28. avgust, 2008 | Denis Sarkić

Golobič z Janšo?

Prvak stranke Zares o predvolilnih soočenjih s prvakom SDS.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič na naša vprašanja o soočenjih s predsednikom SDS Janezom Janšo v letošnji predvolilni kampanji.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
109 x komentirano
  • Pero. je rekel/-la:

    Gospod Golobič. To je eno veliko nakladanje in sprenevedanje.
    Očitno je v navadi levice govoriti in obljubljati, ko pa pride do dejanj, pa spremenite mnenja, poglede in tudi ravnanja.

  • rajko.gavric je rekel/-la:

    Golobič nekaj govori, dela pa drugače. Imel je že svojo priložnost na vesti, pa je ni izkoristil. Zgleda se Janše boji…drugega razloga res ne vidim.

  • marko je rekel/-la:

    Včeraj je imel priložnost, pa je ni izkoristil. Če pa se boji, da bi BIL kmet na šahovnici, je strah neupravičen… Ker mislim, da so kmetje pametnejši in ne vem zakaj bi se golobič lahko primerjal z njimi. Neglede na kontekst šahovskega polja…

  • ProPolis je rekel/-la:

    Soočenje gor ali dol, Golobič je glava, tu ni dileme. To mu lahko priznamo celo tisti, ki nam je povsem vseeno, kdo zmaga ali izgubi v tem slovenskem političnem klofutanju.

    Kaj konec koncev pa sploh lahko pričakujemo od nekega takega soočenja med slovenskimi politiki? Nič nepričakovanega, to zagotovo. Psevdoanalitično in malce polemično bi predelali par elementov iz klasičnega repertoarja medsebojnega obtoževanja, v zvezi s čimer pa imajo eni in drugi itak že pripravljene bolj ali manj shematične odgovore, volivke in volivci pa tudi prav tako že povsem shematičen odnos.

    Mislim, da je itak bistveno boljše, kvalitetnejše lahko soočenje samih kandidatov s kakim dobrim novinarjem. Če pa premore kak slovenski medij kakega dobrega novinarja, pa je že drugo vprašanje. Meni je jasno, da Golobiča ali pa Janše noben nasprotni politik ne more utruditi tako, kot ga zmore kak dober novinar, ki je naredil “domačo nalogo” in je nekje vsaj po karakterju blizu ranga tistih, ki delajo denimo BBC-jev Hard Talk. Si ne znate sami izmisliti vprašanj? Ne znate prepoznati pomembnih tem za razliko od razvpitih?

    Skratka, če novinarji ne znate postavljati vprašanj, potem ni treba svoje zagate reševati skozi neka soočenja med politiki, ki so pogosto elokventni, a pogosto tudi prav nič modri. Morda so tala soočenja televizična, kaj posebej dobrega pa to volivcem že ne prinese.

    Nazadnje se spomnim soočenj med politiki ob volitvah francoskega predsednika. No, in? Gospa je izgubila, Francozom je pa sedaj že žal. Ni argument, je pa pomenljivo.

  • ProPolis je rekel/-la:

    Mogoče za vas še en zanimiv primer, kako se tudi lahko dela “soočenja” in kako lahko medij streže predvolilnemu dogajanju:
    Iz Golobičevega rojstnega mesta:
    http://arhiv.volitve.park-on.net/
    in recimo še
    http://arhiv.volitve.park-on.net/?p=462.

  • Rocks je rekel/-la:

    Uh, Golobiču kar dela ego. Janša ga je ful razbesnu hehe ;-).

    Hm, je pa Janšatu potrebno priznati nekaj, do sedaj (od začetka kampanje) on nekako vodi igro oz. vleče poteze, ostali se le branijo. Vleče neke neumne poteze, ki so očitno blazno znervirale nasprotnike ter s tem maksimalno uspel.

    Bodo morali tudi ostali kakšen štos povlečt in izzvati Janšo. Morali bi ga sporovocirati, isto kot počne on. Naj privlečejo kakšno trgovino z orožjem ven ali kaj na kar bo Janša začel klet in se trest. On je brezobrazno pretresel veliko ljudi, nazadnje Drnovška.

    Golobič se preveč razburja, to ni dobro. Vsaj ni dovolj dobro skril.

  • Arh je rekel/-la:

    OK.
    Vse kar lahko rečem gospod Golobič je: Minus!

    Vse skupaj deluje v prid Janše in Pahorja. Janšo pač ljudje poznajo in vedo kaj lahko pričakujejo. Taktiziranje je domena Janše in tega ni nikoli skrival.
    Gospod golobič pa se vedno proglaša za neposrednega človeka. Tole sprenevedanje in preoblačenje spet in spet v ovčjo kožo je hecno in neverodostojno.

    Spet pa je potegnil točke Pahor. Sicer pa, če smo prav pošteni je tudi Pahor že kdaj zavrnil soočenje in to takrat, ko bi mu na rtvslo stal nasproti mislim, da Tanko (mogoče se motim). Takrat je izjavil, da se mu zdi razumljivo, da se sooča na nivoju predsednikov strank. Tanko je bil zgleda premajhna riba.

    Ja hecni so tile možički, ampak tako pač gre PR v politiki. ;))

  • Kaktus je rekel/-la:

    Propolis takle mamo v Sloveniji. Lepo je idealizirati, vendar realnost je pa mal drugačna.

    Se popolnoma strinjam da bodo soočenja ponovno beda, predvsem zardi nesposobnosti novinarjev, ki samo povzemajo najodmevnejše teme in jih potem prevajajo v vprašanja. Kot naprimer kaj menite o tajkunih. Sploh neveš kaj pričakujejo novinarji, da bo kdo reku naša stranka podpira tajkune??

    Noben novinar se JJ neupa vprašati ključnih vprašanj, ki so pomembna in na katerih se lahko razloči med strankami, kot so izbrisani (zakaj se ne upošteva ustavnega sodišča, rušenje pravne države) pravice cerkve, odnos države do cerkve, klientilizem in korupcija :).

  • ervinator je rekel/-la:

    Golobič govori o Janševi inscenaciji treh proti enemu. Vendar smo nafd Vesti že izvedeli, da ideja soočenja na Vesti ni bila Janšev, ampak Vestina. Zanimivo je, s kakšno lahkoto govori GG v imenu KK. Vse bolj se kaže, da GG in zaresovski klovni še niso zreli za visoko politiko, ampak so v tretji ligi skupaj z Jelinčičem in Pečetom.

  • ervinator je rekel/-la:

    P.s.: Denis, hvala, ker si od Golobiča dobil še en komentar glede Interstata. Prav zanimalo me je (www.vest.si/2008/08/19/spletni-golobic/), ali je Golobič zmožen popraviti svoje mnenje, ko ga soočiš z zanj neprijetnimi dejstvi.

  • Filip Z. Podlipnik je rekel/-la:

    @Rocks

    Poglejte spodnji Rocks and Roll:

    http://www2.arnes.si/~akrizm1/JJ/index.htm

    FZP :)

  • sproscena.slovenija je rekel/-la:

    Bravo Golobič, rokavica je džentlmensko vržena…

  • pero je rekel/-la:

    Dragi Golobič tukaj si pokazal, da si nenačelen. Govoriš, da se boš udeležil vseh soočenj, ko pa te povabi pa stisneš rep med noge in začne pljuvati in zlivati gnojnico po J.Janši (SDS). Z drugimi besedami, podelal si se v hlače in zelo smrdi od tebe.

  • ATOS je rekel/-la:

    Seveda namerno pozabljate, da se je JJ prvi izognil soočenju z GG. Ne le zaradi zgovornega in intelegentnega GG, temveč predvsem zaradi delikatne teme: gospodarski kriminal, klientelizem, korupcija, menežerski prevzemi, umikanje države iz gospodarstva, protitajkunska vojna, sporna prodaja Mercatorja. Očitno bi imel lažje delo z GG v trojčku treh opozicijskih prvakov.

    ervinator: kdo pa je po vašem prva liga? Poleg vašega favorita, JJ? Grims, Jerovšek, Tanko, Cukljati,
    Pukšič, Simoniti, Vizjak, Zver…?

  • vinetu je rekel/-la:

    GG je stvaren, umirjen in inteligenten. na naslednjih volitvah najbrž dobi moj glas (napovedujem, da bo takrat premier).
    tokrat bom iz pragmatičnih razlogov volil Pahorja. če je le mogoče, se je namreč treba otrest primitivnih SDS jurišnikov in njihovih SNS služabnikov, v nasprotnem primeru lahko postane naše ljubo Podalpje kar za nekaj časa povsem neprebavljiva čobodra.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Pravila morajo biti jasna in postavljena dovolj vnaprej, ne pa prilagojena trenutni situaciji. Tako vsa volilna zakonodaja mora biti sprejeta vsaj eno leto pred volitvami, tako da je dovolj časa, da se stranke, ki ne zaupajo “bianco glasovnicam” poslanim v tujino, na to rešitev pritožijo. No, kljub temu dovolj dolgemu obdobju državni zbor ni uspel najti boljše rešitve od te na zaupanju temelječe.

    Podobno ne pride v poštev, da se organizira soočenje treh po abecedi zadnjih parlamentarnih strank. Lahko pa se organizira soočenje treh strank, ki jim ankete kažejo najbolje. Vendar bi takšno soočenje morali napovedati vsaj nekaj mesecev vnaprej, ko še ni čisto povsem očitno, katere bodo te tri stranke.

    P.S. Predlagam, da organizirate soočenje med GG, Zmagom Jelinčičem, Janezom Janšo in Bajukom.

  • ervinator je rekel/-la:

    ATOS, naštel si drugo ligo, medtem ko so prva liga Jelko Kacin, Aleš Gulič in Slavko Gaber.

    GG je na enak način inteligenten kot Zmago Jelinčič, le boljši marketing ima in višjo formalno izobrazbo. Od takšnega ne gre pričakovati, da bodo dejanja sledila besedam, ampak bodo neumnostim sledile le nove neumnosti.

    Igor, v tvojem usranem Zaresu ste najprej sprejeli povabilo (in pogoje) Vesti, potem pa brez smiselnega razloga odpovedali. A res ne vidiš, kako bedna je po tem tvoja sugestija, naj Vest določi drugačno četverico?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Ervinator, ne dovolim, da me žališ. Ne na Razgledih, ne na Vesti. Kolikokrat še moram to ponoviti? (Uporabljaj argumente.)

  • ervinator je rekel/-la:

    Igor, ne bluzi. Če vidim tvoj Zares kot usrano stranko, tega ne rabiš jemati osebno.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Komentar je bil izbrisan na željo komentatorja.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Prosim admina, da izbriše moj zgornji komentar. Napisan je bil v afektu. Težko prenašam Ervinatorjeve žaljivke.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Saj si jo razložil. Kletvico namreč. Opraviči se tistim, ki verjamejo v Boga, pa ti bo pol oproščeno. Če pa zares želiš brisanje, ti bomo po našem internem posvetu to morda omogočili.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Ja, prosim za brisanje. Grdih kletvic načeloma niti ne citiramo.

  • ervinator je rekel/-la:

    Igor, ti vero v (krščanskega) Boga primerjaš z vero v GG?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Ne, Ervinator. Vere v Boga (kjer se večina Zemljanov strinja, da je eden in torej ne krščanski, muslimanski ali ne-vem-čigav) ne primerjam z zaupanjem voditeljem političnih strank. Na zgledu dokazujem, kako se stavek zelo spremeni, če vanj vrineš osebni zaimek. Kako kletvica postane osebna.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Igor, komentarja ne zbiršemo do takrat, dokler se ne javi tisti, ki si ga užalil. V redu?

  • kinky tone je rekel/-la:

    Jaz sem za naše.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Se bo oglasil dobri Bog sam?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    OK, Denis. Mogoče so pa komentar vsi pravilno razumeli. Čeprav ljudje kar precej požremo, preden se prvič pritožimo. (In jaz delam v šolstvu, kjer se zgodi, da se začasno “podrejeni” ne odločijo protestirati.)

  • Dobri Bog Sam je rekel/-la:

    ok, naj bo, kar pobriši.

  • vrana je rekel/-la:

    janša se upa soočati samo s Pahorjem, ker pred Golobičem se skrije pod mizo.

  • vrana je rekel/-la:

    Danes na POP TV je Golobič janšo čisto uničil.

  • sproscena.slovenija je rekel/-la:

    Pahor pa je na žalost odšel domov kot poraženec. Tako se pa žal ne da zmagati.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Hvala, Denis, Vest in Dobri Bog. :-)

  • M* je rekel/-la:

    Heh vrana. Ne vem s kakšnimi očali ti gledaš, ampak danes je bil uničen (od štirih relavantnih) samo en osebek. Nesojeni vodja, samooklicani bodoči mandatar. GG pa se je izkazal kot edini sposobni vodja naše kvazi-levice. O uničenju JJ bomo lahko sodili šele po kakšnem soočenju 1-1.

  • ribič je rekel/-la:

    vrana;
    ja,podatki to potrjujejo.Janša bo jutri odstopil

  • sproscena.slovenija je rekel/-la:

    Ampak GG trenutno ni dovolj močan. Morda se v 4 tednih lahko okrepi. Vsekakor je bil danes boljši. Vendar pa so vsi trije na levici egotripi in vlečejo voz vsak na svojo stran, ker bi vsak rad zmagal. Stopiti bi morali skupaj. Stolčki se pa delijo potem, ko zmagaš. Danes je bil najboljši GG, za njim KK, šele nato Pahor. Ni mu zastonj lil švic po čelu ves čas. Tole pa zahteva tehten premislek. Samo na plave oči ne bo zmage… Žal je treba biti pošten in to priznati.

  • ervinator je rekel/-la:

    “Na zgledu dokazujem, kako se stavek zelo spremeni, če vanj vrineš osebni zaimek.”

    Ne razumem, kje naj bi jaz vrinil kak osebni zaimek oziroma zakaj bi ti to počel, in kako ti je uspelo vero v stranko (oziroma v GG) do te mere poosebiti, da si zato užaljen. Domnevam, da spet nekaj v tri dni pišeš - kot že mnogokrat.

  • ribič je rekel/-la:

    ČE in ko BO (če sploh) golobič sposoben našutirati udbaške nadšefe tipa Vajgl,potem lahko pride resno v špil.Ta osebek je res preveč

  • Gandi je rekel/-la:

    Skoraj vsi mediji so nas pripravljali na “težko, “grdo”, “umazano” in ne vem še kakšno volilno kampanijo. Zdaj se je začela. Bojim pa se, da iz te kampanije ne bomo mogli razbrati bistva in ta je, da ne Janez, ne Borut in ne Gregor nam ne pokažejo, kakšne cilje si moramo kot država postaviti. Imeli bomo 30 dnevni resničnostni šov v koprodukciji RTV-ja, POP-TV-ja in drugih medijev, kjer bomo namišljeno glasovali, kdo nas je bolj prepričal in se drugi dan s sodelavci pogovarjali v smislu - ej ta Janša mi gre na bruhanje, ej Golobič se je pa izkazal, a si ti vidla kako se je Pahor potil itd. Uživajte v njem, saj potem ko bo konec, se bomo skupaj “tolažili” ob misli, da ima narod takšno oblast kot si jo zasluži (ne izvoli!!!).

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    Zakaj Golobič ne želi takšne vrste skonstruiranega soočenja, Janša pa zelo?! Jah, zakaj neki???!!!

    Janez Janša je edina moč desnice in edina moč SDS-a. Ostale stranke so propalice na celi črti. Javnost noče Bajuka, hoče pa SDS oziroma Janšo, kakor je danes pokazala anketa po oddaji soočenj na POP TV! Ker je Bajuk odigral prej vlogo finančnega ministra kot pa glavo stranke NSi, je neverjetno paradoksalno interesantno, kako si ljudstvo želi še en mandat vlade z Janšem na čelu, čeprav ne mara finančnega ministra, ki je pravzaprav ikona vseh vodenih debat o mizeriji rezanja “kruha in pogače” na današnjem soočenju. Javnost si torej reče, Janša nas bo popeljal boljšim časom naproti, prepričal nas je, nad finančnim ministrom v njegovi vladi smo pa zgroženi. Kako lahko označiš finančnega ministra za najmanj prepričljivega, predsednika vlade, ki se je že poslavljal od ministrov za manjše “zlo”, od Bajuka pač ne (”DEMOS” zaveznik par ekselons), pa občuduješ, mi ni jasno in mi ne bo nikoli, razen v kontekstu vprašanja, kaj je s slovenskim narodom … A samo še poskočnice posluša in beden afengunc gleda, pa bolj malo misli, po smernici “vladno” sproščene nacionalne televizije. Očitno je uspelo. To samo tako, za vmes.

    Golobič se po mojem mnenju zelo dobro zaveda, da Janši retorično lahko parira. Katarina Kresal je zelo nekarizmatična govornica in njen pristop je naravnan izključno na metanje blata v Janšo in njegovo vlado, prav nič pa ne izpostavlja kakšne morebitne prednosti LDS-a, pri čemer jo Janša hrusta za mimogrede. Pahor ni slab retorik, vendar ne obvlada podatkov, saj se s temi zadevami ukvarjajo bolj njegovih nekaj zelo aktivnih poslancev itd., na kar ga Janša konstantno lovi. Ko Golobič izjavi, da noče bit žrtev Janševih igric, da bi izpadel kot velečastni car, ki ga napadajo trije volkovi, evo, pa zmore premagat vse, to izjavo razumem takole: Golobič je močan in parira, Pahor ima šibko točko, Kresalova vleče navzdol, zato bi Golobič v taki postavi težko prišel do izraza, kot bi želel, ker se bosta tudi druga dva prvaka levice borila za pozornost, medtem ko bo imel Janša ves prostor zase … Ne bo ga tlačil navzdol z izjavami in mu kradel prostor noben Bajuk, še manj kakšen Šrot z izrabljanjem svoje pozicije bratu Štrotu v bran, niti klovnovsko razpoložen Erjavec. Super!!! Kaj boljšega za Janšo. On je retorično močan, Golobič se bo pulil za besedo, se otepal sence lastnih zaveznikov na levici in se moral celo bremzat, da ne degradira na primer Kresalove (ali Kresalova z neumestnimi popiš protiargumenti pokvari kakšno “resnico” v odzvenu) ali celo kdaj Pahorja ne osramoti s kakšnim podatkom več in tako ne more neobremenjeno parirat neobremenjenemu Janši na drugi strani! V kolikor bi imela osebno s takšnimi medijskimi “pripetljaji” že izkušnje, kar jih Golobič brez dvoma ima, bi se tudi jaz takšni igri, ki ima zelo malo s pravo naravo vsebine, pa veliko več z manipulativnimi prijemi, izognila.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Mogoče imaš celo prav Simona, ampak ne umakneš se iz igre potem, ko si vanjo že privolil. To je bistvo!

  • GregorGolobič je rekel/-la:

    @Denis Sarkić
    To ne drži. Stvar ni bila nikoli dorečena - kljub tipično novinarskemu izigravanju udeležencev v smislu: “vsi drugi so že potrdili, samo ti še manjkaš”. Na neki točki se pač takšna igra obrne proti - razumljivo - preveč razgretemu igralcu, ki ima vse bolj pred očmi samo še interes medija. Kar je povsem legitimno. Le da imamo drugačne - a nič manj legitimne - interese tudi drugi, sploh ko gre za predstavljanje strank kot takih. Osebno mi je žal, da se je izteklo tako - tudi zaradi Vesti, ampak razloge bo treba poiskati bolj samokritično. In se zavedati, da so, ko na nekoga uperiš kazalec, vsaj trije drugi obrnjeni nazaj proti tebi. Kakorkoli: ta ponesrečena zgodba je končana. Več uspeha v prihodnje - kampanja se je navsezadnje šele pričela!

  • Štrigon je rekel/-la:

    Pred 25-timi leti sem bil v armiji.
    To je bilo leta 1983. Začela se je kuhati “mineštra” !
    Albanci so ropotali, Srbi so ukazovali, Slovenci so se prebujali.
    Pa kaj čem nakladati, vsi vemo kako je to bilo.

    Vedno sem bil skeptičen glede te prebujajoče demokracije.
    To pa zaradi izkušenj, ki sem jih imel pri druženju z italijansko mladino.
    Oni so vse to imeli desetletja pred nami in niso bili ravno navdušeni.
    No bili smo mladi in vse je bilo zelo cool.
    Neglede na okoliščine je bila kultura tisto gorivo, ki je poganjalo mladino po celi zahodni Evropi.

    Danes vsega tega ni več. NIČ VEČ.
    Ko poslušam strankarske veljake imam občutek, da poslušam eno in isto osebo v različnih preoblekah. Hudič ?Ja, čisto verjetno je to hudič……

  • ervinator je rekel/-la:

    Razkorak med podporo govorcu in oceno njegove prepričljivosti skoraj nič ne pove o slovenskem narodu, narodovem glasbenem okusu in programski zasnovi nacionalne televizije. Pove pa zgornja ocena veliko o neki zafnani spletničarki, ki ima probleme z branjem in ki zna debatirati le s svojimi smešnimi konstrukti. Govorec ima lahko prav ali narobe, vendar pa zna svoj prav (ali narobe) prepričljivo ali neprepričljivo predstaviti. Bajuk ima lahko prav, vendar z antipatičnim pogledom in žuganjem kazalca namesto vsebinske pozornosti požanje retorični odboj. Golobič ima na drugi strani lahko narobe, vendar bo z prodornim glasom (čeprav večino časa piska podobno kot Bajuk) in otročjim ponavljanjem pri večjem deležu gledalcev požel prikimavanje. Drugače povedano: anketo, ki meri prepričljivost govorca, ni smiselno za vsako ceno interpretirati kot ocenjevanje uspešnosti njegovega dela.

    Da Golobič pri odpovedi sklenjenega dogovora izpade kot veličastni car, lahko izjavi samo težek vernik v njegova lik in osebnost. Če je Pahorjeva slabost, da je slab s številčnimi podatki, pa Golobič ni dosti boljši od njega. Na popteveju je ponavljal Zaresovo demagogijo, da so novo ustvarjena delovna mesta zasedli večinoma v gradbenem sektorju. To preverljivo ni res. Ampak, ali bodo verniki Zaresa ta podatek preverili? Bodo kdaj priznali zmoto? Ne, postregli bodo z novo demagogijo. Hvalospev Golobiču, da se mora otepati sence lastnih zaveznikov na levici in se celo bremzati, da jih ne degradira, priča o zares visoki močni veri. Priča o tem, da se imajo določeni zaresovci ne samo za več kot člani drugih strank, ampak tudi več kot drugi člani iste stranke. Zaresovci so polni sami sebe tako zelo, da jih tudi skrajno samoomejevanje ne zadrži na Zemlji. Napovedujem, da bolj ko se bodo Zaresovi funkcionarji pojavljali v televizijskih soočenjih, bolj jim bo javnomnenjska podpora padala.

  • Revolucija je rekel/-la:

    Golobič je čudežni deček. Še pred eno uro na POP TV, zdaj pa tukaj komentira.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Ervinator, medtem ko Golobič je javna osebnost, Simona Rebelj to ni.

    NEHAJ ZMERJATI.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Pardon, Rebolj seveda. Sorry, Simona. Čeprav drži tudi, da si pravi Upornik (Rebel).

  • ervinator je rekel/-la:

    Da le ni Rabelj.

    P.s.: Igor, NE BLEBETAJ!

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Torej, po zapisanem sklepam, da Gregor Golobič pride na soočenje obljub na Vesti. Kakšno sestavo pa si želite, isto kot smo jo že predlagali, si jo lahko sploh izberemo sami ali moramo povabiti še koga, da boste težje prenašali vročino našega malega studija in boste vsi zakuhali, morda celo tako kot so nekateri na soočenju POP TV? Mi smo voljni, pa vi?

  • xxx je rekel/-la:

    Čeprav sem rekel, da letos ne bom šel na volitve me ob vsem sranju zopet rahlo prijema, da bi šel in volil proti.

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Soočenja so za parlamentarne stranke poštena in jih je dovolj, Golobič ima kot maziljenec prevladujočih rdečih novinarjev popolnoma dovolj pokritja (zaradi reklam Laškega in Denisove osebne preference je tudi najpogostejši obraz na Vesti); to ihto s katero se bivšega glavnega kadrovnika državno nadziranega gospodarstva potiska v ospredje gre razumeti v tem kontekstu. Toda pred Golobičem je s trdim delom zasluženo Borut Pahor in ne bi bilo prav, da bi preskakovali vrsto.

    Namesto skrbi za nekoga, ki ima na svoji strani oba najmogočnejša medijska koncerna in veliko večino tranzicijskih tajkunov bi bilo mnogo bolje razmišljati o zapostavljenosti zunaj- parlamentarnih strank na soočenjih. Jaz tam nisem videl še niti enega predstavnika stranke, ki ne bi bila v parlamentu - torej nobene resnične alternative ali spremembe, le reciklaže in politike, ki se razglašajo za nedolžne, kot da ne bi bili del svojih strank in bi se pisalo leto 0.

  • FactiBruti je rekel/-la:

    Očitno so zunajparlamentarne stranke za soočenja irelevantne, g.Štih. Mimogrede, kako napreduje zbiranje podpisov?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Tomaž Štih, najpogostejši obraz na Vesti? Osebna preferenca? Tukaj si pa brcnil v temo. Vtipkaj v naš brskalnik Golobič, Janša, Kresal ali Pahor, poglej rezultat, potem pa pametuj! Govoriti na pamet se na Vesti ne obrestuje, moja osebna preferenca pa tudi ni Golobič ali Zares, ne zato ker imam drugo, ampak ker je nimam! Če pa si tako pameten, potem pa nam ti povej, kdo bi se rad oglaševal na naši spletni strani, saj oglase še vedno potrebujemo!!!

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Denis, na predstavitvi knjige XYZ ste sedeli en meter od mene in kolegom novinarjem razlagali, zakaj sovražite Janeza Janšo. Vaše besede: ker vam je z nepreferenčno oglasno politiko državnih podjetij znižal plačo na Mladini. Saj vem, saj vem. V mislih ste imeli čebelarja.

    Raziskavo vsebin na vesti smo vam z veseljem pripravljen operativno pomagati izvesti. Lahko vam pripravimo pogoje za filter, ki bo članke razvrščal levo/desno, naš team pa lahko tudi izvede ustrezne operacije na vaši podatkovni bazi. Sami se tega ne morete iti, ker boste izpadli neresno kot Delo - potrebujete neodvisnega zunanjega presojevalca.

    Glede vprašanja o podpisih - zbiranje je zaključeno, zdaj nas čaka registracija in štiri leta zunajparlamentarne opozicije, hvala za skrb. Upam, da ste poslali svojega? Vidim pa leta 2012 veliko težavo, če se bo predvolilna soočenja zapiralo za zunajparlamentarce. Kako naj potem stranka pride na ta soočenja? Obstaja splošen odpor proti dvostrankarskemu sistemu; ampak delamo pa v smeri proti njemu. Če soočimo le parlamentarce in eni izmed njih izpadejo iz igre ter tako nadaljujemo leto za letom…ne potrebujemo inženirske diplome, da bi vedeli, kam to pelje? Čez osem let pa se bomo pogovarjali, kako je bil za to kriv “drekavac iz tunela” in ne mi sami in kako je z demokracijo vse narobe, mi pa s tem nimamo nič. Najglasnejši v svojih kritikah pa bodo spet tisti, ki danes iz dnevnopolitičnih vzgibov in navijaštva govorijo, da zunajparlamentarci (tisti, ki bodo na volitvah sodelovali) niso relevantni.

    Meni se zdi, da to pelje k štiriletnim menjavam piarovcev na čelu strank in spremembi imen in grafičnih podob obstoječih parlamentarnih strank ter gradnji novih strank le iz obstoječih (da se že v startu pridobi status parlamentarne stranke). Takšen sistem brez konkurence sam sebe korumpira in uredniki bi se morali potruditi najti načine, kako narediti zunajparlamentarno sceno zanimivo; ne pa se pustiti voditi vzgibom, ki so normalni in so v vsakemu izmed nas in jim večina ljudi v nekem trenutnu tudi podleže, niso pa pametni in premišljeni.

  • FactiBruti je rekel/-la:

    Oh, saj bi podpisal, saj bi.

    Potem pa sem slučajno videl Negativno propagando 4 in se namesto (poznega, ampak iz srca) podpisa raje nasmejal. Vam, g.Štih. “Glupa” K.Kresal vam je v današnjem Delu manj “humoristično”, ampak dosti bolj kulturno odgovorila.

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Vprašanjce:A je ervinator-slučajno grims??

  • Štrigon je rekel/-la:

    Volilci in volilke pojdite na volitve !!
    Če ostanete doma, bo vaš “ne-glas” vseeno vplival na izide.
    Procent se bo namreč računal na drugi osnovi.
    Če nočete volit nikogar, ker ne najdete “sorodnih duš”, enostavno popackajte volilni listič.
    Popravte me, če se motim.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Štih, sovražim??? Jaz ne sovražim nikogar, kaj šele Janšo, prej obratno, morda on ne mara mene!!! Na ultra glupi predstavitvi knjige Ane Jud v Jazz klubu je bilo, spomin mi žal ne peša, o kaznovalni politiki z oglaševalci do Mladine, pa nisem govoril zaradi mojega odnosa do Janše, ampak o mojem argumentu, zakaj sem podpisal novinarsko peticijo! In za tem še vedno stojim!

    Vaš tim naj sledi mojim navodilom, v brskalnik naj vtipka iskalne pojme in potem pametuje o nekih hudih raziskavah! Pa ne mi govorit o uravnoteženosti levo-desno, ker sem na to uravnilovko ministra za kulturo in ostalih pametnjakovičev (npr. Branko Grims) alergičen, še posebej ko pogledam na našo podstran Volitve 2008, kjer je cela kolumna ene stranke prazna!!!!!! Pa imajo vsi proste roke pri izbiri tem, besedila in tona!!!

  • Zmagovalec je rekel/-la:

    Podpiram Janšo, Pahor pa se mi smili, ker na njegov račun pridobiva Golobič. Očitno se izpolnjuje želja Milana Kučana, da na levici zavlada njegova stranka (Zares), za katero je padla ideja na kosilu Kučan - Jankoviććć - Golobič.

  • Zarsova Vest.si je rekel/-la:

    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI
    ZARES= VEST.SI

  • lucko je rekel/-la:

    Jp SDS gre v koalicijo z SNS… To se vidi po strankarski spletni masineriji v teh videih… SNS ne more biti vec glas upora… Ce ze mora biti kdo glas upora, naj bo Lipa

  • lucko je rekel/-la:

    Pa tudi spletni jurisniki so zelo prisotni…

  • Revolucija je rekel/-la:

    SDS=SNS

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Zarsova Vest.si ??? Bo potrebno pisati z glavo, ne pa po nagonu, ker hitro pride do napak … Pravilno je nekako takole Zares (in ne Zars) < Vest.si

  • roman je rekel/-la:

    SLAB DAN NINJA’?
    Čudim se da ni nobenega prispevka o včerajšnem soočenju.Slaba predstava levice?
    Pahor je popolnoma pregorel.Tip politika ki dela samo na svoji zunanjosti in napihovanju se kmalu izkaže da je brez vsebine.On se bolje znajde v oddajah tipa as ti tut not padu in na naslovnicah Lady.Pahor se je izgovarjal da ima slab dan,ampak politika ni športna tekma.Če si politik na pomembni funkciji moraš v dobro države delati vsak dan!

  • Lolek je rekel/-la:

    Golubič bo še mel dost šans Janšo pojest … NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :)

  • Lolek je rekel/-la:

    Če ga bo vsakič tako “pojedel” kot včeraj, si “obrijem guzu” …

  • ervinator je rekel/-la:

    Simpatikus … Glede na to, da nič nimam s SDS ali katerokoli stranko, očitno nisem Grims, kajne?

    Se pa na tem mestu opravičujem vsem, ki so zaradi mojega pisanja na kakršenkoli način užaljeni.

  • Štrigon je rekel/-la:

    Ja res, včeraj je Pahor popolnoma pogorel…. Najbrž se je zato tako potil.
    Nisem pa si predstavljal , da ima tako malo znanja in sposobnosti pri analiziranju
    družbenih pojavov.
    Samo poglejte Golobiča , kako hitro odreagira na podobna vprašanja.
    In moram priznati, da me Golobič z svojimi argumenti prepriča.
    Rad bi volil SD, toda jih ne bom prav zaradi Pahorja.

  • Filip Z. Podlipnik je rekel/-la:

    Na 2:50 si ga Janša kar pošlata - pod mizo! > http://www.youtube.com/watch?v=5YQWwGMxbEk

    Na 4:49 Janša govori angleško - slabše kot kakšen srednješolec (pa še kdo iz njegove “opcije”).

    > http://www.youtube.com/watch?v=2GzByY9a7M4

    Pacek, JJ!

    PS: “Ima kdo Golobiča v angleščini”? d:-O

  • Filip Z. Podlipnik je rekel/-la:

    MB župan (SLS) pa nima tolko možganske župe, da bi znal črkovati po slovensko ali angleško (po slednje zgleda hoče) MTB: 1:02 in 2:40 > http://www.youtube.com/watch?v=43daADn3VnA

  • Filip Z. Podlipnik je rekel/-la:

    Denis!

    Na http://www.youtube.com/watch?v=K6tYe7Cmn6U&NR=1 Marjan Podpoštenjak, pardon Podobnik, ponuja stavo 10:1 (na tisočaka evrov), da bo SLS prebila 10 % na teh volitvah.

    Mater, če bi vedel takrat, bi stavil.

    A ga lahko vprašaš, če stava še velja?

  • lib je rekel/-la:

    torej po novem se voli GG-ja,….GG novi vladar,…!!

    razen če mu podpora zdrsne preveč!!

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    @ Denis Sarkić:
    Če sem prav razumela, se je eno takšno soočenje že splaniralo pod okriljem Večera, kamor pa Janša ni prišel, čeprav so bili ostali trije akterji zbrani. Kdo se zdaj boji koga in zakaj enkrat eden enega, drugič drugi drugega? Povsem razumem, da ste na Vesti jezni, saj to nobenemu mediju ne bi bilo v veselje. Logično. Hotela sem samo opozorit, da se mi pretirano kazanje s prstom na Golobiča kot erste klase politikantskega bojazljivca proti Janši ne zdi najbolj uravnotežen pristop glede na celoto dogajanja. Osebno pa menim, da Golobič že v imenu etike ne more izklepetat vam pred mikrofonom vseh razlogov za svojo potezo. Pa tudi zavoljo ohranitve korektnih odnosov na levici, ki obeta možnost močne koalicije, v kolikor med drugim Janši ne uspejo kakšni demagoški pristopi, ki bi sprožili, da se na levici kar med sabo skregajo v bitki za stolčke v parlamentu in s tem oslabijo “vero” levo naravnanih volivcev, da se odpravijo na volišče. Ta pripetljaj je pač delček mozaika znotraj narave predvolilnih manevrov, pri čemer ste vi kot medij malo ta kratko potegnili tokrat, kar pa seveda mene kot državljanko manj brezprizivno boli kot tebe, ki si se pripravil na projekt in si ne želiš izpasti kriv za propadel podvig na Vesti (kar je spet razumljivo) … hehe …

    @ervinator:
    Da se ti ljubi?!!! A si nisva vse medsebojne simpatije že povsem dovolj jasno izkazala … hehehe … Čemu tratiš moj čas?!

    Osebno se bom izognila kakšnim žmohtnim oznakam tvoje pojavnosti, ker menim, da mi je v takšnem primeru izpod časti.

    Vse, kar si popametoval o naravi retoričnih spretnosti, brez dvoma lahko drži in se strinjam. Obstaja samo en mičken problemček, da korektnost in verodostojnost tvojih konstantnih pisarij vladi v podporo zgrmi v prepad, ko pri pojasnjevanju možnih retoričnih manipulacij v negativen kontekst pač zajemaš izključno Golobiča in Pahorja kot primer … primere, kjer ima protagonist prav, a ubožčka kreteni ne razumemo, niti ne poslušamo, pa zasedajo izključno akterji na desni. Precej nekorektna in smešno prozorna obravnava, ki zato izgubi na vrednosti posebne pozornosti.

    O gorečih vernikih s tabo ne bom razpravljala, saj sem te sploh opazila in se odzvala nate pred kratkim izključno zato, ker se mi je po tvojih neštetih komentarjih Janši v zagovor tvoja gorečna vera zazdela že prav nadležna. Pa sem malo špiknila. In verjemi, da nisem tako butasta, da bi si delala utvare, da boš kaj manj goreče zaljubljen v bodoče ne glede na kakšne tehtne protiargumente kogar koli že. Osebno pa moj namen ni bil neomajno zastopat Golobičevo potezo kot sveto in brez utemeljene pripombe, ampak samo predstavit še druge vidike možnega vpliva na takšen razplet, ki pač že ima svojo zgodovino taistega prekljanja okrog medijskih form sestave gostov.

    To, ali so Zares nekaj več in za kaj se imajo blablabla … je plod tvojih halucinacij na moje argumentiranje in ni treba nič demagoško zlorabljat po potrebi za sekanje po stranki. Konec koncev, koga briga, za kaj se kdo ima, saj ne obravnavamo natečaja za najbolj skromno in ponižno bitje, ki se ljudstvu v veselje ponižuje, da se to lažje identificira z “ikono” in izraža brezmejno naklonjenost transformaciji lastne samousmiljene biti skozi medijski pojav, ki se lahko zaradi tega simptoma celo dobro prosperira. Eno podobno taktiko smo spremljali tudi v zadnjem soočenju, ko se je Janša Sloveniji izpovedal, kako pozna revščino še iz otroštva, kot da bi to pomenilo avtomatsko posebej naznačen čut za socialna vprašanja. Še sestrico je vpletel. Kot da je kakšen Donald Trump ikona čuta za revščini podvržene Američane. Prej je ikona častilca grebatorskih in neusmiljenih … po njegovi trapasti oddaji in drugih medijskih izjavah sodeče. Moje mnenje pa ostaja enako. Golobič bi lahko na primer v trenutku, ko je Janša Pahorja spotaknil na naštevanju prevzemov, izrabil priliko, da pokaže svoja “jajca” na Pahorjevi glavi, a je svoje povedal malo kasneje, ko se je zadrega razpihala znotraj debate in “ustregel” Janši z določenimi natančnejšimi podatki o netransparentnih “razprodajah”. Peče na primer, pričakovano, je butnil tudi Pahorja frontalno. Kar se ponavljanja o zaposlovanju znotraj gradbeništva tiče, osebno nisem opazila, da bi Golobič ponavljal samo to, ampak je bil le eden izmed stavkov, ki jih je izrekel in dvomim, da bi šlo natančno preverjanje tvoji tezi v prid. To je sicer že stara zgodba, ki se navezuje tudi na pospeševanje kazalca o gospodarski rasti … zagotovo pa ni edini razlog. Nekaj resnice je tudi v spremembi metodološki pristopov, ki je bila omenjena ( ne glede na javkanje, da gre za evropsko primerljive pristope … sprememba naredi svoj vpliv na rezultate), nekaj tudi v pritiskih na prijavljene na zavodu za zaposlovanje, ki ne morejo več tako zlahka odklanjat določena porazno nizko plačana dela, komaj nekaj malega višja od socialne podpore, kot svojemu profilu neprimerna itd. Problem je v tem, ker brezposelnost sploh ni največja katastrofa v primerjavi z izjemno nizkim standardom najslabše plačanih v primerjavi z rastjo cen in siceršnjo povprečno plačo po evropskih merilih. Zaposlitev za nekaj več evrov od socialne podpore pač ni rezultat velikega uspeha pri vprašanju kakovosti življenja Slovencev. Jebi ga! Seveda bom pa zelo vesela tudi tvojih natančnih dokazov, kako katastrofalno zmotna je Golobičeva izjava o zaposlovanju v gradbeništvu. Ti si zadevo za razliko do nas, butalcev, sigurno natančno preveril in imaš dostop do najbolj preverjenih informacij in brez dvoma nisi zgolj verjel Janševim besedam, da ni res. Meni je pač vseeno, ker me bolj zanima dejanska kakovost življenja Slovencev in njihovih plač. Brezposelnost se da pa statistično nižat na prenekateri način. Tudi z legalizacijo prostitucije na primer … hehehehe …

    Kar se tiče naslanjanja na rezultate anket, drugega pač nimamo. Seveda so možna takšna in drugačna odstopanja, ki jim botrujejo različni razlogi, vendar drugega nimamo kot opore za možno razpravo. Skratka, ti nimaš nobenih dokazov, da je realna slika drugačna, lahko izražaš samo mišljenje, da so Slovenci v resnici z delom finančnega ministra zadovoljni …hehehe …

    Hvala za klepet in nasvidenje … ciklanja v brezplodne rafale s koncem tam nekje po sestavi nove vlade si pa ne morem privoščit. Tale spis je po mojem več kot preveč … hehe …

    @Igor Đukanović:
    Te pripombe ne razumem dobro. Če misliš na anonimnost na spletu, sem preverljiva oseba v identiteti, tudi preko določenih javnih medijev. Seveda bi se pa lahko kdo podpisal kot Simona Rebolj enako, kot se je lahko nekdo drug poimenoval za Gregorja Golobiča. Stoprocentni bit pač ne moremo.

    Lp

  • doajen je rekel/-la:

    Iz tega intervjuja - predvsem zadnji del - se lepo kaže način vladanja ki ki bi veljal pod GG. Vprašuješ po hruškah on tebi o bananah. Če nimaš argumentov, je brilajntna forma - dikcija (kar naj bi GG imel) še večji avtogol. Groza, Gregor!

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona, tukaj je odgovor, ki ga nisi želela in ki ti je izpod časti.

    “O gorečih vernikih s tabo ne bom razpravljala, saj sem te sploh opazila in se odzvala nate pred kratkim izključno zato, ker se mi je po tvojih neštetih komentarjih Janši v zagovor tvoja gorečna vera zazdela že prav nadležna.”

    To je tipični konstrukt, ki sem ga že zanikal. Pišeš o neštetih komentarjih Janši v zagovor, vendar boš pri meni težko našla katerega. Glede na to, da si obiskala tudi moj dnevnik, je zgražanje nad takšnimi očitki upravičeno.

    “To, ali so Zares nekaj več in za kaj se imajo blablabla … je plod tvojih halucinacij na moje argumentiranje”

    O tem sem pisal, že preden si se pojavila ti s svojimi argumenti. Spletni svet se ne vrti ves čas samo okoli tebe.

    “Kar se ponavljanja o zaposlovanju znotraj gradbeništva tiče, osebno nisem opazila, da bi Golobič ponavljal samo to, ampak je bil le eden izmed stavkov, ki jih je izrekel in dvomim, da bi šlo natančno preverjanje tvoji tezi v prid.”

    Tega, kar tukaj zanikaš, sploh nisem napisal. Sicer pa, kadar sem v dvomih, se ne sprenevedam, ampak preverim:
    volitve.24ur.com/clanek/novice/slovenija-odloca-ostra-vprasanja-za-prvake.html

    “Ti si zadevo za razliko do nas, butalcev, sigurno natančno preveril in imaš dostop do najbolj preverjenih informacij in brez dvoma nisi zgolj verjel Janševim besedam, da ni res.”

    Seveda sem preveril, podatki so javno dostopni.

    “Brezposelnost se da pa statistično nižat na prenekateri način. Tudi z legalizacijo prostitucije na primer … hehehehe …”

    Zakaj pa ne?
    Sicer pa je brezposelnost eden tipičnih problemov demagoške opozicije, saj ji tudi primerjava po metodologiji ILO ne ustreza, ker pač kaže sliko uspešnosti.

    “Kar se tiče naslanjanja na rezultate anket, drugega pač nimamo.”

    Ankete so načeloma že v redu. Ampak ti odgovore na določeno anketno vprašanje interpretirala, kot bi šlo za neko drugo anketno vprašanje.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Simona, oprosti. Nisem sumil in ne sumim, da se predstavljaš s svojim pravim imenom in priimkom. Hotel sem povedati le, da so politiki (zaradi svoje velike moči, da za nas pomembne reči ne izpeljejo slabo) dolžni prenašati kritiko in požreti tudi kakšno pikro.

    Ostali neprofesionalni komentatorji nismo dolžni prenašati žaljivk.

    Ervinator, tvoje opravičilo sprejmem, a pričakujem, da to pomeni dober obet za v bodoče. Torej, da me jutri in v bodoče ne boš obkladal z neprimernimi pridevniki.

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    Igor Đukanovič:
    Aha … razumem … (opravičilo pravzaprav nepotrebno, ampak sprejeto) je nekaj logike v tem, sigurno, a kaj ko se komentatorji na netu večinoma prihajajo predvsem mesarsko klat po vzorcu levo - desno in je drugačna slika približno tak mišn imposibl glede na trenutno stanje Slovencev, kot bi bila koalicija SDS in SD, pa če bi se formalno vzpostavila ali pa ne … zato dvomim, da se bo tvoje pričakovanje dobrega obeta tudi v primeru ervinatorja v bodoče uresničilo … hehehe … kar pa itak veš.

    @ervinator:
    Uau, že nad stopnjo vljudnosti sem fascinirana in pozdravljam velik korak, ostalo si pa seveda po pričakovanju reinterpretiral. O tem namreč ne dvomim, da si Zares dojemal kot neupravičeno nadute že prej in da si prebiral članke in podatke ter si zapomnil predvsem tiste, ki podpirajo tvojo naklonjenost. In seveda si znan po internetnem “odvetnikovanju” za pozicijo, še bolj, je res, pa po internetnem “tožilstvovanju” proti levici … hehehe …

    Tik na metodologije, ki naj opoziciji ne bi ustrezale, so zame podobna demagogija kot tik na GR, ki ustreza poziciji in tik na inflacijo, ki ji pač ne. Kot sem zapisala … metodološke manipulacije okrog brezposelnosti so sila nezanimive, dokler ima povprečen zaposlen z najnižjo plačo le nekaj evrov več od socialne podpore, vse skupaj pa je porazno neprimerljivo s povprečno evropsko plačo, česar pa ne moremo trdit za rast cen. Zato v naši državi prenekateri zaposlen izpade celo bebec. Bolje bi bilo, da ostane na socialni podpori (če mu rata) in porabi prosti čas za družino, otroke in kakšno delo postrani. Takšna slika namreč je spodbujanje za delo postrani, razen v kolikor se ne vzpostavijo vzvodi za prisilno delo za “socialno” ceno. In glede na omenjeno sliko dojemam bahanje z nižanjem statističnih kazalcev na nizko brezposelnost kot manipulacijo z državljani erste klase. Ker se pač ostale pomembne komponente kvalitete življenja nikakor ne ujemajo z razlogom za ponos in veselje. Žal. In to je hkrati moj odgovor na vprašanje “Zakaj pa ne?” V prispodobi na prostitucijo lahko odgovorim, da morda zato, ker si ne želim živet v deželi depresivnih kurb, namesto zadovoljnih žena in mater.

    Dvomim, da sem kaj posebej nekorektno interpretirala anketo. Finačni minister na zadnjem in predsednik vlade na prvem mestu, se meni zdi utemeljen razlog za opazko o nenavadnosti stanja, še posebej glede na izbor tematik v dotični oddaji. Se mi pa zdi na primer neprimerno, kar je v imenu profesionalnosti izletelo iz ust Mira Klineta na primer. Nekorektna se mi zdi izjava za javnost, da meni, kako so glasovale za Golobiča predvsem ženske, ker ga je ocenil za postavnega in čednega … haha … Takšne banalnosti pa še ne, ki se ne opira na nobeno raziskavo, niti na logiko. Tudi Janša se baje zdi babam čeden, da slavnega Pahorja ne omenjam. In še posebej neumestna je takšna izjava, ker so v povprečju vsi komentatorji ocenjevali Golobičev nastop pozitivno in v skladu z rezultatom, Pahorjev (čeprav je lep) pač ne. Kline me je brez povoda kot žensko užalil. Tudi zato, ker hkrati ni ocenil na primer skromno število glasov Kresalovi (bojda čedni) kot klikanje nekaj testosteronsko obsedenih moških. Torej je ženske ocenil kot manične trape, ki ne premorejo razumsko vsebinske presoje in v svoji neprevidnosti v izjavah nima nikakršne podpore ne v oceni drugih javnih komentatorjev, kaj šele v kakšnih anketah. Žalost in sramota za nekoga, ki se je v mediju pojavil kot strokovnjak za neko področje! Na primer.

  • Brujo je rekel/-la:

    Hej levica ? Kaj pa praviš na te Brejčeve epohalne besede:

    “SDS je bila 12 let v opoziciji in se ji ne bo nič zgodilo, če v naslednjem mandatu ne bo na oblasti. SDS ne potrebuje oblasti, ampak Slovenija potrebuje SDS na oblasti,” …….

    Malce sem zmeden. A bomo lahko šli na volitve ? A niso volitve volja ljudstva ?
    Kaj pa, če slučajno zmaga leva opcija, a bomo imeli popravni izpit ?

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona, lepo da za začetek priznaš vsaj en svoj očitek,

    ki ni imel veze z dejstvi in ki si ga navrgla zgolj za osebno diskvalifikacijo, ker si ti ni dalo natančno brati (citiram: O tem namreč ne dvomim, da si Zares dojemal kot neupravičeno nadute že prej in da si prebiral članke in podatke ter si zapomnil predvsem tiste, ki podpirajo tvojo naklonjenost.)

    In še, citiram:

    “In seveda si znan po internetnem “odvetnikovanju” za pozicijo, še bolj, je res, pa po internetnem “tožilstvovanju” proti levici … hehehe …”

    Drugače povedano, z menoj se absolutno ne strinjaš, in da mi lažje nasprotuješ, mi podtikaš pozicijo, ki v resnici ni moja. Zato večinoma debatiraš le o lastnih strašilih (konstruktih). Zraven mi v odgovor pišeš še stvari, ki me ne zanimajo.

    Nenazadnje, čudi me, da kot aktiven spletni pisec še vedno ne razumeš, v čem je problem tvoje interpretacije ankete s soočenja na Popteveju: interpretiraš jo kot odgovore na neko drugo vprašanje, in ne na tisto, ki je bilo dejansko postavljeno.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Ervinator, a poiščem linke na tvoje slavospeve Janši in besne kritike Zaresa na zares.si? Tiste iz lanskega leta. Bil si eden prvih komentatorjev na naši spletni strani.

  • ervinator je rekel/-la:

    Igor, ne sprašuj tako neumno, raje pojdi iskat.

  • ervinator je rekel/-la:

    P.s.: V mojih komentarjih in zapisih ne boš našel slavospeva Janši. Neumno se mi zdi že to, da mi kdo še vedno to očita. Praviloma so to tisti, ki v višave povzdigujejo Golobiča.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Ervinator, nič ni narobe s tvojimi slavospevi Janši in kritikami Zaresa. Narobe je, da se kljub očitnim preferencam poskušaš predstavljati kot nevtralni opazovalec.

  • ervinator je rekel/-la:

    Igor, ne predstavljam se kot nevtralni opazovalec. Nevtralnost v politiki je neumnost, v Stari Grčiji so nevtralcem rekli idioti.

    Škoda, da ne zmoreš debatirati o tem, kar kdo napiše, ampak si namesto tega izmišljaš medicinske zgodbe in druge konstrukte. Očitno si nad iskanjem mojih hvalospevov obupal, kar je edino normalno, saj jih pač ni. Takšnih hvalospevov, kot jih ti in Simona pišeta Golobiču, jaz sploh nobenemu politiku ne bi mogel, kaj šele Janši.

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    @ervinator:
    Hehehe … ne bluzi … vsaj stoj za svojo opredelitvijo … kot bi se je sramoval, porkaduš … no, saj razumem … ampak, ja, kot je zapisal Igor, pozicija nevtralnega opazovalca ti pa s takimi pisarijami res ne more uspet. Al’ s’ hecen. Kot bi se lovil za rep.

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    Mimogrede … a SDS bojkotira predstavitve svojih stališč na Vesti, da je njihov stolpec prazen, ali nimajo nič omembe vrednega za povedat?

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona, tvoj zadnji odgovor je sprenevedanje:

    ne podkrepiš svojih podlih obtožb, ampak si izmišljaš nove;
    spreminjaš temo debate, ker ne razumeš preproste anketne poizvedbe;
    ignoriraš moje pojasnilo glede Igorjeve temeljne zmote in se grizeš v rep.

    Če me je česa sram, me je takšnih debaterjev, kot sta vidva z Igorjem.

  • gorenjc je rekel/-la:

    Predvsem, če vidiš dve nasprotni si politični opciji………………. v eni vidiš izredno pozitivo, v drugi pa popolno nasprotje, torej samo negativo…………………je zagotovo (torej z vidika psihoanalize) samo eno, da si resno bolan, ali pa samo……………………..patološki fanatik. SISISISISI—–MONA, MONA, MONA

  • konec je rekel/-la:

    Kje se skriva velika rdeča podgana M.K?
    Slišal sem , da je imel skriti sestanek , kjer je organiziral nekaj “zelo” zanimivega (in burnega) za predvolilno kampanijo Zares-stalinistov in ostalih komunajzerjev?
    Kje je?
    Zakaj se nihče ne upa (svobodni novinarji), do njega in ga malo zbode ter povpraša kaj skrivnostno pripravlja (samo ne tako kot želi on - organizirani interviju, kjer on narekuje vprašanja novinarjem)?
    Sarkić ali bi bil ti v stanju narediti kaj takega?

  • AdrianaD je rekel/-la:

    Ne bi ukinili tega izrazoslovja o politikih prve lige in druge lige?

    Ker tudi novinarjev prve lige in druge lige nimamo, drzavljanov pa prav tako ne.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    konec, rdeča podgana??? Podgan ne iščem, da bi se z njimi pogovarjal. Kdo je rdeča podgana M.K.? Je to kakšen nov kuhar v filmu Ratatouille 2? Denis Sarkić se namreč pogovarja in dela intervjuje le z ljudmi! Torej?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Simona Rebolj, SDS bojkotira spletne volitve 2008 na Vesti.

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    @ervinator:
    Jaz sem svoje na to temo dovolj natančno zapisala in ni nič novega za dodat glede na tvoje replike, razen da ti predlagam branje v ponovitev … Tega, da ignoriram pojasnilo glede temeljne Igorjeve zmote, ne razumem. Saj nisem Igorjev odvetnik. Mislim pa, da se ne moti, samo ne ljubi se mu nabirat tvojih komentarjev po celi Vesti in ti jih kopipastat v dokaz, ker se verjetno tudi zaveda, da itak ne bi pomegalo, saj bi ti zadevice zagotovo utemeljeval in utemeljeval … Meni se tudi ne ljubi. Če bi bila pa gosta v kakšnih soočenjih, bi se mi pa ljubilo … hahahaha … Bomo raje rekli še kakšno več ob drugi priložnosti …

    @gorenjc:
    Bi lahko nehal delat sramoto Gorenjcem in se šel raje igrat s sošolci iz 3.ž. Nekaj malega o psihologiji se boš učil pa mogoče v srednji šoli. Potrpi.

    @Denis Sarkić:
    Hvala za odgovor. Se mi je kar zdelo in pove dovolj. Tole je namreč super ideja, ki ste jo izvedli. Samo malo me moti, ker ne morem zapret okenca, preden odprem naslednjega, pa mi prekrije pol tabele. Ali pa jaz česa ne štekam.

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona, od tebe spet nič vsebine, le podlo podtikanje. Ampak ker si potožila, da ne razumeš, ti pojasnim tvoj in Igorjev primer.

    Igor mi kot tipičen zaresovec že dolgo lepi en kup etiket, ki jih moram njemu na ljubo stalno zanikovati, ob tem mu pojasnjujem še pomen slovenskih besed. Eno takšnih podtikanj je le nekaj komentarjev višje, kjer Igor piše o nevtralnosti in opredeljenosti. Čeprav sem pojasnil, kako zgrešil, si iste obtožbe za Igorjem ponovila tudi ti. Če še vedno ne razumeš svojega problema, pa pojdi nazaj gor pogledat.

    Očitno je Igorju in tebi lažje obsojati, za resnico pa vama ni mar. Tebi sem na primer napisal povezavo na Poptevejevo oddajo, ker nisi bila prepričana, kaj je kdo rekel. Sklepam, da nisi šla preverit. Igor je sam napovedal, da bo šel iskat dokaze po komentarjih na Zaresovi strani. Čeprav ni ničesar našel, kar bi utemeljilo njegova podtikanja, mu vseeno verjameš, da se ne moti. Zato me je sram takšnih debaterjev, kot sta vidva.

    Seveda se ti “ne ljubi”. No, verjetneje je, da si poskusila, pa ti ni šlo. Poleg tega se v debati še nihče ni oglasil s pohvalo, zato boš svojo narcisoidnost raje kam drugam odpeljala na pašo. Dober tek ti želim!

  • Rock je rekel/-la:

    @ervinator, @simona,

    vidva se ne bosta nikoli zmenla ;), a ne vidita, da je to nemogoče.
    Vsak je na svojem bregu in ne odstopa, ni pripravljen odstopiti niti za milimeter, kaj šele prisluhniti. Vsak od vaju uporablja vse svoje spretnosti in ignoranco, da bi prepričal drugega, kar pa je seveda nemogoče.

    Vse kar vama ostane je, da ostaneta vsak na svojem bregu in si mislita, kako je tisti na drugem (bregu) glup, to je to.

    Nehajta.

    Edino seveda, če vaju privlači različnost, potem seveda @ervinator + @simona sta lepi par. ;-)))))

  • ervinator je rekel/-la:

    Rock, mogoče res, ampak debata gre vendarle tudi o dejstvih.

    Igor je napisal konkretne obtožbe, napovedal je, da bo poiskal komentarje, ki potrjujejo njegove obtožbe, vendar ni nič našel. Simona pa je njegove obtožbe kljub temu ponovila, ker mu pač verjame.

    Gotovo bo vsak ostal na svojem bregu, ampak Igor in Simona sta se tukaj pokazala kot agresorja, ki obstreljujeta civilne cilje.

  • Rock je rekel/-la:

    Prav, potem pa kar, seveda.

  • lordwales je rekel/-la:

    Z golobičem je bolje kot z janšo, saj Golobič zanesljivo ni prejel nobene podkupnine.
    Janša uradno tudi ne, neuradno pa se govori

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    @ervinator:
    Jaz nič samo ne verjamem Igorju, ampak sem ti že sama povedala, da sem te tako sploh opazila!! Zaradi konstantne antipropagande proti levici in propagande za desnico. Potem sem kliknila nate in prišla samo na en zapis o vinjetah, kjer si seveda pel hvalospeve vinjetam, niti besedice kritike pa o neuvedbi destdnevne ali vsaj mesečne verzije itd. Samo nasmehnila sem se pač. O tvojem napančnem vprašanju pri anketi sem ti tudi že odgovorila. Kaj neki je našačnega z interpretacijo, da je nenavadno, kako je lahko predsednik vlade najbolj prepričljiv, minister za finance pa najmanj, še posebej glede na temo pogovorov. Kaj je tukaj čudnega, je jasno samo tebi, ki ti seveda ni po godu ta slika. Da folk tripa na Janšo in se malo sprašuje o delovanju vlade, sicer bi morali Bajuka pač podpret kot vsaj delno prepričljivega.

    In tukaj par komentarjev v tvojem slogu (kopipasti):

    Kako ervinator zagovarja brezplačnike desnice, kjer je jasno, da zadeva brez oglasov in nekimi amaterskimi uredniki in podjetji smrdi in gnojnico zgrinja samo na predstavnike levice, kar so zanj tudi argumenti desnici v prid:

    ervinator Says:
    31.7.2008 at 17.50
    “Ne vem, kako bi lahko brezplačni tednik nakazoval desnosredinski ali levosredinski dnevnik. Ne vidim povezave, razen v teoriji zarote. Izhajanje dnevnega časopisa se financira iz naročnin, prodaje in oglasov. Če eden od teh elementov preveč prevladuje, to s sabo potegne določene negativne konsekvence. Izdajanje novega časopisa je zelo težek posel. Za klasične medije tipično velja, da postanejo rentabilni šele po daljšem času izhajanja. Vnaprej pripisovati, že takoj po prvi številki, kdo za kom stoji, na podlagi zgoraj opisanih predpostavk oziroma nestrinjanja z vsebino, je zabaven klovnski šov, nikakor pa spodoben kritik takšnih špekulacij ne more imenovati resna analiza.”

    “Koristnost novih brezplačnikov za slovenski medijski trg vidim v tem, da hkrati s padanjem branosti etabliranih „levičarskih” medijev le-te ekonomsko silijo v blaženje svoje politikantske drže. Ne da bodo objektivni, ampak da bodo premislili o svojih agendah. Po stopnji laži so slovenski dnevni časopisi veliko hujši od „toaletnega papirja”.
    Licemersko oziroma zaresovsko je časopisom, ki niso „na liniji”, očitati financiranje iz reklam ali celo že takoj po prvi številki odsotnost reklam – če vemo, da je oglaševanje (še vedno) pretežno v rokah linijskih zakupnikov oglaševalskega prostora, ki na oglaševalce tudi politično pritiskajo (v premislek: leta 1998 smo lahko javno opazovali, kako je Dnevnik pri oglaševalcih iz Kučanovega kroga agitiral, naj ne oglašujejo v Magu.”

    Še par komentarjev blatenja in posmehovanja na strani stranke Zares, ki bojda ne obstajajo, pa se jih Igor po ervinatorjevem mnenju lažnivo spominja:

    “Joj, kako bedna opozicija! ROFL”

    “O, torej Zares (Širca) že vidno sodeluje s SD (ginekolog Cerar). Ali pa gre samo za populizem?”

    In še dva primera, kako ervinator v svojem slogu predstavlja visoko inflacijo, ki ni visoka inflacija, in je seveda spet vse kriva levica … hehe … Bajuk pa renomeran strokovnjak par ekselons, ki ne potrebuje argumentov v zagovor za fiasko:

    “Slovenija nima največje inflacije v Evropski uniji, ampak v evrskem območju. Če bi vladala LDS z Gasparijem, bi pa res imeli največjo v Everopski uniji plus še kakšne računovodske mahinacije, kot že v vladi Drnovška in tudi v Grčiji že.”

    “Zdravko, ne vem, ali je bil Gaspari obtožen kakšnega izdajalstva. Domnevam, da si si to preproosto izmislil. Vem pa, da je Gaspari proračunsko leto 1997 podaljšal za dva tedna, zato da bi bila proračuska luknja manjša. Rop je kasneje to popravljal, kot da je to prišlo od neznano kje. Tako da mi ne govori o Gasparijevi strokovnosti. Bajuku očitati Argentino? Te očitke ponavljajo samo resnični idioti. Bajuk se je izobraževal in delal v ZDA, potem v Franciji, itd.”

    Tega je, ervinator, po spletu, kot dreka. In vsak si lahko najde tvoje komentarje sam, če ga zanima. To je vse.

    Kar se tiče linka pop tv pa spet ne vem, kaj te žre??? Jaz sem odgovorila na vse. Kar se tiče pa tvojega obmetavanja z agitatorji, se mi zdi pa milo rečeno obsedeno in spet, na žalost, tako tipičen besednjak za demagoško atakiranje zapriseženih desničarjev. Škoda! Izpade bolj psihotično kot pa argumentirano.

    @Rock:
    Ni čisto tako. Čeprav imaš prav, da se verjetno nikoli ne bova sporazumela. Vendar debate z ervinatorjem pač ne morejo potekat normalno z argumenti in izmenjavo mnenj in stališč. Preprosto ne gre, ker je ogromno balasta napadanja, podtikanja in sprenevedanja. Temu ni konca. Poglej v kaj me sili … da kopipastam njegove komentarje. In kaj si bo zdaj izmislil? Že nekaj, a ne? Sigurno ne bo popustil …hehehe … Pa še podušil me bo, katera vprašanja so prava in katera no. Bejž no! Nimam več volje in časa. Že zdaj se smešim, ko se pustim takole sprovocirat nečemu brez možnega epiloga.

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona, s tem odgovorom si zgolj potrdila, da si dokaj nepismena debaterka. Sploh ne veš, kaj si pred tem sama pisala, še manj veš, kaj sem jaz trdim, vse skupaj pa začiniš z novimi podtikanji. Bedasto do skrajnosti!

    Ampak ker si se potrudila, ti bom čim bolj jasno odgovoril, po točkah:

    1. Očitaš mi antipropagando proti levici in propagando za desnico.

    Najprej naj poudarim, da sam ne pristajam na enodimenzionalno razvrščanje levo-desno. Glede moje kritike. Kritičen sem do vseh, ampak Lucku sem že na dolgo pojasnjeval, zakaj se bolj ukvarjam z zaresovci kot pa z drugimi. Na kratko, ker so zaresovci najbolj spletno aktivni in ker me najbolj podlo napadajo. Poleg tega moj namen ni ponavljati stvari, ki se iz osrednjih medijev itak preveč avtomatično širijo še po spletnih dnevnikih. Pišem o tem, o čemer se v spletu manj piše. Toliko glede antipropagande. Kot sem že poudaril, pa pri mojih zapisih in komentarjih ne boš našla propagande za desnico, in je tudi v kopi-pejstih zgoraj nisi. Da si kaj našla, se ti zdi samo zato, ker ti v glavi rastejo strašila (en.wikipedia.org/wiki/Straw_man).

    2. Očitaš mi, da sem pel hvalospeve vinjetam, niti besedice kritike pa nisem namenil neuvedbi destdnevne ali vsaj mesečne verzije itd.

    Nobenega hvalospeva vinjetam nisem napisal. Poanta tistega zapisa (situacija.wordpress.com/2008/08/06/opozicija-ne-more-preboleti-vinjet/) je, da opozicija v nasprotovanju vinjetam uporablja veliko bedastih argumentov (nekaj jih je upravičenih), zato me ne bo začudilo, da zdaj pišejo, kako so vinjete prepoceni, potem bodo pa pisali, da so bile predrage. Omemba desetdnevnih vinjet v ta kratek zapis ne sodi, pa če si ti zaradi vse nohte na roki in nogi pogrizeš. Skratka, navedla si skrajno bedasto argumentacijo, kaj naj bi bil moj hvalospev vinjetam.

    3. Podtikaš mi, da je bil problem najine debate glede anketnega vprašanja v tem, da jaz nisem zadovoljen z nizkim rezultatom pri Bajuku.

    O rezultatih sploh ničesar nisem napisal. Pokazal sem samo, da je zgrešeno tvoje razpredanje o tem, kaj je narobe s slovenskim narodom, ker si odgovore na Poptevejevo anketno vprašanje interpretirala kot odgovore na neko drugo vprašanje. To je zelo osnovna napaka, ampak ti je ne boš videla, ker se ti potem podre celo koncept pljuvanja po Slovencih.

    4.Očitaš mi, da zagovarjam brezplačnike desnice, kjer je jasno, da zadeva brez oglasov in nekimi amaterskimi uredniki in podjetji smrdi in da gnojnico zgrinjam samo na predstavnike levice, kar da so argumenti desnici v prid (ali nekaj takega).

    Tudi tukaj si moj zapis (situacija.wordpress.com/2008/07/30/ekspresno-pljuvanje-po-ekspresu/) spremenila v svoje strašilo, ki ničesar nima s tem, kar sem v resnici napisal. Brezplačnikov niti po pomoti ne zagovarjam. Še celo tisti del si prilepila, kjer tudi sam napišem, da je z njimi nekaj narobe (citiram: “Izhajanje dnevnega časopisa se financira iz naročnin, prodaje in oglasov. Če eden od teh elementov preveč prevladuje, to s sabo potegne določene negativne konsekvence.”) Očitno ti moram tudi v tem primeru še enkrat, skrajno poenostavljeno pojasniti poanto zapisa: obregnil sem se v to, da se brez kakršnihkoli dokazov že isti dan, ko je izšla prva številka, Ekspres pripiše Janezu Janši osebno. Pa me ne moti, komu se pripiše, ampak da se je to naredilo množično, vsi so začeli ponavljati po zapisu pri Medijskem psu čuvaju, ki ga poznamo po “vrhunskem obvladanju logike”. Sam sem postavil domnevo, da je časopis lahko tudi civilno družbeni projekt. Če ti v tem vidiš hvalospev Janši, me to seveda ne preseneča. Ampak s tem potrjuješ vse, kar sem do sedaj o tebi že ugotovil.

    5. Očitaš mi komentarje blatenja in posmehovanja na strani stranke Zares, ki da se jih bojda zanikal.

    Res se ti čudim, kako lahko tako površno bereš. Domnevam, da je to tudi sicer tvoj problem, ki pa se še stopnjuje, kadar kdo kaj pove čez carja Golobiča. Igorju namreč nisem zanikal, da sem pri njih pisal čez njihovo bedno stranko. Zanikal sem, da bi (pri njih ali kjerkoli) pisal slavospeve Janši. Prav to mi je namreč Igor očital več kot enkrat, obljubil je še, da jih bo našel, a se še ni oglasil. Namesto njega zdaj s podlimi podtikanji nadaljuješ ti. A te še vedno ni nič sram?

    6. Na koncu mi očitaš, da visoko inflacijo predstavljam kot nizko, Bajuka pa kot renomiranega strokovnjaka.

    Iz citata o inflaciji, ki si ga prilepila, ne sledi, da bi inflacijo predstavljal kot nizko. Še manj boš kaj takšnega našla v mojem dnevniku. Spet gre za podla podtikanja s tvoje strani, ki nimajo veze z napisanim, ampak samo s problemi v tvoji glavi (strašila). Glede inflacije sem v tisti debati opozoril, da se površno poroča, kot da je najvišja v Evropski uniji - v resnici je najvišja v evrskem območju. Kar sem napisal glede Gasparijevih računovodskih mahinacij za časa Drnovškove vlade, je resnično, pa če tebe zaradi boli ali ne. Enako velja za sklepanje, kako bi bilo pod vlado LDS. Bajuk je v resnici renomiran strokovnjak, in to res ni hvalospev. Kdor Bajuku odreka še to, je na nivoju Lahovnikovega klovnstva.

    7. Ni ti jasno, kaj je s povezavo na Poptevejevo oddajo.

    Mislim, da je bilo to v neki drugi debati. Nisi verjela, da je Golobič otročje odvrnil “res je, res je”, zato sem ti dal povezavo, da si še enkrat pogledaš. Verjetno si samo pozabila. :) Tako kot si nasploh pozabila, kaj si pisala, tudi kaj je kdo drug pisal, zraven pa si izmišljaš, kaj kdo zagovarja.

    Debaterka pa taka!
    ROTFL

  • Zoltan je rekel/-la:

    lordwales pravi:
    2. september, 2008 ob 18:47
    Z golobičem je bolje kot z janšo, saj Golobič zanesljivo ni prejel nobene podkupnine.
    Janša uradno tudi ne, neuradno pa se govori

    Huhuhu. Tole je dognanje nove dobe. Morda bi lahko avtor zaprosil za honorar pri kaki ugledni ustanovi raziskovalnega novinarstva. Predvsem mi je všeč uporaba besede zanesljivo, kadar gre za politika (oz. politikanta, kar je nemara ustrezneje). Zanesljivo je edino to, da tale lord udriha na pamet.

    @Sarkić:
    Kdo je rdeča podgana M.K.? Mislim, da vsi vemo, kdo to je - fenomen, ki je bil 713-krat Slovenec leta. Kot tudi vemo, da gre za prikladno prispodobo. Nemara te je zavedla oznaka velika rdeča podgana - v resnici je mala “velika” rdeča podgana (sumim pa, da je imel na Mladini kakšno bolj odrešeniško titulo). Ob tem se mi poraja dvom, kako to, da je vsem jasno, kdo je npr. GG, JJ, KK …

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    @ervinator:
    Nehaj z žaljivimi trditvami, ampak raje kaj dokaži in argumentiraj. Izredno nefer sogovornik si, kar zgolj veliko pove o tvoji verodostojnosti in korektnosti, o meni pač govorijo moji odgovori in stojim za njimi. In še prekleto dobro vem, kaj sem jaz pisala in kaj ti trdiš. Pač pa tebi spomin peša, podtikanja so pa jasna.

    Ničesar ti ne očitam samo opažam tisto, kar bi opazil vsak polpismen idiot v tem primeru. O tem ali tvoji komentarji so ali niso propaganda desnici in ali sem jaz v primerih zgoraj kopipastanih nekaj malega primerov zmešanka, ki ji rastejo strašila v glavi … hahahaha … lahko tudi vsak sam presodi. Po moji presoji izpade kvečjemu zelo zmešan tisti, ki trdi, da je dojemanje zgornjih komentarjev kot propaganda desnice in antipropaganda levice zgolj plod nekih namišljenih strahov v gladi. Se opravičujem, ampak resno se sprašujem, a si sploh pri sebi.

    Tako je! Tudi zapis o navadnih vinjetah si izrabil, da si blatil opozicijo in prihranil poziciji vso bedastost te orkansko hitre uvedbe, ki nas črni v očeh turistov. Pač ni del tvoje teme … hehehehe … V tem je ravno point in nič drugega ne počneš zdaj kot potrjuješ moje navedbe o tvojem delovanju.

    Na nobeno drugo vprašanje nisem interpretirala ničesar. To, kar naprej podtikaš, od nikoder pa dokaza zakakšno drugo vprašanje neki naj bi šlo. Blesavo do konca. Skrbi me zate.

    Ja, ja, ja … hahaha … seveda … in potem si tudi poudaril v čem ti vidiš koristi teh brezplačnikov v imenu uravnotežanja … hahaha … Ne bluzi!!!! Tale o civilnih pobudah je pa sploh fascinantna! Seveda je civilna pobuda, saj o tem ni nihče nikoli dvomil. Kakšen Medijski pa še najmanj.

    Seveda verjetno nisi nikjer direktno pel slavospevov Janši … glede na to, kar sem že zapisala, da je tvoj pristop predvsem v sesuvanju levice in obrambi desnice, je to pač tako. Kaj bi pa moral zapisat, da bi bilo dojeto kot hvalospev Janši. Nehaj se sprenevedat.

    Tisto z inflacijo je bilo mišljeno sarkastično, čeprav je tudi resnično. Gre za manever, pri katerem nekaj avtor prikazuje kot manj strašno, torej znižuje vrednost. Inflacija je visoka in pika. Sklepanje, kako bi bilo pod vlado LDS je pač spet blatenje opozicije, ki si jo še lepo začinil z obrambo Bajuku, češ kako neverejetno izobražen in usposobljen mož je … Gasparija seveda na veliko namakaš, Bajuk je pa izjemen finančnik, še dobro, da ga imamo … kam neki bi nas pahnil Gaspari! Ma daj!!! Pa saj to je že malo bolno, v kolikor se nekdo ob takih pisarijah oklicuje za objektivnega in nevtralnega. Kej tacga!

    In ne! Očitno se ti ne spomniš, kaj kdaj pišeš, in ne jaz, kot si mi očital, kar je zelo pogosto za “debaterje” tvojega tipa … da na druge zvaljujejo svoje hendikepe.

    Ni res, da nisem verjela, da je Golobič odvrnil “res je, res je”, saj sem gledala oddajo!!! Šlo je za tvojo trditev, da je Golobič skozi celo oddajo ponavljal tisto o zaposlovanju v gradbeništvu!! In na to sem jaz zapisala, da ni res … da je šlo za eno omembo v oddaji, sicer je govoril še mnogo drugih stvari in da ne zavajaj, kako je kar naprej samo to ponavljal!!! To si namreč izjavil v kontekstu, kot da ni imel kaj drugega povedat, kar si pa vsak lahko ogleda, da ni res. Oddajo si ogleduj kar ti sam in beri se za nazaj. To je vse.

    Zdaj mi greš pa že prav na živce, ker je bedasto, kar zganjaš in daleč od kakšnega zanimivega pogovora.

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona, pa poglejva na tvojem primeru, kaj mi spet podtikaš.

    1. Citiram: “Tudi zapis o navadnih vinjetah si izrabil, da si blatil opozicijo in prihranil poziciji vso bedastost te orkansko hitre uvedbe, ki nas črni v očeh turistov.”

    Pojasnil sem ti že, da se v svojem zapisu in komentarjih nisem ukvarjal z razlogi za in proti vinjetam. Poanta je bila v tem, da je večina kritike čez vinjete nekonsistentna. Ali ti misliš, da ne morem imeti pozitivnega mnenja o vinjetah, brez da propagiram desnico? Skratka, ker ti moj zapis vsebinsko ni všeč, kolikor si ga sploh razumela, me obtožuješ propagande za desnico.

    2. Citiram: “in potem si tudi poudaril v čem ti vidiš koristi teh brezplačnikov v imenu uravnotežanja”

    Tako je, po stopnji laži so slovenski dnevni časopisi veliko hujši od „toaletnega papirja”. In kje je tukaj propaganda desnice? Očitno je samo, da se z mano ne strinjaš, zato mi očitaš hvalospeve desnici. Še huje, hvalospeve mi očitaš ti, ki jih sicer sama pišeš (”carju Golobiču”), medtem ko jaz nikoli ne bi mogel kateregakoli politika tako hvaliti. V resnici se mi takšna pocukrana izjava gnusi.

    3. Citiram: “Seveda verjetno nisi nikjer direktno pel slavospevov Janši …”

    Verjetno? Naj te spomnim, da mi slavospeve že ves čas očitata Igor in ti. Če mi ne bi podtikala takih podlosti, te debate sploh ne bi bilo. Čestitam, ker si se tako dolgo sprenevedala, sedaj za trenutek in pogojno priznala zmoto, a že naslednji trenutek boš nadaljevala s podtikanji.

    4. Citiram: “Gre za manever, pri katerem nekaj avtor prikazuje kot manj strašno, torej znižuje vrednost. Inflacija je visoka in pika.”

    Gre zgolj za tvoj manever, kako nekaj prebrati nasprotno, kot piše. Nikjer nisem trdil, da inflacija ni visoka ali da je manj strašna. To je zraslo samo v tvoji zblojeni glavi. Trdil sem zgolj to, da se o inflaciji poroča premalo natančno. Ampak komu jaz to razlagam? Polpismenemu idiotu?

    5. Citiram: “Sklepanje, kako bi bilo pod vlado LDS je pač spet blatenje opozicije, ki si jo še lepo začinil z obrambo Bajuku, češ kako neverejetno izobražen in usposobljen mož je …”

    To je upravičeno blatenje opozicije, saj nekateri ekonomisti (predvsem iz kroga EIPF) še vedno trdijo, da je bil razlog za povišano inflacijo leta 2007 v Sloveniji fiskalna politika. Za Bajuka nisem napisal, da je izjemen finančnik (to je spet zraslo v tvoji glavi strašil), ampak da mu je bedno očitati Argentino (ki jo je moral zaradi uporništva diktaturi zapustiti, nakar je profesuro nadaljeval v ZDA, se potem kot bančnik zaposlil v Parizu). Zares podlo je, da mi takšna pojasnila očitaš kot hvalospeve. Zdaj te imam za enega najbednejših spletnih debaterjev sploh.

    6. Citiram: “Pa saj to je že malo bolno, v kolikor se nekdo ob takih pisarijah oklicuje za objektivnega in nevtralnega.”

    Tvoji neumnosti ni meja. Kje sem se oklical za objektivnega in nevtralnega? Izrecno sem napisal, da nisem nevtralen in da so Stari Grki politično nevtralne imenovali idiote. Objektivnost je pa kompleksen pojem. Ampak o tem nima smisla debatirati s polpismenim idiotom.

    7. Citiram: “Šlo je za tvojo trditev, da je Golobič skozi celo oddajo ponavljal tisto o zaposlovanju v gradbeništvu!!”

    Nisem napisal, da je skozi celo oddajo ponavljal tisto o zaposlovanju v gradbeništvu. To je še ena v dolgi vrsti stvari, ki jih nisi razumela in si jih narobe zapomnila.

    8. Citiram: “To si namreč izjavil v kontekstu, kot da ni imel kaj drugega povedat, kar si pa vsak lahko ogleda, da ni res.”

    Niti konteksta si nisi zapomnila. Ojoj!

  • ervinator je rekel/-la:

    Ena točka se je izmuznila.

    1a. Citiram: “Na nobeno drugo vprašanje nisem interpretirala ničesar. To, kar naprej podtikaš, od nikoder pa dokaza za kakšno drugo vprašanje neki naj bi šlo.”

    Gre za tvojo izjavo, citiram: “Javnost noče Bajuka, hoče pa SDS oziroma Janšo, kakor je danes pokazala anketa po oddaji soočenj na POP TV!”

    Anketa na Popteve tega ni pokazala. Anketa je pokazala, koga so gledalci ocenili kot najbolj prepričljivega v oddaji.

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    @ervinator:
    Tako je, ukvarjal si se izključno s šikaniranjem protiargumentov v zvezi z vinjetami, na kakršen način so bile izpeljane, in načrtno ignoriral utemeljene protiargumente, ki se jih spodbijat nikakor ne da. Temu se reče očitno neuravnovetežen pristranski prispevek, pri čemer te je zanimalo izključno šikaniranje spodbijanja dotičnega zelo na hitro uvedenega procesa (v najkrajšem času uvedenega v primerjavi z drugimi državami in s pripombami tudi s strani Evrope). Tako pristranski prispevek je več kot očitno provladen manever pač, kar pa nima nikakršne zveze s tvojim osebnim veseljem, da imaš vinjeto, ki je zagotovo lahko upravičeno.

    To je tvoja trditev, da so slovenski dnevni časopisi po stanju laži hujši od toaletnega papirja, argumentiranih podkrepitev pa od nikoder. Katere dnevne časopise imaš pa v mislih? Reporterja verjetno ne … hehehe … Tem misteriozno financiranim brezplačnikom so bile pa laži že dokazane, a razumem, da je za tvojo pripadnost in anklonjenost to zgolj mačji kašelj. In jaz ti očitam hvalospeve Janši, medtem ko jih sama pišem carju Golobiču? Kje pa pišem??? prosim pokaži mi na pocukran hvalospev Golobiču, kakršnega ti ne bi premogel spisat nobenemu politiku … hehehe … da ne počim od smeha.

    Hvalospevi so lahko direktni, vezani neposredno na osebo in indirektni, s postopki hvaljenja vsega, kar pirhaja izpod pokrova določene osebe ali opcije in blatenje vsega na nasprotni strani. Kdor se dela butastega, ima samo en problem, da izpade pač butast.

    Seveda … hehe … O inflaciji se piše premalo natančno! Tudi tako lahko človek interpretira, če hoče koga nasmejat.

    Nekateri ekonomisti trdijo eno, nekateri še malo drugače in drugo … Dejstvo je, da je inflacija visoka, kar je fiasko vladne politike. Pri Bajuku gre za poudarjanje “vrlin” v istem kontekstu, ko si Gasparija izključno blatil in pozabil uravnoteženo omenit tudi njegova pota izobrazbe in zaslug na svojem področju. Pri Bajuku si seveda pozabil omenit slabosti finančnega ministrovanja, ki so danes več kot očitne, pri čemer si pa v primeru Gasparija celo prerokoval, kako bi z njegovimi pristopi zgrmeli prepad. Pa ti si šlogarca!

    Ni res. Oboje si počel. Po eni strani si se zagovarjal, da ne zagovarjaš nobene opcije in nikogar, torej se postavljaš v pozicijo nevtralneža, kar bi pomenilo zavezanost objektivni oceni, potem si pa med drugim, ko je tako prav prišlo nasul še tole, kar si zdaj ponovil. Prozorna demagogija ničemur na ljubo, razen tvoji bitki z lastnim repom.

    “Če je Pahorjeva slabost, da je slab s številčnimi podatki, pa Golobič ni dosti boljši od njega. Na popteveju je ponavljal Zaresovo demagogijo, da so novo ustvarjena delovna mesta zasedli večinoma v gradbenem sektorju.”

    Tole zgoraj, ervinator, je pa tvoja izjava o ponavljanju Golobiča na POP TV-ju. In na to sem podala odgovor, v katerem sem pač argumentirala, da je povedal še marsikaj, vključno s podatki, tole o gradbeništvu pa samo enkrat. Toliko spet o spominu in kontekstih.

    Aha … razumem … javnost oceni finančnega ministra za najbolj neprepričljivega, kar pa ne pomeni, da ga noče. Slovenska javnost si lahko želi neprepričljivega ministra. Medtem ko je javnost ocenila Janšo za prepričljivega, kar lahko pomeni, da ga tudi noče več za predsednika vlade, bi rajši kakšnega manj prepričljivega. Mater sem ga usrala! … hehehe … Razkorak med rezultati odgovorov na vprašanje Koga javnost “hoče” na določenem položaju in o prepričljivosti bi bil brez dvoma lahko šokantno enormen. hehehe … Jaz, budala, sem pa mislila, da so te ankete o prepričljivosti ravno smernice za predvolilno odločanje, saj so nam ta soočenja mediji pripravili ravno zato, da bi se lažje odločali za svoje kandidate. Bijda na temelju prepričljivosti v svojo politiko le - teh.

    In za konec še tole. Tvoje nasilno o hujskaško žaljenje, ki ga izvajaš in si ga izvedel še na eni strani na Vesti, kjer si me zgolj ozmerjal z idiotom so lahko znak izključno izredno primitivnega in brezjajčnega sogovornika, ki se očitno počuti zelo šibkega na vsebinskih temeljih in pač zganja agresijo frsutriranca. Glede na to, da se tudi skrivaš pod psevdonimom, je takšno obnašanje malokurčno in patetično toliko bolj. Zato s tabo prekinjam kakršen koli dialog, v kolikor boš pa z žalitvami nadaljeval, bom primorana tudi ustrezno reagirat.

  • ervinator je rekel/-la:

    Simona,

    ker si mi ukradla že veliko preveč časa, tokrat glede tvojega zadnjega izliva samo tri točke:

    1. Citiram: “Tako je, ukvarjal si se izključno s šikaniranjem protiargumentov v zvezi z vinjetami, na kakršen način so bile izpeljane, in načrtno ignoriral utemeljene protiargumente, ki se jih spodbijat nikakor ne da.”

    Pojasnil sem ti že, da sem v tistem zapisu (http://situacija.wordpress.com/2008/08/06/opozicija-ne-more-preboleti-vinjet/) pokazal predvsem nekonsistentnost demagoških kritik. Moj namen ni bil celovito predstaviti argumente za in proti. Nadalje mi očitaš “načrtno ignoriranje”. Še malo, pa boš začela še opisovati, kaj sem ob pisanju v resnici mislil. Res me zanima, kako daleč si pripravljena gnati telepatsko logiko.

    Očitaš mi še, da nasprotujem nečemu (čemu že?), česar se po tvojem prepričanju ne da spodbijati. Drugače povedano: ker se z menoj vsebinsko ne strinjaš, sem po tvojem prepričanju več kot očitno provladni propagandist. Ali po takšnih podlih obtožbah res pričakuješ, da te bom še resno jemal?

    2. Citiram: “Hvalospevi so lahko direktni, vezani neposredno na osebo in indirektni, s postopki hvaljenja vsega, kar pirhaja izpod pokrova določene osebe ali opcije in blatenje vsega na nasprotni strani.”

    Ali jaz hvalim vse, kar pride od določene osebe ali opcije? Ali blatim vse na nasprotni strani? Simona, če mi to očitaš, se ti hudo blede.

    3. “Pri Bajuku gre za poudarjanje “vrlin” v istem kontekstu, ko si Gasparija izključno blatil in pozabil uravnoteženo omenit tudi njegova pota izobrazbe in zaslug na svojem področju.”

    Pojasnil sem ti že, da sem se v debati o Bajuku obregnil predvsem v očitke glede Argentine. Bajuk je moral iz Argentine zaradi režima bežati, kariero je kot profesor nadaljeval v ZDA, itd. Ne morem verjeti, da mi še vedno podtikaš drugačen kontekst in tudi druge besede. Ampak, v bistvu se mi res ne da več ukvarjati s tabo in neumnostmi, ki mi jih podlo podtikaš.