekel/-la:

    Joze, pa ne da si že pozabu: Lidija je bla Šentjurc.