23. julij, 2008 | Vest

RTV Slo odgovarja Miši

RTV odgovarja na Mišin komentar na Vesti.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Prejeli smo odziv na včerjašnji komentar Miše Molk na Vesti.

RTV Odmev - Upload a Document to Scribd
Read this document on Scribd: RTV Odmev
 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
38 x komentirano
  • janževec je rekel/-la:

    Molkovi je malce prekipelo … ampak kljub temu …
    Boris res ne paše k “gašenju” naravnih katastrof! To je isto kot da bi na kakem žalostnem pogrebu zaigrali “Na Golici”.

    Dejte se nas usmilit gledalcev, ki ne moremo kar naprej preklapljat programe …

  • jk je rekel/-la:

    kopitarje v Ihan, Miši zgolj uhan, gledalcem pa program! prosim…

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    Misa tvojemu komentarju in Mojzesovi prosnji ni kaj ocitati in zdi se mi, da si edina na nacijonalni televiziji, ki se ima jajca. Verjetno pa te bodo kaj kmalu ukinili, oziroma vravnotezili, ker si pac premalo sproscena.

    S spostovanjem!

  • Yaran je rekel/-la:

    Pomoje je treba spremenit Slovenski običaj “žalovati kadar je kakršnakoli možnost za to”. Boris Kopitar je pravi človek za to.

    Kar se tiče položaja varuha gledalčevih pravic pa ne smatram, da mora Miša Molk ugajat JZRTVSlo. Povsem primerno je, da je kritična do kakršnekoli zadeve na JZ, ker je prav to njeno poslanstvo. Problem je le to, da je neprimerna za takšno funkcijo.

    Moje mnenje.

  • Luka je rekel/-la:

    Ha ..
    Jk res dobro napisano.

  • zbik je rekel/-la:

    V tej limonadi ni “good guys”.

    Molk s patetičnim primerom, služba za odnose z javnostjo, ki je zamudila lepo priložnost, da z molkom odgovori. Mojzes, avtoriteta na popevkarskem biciklu. Ljubljanska tržnica v propadu. Narodnozabavna glasba, kot kompenzatorni šajs naturaliziranih meščanov, ki pogrešajo vonj po domači gnojevki. Kopitar kot omen, neurje… škoda, RTVSLO in ostale katastrofe - skratka sami “bad guys”.

  • Neja je rekel/-la:

    @Tomo Berdajs :
    1)Noben posameznik ne more z enim komentarjem načeti dobrega imena in javne podobe RTV, pa tudi če je to Miša Molk. Sama RTV si gradi svojo podobo. Če premorete kaj samokritičnosti, si lahko odgovorite, kakšna je. Zame res vedno bolj neprofesionalna in ideološko obarvana.
    2) S tem javnim odgovorom in z vsebino napisanega počnete ravno to, kar Miši očitate. O tem bi, spoštovani, bilo vredno razmisliti.

  • Irena Kovačević je rekel/-la:

    tule se popolnoma strinjam z Nejino 2. točko

  • Rado je rekel/-la:

    He, he, RTV samo na karbid pljuvajo.
    Zdaj bodo dobili še kup novih porcij!

    Od vsepovsod.

    :-)

    A nimajo enga medijskega strokovnjaka, da jim pove kaj je modro in kaj blesavo?

  • tiib je rekel/-la:

    Tale odgovor RTV-ja je pa v delu, kjer komentira skladnost včerajšnjega blebetanja na Vesti ga. Molkove z njeno funkcijo 100% v skladu z mojim pogledom na to. Čenča ostane čenča pa kamor koli jo postaviš.

  • Neja je rekel/-la:

    “RTV” je res šel preko vsake mere. Ne komentira skladnost “blebetanja”, kot pravi tiib, ampak skladnost Mišine osebnosti s funkcijo. Ne kritizira njenih besed, ampak si dovoli ocenjevati osebnost.!!!!!! Se vam to zdi prav?

  • Faca je rekel/-la:

    Hehe, vam je stopila na žulj? Če njeno početje ni bilo etično, to pomeni, da kmalu sledi vklepanje v zatezne lisice pred kamero?

    Miša, get a lawyer:)

  • ribič je rekel/-la:

    ..sam ne preblizu ognja,da se vosek ne stopi…

    Miška je vedno palila na sive laske in modre očke.. še visoke petke je zamenjala za balerinke,ko je bilo potrebno

  • flip je rekel/-la:

    To kar je-(verjamem–nenamerno) sprožila ga.Molk, in se kaže in izraža v komentarjih kaže samo na to v kakšnem stanju se nahaja radioTvSlovenija. Pa še to g.Kopitarja nisem nikoli poslušal oz.gledal, gledal nisem niti nedeljske oddaje…sem pa g.Kopitarja gledal nekaj časa nazaj–čisto slučajno, ko je bil gost v oddaji Piramida, kjer je -v mojih očeh—nastopal vehementno in pompozno in še tik pred razglasitvijo bil poln žara v očeh…a ko je ga.Žnidaršič razglasila rezultate in je pristal na zadnjem mestu..so njegove oči……ah te oči…včasih toliko povedo….

    …in še misel dneva: “Motiti se je človeško”

  • Mirjana je rekel/-la:

    Na Mišin komentar sem reagirala mimo konteksta njenega sporočila, ker oddaje nisem gledala….
    Na repliko RTV-ja, pa si ne morem kaj, da se ne oglasim.
    Kot že marsikdo tukaj ugotavlja in se popolnoma strinjam je:
    Kvaliteta programa je padla izpod vsakega nivoja.
    Predvsem z neskončnimi narodnozabavnimi maratonkami, ..s pravtako maratonskimi španskimi nadaljevankami, pretirano prisotnimi RKC-jevskimi vložki….
    Kar pa se korektnosti in nevtralnosti info programov tiče, pa ni vredno izgubljati besed.

  • rok je rekel/-la:

    @Mirjana
    Morda premalo gledam rtvslo, ampak jaz ne opazim niti “narodnozabavnih maratonk”, niti “pretirane prisotnosti rkcjevskih vlozkov” in niti ne spanskih nadaljevank, pa sem skoraj preprican, da bi si jih zapomnil, ker sem kar alergicen na njih. Vidim pa po drugi strani gospoda Marcela, ki vsak teden jodla tja nekam v tri (leve) dni skupaj s svojimi gosti iz FDVja. Prav imas, rtvslo je res v pidzi.

  • Neja je rekel/-la:

    Rok, mogoče imaš pa selektiven izbor in (ali) spomin? Jaz tudi zadnja leta bolj malo gledam TV, a vidim isto kot Mirjana.

  • rok je rekel/-la:

    ok, glede narodnozabavnih in rkc maratonk ne bo nikoli konsenza, ker imamo vsi selektiven spomin, ampak spanske maratonke? Huh?? Rtvslo je bolj nagnjena k lastni produkciji nesmesnih stikomov, kar ji tudi sam ne bom nikoli odpustil(tudi poptvjev NMK je isto sranje btw), evropski produkciji, pa ne mislim s tem na spanske telenovele in ameriskim oz. HBOjevim poslasticam, kot so Rome, Sopranovi in (moja naljubsa) Six feet under. Sicer sem slednji dve nadaljevanki ze zdavnaj sam pogledal preko drugih virov, a se vedno stejem rtvslo v dobro, da jih je uvrstila na svoj program in tudi dokaj pohvalno prevedla-tudi z marsikatero izvirno kletvico, ki vsekakor ne spada v kontekst rkcja, kot nekateri radi pretiravate.
    Res je, vsak vidi in si zapomni kar mu pase, ampak vseeno si poglemo v oci in si priznajmo, da rvslo ni totalen gnoj, ce pa je, je bila pa tudi prej petimi leti in vec.

  • Q_ je rekel/-la:

    …osebno vidim pri tovrstnih nabirkah en problem, ki ni omenjen.

    Namesto državne pomoči ljudem v stiskah smo dobili miloščino, namesto sistemske intervencije arbitraren patos, torej dobrodelnost.
    Počasi prehajamo v družbo, kjer solidarnosti na družbenem nivoju ni, zamenjuje jo karitativnost, ki trka na našo individualno slabo vest.

    Takšen tip oddaj je dobrim namenom navkljub izredno problematičen, saj na dolgi rok povzroča učinke povsem drugačne od mišljenih.

  • Neja je rekel/-la:

    Q, popolnoma se strinjam s teboj. Miloščine, miloščine, namesto tega, kar bi nam pripadalo. Denar je za razne grme in brezzvezne referendume, pa za vladne palače, pa za tajkune, za večino ljudstva pa ga ni. Potem pa se še nekateri trkajo po prsih, kako zelo so socialni. Slovenci smo pripravljeni pomagati, to se vidi in ve, ampak v nedogled ne bo šlo. Dobro bi se bilo pripraviti na razne katastrofe s finančnimi sredstvi in s strategijo. Večja grožnja so, kot drugi sovražniki, proti katerim se oborožujemo.

  • Rak je rekel/-la:

    @Rado, beseda “strokovnjak” postaja vedno bolj političen pojem in kot tak neverodostojen. Sicer pa, če tudi se bi tvoj predlog uresničil, še vedno ostaja dejstvo da večina ljudi ne razume (ali noče) kaj je modro, kaj blesavo. Ljudje s slednjo značilnostjo prevladujejo.

    @Neja, jaz sem tudi za načrtovano solidarnost, ampak, če te kača piči se še zvite vrvi bojiš. To omenjam zaradi zlorabe solidarnostnih sredstev v bivši Jugi, ko so nekateri kar molili, bog daj nam potres, poplavo ali kaj podobnega, da je le bil vzrok za dotekanje sredstev, ki so bila porabljena kasneje za stadione, tovarne in podobne stvari. Samo nekaj malega za nastradale ali pa skoraj nič.
    Pa saj je tudi naše Posočje živ dokaz za moje mnenje. Zato najraje dam neposredno in tistim, ki jim zaupam. No malo od teme, pa nič zato.

  • Rado je rekel/-la:

    Se strinjam Rak,
    da je dosti “strokovnjakov” vpetih v določeno politiko. Čeprav se jih s pozornim branjem vendarle da spregledati.

    V primeru RTV vs. Miša pa sem imel v mislih le enega specialista za marketing, ki bi jim povedal, kdaj se je pametno oglasiti z repliko in kdaj je bolj modro biti tiho.
    V slednjem primeru bi vsekakor bilo veliko pametneje Biti tiho!

  • dyboc je rekel/-la:

    js sm bil pa preprican, da si z “medijskim strokovnjakom” nekako prikrito, a prebrisano, ciljal na kakega Grimsa, hehe, …

  • Omladinac SDS je rekel/-la:

    Priznajmo…Črna klerovizija je navadno sranje !Granda,Guzej,Možina,Gerič,Vasle,Berdajs…čas je da se poberete iz vaše “javne hiše” ,ki ji rečete RTV Slo !

  • Mirjana je rekel/-la:

    Solidarnost in pomoč vsakomur v stiski je krasna stvar in ta čut bi bilo razvijati,…a v nobenem primeru ta solidarnost ne sme preiti v miloščino kot že navedeno, prevsem pa ne sme postati potuha državi.

  • Neja je rekel/-la:

    Mirjana,
    se strinjam. Jaz nisem mislila, da je naša solidarnost miloščina, ampak da ima država denar za vse, razen za ljudi, ki so ga potrebni, v nesrečah in tudi sicer. Ko pa dajejo samo miloščino, se vladajoči trkajo po prsih.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ob katastrofi, kakršna je postala nacionalna televizija pod taktirko Granate, Možinkota in podobnih, zlahka pozabljamo, da je bila precej za en drek že poprej. Pretendenti na koalicijski prestol po prihodnjih volitvah bi morali obljubiti, da se bo izboljšala nasploh, ne le vrnila na prejšnjo stopnjo.

  • nogavička je rekel/-la:

    Četrti odstavek je lahko zanimiva iztočnica za nadaljevanje razmišljanja: … ali pa kljub temu(!). Služba za odnose ni mačji kašelj, je očitno zahtevna reč … mogoče bi bila manj zagonetena, če bi poleg vprašanja ali je odziv sploh potreben, nekdo razmislil tudi o enoznačnih argumentih, če to ne zmore prej omenjena in zaslužna služba … a ja, dopusti, a ne, pol ga pa vajenci po svoje biksajo; kot pri Odmevih nedavno na temo: mi preganjamo nenaše tajkune, vi se pa pritožujete čez nas … na koncu so pa družno obračunal še s sodnico, ki se ne pusti jebat ministroma malteškemu in javnemu … a se sam men zdi, da je bil tist intervju na koncu mal obdelan, da so moži izpadl bl pametni od sodnice?!

  • nogavička je rekel/-la:

    … sicer pa še vedno trdim, da se določeni srenji cedijo sline po javni televiziji, saj so svojo zasebno prodal, pač ni blo dost cvenka od tako maloštevilne publike, najboljšemu ponudniku, ki pa je moral še obljubiti, da v programsko shemo ne bo vključil določenega žanra.

  • nogavička je rekel/-la:

    Pri komu neki je uspel diplomirati tale Tomo Berdajs.

    Neja se tle “Ne kritizira njenih besed, ampak si dovoli ocenjevati osebnost.!!!!!” dotakne srčike primernosti nivoja odziva; javna TV bi morala biti pri kadrovanju mladih nedobudnih malo bolj zahtevna, saj se tudi med pravovernim kadrom najde kdo, ki se na stike z javnostmi spozna bolj kot zgolj na deklarativni ravni.

  • Jakob je rekel/-la:

    Miša Molk se mi ne zdi primerna za varuhinjo gledalcev TV Slovenija. Ni oseba, kateri bi lahko zaupal. Deluje mi zelo “aušasto” in klerikalno. Kot ovela stara televizijska primadona se želi promovirati tako, da druge kritizira z namenom, da bi potem ona pred gledalci izgledala bolj zviženo in pomembno. Take hinavske klerikalke pa že ne za varuhinjo javne televizije. Sama naj najprej pred svojim pragom pomete svinjarijo in se malo zamisli o svojih bedastih in kičastih oddajah v preteklosti.

  • vinetu je rekel/-la:

    miša je zakon.
    kopitar se pa tudi meni gnusi. kakšna odurna avstrijska osladnost.

  • nogavička je rekel/-la:

    Jakob, a tko hudo te je zadel njen pogled na klerikalce, he-he.

    Pa še, čas sprejemanja novega zakona o RTV je že mimo, zato je zdaj ta tema že mal zadi ostala. Verjetno si bil ti tisti, ki se je v tistem času v eter na valu202 pritožil čez “sliši se dobro”, ta je bil tud mal mim.

    Komu bi pa ti zaupal? Komu z dolgo sivo brado ali s talarjem … ja, Jakob, kakšen pa je po tvoje slovenski klerikalec?

  • denish je rekel/-la:

    In to naj bi bil PR? Očitno so težko dostopne knjige - res težko dostopne… Ampak je pa res tudi to, da je popolnoma skladen z inštitucijo, ki jo predstavlja…

  • esid je rekel/-la:

    kva za fuka je pa s tistimi vshodnoevropskimi filmi vsako nedeljo na slo2?
    aja pa čez posnetke raznih gledaliških skupinskh samomorov bi se tudi dal kakšno rečt…!

  • Q_ je rekel/-la:

    …če koga zanima komentar kraljeviča Črnega Marka:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/336120

  • Nevenka je rekel/-la:

    Mišin položaj pa že ni tak, da bi morala ščititi ugled RTV. Menda naj bi omogočala gledalcem, da se zavzemajo za svojo pravico do dobrega programa, to pa najbrž ni ravno samo hvaljenje.
    Tale Brdajs je rahlo omejen.

  • Neja je rekel/-la:

    Ali je Črni Marko Dnevnikov Nežmah?