3. oktober, 2007 | Vest

Komentar - Ana

Nekaj o medijski bedi, komentar - Ana Jud.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Obiskovalke in obiskovalce naprošamo, da si ob pričujočem komentarju preberejo tudi tole pojasnilo.

Iz prve roke lahko povem, kako je v času, ko se je na Delo vrnil Danilo Slivnik in je ta časopisna hiša kupila Mag, Milan Kučan, človek, za katerega si na prvi pogled niti slučajno ne bi mislili, da je sposoben početi nespodobnosti, poklical Toneta Turnška in ga ozmerjal z besedami: »Ti svinja izdajalska!« V hipu sta bila skregana. Čez nekaj mesecev se je zgodil preobrat. Andrijana Starina Kosem, ki jo novinarji povzdigujejo kot devico Orleansko, ki jih bo rešila iz krempljev Janeza Janše – namesto, da bi šli preverjat, kolikšne provizije je gospa pobirala in s kakšnimi izsiljevanji je šarila po podjetjih –, je izvedla politični salto mortale, Pivovarna Laško je prevzela Delo, kar je Boško Šrot naklepal že od začetka in Kučan in Turnšek sta spet v dobrih odnosih.

Kaj pa novinarji?

Ah, ti so le hlapci ene ali druge opcije. Namesto, da bi se poenotili in nastopili proti resnim problemom, ki krnijo novinarsko svobodo in v prvi vrsti je to nehigieničnost lastniške strukture medijev in še vedno preveliko državno lastništvo slovenskih podjetij, kar vsaki oblasti, zlasti preko oglaševanja, omogoča vpletanje, se raje prepirajo o tem, kdo je večji cenzor, recimo, Kučan ali Janša, s čimer izključno kažejo svojo ideološko pripadnost, česar pa si kot profesionalci ne bi smeli privoščiti.

In zaradi tega nisem podpisala peticije Blaža Zgage in Mateja Šurca, ker menim, da je njuna peticija politični aktivizem vernikov levice; sem pa podpisala Etični poziv k profesionalizmu, ki nima s politizacijo absolutno ničesar skupnega. Izjavo je podpisalo še nekaj kolegov in še jo podpisujejo. Podpisali so jo tudi kolegi z Maga. Ko je odgovorni urednik Dela Janez Markeš to videl, jih je v redakciji Maga nadrl, kaj se gredo, da podpisujejo ta dokument. Ne vem, zakaj je Markeš to storil, vem pa, da zdaj prijateljuje z Gregorjem Golobičem, kar je razlog, da se v Delu pojavljajo članki o Golobiču, ki jih pišejo kar sami člani Zaresa, recimo: Dejan Pušenjak; in se začenjajo približno takole: »Gregor Golobič je pameten!«, nihče pa ne opiše resnične Golobičeve zgodbe, ki je onemogočil privatizacijo, s čimer je LDS ohranila kontrolo v gospodarstvu, dosegel monopolizacijo telekomunikacij v Mobitelu in Siolu, s čimer je osiromašil uporabnike, kadriral v podjetjih in medijih, denar za Ultro pa napraskal po vseh mogočih in nemogočih kanalih in svojim kolegom omogočil bogatenje. Te dni je Boris Čibej na Vesti povedal, da se stanje na Delu normalizira, no, jaz vam pa lahko povem, da je Slivnik Markešu prepovedal vtikanje v vsebino Maga, Pivovarna Laško pa je Slivniku prepovedala vtikanje v vsebino Dela.

Ana Jud

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
87 x komentirano
  • xp je rekel/-la:

    In to reče Ana Jud. Kako je še šel tisti zapis na enem blogu…

  • ervinator je rekel/-la:

    Šokiran sem! Torej je veliko slabše, kot se je zdelo. Zopet!

  • mrki 2 je rekel/-la:

    Kučan ni tak!On sigurno ni rekel svinja, kvečjemu pujsek.

  • oskar je rekel/-la:

    Tudi pujsek ne.Nemara bo gujdek.

  • urban je rekel/-la:

    Super ta pripeljete Mrkaiževo desničarko, ki ekskluzivno ve vse.
    Kot da bi skupaj vstajala iz postelje Slivnika in Markeša.
    Ja, temu ona pravi raziskovalno novinarstvo.

  • Aleš je rekel/-la:

    Če je Ana Jud že takrat vedela, kaj naj bi rekel Milan Kučan, zakaj o tem beremo šele sedaj?

    Ali so to vedeli drugi novinarji, “hlapci ene ali druge opcije”?

    In če je tudi vse to res, ali to opravičuje pritiske na medije zdaj? Ker so bili pritiski prej, so lahko tudi sedaj in bodo lahko tudi v bodoče, za vse večne čase?

    Jaz mislim, da ne.

  • Rob je rekel/-la:

    Zanimivo.Predsvem tisto o Delo+Zares+Golobič,me zanima odziv,predvsem Pavleta Gantarja,da vidim,kaj bo tokrat rekel

  • Matej je rekel/-la:

    Je Ana Jud tista prava devica Orleanska? Ali gre spet za informiranje ”po kapljicah”?

  • Ana je rekel/-la:

    Živjo. Odgovorim Alešu, ki je zastavil vprašanje, zakaj tega nisem napisala prej. Preprosto ni bilo priložnosti. Komentarje v različnih medijih objavljam šele kratek čas. Mogoče škoda, ker tega nisem dala prej v knjigo. Sicer pa nikoli ni prepozno. Stvari, ki sem jih zapisala tukaj, so bolj ali manj znane vsem, ki spremljajo medije, politiko in gospodarstvo. Nikakor z vsem tem ne opravičujem pritiskov, ki se dogajajo na medije danes, menim pa, da bi bilo potrebno začeti zadeve reševati drugače in ne preko politične aktivizma, kakršnega se po mojem mnenju gre DNS. Dopuščam, da je tvoje mnenje drugačno.

    Urban in ostali, ki se namesto z vsebino - po pričakovanjih - raje ukvarjate z mano osebno in pisarite iz čigave postelje vstajam; brez potrebe to počnete, samo lastni nivo kažete.

    Lep dan vsem. Danes je bilo na Vesti prav fajn :)

  • Ana je rekel/-la:

    Še odgovor Mateju: nep, nisem nobena devica Orleanska. Tudi za informiranje po kapljicah ne gre. Kot sem že rekla, me kar nekaj časa ni bilo, nisem objavljala.

    Lep dan ti želim.

  • urban je rekel/-la:

    Ana, čestitati je treba, ker za tebe politični pritiski in cenzura v medijih ne obstajajo. Tako dobro si obveščena, tega pa ne poznaš, ne? Zgodovina ti bo sodila, zapomni si! Tvoje koketiranje z Janšo bo kratkega veka, brez skrbi.

  • Zlodej je rekel/-la:

    Ana, to si res dobro povedala. Žal je to aktualno stanje v naši Sloveniji.

    Me pa veseli, da nisem edini, ki opozarja na to perverzijo, ko ljudje, ki imajo veliko masla na glavi, drugim očitajo, tisto kar so prej sami počeli. Razlika je samo v tem, da se znajo eni bolj, drugi malo manj pretvajati in lagati.

  • tina je rekel/-la:

    Tole mi zgleda kot Mićotov ženski alterego. Temu primerno tračarsko obarvan… Tale dva vsevedneža sta popoln par!

  • bingo je rekel/-la:

    Pa kaj se spravljate na ubogo Ano. Ona je novinarka v pravem pomenu te besede - za dobro informacijo ti ga tudi potegne !

  • Ana je rekel/-la:

    Spoštovani Urban, še enkrat preberi moj odziv in ti bo jasno, da sem odločno povedala, da s tem ne opravičujem cenzure, ki se dogaja danes. Pravzaprav, če bi poznal moje delo, bi ti bilo jasno, da prav nič ne koketiram z Janšo ali s komer koli drugim. Opravljam svoje delo in objavljam tam, kjer pač lahko. Mislim, da mi daješ veliko prevelik pomen, ko navajaš, da mi bo zgodovina sodila. Če se bom morda res vpisala vanjo, bom zelo zadovoljna.

    Zlodej: hvala!

    Tina: noben alterego nisem. Verjamem, da je vsak človek individum. Delam po svoje, najboljše, kar pač zmorem.

  • urban je rekel/-la:

    Ne ne ne, ti si podpisala peticijo Steinbucha in Janše, iz katere je čisto jasno, da ti je figo mar za cenzuro!!!

    Kdaj pa si se oglasila, ko je šlo za obsodbo cenzure? Nikoli!!!!

  • Ana je rekel/-la:

    Urban, potem pa še enkrat preberi izjavo, ki jo je napisal Steinbuch in videl boš, da v njej ni zanikanja cenzure. Lahko ti tudi povem, da Janša nima pri tej izjavi popolnoma nič zraven. Mogoče ne boš verjel, ampak midva z Janšo se nikoli nisva marala in tudi danes ni nobenega stika.

    Lahko ti povem, da so mi v življenju že večkrat cenzurirali prispevke (z vseh strani, tudi LDS me je že fino cenzurirala) in sem to vedno glasno povedala. DNS se nikdar ni postavilo zame. Nisem članica društva in ne pripadam nobenim klikam.

  • andrejp je rekel/-la:

    Peticija protodesničarjev je prozorna bolj kot tangice Britney Spears. Ana Jud, dost sprenevedanja.

  • Ana je rekel/-la:

    Andrejp: hahahaha. Še zdaleč nisem desničarka. Še manj pa sem levičarka :) Veš kako pravim za hec (ki pa je na žalost resničen): ne poznam nobenega poštenega levičarja in nobenega pravega desničarja.

    Hvala za vaše odzive, nimam toliko časa, da bi odpisovala vsem. Če ima kdo kakšno vprašanje, mi seveda lahko piše na moj mejl in to je to.

    Lp

  • vudi,vašči,kostko je rekel/-la:

    ana ti si prav podgana
    komu si dala, komu prodala
    s kom si spet spala
    za jud-ežev gnar

  • andrejp je rekel/-la:

    gnar ja. najbolj nekredibilna persona med novinarji. če se temu reče novinar….

  • 1tastar je rekel/-la:

    Oh, kakšen gnev. Kaj bi šele rekli na moje komentarje, če bi razkril, da sem novinar pri Dnevniku.

  • gogo je rekel/-la:

    ANA drži se. Te komunajžarske jurišnike pa ne jemlji resno. Zgodovina je njih že zdavnaj obsodila. Na propad in odložitev na smetišče, kamor tak drek spada.

  • dahvor je rekel/-la:

    …ravnokar je Mlad Raper odrepal … bojim se Nasvetov Dobrih Ljudi … upam, da ni mislil uni miljo revežev, z izkušnjami ali uni miljo s črno Vestjo, zdej se že lahko reče Vestmi, ker so jih že toliko uspeli pokazat nians, ene in samo ene, temeljne…,če pa uni drugi samo še o enem miljonu poje.
    Ponosni Novinarji-z Vestjo-Ljubim Radio Študent, ker mi je takoj po enem tednu, pred mnogimi leti, vsaj 5 let, napisal, da sem mašina ne pa Človek in vse zablokiral, dvakrat mi je še uspelo jih prevarat potem pa konec -mašina kaj češ, vsaka je samo za specialistično delo izdelana…Mladi so pametni, Stari pa samo še mislijo, da so, to se zelo lahko s testom preveri.

  • dahvor je rekel/-la:

    …zato Tastari in Tamladi posnemalci Tastari, bi morali, iz same Časti, do samega Sebe, se lepo potiho umakniti in kaj drugega začeti početi … slkat lepote Narave-zelo pomaga, da se grdobe pozabi.

  • dahvor je rekel/-la:

    …na Smetišče se samo Naravi škoduje…poglej kako s Smetmi v Siogapurju nemška firma začela dela - vse predela in proda, da Mami Zemlji pomaga … ni vse tako sivo pojejo na študenti - zelo domiselen ko,mad, sama novo odkritja o testeronu sporoča … nije sve tako sivo, ko imaš za pivo…hehehe … spet reklama za pivo.

  • Aleš je rekel/-la:

    Ana, hvala za odgovor.
    V odgovoru praviš: “Nikakor z vsem tem ne opravičujem pritiskov, ki se dogajajo na medije danes, menim pa, da bi bilo potrebno začeti zadeve reševati drugače in ne preko politične aktivizma, kakršnega se po mojem mnenju gre DNS.”
    Nam zaupaš, kako je treba zadeve reševati? Ker meni se zdi, da je situacija taka, da kliče po aktivizmu.
    Enostavno biti tiho in upati na boljše čase?
    Moliti, moliti, moliti?

  • mr_m je rekel/-la:

    Super komentar, IMHO eden boljših na Vesti. Še komentarjev Ane Jud!

  • Ana je rekel/-la:

    Aleš, OK, še tole ti povem tukaj: nikakor nisem proti aktivizmu. Sem proti politično motiviranemu aktivizmu. Zelo mi je žal, jasno je, da je cenzura tudi danes prisotna, vendar prosim, da se nehajo posamezni novinarji sprenevedati in obnašati, kot da je cenzura nastala šele leta 2004, končala se bo pa leta 2008. Cenzura ni (samo) Janez Janša, ampak je marsikaj. O vsem tem sem sicer že ogromno povedala in zapisala.

    OK, zdaj pa grem, prej nisem pripisala svojega elektronskega naslova, zmeraj sem dosegljiva na anajud@gmail.com

    Srečno, lepo se imejte in čim več razmišljajte z lastnimi glavami.

  • Farad je rekel/-la:

    Lepo je videti, da nekateri iz novinarskih vrst le ne gledajo na vse tako črno-belo in povsem pristransko. Seveda so tisti, ki ne razmišljajo v skladu z napotki političnih skupin in si upajo kaj takega na glas povedati, podvrženi tveganju, da jih bodo npr. anonimni primitivci v svojih komentarjih razglasili za nevemkaj, vendar se na takšne bedneže ne velja ozirati.

  • Aleš je rekel/-la:

    A je aktivizem lahko motiviran še kako drugače kot politično!? Kulinarično, ali kaj??

    In spet smo nazaj: “…da se nehajo posamezni novinarji sprenevedati in obnašati, kot da je cenzura nastala šele leta 2004, končala se bo pa leta 2008…” —> ali to pomeni, da se sploh nikoli več ne smemo upreti cenzuri, ker se pred letom 2004 nismo uprli domnevni cenzuri?

  • brez-vizionar je rekel/-la:

    ja Aleš, približno tako gre ta njihov argument … u bistvu bi vsi morali biti tiho, ker levica ima na vesti stalinizem, desnica je skurila čarovnice in Giordana Bruna, liberokapitalisti pa bodo skurili planet … in kdor ga je enkrat usral, naj bo tiho. Tisti, ki še nimajo bistvenih grehov, pa so brez izkušenj in naivni, in morajo že zato biti tiho. Če pa se ti je pred letom 2004 zdelo življenje kdaj pa kdaj prav normalno in optimistično, potem si gnoj in bi te bilo treba lustrirati. Skratka, vsi smo že politično mrtvi, po 18 letih demokracije, samo da še nismo tega čisto dobro opazili. Na zdravje!

  • andrejp je rekel/-la:

    In zaradi tega nisem podpisala peticije Blaža Zgage in Mateja Šurca, ker menim, da je njuna peticija politični aktivizem vernikov levice; sem pa podpisala Etični poziv k profesionalizmu, ki nima s politizacijo absolutno ničesar skupnega.

    LOL. Ana Jud ni politična, to so drugi. Ja ja ja.

  • vezjak je rekel/-la:

    Funny, ampak Ana Jud pravi naslednje:

    »Poglejte, spim tako z LDS-ovci kot SDS-ovci. Ne delam strankarskih razlik.« (smeh)

    http://vezjak.blog.siol.net/2006/11/03/ana-jud-seksa-uravnotezeno/

    Če Ana Jud kot novinarka seksa uravnoteženo, zakaj bi ji verjeli, da je nedolžna,
    ko podpisuje menda nepolitične peticije? Že mogoče, da je profesionalka svojega
    poklica, ampak njene stranke so politične.

  • Klemenšek je rekel/-la:

    novinarji so kot politiki za denar naredijo vse !

  • Aschmodei je rekel/-la:

    It’s Ana Jud lol.

  • duševni pastir je rekel/-la:

    Dober članek ! Jezik ji res ne dela težav. Mi je pa po tem prispevku (žal) jasno še to, da tudi Ani Jud definitvno ne morem zaupati. Kao ful ve in potem pove - navrže par pop, šankersko demagoških “iz prve roke vam povem”. Skratka vse skupaj mi je malo “naduvano” izpadlo. Stanje v državi se tudi sedaj, pa tudi če bi bilo 2000 Judovih An ne bi spremenilo, ker razen tega, da s tem pojavljanjem izpostavlja samo sebe, in zgolj komunicira z javnostjo (slava=nevroza), od nje, po njen ali preko nje ne bo nič. Me pa veseli, da ima Ana novo frizuro, sicer ne vem kaj bo rekel kakšen modni policaj, in da je njena krivulja bipolarnosti v vzponu.

  • PošastniKalamar je rekel/-la:

    @Asch - :)

    Še več komentarjev, Ana, prav neverjetne so količine smeha, ki jih použijem ob branju zgornjih komentarjev … verjetno ste glavni težaki tukaj (i.predict.lack.of.pussy.press) tudi najbolj dejavni ob temah tipa Lindsay Lohan/Britney Spear na 24kur.

    off-topic: Hell hath no fury like a woman scorned - kaj se je že zgodilo z Guštijem? Tožba še v teku?

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Zabavno je brati, kako ob vsej količini prvovrstnih zakulisnih informacij, ki je ljudje niso vajeni tisti, ki jim zapisana dejstva ne odgovarjajo skušajo osebno napasti Ano Jud, namesto, da bi se osredotočili na vsebino njenega sporočila.

    Way to go Ana. Kvalitetno novinarstvo živi, dokler imamo ljudje preko vas dostop do tako kvalitetnih informacij in ne dokler marksistični idioti pišejo polit-aktivistične peticije za svoje novinarske botre.

  • Jožef je rekel/-la:

    Spoštovana Ana !
    Z zanimanjem sem prebral vaš komentar.Mislim, da ste zadeli v živo.Cenzura pisanja novinarjev je bila že prej in sedaj ni nič večja kot je bila prej. Tudi če bi se menjala oblast, se cenzura pisanj novinarjev ne bi zmanjšala.
    Sem pa vesel, da ste opozorili na nekatere novinarske veličine, ki pišejo po diktatu politikov in s tem želijo ustvarjati popačeno javno mnenje.Zaradi takšnih novinarjev ni objektivnosti. Kot npr. razparava o privatnem ali javnem šostvu. Če so prej zagovarjali pluralizen in liberalizen, so sedaj po političnem diktatu obrnili ploščo in so proti pluralizmu in prosti izbiri privatne ali javne šole. Finance so tu le samo izgovor, da se zakrije pravi problem. Samo novinarji, ki niso hlapci ene ali druge politične opcije, so lahko objektivno kritični in jim lahko do neke mere verjamemo. Med te spadate tudi vi.
    Brigajo me politične veličine kot so Kučan, Pahor, Drnovšek, Janša ali Golubič. Tudi do njih je potrebno biti kritičen, če počnejo neumnosti. Nikakor pa se ne sme zgododiti to, da bi bili novinarji bolj tolerantni do Kučana in Pahorja kot do Janše in obratno.
    Lep pozdrav in še naprej tako.

    Jožef

  • bingo je rekel/-la:

    Štih : osredotočiti na vsebino njenega sporočila ??!! Kakšnega sporočila ? Nekaj tračev, nekaj protilevičarske poceni retorike. Sicer pa, kako lahko nekdo, ki je po lastnem priznanju policijski ovaduh sploh moralizira o novinarski svobodi in cenzuri ???

  • zupet je rekel/-la:

    Tomaz Stih se je kot bloger podpisal kot peticijo! Buuuuuuuu.
    In oni temu pravijo novinarska peticija!
    V Sloveniji je 5000 blogerjev!

  • optimist je rekel/-la:

    ana, katja in ljubezen v troje???

  • jaKa je rekel/-la:

    heh, tomaž, tele “prvovrstne zakulisne informacije” so pač na nivoju tračev v Novi. kaj lahko Ana navede njim v podporo, kako nas lahko prepriča? ah… to je pa že tisti del, ki ji gre teže od rok, kne?

  • zajc je rekel/-la:

    Ne morem verjet, da Kučan še vedno šari po ozadju. Počas bom imel pa res dost teh levičarjev …

  • Rado je rekel/-la:

    Zelo zgoščena poplava besed Ane Jud, v stilu: “Jaz sem svoje povedala, vi pa dokazujte, da nimam prav”.

    Nobenega smisla se nima ukvarjati z njenimi izjavami. Izguba časa!

    Me pa zanima /čisto zasebno/ s kakšnimi moškimi hodi Ana v posteljo?
    Pametnim moškim že ne bi pripisal, da se pustijo zapeljati (tu mislim vse tiste, ki imajo čez sto pik).

  • Jaka je rekel/-la:

    Svašta!

    Sicer se po eni strani strinjam, da je potrebno dati besedo vsem, da povedo svoje zgodbe. Ampak pri vesti pri pričakoval, da izbirajo komentatorje, ki imajo kaj za povedati. Ne pa takšno klevetanje (kot ga je označil J. Sever)!

    Če je tako, potem bi mogoče tudi jaz kakšno rekel o inštitutu za zapravljanje časa ali pa mogoče o tem, kaj je vse Pipi šepetal Melkijadu pa si niste upali vprašati.

  • 007 je rekel/-la:

    Ana, bom kar direkten. Vredna si greha in tko je edino prav. Sicer pa pravim:Kaj me brigajo politične spletke v ozadju. Vsi so itak prasci,pujci,gujdeki in ne vem kaj še vse. Vse itak vodi eno samo vodilo: Boli me k…c za folk,ki živi in trpi v zlati dobi SLO.Važn, da je men u redu. Inflacija????????? Ma dajte ga srat, to itak ni nič pomembno. Pri tako visoki gospodarski rasti nam bo pa že ratalo. (samo malo še in cedila se bosta med in mleko). Fovž sem Jonasu!!!!!!!!!

  • PET je rekel/-la:

    čeb biu pjn, in čeb bla tih

  • janko je rekel/-la:

    Kaj ste mislili z izjavo, da imajo ženske p**ke zato, da z njimi f***jo?

    Mislila sem točno to, kar sem napisala. Ženska ima pičko zato, da z njo fuka. Saj to je pa ja lepa stvar, mar ne?

    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvchat&op=chat&func=read&c_id=470

    sexy punca :)

  • [...] drugopodpisana pod protipeticijo, nam je pripravila krasno lekcijo, kakšno je Pravo Novinarsko Delo&trade: navržemo nekaj udarnih, senzacionalističnih [...]

  • Sredinc je rekel/-la:

    Ana,škoda, enga pomembnega detajla pa le nis opazla.

  • Jernej je rekel/-la:

    Iz prve roke?? LOL Ej, ženska, še dobro, da nisi tako pametna, da bi res kaj oprijemljivega vedela ne samo neke trače iz tretje roke, ki si jih zvedela … od katerega že novinarja? Get a life!
    Morda so novinarji res hlapci in dekle. Niso pa medijski prostituteki kot nekateri drugi osebki na sceni.
    Leporečje in nastopaštvo pa je za v teater, ne pa v novinarstvo, kjer štejejo le DOKAZI.

  • janoš je rekel/-la:

    hahaha, končno konkurenca Langusovi

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    @zupet: Le zakaj bi bili blogi manjvredni? Sam občasno pišem kolumne po “heretičnih” časopisih -

    http://www.finance.si/126227
    http://www.finance.si/97669
    http://www.finance.si/128330

    toda menim, da me naziv spletni publicist bistveno bolj opisuje, kot kolumnist. Zato sem ga uporabil. Blogerji na noben način nismo inferiorni novinarjem in se tudi ne bi smeli tako počutiti ali tako obnašati.

    Nenazadnje je VEST.SI zgolj video blog. :) Kaj delaš tu, če ti je to tako zelo inferioren način publiciranja vsebin?

  • Štajerski Pero je rekel/-la:

    Pa ne mi Toneta šimfat v “domači hiši”. Joj joj, Jani bo znoru.

  • Škot je rekel/-la:

    Morda lahko na tem mestu opozorim na nekaj stvari, ki so me zmotile v komentarju gdč. Jud…

    Težko verjamem, da si le malokdo lahko predstavlja, da je g. Kučan zmožen česa takega, kar o njem trdi gdč. Jud. Prav tako nisem dobil vtisa o ‘poveličevanju’ ge. Starina Kosmove v medijih, ki jih berem in spremljam (ali kjerkoli drugje).

    “…[novinarji] se raje prepirajo o tem, kdo je večji cenzor, recimo, Kučan ali Janša…”

    V svobodnem medijskem prostoru to nikakor ne bi smela biti tema razprave - s tem se strinjam. Jasnih primerov (eksterne) cenzure ne sme biti. Toda obenem se mi zdi, da to niti NI zelo prominentna tema razprave - novinarji večino časa razmeroma nevtralno pišejo o stvareh, ki se tudi zares dogajajo. V novinarskih KOMENTARJIH, po drugi strani, seveda lahko pišejo, kar hočejo - tudi to je del novinarske svobode. Dejstvo je, da ljudje zelo neradi berejo uravnotežene (brez ironije) medije; vsi ljudje imajo politična prepričanja in vsi radi slišijo komentarje, ki jim ustrezajo. Niti v najbolj razvitih medijskih prostorih tega sveta ni medijev, ki bi bili v svojih komentarjih popolnoma nevtralni - kot prvo to nasprotuje že osnovnemu NAMENU komentarja (ki je izražanje mnenja o določeni stvari), kot drugo pa bi tak medij zaradi zgoraj navedenih dejstev praktično takoj ostal brez bralstva.

    Tako tudi “politični aktivizem vernikov levice” kot dejavnost novinarjev ne more biti inherentno sporen. (Dvomim sicer, da je politično motiviran.) Novinarji imajo pač svoja prepričanja in za ‘levo’ usmerjene novinarje je mnogo bolj razumljivo, da bodo ostro odreagirali na vsak domneven primer medijske cenzure… seveda pa je stvar gdč. Judove, kateri dokument podpiše in katerega ne. Seveda se tudi strinjam, da je profesionalizem še kako potreben za zdrav, razvit medijski prostor.

    Dela ne berem, če se pa v njem res pojavljajo članki, ki poveličujejo in idolizirajo g. Golobiča, je to, če ne drugega, zaskrbljujoče. (Mimogrede, sam v intelektualne sposobnosti g. Golobiča ne dvomim… morda se ne strinjam edinole nujno z načinom, v kakšne namene jih UPORABLJA…)

    Toliko z moje strani, za zdaj…

  • Rado je rekel/-la:

    Škot!
    Verniki levice?
    Malo si zajebal. Verniki so že po definiciji na desni.
    Levica uporablja glavo.

  • jani je rekel/-la:

    smo opazil..kadar se najde pred nerešljivimi problemi(drugomisleči ljudje) jih enostavno pobije…wau,kaka uporaba glave…

  • nix je rekel/-la:

    @jani: “smo opazil..kadar se najde pred nerešljivimi problemi(drugomisleči ljudje) jih enostavno pobije…wau,kaka uporaba glave…”
    JBG, neumnost je neozdravljiva, še bog ne pomaga. Če pa postane sovražna, je zdravilo znano …

  • Meblo je rekel/-la:

    jonas: deluješ, kot da te ana živčnega dela

  • [...] Jud je v komentarju na peticijo 438 za Vest povedala: Iz prve roke lahko povem, kako je v času, ko se je na Delo [...]

  • 007 je rekel/-la:

    Zakaj je vse kriv Kučan??? Pa to ni res. Še ko bo pod zemljo bo dežurni krivec. To dokazuje samo, kako se ga golazen domobranska boji zaradi svojih grehov.

  • Soncni Kralj v megli je rekel/-la:

    Ana na TV predstavi tehnike v tujem jeziku

    http://www.youtube.com/watch?v=IPcwhq3sk-A

  • KikLop je rekel/-la:

    Ani poje njen obžovalec za novo leto

    http://www.youtube.com/watch?v=yD5oRS5cqD0

  • 007 je rekel/-la:

    @jani
    uporaba glave že, vendar tuje s šusom v vanjo.

  • Tovariš Primorc je rekel/-la:

    Boooooooring!!!

  • Irena je rekel/-la:

    Zanimivo za nekatere moške.

    Kaj pa njihovi otroci, ko hodijo v šole in kakšen pritisk doživljajo?

    Je to del profesionalnega novinarstva?

    Spraviti otroke v takšen položaj in celo družino?

    Je vredno? Se splača? Kaj pa novinarska etika? In zasebnost intime?

    To me zanima. Če bi Ana, ti imela otroke in bi nekdo napisal debelo knjigo o tem, kako se ljubiš z enim ali kaj vem…(to je čisto tvoja stvar) kaj bi mu rekla na to? Da je to čista novinarska profesionalnost, pač namesto mikrofona greš na ljubljenje…

    Pozdrav

    Irena

  • Mare je rekel/-la:

    Gospa Irena, nikar si po nepotrebnem ne belite glave in kratite spanec. Ana ni nikoli bila in ne bo prava novinarka.Poziv k eticnemu profesionalizmu z njenim podpisom izpade bolj posmeh eticnemu profesionalizmu. A zenska rabi reklamo in pozornost. Ce bi zares hotela govoriti o cenzuri in profesionalizmu, bi lahko spregovorila o cenzuri njenih ze narejenih in neobjavljenih intervjujev za oddajo NLP. A potem ne bi izpadla tako fensi smensi ampak navadna kokos.

  • El ninjo je rekel/-la:

    Drži.
    Vsak, ki vsaj malo pozna novinarsko srenjo, bo vedel, da Anina trditev drži…
    Verjemem pa, da preprost folk rad verjame, da se kup novinarskih prostitutov ne prodaja za en kuli, pa kaj čmo, tud taki morajo imet ožabovalce v svojem reality show životarjenju…

    En kuli prostitucija je gospodarska panoga zadnjega desteletja…
    Niso vsi novinarji Nežmahi, Markeši, Štaudohar ali Šurla…

  • jani je rekel/-la:

    nix,pot da se ubiješ ti je odprta,nihče ti ne brani da pokončaš tako neumnost…

  • jani je rekel/-la:

    ja,ja,že vemo,007…fašizem nacizem(narodno-SOCIALISTIČNA DELAVSKA STRANKA)imate levi pedigre…

    Rodil se je v majhni vasici Predappio v provinci Forli v deželi Emilia-Romagna. Njegov oče Alessandro je bil po poklicu kovač, medtem ko je bila njegova mati Rosa Maltoni učiteljica. Ime je dobil po mehiškem reformističnemu predsedniku Benitu Juárezu. Tako kot njegov oče je postal SOCIALIST. Mussolini je imel tudi brata Armanda, ki je pozneje postal glavni urednik vodilnega fašističnega časopisa Il Popolo d’Italia

    mi,ki smo bolj umirjeni in ne tok bolne glave bomo tokrat znali klavce pravi čas razkrinkati in kaznovati!

  • Irena je rekel/-la:

    Samo malo, zdaj mi pa ni jasno glede “klavcev”.

    Pred socializ. je bil pa fevdaliz., zdaj je pa postfevdalizem. Aja, zdaj je čas za obračune, ko smo zrasli na istem nivoju kot fevdal..

    Pa se bomo vsi kar naprej samo kregali. Čas bo mineval, vlade spreminjale, sistem bo dobil tudi drugačne oblike in vzorce, saj nič 100% ne stoji vedno na istem mestu. Že zgodovina je to pokazala in prihodnost bo tudi.

    Pozdrav

  • jani je rekel/-la:

    lih socializem je bil tipičen fevdalizem ,ker se fevdalcov ni dalo zamenjati…sedaj imamo vsaj to možnost:)

  • Irena je rekel/-la:

    Možnosti so, ampak moči ni, glede različnih glasovanj, ker večina je bolj naklonjena bivšemu s.(f.) kot pa kakšnemu razvoju v pravi kapitalizem.

    Namesto da bi šli naprej, odpirajo se stare rane, tako spet pozornost privlečejo nase in spet je vse v njihovih rokah.

    In seveda upam, da je veliko možnosti, kjer se bo dalo veliko še vedno spremenit.

    Lep pozdrav

  • Borat je rekel/-la:

    En kuli prostitucija? Haha! Za koliko kulijev se je potemtakem prodala Ana?
    Na nacionalki je bojda letela zaradi neprofesionalnosti pri dogovarjanju za intervjuje (piše Požar) in ne zato ker ji razvedrilni žanr ne bi ustrezal. Eden od že narejenih intervjujev je bil z Alenko Pavlin in glej ga zlomka, Ana povsem naključno dobi novo službo na STA - slovenski tiskovni agenciji, kjer je šefica prav Pavlinova. In to pri trač rubriki zanimivosti! Res velik dosežek velike libertarke, ki ji vsem spletkam navkljub prodor v kak resnejši medij ni uspel. Zdaj se pa gre v imenu kvaziodvetnice novinarske srenje nekakšno obračunavanje z vsemi mediji, kjer so jo zavrnili. Vprašanje je, koliko v resnici pozna dejansko stanje v teh medijih. Če bi imela boljše vire v hiši po kateri pljuva, bi lahko vedela, da se nekateri novinarji Dela niso podpisali na kontrapeticije, ker so na njej videli njeno ime ne pa zato, ker bi se bali velikega M. ali katerega drugega bavbava. Večina pa zato, ker se jim takšne peticije zdijo nesmiselne, saj je jasno, da služijo predvsem strogo zasebnim interesom prvopodpisanih. A ta ženska res misli, da je edina pogumna babnica v Sloveniji, vsi ostali prostituti za en kuli pa se bojijo lastne sence? Pomislite, za čigav realiti šov životarjenja gre v resnici tukaj, njihov ali Anin, ki si je na novinarskih truplih zgradila stopnice do nove službe?

  • jani je rekel/-la:

    hm,katera so to ta novinarska trupla..?komaj čakam da oko uzre njihova imena,revčkov:)

  • Jani pravi je rekel/-la:

    Quoted for posterity: “lih socializem je bil tipičen fevdalizem ,ker se fevdalcov ni dalo zamenjati”

  • mr_m je rekel/-la:

    Severjevo “pojasnilo”, ki je linkano pred videom je nizkotno in razbije še zadnje upanje, da bi Vest postala objektiven medij, ki si želi različnih komentatorjev z različnimi pogledi. Očitno so na Vesti zaželjeni levičarski komentatorji s Severju všečnim politično ideološkim predznakom, ostalo se bo črtalo?

    Osebno menim, da je komentar Ane Jud najprodornejši in najbolj zgovoren. Zadela je bistvo in to brez dlake na jeziku povedala.

  • optimist je rekel/-la:

    brez dlake na jeziku??

    zgleda kot da išče dlako v jajcu!!

  • El Ninjo je rekel/-la:

    Niti pod razno nisem mislil novinarjev, ki čutijo, da so pod različnimi političnimi kladivi in nakovali in tako žive “normalno” življenje novinarjev…

    To leti izključno na etablirane politično linijske novinarje…
    Ana je res uprizorila nenavaden slalom skozi etablirane novinarske loge, a ne pozabimo, da je tak, le da zelo etabliran in tovarišijsko podprt karierni slalom izvedel pred njo Precednik društva novinarjev, Repovž in tako zaoral ledino..
    .
    Tako Repovž nehote sporoča kolegom, da je v tej srenji po novem možno vse, torej bi bilo treba na debelo obmetati z gnilimi jajci in paradižniki njegove botre in njega, ki so novinarsko srenjo uspeli spremeniti v svoj kanat z nevidnimi kani na čelu, zato seveda še posebno ne marajo hiperboličnih newcomerjev kot je Ana…

    Je pa razmišljanje, da mora novinar karierno stopati po nekakšnih štengcah, da salte niso možne, še povsem nomenklaturno naravnano in tako razmišljanje je ostanek preteklosti, ko si imel, ko si dobil rdečo knjižico rdeče politokracije(stranka to ni bila, saj ni imela oponentskih strank), zagotovjeno vsaj sinekuro in zmeren karierni vzpon v višine, v katerih ni smelo biti in jih jasno tudi ni bilo, tistih brez rdeče knjižice..

  • konec je rekel/-la:

    Kako lepi komentarji “kulturnih” levičarjev (prave zverine, divjadi).
    Ana lepo si povedala, kar svobodno naprej.

  • optimist je rekel/-la:

    daj prdec, zaveži

  • [...] Delo prišel Danilo Slivnik in je Delo kupil Mag, je Milan Kučan poklical Toneta Turnška, in ga ozmerjal z besedami: „Ti svinja [...]

  • Kobrowsky je rekel/-la:

    Spoštovana gospodična Ana!

    Rad bi komentiral tale tvój komentar, a še védno trepetam pred vašim pravnim obvestilom, katérega mi še védno niste obrazložili.

    Čakajóč na vaš odgovor in v strahu tresóč se,
    Kobrowsky

  • mednarodno civilno združenje za združenje civilnih združenj združenja je rekel/-la:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Monty_Python%27s_Life_of_Brian

    Dajmo se dogovoriti vsaj o imenu palestinske fronte za osvoboditev palestincev :)