12. december, 2007 | Vest

Komentar - Matjaž

O varni vožnji v novem letu, komentar - Matjaž Pikalo.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V želji po izboljšanju sobivanja na slovenskih cestah je nastala ideja po osveščevalni akciji voznikov in drugih udeležencev v prometu: Zdrava pamet svetuje! V času prednovoletnih obdarovanj lahko podporniki akcije svojim poslovnim strankam zaželijo sreče v naslednjem letu tako, da podarijo življenje.

Vozil in voznikov je vsak dan več. Vozila so zmogljivejša, vozniki so iz dneva v dan bolj nejevoljni, nestrpni in posledično vse manj tolerantni do soudeležencev v prometu. Akcije osveščanja voznikov so omejene s sredstvi, ki sicer prihajajo iz žepa davkoplačevalcev, ta istih voznikov. Nesreč in skoraj-nesreč je čedalje več.

Z akcijo Zdrava pamet svetuje bodo vozniki na različne načine opozorjeni na nevarnosti, ki jih lahko s svojimi ravnanji povzročijo. Partnerji v projektu bodo omogočili medijsko izpostavljenost, pripravljeni pa so tudi različni komunikacijski elementi, ki bodo k pameti pozivali na nenavadnih mestih.

Poleg osnovnih komunikacijskih elementov je v pripravi tudi Bonton za voznike, s podizdajo za najmlajše (zaradi njih vendarle gre) in spletna stran. Partnerji bodo lahko sodelovali tudi pri pripravi stenskega ali žepnega koledarja. K sodelovanju so vabljeni vsi, ki bi na kakršen koli način želeli prispevati k osveščanju o prometni varnosti.

Projekt podpirata Ministrstvo za promet in Zavod za varstvo v prometu.

Svoj interes pa so že izrazile tudi nekatere družbe, katerih dejavnosti niso nujno povezane s prometom ali varnostjo v prometu. Posamične komunikacijske elemente bodo uporabljali v svojih ustaljenih komunikacijskih orodjih, s svojim podpisom pa bodo izražali svojo podporo.

Matjaž Pikalo

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.