5. september, 2007 | Anej Ivanuša

NSIOS o Pečaričevi

NSIOS izreka nepodporo kandidaturi Elene Pečarič
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) je v izjavi za javnost o politični kandidaturi Elene Pečarič izrekel nepodporo njeni kandidaturi. V izjavi menijo, da je predsednica Društva za teorijo in kulturo hendikepa (YHD), s tem ko se je odzvala vabilu neparlamentarne politične stranke Akacija, zapustila splošno civilno polje delovanja invalidskih organizacij. Podobno razumejo tudi podporo poslancev njeni kandidaturi, saj menijo, da se je s tem politično zavezala na eno politično opcijo in izgubila možnost, “da predstavlja legitimno in pluralno družbo slovenskih invalidov.” Izjavo so v NSIOS zaključili s temi besedami: “Elena Pečarič, zato ni predstavnik slovenskega invalidskega gibanja in jo večina slovenskih invalidov ne podpira. Na temelju vsega navedenga nasprotujemo vsiljeni tezi, da je Elena Pečarič legitimni predstavnik slovenskih invalidov!”

Boris Šuštaršič: “Ona (Elena Pečarič op. p) ne more predstavljati slovenskih invalidov, ker že vrsto let organizirano in kontinuirano razvija sovražna stališča in dejanja proti obstoječemu slovenskemu varstvu … “

Anej Ivanuša

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
23 x komentirano
  • Klemzo je rekel/-la:

    ??! Razumem del glede podpore stranke, sam ostalo?

  • stergo ergo je rekel/-la:

    Tale Šuštaršič je ena najbolj nesimpatičnih figur v slovenskem občestvu in vsak, ki se mu on odpove, si lahko to šteje v plus. Ne govorim na pamet, gledam in poslušam ga že vrsto let. In ne razumem, kako ga lahko invalidi tako dolgo gledajo. No,slepe še nekako razumem…

  • MarkoNi je rekel/-la:

    Če se dobro spominjam, tale Šuštaršič že leta (desetletja?) po diktatorsko vodi NSIOS in razporeja precejšnja denarna sredstva po principu: najprej meni, potem mojim prijateljem, ostalim pa če kaj ostane. Elena mu je stopila na rep, ker je javno opozorila na umazane posle in zahtevala transparentnejše poslovanje. Očitno (stari) maček še vedno cvili…

  • 1tastar je rekel/-la:

    Boris Šuštaršič je drugi, invalidski Janez Kocijančič - Večni.

    Borba med njim in Eleno je edina poživitev dolgočasnega ždenja na invalidskem vozičku.

  • Foul Goblin je rekel/-la:

    Šuštaršič pa res predstavlja legitimno in pluralno družbo slovenskih invalidov.
    no vsaj za nekaj pa so taki faloti dobri - vsako jutro po pregledu poročil grem z lahkoto na WC. Vsaj skrbijo za naše zdravje.
    Pa naj še kdo reče da smo Sovenci zaprti ;).

  • Samo je rekel/-la:

    Temu Šuštaršiču ne bi zaupal vodenje trafike, kaj šele razpolaganje z loterijskim denarjem in usodo premnogih invalidov.
    Pred kratkim mi je sodelavka, ki je članica enega od invalidskih društev, ponudila v podpis dve peticije: na eni so zbirali 1 MIO podpisov EU državljanov za neko reč, ki naj bi naslovili na evropski parlament, zraven pa je Šuštaršič podturil še neko svojo modro peticijo, katere smisel je bil, da se njega in njegove pooblasti za zastopanje invalidov. Jasno, slednjega nisem podpisal. Naj se že enkrat spoka, manipulator.

  • Pero je rekel/-la:

    Šuštaršič je mafijozo eršte klase. Sem imel priliko delat z njim in vem, da se koplje v denarju, tala ga pa tako kot je bilo že zgoraj rečeno - malo meni malo prijateljem, vsi ostali pa odjebite. Elena je edina, ki na to dosledno opozarja že leta. Njegova nepodpora me zato sploh ne čudi - namesto da bi se zavzemal za konstruktiven in skupen nastop.

  • cro_hot je rekel/-la:

    Gospod Šuštaršič. kaj ko bi zaprli kljun in sestopili iz invalidske organizacije. Razen osebnih interesov in loterijskega denarja, ki ga je vaš klan nekontrolirano razporejal niste naredili nič.Večino bonitete za invalide ste velikodušno požegnali za loterijski denar in za gradnjo obmorskega spomenika . Mislim, da bo tudi mnogo invalidov podprlo Eleno Pečarič kljub vašemu trobezljanju in dokazovanju moči. Le kakšne !
    In zakaj se gospod boji, da bo Elena predstavljala slovenske invalide ? Če so invalidi enakovredni državljani Slovenije, jih pač bo.Mar jih VI predstavljate ?

  • medek je rekel/-la:

    Kaj bo ta bednik Eleno pljuval, prodana duša.

  • terko je rekel/-la:

    kva j’ grd ta tip, ej. Bravo Elena, ti si carica!!!

  • kaka je rekel/-la:

    Kako lahko govori v imenu nacionalnega sveta invalidskih organizacij. Slišali smo, da se na seji niso odločili popljuvati Elene Pečarič. Ta gospod bolj sam deluje in izrablja funkcije in inštitucije katerih nosilec oziroma član je.
    Me zanima kdaj se bodo ostale organizacije, članice NSIOS zbunile in rekle g. Šuštaršiču naj jim neha delat sramoto in odstopi z vseh javnih funkcij. Ker dela škodo vsem.

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Sustarsic je ena velika baraba. Je najbrz resnicno se zadnji realsocialisticni boter, ki se je obdrzal. Padli so ze Kucan in njegovi direktorji, Sustarsic pa se se kar drzi. Ce mu nekdo prevec stopi na rep, zacne mahati in jokati s ces glej kako so se spravili na invalida… Patetika. Pa mu stanja v katerem je niti ne zavidam, niti ne privoscim. Ampak, preko raznih fint si je nakradel ze toliko denarja in nepremicnin v Izoli in se kje, da glava boli. To bi moral kdaj kdo preiskati. Denarja namrec ni zasluzil, ampak ga je dobil od raznih drzavnih virov. Vesel bo dan za invalide, ko se bo tako ali drugace umaknil…

  • 1tastar je rekel/-la:

    Zdaj bo hec. Elena je že registrirana kandidatka, Šuštaršič pa dosmrtni svetnik. Pa bo spet pisanja o sporih med predsednico države in državnim svetom.

  • legenda je rekel/-la:

    Mene pa zanima koliko vas Elena Pečarič plačuje, da tako grdo blatite predsednika NSIOS-a s svojimi ogabnimi, prostaškimi in nespodobnimi izjavami oz. komentarji, upam da dobite vsaj za kavo, ko jo že tako požrtvovalno podpirate. Foul Globin stavim, da imaš slabšo prebavo kot jaz, kajti jaz lahko Eleno P. gledam vsak dan po Tv, in verjemi da grem z lahkoto na WC.

  • pikec je rekel/-la:

    Haha…mogoče imaš celo prav 1Tastar, sam “problem” je v tem, da Elena Pečarič NE bo predsednica države ne zdaj, niti kdaj drugič. Tako da omenjenega spora ne bo, nič bat.

  • dečko je rekel/-la:

    Po mojih informacijah je gospod Šuštaršič, ki ga tukaj tako na veliko pljuvate (saj verjetno kaj drugega tako dobro tudi ne obvladate) ustvaril tudi zelo uspešno invalidsko podjetje katerega lastnik je društvo kateremu tudi sam predseduje. Po informacijah, ki sem jih dobil iz zelo zanesljivih virov podjetje zelo dobro posluje, ima nadpovprečne uspehe na trgu dela. Gospod Šuštaršič je tako veliko invalidom omogočil, da so prišli do zaposlitve ter s tem posledično omogočil tudi njihovim družinam boljšo eksistenco in danes je to podjetje zelo uspešno saj konkurira celo na evropskem trgu, na področju grafičnega oblikovanja, tiska, kopiranja itd. To je samo ena izmed stvari, ki jo je tako uspešno razvil, obstaja še veliko veliko dobrega, kar je naredil in ustvaril za slovenske invalide. Pa saj je brez veze, da govorim, vi tako vidite samo ubogo Eleno Pečarič, kako se “žrtvuje” za marginalizirance, ter kako je pogumna itd. blablabla mlatenje prazne slame…., da skrajšam Elena Pečarič = mešanje zraka. Za na konec, pa vas vprašam kaj pa je Elene Pečarič, že do sedaj naredila v svoji “karieri” za slovenske invalide, razen sovražnih dejanj kot denimo, da ima invalidov čez glavo; da je vložila tožbo na Upravno sodišče RS proti Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij in zahtevka, da se takoj prekine redno financiranje posebnih socialnih programov invalidskih organizacij itd. še bi lahko našteval. Toliko o Eleni Pečarič, mislim da bo zaenkrat dovolj.

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Komentar na zadnja dva čustvena odgovora:
    da ne bo pomote, kot prvo naj povem, da nisem invalid, da upam, da nikoli ne bom, da mi je žal, da nekateri so in da nikomur seveda tega ne privoščim niti ne zavidam. Toliko o tem. Drugič, Elena mi gre v glavnem na živce, ker je kot brencelj ki leta naokrog in teži. Nikakor si je ne želim, pa saj se tega ni bati, za svojo predsednico, ker nekatere stvari pač ne grejo. Vrhovni poveljnik, če ne zaradi drugega, mora pač hoditi po svojih nogah. Glede Šušteršiča pa je takole: ni fer, da se nekoga brani kot medveda, samo zato, ker je invalid. Prav je, da država omogoči z arhitektonskimi rešitvami in vsemi drugimi, ki so potrebne, da lahko tudi invalidi živijo karseda normalno življenje. Nikakor pa ni prav s strani invalidov, da ves čas nekaj zahtevajo, če ne dobijo, da začnejo s patetično gonjo, kako invalidom ne privoščimo itd… Osladno in patetično. Vključite se v družbo kot ostali, zahtevajte in pri tem vam bom vedno pritrdil, da država poskrbi, da se lahko vključite, ampak potem pa delajta kot vsi ostali. Kdo pa meni kaj da. Nič. Vse si moram sam zaslužiti. Tako pač je v življenju in življenje je kruto.
    Naprej: glede uspešnega podjetja, ki ga omenja dečko: več let sem sodeloval s tem podjetjem, bilo je prijetno in plodno sodelovanje. Samo je pa takole: lahko je nekomu s povprečnimi menedžerskimi sposobnostmi ustvariti uspešno podjetje, če dobiš zagonski kapital, kot nepovratna sredstva od države. Lahko je biti uspešen poslovnež, če veš, da imaš vsak mesec stalen milijonski priliv od iger na srečo, pa ti za to ni treba nidi prdniti. Vprašajte raje nekoga, ki je ustvaril uspešno podjetje z lastnim vlaganjem iz nič. Ničkolikokrat sem slišal kako so zaposleni invalidi v tem podjetju govorili to mi pripada, pa to mi pripada, pa ono mi pripada. Pizda, vse jim pripada. Kaj pa pripada nam neinvalidom. Dohodninska napoved vsako leto, to je pa v glavnem tudi vse. Pa še to: z leti sodelovanja s tem podjetjem sem opazil, da je tam zaposlenih vedno manj invalidov, na koncu so vzdrževali tisto minimalno številko, ki jo zakon zahteva, da je neko podjetje lahko invalidsko podjetje in ima takšne in drugačne velike ugodnosti. Vmes pa se je gospod Šuštaršič lepo zredil, tako in drugače…
    P.S. npr. plaža slepih v Izoli je ena grda zabetonirana spaka na najlepšem koščku izolske obale, ki je bila, pazite celo pod zaščito UNESCA, pa so slepi s patetiko, češ glejte kako nam slepim in ubogim nič ne dajo uspeli nekega župana pred več leti utišati in so zgradili tisto svinjarijo. Z ogromno denarja, ki ga imajo invalidske organizacije bi, če ne bi bili slepi gotovo ne zgradili take svinjarije kot stoji tam…

  • državne jasli je rekel/-la:

    Znanec, ki spremlja invalidske zadeve v lipovi deželi na sončni strani alp, me je opozoril, na primitivno in prostaško blebetanje na internetu pod naslovom NSOIS o Pečaričevi.

    Človeško mi je domače, da se ljudje med seboj tudi ne razumejo, da imajo različne poglede na življenje in vse kar je v zvezi s tem, ampak da nekdo znotraj 2 milijonskega naroda spodbuja najbolj ogabno sovraštvo mi je pa resnično tuje in sem si zato vzel tudi nekaj časa, da pokomentiram ta grozljiv gnojnični miselni smrad.

    Spominjam se neke oddaje Tarča, v kateri je medijska ubijalka Lidija Hren poskušala zaničevati vse invalidske organizacije z najtežjimi skupinami invalidov (to je že samo po sebi nesmiselno, ker tisti invalidi niso sami izbrali svoje usode, kateri na noben način ne morejo pobegniti), in sicer s pomočjo YHD od Elene Pečarič, ki je postala prava maskota agresivnega in zanesljivo neuresničljivega hendikepizma. V tisti oddaji se je gospod Šuštaršič odlično odrezal in gladko ter kulturno zavrnil vse obtožbe, tako da je na koncu oddaje Lidija Hren ostala praznih rok, YHD s svojimi zakulisnimi podporniki (npr. dr. Zavirškova na Fakulteti za socialno delo) pa niso prav nič dosegli še najmanj pa porušili javno financiranje invalidskih organizacij.

    Predsedniška kandidatura Elene Pečarič ni prav nič drugega kakor nova politična – medijska finta, da bi prodajali ena in ista hendikepska jajca in z njimi zamegljevali pogled ljudstva na solidno invalidsko varstvo v Republiki Sloveniji. Preden nadaljujete s svojim primitivnim blebetanjem, se obnašajte vsaj toliko normalno, da najprej prečitate javno izjavo NSIOS pod nazivom »Politična kandidatura Elene Pečarič pod krinko invalidnosti«. V tej izjavi hendikepiranki Eleni ni nihče oporekal pravico do političnega kandidiranja, ugovor gre le na njeno nesramno laganje in sprenevedanje, češ da se zavzema za enake možnosti in se pri tem nesramno skriva za invalidnostjo, čeprav goroče povsod zagovarja nekakšen zmeden koncept hendikepa. Pa naj kandidira, kdo pa ji od invalidov to brani, vendar ne v njihovem imenu. Kar naj jo podpirajo razni Gabri in Širclove, kar je pravzaprav pošteno, saj je (bila) članica njihove politične partije.

    Morda kaže nekaj reči o nakladaču pod nazivom Sproščena slovenija. V njegovih besedah je toliko sovraštva in gneva, da bi mu v New Yorku zanesljivo svetovali, da naj čimprej obišče psihiatra, ki bi ga morda rešil pred osebno samopogubo. Iskreno upam, da poleg totalne negativnosti, se zmore morda razveseliti vsaj sončnega zahoda.

    Vse gobezdače, ki neznajo na kulturen način izraziti svojega drugačnega mišljenja ali pa celo nasprotovanja, naj najprej odgvorijo na preprosto vprašanje, od kje Eleni Pečarič pravica, da javno in v publikacijah zmerja Slovenijo s fašizmom, slovenske invalide pa ne samo s fašizmom, ampak še z nacizmom in stalinizmom. Pojasnite mi ta primitivni kretenizem!

    Bodi dovolj, ker bo še dovolj novih neumnosti na katere je verjetno vredno odgovarjati.

  • Car je rekel/-la:

    Hohoho, bravoo državne jasli, končno ena pametna in resnična izjava….čestitke. Bi pa še na kratko pokomentiral izjavo pod sliko Elene Pečarič na spletnem portalu rtvslo.si, citiram: “Pečaričeva je prepričana, da bi, če bi bila jeseni izvoljena na ugledno funkcijo, kljub invalidnosti normalno opravljala predsedniške naloge”…ja bog pomagaj le kako, če pa še srat ne more iti sama, saj rabi vedno nekoga da ji pomaga!

  • Maček je rekel/-la:

    Tale Šuštaršič ne predstavlja slovenske invalide. Beri se le zase. Obogatel je na račun invalidov. Podpiram Eleno Pečarič., ker je poštena.

  • car je rekel/-la:

    Elena Pečarič ni poštena, ker če bi bila poštena potem ne bi pljuvla in bila proti invalidskim organizacijam v katere je včlanjeno več kot 100.000 invalidov in hkrati rušila obstoječe invalidsko varstvo v Republiki Sloveniji. Toliko o njeni poštenosti!
    Kar se pa tiče gospoda Šuštaršiča, če bi res obogatel bi ga že zdavnaj razkrinkali, tako pa o tem ni ne duha ne sluha….dal je ogromno ljudem delovna mesta, se boril za pravice in proti diskrininaciji invalidov in da se je to vneslo tako v ustavo kot tudi v vse zakone na področju invalidskega varstva v Sloveniji in Evropi, tako da ne mi bluzit in tako goreče zagovarjati Eleno Pečarič na podlagi NIČESAR.

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Odgovor državnim jaslim:
    od srca sem se nasmejal odstavku, ki ga namenjaš meni. Zakaj ?
    1. prva ocena, da sem nakladač je zelo napačna, imam veliko informacij, morda jih ima kdo manj, kdo seveda še več, ampak tisto kar zapišem kar drži. Nekoga opisati za nakladača kar tako je seveda najlažje, težje je za kaj takega navesti argumente. Me bodo pa zelo veselili, če boš tega seveda zmožen.
    2. če ti moje pisanje ni všeč, to ne pomeni, da je v besedah gnev in sovraštvo. Si se morda sposoben soočiti z resnico. Morda pa te prijatelj, ki te je usmeril na to temo obvešča z napačnimi informacijami.
    3. ne vem zakaj bi moral do psihiatra do New Yorka. Če pa mi zrihtaš, da mi to krijejo na ZZZS, grem takoj malo na izlet v New York, mimogrede pa še na divan na tvojo željo…
    4. kaj je to osebna samopoguba. Ali to pomeni, sa dvakrat pogubiš. Če slučajno prvič ni dovolj. Razumem besedo samopoguba in besedno zvezo osebna poguba. Osebna samopoguba ?!!! Cccc. Ali slutim za pisanjem državnih jasli IQ v višini sobne temperature…
    5. in za konec največji kretenizem, ki ga je v odstavku, ki ga državne jasli nameni meni, zapisal: če sem se sposoben vsaj razveseliti sončnega zahoda. Ne, državne jasli, nisem. Priznam. Se pa vsak dan razveselim sončnega VZHODA… (nekateri imajo raje temo…)…

  • državne jasli je rekel/-la:

    Presenečen sem, da je vendarle pisec sproščene.slovenije pokazal nekaj sproščene emotivnosti, kajti sončni vzhod je res stimulativen. Ker je vam bolj všeč kot sončni zahod, imate očitno dobro dispozicijo, da si še pridobite povprečni človekov optimizem.

    Vse ostalo je na žalost zgolj prežvekovanje mojih besed, ki ste jih iztrgali iz vsebinskega konteksta. Povedali mi niste nič, sicer le kaj pa naj bi pričakoval od hendikepske kloake. Če vas veseli glodanje kosti, kar mi pravzaprav sporočate z obračanjem besed, to kar nadaljujte, ker mi je vseeno, če niste sposobni navesti nekaj konkretnega ali pa vsaj demantirati kakšno od mojih navedb.