20. september, 2007 | Denis Sarkić

Jelko brani policija

Pod šotorom pri Jelki Strojan in z Ambrušani na barikadah.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po vrnitvi Jelke Strojan z otroci na svoje zemljišče v Dečjo vas je pri krajanih Ambrusa spet zavrelo. Takoj so se zbrali in začeli protestirati, zato je tja ekspresno prišla tudi posebna policijska enota, ki zdaj non-stop nadzoruje območje. Po prvem dnevu, ko so protestniki do hudega naliva “kričali” pred romskim taborom Strojanovih, ki trenutno spijo v šotorih, je policija zaprla dostop do Strojanove parcele za vse ljudi, spuščajo jih le po temeljitem pregledu. Tudi Vest se je odpravila tja in preverila dejansko stanje na terenu. Jelka Strojan, ki je napovedala, da se od tam ne bo premaknila dokler država ne najde nove lokacije za družino, je spregovorila o prvem dnevu in protestu krajanov, medtem ko domačini iz Ambrusa in Dečje vasi na policijskih barikadah niso želeli nastopati pred kamero, ker novinarjem ne zaupajo več. Obojim je skupnega le to, da niso zadovoljni z vladnimi obljubami, ki je že za letošnje spomladansko sonce napovedala rešitev problema. Zdaj pa že odpada jesensko listje.

Reportaža “Strojanova Jelka pod šotorom, Ambrušani na barikadah”:

Jelkina zgodba:

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
117 x komentirano
  • Aschmodei je rekel/-la:

    Kot davkoplačecalec sem zgrožen.

  • Drago je rekel/-la:

    Bravo Denis! Najboljša reportaža doslej. V samem jedru! Brez nastopačev in obljubljalcev!! Tudi jaz sem zgrožen! Kakšen bo konec? Čez eno leto bodo L in D na tem primeru nabirali politične točke! Slovenska sramota!

  • S. je rekel/-la:

    Mislim, da je jasno, da imajo Dolenjci v Ambrusu preveč časa, kajti ždeti ob cesti, kamor so se vrnili nekateri iz prisilnih doglih počitnic, očitno kaže na pomankanje zidanic ali televizorjev. Kot v Republiki Srbski med tretjo balkansko vojno predlagam vladi, da jim izgradi nekaj zidanic ter podati nekaj plazma televizorjev, da bo končno lahko zavladal dušni mir tam doli.

  • 007 je rekel/-la:

    Bravo Denis. Upam, da ta posnetek pošlješ tudi na Evropsko sodišče za človekove pravice.
    Prav originalen posnetek je tisti, ko dva Armbrušana sedita v avtu in rečeta, češ BOMO ŽE KAJ ZAKUHALI. O in da ne pozabim. Čmak (Slovencelj in ne Rom) je s kolom pregonil nekega domačina, ki kolikor jaz vem niti ni tako nedolžna ovčka.Da me ne bi kdo narobe razumel. Nisem za nasilje in naj Čmak (lump)kar odgovarja, me pa ima, da bi sedaj moral isto porcijo po tintari dobiti še nekdo, ki sliši na ime Milan v Armbrustu.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Kot vem , je država ponudila že mnogo parcel. Samo Strojanom nobena ni všeč, če ni taka, da bi bili večno na TV

  • Miro C. je rekel/-la:

    Kot človek sem zgrožen. “Zbor za republiko”, ki pritiska na romsko družino je drhal brez primere.

  • Drago je rekel/-la:

    Ojoj,ojoj, 1tastar, moj prijatelj! A misliš, da imajo rajši TV kot pa dojenčka na dežju. Resnica je v tem, da jih nikjer ne marajo (pustimo vzroke,zakaj). V armbrustu pa imajo svojo zemljo, ki so jo plačali. Kaj hitro bomo razglasili šotor za “črno gradnjo”, boš videl. Kam pluvamo, pardon plujemo!!!

  • andlen je rekel/-la:

    Cigani so po definiciji “romarji” - nomadi, “potepuhi”. Vsiljevati jim “stalno bivališče” je genocidno kršenje njihovih človekovih pravic. Razumna skupnost bi jim preskrbela avtodome, gorivo, parkirišča s priključki, potujočo šolo, potujočo knjižnico…….
    Cigan, ki se stalno naseli, ni več Cigan in zanj ni več posebnih pravil.

  • Miro C. je rekel/-la:

    “tastar” oz. karkoli že si. ne bom pisal, ampak verjemi, da nimam dobrega mnenja o tebi. S tem zaključujem.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Drago!
    Še nisi videl ciganov, ki prosjačijo po Italiji? Otroka slečejo do nagega in ga na burji in dežju kažejo mimoidočim. Ali pa mu celo zlomijo nogo, potem pa prisilijo, da stoji in moli roko.

  • Kritik je rekel/-la:

    Ciganski materi je imeni ELKA STROJAN.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Ni res. Ona je stara mama.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Pa tudi Strojan ni njen pravi priimek.

  • Blaz je rekel/-la:

    Kdo je rekel da bi rad z Jelko seksal ? :D

  • roje je rekel/-la:

    No še ena od strpnih Šentviščanov. Stojim v sredo popoldan v Šentvidu na OMW črpalki, pred mano pa dva od Strojanov. Delavec na črpalki mu pojasnjuje, da ne more plačati z bankovcem, ker je ta ponarejen. Strojko ga mirno zahteva nazaj oz. ga kar sam vzame in se odpravi do svojega Clia s PO registracijo. Malo sem čakal, kaj se bo zgodilo, pa sem po nekaj minutah odpeljal. Trgovke v Šentvidu imajo še več podobnih zgodb, da o brezplačnem sposojanju s trgovinskih polic ne govorimo.

    Saj smo strpni v Šentvidu - bi jih zdaj mogoče še kdo drug vzel malo k sebi domov.

  • bolek je rekel/-la:

    Glede Strojanov je škoda izgubljati besede, čeprav sem opazil da so nekateri na forumu postali že sočutni do njih. Se pa strinjam z prvim na tem forumu.Meni, ki delam po 10 ur na dan pri vsaki plači odbijejo 380EUR za varovanje družine Strojan, ki ne počne nič. Potem je pa treba peti na slovenskih nogometnih tekmah “Ljubim Slovenijo!”

  • tado je rekel/-la:

    v franciji so rešli z romi,in jih na human način odstranli!
    mi pa nimamo jajc,sramota.

  • čik je rekel/-la:

    roje. za lase si tole privlekel.

  • roje je rekel/-la:

    čik. OMW pumpa še vedno stoji - pojdi pa vprašaj.

  • baba je rekel/-la:

    Slovenec je Slovenca s kolom po glavi, najebejo pa Cigani?

    Ja, Slovenec Slovencu Cigan.

  • baba je rekel/-la:

    slovenci grozijo majhnim otrokom? bravo.

  • t-mac je rekel/-la:

    Problem se je zgodil takrat, ko so vso stvar z občinske ravni prenesli na državno. Strojanovi so občani občine Ivančna Gorica in ne vem zakaj se jih hoče preseliti drugam. Če je njihova zemlja v njihovi občini na vodovarstvenem območju, naj jim župan dodeli drugo zemljo v isti občini (najbrž občina ma kake svoje parcele). V bistvu je vsega kriv župan in njegova nesposobnost je privedla do takega pretiranega obsega te afere. Kot je že nekdo pred mano napisal, plačujemo pa mi, davkoplačevalci…

  • t-mac je rekel/-la:

    @baba: Pred časom se je (se mi zdi da v LJ) pojavil plakat na katerem je bil mali romski otrok, zraven pa je bil pripis: “Če ne boš priden, te bomo dali Slovencem!”. Seveda, to je obrnjena “strašljivka” ki jo nekateri slovenski starši govorijo svojim otrokom. Takrat se je del slovenske javnosti razburil in dejal: saj Slovenci pa že nismo taki! Smo strpni!… No, zdaj se lepo vidi, da je imel tisti plakat še kako prav…

  • t-mac je rekel/-la:

    Evo, še LINK do tistega plakata ;)

  • barbariland je rekel/-la:

    Strojanovi so zrcalo “sodobne” Slovenije.
    Ob tej priliki pride na dan ves nacionalistično-nacistični-butasti-šovinistični-kretenistični-….
    in kaj jaz vem še kateri obraz določene populacije.
    Najbolj zaskrbljujoče je to, da je ta vzorec prisoten od vrha do dna.
    (Od ministrov pa do vaščanov).

    V normalni državi bi morala policija najprej poskrbeti za varnost Strojanovih.
    Nato bi morala hudo kaznovati tiste “vaške stražarje”, ki so ogrožali življenje
    naših državljanov.
    Ravno tako so deportacije zapuščina nekih režimskih metod reševanja problemov.

    Zrcalce zrcalce povej …. kdo je pravi arijec v deželi tej ….

  • MarkoNi je rekel/-la:

    Dejstva: 1. Zemlja je njihova.
    2. Na parceli brez vode in elektrike pod šotorom bivakira 1 moški in 13 žensk in otrok, od tega en dojenček.
    3. S te parcele sredi gozda jih vsako noč skušajo pregnati (ali kaj hujšega) vaščani Ambrusa in Dečje vasi.

    Sklep: Sorry, ampak tile Ambrušani so navadna drhal. Njihovega vodjo in glavnega hujskača Muhiča pa bi bilo potrebno aretirati. Potem bi se stvari hitro pomirile.

    @roje: Če je Mirko poskušal plačevati s ponaredki, bi ga morali prijaviti policiji. Zakon velja za vse enako.

  • Farad je rekel/-la:

    Barbariland, kriva je policija in naš pravosodni sistem, ki bi morala že zdavnaj poskrbeti, da bi bili Strojanovi s kazenskimi ovadbami obsojeni in pozaprti, otroci pa oddani v ustrezne zavode, ker za njih očitno ni dobro poskrbljeno (bosi hodijo naokoli, se ne šolajo). Vse ostalo je posledica dejstva, da se jim je gledalo skozi prste. Ampak ti tega ne veš, ker si iz Ljubljane, ne iz Dolenjske, so shut the fu.k up.

  • ervinator je rekel/-la:

    Če otroci bivakirajo brez vode in elektrike, pa še na mrazu, jih je treba predati v socialno oskrbo. Boljša rešitev je seveda gradnja ustrznih stanovanj (v Ljubljani je na tak način za romska plemena že nastalo nekaj naselij). Če pa pleme Strojanov vse ponudbe zavrača, je treba izbrati drugo najboljšo možnost.

  • bleki je rekel/-la:

    MarkoNi

    zakon je enak za vse, ampak ti v svojem življenju še nisi veliko doživel. Policija jih ne kaznuje, ker jim itak nimajo kaj vzeti. Sem bi priča da so vstavili policisti avto brez tablic, notri 4 mulcu, in so šli vn se neki pregovarjali čez 5 minut pa jih je policist lepo spustil naprej (avtocesta).

    bravo zakon za vse enak, to si lahko enkrat razbliniš svoj milni mehurček v katerim živiš da zakon ni za vse enak.

    in:

    -Življenje ni cvetoče polje
    -Življenje ni potica
    -resnica ni plenica a marsikomu smrdi.

  • Pepe je rekel/-la:

    Strojanovi poglavarji se dobro zavedajo vloge otrok v tem primeru in jih zelo spretno izkoriščajo. Vedo namreč kakšen je učinek tv posnetkov slabo oblečenih, premraženih in bosih otrok nekje v gozdu. Zdaj mi pa povejte, kaj bi vsak odgovoren starš raje videl: da je njihov otrok varno nastanjen na toplem, da ima možnost šolanja, zagotovljeno prehrano ali pa jim raje nameni vlogo žrtev v tem njihovem boju za sploh ne vem kaj? Zagotovo jim še Čeferin svetuje, naj ne pristajajo na kompromis, naj se vsepovsod kažejo s pomanjkljivo oblečenimi otroki in naj delajo čim več problemov.

  • 007 je rekel/-la:

    Da slučajno niste pozabili na shod pred zgradbo vlade, kjer je Armbrušanom držal štango takratni vodja opozicije Mesija z bližnjega Grosupeljskega Kaščakovga hriba po megafonu in pa ZJP. Prisoten je bil član SDS župan iz Ivančne gorice in ma MM iz Armbrusta. Jerneju svetujem na tem mestu, da je najboljši pri igranju Krjavlja na Muljavi, ostalo mu pa ne gre od rok najboljše. Pa saj drugače ne more bit, ker je od svetniškega sija Mesije zaslepljen in ne vidi pred očmi očitne kršitve človekovih pravic s pomočjo represivnih organov-policije. Že takrat so jim obljubili, da ko pridejo na ABLAST bodo pomagali svojemu črnemu volilnemu telesu rešiti problem Ciganov, Romov, Sintov in ne vem kaj še vse. Rečeno, storjeno, ponižni Mate pa izvrši ukaz velikega vodje oz.Mesije. Zanima me tudi, koliko je znašal račun mobitela iz Emiratov v Slovenijo, ko je Mesija svojemu oprodi iz Hrvaške dal kamando za izgon Strojanov.

  • Barbariland je rekel/-la:

    @Farad…

    “Popolnoma se strinjam, da je treba tole drhal pometati v zapore in otroke v zavode, kjer jih
    morajo sterilizirat, da bo že enkrat konec teh pod-ljudi…….”

    Vidiš tudi tako bi lahko odgovoril na tvoje razmišljanje,
    ampak ti se najbrž celo strinjaš s takim odgovorom….
    Drugače pa res nisem iz Dolenjske in upam si misliti, da na Dolenjske res ne
    prebivajo sami neki nostalgiki plinskih peči in čiste rase…..

  • 1tastar je rekel/-la:

    Sicer so pa Čeferini iz Grosupljega. Najbrž so jim mafijci že zdajali dovolj denarja, da bi jih kar na svojem nastanili.

    Ali pa gre za nagajanje sosedu Janši?

    Kar se pa bloka tiče. Strojani za noben denar ne bi šli v blok. Bi se morali civilizirati.

    Napad na Strojane ni napad na Rome. Saj jih tudi Romi ne sprejmejo med sebe.

  • medek je rekel/-la:

    Kaj pa je z bombaši iz Dobruške vasi? Kateri politik je pa te umore naročil?

  • Farad je rekel/-la:

    Nisem govoril o drhali, sterilizaciji, podljudeh, to so tvoji nacistični umotvori. Skoraj bi si upal reči, da mi s takimi komentarji deluješ kot latenten skrajni desničar pod krinko kvaziliberalca. Zagotovo se za pusta našemiš v gestapovca ali klenega nemškega vojaka, tako za hec, a ne. Preprosto trdim, da bi v resnično pravno-socialni državi storilci več sto kaznivih dejanj bili že zdavnaj ustrezno obravnavani (beri: za zapahi), za bivanje, prehrano in šolanje otrok bi poskrbeli ustrezni (nekaznovalni) zavodi, mama Strojan in ostali na prostosti bi pa tako ali tako obdržali socialno pomoč in bi lahko še naprej v miru svobodno kampirali po gozdovih. Kaj je pri vsem tem sporno???

  • bleki je rekel/-la:

    ja strojanova mami je res slabo oblečena, ker si pač nič ne kupi, ko je pa miljone tolarjev menjala v banki v ivančni gorici je pa ni nobedn posnel, bolš za strojanove, ker potem bi se jim javno mnenje obrnilo. tako bom rekel tolarski miljončki so bili v dvomesnih števlikah.

    res so veliki reveži. kdo je kriv da so taki reveži, slabo oblečeni, verjetno sami, ker si boljših oblek ne kupjo, denar imajo, samo oni denarja za cunje ne bodo dajal.

  • Park Zvezda je rekel/-la:

    Če je država zmožna takole ponižati eno družino (pa naj bo romska), je sposobna obrniti hrbet komurkoli od nas. To je nauk zgodbe Strojanovih, ki ga vse tiste, ki se imajo za večvredne od »ciganov«, ne dojamejo.

  • ervinator je rekel/-la:

    Po poslušanju drugega filmčka …
    Elka pravi, da želijo ostati ali v Grosupljem ali Ivančni Gorici. To se zdi sprejemljivo, kompromisno. Potem pa še pove, da oni niso nikogar napadli. Kako, prosim!? Ko je tisti njihov kriminalec napadel Jožka (in ga pretepel, da je bil več kot mesec v komi), so Strojani z avtomobili naredili blokado, da ni mogel nihče drug vmes poseči. Strojani so neposredno krivi za povzročene hude telesne poškodbe, in si (krivci) zaslužijo samo zapor. Ampak sodišče jih že desetletja oprošča pretepov in posilstev, češ da so to pač njihove navade …

    Kdor verjame Elki in njenim sinovim, nima pojma o ničemer.

    P.s.: Jasno, da mora Elka jemati tablete za srce, če pa kadi kot Turek …

  • soci je rekel/-la:

    Mene pa zanima kje so očetje teh otrok, vedno ogomno otrok in same ženske,vsake toliko časa pa mirko in brat, kolikor je znano je pa 12 otrok.

    Kje je socialna Grosuplje, da dovoli saršem da vzgajajo otroke pod šotorom in da ti ne hodijo v šolo?

    Kateri zakon določa,da lahko gradiš in imaš stalno prebivališče na nezazidlivi parceli, pod šotorom?

  • t-mac je rekel/-la:

    @bleki: A ti si 5min na avtocesti stal pa gledal policaje in une štiri mulce? Kako ti je pa to ratalo? :P

  • Bunkica je rekel/-la:

    Dragi zgroženi davkoplačevalci!
    Če vam je škoda vašega denarja za varovanje življenj ljudi, bi se na vašem mestu v prvi vrsti obrnila na pijane Ambrušane, ki še same sebe ogrožajo s kmečkim orodjem in lovskimi puškami.

    1tastar - Imate pa kratek spomin. Kjerkoli so Strojanovim ponujali nadomestno zemljišče, so jih povsod sprejeli z »ambruško« dobrodošlico.

    ervinator - Pa tudi stanovanj Strojanovim ne bi blo treba graditi, saj so imeli 2 hiši in prikolice. So pa jih podrli, ne da bi Strojanovim dovolili odnesti osebnih stvari.

  • bleki je rekel/-la:

    t-mac,

    to je blo na bencinski črpalki Podsmreka (petrol) relacija ivančna gorica- višnja gora.

    a vedno samo iščeš izgovore

  • Barbariland je rekel/-la:

    @Farad
    Pri tej zadevi in podobnih je sporno samo to , da se kazniva (? recimo jim kazniva, ker je meja tolerance pri nekaterih ljudeh zelo nizka, ko gre za rome ?) dejanja
    Strojanovih obravnavajo s tako velikim nabojem rasizma in nestrpnosti,
    da je zadeva zelo nevarna …..
    Pri vsej tej stvari, pa zalivanje bencina na ogenj s strani določenih
    vladno-državnih osebnosti, pa vse še bolj zaostruje….
    Dnevno smo priča raznim neredom in ne vem kakšnim hudodelstvom s strani naših “belcev” pa
    se zaradi tega ne ustanavljajo “vaške straže”….

    Veš kako je to … nacizem je zmeraj prisoten samo pokrovček je treba odpreti…

  • pepi je rekel/-la:

    zakaj pa jo le ne trofi kap?

  • Farad je rekel/-la:

    B….., v tem konkretnem primeru ne gre za noben rasizem, vsaj z moje strani ne. Preprosto mi ni jasno, kako se lahko nekdo, ki je storil (dokumentirano) prek sto prekrškov, vključno s kaznivimi dejanji, prosto giblje naokoli, povrhu vsega še z neregistriranimi vozili, kot da se ni zgodilo nič. Država je zatajila že, preden je prišlo do oblikovanja vaških straž. Razlika med tabo in mano je, da mene zanima tudi stanje pred izbruhom te ˝krize˝, tebe pa samo ta direndaj, ki se je začel po oblikovanju vaških straž. Tebe zanimajo samo posledice, mene pa tudi vzroki. Ker organi pregona niso bili dosledni pri obravnavanju teh Romov, je prišlo do te situacije, ki je sedaj ena sama zmešnjava. Strinjam se, da je policija najbrž ravnala rasistično, namreč privilegirala jih je v primerjavi z ostalimi državljani.

  • t-mac je rekel/-la:

    Kakšni izgovori, bleki? Samo zanimalo me je, ker si pač nisem mogel ustvariti slike ;)

  • Cigo je rekel/-la:

    Kakršna vas, takšni cigani…

  • jani je rekel/-la:

    ne vem zakaj ne rešjo problema v dveh dneh…samo račune za odvoz tistih avtomobilov ki so jih puščali ob ceesti bi jim poslal in potem zaseg zemlje ker ne bi plačal…007,a ti miš da je zemlja ki si jo kupil tvoja zemlja,da loh počneš na njej kaaaar ti srce poželi…?najhujš pr vsej tej bedariji je pa to da tile modeli ki te barabe ttako zagovarjajo nimajo nobenega sočutja do otrok….fak!kakšni hinavci…

  • 1tastar je rekel/-la:

    @ParkZvzda

    Pa menda ne pičakuješ, da ti državene bo pokazala hrbta? Razen s sprednjo stranjo položnice za dohodnino.

  • Štajerski Pero je rekel/-la:

    Ali kdo Strojane podpihuje?

  • 1tastar je rekel/-la:

    @BunkIca

    Saj so namerno izbirali take parcele, kjer so pričakovali bčen sprejem s TV

  • Tziganne je rekel/-la:

    Hvala za reklamo!

  • jani je rekel/-la:

    na svoji zemlji 2. del:)
    ležijo,pijejo kofi in praskajo riti….pa še policija jih vahta
    mi,idioti,pa to pizdarijo plačujemo!

  • 007 je rekel/-la:

    Jani, zahval se vladi in njeni policiji, da je tko. Če bi Strojane pustl pri miru bi bilo vse OK. Vsakega od njih, ki stori kaznivo dejanje v luknjo in to prec, s tem, da se prioritetno rešijo še vse nerešene zadeve na sodiščih. Ukrepat pa bi moral tudi zoper Muhiča and company

  • 007 je rekel/-la:

    @medek je napisal nekaj o reakcijah na bombaške napade na Cigane v Dobruški vasi. Ja Muhič and company tu držijo gofljo, ker to potihem podpirajo. Ali se mogoče motim? Me prav zanima ali bi Mesija z ZJP pred vlado protestiral, če bombašev kmalu ne bi prijeli v Dobruški vasi. Samo malček pomislite na dve nedolžni žrtvi. Kaj malo fali v Armbrustu, da bodo pijanci poklali še kakšnega od otrok. Toliko korajže so že pokazali. Vse to me spominja na nek čas, ko so nastale prave vaške straže. Ja seveda, zaradi obrambe svojega doma?????!!!!!!!! Pozabil sem vas spomniti, da so bombe metali NAŠI SLOVENCI in ne Cigani. Pa še naročniki so bili SLOVENCI podobni tem pojanim idiotom v Armbrustu.

  • protestant je rekel/-la:

    mislim, to pa je kaos…kriminalna in nesposobna država in kriminalna družina Strojan in lokalni pijanci & kmetavzarji…kdo bo koga?

  • H-men je rekel/-la:

    Odlična reportaža ! Še tega.

  • pijano je rekel/-la:

    Vi ne razumete ciganske mentalitete .

  • jože je rekel/-la:

    Kaj mislite, da se bo zgodilo, če recimo Elka v kratkem umre? Glede na njene zdravstvene težave in prihajajočo zimo za to obstaja kar velika verjetnost.
    Kdo bo odgovarjal, če bo ženska umrla na svoji zemlji?
    a - vaščani (njihov predstavnik)
    b - župan
    c - vlada
    č - davkoplačevalci
    d - mirko, miha strojan & co.
    e - drugi____________________

  • Lupe je rekel/-la:

    Sama si bo kriva. Če noče živeti na toplem in raje trmasto vztraja pri bivakiranju v naravi, pa naj bo tako.

  • Pero je rekel/-la:

    Žal ima vsak narod svoje povprečje in podpovprečje, vendar pa ima vsak narod različno mentaliteto do manjšin oziorma marginalnih skupin. Mislim, da ni težko razumeti jezo vaščanov, četudi je obsojanja vredna in mislim, da ni težko razumeti Strojanov, da med temi vaščani niso ravno sprejeti z nadpovprečjem človeške topline. Težko je kriviti ene in druge, toda, ker imam občutek, da se imajo Slovenci za nekaj več, potem jih težko razumem, da so v svojem obnašanju bolj nazadnjaški od Strojanov. Saj je jasno, da bodo morali še desetlejta sobivati, in kaj je boljše, imeti dobre odnose s sosedi ali slabe? Vlada pa naj namesto koridorjev policajev denar vloži v izobraževanje romov in tudi kakšno predavanje o strpnosti za dolenjčke ne bo odveč.

  • echtes_sloventz je rekel/-la:

    LOL!

    Načrt prekvalifikacije:
    Tele necivilizirance je treba najprej pokristjanit, kot prvo. Potem jih je treba naučit lepo se oblačit in kuhat žgance in kislo zelje, kot se za slovenca spodobi.
    Ako nam zgornje brez izjeme uspe izvesti, jim je treba najti službe, da ne bodo pohabljali in zanemarjali svojih otrok pred TV kamerami, ki sliko prenesé domov k zavêdenim neizobraženim ateistom, da jim ti pošiljajo denar in jih varujejo v pravnih ter policijskih sporih. Treba jim je najti njim primerne službe na asfaltu, smetišču ali v javnih straniščih.
    Na koncu jim je treba pokazati, kaj je to prava kultura, in sicer tako, da jih peljemo na pravo slovensko veselico, kjer prepevajo s harmoniko (ta je btw edini pravi slovenski ljudski inštrument), semplano na elektro ritme, in kjer teče (edino pravo slovensko kvalitetno vino) cviček v potokih, kot se edino za prave slovence spodobi.

    Če pa nam to ne rata, najprej na grmado s policaji, ki jim gledajo skoz prste, potem pa z njimi samimi, ker jim, divjakom, kakršni so, itak ni živeti (vsaj pri nas ne — v tem primeru pa pač lahko izbiramo med golim otokom in argentino).

  • Mateja je rekel/-la:

    Tado, v Franciji Romov niso “odstranili”, ampak so jim določili prostore za kampe izven naselij.
    ( a si se samo napačno izrazil?)

  • MarkoNi je rekel/-la:

    Če pa tale zabačena plat zemlje sredi ničesar ni izven naselja, potem ne vem, kaj je.

  • nogavička je rekel/-la:

    K da b se gluhi menil med sabo (da ne bo zamere: gluhi v tem primeru so tisti, ki se med sabo ne poslušajo).
    Zanimivo, kako enostavno se pustimo povleči v vrtinec stereotipov. Spet isti argumenti, ki naj bi dokazovali, kako da je nekomu lepo, mi Slovenci smo pa žrtve?! Zato še enkrat: če nekdo ne plača računa in se mu to dopušča vedno znova, ja, kdo je pol kriv za to?
    Priporočam prebiranje šolskega čtiva o socialni in politični psihologiji; bi se najdu prenekateri odgovor na temo, zakaj so stvari take kot so.

  • bolek je rekel/-la:

    Dragi MarkoNi

    Pa kje ti živiš?? Tvoj glavni nasvet je da je treba Strojana prijaviti ker plačuje z ponarejenim denarjem. To bi bila njegova cca 679 prijava, ker pa še prva ni prišla na spored kdaj misliš da bo ta 679-ta (to ni retorično vprašanje zato te lepo prosim za odgovor).
    Kako bi lahko bil povprečen slovenski državljan sočuten do nekega Strojana, ki je 1000-krat bolj privilegiran od njega s strani države.
    Me prav zanima kako si si ti ustvaril lastno mnenje???

  • mrki 2 je rekel/-la:

    Anton Slodnjak: Pogine naj, pes!

  • pijano je rekel/-la:

    Nepismeni CIGANI zajebavajo vso slovenijo KRIMINALCI CIGANSKI

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @ Vsem, ki ste že komentirali in ostalim, ki morda še boste!

    Prosimo vas, da se vzdržite žaljivk, sovražnega govora in rasističnih izpadov, ker vam sicer sledi brisanje komentarjev! Hvala in lep pozdrav.

  • jani je rekel/-la:

    opala….a z besedo na besedo pa ne gre,sarkič?brisat,prepovedat zna vsak cepec…

    aja,moj pes sarkič lepo napreduje in požre vse več,huduč je le v tem da noče hodit pri nogi,ampak skoz vleče,tko da ne vem a je tako tup al žleht:)maš ti tud take bleme z janšo?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @ jani

    Če bi tebe nekdo obdeloval z rasističnimi in žaljivimi izrazi, se lahko braniš, ker imaš pri sebi internet, Strojanovi ga žal nimajo, pa tudi tebe bom branil, ker se mi zdi nizkotna razprava butasta in primitivna za naš portal Vest. Zato sem napisal opozorilo, ne grozim in dopuščam možnost konstruktivne debate, ne pa nekakšnega brezveznega smetenja!!!

    Do sedaj vas je zelo malo sploh razpravljalo o tem, kdo je pravi krivec za takšno stanje in zakaj moramo davkoplačevalci dopuščati, da država dela z našim denarjem kot svinja z mehom! To je na tem postu bistvo! In vsi nesmisli v Ambrusu, kot da smo leto nazaj, ne pa naprej. Koga je potrebno poklicati na odgovornost za to v tej državi???

    Kar se tiče mojega Janše, še vedno je na zasluženem dopustu na Krasu, in ne, ne vleče kot nor, ker je tam zelo malo na vrvici, ko pa je v mestu je kar priden, je pač gospodič in malo po gospodarju. Jaz pa nisem žleht!

  • Rock je rekel/-la:

    Tole, da policaji sedaj ščitijo družino pred pijano drhaljo, je končno ena od bolj pravih oz. pravnih potez.

    Tile Ambrušani pa po moje tud zgago nalašč delajo, da se jim sploh kaj dogaja. Očitno so jim Strojani postali razlog za druženje, grupiranje in popivanje,..pa še kao nek smisel so dobili, saj se borijo za svojo kvazi varnost.

    Torej Ambrušani si med drugim želijo tudi spektakla in zabave, kar jim Strojani nedvomno nudijo. Tam pred zapornicami ga pijejo in zajebavajo kapse, ki še dobro, da so tam, saj bi ti pijani zahojeni dolenci še koga zaklali.

  • jani je rekel/-la:

    Denis,lepo da si se oglasil..
    Verjami da obmetavanje z hm,rasističnimi(izraz uvožen iz dekadentnega zahoda kjer izgleda ne poznajo razlik med nacionalizmom,šovinizmom itd,in sem se dve leti čudil kaj vse razlagajo pod tem pojmom) izrazi pravzaprav niti ni najhujše kar te doleti..huje je ko ti dajo v neki skupnosti neverbalno vedeti da si nezaželjen,manjvreden in zelo verjeten tat…jebat ga,slovenščina,tako kot srbom zveni rusko,belgijcom zveni poljsko…za poljake se pa ve,kamor pridejo,začnejo stvari zmanjkovati..ko sem kasneje sosedi fati razlagal, da šele zdaj vem kaj je to bosanc se je prisrčno smejala:)da strojanovi nimajo interneta ni moj problem,saj nisem odrešenik sveta,nedvomno pa bi si ga lahko za šalo privoščili,glede na mesečne socialne transferje ki jih prejmejo od države.Se je mogoče kdo od vas novinarjev pozanimal koliko znašajo?
    Braniti se znam sam,pa vendar je vsaka pomoč dobrodošla, v bistvu sem pa najbolši v napadu… v napadu na neumnost,zavajanje in dvojno moralo.Npr,pište o zrevoltiranih ljudeh na barikadah(ne bomo o vzrokih),nič pa o zelo majhnih otrokih ki morajo po želji ve se koga spati na gozdnih tleh,brez tekoče vode,brez tople hrane,skratka brez vsega…
    Kdo je krivec za vse?Hja,krivi smo mi vsi! Zakaj?

    Podatki ljubljanske policijske uprave dokazujejo, da je bilo samo od leta 2004, do oktobra 2006, podano na tožilstvo 126 kazenskih ovadb »zoper osebe z območja nelegalnega naselja med Ambrusom in Zagradcem«. Pri taji ažurnosti pravodja lahko tudi ostali državljani nabiijamo kazenske ovadbe in moramo,ej,zahtevamo da se rešijo tiste ki so zavedene prej.Stošestindvajset,ej..in to ne prekrškov,kazenskih ovadb!Zakaj se te kazenske ovadbe ne rešujejo pa veš ti bolje kot jaz. In tako mi nihče ne bo govoril o diskriminaciji.
    Jaz osebno nimam nobene kazenske ovadbe,če jo bom pa imel bo verjetno zaradi sovražnega govora po meri Hanžka in Šircove. :)
    Nesmiselno je da so domačini to prenašal(ker v kazenskih ovadban niso ravno verbalni delikti),prav pohlevno,že dolgo vrsto let..to je nesmisel!Nesmisel je kako ste določeni novinarji prikazovali zadevo zelo enostransko in tendeciozno.In tako razpihovali strasti do neslutenih rasežnosti….
    Če so enemu nesramno bogatemu Stroju(huh,kakšna podobnost priimkov) porušili črno gradnjo na Dobrči ,ne vem zakaj jo ne bi Strojanovim…in Stroju se zadeva tud pod razno ni vlekla toliko časa…smo vsi drugačni in enakopravni, al ne?Moj meter bo tvoj meter in obratno,drugače zadeve ne bodo funkcionirale…ne in ne!

    Denis,sem mar kje zapisal da si žleht?Pa vendar poimenovanje psa po človeku in izgovarjanje da je to po čebelarju(ki te časti verjetno tudi ne bi sprejel najbolj navdušeno, v njegovih časih so take zadeve jemali smrtno resno) ni ravno najlepši primer človeške plemenitosti.

    Pa lepo pozdravljen

  • spei je rekel/-la:

    Jani, nima smisla, dejstvo, da so Strojanovi zagrešili več kot 100 kaznivih dejanj, za nekatere tu ne igra nobene vloge. Ne drzni si reči kaj proti njim, ker boš takoj ožigosan za ksenofoba. Glavi krivec pri vsem tem so seveda naši organi pregona, ki niso ustrezno poskrbeli za njih. Če bi poglavarstvo družine Strojan bilo obravnavano v skladu z zakonom, do te vstaje nikoli ne bi nikoli prišlo. Ljudem je pač počilo, ko zataji država, pride do samoorganizacije ljudstva in izpadov. Ne krivim Strojanov ali Ambrušanov, krivim državo, v kateri ne velja enakost pred zakonom. Nekaterim se skozi prste gleda pri 100 kaznivih dejanjih, nekomu drugemu se bo grenilo življenje zaradi enega prekrška. Sarkovič in ostali tega seveda ne razumejo oz. nočejo razumeti, ker lahko na ta račun ponavljajo svoje zlajnane resnice.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @ jani

    Če verjameš ali ne, od začetka je bilo ime za mojega psa izbrano zaradi povezave z medom, zato Anton Janša in ne Janez Janša. Plemenitost bi bila tudi, če bi bil jaz npr. goreč simpatizer JJ-a in bi psa poimenoval po njemu, kar bi potem na velik zvon tudi razglašal in me prav zanima koga bi to potem motilo?

    @ spei

    Ne zagovarjam članov družine Strojan zato, ker ne bi imel dovolj soli v glavi in tudi mislim, da sem ob prvem pogovoru pred letom dni z njimi jasno izrazil, da so si tudi sami krivi, da jih nekateri obravnavajo tako kot jih, rekel sem jim tudi, da bi morali prekiniti s kriminalom, ker jim drugače ne bo nihče več verjel, da niso krivi za dogajanje. Pa vendar, če gremo naprej, ko nekoga nasilno izseliš, potem ima ta pravico, da benti, če mu v letu dni ne najdeš nadomestnega doma, ki postane njihova last, ne državna in se jim omogoči dostojno življenje v miru. Če so v tem obdobju Strojanovi naredili kakšen prekršek ali pa kaznivo dejanje, potem naj za njega odgovarjajo in naj gredo na sodišče, ne pristajam pa, da se jih še naprej samo obtožuje nič pa jim ni dokazano. Strinjam se, da mora za vsakega v tej državi veljati isto pravilo, dokler ti ni dokazana krivda si nedolžen in naj te tudi okolje tako obravnava. Moja vsa kritika gre državi, ki v vsem tem času ni bila sposobna končati te kalvarije - tako za Strojanove, kot za domačine, ki po mojem mnenju niso kar vsi povprek nasilni, rasisti ali celo kaj hujšega. Niso!!! Med njimi so zelo kulturni in normalni ljudje, ki bi pač radi živeli dostojno življenje v svoji okolici in bi radi imeli svoj zasluženi mir. Taki med njimi, bi morali priti v Ljubljano in pred vlado demonstrirati za ureditev razmer in mislim, da bi bila šele takrat vlada resno v zadregi, ker med njimi ne bi bilo nestrpnežev, ki bi vpili bedarije. Če imaš dober razlog, umirjen in pameten protest - potem je po moje uspeh zagotovljen. Pijančevati na barikadah in vpiti butasta gesla ne prinese rezultata na dolgi rok, le podaljševanje zdajšnje agonije in popolnih nesmislov. Mislim, da tudi Strojanovi hočejo čim prej živeti na svojem, ampak nekje tam, kjer ne bodo že apriori zavrnjeni od okoliških prebivalcev, kar se dogaja z vsako novo lokacijo, ki jim jo predstavi država. Če se stvari ne bodo uredile do oktobra bo to znak, da morajo odgovorni leteti, pa ne samo Janez Podobnik in Stanko Baluh, ampak še kdo drug.

  • hihgkick je rekel/-la:

    poln kurac mam teh cigotov

  • nogavička je rekel/-la:

    Hihgkick, jani, spei, jest bi se na vašem mestu še enkrat vprašu kaj me v resnici žre, da se ne bi tkole anonimno znašal’ nad trenutno predpisanim notranjim in zunanjim sovražnikom.
    Mogoče bi pomagal tud, če bi se v svoji vnemi pluvanja vse vprek, odpovedali anonimnosti in isto povedali še pod težo odgovornosti polnega imena; naj vam bo za vzor … kaj pa vem kdo … no, mogoče Denis? On svoje pove in zagovarja tako, da vsi vemo kdo je. A ne bi blo tko mal bolj uravnoteženo, pravično … mogoče tud kultivirano?

  • jani je rekel/-la:

    nogavička,mene žrejo:
    1. krivice
    2. diskriminacija.(neenakost pred zakonom)
    3. laži
    4. nepoštenje
    5. trpljenje soljudi
    6. neumnost
    7. tiranija
    saj bi še kaj našlo in tudi vrstni red je loh zamenjan…

    kok si mlada,nogavička, in kaj veš o življenju?

  • S. je rekel/-la:

    Razlog za upravičeno ksenobofijo je seveda dejstvo, da so bili obtoženi za 100 kaznivih dejanj, in seveda potem je potrebno take naganti čez mejo, vse tja do Savdske Arabije če se da.
    Jasno je, da bodo za vse to morali enkrat pred sodišče in sam nimam informacije, da jih sodni milini ne bi čakali. Enormno število kaznivih dejanj seveda govori predvsem o pereči situaciji Romovo, za katere je sokriva tudi država, ki je destletja ignorira ta problem. Verjamem, da je na dolenjskem z njimi težko, toda svoražni govor, vaške straže, emocionalni izlivi in ksenofobija nas ne bo naredila boljše, kaj šele razumnešje v sobivanju. To pa je dejstvo, ki mu ne moremo pobegniti, razen če Strojanove deporiramo v Savdsko Arabijo.

  • nogavička je rekel/-la:

    Jani, lepo si opisal dobre želje vsakega človeka in modrosti, ki so zapisane v velikih in starih zapisih. Nisem pa prepričan, da je dovolj le govoriti, da nisem nestrpen in svoje frustracije in gnev znašati nad soljudmi.
    V primerjavi s tvojim diskurzom bi rekel, da vem o življenju dovolj, da se lahko pogovarjam s tabo in ti kažem zrcalo.
    Seveda bi ti lahko navrgel še nekaj citatov in ljudskih modrosti, kot to rad storim, da pokažem na enostaven način na na videz zapletene situacije, pa mi nekaj govori, da bo za to še dovolj priložnosti.

  • nogavička je rekel/-la:

    S, ne se preveč trudit … no, ali pa se potrudi le še nekoliko bolj, saj v isti sapi navržeš svoje prepričanje v spravljivem tonu in dodaš rešitev v fašistični maniri. Na tvojem mestu bi bolj selektivno izbiral družbo, saj na tebe ne vpliva povsem konsistentno.
    Odloči se predno stisneš Objavi komentar.

  • Drago je rekel/-la:

    Jani,spei in drugi ksenofobi:Zakaj toliko povdarjate kazniva dejanja Romov? Pa saj to vemo vsi! To je resnica in nobeden še ni napisal, da ni resnica. Razpravljajte rajši o tem, ali je prav, da država zaradi kriminala staršev izseli otroke in ženske iz domov. In to takrat, ko so bili ogroženi, vprid napadalcem. Ali ste že kdaj slišali za tak primer, kdaj, kje? Se zavedate, da smo mi nekaj posebnega! Otroke in žene od kriminalcev izselimo, ljudi, ki ne vzamejo našega državljanstva pa izbrišemo. Kje je tukaj ustavna pravica do bivanja? Popolnoma razumem Armbrušane, vendar je poanta na državi in to je prava tema komentarjev!
    Zanimivo pa je, da to dela ista politična opcija! Zdi se mi, da je to vzrok vaše ksenofobije!
    Vodno območje si pa zataknite nekam. Celoten Armbrus leži na vodnem območju!!!

  • 007 je rekel/-la:

    Bravo Drago! Tako se govori. Kaznivo dejanje ali pa vsaj nekaj podobnega sta po moje naredila Mesija s Kaščakovga hriba in Plemeniti, ko sta pred vlado hujskala pijane Dolenjčke, ki so zaradi svoje ksenofobije disciplinirano volilno telo SDS-a in SNS-a. Vsem dam prav, da je zatajila pravna država pri obravnavanju Strojanovih in njihovih kaznivih dejanjih, vendar ni zatajila samo tu, ampak tudi pri Ambrušanih in pa celo po vsej Sloveniji. Samo pomislite na sodne zaostanke in pa na zadnje sodbe ( bombaški proces v MB, bombaški proces v NM-Cigani, proces v KP) Tu se vprašajte zakaj je tako. Tisti, ki ima denar, ima moč, tisti, ki je mrtev in povrh še Cigan pa itak ne more govort in je brez denarja. Ajde, nestrpneži od zgoraj komentirajte te procese, če mate jajca. Ne,ne, ne boste si upali!!!!

  • ervinator je rekel/-la:

    Drago, zaradi problemov z deovanjem pravne države prava vprašanja v tej problematiki niso tako enostavna. Menda se strinjamo, da je sedanja vlada problem reševala slabo, napačno. A kogar problem Strojanov res skrbi, tudi zaradi tega, ker početje tega plemena ne odobravajo niti ostala romska plemena, bi raje debatiral o tem, kakšna rešitev je v prihodnje najboljša. Kdor vpije samo to, da so bile kršene človekove pravice, mu ni do konstruktivnega reševanja, ampak le do politiziranja. Skrajni “levičarji”, na primer Liberalna akademija in še kdo, so v tej zadevi problem povečevali, in razen skrajno bedastih predlogov (avtonomna cona za Rome in klošarje) niso še ničesar pametnega prispevali.

  • jani je rekel/-la:

    mene zmerjat s ksenofobom je možno samo tkole,prek neta…v živo bi bilo to nevarno početje

    vsem gumpcom pa od srca privoščim kake tri vlome v stanovanje,nadlegovanje stare mame pri penziji,ene 50 avtomobilskih razbitin okol hiše,bloka in podobne dobrote…
    me prav zanima kakšna bi bila vaša strpnost in koliko časa bi trajala…dolenčki so vzdržal dolgo,vsa čast jim!

  • 007 je rekel/-la:

    Jani, ali je to potemtakem že vzrok za preganjanje pa čeprav Ciganskih otročkov. Za tistim kar sem napisal pa sem in bom stal. Pa mimogrede. Se mi zdi, da precej več vem o Dolenjski in njenih prebivalcih kot ti. Nič nisi komentiral mojih navedb, samo natresaš nekaj, za kar se strinjam, da bi morali poskrbeti vzvodi države (pravne predvsem) ne pa da pride celo notranji minister z megafonom in obljubi pijani hordi, da se ne bodo Cigani več vrnili nazaj. Jani, sedaj pa poklič Mateta, da so Strojanovi spet tam, mogoče pa ne ve. Odgovori tudi na zborovanje pred vlado pred leti, ko je tvoj mesija z megafonom prav tako ščuval ter Dolenjčkom obljubil nekaj, kar je Mate potem na terenu izvršil. Kaj je pa to. O, saj res, pravna država, če to govori Mesija. No, in tu hočeta Hanžek ter Širčeva nekaj narediti, kar pa jim sedaj v tem mandatu 100% ne bo uspelo. Mogoče pa kdaj drugič, ko bo klima ugodnejša. Še sram nas bo pred vsetom zaradi ravnanja v tem primeru. Seveda tu nisem mislil na tebe in tebi podobnim. Sram ne bo tudi mene, ker jaz ne predstavljam SLO pred zunanjim svetom, bo pa sigurno koga, ki bo na premierskem ter ministrskih stolčkih zamenjal sedanjo ABLAST.

  • jani je rekel/-la:

    aha,otroci kot alibi za vse pizdarije…bravo!
    ker imam kup otrok se meni ne sme nič,lahko pobijam,posiljujem,kradem,izsiljujem in končno,se nezakonito userejm v tvoj flat.. sam da mi pol nauš jamru…..

    sam pr takih modelih kot si ti, je znano da takoj kličejo policijo, ko sosedov mulc mal bl naglas prbije muzko…prekleta hinavščina rdeča!!

  • 007 je rekel/-la:

    Ali si prfuknjen ali pa se takega delaš. Spet nisi prebral do konca, saj če bi, lahko ugotoviš, da sem napisal, da je treba prepovedana dejanja TAKOJ sankcionirati. To pa kar si napisal še ni vzrok za nasilno izselitev ali pač Jani? Odgovori tudi kako sklepaš, da gre za rdečo hinavščino? Ali zato, ker ne maram tvojega božjega odposlanca na zemlji. Seveda ga ne maram in to ne skrivam. Ne maram pa tudi takih kot si ti, ki zagovarjajo hordo pijancev, ki se s pomočjo represivnih organov spravijo tudi na otroke. S tabo ne parlamentiram več, ker končno vidim, da gre za zaslepljenost od božjega sija.

  • Drago je rekel/-la:

    @ervinator: končno prava debata! Popolnoma ti dam prav! Vprašanja v tej problematiki niso enostavna. Ugotovitev, da je vlada ravnala nepravilno pove, da mora sedaj sama rešiti problem, najprej začasno, potem pa delovati dolgoročno.V čem je problem? Kdorkoli bo ponudil neko rešitev, bo vlada in njeni sateliti (Grims,Jerovšek…) trdili, da je to nabiranje političnih točk. Problem pa je predvsem v tem, da ne priznajo, da so ga polomili. Trdijo svoje in pika. Dokler ne bo tega priznanja, se bomo kregali.
    Jaz osebno bi: preselil Rome na neko bližnjo lokacijo, ki bi bila še kak km bolj oddaljena od Armbrusta in ki bi bila zamenjava za njihovo parcelo. Dovolil bi postavitev začasnih kontejnerjev in izdal gradbena dovoljenja za hiše (romska vas ali kaj podobnega), določil rok za zidavo. Zahteval šolanje otrok, nudil pomoč pri prevozu, Rome zaposlil v komunali tako, da bi sami delali vodovod, poti do svoje vasi ipd. Dal bi jim več možnosti odločanja. Če se domačini ne bi strinjali in bi še naprej grozili, bi tako naselje fizično zavaroval s policijo. Za vse kriminalce-Rome bi pospešil sodne postopke in jim s tem pokazal, da so enaki. Permanentno bi tam morala delovati soc.služba. Skratka, asimiliral bi jih v okolje, čeprav bi to imelo veliko stroške, bi bila pa to naložba za prihodnost. Mogoče bi bil problem rešen šele čez 20 let, ko bi se zamenjala generacija in bi bila večina šolana. Če vemo, za kaj vse dajemo denar….
    Ervinator! Vem, da boš našel polno pomanjkljivosti in imel polno pripomb, vendar če bi se pogovarjali na ta način pometnejši od mene, bi bi vsaj narejen neki načrt reševanja in bi se zadeve reševale. Sedaj pa vse stoji in samo solimo pamet eden drugemu. Samo zaradi ponosa nekega osebka, ki nikoli ne bo priznal svoje napake!!!

  • nogavička je rekel/-la:

    Jani, ni vse zlato, kar se sveti.

  • Drago je rekel/-la:

    007: se strinjam s tabo! Vzrok za nerede, ki so nastali po Dolenjski, je sicer v kriminalni dejavnosti Romov, vendar pa primarno v tem, da so čutili podporo JJ, ki jih je ščuval pred parlamentom. Dobro se spomnim megafona…Kako praviš? Iz Kaščakovega hriba? Ali ni iz Lobčka? In kako to popraviti? Njegova napaka je problem vrnila še desetletje nazaj. Važno je, da otroci preživijo zimo, potem bodo pa kmalu volitve in to ne bo več njegov problem. Potem bo pa spet pameten in imel rešitve za vse stvari!

  • nogavička je rekel/-la:

    Drago, kot si napisal: situacija se bo umirila, ko se bodo oboji sprijaznili s svojimi razlikami in poiskali skupne cilje za katere se splača delati; ob predpostavki enakopravnosti.
    Če maš dva samosvoja mulca in če hočeš met mir, ju zaposliš s skupnim projektom. Lahko pa enemu vpričo drugega govoriš, da je boljši, drugemu pa na različne načine kažeš, kje je njegovo mesto v družini. Lahko pa samo pustiš, da se močnejši znaša nad šibkejšim in to sosedu pojasnjuješ kot primerna vzgoja za trdo življenje, ki ju čaka, ker pač nimaš pojma o vzgoji. Sosed lahko le čaka, da bi te enkrat le srečala pamet.

  • nogavička je rekel/-la:

    Drago, resnici na ljubo je problem v nesankcioniranju kriminalne dejavnosti. Pri Romih so živeli tudi kriminalci drugih narodnosti, tudi Slovenci (nisem pa prepričan, da je zdaj kaj drugače), torej gre po mojem prepričanju za nesankcioniranje določene kriminalne dejavnosti brez svojilne kvalifikacije posameznega naroda.
    Če mulcu, k počne neumnosti, zadost zgodi stopiš na prste, maš velik možnosti, da ti kasnej ne bo zrastu čez glavo.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Fantje, Janez Janša je po megafonu govoril pred poslopjem vlade, v roke mu ga je predal Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je govoril pred njim. Govorila sta na protestnem shodu krajanov iz tistih krajev, kjer sobivajo z Romi. Uspeh se je pokazal čez dve leti!

  • nogavička je rekel/-la:

    Razdeli in vladaj.

  • Drago je rekel/-la:

    @denis: ja, to sem hotel povedati! In ta njegov uspeh ima posledično dolgosežne in težko popravljive posledice. Problem je v tem, da jih ne bo reševal on, temveč drugi. To je bil krasen primer, kaj je bil vse sposoben narediti za ablast. In jasno mi je, da ga tisti, ki so ga “obkrožili”, sedaj zagovarjajo. Težko je priznati napako. Popolnoma isto je bilo pri izbrisanih. S svojim referendumom, na katerem so odločali o človekovih pravicah (???), je dobil glasove neobveščenih (neukih) volivcev, sedaj pa ne zna problema rešiti, čeprav nanj pritiska vsa Evropa. Stavim s komerkoli, da bo zakon, ki ga bo dal v DZ (če ga sploh bo) popolnoma isti kot tisti, ki ga je miniral na referendumu. Samo za neuke bo spremenil ime zakona (ustavni???) in nekaj primerov rešil individualno. Odškodnine so pa tako in tako zastarale!

    Vsem komentatorjem, ki “tumbajo” samo in izključno o kriminalni dejavnosti Romov pa tole: živel sem v njih bližini in so zares težki. Res je kvaliteta življenja v njihovi bližini slabša, vse moraš zvečer pospraviti, kar naprej ženske “fehtajo”, otroci “ne jebejo nobenega” ipd. Moški Romi pa so v večini na Dobu. Tam imam prijatelja paznika in mi je to povedal. Saj vidimo, da jih je ostalo 3 ali 4. Seveda pa nobeden,zaradi zagovajanja napake vlade, tega ne pove, pokaže. Pravijo čez sto kaznivih dejanj. To delimo npr. z 10, pa imamo število na posameznika. Takih pa imam sedaj, Slovencev v soseski, kar nekaj. Samo nobenega niso izselili zaradi tega. Seveda pa gre v večini teh kaz.dejanj za bagatelna dejanja (/kure,salame,ustne grožnje ipd), za hujša kaz.dejanja, to so umori,ropi,posilstva, pa postopek steče takoj. Nihče me ne bo prepričal, da se morilci,posiljevalci iz vrt Romov kar sprehajajo po Armbrusu. Pa naj gre Denis na Policijo in tam dobi te podatke, bomo videli. Številčne podatke lahko dajo! Seveda pa s tem nisem mislil povedati, da zagovarjam kriminalnost Romov, samo mislim, da gre za pretiravanje in iskanje izgovora za napako, ki smo jo “avtohtoni” naredili.

  • ervinator je rekel/-la:

    Drago, to so pametni predlogi, z njimi se v glavnem strinjam. Ostaja problem, kako se glede tega dogovoriti s Strojani. Kajti: kdor temu plemenu kaj verjame, je zelo naiven. Drugo, kar moti v tvojih predlogih, je pospešitev sodnih postopkov. Tega si ne predstavljam. In Denis … Poglej, Strojani so bili že mnogokrat obravnavani pred sodiščem, sodišče je nesporno ugotovilo dejansko stanje (na primer, da so posiljevali in kradli), torej ni šlo za pomanjkanje dokazov, a jih je vseeno oprostilo - ker so pač Romi. Uspeh se je pokazal tako, da so Strojani pričeli terorizirati okoliške vasi. Problem je res hud.

  • jani je rekel/-la:

    hm..a so jih izselil,(pravzaprav so sami šli,vrag odneo šalu) izključno zato ker so cigani,al zato ker tudi za njih veljajo neki urbanistični predpisi?noben od vas pametnjakovičev mi ni povedal zakaj je podjetnik STROJ manj vreden kot brajdići?

  • jani je rekel/-la:

    in še to…stalno bivališče NI človekova pravica…jaz osebno sem pisal zahteve za izbris iz registra stalnega prebivalstva, ker določena oseba ni stanovala na naslovu….in to še leta 2004!

    SERJETE!

  • 007 je rekel/-la:

    Ja kaj pa je potlej če ne pravica. Privilegij morda po tvoje Ja v rimsko katoliški cerkvi že morda. TESLO

  • S. je rekel/-la:

    nogavička, si že kdaj slišala za nekonistentno besedo ironija? ali morda temu podobna pa ne povsem enaka, sarkazem? preberi še enkrat, če ti prvič ni jasno. pa lep večer.

  • jani je rekel/-la:

    dokaži kje je to zapisano,pa pokaži da ti nisi TESLO!
    PS,žalit tkole po netu zna vsak bumbar…ne želi si da jaz padem na ta nivo…

  • pijano je rekel/-la:

    ima pa dober auto tale Mirko.

  • grosuplc je rekel/-la:

    svoj narod znajo v drek tlačt, da bi pa kup cigančkov enga dne kr zginl…to pa ne!

  • Drago je rekel/-la:

    Jani: praviš: jaz osebno sem pisal zahteve za izbris iz registra stalnega prebivalstva, ker določena oseba ni stanovala na naslovu..in to še leta 2004.

    Ali res ne razumeš? to kar ti pišeš je prekšek po Zakonu o nastanitvi in registru prebivalstva.

    Povej rajši: Kako se pa da izbrisati nekoga, ki ŽIVI na naslovu stalnega prebivališča???? To kar je naredila država 1992. Lepo te prosim, odgovori samo na to vprašanje in ne spet obrniti vprašanje nekam drugam.

  • jani je rekel/-la:

    drago,zopet si napisal očitno laž…kak prekršek,jebemu?bod mi dolžen sto evrov in ne dviguj pošte,pa boš hitro doživel izbris!tko se danes stvarem streže,jebat ga…

    in kako ti veš za 18000 ljudi da so živeli na naslovu kjer jim je bilo poskušano vročiti pošto,pa jo niso ne dvigovali,niti odreagirali na poskuse vročanja?si mogoče vsevid?

  • nogavička je rekel/-la:

    Fovšija ni ravno primerno izhodišče za razmišljanje.

  • Drago je rekel/-la:

    Jani: kljub lepemu zaprosilu si, kot ponavadi, obrnil vse na glavo. NI MOŽNO izbrisati iz stalnega prebivališča nekoga, ki ne dviguje pošte. Ti je jasno ?! In ne blesavi, kot si o gsm. Lahko pa izbrišeš, če nekdo tam NE STANUJE in to z odločbo dokažeš.
    Ne poznam 18000 ljudi, seveda da ne. Jih pa poznam ogromno, ki nikoli niso zapustili državo, pa so jim zbrisali stalno bivanje. ZATO, ker niso zaprosili za Slo državljanstvo. Saj tisti, ki so zapustili SLO sploh niso sporni. So bili pravilno izbrisani, ker niso živeli na naslovu. Pa še to je sporno. (npr.če ti živiš v Franciji za stalno, pa greš za dalj časa npr.v Nemčijo, se tam začasno prijaviš in ko prideš nazaj v Francijo, te še vedno čaka stalno bivanje). Pa kaj se sploh grem s tabo….. Lp

  • nogavička je rekel/-la:

    Kot pravi Drago: zavezništva v politiki so hitro pokvarljivo blago oz. imajo omejen rok trajanja.
    Tisti, ki je situacijo sprovociral do trenutka, da se v Ambrusu lahko dogaja ljudstvo, in je tako za eno leto zaposlil širšo javnost, ima sedaj druge pomembne opravke, npr. predsedovanje.
    Počasi postajajo tisti najbolj vneti in vztrajni navijači preveč naporno breme in cokla za pisanje svetlih dosežkov v prihodnosti, saj prevečkrat pogrete župe nihče ne mara več, ker se vedno (lahko) skuha sveža.

  • jani je rekel/-la:

    viš drago,jaz pa poznam oboje…šli in sedaj hočejo odškodnine….bil tu in NI HOTEL….ne državljanstva,uredit status…bojan,,pa dej zrihti si to jebemumast…ma kaj mi bo to.,boli me kurac!Pa imam Patko zelo rad,dec na mestu in tud mal sumim da zahteva kako odškodnino,ampak sam si je bil kriv….tud ob razpadu AO in formiranju nove države so ljudje morali,ej,morali , zadeve porihtat…nobenega avtomatizma!

  • ho12 je rekel/-la:

    Dragi 007, Drago

    Jest živim v Ambrusu. Vsi, ki zagovarjate Strojane-vzamite jih v svoj kraj, prodajte jim parcelo oz. revčkom bogim podarite jim jo!
    V lasti imam kar nekaj travnikov, vendar sem moral za hčer kupiti ZAZIDLJIVO PARCELO in drago plačati papirje!Enako pomojem tudi vsi tukaj.Ali vam je država naredila hišo……..Koliko dobite od države za življenje (Romi cca 250 EUR na otroka x 8 otrok =2000 EUR na mesec)Koliko je vaša plača, ko vsak dan delate 8 ali več ur.Poleg tega imajo pravico da hrano in druge potrebščine za življenje nakradejo in to so zelo veliko delali v Ambrusu.Policija jim ne naredi nič!Registracija nas stane cca 500 EUR na leto za nek srednji avtomobil, uboge rome 0 EUR, naredijo nesrečo………, kaj čjo jim pa vzet ubogi reveži. Kazen si upa pred policistom raztrgat, no 007 daj jo še ti, pa mene pokliči da bom videl, kako boš končal!Poleg tega imajo seveda tudi druge posle, mamila, orožje, povem vam, da ničkolikokrat so v njihovem taboru stali zelo zelo dobri avtomobili, in verjetno niso prišli kupit gobe in druga zelišča, ki so jih ubogi romi nabrali v gozdu!No v bistvu so prišli verjetno po zelišča, ampak ne kakšne lipove cvetove…….ampak ……………….Pridi v Ambrus, te povabim, pa bova obiskala par starih ljudi, pa ti bodo povedali svoje zgodbe…………..

    Najhuje pri vsej tej stvari je , da naša preljuba demokratična država ne naredi ničesar, ker je trenutna oblast totalno nesposobna……….Prejšnja pa tudi ni bila ne vem kako boljša, vsaj nekaj od te vroče juhe so že oni skuhali………………………………
    Ambrušani smo s to družino živeli zelo dolgo časa in dokler je bil živ Elkin mož Miha, je bilo vse dokaj normalno!Ciganke so “fehtale”, kradli pa niso toliko!Zdaj pa sploh “fehtajo” nič več, ker dovolj nakradejo……………oz. prislužijo z nelegalnimi posli!

    Predragi 007 in Drago

    Vi verjetno živite v mirnem okolju, se po cestah vozite normalno………in tukaj pametujete……..
    No mo pa nismo!Predstavljajte si:
    Vsak dan ko greš v službo, se bojiš kaj bo v hiši oz. okoli hiše manjkalo…………..
    po cesti skozi mirno vas vozijo avtomobili z zelo veliko hitrostjo, brez izpuhov, kaj šele reg. tablic
    Pelješ se mimo tabora, ti vsi žugajo če imaš srečo, drugače vate merijo s pištolo…………,
    povoziš kokoš, ki je bila sredi ceste pred njihovim taborom, ustaviš da bi jim pač plačal vrednost kokoši, te tako pretepejo da si par dni v bolnici………………………………………

    Še nekaj za konec!

    Komentirate zadevo o katerih nimate pojma!Dejte uboge reveže vzeti k sebi domov!
    Zakaj njim ni treba v službo………..so bolj zdravi kot neketeri, ki hodijo v službo!
    Cigan ima cel dan čas, ko mi ostali delamo, da premisli kaj bo ponoči naredil……….
    Elektrika - gratis, voda gratis…če slučajno ni priključkov ki stanjo……………, tožiti državo ker jim ni tega naredila…………007- a ti nisi vseh teh stvari plačal, mogoče so ti jih starši, zato ne veš koliko to stane………
    Ali so vas že kdaj vprašali ali imate streho nad glavo……….ne……………Samo na tisto kar pošteno zaslužimo se obesijo, da poberejo davke in z njo živijo tako drhal………..
    Pridite v Ambrus, boste videli, da smo čisto v redu ljudje, nobenmu nič nočemo, samo borimo se za varnost nas in naših otrok

  • 007 je rekel/-la:

    @ho12
    vse je res kar praviš. Verjamem, da je v Armbrustu tudi nekaj fejst ljudi. Ampak bodi pošten in odgovori ali je vse to kar si napisal že zadosti tehten razlog za izselitev z lastne zemlje. Kolkr jaz vem, je cel Armbrust na vodovarstvenem območju, pa policajčki ne naredijo tega kar so tem Strojanom. Da ne boš slučajno mislil, da jih podpiram. Še zdaleč ne. Verjmemi pa mi, da imam osebno z njimi ogromno izkušenj, še največ slabih.Če Miha Marinko ali Mirko nardita pizdarijo je treba to gamad takoj spraviti za rešetke. Ampak kaj, ko se jih policajčki bojijo kot hudič križa in na koncu še sodniki pa tožilci.
    Pa še odgovor ho12-ju. Vse do sedaj v življenju sem si sam pošteno plačal ter zaslužil. Živim skromno kot vsak povprečen Slovenc in trenutno ploskam in se veselim življenja v t.i. zlati dobi SLO (zaradi inflacije ter podražitev seveda).

  • ho12 je rekel/-la:

    Da je Ambrus cel na vodovarstvenem območju ni resnica!Pelji se proti Ambrusu oz. v Ambrus in boš videl kje so postavljene table za vodovarstveno območje tabla je bila postavljena300m pred naseljem Strojan!
    Kaj ti rabi lastna zemlja, če pa je na njej prepovedano živeti, kaj šele graditi!No če si si vse sam plačal, potem zagotovo veš kakšni stroški so kupiti si zemljo in urediti birokracijo, ki stane zelo veliko!
    Pa ljudje, prosim nehajte že enkrat o lastni zemlji………………Ni zazidljiva in konec, tudi za nas nerome tako velja! Kupi si zazidljivo zemljo! Za gradnjo na travniku, kaj šele v gozdu ne boš dobil papirjev. Ali se motim ?

    No 007 in če policija ne naredi nič, naj mi “sosedje” pa kar živimo v takih razmerah!

    No v bistvu pa je bilo to že vse tolikokrat povedano, da se mi ne da več o tem pisat…………..

    Razmišljajte kakorkoli hočete…………..Demokracija je zakon - če verjameš………………

    Za nekatere dosti dolžnosti in malo pravic, za nekatere “revčke” pa zelo veliko pravic, pa niti ene dolžnosti………………………..
    007, se strinjaš z mojim zadnjim stavkom?

  • 007 je rekel/-la:

    POPOLNOMA

  • Drago je rekel/-la:

    ho12: ali bodo tudi ves Globočec podrli zaradi vodovarstvenega območja?? Tablo se lahko premika, vodo pod zemljo pa ne!

  • ervinator je rekel/-la:

    Torej, preprosto: pleme Strojan se je blizu Dečje vasi nelagalno nastanilo, gre za nomadsko naselišče, parcela ni zazidljiva in tudi ne bo postala zazidljiva.

  • 007 je rekel/-la:

    Pejte si pogledat po Dolenjskih gozdovih, koliko je raznoraznih hišic ter vikendov, vse zgrajeno na črno. Lastniki so ,,mogoče,, plačali samo kakšno majhno kazen, bajtice pa ostajajo, seveda, ker niso od Ciganov. Ti ti lumpi, bom poklical Mateta z bagerji da vam takoj zruši, če ne legalizirate. DVOLIČNEŽI.