11. december, 2007 | Denis Sarkić

Naravna združitev

Združitev Aktivne Slovenije in stranke Zares je končana.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik stranke Aktivna Slovenija (AS) Franci Kek in predsednik stranke Zares Gregor Golobič sta podpisala sporazum o pripojitvi AS k Zares. Po Kekovih besedah AS s pripojitvijo pridobiva parlamentarno dimenzijo, s katero bo lažje uveljavljala svoj glas. Po besedah Golobiča je bila pripojitev nekako naravna, saj sta stranki programsko precej sorodni. Podpisani sporazum določa, da s podpisom predsednikov obeh strank Zares postane pravna naslednica AS, kar pomeni, da prevzame njeno ime, znak, premoženje in članstvo. Zares se obvezuje, da bo po uveljavitvi sporazuma izpeljala postopek volitev podpredsednika stranke. Članstvo bo glasovalo o kandidatu, ki ga določi svet AS - ta je kot svojega kandidata na sobotnem kongresu določil Keka. Prav tako sporazum Zares obvezuje, da bo na kandidatno listo za volitve članov sveta stranke uvrstil pet kandidatov oziroma kandidatk, ki jih bo določil svet AS, v postopek zaključitve pokrajinskih in občinskih odborov pa bodo enakopravno vključili člane AS.

Celotna novinarska konferenca ob podpisu združitvenega sporazuma (za sladokusce):

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
22 x komentirano
  • Bumbar je rekel/-la:

    Ja spoštovana gospoda….
    Še vedno čakam na premiero Kek-čevega filma, posnetega skupaj
    s tistim klovnom ( se ne spomin imena ).
    Vidite, če ne bomo videli te umetniške stvaritve, je samo po sebi
    razumljivo s kakšnimi tiči imamo opravka.

  • Sirota Jerica je rekel/-la:

    “Predsedniški kandidat” Artur Štern…

  • konec je rekel/-la:

    Consequently, public awareness of crimes committed by totalitarian communist regimes is very poor. Communist parties are legal and active in some countries, even if in some cases they have not distanced themselves from the crimes committed by totalitarian communist regimes in the past.

  • Rob je rekel/-la:

    Z Francijem Kekom in ostalimi AS-ovci dobiva Zares človeški obraz,čeprav je Golobič zame osebno še večje zlo od JJ-ja,mu moram priznat,da obvlada. To z Zaresom je izpeljal z oceno 10+.

  • jovo je rekel/-la:

    propadli podjetniki se združujejo in upajo na denar v politiki

  • 1tastar je rekel/-la:

    Gliha skup štriha.V kevder na ZAČNIMO ZNOVA!

  • Peter je rekel/-la:

    zelo napačna poteza. bolje bi bilo če bi se združile vse slovenske zelene stranke (in as) v eno.

  • sanja je rekel/-la:

    @Peter
    Seveda!! če bi se vse zelene stranke združili v eno, bi imeli to, kar smo imeli takoj po osamosvojitvi in kar je kmalu razpadlo na skupine cmeravih užaljencev v stilu “zdej pa ne govorim več s tabo”. In tako imamo lahko ministra za okolje, ki preživlja mirne urice ob tem, da se npr. ljudje v Zasavju giftajo. Kar se pa tiče AS, bili so edina stranka, ki se je jasno in glasno (in s telesi) opredelila proti off-shore plinskim terminalom v tržaškem zalivu, kar glede na razvoj dogodkov tudi verjetno ni bilo brez vpliva. Če je pa Kek komu simpatičen ali ne, je ob tem zelo postransko. Skratka, če bo Zares ekološko aktivna in bo nadomestila skujane bivše zelene, imajo moj glas.

  • Peter je rekel/-la:

    No, vseeno verjamem v Veliko Zeleno Unijo. Ali nekaj takega. So vsaj štiri stranke, ki bi se lahko tako povezale, zeleni, zelena slovenija, sms in seg. od obdobja, ki ga omenjaš se pa spomnim samo da smo se skrivali v kopalnici.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Čeprav nisem “single issue voter”, je tudi zame ekologija pomembna. Vseeno pa se mi zdi, da imajo zelene stranke v Sloveniji dva glavna problema:
    - slabo pokrivajo ostala vprašanja
    - v ekologiji hitro zaidejo v fundamentalistične (in zato popolnoma neizvedljive) projekte

    Že čisto korektni in popularni projekti zahtevajo ogromno energije. Npr. vgradnja kalorimetrov (merilnikov porabe toplotne energije za radijatorje) je v naši soseski zahtevala ogromno volje. Izvedba je kljub popularnosti ideje zelo šepala. Zdaj pa si samo zamislite, kakšni problemi bi nastali, če bi res začeli zapirati nuklearko, kaj je večina zelenih strank imela v programu… Treba je veliko delati, a začeti z malimi izvedljivimi popularnimi projekti. Potem naprej.

  • doajen je rekel/-la:

    Kek se mi zdi malo zakajen…

  • sanja je rekel/-la:

    Peter, verjetno si star približno toliko kot moja starejša otroka, ki sem ju v tistem obdobju skrivala v kleti :) Sicer pa, ja, če bi res iz vseh raztepenih zelenih nastalo nekaj s hrbtenico in vizijo, bi bilo to zelo v pomembno za to našo državo.
    Igor, nisem tako prepričana, da bi bilo treba zapreti nuklearko. Rekla bi, da je to preživeto zeleno razmišljanje, in sicer vse odkar se je pokazalo, da človek še ni na tisti stopnji razvoja (in nikoli ne bo), ko bi se znal odreči udobju, ne da bi ga kaj v to prisililo. In za udobje se rabi elektrika. Ta pa, če pride iz nuklearke, je edina, katere stranski produkt proizvodnje niso toplogredni plini. No, poleg fuzije, na katero bomo pa še malo čakali.

  • janezm je rekel/-la:

    Moramo priznati, da je ob vseh razdruzitvah in razpadih to nekaj novega. Keku najbrž ni bilo lahko, kar tako ukiniti nekaj, kar je gradil nekaj let.
    Zaveda se, da tistih 3 procente ni veliko, toda če jih pustiš zunaj parlamenta, pomagaš tistih, ki drugačno mislijo kot ti.
    AS ima par dobrih kadrov, ki se bodo v Zares dobro vklopili in bodo Zares dali novo dimenzijo. Ima pa tudi nekaj slabih kadrov, ki upam, da ne bodo prišli do izraza.
    Skratka moja napoved, da bo Zares najmanj tretja stranka po moči, če ne še kaj več! Še sploh če bodo znali pritegniti potencialne zelene volilce.

  • sanja je rekel/-la:

    p.s.no, seveda nuklearna energija ni edina, ki ne generira toplogrednih plinov, je pa edina, ki lahko ob tem pokrije še tolikšno povpraševanje, kot ga imamo zaradi udobja danes.

  • Južnoštajerski Pero v Mariboru je rekel/-la:

    Kek na vsak način želi dobiti poslansko plačo. S prodajo stranke AS si je kupil izvoljivo mesto na kandidatni lestvici. Driska

  • Robert je rekel/-la:

    Končno bo Kekec po dolgih letih muk le prišel v parlament!

  • tripson je rekel/-la:

    @ Južnoštajerski Pero v Mariboru

    kaj se ti cakas?

  • Južnoštajerski Pero v Mariboru je rekel/-la:

    @ tipson

    He he, jaz sem temna sila iz ozadja…

    Kar se tiče Keka je pa po mojem mnenju ena navadna attention whore.

  • sanja je rekel/-la:

    hmm, zanimivo, da ni pljuvalcev po Golobiču.. očitno Kek vleče nase vse pljunke. Mogoče je pa Golobič vedel, kaj dela ;-)

  • Vasilijev je rekel/-la:

    Dolgočasno. Hm ne razumem. Kateri pa so bili dobri kadri v AS JanezMoški? Baje naj bi snemal samo Kek oz. bolje rečeno: skupaj je sestavljal smešne kadre. Za povprečne gledalce so bili ti posnetki povprečni, mogoče ker se je kamera skrivala? Bomo videli kako bo zdaj, ko Kek ne smema več in se tudi kamera ne skriva