18. januar, 2008 | Borut Levart

Mangaja

Visoka spolna kultura na najbolj južnem od Cookovih otokov.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

 Ljubljana - Nova Zelandija - Mangaja.

Nesproščeno vreme v Ljubljani ni redko. Če pa diametriramo Zemljo (pri približno 14° 28′ vzhodne zemljepisne dolžine in 46° 03′ severne širine), če gremo torej po ravni črti skozi središče, pridemo ven pri koordinatah 165° 32′ zahodne dolžine in 46° 03′ južne širine, kar je slabih 100 km od jugozahodne obale Nove Zelandije. Z bližnjega letališča letimo do mednarodnega in od tam proti severo-vzhodu do 4500 km oddaljenih Cookovih otokov. Na največjem, Rarotongi, menjamo letalo za 150 km oddaljeni otok Mangaja, najjužnejši od Cookovih in od vseh v Tihem oceanu najstarejši, ocenjen na 18 milijonov let. Z vulkanom nastali plato se lomi strmo k dnu morja, pet kilometrov niže. Poleg vremena so tam sproščene še druge stvari.

Spolno življenje Mangajcev je izjemno svobodnjaško. Starši, tete in strici varujejo najmlajše kot orehova lupina svoja jedrca. Rosno mladim božajo, poljubljajo in sesajo splovila. Ko je dečku 13 let, dobi spolno učiteljico, ki je starejša od njega. Punce tekmujejo za te inštrukcije. Vendar so stroge in zavržejo nepozorne učence, ki zato pridejo na slab glas in se jih potem izogibajo tudi druga dekleta. Pridni se torej učijo erotičnih veščin. Naučijo se poljubljati po celem telesu. Osredotočijo se na usta, prsi in bradavice, drugače ob različnih trenutkih odnosa, ker se spreminja tudi občutljivost erogenih con. Pri kuniliktični umetnosti se učijo draženja ženskega splovila z ustnicami in jezikom. Učijo se združevanj v različnih položajih in vztrajnostnega ljubljenja, tako da partnerico pripeljejo do več orgazmov, preden ejakulirajo in pride tudi njim. Zadnja vrhunca doživi par sočasno. Značilen 18-letni par je že izurjen v njihovem perfektnem seksu. Začne ga pet minutna predigra, ki ji sledi pol ure energičnega porivanja. Tako se ljubijo trikrat v noči, vsako noč do 30. leta, ko pade tedensko povprečje — na 14.

Zasebnosti Mangajci ne poznajo. V koči je od pet do 16 družinskih članov vseh starosti. Najstnice ponoči sprejemajo svoje ljubimce. Dekle jih ima med 13. in 20. letom vsaj štiri, fant čez deset ljubic. Niti starši se ne ozirajo na najmlajše, ko se glasno združujejo. Budijo jih z zvoki tolčenja in z vlago splovil. Nič jim ne razlagajo o spolnosti, vse se vidi in sliši. Kljub visoki enakopravnosti so moški bolj dejavni. Poročeno žensko poriva samo njen mož, ki pa ima lahko sam več ljubic. Moški radi potujejo do sosednjih otokov, kjer širijo svoja izkustva. Mangajce ničesar ne sili, kot sili nasprotno RKC svoje služabnike k spolnemu neudejstvovanju. Žene jih veselje do telesnih užitkov.

Več v knjigi Human Sexual Behavior: Variations in the Etnographic Spectrum Donalda Marshalla (1971).

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
9 x komentirano
  • zeleni spam je rekel/-la:

    kje ste pa to pobral?

  • toni je rekel/-la:

    Dejte mi njihov naslov…

  • marjeto je rekel/-la:

    ja, in ?

  • Samo je rekel/-la:

    Noro!

  • andrejA je rekel/-la:

    kdor živi po vzorcih svoje kulture v domačem okolju, je ok. kdor živi vzorce druge kulture v svoji kulturi, je najmanj čuden. hočem reči: kaj je sprejemljivo, zaželeno, nujno, običajno… določa kultura. nekje je običajno grebenje za denar, nekje pač seksanje.

  • Aljo je rekel/-la:

    Kar na otok in nazaj v jamo..he he bi te rad videl pri 60 urnem delavniku in seksanju 3x na noč po 35 minut..samo z viagro in,da se izmenično spi in fuka v spanju…

  • Tomazzz je rekel/-la:

    Sex as your natural state of beeing.
    Podnaslov:
    Meet the land of naturaly satissfied people.

    The world wide wish has travel through ages deep in every man’s and (somethimes) also womens soul.
    It was one of the most treasured secrets which shadow came in to open every once and while in bedrooms behind close doors.
    Many has call it sould yearning, and so many more has because of beeing unpatient turn it in to porn industry…
    Yet when no one in the western world - from Vatikan to White house, from Reality TV shows to so many farm houses, - belived that it could ever existed
    it found its way in to the life and got manifested as a pure result of so many 1000 years sexy dreams come true! -

    Ladies and gentleman - I give you -
    the hiden treasure
    the manifested wish which became flesh
    the island of satissfied people
    the true land of SEX WONDER -

    The MANGAYA !!! -

    F.I.P!

    T.
    ;)

  • grba je rekel/-la:

    men je pa fajn tko bl po kmetavzarsko porivat

  • arnela je rekel/-la:

    Poročeno žensko poriva samo njen mož.

    Zakaj že?