14. september, 2007 | Denis Sarkić

Analitik o zaroti

Vodja poslancev SDS Jože Tanko o teoriji zarote in vojnih zakonih.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na novinarski konferenci v Državnem zboru komentiral zadnje dogajanje v zvezi z afero SOVA in novinarjem pojasnil, da za vso zadevo stoji trojec SD (Borut Pahor - Tone Rop - Dušan Kumer), ki sistematično vodi zaroto proti SDS in predsedniku vlade Janezu Janši. Spomnil je tudi na zadnji zaplet z obiskom članov komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb na sedežu agencije SOVA ter da je predsednik komisije Pavle Gantar krivec, da člana komisije Mira Petka niso obvestili o obisku. Tanko je spregovoril tudi o t.i. vojnih zakonih, ki so v zadnjem času predmet dogovarjanja med strankami.

Tankov uvod na novinarski konferenci:

Jože Tanko o zadevi SOVA in vojnih zakonih:

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
16 x komentirano
  • lacko je rekel/-la:

    Spoštovani !
    Politika bi morala biti stvar najboljših, ta garnitura, ki trenutno vodi oblast ji ni več kos.
    Državljanke in državljani Slovenije si zaslužimo, drugačno vodenje države.

  • Arh je rekel/-la:

    Kolk naklada!

    Nič ne ve, ampak vse kar ve so dejstva ;?)

  • Drago je rekel/-la:

    Jaz bi tega teleta še nekako razumel. Pač dela reklamo za svojo stranko in seveda napada SD, katera jih ogroža. Vendar to nakladanje o Pahorju (v času Pirana ni bil šef parlamenta) pa je tako za lase privlečeno, da mu lahko verjamejo samo največji bedaki. Očitno ima nočne more s Pahorjem. Zarote, zarote!!! Spomnimo se leta 03 in 04, kaj so oni vse počenjali!

  • t-mac je rekel/-la:

    Haha, te Tankove jalove poskuse politične analize je zmeraj zabavno poslušat :P . Glede na to, da SDS ima celo enega sposobnega politologa (Zvera), ne vem, zakaj take šraufarske bebce pošiljajo na tiskovke… ampak ok, njihov problem, saj škodijo sebi, ne drugim :P

    “to pač očitno sledi neki tehnologiji…” ja, seveda, tehnologiji lol :lol:

    “prejšnja predsednika DZ, Rop in Horvat” najbrž Pahor in Horvat, ne? :P

  • Klemzo je rekel/-la:

    Leti leti leti… jastreb!
    Delno je vse skupaj politična igra, pri tem pa igra ogromno vlogo Janševa bolestno paranoična naravnanost. In predvsem slednja je še kako škodljiva za našo državo. Tanko je vojak, bolj zmerni in sposobni SDS politiki (Zver, Virant) si s tovrstnimi tiskovkami ne mažejo imen. In njegova dejstva? HEHE, to vprašanje bi si skupaj z odgovorom želel tudi v drugih medijih (ala “dejstvo je, da za tem stojim”, me je že ’skoraj’ prepričal).
    Malo resnosti: Dejstvo je, da Kumer ne ponavlja trditev Ropa (v nič večji meri, kot to počne Gantar, torej, da je treba zadeve najprej razčistiti). Dejstvo je, da ga Pahor ne ščiti (”nimam razloga, da mu ne bi verjel, vendar bo moral svoje trditve dokazati in za njih po lastni vesti politično odgovarjati”). Dejstvo je, da poslanca ne morejo odstaviti. In dejstvo je, da se ‘odžaganja škodljivcev’ poslužuje izključno Janša, ki vse skupaj zavije v pentljo odstopa iz osebnih razlogov. Lepo je slišati besede o tajnosti komisije, naj jih razloži kolegoma Petku in Petanu. In očitno je za Tanka dejstvo, da sta v parlamentu samo 2 stranki, SDS in SD.
    Če kaj poznamo Janšo, bodo na koncu zopet krivi mediji. In seveda Kučan.

  • darka je rekel/-la:

    Nekaj pa je res - besede Pahorja se kaj hitro izjalovijo, ko vidimo dejstva in dejanja med njegovimi (SD) poslanci … Črno-bela slika. Oz. kar “zlato - črna” slika, kakor je Pahor samo govoril na Odmevih… Če je Pahor res srčkan, simpatičen in pozitiven, namesto njega vsebino dogajajo nestrpni, brez občutka za človekove pravice nesimpatično poslanci. No, razen Ropa, ki je res dobrodošla popestritev med poslanci SD :-))

  • lucko je rekel/-la:

    OK, kaj je pisal Mag ne vem, vem pa kaj je bilo napisano na 24ur.com

    “Janša je Sanaderju omenil še, da njegovi stranki dobro kaže in da incidenti zato niso potrebni. Sanaderja je prosil, naj ribičev ne pošilja v Piranski zaliv, ker je slovenska javnost na to zelo občutljiva.”

    Iz tega cisto razumem, zakaj SDS noce, da Slovenija slisi ta posnetek… Ker to zame je dogovarjanje, ker mi izpade kot prekinitev narocila… Ce pa obstaja se kak tovrstni posnetek pa sploh…

    Vir: http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070914_3105535.php

  • Arh je rekel/-la:

    @darka

    Bolje bi bilo začet z dejstvo je … ;)

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Komentar k videu 1:
    Torej, Stanko je spet med nami. Hit me baby…
    Pa zacnimo z dejstvi. Dejstvo je, da se Petek ni javil na telefon. Ce se ni, si je sam kriv, da o obisku ni bil obvescen. Ocitno ima pomembnejse delo in se ne more javiti na sluzbeno dolznost. In mi to se placujemo.
    Dejstvo je, da si lahko opozicija zaradi tega dovoli manipulacije. Stanko spet vidi veliko teorijo zarote. Meni se osebni zdi velika zarota to, da se je nek spermij in ne neki drugi zadel v jajcece in je kot rezultat fuzije prisel cez 9 mesecev neki materi na slovenskem za otroka ravno Stanko. To je velika zarota. Bog, ce seveda predpostavljamo da obstaja, ima ocitno smisel za humor. Dajmo temle slovenceljnom enga Stanka privoscit, da bom potem lahko scal od smeha in se valjal po tleh, ko bo klatil dejstva na tiskovnih konferencah, si je najbrz mislil ob tem, ko je naredil tisti doloceni spermij nekoliko hitrejsi od ostalih…
    Stanko ves cas govori o Ropovih lazeh. Ampak vprasajmo se naslednje: s predpostavko, da Rop govori resnico, kako naj Rop to dokaze, ce pa dokazi lezijo na Sovi, ki jo trenutno vodi Jansev clovek, ki je dokaze celo morda ze unicil na zeljo svojega vladarja, oz. tudi ce jih ni, ce z njih ne bodo odlepili oznake zaupno. Dajmo Stanko, bodi fer, zahtevaj od svojega sefa naj da posnetek v javnost, pa da vidimo. He, he, ni upa na zmago tukaj. Stanko ve, da bi to neslo njegovega sefa in njega. No, pa saj, se eno leto…
    Od Ropa je notri zvlekel se Kumarja, nato Pahorja, kaj se sledi Stanko… Vse je le del velike zarote, a ne. Ej, pa temu se ne rece zarota. Gre za politicni boj, ki ga boste prihodnje leto izgubili. Metode so zelo podobne vasim in ste pravzaprav vi krivi, da jih uporabljajo. Saj ste jih teh metod naucili vi, Slovenska Drhalska Stranka. Bumerang, ce je dobro vrzen, in vas je bil, vedno prileti nazaj. Pravi ljudje to vedo.
    Stanko, uboga luba dusa, strah postaja tebe, pa si tega ne upas priznati. Najprej ste nas spomnili, da smo nesprosceni in da se moramo sprostiti. Nesprosceni ste vi in to vedno bolj. Zdaj govorite koga je in koga ni strah. Strah je vas in to upraviceno, saj ste ze prevec posrali Slovenijo, da bi vam uspelo se enkrat. Najbrz nikoli vec. Caka vas najbrz podobna usoda kot LDS, ko boste prihodnje leto izgubili volitve, razpad in JJ bo najbrz izgubil primat med primati v SDS… Strah, strah, strah…
    Stanko si zeli, da bi se afera raziskala. Stanko, narediti je treba le dve stvari: 1. posnetek predvajajte javno, pa si bodo volilci ze ustvari realno mnenje in to nagradili ali pa kaznovali na volitvah. Saj so ljudje dovolj pametni sami, Stanko, ne rabijo drugih da jim stolmacijo bistvo posnetka. In drugic. JJ naj da tozbo proti Ropu kaksnemu sposobnemu odvetniku in ne prijateljici od Urske Kleopatre Kadrovnik Bacovnik, ki jo bo vsaj vlozil na pravo sodisce in ne kot zdaj, ko je tozba bila vlozena na sodisce, ki za take stvari ni pristojno in je vse padlo v vodo. Na takem sodiscu bo Rop pod prisego moral povedati stvari in najbrz bo navrgel se kaj zanimivosti, ki zanimajo ljudi. Ali je bila sodba namenoma vlozena napacno, da je bila obljuba o tozbi sicer uresnicena, tozba pa ravno zato, ker ne zelite, da stvar pride v javnost, da tozba ne bo sprovedena… Kaj bo zdaj Stanko. Kaj je po tvojem tukaj ocitno in kaj dejstvo ??
    Pa sprosceno se naprej…

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Komentar k videu stevilka 2:
    Stanko nam na začetku razloži kaj so normalni sistemi (vsake oči imajo svojega malarja) in kako naj Rop pride ven z argumenti. Saj z argumenti je Rop že prišel ven, zdaj mu pa pomagaj, Stanko, da bodo ti argumenti tudi dokazi postali. Predvajajte tisti posnetek in bo argument postal dokaz, ali dejstvo, ker ti je ta beseda ljubša, čeprav jo uporabljaš v napačnem kontekstu.
    Stanko išče velikega puppeteerja… glede na tvoje prepričanje je to po mojem jasno, to je tvoj Bog, saj on igra veliko igro in se ob tem nesramno valja po tleh, medtem, ko ti klatiš dejstva, očitne dogme ipd…
    Stanko nam obljubi, da za izjavami, ki jih je izrekel tudi stoji. To je, dragi gledalci, čeravno se morda tega ne zavedate, tudi edina resnica, ki jo je Stanko danes povedal. Če si dobro ogledate, do določene mere bere z lista, do določene mere pa izgovarja besede. V obeh primerih resnično stoji za njimi in to dobesedno. V primeru branja stoji za pultom na katerem je list. V primeru izrečenih besed pa se te kot zvočno valovanje, se pravi pomikanje zgoščenin in razredčin zraka, ki na koncu zanihajo membrano notranjega ušesa poslušalca, širi pred njega, torej ponovno stoji za izrečenimi besedami. Vse Stankove navedbe glede stanja za besedami so fizikalno razložljive.
    Kdo bi verjel, da nek poslanec ni dosegljiv. Saj to je vendar njegov kruh. Biti obveščen in obveščati svoje ter tako izkoristiti pravi trenutek za določeno stvar. Kdo bi verjel, da če je bila o sestanku obveščena poslanska skupina, kjer so odgovorili, da je na Koroškem, kdo bi verjel, da nekdo iz poslanske skupine ne bi mogel vendfarle priklicati na nek način Petka. Ha, ha, ne nas tako podcenjevati…
    Zanimivo, da je ravno novinar iz Maga dobil prepise pogovora. Zakaj recimo ne novinar iz Mladina. Nasmešek na obrazu Stanka in zamah z roko povesta več kot 1000 besed.
    Stanko nikakor ne dojame razlike med argumenti in dokazi (zelo se pa razume na dejstva ?!). Želi namreč, da bi Rop svoje zahteve dokazal, ne pride pa ven z argumenti. Stanko, obratno je in vsebinsko različno. Argumentirali so jih že, dokazati pa jih ne morejo, ker jih vi pri tem ovirate. Dokaz je posnetek, ki ga pač ne spustite v javnost. Le zakaj ?
    Zanimivo vprašanje. Ali boste preganjali Mag, zaradi objave prepisa. Vprašanje je seveda retorično, karse razume iz nasmehov v dvorani. Zakaj bi preganjal nekoga, pri katerem si namerno objavil kar si želel objaviti in to potem interpretiral, kot si želel interpretirati. Prijatelja, ki ti priskoči na pomoč se ne spodobi preganjati. Janšev tednik stoji ob strani svojemu vladarju. Da bi preganjali prijateljski časopis pravosodni organi… Brezigarjeva ?! Naivno. Kos ? Bolj optimistično…
    Ko nam Stanko ze skoraj pobegne izza pulta (izza besed, za katerimi stoji), ga novinarji vendarle prepričajo, da jim nakloni še nekaj svojega časa… The show must go on…
    Pa sproščeno še naprej…

  • Drago je rekel/-la:

    @sproščena.slovenija: Po slabi volji zaradi košarke sem se nasmejal opisu rojstva Stanka. Oba komentarja sta odlična!!! Lp

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Drago, ni da bi se človek preveč sekiral zaradi košarke. Naši fantje so igrali dobro, vseh tekem pa ne morejo zmagati. So še mladi in bodo še veliko naredili na parketu. Žal so tudi nekateri politiki pri nas še premladi in bodo še dolgo plesali po političnem parketu. Nekaterim bo na srečo seveda prihodnje leto spodrsnilo, saj si olupke predse mečejo že zdaj. Hvala za čestitke. Tudi sam uživam, ko jih pišem… Sem ob tem zelo sproščen, podobno kot pri tistem jutranjem opravilu…

  • sproscena.slovenija@gmail.com je rekel/-la:

    Jani: belo, črno. Moški, ženska. Plus, minus. Jin in jang… Levo, desno. Vedno je bilo tako in vedno bo. Seveda obstaja levica. Samo je raztresena in do nedavnega ni vedela kaj bi sama s sabo. Treba jo je konsolidirati. Več kandidatov na levici za predsednika ? Čemu. Usedite se že enkrat na pivo, dogovorite se za sodelovanje, stolčke si boste že razdelili, ko zmagate. Samo ne delajte se pametne. Rešite se LDS vzorca tik pred prejšnjimi volitvami, ko je bil vsak pameten, na koncu pa so popušili vsi. Strnite vrste. Vsak bo moral požreti malo ega, pa bo šlo. Pustite se Pahorju, da vas združi in popelje zmagi naproti. Če je fer, bo to znal ceniti in pravilno razdeliti vloge. In če se ne boste povampirili, kot prejšnjič, boste lahko spet dolgo vladali. Kajti, ljudje imamo puni kurac tega, kar je zdaj. Seveda, pa bodite sproščeni…

  • 007 je rekel/-la:

    Iskanje lažlivcev v lastni stranki je nekaj nemogočega Denis. To bi se že moral naučiti. Ma, saj vem, da si se samo malo hecal.ČLOVEK + DEJSTVO =ANALITIK. Denis, enkrat povej Analitiku, da je vsako prisluškovanje kršitev človekovih pravic na nek način. Pomembno pa je, da gre za dovoljen poseg v t.i. človekove pravice (dovoljenje direktorja Sove oz.Vrhovnega sodišča). Omenjeni 14 minutni posnetek naj oplemenitijo še s fotkami Mesije, ko liže sladoledek z jagodkami v čuzi.

  • ervinator je rekel/-la:

    Bedno je, da mora novinar na novinarski konferenci prositi politika za (kakršnekoli) odgovore na vprašanja. Vzdušje je videti dokaj dolgočasno in moreče.

  • [...] konca razvneto bujno fantazijo es-de-esovskih protagonistov otipljivo dokazujeta dve recepciji. Prva je poslanca Tanka tenkočutnost: »sistemsko organizirana zarota SD«, je dejal, ki jo kuje Pahor in [...]