27. avgust, 2007 | Vest

Kinotožje 003

Ratatouille, Slovenski film, Smrtno varen, Planet terorja, 1-18-08
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V kinu: Ratatouille (ocena), Poletje slovenskega filma, Smrtno varen (ocena).
Zdaj zdaj: Planet terorja. Kmalu: 1-18-08.

Povezave: Kinodvor, Ratatouille Video Podcast.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
16 x komentirano
  • Luka je rekel/-la:

    Nekaj mi ni čisto jasno. Ali ni mišljeno, da bi vsaka oddaja predstavila druge filme, se pa ves čas pojavljajo isti. Tale Ratatouille je že tretjič, v prvi in drugi so Transformerji… Zakaj?

  • Klemzo je rekel/-la:

    Če mi ne bi bil ravno Tarantinov najljubši: Jackie Brown! Tudi njegovo najzrelejše delo..

  • b je rekel/-la:

    If you have absolutely nothing to do, go ahead and point it towards 1-18-08.com, the official site for that silly little monster movie we know nothing about from J.J. Abrams called 1-18-08/Cloverfield.
    Once you are at the site leave it open for about six minutes or so and then the sound of the monster from the trailer plays in isolation. I have had the browser open for about 15 minutes now and it appears that is all there is to do. Whoopee!

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    @Luka: no, nisi fer, koliko je število različnih filmov, deljeno s tri … Sprva so bili tretjič vključeni še Transformerji! Resnično pretiravanje; je rešil Jonas. Ratatouille je izjemoma tretjič, ker je Pixarjev pa ker sta se mi zdela dober tekst in video podlaga. Sicer torej največ dvakrat: enkrat se film napove, drugič, ko ga je že moč videti, pa verodostojneje oriše.

  • b je rekel/-la:

    Najava Ratatouille na DVDju…Za vse, ki čakamo originalno verzijo…6. nov. tudi na BD
    http://www.dvdtimes.co.uk/content.php?contentid=65704

  • morde je rekel/-la:

    grozen prevod. “50/50 shot” ne pomeni “5050 strelov”. niste se nikoli slisali za izraz “fifty-fifty”?
    kdo je napisal taksno grozo?

  • MJ je rekel/-la:

    Morde en ploskec zate. Se veliko uspehov s podrocja humorja ti zelita tudi vnucka Sasa in Jan ter ti posiljata zvrhan kos poljubckov. Super prispevek in se malo vec je treba bentit nad samo-sinhronizacijami … kadarkoli omenjate Pixar nikar pozabit udart po distributerju zavoljo tega.

  • nucsub je rekel/-la:

    joj morde, po treh kinotožjih bi pa že lahko porjtal keč…

  • Thor je rekel/-la:

    morde lol :D

  • Jackie je rekel/-la:

    Kul! Samo pravite “odbiti” Tarantino, meni se zdi takšen Rodriguez, Tarantino je zame drzen.

  • tina je rekel/-la:

    A sem rekla že prvič, da je treba na začetek napisat posebno opozorilo za jezikoljubce brez smisla za humor?! :D Vsakič se kak nov najde, hehe. Ne bo dolgo, se bo še kje znašlo kako jezno pismo bralcev ali celo zgrožen članek v kaki reviji…hehe! no, bo vsaj reklama :)

  • jukich je rekel/-la:

    HAHAHA. Ste kje videli Jeziute? Ma ne me basat! Genialno :D

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    @jukich: Thx, mislim, da sem se to jaz spomnil, 5050 strelov pa Jonas! :P

    @Klemzo: Jackie Brown je mega, ampak po mojem ni en od njegovih “kanoničnih”.

  • tina je rekel/-la:

    razocarana nad komentarjem glede kinodvorovega programa. gre namrec za katastrofo:
    1. kino so vzeli ljubljancanom in ga za celo poletje namenili turistom
    2. tehnicno mnogo kopij ne ustreza predvajanju iz projektorja, ki ga imajo v kinodvoru (od tu poskodbe vsaj dveh arhivskih kopij)
    3. mnogi filmi, napovedim navkljub niso bili podnaslovljeni z nikakrsnimi podnapisi
    4. in nenazadnje porazen obisk in stevilo odpadlih predstav govori o zmotnosti projekta

    od vesti bi pricakovala več …

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    @tina: sem si zapisal za uho, da se moram bolje potruditi. A s točko ena si želela povedati, kaj, da se slovenski filmi tičejo zgolj turiste? Ta je dobra. Predvajanih je bilo dosti naslovov, ki jih ne moreš videti kar tako, denimo Poročno potovanje Dražena Štaderja. Sam sem videl ene dva krajša ter štiri daljše filme in tehničnih težav se ne spomnim. Delno šala: mislim, da ti točki tri pa ena skačeta v zelje … :P In prav zaradi poraznega obiska smo spomnili nanje v Kinotožju. Saj dodatne reklame ne rabi Kolosej!, čeprav ga zmeraj omenim, ker je pač sinonim za kino.

    Drugače je moj osebni vtis, da Kinoteka funkcionira bolje od Kinodvora in ima za pokazati dosti več. Ampak če prav razumem, je Kinodvor namenjen sodobnemu art filmu, Kinoteka pa pač vrti vse kul do nedavnega. (Baje na prihajajoči retrospektivi ZF-filma tako ne morejo kazati Matrice …)

    No, spremljaj in kritiziraj nas, lepo prosim, še naprej.

  • tina je rekel/-la:

    s prvo točko sem želela povedati, da se mi program slovenskih filmov s tujimi podnapisi zdi smiseln v tolikšnem obsegu, kot se je v kinodvoru odvijal prejsna leta. se pravi kot dopolnitev programa. ker je vecina filmov, ki so se tam vrteli to poletje ze videnih, bi od edinega, nekdaj resnega, art kina v mestu pricakovala se kaksno drugo ponudbo. kar pa se tice arhivskih kopij je edino dvorana slovenske kinoteke ustrezno opremljena za njihovo predvajanje in tam seveda tudi vsebinsko sodijo. glede na to, da kinodvor spada pod kinoteko se mi uvrstitev takih filmov v kinodvorov program zdi se toliko bolj nesmislna.
    s tem, da mnogo filmov ni bilo podnaslovljenih pa sem zelela opozoriti, da ceprav so se odlocili za tak program, ga ocitno niso skrbno nacrtovali, ce bi ga, bi bili vsi filmi opremljeni s podnapisi, kot je bilo zapisano v programskem letaku in tudi o ustreznosti svojega projektorja bi se pozanimali.

    kar pa se tice predvajanja sodobnih filmov v dvorani kinoteke imas pa prav: tam se ne smejo predvajati filmi ki imajo se aktualne pravice za kinematografsko predvajanje pa podrocju RS.

    gotovo se v komentarjih se srečamo :)