26. januar, 2008 | Katja Lenart

Jararajaste sanje

Jure Longyka je v Izštekanih gostil Jararajo.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Začelo se je ob 20:05.
Lokacija: studio 14 Radia Slovenija.
Grega naju je odpeljal skozi tisto radijsko dvorišče, v tisti veliki studio. Tam so nekoč že bili, tam so Petra, Janez, Vasilij in Grega žže igrali (rajali). A legenda po imenu Jure, ki je mirno in razmišljajoče opazoval dogajanje, je Jararajo v Izštekanih gostil prvič.

Sicer nisva bili edini, ki sva dokumentirali to tonsko vajo, tam so bili tudi fotografi.

Vmesno poročilo: Ura je dve zjutraj in ves ta čas sva prežživeli v družžbi Jararaje. Pogovarjava se, da se nama to še ni zgodilo (po snemanju sva seveda v žživo poslušali oddajo in nato še temeljito pregledali posnet material - ampak vse! - in zdaj buljiva v računalnik in skušava zapakirati vtise). Morda pomislite, da sva nekolikanj nenavadni. Poskusite, boste videli, kako lahko se je navaditi nanje:

Minister Gregor: “Js sm bil vesel zjutri, ko sm se zbudu po takih sanjah”.

Spoznajmo torej malce pobližže Jararajevce. To so Janez Dovč (harmonika), Gregor Budal (klarinet), Vasilij Centrih (violina) in Petra Trobec (kontrabas), ki so s seboj na Izštekane pripeljali še tri odlične glasbenike - Robija Pikla s pravkar odplačano kitaro, Sergeja Ranđelovića (Runjoe) in odštekano (svaka čast!) Ditko Haberl:

Janez: “Zdej doma delam tak harmonkarski album, sicer so mal velike platnice, ne, težko ga je obračat…”

Kar pa se tiče avtorja legendarne oddaje (čez mesec dni bo bojda že 15.obletnica, čestitamo) Jureta Longyke, pa kapo dol. To kar on (ki prmejduš, iz leta v leto izgleda in zveni bolje) počne z glasbeniki, je prav občudovanja vredno. Ob tej priložžnosti, te dragi Jure, lepo vabiva na katero od snemanj naše glasbene oddaje Švic mikrofona, ki se pridno kali na Vesti (dobiš najboljši sedežž na tribuni):

“Kakšnega silnega jazza ne pokrivam, resne glasbe ne kaj dosti, turbo folka ne poznam”.

In ne moremo, da ne bi na ogled in v posluh ponudili še deserta:

PS: Upamo, da bomo nasmejane in uigrane ženo in tri može kmalu gostili tudi pri nas.

Irena Kovačević, Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano