27. julij, 2007 | Katja Lenart

Za interpelacijo

Združenje Zares bi zamenjalo ministra Jureta Zupana.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Združenje Zares je na današnji novinarski konferenci predstavilo vsebino poziva predsedniku vlade o zamenjavi ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Jureta Zupana, ter vsebino pisma ministru za razvoj dr. Žige Turku, v katerem ga poziva k opredelitvi do aktualnega načina razdeljevanja proračunskih sredstev za promocijo znanosti.

Vsak svoje stališče so predstavili: poslanec in predsedujoči Združenju Zares dr. Pavel Gantar, prof.dr. Stane Pejovnik in nekdanji predsednik študentske organizacije Slovenije Miha Ulčar (slednjemu smo tudi posredovali učitke vodje poslanske skupine NSi Jožefa Horvata).

Takole je spregovoril dr. Pavel Gantar:

” Da ni pomembno, koliko si inovativen, da ni pomembno, koliko si ustvarjalen, ampak, da je preprosto pomembno predvsem to, da imaš politične zveze”.

Mnenje gospoda Pejovnika:

“Pogosto se nam na Univerzi podtika, da smo proti ustanavljanju novih Univerz, zato ker smo slaba Univerza in ker se bojimo konkurence”.

Tako pa je Miha Ulčar komentiral delo ministra Zupana in komentiral očitke, ki jih je na njegov račun izrekel vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat:

“V tem mandatu je ministru uspelo zagrešiti toliko napak, da je skrajni čas, da to ugotovi tudi predsednik vlade”.

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
7 x komentirano
  • Tadej je rekel/-la:

    Upam, da Zupana cim hitreje zamenjajo!!! Vsekakor je meni in se mnogim s svojim zakonom naredil marsikaj slabega!

  • siruche je rekel/-la:

    Razpisno komisijo so sestavljali člani Zupanovega kabineta, zato bi bilo iluzorno pričakovati, da bojo izbrali nepristransko. Kajti člani kabineta so ponavadi imenovani po strankarski liniji.

    Minister Zupan mora odstopiti, ker je očitno, da je vsaka njegova poteza povezana z NSi. Upam, da jo ne sprašuje za nasvet, tudi ko kupuje svinčnike za ministrstvo.

    Glede prof.dr. Pejovnika pa lahko rečem, da je eden boljših profesorjev na FKKT. Kapo dol. Bil bi odličen minister za visoko šolstvo.

    Za združenje Zares je dobro, da so pridobili na svojo stran tudi Miho Ulčarja. Pod njegovim vodstvom je bil ŠOS močna organizacija. Sedaj pa je le brezzobi tiger.

    PS A je YouTube le začasna ali trajna sprememba?

    Srečno!

  • Nej je rekel/-la:

    Siruche, a lahko utemeljiš, da je ŠOS ta trenutek brezzobi tiger?

  • siruche je rekel/-la:

    Brezzobi je bila malce premočna beseda. Mislil sem: Niso tako glasni pri svojih zahtevah. Njihova stališča ni zaslediti v medijih. ŠOS bi moral javnosti predstaviti svoje aktivnosti, ker drugače človek dobi občutek, kot da se nič ne dogaja.

    Nej, če poznaš koga na ŠOS-u, jim predlagaj, da skličejo tiskovno konferenco in povejo kaj o svojem delovanju. Vest.si bo sigurno tam.

    PS Študentkam in študentom ter ŠOS želim veliko uspeha.

    Srečno!

  • peter je rekel/-la:

    Ja brez dvoma je SOS sedaj precej tisji. Ceprav se je pa nekaj tudi oglasal pri zakonu o stipendijah, kjer je vrjetno skopaj z Avtonomno tribuno izsilil, da so stranke vladne koalicije sprejele pametn zakon(ne vem kaj se NSi, ki je glasovala proti o hvali s tem v prispevku proti interpelaciji). Nekaj so se oglasali tudi pri zakonu o visokem solstvu, ampak je bila tukaj Avtonomna tribuna veliko bolj aktivna. Tako da ja stil se je zamenjal, ampak studentom to ocitno ni bilo vsec in so se sami organizirali v Avtonomno tribuno. No ampak glede na to, da je SOS sedaj dobil novega predsednika(in je manekenka, ki je pobegnila v Ameriko, da se nebi zamerila JJ, odsla), morda spet lahko kaj pametnega pricakujemo od SOS, morda pa ne, ker ga je predlagal SAS, ki je bolj desen(ceprav SOU LJ, kjer je SAS na oblasti najvec miga od vseh proti vladi)… No vsaj politicnosti mu ne bodo mogli ocitati, ce bo proti. No ampak imajo pa argument, da skusa prevzet NSi:) Sej neumni so dost, da pridejo s tem ven…

  • siruche je rekel/-la:

    Hvala Peter za to poročilo. To sem želel slišati. Zdaj imam vsaj nekaj informacij o dogajanju med študentsko populacijo. Tudi prvič sem slišal za Avtonomno tribuno. Bom še malo po internetu pobrskal, da zvem kaj več o njej.

    Srečno!

  • peter je rekel/-la:

    Sej ce ima se kaksno vprasanje mi lahk zastavis. Ce bom vedel, bom z veseljem odgovoril…