19. maj, 2008 | Vest

Kinotožje 039

A L I E N - Osmi potnik. Aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ...
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

QuickTime datoteka: Kinotožje 039 (79 MB)

Človek se vpraša, zakaj je drugi del trilogije Alien - Osmi potnik zaslužil največ v ZDA, a najmanj drugod po svetu?

milijoni $$$
ZDA drugod
Alien 81 123
Aliens 85 46
Alien³ 55 104

Zanimivo iTIVI nima drugega dela, a ima prvega in ima tretjega. Tudi v knjižnicah so DVD-ji Cameronovih Alienov redki, ostalih ne. Ali je za vse to krivo drugačno oglaševanje, drugačno razdeljevanje izven Amerike? …

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
7 x komentirano
  • Sner je rekel/-la:

    Čeprav je scenarij v Resurrection res bolj ubog, sta po mojem mnenju tako režija kot igra dovolj prepričljivi, da ne bi smel umanjkati v tri/kvadrilogiji. Tudi vizualno je Jeunet precej bolj soroden dizajnu H.R. Gigerja kot Fincher, pa še Rona Perlmana ima v filmu.

  • P je rekel/-la:

    Točno to! Res HVALA da ste obrazložili zakaj Resurrection za vas ne obstaja. Aja v bistvu ste - z navajanjem elitizma drugih ste navedli tudi svojega. Torej, tudi Resurrection je kulten, če je to za vas merilo. Mogoče celo bolj od Sov in 3ke. Vsaj popkultura ga tako obravnava. Spomnite se na kiiiiiiiilllll meeeeeee in na robotko ki je luškana zato ker jo je sram da je robotka. Pa še:

    “Director Jeunet wanted to display Ripley’s new powers, including a scene in which Ripley throws a basketball through a hoop while facing the opposite direction. Weaver trained for ten days and averaged one out of six baskets, although the distance required for filming was further than she had practiced. Jeunet was concerned about the time being spent on the shot and wanted to either use a machine to throw the ball or to insert it later using computer-generated imagery (CGI). Weaver, however, was determined to make the shot authentic, and got the ball in perfectly on the sixth take.[9] The ball was out of frame for a moment during the shot, and Pitof offered to edit it so that the ball was on-screen for the entire scene, but Weaver refused. Ron Perlman broke character when she made the basket, and turned to the camera to say “Oh my god!” There was enough of a pause between Weaver’s basket and Perlman’s statement, however, for the film’s editors to cut the scene accordingly during post-production”

  • Bo je rekel/-la:

    A zaradi tega z žogo je štirka tako kul? Ma, po moje je preprosto konkretna razlika v tem, kako sta narejena prva dela (pa pogojno še trojka) v primerjavi z vsem ostalim. Obenem je zgodba posmehljivo “oživljenja”. Fincher je fanom dobro pokazal sredinec, ni kaj. :) Je bila pa igralka S. W. od dvojke dalje nenehno v dvomih, da bi še nadaljevala ta lik, če sem prav slišal, tako se mi zdi prav, da je trilogija končala zgodbo.

    Tisti Alien bi bil kul, ideja Ridleyja Scotta, da bi posneli prequel, nekaj o rodnem planetu in o pilotih, pilotu, ki se ga vidi okamnelega na planetu v enki.

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    zanimiva tabela

    meni je pa ravno 2. del najboljši :)

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    kdaj se boste lotili “i’ll be back & hasta la vista baby” :P

  • Bo je rekel/-la:

    To sem šele zdajle ugotovil, se mi zdi kul: prvi prizor iz Aliena v Kinotožju zgoraj ima Johna Hurta kot Kane-a, ki postane alienov gostitelj … Hurt je tudi v Indyju 4 — nek ponoreli arheologa. Isti glas, seveda. :)

  • Robert L. Tuva je rekel/-la:

    @t-h-o-r, moje mnenje je, da so Alieni (torej 2. del) zelo — “ameriški”. Pa so uspeli tam, v Evropi pa je uspel bolj “filozofski” Fincher (3. del). Ti si potem za takšne bayade, a ne :) …