22. julij, 2008 | Vest

Komentar - Miša

O delu varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Bom kar zelo konkretna. V soboto sem na tržnici srečala vedno pronicljivega Mojmirja Sepeta. Še z bicikla ni razhajal, ko so mu besede kar vrele na plan. »Ljuba moja varuhinja, vse, kar je prav, a me lahko prosim obvaruješ pred Borisom Kopitarjem?«
Varuh oziroma varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev je pritožbeni organ, ki sam ne more uspeti. Ima pa za seboj javnost, ki mora kar se da učinkovito izrabljati svoje pravice do raznovrstnosti radijskih in televizijskih vsebin, tudi takih, ki niso nujno vezane na marketinški iztržek. Za vsebine gre, za tiste, ki jih - ali sploh ni in take, ki so površno, malomarno ali celo pristransko predstavljene. In prav tu vidim svoj vzvod delovanja. Kot tudi v tem, kako, s kakšnimi merili in vatli se nastavlja ljudi na odgovorna mesta . Javni zavod RTV potrebuje odločne in suverene ljudi, strokovni kader, ki ga politične barve in avtoritete ne smejo omejevati pri njegovem delu.
Le tako lahko pridobi zaupanje svojih naročnikov. In tako, kot se morajo naši poslušalci in gledalci čim bolj zavedati svojih pravic, se mora javni zavod oklestiti samovšečnosti in pozabiti na ščit vladajoče politične ideologije.

O tem kam , kako in nad čim se naši naročniki lahko pritožijo, jih seznanja stran na spletu www.rtvslo.si/varuhinja. V dveh mesecih sem prejela nekaj čez sto pritožb, veliko pa je tudi takih, ki mi jih ljudje izrečejo kar na cesti. Škoda, ker tudi oni ne pišejo, saj bi bile prenekatere pritožbe zagotovo umestne. Kot tudi Mojzesova. Gledala sem namreč oddajo, namenjeno zbiranju sredstev za škodo , nastalo zaradi posledic neurja. Ob Bernardi Žarn, ki je dala prednost vsebini in nastopajočim, je oddajo vodil tudi Boris Kopitar. Zdelo se je, kot da mu celo prav pride, da se je zgodila še ena katastrofa, da se lahko pojavi na ekranu, tako zelo veselično je užival v vodenju in povsem neprepričljivo izrekel stavek: »Podajmo roko sočloveku, morda bomo jutri tudi mi potrebovali njegovo dlan«. Ceneni in zaigrani patos. Ja, Mojzes, prav imaš. Vse, kar je prav. Pa to še zdaleč ni vse.

Miša Molk, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
94 x komentirano
  • momo je rekel/-la:

    Na nizek nivo se spuščaš, Miša. Ti je Boris dal košarco?

  • sifra je rekel/-la:

    …kdo je boris?

  • nogavička je rekel/-la:

    A jest bi se pol lohk pritožu čez vajenca pri odmevih?!

  • misa je rekel/-la:

    @momo: oprosti, ne razumem :( LP, M
    @sifra: voditelj na TVSLO
    @nogavička:lahko, seveda, le povedati moraš, kaj te za res moti in se seveda predstaviti s polnim imenom in naslovom.

  • aja je rekel/-la:

    Ja, “Vse, kar je prav”

    trditi za nekoga “Zdelo se je, kot da mu celo prav pride, da se je zgodila še ena katastrofa”,
    se mi zdi precej nestrokovna kritika, da ne rečem nizkotno podtikanje, nevredna varuhinje pravic gledalk in gledalcelcev.

    Če svoje delo gospod Kopitar ni opravil dobro, se mi zdi, da se da to na dostojen, argumentiran način opredelit, razložit kaj je naredil narobe.

    Pri stavku: “Ceneni in zaigrani patos.” mi je pa šlo prav nasmeh.
    Zanima me kdaj ste zadnjič kritično presojali kakšen svoj nastop.
    Meni deluje vsaka vaša kretnja, beseda, dvig ali spust glave tako narejeno, kot da ste doma vadili pred ogledalom.
    Ampak to je samo moje mnenje, prepričana sem, da vas bodo trume vaših oboževalcel ponovno pohvalile.
    Malo več samokritike vam želim in ko se namenite kritizirati druge jih pri tem ne žalite.

  • Neja je rekel/-la:

    Draga Miša,
    misliš, da te bodo kaj bolj upoštevali kot Čebaškovo, kaj si obetaš? Ali bo to samo možnost ventiliranja, zato da bodo odgovorni lažje manipulirali po svoje naprej. In pod katero “rubriko” pritožb bi lahko šteli Borisovo osladnost? Mogoče pa je, ( zaradi uravnoteženosti in nekaterih mamc, ki jim je tak zelo všeč), prav, da obstaja? Sama mislim, da kar precej stvari šepa, a raje o tem na pravem mestu.

  • Neja je rekel/-la:

    Pravkar sem prebrala Ajino kritiko. Mislim, da zeloooo pretirava. Se pa strinjam z njo v tem, da bi bilo verjetno boljše, če bi varuh ( varuhinja) v svojih javnih nastopih deloval brez lastne opredelitve, nevtralno. Ali se motim in še ne poznamo prave varuhove vloge?

  • misa je rekel/-la:

    @aja:živjo aja, jaz sem Miša, kdo si pa ti? Saj verjetno že vem. Poznam stil pisanja. No, nimam kaj dodati. Imate(š) pravico do svojega mnenja, ki ti je nikakor ne odrekam. O okusih se ne razpravlja, o stroki pa žal ne moreva. Lep pozdrav,
    Miša

  • misa je rekel/-la:

    @draga neja: cenim to, da si postavila vprašanje. Varuh ni nikoli neopredeljen, ampak je dolžan povedati svoje mnenje.V komentarju pa so dopustne tudi prispodobe in alegorije, ki jih nikdar ne jemljemo dobesedno. Hvala za mnenje in lep pozdrav, Miša

  • aja je rekel/-la:

    Se pravi, da se vam stavek “Zdelo se je, kot da mu celo prav pride, da se je zgodila še ena katastrofa”,
    v redu,?
    V redu se vam zdi da nekomu podtaknete izjavo, da je vesel, da se je zgodila katastrofa?

    Sploh ne gre za okuse, Kopitarja ne gledam, ker mi ni všeč, mislim pa (aja, to mnenje ste mislili)
    da mora biti kritika argumentirana in dostojna, vi pa ne, al kaj?

  • Neja je rekel/-la:

    Miša, hvala, zdaj malo bolj razumem. Tudi tebi lep pozdrav. Pa še to ti moram povedati, da sem te vedno rada gledala in poslušala.

  • Neja je rekel/-la:

    Aja, če Kopitar to o sebi prebere, mu res ne more biti všeč. Je pa zame prispodoba dobra. Saj Miša ni rekla, da je vesel katastrofe, ampak da se je zdelo tako….. Gledala sem del oddaje in tudi meni je vzbudil vtis, da njegovo govorjenje in čustvovanje ni ravno v sozvočju z naravo oddaje.

  • misa je rekel/-la:

    @aja: “Zdelo se je, da so horizonti njegove moči tako kot vesolje, ki se vseskozi širi… ..”
    “Zdelo se je, da ga nosi sam hudič”…
    “Zdelo se je, kot da se ne veseli materinstva”
    “Zdelo se je kot biblijska scena”…. veliko tega smo prebrali v literaturi, esejih, komentarjih,..
    In zdi se, kot da Borisa ne maram. Ni res. Njegovo vodenje, zlasti omenjene oddaje pa si
    lahko ponovno ogledaš in presodiš. LP,M

  • aja je rekel/-la:

    Ja, sam če govorimo v stilu “Zdelo se je… ” potem govorimo o sebi in ne o osebi ki jo (strokovno) ocenjujemo.

    Ker “zdelo se je” - meni, z mojim znanjem, mojimi okusi, mojim vrednostnim sistemom, mojimi predsodki, mojimi strahovi itd., tako da, tisto kar se zdi “meni”, (čeprav se uporablja slovnična oblika, ki nakazuje, kot da se je zdelo vsem, kar pa ni res) je presejano skozi mojo osebnost in je zato neobjektivno in nestrokovno.

    OK zdej bom pa nehala, drgač bom zgledala kot ena sitna baba,
    ampak to kar ste napisali (način), mi pa še zmeraj ni všeč, če bi to napisal en komentator, bi blo še zelo milo, glede na to kako se pluvajo po blogih, od enga strokovnjaja pa pač pričakujem več.

  • Drago je rekel/-la:

    A varuh RTV ni drugostopenjski organ? Če ne gre skozi pritožba, pa se pritoži varuhinji.
    Kaj je zdaj to, a se lahko kar direktno pritožimo ali nas Miša zavaja s svojimi izjavami?

  • misa je rekel/-la:

    @spoštovani Drago:imate prav. Vsa vprašanja najprej pošljete na Službo za stike z javnostmi in če z odgovorm niste zadovoljni , pišete varuhinji. LP, Miša

  • Mirjana je rekel/-la:

    misa pravi:
    22. julij, 2008 ob 17:03

    @aja:živjo aja, jaz sem Miša, kdo si pa ti? Saj verjetno že vem. Poznam stil pisanja.

    Spoštovana gospa Miša. Ta reakcija se mi zdi nekako nevmesna ali pa neprofesionalna. Vsi, ki objavljajo/mo komentarje, se predstavimo z imeni in priimki ter našim likom. Replike na forumu pa se (če nam je to všeč ali pa ne) odzivajo s svojimi niki ali psevdonimi. Skratka, so anonimni in imajo do tega vso pravico. V trenutku, ko objavimo svoj komentar, smo zavestno pristali na morebitno ploho pozitivnih, kakor tudi negativnih ocen in replik. Vprašati nekoga, katerga mnenje nam ni všeč, “kdo si pa ti, sicer pa mi je stil pisanja znan” niso na nivoju predvsem funkcije, ki jo opravljate.
    Le moje mnenje, pa brez zamere.
    LP Mirjana

  • AzzQim je rekel/-la:

    Mene zanima, kdaj bo ustanovljen četrti program, kjer bomo lahko spremljali prenose iz mošej, templjev in sinagog, ker sem Cerkve rahlo naveličan?

  • Neja je rekel/-la:

    Aja, pa saj je v resnici skozi Mišina usta govoril Mojzes.

  • edini je rekel/-la:

    Miša je enkrat za Živo Vadnov v intervjuju rekla, da je primer slabe voditeljice. Zdaj pa mimogrede spljuva gopsoda Kopitarja, ki res ni tako grozen da bi se morala takole javno spraviti nanj. Miša lahko bi se malo zavedali, da lahko s svojimi izjavami marsikomu delate poslovno škodo. A vam je res tega treba?

  • misa je rekel/-la:

    @mirjana: seveda se lahko podpisujete s psevdonimi, nekateri tudi s pravimi imeni in priimki.
    In prav nič se ne jezim:) LP,M

  • nogavička je rekel/-la:

    O, lepo, nisem pričakoval sklenjenega kroga komuniciranja.

  • momo je rekel/-la:

    Miša, prav dobro razumeš :)

  • momo je rekel/-la:

    Pa napovedovalki bi bilo treba povedat, kako se izgovarja priimek Molk, kej?

  • misa je rekel/-la:

    živjo momo še enkrat: res te nisem razumela, verjemi. Če je tista s “košarco” šala, potem že.
    Moj priimek pa je voditeljica prav izgovorila z L-jem, čeprav ga pogosto izgovarjajo narobe. Od kod si pa ti, ko si pripisal “kej” na koncu? Prekmurje? LP, M

  • momo je rekel/-la:

    Ni šala, je hipoteza. Meni (in sem prepričan, da nisem edini) tvoj komentar deluje, kot osebni napad na Borisa Kopitarja, ki se mi, mimogrede, kot voditelj narodnozabavnih oddaj ni zdel zanič. Dvomim tudi, da bi tako blatila javno podobo človeka, ki je tvoj prijatelj ali ti je simpatičen ali v njem vidiš kak drug interes. Jaz sem z Ljubljane, samo se kot študent navzameš raznih dialektov in jih na koncu uporabljaš že samo zaradi lepšega.

  • Neja je rekel/-la:

    Jaz sem pa razumela malo drugače. Nekateri nismo ravno zadovoljni z “boljšim programom”, ki smo ga deležni zadnja leta, z voditelji, ki ne negujejo ravno slovenskega jezika in ki niso kos svojim nalogam. Verjetno se tudi g.M. Sepetu, ki mu gotovo priznavate, da je mojster na svojem področju, zdi marsikaj težko prebavljivo. Pa je na tržnici potožil Miši kot varuhinji (in verjetno prijateljici), Miša pa naprej v svojem komentarju. Dvomim, da so v ozadju kakšne njene zamere Kopitarju v smislu: Kdo vse zdaj vodi oddaje, nekateri dobri pa smo…….Če so zamere, so lahko bolj namenjene komu drugemu. Je pa bila zelo direktna, mogoče ne ravno taktna. V zagovor lahko rečem, da je dobro “zastopala” Mojzesa.

  • ribič je rekel/-la:

    Nip & Tuck

  • misa je rekel/-la:

    @momo: tvoja hipoteza je močnejša od mojega razuma. Lp, m

  • misa je rekel/-la:

    le zmente se kdo je kdo,
    drgaće pa Vest vpraši kdo je kdo…..

    lp
    peter ki bi tudi Mišo na Veter (no ja tud ta’mlada je fajn)

  • misa je rekel/-la:

    upsssss

  • PeterNaVeter je rekel/-la:

    Vsi se podpisujejo z pravimi imeni in ostalo,
    lp
    peter

    hvala za te ćudovite žnable, aja pa “majćka” tud lepo stoji.

  • opleteni jež je rekel/-la:

    kopitar, boris kajpak, le čevlje sodi naj, je tako poln samega sebe, da se bo enkrat razpočil pred kamero.
    kar razgnalo ga bo. on res ne loči med hojladrajsasto govedino in komornimi oddajami.
    zato prosim, da ob njegovih nastopih (naskokih) z varnostnimi jeklenimi mrežami zaščitite osnovna sredstva v studiu, kamermanom pa preskrbite ustrezne jopiče. omenjeno namreč financiramo naročniki.

    ali še lepše:kopitarja preusmerite na pop tv, tam so že zbrani novinarji in uredniki podobnega bombastičnega nastopanja. pa naj jih vse skupaj razžene. to bo lep skupinski samomor.

  • EgonAlter je rekel/-la:

    @opleteni jež: Ahh končno en tehten prispevek…

  • Duško je rekel/-la:

    Pozdravljena g.Miša!
    Prav ogorčen sem bil, ko sem prebral in poslušal vaš forum. Vi znate enkratno, cinično in poniževalno govoriti o drugih. Kaj se zavedate kako pa sami govorite, oz. kakšen je vaš nastop???? Prav v uho me je zbodla beseda, da je g.Sepe “razjahal” svoje kolo!!!! Kakšna slovenska beseda pa je to? Še konje jezdimo in jahamo, nikakor pa ne koles!!!
    Tako slinasto in ogabno kakor je vaše govornjenje in nastop, ga premore le malokdo.
    Nekomu je všeč eden, drugemu drugi, ampak zaradi tega se vam ni potrebno znašati nad nekom, ki mu vi s svojim vedenjem niti do gležnjev ne sežete! Vas mogoče boli, ker je boljši, bolj iskan in bolj priljubljen?
    Moje mnenje in mnenje mnogih, s katerimi sem se pogovarjal o sami oddaji, o obeh voditeljih in tudi nastopajočih, je zelo lepo in pozitivno. Oba voditelja sta se vsak zase potrudila in iskreno ter tudi prisrčno in naravno povezovala ves program. Prav nič ponarejenega in veseličnega ni bilo čutiti, ampak sta oba voditelja povezovala program tako, da je človek njima z veseljem prisluhnil!
    Še mnogo takšnih voditeljev si želimo!

  • barbituat je rekel/-la:

    MIša se ne more sprijazniti, da nima več pomembnejšega vpliva znotraj hiše, drek pa še vedno rada meša. Jasno je, da če bi ona imela kaj besede, Kopitar ne bi vodil tiste oddaje. Pa tudi ne bi ji bilo treba apelirati na gledalce, ampak le na urednika.

  • tiib je rekel/-la:

    O bog, reši nas Miše! TV-ja že lep čas ne gledam in sem že skoraj pozabil njeno nepristnost, osladnost in žaljivost do njej nevšečnih ali konkurenčnih osebkov. In se prikaže še na Vesti… Res nebi bilo treba.

    Mimogrede, ugasneš TV in si rešen Kopitarja, pri Miši pa niti to žal ne gre.

  • Neja je rekel/-la:

    Pozdravljeni janšisti! No, saj morda niste vsi pripadniki JJ, izrazoslovje pa je tako.

  • lucko je rekel/-la:

    Kaj stori varuhinja s pritožbo?

    Pritožnik/-ca dobi sporočilo, da je njegova pritožba v postopku.

    Varuhinja prebere vse pritožbe in se odloči o nadaljnjem postopku.

    Varuhinja zbere vsa pomembna dejstva in mnenja.

    Varuhinja odgovori na pritožbo, če se tako odloči.

    Ob teh pristojnostih se clovek vprasa ali je splaca pritoziti… No ceprav nadaljni postopek daje nekaj upanja. Ampak kaj je ta nadalni postopek?

  • Boris Kopitar je rekel/-la:

    Spoštovana Miša,
    povabili so me, naj vodim dobrodelni koncert in na tak način prispevam svoj delež k odpravljanju posledic neurij. Prestavil sem odhod na dopust in povabilo sprejel. Pomagal sem pri angažiranju glasbenih gostov, ki jih je med dopusti zelo težko dobiti. Uspelo je. Končni rezultat akcije je več kot pol milijona zbranih evrov za pomoč prizadetim. To šteje!
    Vsa podtikanja o mojem ‘zaigranem patosu’ so tvoja osebna ugotovitev. Sam sem bil v sredo, po neurju, v najbolj prizadetih krajih pod Črnivcem nad Kamnikom. V srečanju s prizadetimi sem občutil njihovo nemoč in obup. Ko sem se odločal, kako pristopiti k vodenju dobrodelnega koncerta se nisem odločil za stopnjevanje žalosti in obupa, ampak za življenjski optimizem in vzpodbudo prizadetim.
    Stavek »Podajmo roko sočloveku, morda bomo jutri mi potrebovali njegovo dlan«, ki mi ga je v usta položil scenarist dobrodelnega koncerta Igor Pirkovič, se mi zdi lep in primeren za priložnost, ko s koncertom zbiramo sredstva za prizadete. Tudi pesem, ki sem jo zapel na zaključku koncerta je imela optimistično sporočilo – vzemite si čas za dobre stvari. Lahko smo veseli in srečni, da ob ujmi takih razsežnosti, ni bil nihče poškodovan.
    Morda bi bilo bolje, da bi se, namesto da sem bil na sončno nedeljo po televizijskih hodnikih, odpravil s prijatelji na kolesarjenje ali na dopust in storil kaj zase…?
    Ne! Zanalašč ne! Tudi zato ne, ker mi ni »prav prišlo, da se je zgodila še ena katastrofa«, kot mi podtikaš, ampak zato, ker verjamem v dobro in sem bil rad del velike množice Slovencev, ki znamo ob pravem času prisluhni stiski sočloveka. Samo za to gre. Verjamem, da je veliko takih, ki ‘dobro v srcih mislimo’. Miša, prepričan sem, da si z nami tudi ti in da bova na prvi dobrodelni prireditvi skupaj naredila kaj dobrega. Morda samo darovala kakšen evro.
    Vsem dobro namernim pripombam v zvezi z mojim načinom vodenja oddaj vedno rad prisluhnem, žalitve pa so mi tuje in se nanje ne bom odzival.
    Naj dobrota vedno premaga zlobo. To želim vsem, ki prebirate te vrstice, tebe, Miša pa lepo pozdravljam in ti želim uspešno delo. Če boš kdaj med pismi gledalcev naletela tudi na kakšen pozitivni odziv v zvezi z mojim vodenjem, mi pa, prosim, sporoči. Bova oba vesela.
    Boris Kopitar

  • Jasna Kuljaj je rekel/-la:

    Namesto da bi RTV-jevci držali skupaj ,se takole pred očmi javnosti blatimo. Če ima kak funkcionar RTV kaj kritičnega povedati na račun dela katerega koli voditelja RTV, bi to lahko storil na štiri oči-dobronamerno- oziroma znotraj zavoda, ne pa celi Sloveniji. Ker od tega nihče nima nič, samo RTV zopet izpade kot horda posameznikov, ki vsak vleče na svojo stran, namesto da bi držali skupaj. Interes zavoda mora biti za tiste, ki od njega živijo (živimo), PRED lastnim interesom. Vsak od nas voditeljev je lahko naslednji takole ‘namočen’, zato v tej situaciji ne morem drugače, kot da na tej točki držim z Borisom. Lep pozdrav!

  • Rajko je rekel/-la:

    meni dol visi za tele kregarije, rad bi samo da mi vrnete vsak kako normalno uro tedenskega programa nazaj na našo(!) televizijo. Vse je šlo v maloro, jaz pa še vedno plačujem položnice za obupen program.

    In še to - poln kufer imam arhivov! Tako arhivov poročil iz leta 91 (ki jih ponavljajo že vsaj drugič letos), kot tudi arhivskih pregledov goveje muzike (vsa čast redkim lepim nenaštancanim skladbam), ki jih v primetimeu vodijo kopitarji. Če pozabim kvaliteto - če boste leta 2020 hoteli predvajati arhivske posnetke iz leta 2008, boste imeli problem - leti 2007 in 2008 sta bili namreč leti, ko se je predvajalo arhive iz preteklih let.

    Rabimo televizijo, ki gleda naprej!

  • lib je rekel/-la:

    dej kuljajeva, dej se mal skuliraj,…sej ni šlo v tv, sej je sam kle gor,..se pravi je relativno ozko kategorijo ljudi zavzelo, v napram rtv-ju,…pa lepo vas je tud klele poslušat se kregat v nekem bolj zmernem tonu, za razliko od tipov, k smo k ene živali,..pa vseeno, smo pregledal ma čist vse možne tv odajo o osamosvojitvi iz desnih oči, da ne bi zdej miša mal udarla prek relativno levih medijev ala vest….sej tko pač je, če je to državna tv,..pa sej nimamo vladnega rtv-ja…ji dam prav, in se strinjam da si ta vlada prevečkrat ma skoro da ne…želi katastrofe, vojne itd….

  • Yaran je rekel/-la:

    V bistvu je kle en drug problem: Miša Molk je pac elitististka ter ljubiteljica vsega, kar je povezano z bliščem, glamurjem, trendom (čeprav tega na marsikaterem področju ne razume čisto)……..medtem ko je Boris Kopitar preprost, pozitiven, veder človek, ki se ob vsaki priliki obnaša raje vedro, kot grenko. Menda mu ne bo nekdo kratil njegov “odnos do življenja” samo zato, da bo všeč klasičnem depresivnem slovenskem človeku ?

    Hvala bogu da se najde človek, ki z nasmehom na obrazu celi rane sočloveka, kar je mnogo bolje kot depresivno sočustvovanje s trpečim človekom, ki ne pelje nikamor je pa tako značilen za naš narod.

    Moje mnenje:
    Miša Molk 0:1 Boris Kopitar

  • lib je rekel/-la:

    mah, jst ji ne dam prav, da se je lotila čisto določenega človeka,…verjetno tud oni nima jajc, da bi direkt napadla vlado,..ker to bi pa šlo v tv…HAHA

  • Neja je rekel/-la:

    @Jasna K., mislim, da te razumem. Predstavljam si, da mora biti na RTVju kar veliko trenj in je prav, da se problemi urejajo tam, kjer so. Je pa res, da je Miša zdaj na drugem bregu, je varuhinja gledalcev in poslušalcev. Njen “stil opravljanja” tega dela pa se bo tudi ob takih feed-backih spilil.

  • AndejZ je rekel/-la:

    @Jasna Kuljaj:
    Če pa je tako. Ste le “horda posameznikov, ki vsak vleče na svojo stran.” In ti si ena izmed njih.

  • Neja je rekel/-la:

    Pravkar sem prebrala odgovor RTV, ki se konča z grožnjo in s “ciničnim” nagovorom “spoštovana varuhinja”. Imam dve pripombi: 1) RTV si kar sama krni javni ugled in dobro ime. Noben posameznik z enim komentarjem tega ne more narediti. 2) S to javno objavo in s vsebino napisanega delate ravno to, kar Miši očitate.

  • lib je rekel/-la:

    če bo po volitvah to res, za kar se zavzema SD,..da je le 1/3 odgornih urednikov na rtvju določi vlada,..kuker sem prebral v njihovem programu, trtetjina ne vem, pa tretjina nevem kdo,..potem zna bit velik bolje kot je sedaj kjer 2/3 odg.urednikov imenuje “al vlada al državni zbor”,….in se zna politika diplomatsko umaknit iz RTVJa…ker to hočemo, to rabimo, to želimo, dargi gledalci,..mi ne želimo da nam spreminjate zabavne oddaje na neke sumljive ure,…al pa celo ukinete,…mi nočemo, vsaj jst ne, nekih religioznih programov,..nočemo zabavnih oddaj tipa s harmoniko,..vsaj jst ne…draga neja, ti šele sedaj vidiš kam pelje vse skupaj….no važn da čedalje več razmišljaš s svojo glavo in ne z glavo janše…kako on vidi svet, kako on vidi zgodovino,..mene to ne zanima,….o tem bi mogla bit debata, in ne o tem, al je un veselo povedal, al žalostno,..to je pač nekaj nepomebnega in za moje pojme tudi nič kaj preveč spornega,…se vid, da so volitve…

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    A JE MIŠIKOLINKA SPET PRIŠLA IZPOD NOŽEKA,DA SI JE UPALA TAKO OD BLIZU SNEMAT?

  • Faca je rekel/-la:

    Mene pa ta nov “reality show” na RTV zabava..

    Bi se pa lahko Miša tedensko oglašala in kritično pokomentirala program. Kdor je javna oseba mora bit zmožen prenesti kritiko. In delati dalje. Ne pa igrati užaljenega.

    Pa lep pozdrav vsem!

  • obrejani jež je rekel/-la:

    Po Grimsovem demokratičnem zavzetjuje rtv Slovenije je le ta postala -TV rovte .Kar ste želeli dragi državljani to ste dobili. Znižano naročnino, ukinitev jazzovske in glasbenih oddaj, ukinitev kvalitetnih otroških oddaj, razprodaja športnega programa….
    imamo pa farško komunikativne oddaje, predsednika vlade ek komunajzarja JJ, ki se prikaže po njegovi želji v katerikoli oddaji, od političnih do govejih veselic in seveda ponovitve, do nezavesti.
    in vprašam se kaj lahko naredi Miša ?
    Za duhovno pomiritev pa si le oglejmo Ozare v soboto po 15uri..

  • BARBARA je rekel/-la:

    Bravo, Miša. Vsaj nekdo, ki si upa reči bobu bob. Res je žalostno, kam nacionalka tone, glede na to, da je nekoč imela poslanstvo - širiti kulturna obzorja ljudi, izobraževati. ..Kaj pa zdaj? Samo zakotništvo in izrabljanje solidarnostni minut za pocukrano samopromocijo. Kar obračal se mi je želodec! Miša, Prosimo, zaščiti nas. Amen.

  • Matjaž je rekel/-la:

    @miša: od kdaj pa Prekmurci stavke končujemo s “kej”? C’mon… Očitno ti stroka le ni tako blizu.

    @Jasna Kuljaj: bravo. Predvidevam, da se miša ne bo več oglašala.

  • doajen je rekel/-la:

    Spoštovani ga. Molk! Priznati moram da sem z osuplostjo sprejel vaš komentar. Cenim odprto debato in iskreno besedo, nonšalanco s priokusom diskreditacije bi pa vseeno veljalo pustiti doma. Človek se vpraša, kaj vam je tega treba bilo. Sploh v funkciji, ki jo opravljate. Dvomim, da je v kakšnem internem pravilniku RTVS opredeljeno, da varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija svoja mnenja, sodbe, ugotovljena dejstva ali strokovne ocene podaja preko spletne strani vest.si . (Pod komentarjem je navedeno, da govorite v vlogi varuhinje) Sploh pa v tako perfidni noti kot smo ji priča. Kot plačnik RTV prispevka pričakujem, da boste naložene/sprejete naloge opravljali na dostojen ter vesten način. Taki verbalni izpadi podprti s ponarejeno mimiko me žal kljub “brezhibni“ podobi spominjajo na potikanje po spletnih straneh kakšne diletantske demokracije beloruskega tipa. Sestopite iz piedestala posvečenih, stopite na tla, po katerih hodijo mali, pošteni ljudje, in presenetljivo hitro se vam utegnejo zjasniti vremena.

    PS: da se razumemo, ne sodim med zagovornike g. Kopitarja, verjamem pa, da je v številnih (dasiravno) slovencelj-novih srcih zapisan veliko bolje kot vi.

  • sifra je rekel/-la:

    …jst sem pa “odkrila ” v čem je poanta …!
    morda je postalo INN …
    kometitrarti na “vesti” …vsekakor obstaja možnost ,da se motim!

  • rok je rekel/-la:

    Kje je bil varuh, ko so nas futrali s “Sosed sosedu štrudelj”? Se zdaj se mi ni umirila prebava. Daj, Misa, naseskaj enkrat Vitota(ceprav bi bilo verjetno bolj na mestu, ce bi naneskali takratnega odg.urednika razvedrulnega programa, kdo je ze bil takrat?) ob priliki, si jih bolj zasluzi kot Boris.

  • Neja je rekel/-la:

    @lucko, splača se pritožiti. Poglej, Vroči stol bo spremenil “svojo podobo” in tudi voditelja.

  • Neja je rekel/-la:

    Tisti štrudelj je bil tudi zame prava sladica s salmonelami.

  • Andrej je rekel/-la:

    Pa to še zdaleč ni vse.

    Se strinjam. Večkrat se mi zdi, da je TVS postala kar TVV.

  • matto je rekel/-la:

    Mene je pa v oddaji najbolj zmotila telefonska številka za zneske nad 100€.

    Takrat me je minila volja, da bi prispeva šel tisto malenkost, ki si jo lahko privoščim.

    Voditelj ima pa takšen način vodenja, lahko bi bila tudi humoristična oddaja zakaj pa ne? Meni ni tu nič spornega.

    @Miša a to vas ni nič zmotilo, da javna TV ločuje ljudi po premoženju?

  • gayboy je rekel/-la:

    kar se tiče miše se res spušča na nizek niva. ampak vse kar je povedala je res. in kar se tiče rtvja….vsi vemo kakšno je stanje…in nikol mi nebo jasno čemu 3.program če še prva 2 neznajo vzdrževati.

  • per je rekel/-la:

    u čem je zdej frka? sem poslušu in prebral, ampak valjda zdej ne bo zvezda en kopitar. pruo dol mi visi, nej, sej mi ne….on nej kr poje na golici ne pa men na uho.

  • taurus je rekel/-la:

    Ta država je še vedno Kardeljeva, osrečiti te pač ne more, za tv pa plačujem in mi gre njena “prisrčnost”na jetra. Zdej se ji reče sproščenost, khahaha. V Švici nisem videl srčkov na polkencah. Ma shit ferdaman.

  • denish je rekel/-la:

    Preden sodim Kopitarju, me zanima, ali kdo ve katera oddaja je to bila in kdaj?
    Drugače pa imam o vsem naslednje mnenje:
    Všeč mi je, ker se Vest uporablja kot neke vrste ˝bojišče˝ in oder, kjer vsak lahko pove tisto, kar ga moti, kot je to tokrat storila ga. Molk, na svoj način.
    Ali se to spodobi za neko funkcijo, kot se omenja, ali ne, pa mislim, da se marsikdo ne zaveda, da jih čas prehiteva. To je okostenelo mišljenje prejšnjih režimov, medtem ko prihodnost pripada celovitemu človeku, posamezniku. Skrivanje za ˝nazivi˝ je prazgodovina in očitno se nekateri to že dobro vedo. Vse, kar zavira ta neizbežen napredek, je ˝politika˝, ki zaradi ˝simbolike˝ obstaja. Ampak, da ne zaidem.
    Komentar je resda podan v mogoče malo preveč TV tonu, da bi mu človek pripisal iskrenost, vendar meni osebno pogled ge. Molk za besedami - pa to še zdaleč ni vse - nekako nakazuje, da je mišljeno resno.
    Ali je g. Sepe vzet kot zgolj ˝mnenje eminence˝ za pridobivanje na teži ali kot krinka ne morem soditi, konec koncev gre lahko zgolj za dejansko spoštovanje…
    V dialogu je moč. In mnenje ge. Molk je svojevrsten način pričetka le tega, če bi ga tako vzeli. Veliko nas je, ki smo ogorčeni nad ˝nacionalko˝, a vseeno, očitno premalo. Številke vladajo v današnjem ˝kapitalizmu˝ in vprašanje je, ali je smiselno v tej dobi obdržati inštitucijo ki se ji reče Nacionalna. Vsaj na tak način sigurno ne. Tam naj bi se po vsej logiki predstavljalo ˝presežke˝ naroda, saj naj bi bil to eden zadnjih branikov neke zavesti določene populacije v današnji situaciji… Ampak to je moja ideologija…
    Pomembno pa je seveda upoštevati še eno dejstvo in to je, da je vse skupaj zgolj odraz kolektivnega, ki vlada med nami. Zopet gre zgolj za klasičen clash med ruralnim in urbanim. In dokler bomo jemali neko tujo half-step glasbo za našo narodno, nam še marsikaj ne bo jasno… Slovenec, kam greš?

  • peter je rekel/-la:

    Pri poslušanju ljudi o neizpoljenih željah o vsem kar jih moti in kaj vse bi moralo biti drugače, pozabimo, da je fora v tem, da ne bomo naravo stvari spremenili preko komentarjev in komentarjev. Fora je drugje.

    ga. Miša kul ste. Tudi g. Kopitar je.

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    Ja pizda koga pa bomo dali, za vodenje dobrodelnih oddaj. Kopitar ima najširši nabor gledalcev z denarjem in ki tudi darujejo. Takih FDV faliranih kretenskih gledalcev, ki bi jih pritegnil npr. Molkovi ljubi Štefančič in ki bi gledali oddajo samo iz privoščljivosti in zato da se zmrdujejo nad “podalpsko ruralnostjo”. Oni ne dajo niti centa. Bruh

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Koliko si pa kot podalpski ruralec dal ti?

  • Neja je rekel/-la:

    Ali ste morda v Dnevniku prebrali kolumno Marka Crnkoviča pod naslovom: Z negativizmom nad dobrodelnost. Kako je lahko novinar neobjektiven!

    -Že sam naslov! Miša ni rekla nič slabega o dobrodelnosti in tudi komentatorji tukaj ne.
    -Varuhinja je že nekaj mesecev…Pretirava! Od 1.maja
    -Zamajala je kredibilnost javnosti….Mogoče, a se tega res ne more posploševati, ker jo javnost tudi podpira.
    -Sam stavek”Podajmo si roke….”, ki naj bi bil po M.C. inkriminiran, ni , po mojem, Miša kritizirala. Kritizirala je način, kako ga je Kopitar povedal. To pa je razlika.
    -Sam novinar pa si drzne negativno opredelit M. Sepeta, kritizira pa njeno izjavo o Kopitarju. (Da, seveda, on ni varuh….)
    -Največja cvetka pa je to, da ocenjuje koncert (Kopitarjevo vodenje) ne da bi ga gledal. A to ni deplasirano (njegov izraz)?
    -Da Kopitarja ocenjuje tudi sicer, a v glavnem ne gleda njegovih oddaj…

    Problem je tudi, če se novinar dvigne nad vse in “modruje”. Če pozabi, da ni vse za vedno črno-belo. Da niso vsi voditelji vedno dobri in vedno slabi. Da niso vsi voditelji enako sposobni voditi vse vrste oddaj. Da vse vrste oddaj (od klasičnih koncertov do goveje muzike) niso samo dobre in ne samo slabe. In da imamo gledalci ( tudi naša varuhinja?) pravico ocenjevati posameznega voditelja in posamezne oddaje. In tudi tvoje pisanje, MARKO CRNKOVIČ!
    -

  • aja je rekel/-la:

    “In da imamo gledalci ( tudi naša varuhinja?) pravico ocenjevati posameznega voditelja in posamezne oddaje”

    Ja, Neja, seveda Neja - in gledalci in varuhinja ima pravico ocenjevati voditelje in oddaje.

    Samo zgubi pa ta varuhinja precej kredibilnosti (ne pri vseh seveda, njeni oboževalci ji vse oprostijo),
    če zlobno privoščljivo (moje mnenje) obmetava voditelje s stavki kot je (o katerem sem že pisala) …
    “Zdelo se je, kot da mu celo prav pride, da se je zgodila še ena katastrofa, da se lahko pojavi na ekranu”

    Kako boš pol pisal taki varuhinji, ko je s tem pokazala, da ni sposobna objektivne, strokovne kritike

    Po moje sploh ni nihče tega od nje pričakoval, ampak so ji dali neko funkcijo, da se je rešijo za nekaj časa (moja zlobna pripomba - ampak jaz nisem varuhinja pravic itd. hopsasa hopsasi)

  • Neja je rekel/-la:

    Aja,
    saj ravno ne branim Miše. Jaz bi se na njenem mestu poskusila vzdržati javnega kritiziranja voditelja, posebno na tak način, ( čeprav se glede tega konkretnega Kopitarjevega vodenja z njo strinjam). Tudi ne bi izpostavila M. Sepeta. Ne zdi se pa prav, da RTV tako odgovori in da Crnkovič “na pamet” neobjektivno stresa kritike. Kako lahko potem verjamem v objektivnost njegovih pogledov na zadeve, ki jih čisto nič ne poznam? Gledalci in poslušalci, ki nismo strokovnjaki, pa lahko imamo svoja tudi bolj ali manj neobjektivna mnenja.

  • ebiasa je rekel/-la:

    http://www.rtvslo.si/play/stopimo-skupaj-za-streho-nad-glavo-prenos-dobrodelne-prireditve/ava2.17471859/

    sem najdu, cukren in sladunjast je če pa stem kuri gledalce je pa itaq vsega konc

  • taurus je rekel/-la:

    ebiasa, si prebral kritiko o Kopitarju v Mladini;? je ne znam zloudat, je pa dobra in se čisto strinjam z njo. Tebi aja pa tole, tubi subjektivna kritika je strokovna kritika in brez lastnega mnenja nima varuh kaj početi.

  • dr.Fleischmann je rekel/-la:

    Glede na dosedanje delovanje gospe M.Molk na novi funkciji bi si zelel uvedbo instituta varuha za varstvo pred varuhinjo pravic gledalcev in poslusalcev.
    Sicer pa je itak vse povedal Crni v svojem odgovoru.

  • spelcaa je rekel/-la:

    kot je že napisala Jasna pred mano - namesto da bi držali skupaj..

    nihče ni popoln, če pa že kdo kdaj stori kaj dobrega, ga pa tako ali tako vsi njegovi konkurenti zblatijo kolikor le lahko.. le kdo nas je navadil vedno videti le slabe plati?? a res ne moremo kdaj tega spregledati in enostavno pritrditi nekomu, ki se za nekaj trudi?
    lepo da kdo pomaga prizadetim, v kakršni koli situaciji.. in optimizem, upanje, to umre zadnje.
    lahko bi držali skupaj in naredili nekaj res pametnega in koristnega za ta naš svet, ki drvi nekam (da ne rečem kam..).. ampak ne, spotikamo se ob vse možne malenkosti, samo da je za naše ”riti” bolje poskrbljeno..
    na TV pa mislim da tako ali tako večina le pozira pred kamero in govori osladnosti, da je gledanost večja.. brez veze..
    (in ja, to je le moje mnenje, ki ne leti na nikogar določeno..)
    lep pozdrav vsem

  • jozko je rekel/-la:

    Miška
    Opazil sem da ti tisti šop kože v tvojih laseh zadaj pritiska na možgane.
    Če te prav razumem bi moral g. Boris tebe vprašati, če lahko zastonj vodi oddajo.
    Vem, da ni samo on zbral več kot pol milijona €. Je pa dal velik prispevek, zato so mu pravi slovenci hvaležni, še posebno pa tisti katerim je pomagal.
    Miška tale oddaja je bila pripravljena verjetno v enem ali dveh dneh zato menim,da so se vsi sodelujoči potrudili.
    Si imela pa oddaje katere si vodila in so bile veliko slabše, čeprav so bile dražje z našega davkoplačevalskega denarja.
    Vem da boš rekla; en kmet iz Domžal.
    Tudi mi štejemo

  • jozko je rekel/-la:

    Miška
    Boris ti je lepo napisal, čeprav je bil preveč vljuden.
    Zakaj pa njemu ne odgovoriš?
    Sem opazil od kar te ni več na RTV-ju te je Kopitar kar uspešno nadomestil in se kar veliko in predvsem uspešno pojavlja.
    Miška nisi slaba, samo meni se kadar sem v tvoji bližini vedno solzijo oči.
    Verjetno sem elergičen na silikon
    Kmet iz Domžal

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kmet iz Domžal, samo da nisi alergičen na vonjave z ihanske farme.

  • Klemensas je rekel/-la:

    Problem je, da se nekateri nad narodnozabavno kulturo delajo vzvišene, njihov okus pa je na ravni evrovizijske popevke, popa, roka, zimzelenčkov ali kakših podobnih šlagerjev . Če je evrovizijska popevka od narodnozabavne glasbe umetniško kvalitetnejša za 3 enote, če so Sepetovi zimzelenčki 6 enot pred evrovizijsko popevko, pa so Šostakovič, Stravinski, Prokofjev vsaj 100 enot pred vsemi. Mišina patetika ni veliko enot nad Kopitarjevo. Ta spor se mi zdi kot spor za oslovo senco. Kvazimeščanski provincializem na kvadrat.

  • Tenzen je rekel/-la:

    Šlagerski mainstream, ki dominira na TV postajah je itak nemogoč in neprebavljiv (se ne razlikuje od mentalne okužbe v stilu: “da pralni stroj …”

    Vsiljevanje neke skrajno debilne veselice pod kozolcem v najbolj gledanem terminu (petek zvečer ob osmih na 1. programu????????) - pa kaže na odkrito neskrupuloznost te bedne črnuharske politike sedanje vlade. Gre za ideološko kulminacijo podeželanske fantazme kjer je in v kateri je - “vse doseženo”; v to naj bi pač Slovencelnji verjeli. Ostane jim samo še to, da rigajo ob klobasah in cvičku, se bašejo s patico, vmes blaženo poprdevajo in uživajo v “muziki” (ki je tako zavrženo debilna da zanjo sploh ni besed) in kot zavrti osli zgubljeno tancajo po odru, vmes poslušajo “nabrite” (za crknt!) “duhovitosti”, občasno pa jih kdaj obišče še kakšen nosferatu iz vlade. Pa kaj kdo misli, da smo vsi Slovenci neki butalski, irhasti holcerji?!
    Ja saj res… imamo vendar takoooo gospodarsko rast, a ne?
    Ja, in Rončela zamenjajo z Kopitarjem. Pa pizda, saj to je čisto izzivanje! Tudi zaradi tega (ob vsem drugem) BO TREBA NA VOLITVE!

  • spelcaa je rekel/-la:

    ha, glede na medijske pritiske, vse mogoče podebiljene zgodbe in tudi osebnosti, ki se tam pojavljajo, svetujem vsem, da sploh nehate buljiti v škatlo, imenovano TV, in zaživite lepše in polnejše življenje!
    namesto da poslušate napihovanja in podtikanja, si raje vzemite čas zase in naredite res kaj koristnega!! ne pa da na vaš račun raste gledanost in se euroti stekajo v žepe vseh teh medijskih maškar, ko pa je toliko drugih situacij in priložnosti za bolj koristno porabo tega denarja…

    pa lep dan! špela

  • danijel je rekel/-la:

    @jasna: bravo!zelo si razumna!!se vidi, da imaš podgursko kri:)

  • Zevo je rekel/-la:

    Draga Miša!
    Ti si poleg moje stare mame obraz, ki ga poznam že od malih nog. In zdiš se mi nekakšen fenomen in čudo narave. Namreč, že petintrideset let si popolnoma enaka. Kot da čas nate ne bi imel nikakršnega vpliva. Zdiš se mi nekakšen Dorian Gray slovenske estrade. Na zunaj večen in mlad, od znotraj gnil, menotičen, grd, suh obraz starke. Dali so ti nekakšno kvazi službo varuha gledalčevih pravic, v resnici pa bi se te že davno morali izogibati in se varovati pred tabo. Zame si žalitev slovenskega gledalca ti sama - izumetničena, stokrat kirurško razrezana s tonami botoksa in silikona boš ti dajala moralko o iskrenosti televizijskega nastopanja, saj sodiš s svojo pojavo v popolnoma isti kontekst goveje estetike. Zdaj nastopaš v vlogi neke merodajne razsodnice dobrega in slabega, a v resnici je koncept, ki ga zastopaš že štirideset let že davno preživet. Žal moraš počasi oditi v penzijo, kjer je tvoje mesto in s tem boš najbolj zavarovala slovenskega gledalca.

  • Urša G. je rekel/-la:

    Spoštovana gospa Miša,
    očitno ste svojo nalogo vzeli resno. In prav je tako. Upam samo, da boste še naprej ostali na položaju. Glede na to, da je varuhinja gledalcev drugostopenjski naslov, na katerega se lahko gledalci obračamo, sem sicer v dvomih, da se bo kaj bistvenega spremenilo, a morebiti se le bo. RTV je nacionalna ustanova, radijska in televizijska hiša, ki bi morala skrbeti za pokrivanje vseh interesov gledalcev in poslušalcev. Če ostanemo pri glasbi: na TV SLO bi morale biti v zadostni meri objavljene oddaje, v katerih se predvaja in predstavlja vsa glasba, ne samo narodno-zabavna in malo ostalih. Prav tako pa (vsaj nekaterim) ni vseeno, kakšne kakovosti voditelji so v oddajah. Vleči iz naftalina stare voditelje res ni na mestu, prav tako kot ni na mestu poveličevat mlade in neizkušene. Obenem opozarjam na oddajo Na zdravje, kjer se po scenariju (?) vsako novo oddajo obregnejo ob oprsje voditeljice. Mislim, če nje ne moti, da je kos mesa, prav. A mene kot gledalko moti (pa nisem zategnjena, le takšno omenjanje oprsja znova in znova pelje ženske v mesnico, kjer si jih lahko vsak ogleduje). Nacionalna televizija bi morala skrbeti za kakovost programa in iti v korak s časom. arhivske informativne oddaje iz časa našega osamosvajanja so sicer zanimive, a ne če jih gledamo v tako kratkem času ponovno … In še bi lahko naštevala, a “po predpisih” bi se morala najprej obrniti na Službo za stike z javnostmi na RTV SLO, in če tam ne bi uspela, na vas v funkciji varuhinje … Omenjam pa tu, da bi se ljudje, ki dajejo neutemeljene komentarje končno zavedali, da je TV SLO nacionalna televizija, za katero veljajo določena merila in pravila. Delno drugačna kot pri komercialnih.
    Pa lep pozdrav, Urša

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    Na polno sem se že izkašljala na svojem blogu in komentarjih pod Crnkovičevo kolumno. Preveč materiala za en komentar. Preveč gnilega, preveč motivov za nastalo greznico. Pa bom tukaj samo še malo pljunila. Greznica ste namreč vi, komentatorji. Ne vsi, večina pa. Primitivizem, neokus in butalskost se pač vedno bolj aktivirajo v napadu, ker se pač počutijo bolj upravičeno ogrožene v smislu obstoja.

    Miša je opozorila na zavedanje pravic gledalcev in poslušalcev. Obstaja pa še en problem, da se pravic pač ne moreš zavedat niti, če si o njih dobro obveščen, a zarukan kot zadnje tele, pojmi uravnoteženih vsebin, kakovosti in okusa pa španska vas. Ja, daj mi klobaso, zarigaj, nakladaj, se spakuj, podebiljaj in vsi bomo srečni. Poleg tega bo očitno morala Miša še malo bolj pojasnit smoter njene funkcije. Veliko ljudi namreč misli, da varuhinja p. g. p. nima nobene pravice vplivat na programske odločitve medija in ocenjevat tudi druge prvine kakovosti in uravnoteženosti, za katere je sicer strokovno podkovana in z ugledno kilometrino. Menijo, da je varuhinja upravičena samo do kritike pri kakšnih pravnih kršitvah v zvezi z diskriminacijo, razžalitvijo imena in drugim. Vendar imamo za to že varuhinjo človekovih pravic, a ne. In bistvena vloga ombudsmanke v tej kategoriji je ravno v tistem, kar se dotika naših pravic v povezavi z mediji. Pravic do uravnoteženega in kakovostnega programa nacionalke, ki jo financiramo vsi. Okej?!!! Tudi Crnkovič je izhajal iz teze, da se ombudsmanka nima pravice spotikat v program, kakovost itd,. ampak samo korigirat kršitve človekovih pravic v odnosu do dirkriminacije, varstva podatkov, blatenja dobrega imena itd, kar je pojasnil kasneje v komentarju. In precej spremeni sliko o predstavah in pojmih..

    Ta oddaja je bila čista zloraba dobrodelništva za propagiranje narodnjakarske sfere in Kopitarja kot maskoto najbolj zaostale v pristopu in zbanalizirane verzije taiste sfere. Česa takega si nacionalka ne bi smela privoščit, ob tem, ko je že vsem jasno, da je eliminirala oddaje drugih glasbenih žanrov in napolnila ekran z govedarskim tancem, kar pomeni v tem primeru močno akumulacijo njihovega najštevilčnejšega volilnega telesa. Kulturne oddaje so zastarele in plesnive, zrasla ni nobena nova, razen kopija Osmega dneva na prvo žogo. S to prireditvijo so načrtno sprožili vtis, da predvsem ta sloj predstavlja dobrosrčnost, Kopitar pa utelešenje motivacije darežljivih. Tako podtikanje je razvidno tudi iz odgovora Toma Berdajsa. Zelo uravnoteženo pripravljeno. So glasbeniki tudi raznih drugih žanrov odklonili nastop? Je bil samo radio Ognjišče pripravljen predvajat prireditev?

    Voditelj bi moral bit profiliran nevtralno, kot je bila Bernarda Žarn, če odštejem katastrofalen pristop samega Borisa Kopitarja, ki spada kvečjemu na TV Petelin, nikakor pa v tak enkraten tip dobrodelne oddaje. Glasbeniki pa iz raznolikih smeri. A zakaj??? Zato ker zdaj precej komentatorjev po spletu kvaka in naklada, kako so samo vaški ljudje, ki radi prisluhnejo narodnjakom odprtega srca in darežljivi, s čimer diskriminirajo donacije drugačnih. Torej je namen dosežen. Morali bi bit namreč tiho!!! Ker je šlo za plemenit cilj, se pa že ne bo nihče obregal ob druge podtaknjene zadevščine, saj se ne spodobi. In tako pravzaprav propaganda uspe še na dodatnem nivoju, Kopitar pa postane še simbol lepih src, poleg simbola nacionalke in seveda, vladnega simbola s svojim volilnim apelom.

    Čestitam Miši Molk, da je spregovorila!

  • aja je rekel/-la:

    Če že čestitamo,
    jaz bi tut, vsem, ki so se v tej polemiki zavzemali za dostojanstveno in strokovno kritiko (ki je MM seveda ni zmogla)

    Bravo, še posebaj tistim, ki sicer narodnozabavne glasbe ne poslušate
    in tudi Kopitarja običajno ne gledatene, ampak se vseeno odzovete, ko se komu zgodi krivica
    (ne glede na to al je naš al vaš)

    Čestitam

  • angie je rekel/-la:

    Sama sem pritavala do zgornjega Mišinega komentarja (gledala 2-krat, ker me je prvič preveč zmotil njen seksi razporek nad prsmi) šele potem, ko sem najprej prebrala Crnkovića, nato še odgovor gospoda Sepeta v Dnevniku, In tako sem zdaj pri viru tega Zla, in komentarjih. Upam, da MM še sledi odmevom na svoj komentar, saj bi se utegnila iz njih kaj naučiti, če bo hotela seveda. Ampak vedno bolj dvomim, da jo je ta funkcija zares zanimala zaradi zaščite pravic gledalcev in poslušalcev. Tako (pritlehno) se namreč ne more in ne sme igrati varuhinje. Naj pogleda, kako ravnajo z javnostjo in nacionalnimi programi njeni kolegi varuhi drugje po svetu!
    .
    Popolnoma drži, kar piše Aja, celo Jasni Kuljaj dam prav, četudi ji zamerim oddajo Na zdravje na brdu pri Kranju(Romih je pametno zbrisal na dopust). Molkova je z nastopom na Vest.si izoblikovala (znižala) standarde vsem morebitnim pritožnikom na naslov varuhinje.Kot bi rekla: ljudje, veselo opravljajte in zmerjajte, mogoče bo pa kaj zaleglo. Druge moči, kot javnosti, tako nima, je rekla v nekem intervjuju. No, s takim odnosom do delavcev RTV si bo kmalu zapravila vsak ugled.
    Molkova, ki so jo Vestovci očitno povabili, naj predstavi delo varuhinje, je to povabilo zlorabila za nizek udarec (nekdanjim) kolegom, ki ji gredo očitno na živce. S tem je popolnoma razvrednotila svoj domnevno neodvisni položal varuhinje, standard, ki ga je s tem postavila svojim morebitnim dopisnikom (pritožnikom čez program nacionalne.
    Kdaj pa je ta gospa kaj naredila zastonj,recimo v dobrodelne namene? A kdo to ve?

  • Neja je rekel/-la:

    Draga Angie,
    mimogrede, si moški, da te motijo ženski razporki? Si poznavalka, da veš, kako ravnajo varuhi drugje po svetu? Bi bilo zanimivo primerjati. Koliko kolegom pa je Miša dala nizek udarec? Tukaj je bilo govora o enem, Kopitarju.

  • angie je rekel/-la:

    Mimogrede, Neja, zakaj bi pa moške motili ženski razporki?! Nisem poznavalka, ampka grem skoraj stavit, da varuhi po svetu bolj pazijo na svoj ugled in nepristranskost in ne nastopajo takole na spletu s komentarji kakor kakšne branjevke.O tem, kaj MM sodi o (mlajših) kolegicah in kolegih smo pa že večrat kje kaj prebrali v različnih anketicah, v katerih rada nastopa in trosi svoje modrosti.

    Tudi jaz predvidevam, da se Miša ne bo več oglašala.

  • Neja je rekel/-la:

    Veš, Angie, napisala si, da si morala gledati Mišin komentar 2x, ker te je prvič preveč zmotil njen seksi razporek….Seksi razporek pri zbranem poslušanju navadno bolj moti moške, ker jim preusmerja misli…. Žensko? Mogoče tudi, če je istospolno usmerjena ali moralizirajoča ali kritična modna ustvarjalka ali…saj ni pomembno. Ne berem trač in ne vem, kaj se sicer dogaja v zvezi z Mišo in ostalimi. Mislim pa, da ji želiš le preveč vsega slabega naložiti in da tudi ti nisi objektivna. Misliš, da si? Miša je dolga leta mnogim Slovencem krajšala sobotne večere. Bila je profesionalna in radi so jo imeli.

  • angie je rekel/-la:

    Nič seveda ni narobe, Neja, če vam(ti) je krajšala sobotne večere in če ste(si) jo imeli! radi/a, nasprotno. A če se gospa, ki je zdaj tako rekoč (neodvisna?) Institucija v imenu nas, prisilnih plačnikov javne RTV oz. odjemalcev električne energije, odloči za javni izbruh v tej funkciji,(za katero je- mimogrede- dobro plačana (6000 evrov, vir rumeni tisk oz. revija Stop), bi lahko bolje izbirala in izbrala besede in ne nezadnje tudi svoj videz (imidž, kot radi slišite, oz garderobo). Eno je oblačilo za žurke, za obsik BTC ali kaj podobnega,, drugo pa velja izbrati za javni TV nastop, kot so komentarji na Vest.si. Po tolikšni TV kilometrini, ki jo MM nedvomno ima, zagotovo loči, kaj sodi kam. Zato je bolj verjetno, da se je tokrat nalašč seksi odela, rahlo decentno, pa vendar … da zbudi več pozornosti. Tudi kot ženska.
    Samo to me je zmotilo.

  • Neja je rekel/-la:

    Pa kaj za vraga te moti, če je želela vzbujati pozornost tudi kot ženska? Na vesti imajo oblečeno, moški in ženske, novinarji, komentatorke, politiki ter poslanke in vsi ostali sodelujoči, zeloooo različno garderobo. Oblečeni so tudi “pomanjkljivo” ali tudi decentno….Zakaj si ravno pri Miši tako kritična? Zato ker ti gre pri njej vse po vrsti na živce? Ker je ne maraš?
    Kot sem že napisala: Jaz ne bi na njenem mestu uporabila takih besed, izpostavila Sepeta….Ker je TV javna in ker so okusi različni, verjamem, da je Kopitar delu gledalcev všeč. Po drugi strani pa je tudi zelo velik del, ki njega in njegovih oddaj ne morejo “prebavljati”, pojavlja pa se bolj in bolj. V imenu teh se je Miša na tak način oglasila. Zame je v resnici rekla “bobu bob”.

  • Neja je rekel/-la:

    PS: Nisem bila pogosto gledalka Mišinih oddaj, tudi zdaj imam drugo delo in razvedrilo kot čudoviti TV program. Dobrodelno oddajo sem pogledala v arhivu. Pripombe mi je dalo kar nekaj ljudi.

  • Fehim je rekel/-la:

    Zdej bom sam neki tuki napiso:

    1.Zdej,ni velik cajta nazaj, sam pr sošolcem doma bijo na obiska.Reko Andrej, da od njega ati velik Miše porajta.Kira je ta Miša, ga uprašam,pa mi prineso ene revije kad je bla Miša slikana odozgori brez.
    Sam bi povedo Miša, da si tut me ušeč,pa da su ti lepe joške.

    2.Kad se je tuki Boris Kopitar oglaso, pa ful lepo nazaj Miši napiso.Bi sam reko, 1:0 ,za Borisa, kad se je pokazo, da je taprava muškarčina.
    Boris, sam to bi ti reko.Od mene mamica,zmiri reče, da joj pička omokrila, kad Žametne vrtnice zapevaš.

    3.Simona Rebolj, Miša Molk bo morala , da gre na opracije, da se tebe iz od nje anusa van potegne, kad si untar obtičala.

    4.Jasna Kuljaj, tud od tebe mi su joške ušeč.