31. oktober, 2007 | Denis Sarkić

Pozitivni nasmeh

Predsedniški kandidat Mitja Gaspari zaključil volitve z nasmehom.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsedniški kandidat Mitja Gaspari se je po uradni razglasitvi rezultatov Državne volilne komisije dokončno poslovil od predsedniške tekme, katero zapušča kot tretje uvrščeni po prvem krogu. Na verjetno zadnji novinarski konferenci v njegovi volilni pisarni v Ljubljani je za novinarje analiziral volilni rezultat in odgovarjal na vprašanja o njegovi prihodnji politični poti. Gaspari je ponovno tudi poudaril, da v drugem krogu sam osebno ne namerava podpreti niti Danila Türka niti Lojzeta Peterleta, saj stališča tekmecev v drugem krogu niso sorodna njegovim, volivci pa naj se sami odločijo kdo od njiju je boljši.

Mitja z ekonomskimi opozorili v prihodnost:

Gasparijevi podporniki (Slavko Ziherl, Aleš Gulič, Zdenka Cerar in Jožef Školč) po konferenci za Vest o žalosti, t.i. kulturnem boju med Slovenci in drugem krogu:

V Liberalni demokraciji Slovenije so z izidi predsedniških volitev zadovoljni, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi v LDS. Kot so zapisali, je Mitja Gaspari kot neodvisni kandidat s podporo LDS dobil zaupanje skoraj četrt milijona volivk in volivcev. O morebitni podpori kateremu od kandidatov v drugem krogu predsedniških volitev pa bo LDS na pobudo predsednice Katarine Kresal sprejela odločitev na svetu stranke prihodnji teden.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano
  • 1tastar je rekel/-la:

    To je pa njegov prvi nasmeh, odkar je začel s predvolilnim bojem.

  • Drago je rekel/-la:

    g.Gaspari! Verjamem, da tudi politiki včasih berete Vest. Zato bi rad povedal svoje mnenje o vaši izjavi, da ne boste podprli nobenega kandidata v finalu, ker sta oba slaba.
    Jaz sem podpisal in tudi volil g. Türka. Zakaj? Zdi se mi, da bo dober predsednik, včasih mi je predaval itd. Simpatije sem imel tudi do vas, ki ste bolj konkretni in, v morebitni novi vladi čez eno leto, bolj “uporabni”. Sigurno bi volil za vas, če bi prišli v finale.
    Ko sem vaju na nastopih primerjal med seboj, sem imel občutek, da sta podobnega mnenja pri večini vprašanj. Mogoče ste bili bolj konkretni na vašem, finančnem področju.
    K stvari: z izjavo, da sta oba kandidata slaba, ste me razočarali, zelo. Bolj verodostojno bi bilo, da bi enega podprli, pa čeprav Peterleta. Iz te izjave se vidi vaša užaljenost, ki nima osnove, saj je bila kampanja dokaj fer. Razočarali ste me in prav je, da sem volil Türka. Lp