16. april, 2008 | Katja Lenart

Nevidni orkester

Mia Žnidarič je javnosti predstavila Nevidni Orkester.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Mia Žnidarič, odlična jazzovska vokalistka, mnogim znana tudi zaradi svojih visokih, vitkih pasjih prijateljev, ki jo spremljajo že dolga leta, je javnosti predstavila novi album z naslovom Nevidni orkester (izšel je pod okriljem založbe Sanje).

Pesmi Ferija Lainščka je uglasbil pianist in skladatelj Steve Klink, zanimivost tega glasbenega projekta (pri katerem je sodelovala množica vrhunskih glasbenikov - solistov in članov Big Banda RTV Slovenija) pa je, da je bil album posnet v živo, v različnih studiih, glasbeniki pa so igrali z akustičnimi instrumenti. Nič ni bilo odrezano, nič dodano, vse je bilo posneto v živo. In tudi zato je ta album nastajal nekaj let, stal precej denarja, ustvarjalci pa so na predstavitvi poudarili, da je zvok na albumu na najvišji ravni - “High Definition Audiofile Recording”. In seveda smo preverili - zvok je res odličen!

Mia Žnidarič je zgovorna in simpatična dama. Takole je v družbi Ferija Lainščka, Milana Dekleve, Steva Klinka (prav dobro mu gre slovenščina od ust) in moderatorke Tjaše predstavila novi album:

“Ker takrat ko je Feri Lainšček napisal Nevidni orkester zame, sem js takoj vedla, da mora Zmago Modic naslikat vse te inštrumente v vrtincu…”

Seveda ni šlo brez predstavitve Nevidnega orkestra (če smo prav prešteli, je z Mio tokrat sodelovalo vsaj 18 različnih glasbenikov):

“Nič me ne tolče, noben inštrument me ne tepe…”

Ljubitelji jazza, ki ga ustvarjajo Mia in njeni glasbeni prijatelji, pa bodo na svoj račun kmalu prišli tudi zaradi darežljivosti Vike Potočnik:

“Nakar se bova midva s Stevom še poslovila v Festivalni dvorani, 27-tega ob 11-tih dopoldan…Upam, da bo kaj mene še ostalo do takrat skupaj…”

PS: Ker Mia Žnidarič na predstavitvi ni zapela, si lahko glasbenega duha pomirite tudi takole.

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.