28. oktober, 2007 | Borut Levart

Ljubljanski maraton

Tekaški praznik z rekordno udeležbo in dežno prho.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

  Utrinki pred štartom in sam štart

Leto je naokoli in z njim nov ljubljanski maraton. Štart državnega tekaškega praznika sta zaznamovala rekordna udeležba in rahel dež. Na 21 in 42-kilometrsko razdaljo naj bi se podalo okoli 4000 tekačev, kar je 700 več kot lani. V gibanje jih je pospremil župan Zoran Janković, ki ni pozabil prinesti pištole in nasmeha. Navadili smo se tudi na glasbeno skupino The Stroj, ki je telekinetično ogrevala vsa življenja naokrog. Po štartu, torej vzdolž Slovenske ceste pred Namo in pošto, je bilo gosto in razproženo občinstvo. Pomislil sem, da je večje od množice tekačev. Ko pa je zadonel štartni pok in se je tek začel in so prvi stekli mimo mene in potem drugi in še eni in je tako stekla mimo cela reka, sem videl, da je tekačev več. Bili so postavni, tekačice posebej zanimive, privlačne, vsi z nenavadnimi izrazi na obrazu in oddajali so nalezljiva valovanja. Ko bo še eno leto naokoli, bi bil rad med njimi.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
10 x komentirano
  • Dave je rekel/-la:

    Tale glasba v ozadju pa rešilc na koncu da tak tragičen videz prispevka :)

  • urbi je rekel/-la:

    Evo. Super je blo. Organizacija več kot odlična, prigrizgi, napitki, voda, za vse je bilo poskrbljeno. Prav razvajali so nas :)
    Teči na takem teku je res pravi užitek, ogoromno tekačev in navijačev in vsi te kar vlečejo naprej.
    Drugo leto definitivno spet grem :) Priporočam tudi tebi ;)

    LP

  • Sara je rekel/-la:

    Kurc pa Google Video! Ups, oprosti za kletvico … Ampak res slaba kvaliteta videa. Sicer dobro, čeprav torej zrnato.

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    Kvaliteta videa je za en kurc, tako je Sara. Ampak naj povem, kakšno opremo sem koristil: fotoaparat z dodatno možnostjo videa. Svoje naredi še Windows Movie Maker (edini možni save v 2 megabitni WMF) pa seveda stisk Google Videa. To troje je očitno slaba kombinacija.

  • rock je rekel/-la:

    Tale muska v prispevku,..kot, da bi gledal Schindlers list in mase Židov, ki nevede tečejo v plinske celice. Zanimivo, kaj ena glasbena podlaga naredi. Dogodek je bil seveda ravno v obratnem razpoloženju.

    Sprašujem se zakaj je bila dana taka glasbena podlaga, gre za novinarski prispevek ali že za kak videoart. Dobro bi bilo vedeti, da veš kako dojemati zgoraj posneto zadevo.

    Hm, ko tole gledaš se počutiš kot melanholični bog, ki iz vesoljne višave gleda smrtnike na zemlji, kaj počnejo in pomilujoče spremlja in nadzoruje njihova življenja, gibanje in njihove majhne usmiljenja vredne usode.

    Malo sem zbegan, prosim usmerite me. watafak is this…?

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    @rock: bolj videoart kot novinarski prispevek. Zakaj bi ti razlagal, ko si v tretjem odstavku že sam zanimivo razlagaš. Stanley Kubrick je bil proti tolmačenju svojih del, ki jih sam cenim, ampak saj nisem Kubrick.

    Razpoloženje na prireditvi je bilo mega, navdušujoče, nisem zapisal drugače. Bolj živahna glasbena podlaga pa mi pri montaži ni bila po godu. Barberjeva viža je po mojem prav melanholična. Ne strinjam se z morebitnim mnenjem, da je samo pesimistična. Zdi se mi iskrena. Imam izkušnje s tekom in tekel sem 10. ter 11. ljubljanski maraton in imam o rekreativnem teku tudi pomisleke, da je še ena stvar, s katero človek manično drži glavo nad vodo.

    Ampak nima smisla s tem moriti naokrog. Iskreno odgovarjam. Po drugi strani povsem drži, “da je biti edina vredna stvar / in svet lep tembolj / ker je minljiv …” (Janez Menart) Samo črna pa bela je duša človeka in ne štejem v minus, če je prispevek tako duhovno uravnotežen.

  • legenda je rekel/-la:

    “Tule bi bolje sedla Korado in Brendi” (Boštjan Menart)

  • goran je rekel/-la:

    No, meni se zdi edina primerna glasbena podlaga tista u živo od The Stroj

  • gasper je rekel/-la:

    Saj tekst še nekako je, ampak video je pa en tak žalosten prispevek, da mi je postalo skoraj žal, da sem se maratona udeležil.
    Vsake oči imajo svojega malarja, ampak ta prispevek je pa beden.

  • mirko je rekel/-la:

    Sčekirite od enga modela k je letos prelaufov že 25 maratonov po vsej evropi.! Svaka čast.
    To je reklama za slovenijo-it na maraton v Vengen. Ne pa neki nov slogan. kje si boš zapomnu državo po sloganu, če je na vsake 4 leta drug;)

    http:// http://www.to-le.com