18. junij, 2008 | Denis Sarkić

NE! na referendum

Jankovićev poziv Ljubljančanom in župan Zoran o volitvah.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Na redni novinarski konferenci župana MOL Zorana Jankovića smo se nekateri novinarji ponovno dobro naposlušali odgovorov prvega v mestu Ljubljana. Župan Janković je bil ponovno dovzeten za vsako zastavljeno vprašanje, malo bolj pa se je razgovoril tudi o pokrajinah in referendumu zanje ter podpori strankam na letošnjih parlamentarnih volitvah. Glede nedeljskega referenduma pa je bil zelo jasen: “Ljubljančane pozivam, naj ne gredo na referendum!”

Denis Sarkić

P.S. Zaradi zelo različnih tematik, ki jih je župan “obdelal”, vam bomo v najkrajšem možnem času posebej objavili posnetek celotne novinarske konference!

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
38 x komentirano
  • Tomaž Iskra je rekel/-la:

    Govor je nejasen in nerazumljiv! V trgovinah MERKATOR na Koroški Beli Jesenice, se neka velika trgovka sploh ne premakne s kota, kjer je mleko…tako, da kupec komaj gre mimo police, ta oseba niti ne zna reči dobro jutro ali dober dan, je zelo neprijazna in osorna! Na vprašanje kupca reagira odrezavo in v stilu:”Kaj me sploh sprašujete….!” Kdo je poslovodja v tej Merkatorjevi trgovini, da se drzne dopustiti tako obnašanje do starejših ljudi? In vi Janković ste bili ponosni na vaše trgovine in tovrstne trgovce?! Pri blagajni se tudi večkrat “zmotijo” in pozabijo vrniti kakšen euro. Janković, če bi bil v vaši koži ali na vašem mestu, bi se udrl v zemljo 40 klafter globoko….In pojdite že enkrat v tečaj slovenskega jezika ali vam je jasno!

  • 1tastar je rekel/-la:

    Seveda je proti.

    Če bo Ljubljana pokrajina, bodo volitve v svet pokrajine, županu pa bo prenehal mandat.

    Na pokrajinskih volitvah je pa vprašanje, če bo Jankovićeva lista še imela večino. Vrtičkarji bodo sigurno proti. Pa še fuzbalisti, ker bo stadion zgrajen z zamudo!

  • Tomaž Iskra je rekel/-la:

    Po Ustavi Republike Slovenije se vsak državljan svobodno odloča o referendumih in podobnih državljanskih odločitvah, pravicah….Soljenje pameti in nagovarjanje kogarkoli pomeni kršitev Ustave, zakonov, podzakonov, predpisov…Nobeden nima nikakršne pravice, ne funkcionar, ne politik, ne uradnik, do moralnih, etičnih in čisto osebnih mnenj, stališč in čisto osebnih odločitev državljanov, občanov Republike Slovenije. Nagovarjanje takšno in drugačno je kršitev Ustave.

  • opleteni jež je rekel/-la:

    župan zorane,
    vaš ne bo povzročil višjo udeležbo volitev. čas in energijo usmerite zoper barona schrotta. tako boste spet pridobili omajano zaupanje meščanov.

  • mirko je rekel/-la:

    Zoki ima prav. To je zapravljanje denarja. Posvetovalni referendum? Torej vlada bo zapravila nekaj miljonov €, da dobijo mnenje folka, ki je ze tako zabit.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Posvetovalne referendume ne bi bilo neumno ukiniti. Isto delo lahko merilci javnega mnenja opravijo precej ceneje. Bolj smiselni so zavezujoči naknadni referendumi. (Morda bi za edino izjemo pustiti posvetovalni referendum, ki se šlepa na (=se izvaja hkrati) kakšen naknadni referendum.)

  • Zlodej je rekel/-la:

    Ko smo že pri referendumih, me zanima kdaj se bodo zaprle trgovine ob nedeljah.

    Me res zanima, kolko slovencev ma o tem vprašanju razvito neko mnenje oz. koliko jih sploh ve zakaj se pri tej zadevi gre.

    Mislim, da bodo pri vprašanju kaj zdaj obkrožit, zmedeni tut tisti, ki gredo ne glede na temo glasovat zgolj za ali proti komunistom oz. vladi.

  • konec je rekel/-la:

    Politik, ki noče slišati voljo ljudstva? In pravna država?
    Balkanske korenine pač!

  • Nadek je rekel/-la:

    @IĐ: referendum sploh ne bi bil potreben, če bi t. i. “lepotci” nehali igrati dvojno igro, kjer z besedami kao “podpirajo regionalizacijo in decentralizacijo”, dejansko pa glasujejo proti ali blokirajo sprejem zakonodajnih predlogov (to pravzaprav vsaj SDjevci delajo v parlamentu že kar nekaj časa!). Dobro je povedal en poslanec včeraj: obnašajo se kot mlada punca, ki si obupno želi seksa, ob tem pa bi rada ostala nedolžna. ;-) Komentar ni potreben.

  • ribič je rekel/-la:

    …a,opankar je vendarle politik..

    PS: MANTRA O zapravljanju dnarja: je seveda kretenizem,največ dnarja gre za dnevnice članom volilnih komisij,ponavadi za ljudi,ki jim to čisto prav pride…

  • str je rekel/-la:

    1tastar - od kje tebi to, da bo Zokiju prenehal mandat če LJ postane pokrajina? Ljubljana bo še zmeraj občina, in če dobimo ljubljansko pokrajino (heh, priokus zgodovine) bo v njej več občin, kot pa samo Ljubljana. Torej Zoki še zmeraj ostaja župan in tvoj argument je čisto mimo.

    @Tomaž Iskra: Poziv lahko naslovi vsakdo, to ni prepovedano z Ustavo.

    @Nadek: Dvojno igro igrajo tisti, ki pravijo da želijo decentralizacijo, obenem pa ustanavljajo številne in šibke pokrajine. S šibkimi pokrajinami pa se decentralizacija ne bo izvedla - prej obratno, okrepila se bo centralizacija. Regionalizacijo je potrebno izvesti pametno in previdno ter z dobrim zakonom o financiranju pokrajin. V to smer pa trenutna vlada NE gre.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Nadek, omenjeni gospod se za (po njegovi oceni) krščana preveč seksistično primitivno obnaša. Ja, opozicija je punca, ki bi rada izgubila nedolžnost. Ampak ne s prvim primitivcem, ki gre mimo. Pač pa s pravim!

  • norbert je rekel/-la:

    @ Tomaž Iskra: “Nagovarjanje takšno in drugačno je kršitev Ustave” A dej no nehat?!?!?!
    Zakaj pa tega ne poveš tudi cerkvenim “visokostim” in njihovim vladnim ritoliznikom?

  • M je rekel/-la:

    Moj soimennjak se moti. Narod ni zabit, ampak prostovoljo zarukan. Je velika razlika. Povrsnega kvatanja je zadnje case prevec. O solati, psih, vrtickih, tajkunih. Nobenega poglobljenega diskurza. Kar se pa tice obcin…prihajala so opozorila, da obcine s 5000 in manj prebivalci ne bodo zmogle financ. Sedaj bodo oblikovali pokrajine v velikosti bivsih obcin. Oblike so prilagojene vladujoci koaliciji. Skratka spet gre za strankarski in ne nadnacionalni projekt. Zakaj so pokrajine tako enotne na Z in tako razdrobljene na V?
    Me je preteklost naucila, da kjer sta zraven grims in puksic, se refleksno vedno primem za denarnico. Eni pac ze razmisljajo tudi o “guverneskem” pokoju v pokrajinskih organih.
    Opozicija me se ni prepricala, da je zmozna presezka. ja, vroce poletje bo.

  • 1tastar je rekel/-la:

    str! sedi, nezadostno! Mol bo kot celota postala pokrajina. Vse druge občine pa bodo tvorile osrednjeslovensko pokrajino. Samo pisarna bo v Ljubljani.

    Tudi z Dunajem je tako. Leži v Dolnji Avstriji, je pa samostojna dežela.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Js mislm, a NE, da Lublančani, a NE, ne bi smel jit nareferendum, a NE, zato kr sedanja ublast na čelu z Janezom Janšo, a NE. hoče uzet pravico, a NE, Lublani, a NE, da bi mela svojo pukrajino, a NE.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Pravilno si ugotovil, Fonzi. Janši je treba reči “NE”. In njegovi “viziji” pokrajinizacije isto “NE”. In vsiljevanju svojih rešitev čez trupla tudi NE.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Ampak jankoviću je tudi treba reči NE, ker preveč navija za fuzbal. Drugo ga pa NE briga.

    Ko ni mogel čez Mercator pripeljati Srbov v Ljubljano, jih bo pa čez fuzbal!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Če bo pripeljal še Srbkinje, bo moja malenkost povsem zadovoljna.

  • mula je rekel/-la:

    Mirko: No no zdj pa pretiravaš! Mogoče sam nimajo interesa se ukvarjat s politiko, kar pa jim dam čist prou, ker politika je kurba.
    Nobenmu ne bo nikoli všeč kakršna bo pač situacija v državi, razen če boš sam na oblasti(oz. njegovi kolegi;))

    Jst se bom preselu drugam, tole ni za nikamor!

  • Rock je rekel/-la:

    Ah, ta refrendum je test za ta pravega v jeseni. Na podlagi tega referenduma se bodo pripravljale kampanje za jesen.

  • ED je rekel/-la:

    @1tastar:
    Zoki je ze zdavnaj zahteval da ima LJ dvojni status, mestne občine in pokrajine. Vendar so oblastniki to zahtevo preslišali, ob priliki, ko so sprva predlagali 14 pokrajin. Ko zakon v DZ ni bil sprejet, so se s spremenjeno verzijo (tokrat LJ kot pokrajina) odločili za referendum. Baj d vej, referendum je prva predlagala opozicija, vendar na začetku tega leta, tajkrat je bil Janša proti, je izrecno rekel, da je referendum manipulacija z ljudmi in zapravljanje denarja. Očitno ta predvolilni referendum, ki ga zdaj predlagajo janševiki, ni več manipulacija in potrata denarja. Pa čeprav vlada ni pripravila nobenih primerjalnih analiz o finančnih in drugih prednostih za različno število pokrajin. Še več, sploh ne gre za 1 referendum, pač pa za 13 referendumov. Na nedeljskih referendumih o pokrajinah je, kot je že pred tedni opozoril tajnik državne volilne komisije Marko Golobič, mogočih več kot štiristo(!) izidov in prav toliko interpretacij.

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    j..eš referendum.italija bo evropski prvak.

  • bojc1 je rekel/-la:

    IĐ treba je reči NE tvojemu staremu ZARES-u! Sami lažnivi stari obrazi! Manipulatorji!

  • bojc1 je rekel/-la:

    IĐ,
    pa tvojemu zokiju je tud treba rečt NE, naj gre u Beograd gradit džamijo, trgovine,pločnike,štadione,vrtičke,parke…nas Ljubljančane pa naj pusti, da si uredimo življenje brez SD,LDS,ZARES SODRGE PROVIZJISKE!

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    > SODRGE PROVIZJISKE!

    Bojc1, tako se govori! Mr. 6% v zapor!! Tisti za tajkune na Izolskem otoku!!!

  • 1tastar je rekel/-la:

    Izolski otok? Če bodo tajkuni samo 5% svojega premoženja prenesli tja, bo ta otok tak kot tisti v Bahreinu. Zapor s sedmimi zvezdicami!

  • Tomaz je rekel/-la:

    Ravno sem si ogledal intervju s Francetom Bučarjem …,
    ki v 36. minuti videa, jasno razloži kaj in kako je bistvo pokrajin.

    Priporočam.

    Link za video:
    http://www.dnevnik.si/video/1785

  • 007 je rekel/-la:

    O fino fajn. Bojc1 je oživu in prišel iz jame

  • Zhou Enlai je rekel/-la:

    @ osebe, ki se poistovetijo z desno-sredinskim političnim nazorom

    Rad bi videl SDS+SLS+N.si v Ljubljani… Huh, Arhar
    Vsako nedeljo kmečka veselica na prešernovem (marijinem) trgu, arhar je že sam rekel da v mestu ne bi nič gradil, ker se mu ne zdi potrebno… seveda, če prihajaš iz Cerknice

    Naj živi misel Mao Zedonga!

  • konec je rekel/-la:

    Zhou Enlai, Ljubljana je zarasla zaradi priseljevcev, veliko teh ima iste korenine kot Jankovič. In povsod po svetu prve generacije priseljencev volijo “levičarje” (lasni interes pač).
    Izvolitev Jankoviča pa samo pokaže demografsko sliko Ljubljane.

  • Napreden je rekel/-la:

    konec, za svojo izvolitev se ima Janković največ za zahvalit prav JJ-ju. Seveda pa zdaj pred volitvami spet blefirata, da sta “kao” skregana na smrt.

  • Tomaž je rekel/-la:

    Z velikansko večino so volilci bili ZA referendum. Zoran Janković od velikega besa podi premiera Janeza Janšo iz prestola. A je to kulturno vas vprašam?!

  • Revolucija je rekel/-la:

    Enotna Primorska in Štajerska od Save do Mure.

    Popovič je napovedal plakatno akcijo proti Janši, če ne bo enotne Primorske. Komaj čakam (plakati v stilu Janša kalimero).

  • Revolucija je rekel/-la:

    SLS je enkrat imel kmečko tržnico v Ljubljani. Pa ženske z majicami in napisi: združenje kmečkih žena. Pa kdo jih bo potem volil s tako volilno propagando.
    V Ljubljani se še vrtički podirajo, oni pa bi v Ljubljani delali njive in štale.

  • Rock je rekel/-la:

    Tomaž, ne gre za to ali je kulturno ali ne.

    Sam Janšo doživljam v zelo negativnem smislu, vred z njegovo ekipo.
    Najprej daje splošni občutek, da misli izključno samo nase in na svoj ego, drugo je splošni občutek, da ni sposoben, kot tudi njegova ekipa in tretji občutek so manipulacije, ki so tako čudne in zamotane, da se človek kar ustraši, kdo nam vlada in kam to pelje oz. kam bo peljalo, če ostane na vladi.

    Janšo je treba napodit ali povabit naj odide, kakor hočeš, kulturno ali nekulturno, gre za nas, ne za njega. On je poskrbel zase, mi moramo zase, … vsaj kolikor se da preko volitev in vlade.

  • konec je rekel/-la:

    Rock= “vsaj kolikor se da preko volitev in vlade”, “je treba napodit ali povabit naj odide, kakor hočeš, kulturno ali nekulturno”, itd.
    tipični nedemokratični levičar (oz. vzgojeni komunist, ki ga je sram na glas povedeati, da je nostalgik).

  • Rock je rekel/-la:

    konec, spet si začel z nalepkami… “ti si to, ti si ono”. Chill.