17. junij, 2008 | Robertina Šebjanič

radioCona

Na 88,8MHz zaseda svež še neosvojen javni prostor.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Med 19.-30 junijem bomo lahko vsak dan med 9.00 in 23.00 uro preko radijskih valov na frekvenci 88.8MHz prisluhnili začasni avtonomni radijski postaji za sodobno umetnost radioCona.
Mi smo obiskali njihovo snemanje okrogle mize na temo avtorsko pravo v vizualni umetnosti, ki se je odvijala v prostorih Ljudmile. Okrogla miza je bila delovno srečanje vizualnih umetnikov in pravnikov, potekala je v sodelovanju s Festivalom ustvarjalnosti in svobodne kulture 08 - Ravbarji in žandarji. V zanimivi in živahni debati, ki ji boste lahko v celoti prisluhnili na frekvenci radiaCona v petek 20. junija ob 12.00 uri so sodelovali: Alenka Pirman, Mojca Pungerčar, Barbara Borčič, Jaša Vrabec, Urša Chitrakar, Maja Lubarda , Luka Frelih, Borut Savski, Branko Zorman, Irena Pivka, Vasja Lebarič in Andrej Intihar.
Irena Pivka in Brane Zorman - avtorja projekta - sta nam predstavila glavno tematiko, ki se bo vila na radijskih valovih in bo predvsem namenjena avtorstvu. Maja Lubarda in Jaša Vrabec sta nam na kratko predstavila pravne vidike avtorstva:


“… želimo delovati znotraj zakonskih določil, a hkrati ne želimo plačevati prispevke kolektivnim organizacijam za dela katerih avtorji nam dovolijo da jih objavimo …”

Program radiaCona bo zelo raznolik. Glavna tematika je avtorstvo. Poslušalci bomo lahko dobili vpogled v samo delovanje avtorskega prava na glasbenem, vizualnem in intermedijskem področju.
Odprli so tudi začasno pravno posvetovalnico, ki sprejema vaša vprašanja povezana z avtorskim pravom. Pisarna je odprta med 1. in 27. junijem. Na vsa vprašanja bodo poiskušali odgovoriti do konca oddajanja programa radioCona.
Med drugim bodo predstavljeni projekti 14 avtorjev ali avtorskih skupin. S ekipo jutranjega pretega se bomo lahko pod vodstvom Gregorja Kamnikarja organizirano jutranje pretegovali preko etra na ljubljanskih ulicah.

Vse to in še več vas pričakuje na ferkvenci 88.8MHz, za podrobnejši program celotnega dogajanja kliknite tule. In še predstavitev začetkov radiaCona na Vesti ter iz arhiva radiaCona - posnetki predvajanja na Ljubljanski tržnici v mesecu januarju.




Robertina Šebjanič

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.