13. oktober, 2007 | Agata P.

Razumevajoča in pridna dekleta

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Razumevajoče punce povečini spijo z medvedkom, knjigo, daljincem ali prenosnikom. Preden zaspijo, razmišljajo, zakaj »z medvedkom«? Toda, še preden najdejo odgovor, zadremajo, ker morajo zjutraj zgodaj vstati. Kajti razumevajoča dekleta imajo zjutraj in sploh čez dan veliko opravkov ter imajo v življenju cilje in so finančno neodvisne. Ko greste z njimi na kavo, se sprašujete, čemu take neodvisne, pametne in lepe ostajajo samske ali »skoraj samske«. Tudi one se sprašujejo.

Kadar malo spijejo, povejo na glas: »Veš, rekel mi je, da sem preveč dobra zanj.« Ali: »Pet let sva bila skupaj, potem pa izvem, da namerava kupiti hišo skupaj z mamo in da v tej hiši zame ni prostora.« In še huje, po splavu: »Rekel je, da bi rad še študiral in bi ga pri tem otrok oviral.« Pri 33-ih letih …

Ena osamljena dolgonoga blondinka pa me je nazadnje pripravila k begu z nenehnim ponavljanjem: »Dobro znam kuhati, znam poskrbeti za gospodinjstvo, dobra mama bom, tudi pritožb iz postelje nikoli ni bilo.«

Razumevajoča in pridna dekleta (RD) so privrženke iskrenosti: mislijo, da če povejo vse, kar roji po njihovi glavi, bo njihov partner ravnal enako. Da pa ji ni lagal, le nekaj podrobnosti je zamolčal, RD šokira. Še večji šok je na vrsti, ko ugotovi, da lahko partner njene »izpovedi« v kakšnem banalnem prepirčku uporabi proti njej.

Sploh so RD zelo potrpežljive, kar je najbrž njihova glavna pomanjkljivost. RD imajo navado vživljati se v življenje partnerja v škodo lastnemu. Njegovi interesi in težave sčasoma postajajo njeni: ona ga razume, ne dela mu scen in ga ima rada takšnega, kakršen je. Vzame si recimo prost dan, ko si on to želi.

Bolj ali manj povprečnemu moškemu, ki zaradi različnih razlogov ne more vračati z istim, tovrstno »razumevanje« zbuja slabo vest. Vsako naslednje »razumevanje«, dobro pripravljeno kosilo, nenadno darilo itd. ga pelje v še večje nelagodje.

Ko se RD znajde sama, ne zmore »zbijati klina s klinom«. Čustveno ne zmore nove hitre veze, ker se ji zdi nizkotna in nepoštena. Na trenutke imajo RD rada trpljenje ali ga lahko uporabljajo kot opravičilo: »Trpim, torej mi ni treba delati na sebi.« Najpogosteje pa se RD ne zapletajo z razumevajočimi pridnimi fanti, očitno jih vleče k »nasprotjem«. »Nasprotje« se po navadi s tovrstnim pridnim dekletom na smrt dolgočasi in je ne zapusti, dokler mu je le udobno.

RD je lahko le faza v življenju ženske. Čez čas se ženska nauči ločiti med »pravimi moškimi« in »tujci« ter da ne obstajajo le »pridna« in »poredna« dekleta, ampak je še kaj vmes. Za pravega moškega lahko celo postane manj razumevajoča in neodvisna ter mu pusti, da skrbi zanjo. »Tujce« pa pošlje daleč in za dalj časa, ker se nauči ceniti samo sebe in izvaja le »obojestransko zadovoljivo« razmerje. Lahko pa je RD vloga, ki jo ženska (ponosno) igra vso življenje, ker se ob tem počuti kot pošten in moralno itd. neoporečen človek.

Agata P.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
11 x komentirano
  • 1tastar je rekel/-la:

    RD so dolgočasne. Mislijo, da ljubemu ustrežejo, če skuhajo eno grozno dolgočasno kosilo, če poberejo smeti, čez katere ljubi brez problemov stopi, če njegovo malomarno odvrženo trenirko spravijo tako, da je zlepa in brez njene pomoči ne najde.

    Moški pa pri takih RD nimamo priložnosti, da bi se izkazali, da bi pokazali, da znamo vse narediti tudi brez RD.

  • Človek je rekel/-la:

    RD ne obstaja, ker za fasado RD obstajajo različni vzvodi za lastno pridobitev ali lastno prosperiteto skozi navidezno pohlevnost… RD je kot metljaj…

  • dedc je rekel/-la:

    faking cosmo psihologija

  • Mervin je rekel/-la:

    zize na mizo pa bo

  • optimist je rekel/-la:

    fant, povej, kako ti je ime, tebi, ki se skrivaš za agato, pa nehaj v ženskem spodnjem perilu, doma, čakat, kaj pravijo pravi moški….

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    In, če sem res razumevajoč fant, nikoli ne bom srečal RD. Šmrk, ne grem se. :-)

  • Rob je rekel/-la:

    Ja,ampak RD imajo eno veliko hibo in sicer imajo rade svoja nasprotja,ta nasprotja pa predstavljajo bolj divji moški. “Razumevajoči in pridni fantje ” pa ne morejo živeti z RD,ker potem nastane en hud dolgčas.

  • Gregor je rekel/-la:

    Mislim tole je pa res krneki … posploševanje, nalepkanje … preveč abstraktno, da bi bilo konkretno in preveč konkretno, da bi bilo abstraktno … skratka bluzenje

  • Lanana je rekel/-la:

    Za razliko od zgornjih komentatorjev sem punca. Samo punca. Brez oznak. Če hočem, sem razumevajoča, včasih pa sem tako tečna, da sebe komaj prenašam. Če hočem sem lahko pridna, pogosto pa uživam, če sem lahko poredna. Lahko fukam celo noč, ali pa grem zgodaj sama spat. In Agata, ne me jebat s takimi posploševanji.
    In ja, Rob, točno to. Strinjam.

  • lorenzo je rekel/-la:

    Samo opazka…
    Lanana, ko se strinjaš z Robom, enako “jebeš s posploševanji” tudi ti.

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Samo eno vprašanje, Agata.

    Zakaj vzroke za neuspeh iskati v ženskem obnašanju; in ne npr. v slabi izbiri (ki ni kompatibilna z obnašanjem)? Zakaj postajati drugačen, namesto, da bi iskal kompatibilnost?