31. julij, 2007 | Vest

Komentar - Miša

O predsedniških kandidatih, komentar - Miša Molk.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vročina se plazi pod nogami. Kravate so izgubile lastnike. Borut Pahor si je nadel za par številk preveliko srajco, ki kar plapola na njem, da zrak enakomerno kroži. Stilisti na predsedniških kampanjah ne bodo imeli veliko dela. Kandidatom in kandidatkama bi tudi odsvetovala vsakršne uradne tečaje javnega nastopanja, da me ne bi v jeseni dolgočasili s svojimi kloniranimi kretnjami. Saj veste, tisti zategli prsti ki se stiskajo v stolp in skušajo govoriti o odprtosti. Kretnje morajo sproščeno podpirati besede, nakazovati človekov značaj, živahnost ali uglajenost. Morda bi veljalo podelati le to, kako se odzivati na nevljudno repliko protikandidata, da jih ne bi zalotila v kakšnem kislem, spodletelem nasmešku ali nebrzdanemu trzljaju.
Ker ima predsednik predvsem reprezentativno funkcijo, bodo zagotovo vprašanja v kampanji tudi bolj osebne narave. Vemo recimo, da se Peterle dobro razume s čebelami, da ima sonoren glas, zlasti kadar pritegne svoj bariton, vemo, da igra šah in da je jadralni letalec. Da rad izvleče harmoniko in če ni dovolj prostora, iz žepa potegne kar tisto malo, ustno. Po horoskopu rak. Pa poglejmo še k Danilu Türku. Precejšnja neznanka, kar se privatnega življenja tiče. Rojen v znamenju ribe. Rad je kuhal, ker žena kuha bolje od njega, je odnehal. Igra mogoče bridge? Ne, ne, starši so mu v otroštvu kartanje odsvetovali - no, skrorajda prepovedali. Ker si predstavljam Peterleta, kako se zavihti med ritmi polke, bi morda Türku prisodila kakšen dunajski ali angleški valček. Med polko bi si lahko polomil gleženj. Ali pa ne. Bil je namreč kar zavzet smučar. Plava nad vodo in ne pod vodo, ker je imel s potapljanjem neprijetne izkušnje. Bi mu pripisali kavbojski pas z veliko kovinsko zaponko? Verjetno ne. Pa si ga včasih z veseljem zategne. Se pa tudi Türk že mehča. Dopustil je kameri, da je sledila njegovemu nakupu solate. To pri Gaspariju ne bi uspelo, saj je njegova, še najbolj človeška zgodba to, da je dolgih pet ur preživel ob svojemu psu pri operaciji.

Zdaj se bodo zgodbe začele gostiti. Nekateri jih bodo ustvarjali sami, za nekaterimi bodo pobrskali drugi.

Miša Molk

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
62 x komentirano
  • piloto je rekel/-la:

    miša molk pa si je nadela napumpane ustnice in plastificirane joške…da se pri tej vročini ne bo kaj skrčilo…

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Spoštovani piloto,

    mislim, da bi lahko na Vesti z večjo kulturo izražanja komentiral naše prispevke, ki po mnenju večine ljudi niso vulgarni in žaljivi kot tale tvoj zadnji. Upam, da se v tej vročini, ki prihaja v naslednjih dneh ne bo skrčilo kaj tudi tebi, še posebej ne v glavi!

    Lep pozdrav, Denis Sarkić

    P.S. Tole sporočilo je napisano zgolj kot opozorilo, tudi za vse tiste, ki boste tudi morebiti naprej pisali vulgarno in žaljivo. To lahko vodi tudi v brisanje komentarjev.

  • mArkedzani je rekel/-la:

    Danilo se piše Türk. In tako ga Molkova tudi naglašuje..

  • mArkedzani je rekel/-la:

    Danilo se piše Türk. In tako ga Molkova tudi naglašuje…

  • Drago je rekel/-la:

    Piloto, daj no daj, ne smeš biti nesramen!! To je njena stvar. Tudi jaz bi si kaj dodal, če bi se dalo… Sicer pa rad branim ženske, ha ha. Miša ! Dobim “lupčka?
    Komentar dober!!

  • krucifix je rekel/-la:

    ELENA !

  • fifi je rekel/-la:

    nisem mišin fen, ampak tole je pa naredila res dobro. bistroumno in zabavno. čestitke!

  • miša je rekel/-la:

    @piloto:če si želel biti duhovit, moram reči, da so te drugi že zdavnaj prehiteli. Če si hotel biti zloben,
    pa to govori predvsem o tvoji naravi in nezadovoljstvu. Jaz ti vsekakor želim, da bi se imel fajn.
    LP, Miša

  • Drago je rekel/-la:

    Miša! Kaj pa odgovor Dragu?

  • miša je rekel/-la:

    @drago: eto, tvojega hranim, svojega pošiljam. Lubčka namreč. Mljask!!!

  • viviana je rekel/-la:

    Miša, zabaven tale komentar! Jaz bi dala Peterleta na veselico in Turka v predsedniško palačo.

  • Rok je rekel/-la:

    Z vseseljem sem jo poslusal…in se raje gledal, zenska zna pac skrbeti zase, marsikomu gre pa to zal v nos - ali si pa morda samo zeli, da bi tudi njegova zena/punca, ce jo sploh ima, dala toliko, ali pa vsaj nekaj, nase. Anyway, moj point - stejem jih nekaj cez 20, pa brez sramu priznavam, da mi takale MILF mocno pospesi utrip. :)

  • student86 je rekel/-la:

    Miša kdaj kakšen Comeback s kakšno zabavno oddajo?

  • 007 je rekel/-la:

    Ti ti lump Dragec. Kar lizal bi se. Da ni slučajno kakšnega pomanjkanja pri tebi? Se mi zdi, da si eden od tistih, ki bi še vrabca v letu n……l Mišiki pa ,,svaka čast,, Zakaj pa ne? Če boljše izgleda!!!!!!!!!! Marsikdo od naših vsemogočnih poslancev bi si moral kaj takega naredit ke čez gofljo.

  • Drago je rekel/-la:

    Pomanjkanja pri meni ni, ti bi že moral vedeti, saj imaš pravo ime !!! Zadnjič sem srečal tvojo ženo …

  • per je rekel/-la:

    je fajn , da mate take goste, ki znajo kej zares povedat. še dobr , da so politiki brez kravat, zdejle bojo res švical…

  • Baldrick je rekel/-la:

    Rak, riba … sam neki vodarji po horoskopih, ki se čustveno odbijajo kot pink ponk žogice. Pa še polni duhovnosti in takih sort in tort. Jelinčič je tudi najbrž kakšna vodna rusalalka ali po vetru kotaleča se žogica. Kje so utrgani škorpijoni, strastni ovni ali vedno zabavni dvojčki. Pismo, zakaj ne kandidra noben dvojček? Samo dvojček po horoskopu lahko razburka to zaspano Slovenijo. To vem! Pač …

  • mausi je rekel/-la:

    dvojčki??? se mi zdi, da sem sem nekje prebral, da je andrej košak dvojček, pismo no, ne zdi se mi ravno zabaven in še manj produktiven. kaj pa je drni? tud kakšna ribca pa to.

  • erna je rekel/-la:

    baldrick, pa saj to sploh ni pomembno, Miša je želela poudariti verjetno to, da naj kandidati pokažejo svoj človeški obraz. Floskul smo res že siti. Vsi so tako brezmadežni in dobri.Mene nič ne moti, če je kdo malo poseben, drugačen, važno je, da s tem živi, da ni robotoiziran,….

  • medek je rekel/-la:

    bikec

  • levček je rekel/-la:

    ja sej bi kar šlo skupaj z njim. Se vedno bolj zaganja v ljudi, ki mu ne kimajo.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Baldrick, a si morda mislil, da bi morala biti kar dva za tako zahtevno nalogo? :)
    Miši pohvala, pronicljivo, duhovito in kakor jih je opisala, sem si jih zlahka predstavljala.!
    Le pri kavbojskem pasu Turka je bil kakšen pomislek, upam, da niso “v paketu” tud škorenjci :)

  • alojzij je rekel/-la:

    jaz si pa predstavljam Turka v škorenjcih. Ma en tak muvifejs.

  • Andrej je rekel/-la:

    Sklepati karkoli iz zodiakalnih znamenj se mi zdi en velik podn in blamaža. Morda je to razumljivo še za kakšno Lady, Jano ali Ono, nikakor pa to ne sodi sem.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Andrej, o čem pa lahko sklepamo, če je tekma komaj na štartu? Kandidata Turk in Gaspari sta na tej sceni nova ter tudi časa ne možnosti nista še imela, da se izjasnita, Peterle, kljub njegovi že kar trajajoči kampaniji pa se še za eno samo pomembno stvar ni jasno in odločno opredelil, seveda z izjemo venčka “nerodnih”, ki jih vsakomur z veseljem servira z njegovimi orglicami. Miša je le omenila zoodiak, ni pa ga komentirala, in kot sem že omenila je bila prav duhovito prizanesljiva. Če pa si si ti o kandidatih izdelal že mnenje, pa pogumno z njim na dan.
    Hvala Vesti da imamo končno možnost, da si mnenja o kandidatih (pa tudi drugih) lahko ustvarjamo sami, saj nam omogočijo celotne komentarje izprašanih, …tako da pustimo času čas….še bomo sklepali, ne skrbi ;)

  • miša je rekel/-la:

    @andrej: se popolnoma strinjam s tabo. S tem sem želela zgolj nakazati, kako malo pravzprav vemo o naših kandidatih in o njihovih vrednotah.
    @mirjana: hvala, ker razumeš.
    @student 86: hmmmm, upam.
    @rok in fifi: komplimentov se človek nikdar ne brani. Paše.

  • Jonas - Zapisi » Miša je rekel/-la:

    [...] Obiskala nas je v ponedeljek: [...]

  • Andrej je rekel/-la:

    Mirjana, ali kje trdim, da je znamenja komentirala Miša? Moj komentar je bil namenjen sklepanju v komentarjih na podlagi znamenj. Tu je Mišikina krivda minimalna, a delček jo imaš, Miša, že zgolj zaradi brezvezne omembe znamenj. Je šlo za mašila ali pomanjkanje drugih podatkov? Če res ne verjameš v poseben pomen horoskopskih znamenj, zakaj jih potem sploh omenjaš?

    Si vse skupaj povedala na pamet ali s kakšno tehnično pomočjo (a la “trotl” boben)?

    Od lastnosti treh medijskih protežirancev (pri ruski kapelici so bili štirje kandidati, a kot da bi bili le trije) ima največ mojih in verjamem, da tudi narodovih, simpatij lahko Gasparijeva skromnost. Tuerk je posredno opravičeval vojno v Iraku in bil skorajda kandidat desnice. Ameriški pudelj. Zato je lahko moj izbor le v drugem krogu, pa še to le proti Peterletu in z grenkim priokusom. Peterletov narodnjaški populizem me res ne more pritegniti. Poleg tega je desničar in verujoč človek. Bi zaupali nekomu, ki verjame v NLP-je? Ali pa nekomu, ki je član velike sekte (RKC), ki čisto resno zaposluje izganjalce hudiča?

    Ampak nihče od teh treh ne bo dobil mojega glasu, že zaradi pristranske medijske propagande ne. Dobila ga bo ženska, ki ni v stranki in je poleg tega še invalidka. Pametna, izobražena, razgledana. Nalašč!

    S prijateljem sva debatirala na pločniku nekega lokala na Bregu enkrat lani. Za sosednjo mizo si sedela ti Miša in tvoja družba. Všeč mi je bila tvoja vedrina, radost, smeh, sproščenost in “energija”.

    Miša, prosim te, ne podžigaj praznoverja. Hvala.

  • Andrej je rekel/-la:

    “@andrej: se popolnoma strinjam s tabo. S tem sem želela zgolj nakazati, kako malo pravzprav vemo o naših kandidatih in o njihovih vrednotah.”

    Ok, hvala za pojasnilo. Če je tako, je drugače.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Andrej,pravzaprav v celoti strinjam s teboj!, z izjemo horoskopov, vsakdo pač v nekaj verjame, nič narobe, to je najmanjše zlo. Pri Peterletu pa me bolj skrbi članek, ki ga je v zadnji (danes že predzadnji) številki Nedeljskega napisal Aleksander LUCU. To me skrbi,…še predvsem v kontekstu, da bi naj bil takšen osebek naš bodoči predsednik.
    Ne razumem tudi, zakaj naši politični možje notorično mislijo, da morajo kar naprej gristi v politično kariero, pa jim takšna vloga “leži” ali pa ne. O dveh novih kandidatih, pa tudi dodanemu tretjemu pač nimam posebnega mnenja, z izjemo dodanega (Jelinčič), katerega zanesljivo ne bom volila.
    Kar pa se tiče g. Elene Pečarič I AGREE!!!! Prav na soočanje Elene z ostalimi kandidati čakam, zato sem napisala, da v tem trenutku nimamo kaj dosti sklepati.
    Daj, o horoskopu ne zgubljajmo več besed, oki? ;)

  • Janez Janša je rekel/-la:

    premiki oklepi priklopi, Miša je carska!

  • miša je rekel/-la:

    @jonas:no, vidiš, kaj se je razvilo iz takratnega mlečnozobca.In všeč mi je, da tako odkrito zapišeš o svoji tremi in nebogljenosti.Tudi moji začetki so bili trzavi in še vedno sem hvaležna ljudem, ki so verjeli vame.In priznam, tudi jaz sem imelo tremo pred tabo. A zakaj…..? Pojma nimam.Verjetno zato, ker sva eden o drugem vedela le ime.

    @Janez Janša: ja, priklop na Vesti.si je osvežujoč, zračen.

  • [...] Uboga … Filed under: … škavace — Vale @ 12:04 pm … miška … kje je našla svoj košček sira … pardon, luknjo sira … [...]

  • miša je rekel/-la:

    @Uboga: ma niti sira ni bilo veš. A ti vedno dobiš že kar pogačo?

  • mall je rekel/-la:

    kdor dobi Mišo…dobi pogačo
    Lp

  • AzzQim je rekel/-la:

    Uau, se pa pozna, ko pride nek profesionalec :) Odlično Miša, tako iz formalenga kot iz materialnega vidika. Mogoče bi lahko dobila svojo rubriko? Lp

  • Zupan je rekel/-la:

    Prov luštna je! Hm …

  • miša je rekel/-la:

    hvala vsem, ki ste se odzvali. Boste šli na predsedniške volitve ?

  • Andrej je rekel/-la:

    Seveda. A ti ne?

  • Zupan je rekel/-la:

    Jaz bom šel. Cool sta mi Lojze in Turk, Gaspari pa je preveč bančniški, dasiravno je zelo brihten. No ja, mogoče bo pa presenetil Artur Štern …

  • alojzij je rekel/-la:

    Zupan, saj se hecaš a ne, ko omenjaš Šterna. No, vsaj upam.Men je prav, če zmaga Turk. Rabmo eno novo politično persono.

  • alojzij je rekel/-la:

    alojzij pravi:

    4. avgust, 2007 ob 2:30
    nič nimam proti vernim ljudem, ki ne računajo na odpustke, pokore in ki jim spovednica ne pomeni zavetja, ampak le pogovorni ritual. Se pa izogibam ljudi, ki so kao verni, počnejo pa svinjarije. In takih je vedno več. No, ne , verjetno jih je bilo vedno enako število, zdaj so pa planili na dan. In plenijo v imenu prevladujoče ideologije. Zato: Peterleta ne. Ko bo enako spoštoval drugačne, ne zapisane bogu, ampak lastni vesti, bo lahko nabiral točke. O Turku ( pa kje so tiste dve pikce, da jih lahko gor utipkam) pa ne vem nič. Je dovolj liberalen - deluje že- kaj misli o homoseksualnosti, o mobingu, o samooploditvi, o odnosih s Hrvaško, o vplivu politike na medije,… koliko je on sploh del naše stvarnosti,.. to me zanima. Potem bom pa volil. Predsednik res nima veliko kompetenc, lahko pa dela zadaj. Gaspari pa ni ravno človek za pogovor. Ma raje sebe kot druge, se zdi.

  • Baldrick je rekel/-la:

    Miša, dej ti kandidiraj. Devica po horoskopu, zelo delavna in pridna, fotogenična, komunikativna - javnost bi imela v malem prstu … Ful bi bili ponosni na tako predsednico!

  • mall je rekel/-la:

    @miša-poglej,zakaj pa ne(mišo za predsednico)…z javnostjo znaš in če te pralni stroj ne moti,si s svojo retoriko in pogledom zelo dobrodošla …saj za začetek lahko lahko samo razmišljaš o kandidaturi…..

    P.S.-dej no…

  • Pjotr je rekel/-la:

    Dragi PILoTo; bolje pozno kot nikoli:
    Načeloma se “materija” (silikon in podobno) pri višjih temperaturah razteza in ne krči, mehča in ne trdi, izjema je voda (anomalija; preberi na: Wikipedija).
    Jaz bi se na tvojem mestu malo zamislil: Se tudi tebi skrči med poletno vročino?
    V primeru, da je tvoj odgovor pritrdilen, obišči osebnega zdravnika :)

    LP P

  • levček je rekel/-la:

    miša rules!! pa še pogajat se zna.

  • joj je rekel/-la:

    What, a je to tista 70 letna plastična miša ???

  • chelsy je rekel/-la:

    jojojoj,ti ni pomoči.bebec toti. enga stavka ne spraviš skupaj. Uboga reva. to ni komentar o njej, ampak o tebi.

  • Sitnica je rekel/-la:

    Živjo, vsi! Pišem iz enega samcatega razloga - da povem, da je Miša enkratna ženska. Imela sem jo priliko spoznati enkrat že tako davno tega, da komaj pomnim (ona pa gotovo še manj!), ampak je ne bom nikoli pozabila. Zakaj? Res, da je bilo zanjo tisto obdobje v primerjavi s sedanjim bliščem najbrž bolj močvirje, ki se je ravno spreminjalo v Azurno obalo, ampak je bila vsekakor totalna faca. Večkrat sva se videli in je človek iz mesa in krvi - veselje, skrbi, iskrenost, dvomi, smeh… vse. Kolikor sem jo uspela takrat začutiti, je taka ostala, ne glede na vse, kar je še dala kasneje skozi v vseh možnih dobrih in slabih smislih. Če jo še kje kdaj srečam, bom zagotovo skočila do nje in jo malo objela (ker to jaz, sitnica, včasih delam, ker me kar prime) in ji povedala, da jo ful spoštujem zaradi tega, kar je in zna. Ženska ni prazna flaša, to je dejstvo! Vsi pa, ki težite - vsak je svet zase, počne reči, ki jih razume (ali pa niti ne in se samo trudi, da bi jih) le on in na koncu odgovarja le sebi. Tudi vi se ukvarjajte s sabo, pa bo takoj bolj prijetno na tem svetu. Mišo pa pozdravljam iz vsega srca!

  • misa je rekel/-la:

    sem mislila, da bomo na tem mestu rekli kakšno o naših kandidatih, ne pa, da se bodo kresala mnenja o meni. Bi pa prosila le to, da se med sabo ne sesuvate grdo. No, ne vem, bi se počutila bolje, če bi ohranili nivo.
    Vsem hvala za crtljajoče besede. In tebi Sitnica sem dolžna vsaj čokolado za tale spev.
    Uživajte dan………in noč,
    M

  • Sitnica je rekel/-la:

    Sem čisto slučajno padla tu noter in sploh nisem vedela, da je tole namenjeno izključno debati o predsedniški kandidaturi. Se opravičujem, Miša, če sem malo mimo sekala, ampak me je prav razkurilo… Dolžna mi pa nisi čisto nič. Že če te človek posluša ali bere (bi morala malo več pisati - po mojem!), mu je jasno, da imaš reči pošlihtane, vse drugo je pa navadna fovšija. Pa saj ti to že vse veš, ne? Kar mi je najbolj všeč, glede na kakšen intervju s tabo v zadnjih letih, pa je filing, da so ti mar ljudje in vezi med njimi. Res pa je, da zagotovo nisi mogla biti več tako sproščena, saj so te povsod lovili, da bi te zaj*****. Upam, da se bo debata lepo razvijala, na nivoju pa tako. Moram priznati, da je tudi mene malo sprovociralo in bom odslej celo prisluhnila teveju, da vidim, kaj je na stvari s temi tipi. Lep večer tebi, Miša, in vsem, ki sodelujete. (Ah, spet sem malo preveč govorila izven koncepta… soriiii!)

  • andro je rekel/-la:

    Sicer me je že baldrick prehitu z idejo (Miša for president). Eno tako fejst žensko je pa ja velikš lepš (vsaj) gledat, kot pa tiste slinaste jadnike, ki se nam srevirajo kot politiki. Pol se pa še javim za osebnega (kr kej…) sam da bom še jest lahko zraven. Itak sem že navajen zagovarjat Mišo, kadar jo kdo obrekuje…če mi je pa všeč………25 let (mojih mokrih) sanj pa tud ni mačji kašelj, kaj?

  • misa je rekel/-la:

    @andro: body guard?

  • andro je rekel/-la:

    Hvala Miša! Seveda je to absolutno kulska in mamljiva ponudba (iz katere se lahko še kej razvije)!!!
    @ samsebi: dream on
    Ravno ugotavljam, da bi bilo počasi treba zamenjat službo, pa sodelavke pravijo, da me ne dajo.
    A ponudba velja samo v primeru izvolitve za predsednico?
    Ampak si bom pa od zdej naprej (za vsak primer) nadel mal bol grd pogled, v hlačah me je pa zadost, tko da ni panike. :)

  • Andrej je rekel/-la:

    Miša, ali boš šla volit na predsedniške volitve?

  • misa je rekel/-la:

    @andrej: sveda, to jemljem tako kot pravico kot dolžnost. Ti?

  • jani je rekel/-la:

    Sarkić, najprej mal v tečaj slovenščine, pol se pa spravli pisat, govorjenje pa raj za zmeraj opusti…

  • Simon je rekel/-la:

    Če kandidiraš dobiš moj glas-tud če nas pošlješ v Irak.

    rajevirakkotgledattoslovenskonevoščljivost.press

  • Andrej je rekel/-la:

    Miša, enako.

    Poleg Elene tudi Monika Piberl ni slaba…Na TVS se je v predstavitvi “nefavoritov” dobro držala. To, da so jo v naprej uvrstili med manj pomembne me nič ne moti.

    Nekje zgoraj med komentarji je bil omenjen Jelinčič. Ta ne more dobiti mojega glasu. Nikoli!

  • Andrej je rekel/-la:

    “To, da so jo v naprej uvrstili med manj pomembne me nič ne moti.”

    :)) Seveda me moti, pa še kako! Hotel sem reči, da me to neuravnoteženo navijanje za samo 4 kandidate ne more odvrniti od glasovanja za medijsko zapostavljene.

  • Aljo je rekel/-la:

    Ma kaj je to Mišin fan club? Sej je fejst samo govora je o predsedniških kandidatih…Turk je grablje pojedu, drugače je pa dober diplomat in ga je po moje škoda za predsednika. Gaspari je precej dolgočasen, ekonomist pač. Peterle je še najbližje ljudski podobi samo kaj, ko je kravatar že toliko časa. Jelinčič je provokator, Šternu se je dokončno odrolalo…Kar se pa izkazovanja ljudskega obraza tiče, so že vsi vodilni kandidati že dolgo prebivalci raznih palač in imajo z ljudstvom bore malo skupnega. Bilo keremu od njih, če bi dal 600 eurov za preživetje bi jih spičkal v 2 dnevih. Najbolje bi bilo, da bi imeli virtualnega predsednika, ki bi se spreminjal kot ameba po željah volilcev…

  • misa je rekel/-la:

    Čao Aljo, si se kar prav razburil. Res je, komentar je namenjen kandidatom. Ampak kot kaže, se bo se kakšen vpisal na listo. Ja, povsem legitimno, se pa vseeno zdi tole že malce cirkusantsko.