14. junij, 2008 | Nana O.

V imenu ženstvenosti

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predstavljajte si svet, kjer ni ženstvenosti. Svet, kjer ženske krpajo asfaltne luknje in premetavajo vreče cementa, medtem, ko jim kup sumljivo - dišečih dlak, kuka izpod prepotenih majic. Modrček je zgodovina, nimajo ga, ne potrebujejo ga. Vse so na kresu zažgale… celo svilene kombineže.

Medtem, ko sonce, neusmiljeno, sije na njihova izmučena, vendar delavna, telesa, delajo z moškimi v »enakopravnem« položaju. Visoka in »možata« voznica valjarja, »čika« tobak in pljuva med valjanjem asfalta. Rama ob rami, delo poteka v žvižganju popularne melodije.. Vse so kratko-lase, kajti lasje so moteči in na »takšnih (pravih), babnicah« so dolgi lasje prepoved, kajti erotika se skriva tudi v laseh. Erotika se skriva povsod, zato so pospravile v muzeje celo, nepogrešljiva, dišeča olja za telesa, navijalke, glavnike, ličila, spodnje perilo in brivnike. Vse, vse je zgodovina ženstvenosti in prah nekdanjega »kulta« ženske lepote….moči…seksualne moči, smisla biti ženska.

Kosmate povsod, kjer jih je obdarila narava jo zvečer, »neumito« (umivanje je želja po ugajanju), nastavijo »enakopravnem« možu, ki igro začne in konča-brez predigre.

Jutro, dan, večer in noč se ponovita…do konca dni-enakopravnega življenja.

Si predstavljate? Takšen svet, kot si ga želijo ženske, ki se imenujejo »emancipirane feministke«. Zadeva z imenom še ni končana, ker imajo več imen (nastajajo vedno nova) in več »zvrsti« nekega čudnega, skrajno popačenega femnizima, ki je ravno zaradi takšnim izbruhov »ženskega nezadovoljstva«, postal tako negativna beseda.

Ženske, kot so Susan Brownmiller, Naomi Wolf in Wendy Chapkins menijo, da je lepotičenje poniževanje, zatiranje žensk in,da celo privolitev v seksualni odnos pomeni, prestop v ponižani položaj, moški-ženska. Po analizah teh avtoric smo ženske v vsem (skoraj), kar počnemo ponižane, manj vredne, manj sposobne in »hipnotizirane« v nekakšno politično »paralizo«. Družba pa nas nadzira preko naših teles, tako, da nam neprestano preko medijev dopoveduje, kako smo seksualno nezanimive in kako moramo moškim ugajati (ozadje je-podrejati se jim), ter hujšati, da bomo lepe, medtem, ko je dolgoročno seštevanje kalorij, (ohranjanje lepote in privlačnosti), »demon«, ki bo pogoltnil še zadnji stavek izrek »sodobnih« žensk-CENIM SE.

Drage moje emancipiranke. Rade se tako imenujete, ker ste očitno boljše, kot tisti del ženske populacije, ki noče imeti »kurca«, ampak hoče in je ženska. Rada bi vas vprašala, zakaj ste tako zavistne? Zakaj sovražite vse, kar je lepše in seksualno bolj privlačno za moške, kajti ravno to, da ste moškim nezanimive (za kar ste same krive), vas najbolj »boli«. Vaša zavist je prestopila »bregove« vseh rek, neke normalne morale.

Ste morda zavistne zaradi svoje lenobe, skvarjene narcisoidnosti? Koga slepite? Nas, ki vas opazujemo in se sprašujemo, zakaj in komu se tako dokazujete. Sebi, družbi…moškim?? Moškim, ki vas ne marajo, ker ne samo, da »nosite hlače«, ampak ste, priznam, iz moškega sposobne narediti »loleka« in copatarja? Moške ne ljubite, ampak ste v večnem »ringu« in v dvoboju z njim in same s seboj, da drugih žensk ne omenjam.
Namreč, sita sem vas. Povsod ste. Službe zasedate in neusmiljeno mečete »škodljiva« polena, vsaki »ženskici« v samostoječih nogavicah in visokih petah. Škodoželjno pljuvate in označujete vse nas (ženske), ki si želimo biti lepe in privlačne z »neumnicami«. Nas, ki želimo moškim ugajati in, ki rade fukamo, tudi tako, da moškega izzivalno gledamo v oči, in nudimo moškemu negovano telo v katerem uživa.

Ponižujete nas povsod in neprestano, ker ste same čisto navadne zafrustriranke, ki tlačite svoj »fukaški« nagon in»odcvetele« ,ali pa nikoli niste »zacvetele«, zganjate zavist do vsake samske ženske, ki živi po svojih merilih. Namreč same ste v večini samske, vendar nezanimive ali pa poročene in nezadovoljne, nepotešene (nezavedno) s fukom doma, zaradi česar je vsak »uživaški« fuk, neke druge ženske, primeren za vaša ogorčenja. Poročene so pa (po vašem mnenju) , ujete v »kletko« poniževanja s strani moža in družbe, medtem, ko sebe povzdigujete v »oblake« zavednosti, neke, meni neznane ženskosti.

Mar ne vidite, da si želite isto?? Mar ne vidite, da vas moti neka druga, močnejša seksualnost?? Mar ne vidite, da »pokate po šivih«, od želje biti poželjiva in vedno bolj privlačna?

Skrajni čas je da nehate strašiti. Skrajni čas je, da si priznate, da je edini pravi, liberalni femnizem, dosegel svoj namen. Ženske nočemo biti moški, nočemo kosmatih nog in prekladanja vreč cementa, niti nočemo polagati rok moškim.

Moške si želimo ob sebi in v sebi, takšne, ki nas bodo ščitili, ko smo šibke in spodbujali, ko smo močne.
Želimo si biti seksualno privlačne, uživamo v pogledih moškega in uživamo v vseh vlogah, ki jih nam daje življenje v obliki ženske.

Prava, ženstvena ženska ne rabi tekmovati s kurcem, ker niti ne more, lahko si želi in vzame tisto česar nima. Ženstvenost je pa najboljše »orožje«, ki ga ima-proti moškemu. Pika.

Nana.O

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
27 x komentirano
  • kivi je rekel/-la:

    glavno, da ti dlake ne gledajo ven z jezika.

  • sifra je rekel/-la:

    to ja pa sexizem ..ko ženske želijo biti podobne možkim na “moški”način…..
    kje je potem prostor za “ženstvenost”… no ja vsaj nekteim “ljudem”(neglede na spol) je jasno da se kreirajo iz dušne ne/moći…..!

  • Viktor je rekel/-la:

    Čeprav se me zgornji članek neposredno ne tiče, bi želel podati refleksijo:
    1. Dejstvo je, da živimo v falični kulturi! Pomeni, da imajo principi delovanja svoj argument v principu moči (boljši, močnejši, hitrejši, lepši, … v glavnem, da dokažem svojo vrednost moram biti boljši ko ti). Ta koncept je daleč od novitete in se kot tiha senca vleče že čez celotno zgodovino človeštva. In ne, ne razlikuje se od zakona džungle! Vse prej kot to; je preoblikovan zakon divjine z primesjo “podivjane” racionalnosti.
    2. Da si ženska želi priboriti enakovreden položaj v odnosu z moškim je njena legitimna pravica! In ta borba je zašla tako daleč, da so ženske, v želji biti enakopravne, začele uporabljati princip falusa. Tam pa stvari popolnoma skrenejo s poti… ja, Nana O, se strinjam, to pač nekako ni več ženskost!
    3. Kaj se zgodi z “močno”žensko, ki enkrat obvlada “moški princip moči” in ki že vedno nosi “orožje” med nogami! Za odgovor ne rabimo pogledat daleč… ženska postane “prasica” (se opravičujem za izraz, ni namenjen poniževanju, toda na tem mestu je “umesten”). Namreč, ženska ima z gensko določenostjo odprtih več polj zaznavanj, kar pomeni, da je sposobna (v primerjavi z moškim) hitrejših odločitev, na podlagi informacij iz okolja. Ravno njena senzibilnost, ki je bila tekom zgodovine tolikokrat označena za slabost(!!!), ji danes omogoča učinkovitejše samorealizacijo! In tukaj ženska ni sebična (vsaj po pravilu ne).
    4. Vse prerado se dogaja, da pozabljamo na ta “eros”, ki vlada med nami (beri med moškim in žensko). Ta nevidna kemija je botrovala mnogim, velikim zgodovinskim zasukom in je še danes navdih za mnoge pesnitve, “neracionalne” odločitve, hitre ločitve,… Zaljubljen človek se zdi kot uročen. In obenem vsak ve, kako neznansko čudoviti so tovrstni občutki. Odnos med spoloma zdaleč ni preprost; lahko se izkaže za čudovitost bivanja ali pa ravno nasprotno, lahko požene človeka proti višavam ali pa ga priklene v votlino teme. Mislim, da je ta skrivnostnost izrednega pomena in odnosu med spoloma bi se bilo dobro približati s spoštljivega konca.
    5. Možnost rešitve? Predlagam, da se prva prelomnica z izravnavanju enakovrednosti odnosa zgodi na politični ravni. Stran z žensko kvoto, ki se ustavi pri tretjini! Polovica je edina pravična razdelitev! Vse moške (tako kot tudi vse ortodoksne feministke) pozivam, da naj prisluhnejo “ženskemu” načinu delovanja! Verjamem namreč, da se nahajamo v položaju, kjer nam brez vztrajnega vzajemnega delovanja preti izničenje! Radikalni izbris falične kulture! Sej to samo po sebi ne bi bilo tako slabo, sam kaj, ko se v istem svetu odvijajo še druge oblike življenja, ki so vredne ohranitve!

    P.S: četudi si želim, svoje komentarje ne znam strnit v krajšo obliko. Pa lep pozdrav!

  • Arh je rekel/-la:

    Lepo Nana. Zelo zdrav način razmišljanja in nedvomno prinaša veliko več moči nad moškimi (če že govorimo o tem) kot tisti, ki ga zagovarjajo te emancipiranke. Midva že ne bi morala bit prjatla ;)).

    @Viktor
    3. Točka je popolnoma zgrešena (po mojem mnenju). To ni moški princip, to je ženski princip moči. Ženska ima orožje med nogami, moški ima kvečjemu težave.

    Dobro, nekako razumem te emancipirane ženske, ne razumem pa moške, ki to zagovarjajo. Eh, te mame. Zato pa imamo po svetu toliko maminih sinčkov.
    Ne rešitev ni na sredini, na tretjini ali pri 33.2% ampak je rešitev tam kamor nam jo je postavila evolucija: ženska naj bo ženska, tip naj bo tip.

    p.s. Te emancipiranke so pa lahko enakopravne in si kupijo vibrator. Je tih (no vsaj govori ne - hmm al pa tud kaj vem ;) ), uboga (če ima le dovolj energije) in je manjši in šibkejši.
    Lp.

  • jurij je rekel/-la:

    ljubim zenske!!

  • Nekdo je rekel/-la:

    Ne vem zakaj spola tekmujeta med sabo. Ne vem zakaj izraz: “moč nad drugim”. Zakaj ne govorimo o sodelovanju, razumevanju, spoštovanju, dajanju…

    V odnosu ne gre za tekmovanje kdo bo koga. Če v odnosu kdo “izgubi”, ali ne izgubita oba?

  • Neja je rekel/-la:

    Je ta slavospev ženstvenosti in obračun z zavistnimi, ki jih označiš emancipiranke, posledica Vodebove skrbi v prejšnji kolumni? Strinjam se z Viktorjem, da je v odnosu moški- ženska pomembna “nevidna kemija” (ali, če hočeš, feromoni), ženstvenost pa se kaže tudi v kretnjah, nasmehu, besedah…..in ne samo v lepi fasadi.

  • nina je rekel/-la:

    fuk je vse, živel fuk! vse za fuk! negovano telo in tisto med nogami! ostalo in vsi ostali in ostale pa preč, fej preč, grdobe grde!!!

  • Nana.O je rekel/-la:

    Viktor @ si kdaj videl moža “emancipiranke”? jaz sem. to ni dec, ampak navadna pička. takole ti bom povedala, za tovrstne ženske je celo (težko je tole razlagat) ljubezen orožje. takšna si ne izbere “pravega” moškega, ampak poženščenega že na samem začetku. ona mora biti glavna v njunem odnosu-(kakšna vzajemnost neki, seveda se pa neprestano zgovarja na enakopravnost itd). skrajni primeri emancipirank so pa tako in tako lezbični.
    vrnimo se k možu emancipiranke. takšen mož običajno dela na slabše “plačanem” delovnem mestu in takšnemu njegova karieristka niti kuha ne ( da o drugim opravilih niti ne govorim,ker to lahko pod pritvezo enakopravnosti-stori moški, ali pa kdo drug), niti mu ne nudi tisto, kar moški hoče. on je tisti, ki hodi na kosilo k mami (poznam tak primer). otroka celo bolje vzgaja kot “mama” , medtem, ko ona tekmuje z moškimi in ženskami. najbolj ji pa “najedajo” fukaško” privlačne , običajno, mlajše ženske. to pa samo zaradi zavisti. in potem jih začnejo označevati “kao”, upedenajo se zato, ker so kurbe, mislijo, da lahko vse s telesom. takšna ženska ne samo, da ni ženstvena, ampak tudi hudičevo zavistna in škodljiva. vsak moški si želi lepo žensko - če je pa še pametna-je pa dobil vse.

    —————————————————————————————-
    Nekdo @ odnos, kjer ni tekmovalnosti je pa lahko samo v obliki “pravega” moškega in ženstvene ženske. dobro vprašanje si postavil. odnosi so postali “medsebojno” tekmovanje, ravno zaradi žensk, ki hočejo iz moških narest “nekakšne” poženščene moške, začnejo pa že njihove mame. vse je pa v glavi-v razmišljanju. po mojem mnenju ne bo več nikoli bolje, kvečjem slabše. sploh, če se bodo moški takole “podrejali”. enakopravnost, vemo kakšen namen je imela na začetku, zdaj je pa to vse zašlo.
    —————————————————–
    Neja @ če že vprašaš, dolgo časa razmišljam, da bi tole spisala in zdaj sem. “nevidna kemija”-to sem pa spisala že zgoraj. emancipiranka enostavno misli, da ima rada, da ljubi-v resnici in ozadju pa ima rada vsak trenutek, ko premaga svojega dragega (tolaži se da je tako pridobila na enakopravnosti). v odnos z moškim tudi gre zaradi tega, da ima nekoga, ki je moški (v bistvu pa ni “moški”), in ki ga lahko “podreja” kadarkoli.

    ženstvenost pa pomeni biti ženska- v vsem, oprosti ponavljam se že, vsak moški najprej pogleda zunanjost, tako pač je, sprijazni se. jaz sem se tudi. zakaj pa misliš, da se ženske urejamo, negujemo…itd? lepota ni samo, kao neko gibanje, ki je zajelo ženske, ampak je zadeva, ki je lim za moške. tako je, mati narava je tako naredila. ženska si želi biti lepa že od samega začetka človeštva-celo, živalski svet to pozna.

  • Vanja je rekel/-la:

    kera butasta baba, madona, ti pa nimaš tri čiste! Tako butast in poenostavljen tekst, da se mi sploh ne da debatirati s teboj. Samo nekaj….jaz sem feministka, pa nimam kosmatih nog, pa šminkam se tudi, pa moža imam, ki bi tvojega po vseh verjetnosti pojedel za malico-takšen dedec je. aja, ko grem po cesti, se moški večinoma ozirajo za menoj. Nikomur ne zavidam kurca, imam svojega kadarkoli si ga zaželim, moči in položaja pa nočem zaslužiti na bazi tega kaj imam med nogami, ni mi glavna preokupacija ugajati descem na splošno, ker so v večini (vsaj v Slovenijia) bustasti in zahojeni, babe kot si pa ti, pa ženskam v Sloveniji situacijo še dodatno otežkočajo. Zelo bi me vselilo, da bi s svojimi butastimi izjavami prišla na plano v kakšni zahodni univerzi, ker se ti bodo celo krave smejale, uboga butasta zahojenka, ki se tega niti ne zavedaš.

  • Vanja je rekel/-la:

    v živalskem svetu na primer so samci tisti, ki osvojijo žensko s svojim izgledom, samci so bolj pisani in na splošno veliko lepši od samic, draga specialstka v zoologiji, kemiji, botaniki, psihologiji in trapariji. Če me ša kaj razpički je pa to omejenost in pa dejstvo, da takemu poflu da nekdo podij-da svoje primitivnosti oznanja javno.

  • razpaljotka je rekel/-la:

    pa dej se ti mal ozri okol sebe, pa boš vidla, kako živijo ženske naokrog in kdo koga zatira in zakaj, pa ni treba takih trapastih kvasit ker se samo smešiš, če misliš, da so na svetu samo tisti, ki fukajo in tiste, ki so privlačne, a maš slučajno še kakšne variante u svoji glavi?

  • zaposlena feministka je rekel/-la:

    Spoštovani administrator strani!
    Ali lahko “kolumne” Nane O. lektorirate? Gospodična je očitno preveč zaposlena s pljuvanjem po lastnem spolu, da bi lahko pazila na vejice, presledke za ločili, zanikani rodilnik in podobne pasti slovenščine. Za hec sem pogledala tudi njena prejšnja prispevka: prav tako kažeta na polpismenost.
    Aja, spomnite me: zakaj že ima Nana O. volilno pravico? Najbrž zato, ker so njene prednice znale tako dobro držati noge narazen.

  • valižanka je rekel/-la:

    privlačne so vse inteligentne ženske, pa naj bodo ženstvene, deške ali karkoli vmes.

  • Neja je rekel/-la:

    Mislim, da razumem, kaj hočeš povedati, vendar se mi vseeno zdi, da karikiraš in pretiravaš s črno-belim pogledom. No, sicer pa sem zdajle opazila, da so ti nekatere že bolj direktno povedale svoje. Jaz samo dodam, da bi na tvojem mestu pri odgovarjanju iskala prave argumente ali pa raje molčala. Malo preveč si smešna, ko kažeš svojo “kvazi strokovnost”. Pa nisem ena tistih, ki komur komu zavida.

  • zz je rekel/-la:

    dirmaj, tvoja mentalna higiena je na psu!

  • Bruce je rekel/-la:

    Nana, bravo!
    Ravno danes sem naletel na tekst, ki uci moske, kako postati ‘alpha man’ in neha biti dolgocasni ‘nice guy’. V odnosu mora vsak spol igrati svojo primarno vlogo, le tako lahko maksimalno izkoristi svoje potenciale.
    Svaka cast se enkrat!!

  • primarno je rekel/-la:

    primarno je pa primarno, skoraj bi lahko rekli - stvar primatov, ne?

  • lorenzo je rekel/-la:

    Vanja, rad bi nekaj pripomnil k tvoji izjavi o bolj pisanih in nališpanih samcih v naravi. Človek je ena izmed redkih vrst s večinsko kulturo, kjer je “predpisana” monogamija. Pa še mala špekulacija … glede na to, da moške praviloma z leti počasi odnaša stran jih/nas ženske skušajo/te stimulirati s privlačno zunanjostjo.
    Pa ne se preveč sekirat, ker tak članek ne bo nikogar spreobrnil, kdor še ni spreobrnjen. Punca samo izraža svoje mnenje - nekako je to point kolumne. Meni je bilo zabavno branje …

  • Neja je rekel/-la:

    Lorenco, strinjam se s teboj, da to lahko vzameš kot zabavno branje. Če pa res izraža svoje mnenje, pa veliko pove o sebi. Ženstvenosti ji primanjkuje (vsaj?) pri izražanju.

  • zenstveno je rekel/-la:

    zenstveno? to se pravi, da ima urejen pubis? kaj pa podstrešje?

  • Tomaz je rekel/-la:

    @ Bruce in ostale/i emancipiranke/ci;

    Tiste zagovornike, ki pravijo da mora ženska ali moški odigrati spolu “primerno” vlogo sprašujem, kdo od naslednjega je bolj “moški”:
    Oba sta preživela težko mladost, ki jima pušča v starejših/ zrelih letih sledi;
    - Prvi moški je zaradi te mladosti, agresiven in posesiven - in deluje torej zelo “moško”
    - Drugi moški je zaradi negativnih izkušenj v mladosti, introvertiran, težko pusti ljudem blizu, in čuti strah a je obenem sposoben bolje razumet stiske drugih…

    Poveje mi; kdo od teh dveh je bolj moški? Kdo od teh dveh je sploh “ustrezno izkorišča svoje potenciale”?

    Osebno menim, da je pogled na človeka samo iz perspektive “ženske” ali “moškega” zelo omejen in v posameznikih povzroča velike travme; saj je npr. moški št. 2 (iz opisanega primera) lahko bolj vdan mož, ki se ob za - njega primerni ženski partnerici, lahko razvije v sebi primeren potencial. - in ne v potencial, ki ga od njega pričakuje in narekuje družba.

    Veliko je mičnih žensk, ki se ob partnerjih, ki niso Alfa samci počutijo veliko bolje; saj npr. lahko uresničujejo sebi lastne potenciale (kot jim pravimo; nosijo hlače v družini). V nasprotju pa zna mnogo žensk take vrste, imeti velike težave v primeru partnerstva z Alfasamcem - saj sta oba dominantna in zato težko partnerja.

    To je narava - ki deluje prek izmišljenih človeških družbenih norm!

    ps. Zato so delitve na naše in vaše, na rdeče in črne, na “prave” ženske in moške…. res neučinkovite in zelo neustrezne.

  • Neja je rekel/-la:

    Bravo, Tomaz!

    Zdi se mi, da bi moral to, kar si napisal, v prvi vrsti nasloviti na avtorico kolumne. Ravno to sem imela v mislih, ko sem napisala, da slika črno belo in karikira stvari. Tudi, če se tako izrazim, ljudje z nevrotičnimi značajskimi potezami, ki so jih bili pridobili v otroštvu, lahko v partnerstvu dobro funkcionirajo, če se te poteze dopolnjujejo. Nismo vsi idealni. Nana 0 pa bi se lahko vprašala, zakaj je do feminisk tako napadalna in jih tudi vse po vrsti daje pod skupni imenovalec. Mene take teme ne provocirajo, me pa način prikazovanja, razen če je to samo pogled neke “laične” ženske.

  • Viktor je rekel/-la:

    Emancipiranke? Emancipiranci? Ljudje smo vse preveč nagnjeni k uporabi besed, katerih pomen je vse prej kot jasen. Posledica tega pa je nepregledno morje nesporazumov. Torej,
    emacipacija je beseda, ki označuje različne oblike prizadevanja za dosego političnih pravic ter enakopravnosti “marginalnih” skupin. V splošno uporabo je prišla v 18. in 19. stoletju v političnih debatah med kristjani in judi v odnosu do države. Kasneje pa je svojo odmevnost pridobila v ženskem boju za volilno pravico oziroma za državljanske pravice! In tok zgodovine pravi, da se je ta pravica v zahodnih družbah začela -legalno- upoštevati šele v 20. stoletju. Koliko vode je moralo preteči, koliko truda vložiti, koliko bitk preboriti, noči prebedeti, da lahko SEDAJ smatramo, to kar imamo, za samoumevno?
    V svojem življenju sem bil prevečkrat priča nepravicam, krivicam, ki so se izvrševale pred mojimi očmi! In v veliko žalost mi je priznati, da je bil ravno moj spol tisti, ki je zganjal norosti! Ko verbalno in psihično nasilje nista prinesli želenega odziva(?) je v igro prišlo nasilje! O tem kdo je koga, je brezpredmetno govoriti (čeprav verjamem, da se dogaja tudi obratno). In to se dogaja povsod! Danes! In največkrat med štirimi zidovi, skrito očem javnosti in potem obrazloženo kot neresnično! Ajajaj! Dobro je, da resnica pač ne deluje po principu analognosti!
    Prevečkrat sem bil odvrnjen od lastne reakcije z argumentom “saj to ne zadeva tebe”. In ko sem se odločil za ukrepanje, sem dobil lepe, okrogle batine! Trikratno; prvič; od njega, drugič; od nje; vrnila se je k njemu “ker ga ljubi” in tretjič od policije, ki je naredila enako NIČ!!! In potem sem jaz neumnež, ki verjame v pravičnost!
    Moje pisanje pa ni namenjeno pritoževanju. Energijo se da veliko bolje uporabiti; moje pisanje je namejeno k razreševanju! Naprej ozavestiti problem, ga oceniti in če se le da rešiti. In za večino verjamem, da so rešljivi. Ženskam pravice, ki jim pripadajo (vštevši nenasilno obravnavo).
    Moškim pa, ki svojo moškost dokazujejo s takšno ali drugačno obliko prevlade, povem, da vaši časi so mimo! In začnite že razmišljati z zgornjo glavo, ker jo zato tudi imate! Ko si glave razdelijo naloge, ki jim jih je določila narava, je življenje veliko bolj lahkotno! Takisto so užitki veliko bolj prijetni(zgoraj in spodaj)!
    S spoštovanjem za pravični svet!

  • bp je rekel/-la:

    ko sem prebral članek, sem si mislil: punca, izbiraj svoje boje, _vsaka_ vsaj približno inteligentna ženska je do neke mere feministka, potem pa sem bral dalje in prišel do kometarja z lektoriranjem in vejicami, pa mi je postalo malo bolj jasno o čem pišeš. ampak to spada že bolj pod duševno zdravje, kot pa pod to, kar jaz razumem kot spol in spolno vedenje.

  • skandinavc je rekel/-la:

    Ei Nana O. jzt bi se porocu s tabo!…hud sestavek, ki se kako drzi v realnem lajfu, narave ne mors zatret nagoni zmeraj ven butnejo…slabi so zakoni med sufrazetkami in copatami..depra na kvadraat!!…ce b se le vloge zamenal bi bli vsi srecni…treba je castit zenske s taksnim mislenjem kokr je tvoje…tko inteligentna pa tko zenstvena!!…taksnih je premau..skoda!1

    P.S.:Ze od nekdaj so mi sle na zivce punce k so hotle z nami fuzbal igrat!! In zdej ni cist nc drgac!!

  • Vanja je rekel/-la:

    lorenzo, si že kdaj pomisli, da tudi ženske z leti “odnaša” stran? Da so morda ženske celo bolj podvržene “nemonogamnosti”, ker se začnejo praviloma hitreje dolgočasiti? Ker se spolno vzburijo na malce drugačen način kot moški (praviloma malce “težje2, ker potrbuejejo neko zgodbo zadaj) in da je to ravno tako lahko razlog, da se začnejo hitreje dolgočastit v zvezi? Ker so bolj zakomplicirane in jih je težje zadovoljiti? ničesar ne trdim, samo malce poskušam razrahljati tvojo vrednostne temelje s tem, da ti odkrito povem kako ženske razmišljamo in kakšno smo (poleg kolumnistke z urejenim pubisom kot se je duhovito izrazila neka komentatorka)
    Nimam nič proti urejenim in lepim ženskam-samo menim, da moškim ni treba biti tako brezskrben kar se tega tiče ujeti in imeti žensko, ker smo konec koncev in the same boat.