31. julij, 2008 | Nejc Jemec

26-letna kandidatka

Karl Erjavec predstavil kandidate Desusa za parlamentarne volitve.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Najmlajša kandidatka na listi Demokratične stranke upokojencev Slovenije (Desus) za parlamentarne volitve je 26-letna Tea Konrad, je povedal predsednik stranke Karl Erjavec. “Je prava lepotica. Sem prepričan, da bo prinesla tudi lepo število glasov Desusu.”

Po seji izvršnega odbora stranke je Erjavec povedal, da bo stranka s svojimi kandidati nastopila v vseh volilnih okrajih, na listi Desusa pa je več žensk, kot predvideva zakon. Predsednik stranke je za prihodnji mandat napovedal močnejši Desus z vsaj desetimi poslanskimi mesti. Dejal je, da niso zgolj stranka upokojencev, da Desus ni ne leva, ne desna, ampak sredinska stranka z razvitim socialnim čutom.

Še enkrat nameravajo kandidirati vsi aktualni poslanci Desusa razen Ivana Jelena, ki je bil na prejšnjih parlamentarnih volitvah izvoljen v Žalcu, kjer bo tokratni kandidat stranke upokojencev Karl Erjavec.

Karl Erjavec: “Tako da včasih imam občutek, da so vse stranke postale Desus.”

Erjavec je v nadaljevanju pojasnil, kdo je najmlajša kandidatka Desusa. Vprašali smo ga, kaj v zvezi z nastopanjem se je v tem mandatu naučil od Zmaga Jelinčiča. Pa tudi, ali je ob zaključku mandata morda pomislil, da bi zapustil politiko in se preizkusil v kakšnem Late Night šovu.

Karl Erjavec o Zmagu Jelinčiču: “Mislim, da se on od mene uči.”

Med kandidati sta župana Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar in župan Kamnika Tone Smolnikar. Za Desus bodo kandidirali tudi nekdanji urednik Dela in novinar Mitja Meršol, svetovalec uprave Darsa Jože Zimšek, nekdanja generalna sekretarka LDS Marjeta Vesel Valentinčič in drugi.

Nejc Jemec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
19 x komentirano
  • Tečnstrdesc je rekel/-la:

    Upam, da bo ta stranka končala tako kot je stranka mladih, naj že enkrat spremenijo ime in začno z resnim političnim udejstvovanjem ali pa potonejo v pozabo.

  • facethetruth je rekel/-la:

    hehe Kahel car! :D

    Stranka za vse upokojence, delavce in socialno sibke, ter seveda tiste, ki nocejo, da jim ukazujejo tajkuni. Vsekakor se letos desusu obeta rekordno stevilo glasov.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Klovni so ljudem všečni. Še posebej, če jim rihtajo penzije…

  • B.G. je rekel/-la:

    pa je g.Tone Smolnikar je le dobil stranko, ki ga je pripravljena kandidirati. Že vrabci na strehah čivkajo, da se je ponujal vsem levim strankam, pa ga niso marali. Je Karlu obljubil, da bo nehal piti.

  • Yaran je rekel/-la:

    Karl for president ! :D

  • klovn je rekel/-la:

    Fonzi, 40 let dela in placevanja prispevkov, za nagrado pa bi te se okradli dostojne penzije? To bi bila tvoja verzija?

  • obrejani jež je rekel/-la:

    Karlo, kdaj boš uskladil penzije…stroški so se povečali za 16% ergo, za toliko se je zmanjšala penzija.
    400 € - 16% = 345 €. Jebiga to je to za penzioniste. O piz_da pozabil sem na Janšev predvolilni dodatek…
    No, pa na zdravje s Tajkunom…

  • Korošec je rekel/-la:

    Kahel se rad heca, ampak da je speljal posel z oklepniki Korošcem v Lj in Štore pa ni hec. Ob tem, da gre Preventovim firmam na Koroškem vedno slabše in že odpuščajo delavce, ga Korošci ne bomo podprli!

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Korl ni nobenemu speljal posla z oklepniki, ker je pri nabavah orožja le poslušni pajac v rokah naših velemojstrov “kasiranja” provizij pri prenapihnjenih poslih z orožjem (podpiši ali pa “papa” funkcija in mastna plača ter privilegiji). Kar pa seveda ni razlog, da bi ga Korošci (pa ne le vi) morali na volitvah podpreti.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Mladoupokojenska stranka.

  • Alex je rekel/-la:

    Desus bo na volitvah test za naivnost slovenskih volivk in volivcev. Kdor koli bo dal glas stranki, ki jo vodi človek, ki zapravlja denar davkoplačevalcev za sredstva za ubijanje ni vreden da od te države dobiva pokojnino in jo tudi ne bo če bo politični predstavnik upokojencev minister za obrambo.

  • PeterNaVeter je rekel/-la:

    karel je kr fajn ćlovk (se mi zdi), ve da je, će se zlaže in ga dobijo, “ćist Za-je-bu”, pa raje kr takoj pove (tak ko je, ) .
    mene je mal Celjski Zimšek šo’kiro ko sem zanj ćul,
    škoda, da si sindikalne mešalce omenjo g.Karli ..
    lp
    peter

  • klovn je rekel/-la:

    Alex, bimbo, Desus ni na ministerstvu za obrambo, temvec je tam zaposlen Erjavec. Po tvoji logiki, ti, v svoji sluzbi uresnicujes program “tvoje” stranke in ne opravljas funkcije tistega poklica, LOL. Prav tako, bi cez noc ukinil prisluzene/prigarane pravice neke skupine ljudi, zgolj zaradi sluzbe nekoga, katerega so morda volili, morda pa tudi ne. Res vrhunec kretenizma.

    Ce bi skusal biti vsaj priblizno realen, bi lahko povedal se v kontekstu tvojega pisanja:

    - na ministrstvu ne bodo izpolnili zaveze, da za obrambni proracun namenijo 1,8% BDP, temvec 1,6 % BDP (plan nakupov je dolocen od NATA.. za katerega smo glasovali na referendumu)
    - cisto si pozabil na rebalans kjer so iz vojaskega proracuna pridobili 30M evrov + sredstva za nakup inkubatorja
    - spremenili so prakso dosedanjega koruptivnega kupovanja orozja v transparentno ter so nam z izbiro kvalitetnejsega in cenejsega prihranili vsaj 30M evrov (ne vem ce je bila kaksna afera, ampak je Erjavec ves posel zascitil s protikorupcijsko klavzulo)

    Sicer pa bi vecina bila vesela, ce bi ziveli v “popolnem” svetu, kakor si si ga za trentek zamislil ti, kjer bi vojaki bili opremljeni z bananami in pomarancami, ampak okoli taksnega idealizma in naivnosti, se na zalost pac ne vrti nas svet.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Klovn@co - usklajevanje penzij mora slediti usklajevanju plač. In oboje rasti BDP ter inflaciji. Plače so se realno znižale ker niso sledile rasti BDP in inflacije, penzije pa so se povišale. Penzionerji naj delijo usodo drugih, manj priviligiranih državljanov.

  • sifra je rekel/-la:

    .hja
    z kupovanjem vsakovrstnnega orožja (obrambnega)
    ne bo dost ostalo za penzije…!
    paradoks v eni osebi!

  • copycat je rekel/-la:

    “Pokojnine glede na povprečne plače padajo zaradi metodologije izračuna cen, EU nas svari, da bo leta 2014 ta odstotek padel na 40 odstotkov. Brez varovalk bomo torej iz večine upokojencev naredili siromake. Naj nas vlada še tako slepi, pokojnine v resnici močno zaostajajo za plačami, celo bolj kot v času prejšnjega zakona, s spremembo katerega se vlada tako trka na prsi. Kako na že s tem ogrožene upokojence vpliva rast hrane in drugih nujnih potrebščin, storitev in dobrin, pa res ne kaže dokazovati. “

  • 1tastar je rekel/-la:

    Tajkunom močno povišajte plače, da bodo lahko odplačali kredit, pa bodo pokojnine tudi višje zaradi višjega povprečja.

  • angie je rekel/-la:

    Entastar, no vidiš, pa si našel svojo stranko!

  • klovn je rekel/-la:

    Fonzi, poleg inflacije, morajo upokojenci trpeti tudi vladne manipulacije z usklajevanjem penzij. Dejstvo je, da so z davcno zakonodajo izigrali vse penzjoniste, saj so statisticno zbili povprecne bruto place na katere so te uskladitve vezane. Medtem ko so se neto place lahko tudi zvisale - taksna je usoda vseh ostalih drzavljanov, zato se ne trudi zavajat. Povprecne pokojnine pa kar padajo in padajo. Kaj sledi ob neintervenciji si pa preberi pri @copycat, grand(pa/ma)boom siromakov.