1. september, 2008 | Blaž Zgaga

Patria podkupila Janeza Janšo?

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Premier Janez Janša ali samo J
Ali je oseba “J” v finski oddaji premier Janez Janša?

Za okoli 20 milijonov evrov podkupnin – Hans Wolfgang Riedl, Walter Wolf, Jure Cekuta in Rudolf Leban posredniki do pravih prejemnikov – Med podkupljenimi tudi stranka SDS in brigadir Dragan Bavčar.

“Zakaj je bila ustvarjena ta organizacija? Kdo vse bi moral prejeti denar? V obrambnem ministrstvu je eden od prejemnikov Dragan Bavčar. Na seznamu je več ducatov imen in tudi ime predsednika vlade je omenjeno nekajkrat. V Patriinih dokumentih pa se pojavlja še oseba „J“. Prav Walter Wolf je imel nalogo prenesti denar do osebe „J.“ A ta „J“ je Janez Janša, predsednik slovenske vlade. V prvi polovici leta 2008 je bil predsedujoči Evropskega sveta Evropske unije. Tudi stranka predsednika vlade SDS je bila prejemnik denarja v Patriinem poslu. Drugače rečeno – finsko podjetje v državni lasti Patria je podkupilo predsednika slovenske vlade.”

Dragan Bavčar in Karel Erjavec
Dragan Bavčar in Karel Erjavec

S temi besedami se zaključi polurna oddaja, ki jo je za finsko državno televizijo YLE po daljšem raziskovanju pripravil ugledni finski novinar Magnus Berglund. Oddajo so predvajali danes, 1. septembra, zvečer. V njej je še več ugotovitev, ki utegnejo močno odmevati v Sloveniji in Evropi.

Finska policija želi zaslišati Janšo

Kot smo izvedeli od dveh virov v Sloveniji, želijo finski kriminalisti zaradi vpletenosti v afero zaslišati predsednika vlade in Slovenske demokratskestranke (SDS) Janeza Janšo. Da to drži, je potrdil tudi finski vir. Še več, finska televizija navaja, da je oseba „J“ morala prejeti plačilo, če je Patria hotela prodati oklepnike Sloveniji. Rečeno je bilo celo, da oseba „J“ potrebuje denar za čas, ko se bo upokojila. Po izračunu finske televizije gre pri nakupu oklepnikov Patria v vrednosti 278 milijonov evrov za okoli 20 milijonov evrov podkupnin. Največji del podkupnin poteka prek Hansa Wolfganga Riedla, zunanjega svetovalca Patrie, sicer nekdanjega drugega človeka avstrijskega konkurenčnega podjetja Steyr. Prek njega naj bi šlo 14 milijonov evrov ali 5 odstotkov vrednosti celotnega posla. Od te vsote naj bi tri odstotke vrednosti posla ali 8,3 milijone evrov šlo razvpitemu poslovnežu s petimi državljanstvi Walterju Wolfu, ki je denar prenesel nadaljnjim prejemnikom.

Walter Wolf
Walter Wolf

Prav zaradi Wolfovih nakazil je tudi prišlo do razkritja podkupovanja v aferi. Februarja lani je namreč Riedl Wolfu nakazal 2,8 milijona evrov. Wolf je dvignil 300.000 evrov gotovine, medtem ko je ostali denar poskusil nakazati podjetjem v Liechtensteinu, na Daljnem vzhodu in v Avstraliji, vendar so bila nakazila blokirana. Banka je o nenavadnih finančnih transakcijah obvestila avstrijski urad za preprečevanje pranje denarja, ta pa je o tem obvestil finsko in slovensko policijo. Prva je pričela s preiskavo, druga ne.

barbara-brezigar-in-jure-cekuta-leta-2002.jpg
Barbara Brezigar in Jure Cekuta

A Wolf ni bil edini prejemnik Riedlovih nakazil. Če je bil Wolf zadolžen za prenos denarja do slovenskih politikov, je vlogo kurirja za uradnike na obrambnem ministrstvu odigral slovenski slikar Jure Cekuta, ki je leta 2002 kandidiral na predsedniških volitvah. Na njegov račun naj bi po navedbah finskega kolega Riedl nakazal odstotek vrednosti posla ali 2,8 milijona evrov. V soočenju s finskim novinarjem Cekuta ni bil ravno prepričljiv. Zanikal je, da je prejel denar od Riedla, priznal pa je, da Riedla že dolgo pozna, kakor tudi Wolfa. Omenjenih 14 milijonov evrov, ki naj bi šli prek Riedla, ni celotna vsota podkupnin pri največjem orožarskem poslu v zgodovini Slovenije. Prek pet milijonov evrov naj bi za storitve pri protidobavah dobil poslovnež in bivši Janšev soigralec pri golfu Rudolf Leban. Skupaj gre torej kar za okoli 20 milijonov evrov podkupnin.

Rudolf Leban
Rudolf Leban

Bratje v orožarski trgovini

Vendar pri tem ni všteta provizija posredniškega podjetja Rotis, ki je kot zastopnik Patrie zmagalo na razpisu. Zaslužek podjetja, ki ga vodi nekdanji uslužbenec ministrstva za obrambo Ivan Črnkovič, zaenkrat ni znan. A če je Rotis zaslužil le 5 odstotkov vrednosti posla, bi to znašalo 14 milijonov evrov.

Ivan Črnkovič in Jorma Wiitakorpi
Ivan Črnkovič in Jorma Wiitakorpi

Prav pojavljanje oseb iz trgovine z orožjem v obdobju 1991 do 1993 dodatno potrjuje vpletenost predsednika vlade Janeza Janše. Naj spomnimo. Takrat je bil obrambni minister Janez Janša. Današnji predsednik nadzornega sveta Gorenja Jože Zagožen je vodil upravo za logistiko na obrambnem ministrstvu, ko je bilo kljub embargu OZN na izvoz orožja na Hrvaško in v Bosno prodanih več tisoč ton orožja in streliva. Zagožen je danes direktor Holdinga slovenskih elektrarn, ki naj bi po navedbah slovenskih virov Gorenju pomagal financirati izgradnjo tovarne za proizvodnjo oklepnikov. Direktor Gorenja Franjo Bobinac je zet Ivana Draušbaherja, ki je bil prav tako vpleten v trgovino z orožjem. Pri orožarski trgovini pa se pojavljata tudi posrednika Wolf in Cekuta. Oba sta namreč leta 1992 večkrat obiskala obrambno ministrstvo v zvezi s temi posli.

Boris Jurkošek in Ivan Črnkovič
Boris Jurkošek in Ivan Črnkovič

Ivan Črnkovič, lastnik podjetja Rotis, je vodil sektor za nabave v upravi za logistiko. Še bolj nenavadno je to, da je bil Črnkoviču podrejen takratni vodja oddelka za nabavo na domačem trgu. Vendar to ni bil nihče drug kot brigadir Bojan Pograjc, ki je leta 2006 vodil strokovno komisijo za izbor najboljšega oklepnika za Slovensko vojsko. In koga je izbral? Jasno, finsko Patrio! Doslej je že komisija za preprečevanje korupcije v načelnem mnenju pokazala, da Patria in ravenska Sistemska tehnika nista bili enakopravno obravnavani na razpisu, saj je obrambno ministrstvo dajalo prednost finskemu podjetju. Medtem je Pograjc tudi drugače povezan s predsednikom vlade. Po navedbah zanesljivih virov je Janšev družinski prijatelj in soplezalec v hribih, nenazadnje je bi bil Janša Pograjčeva poročna priča pri prvem zakonu.

Karel Erjavec in vozilo Patria 8×8
Karel Erjavec in oklepnik Patria 8×8

Ali je tudi Pograjc med prejel podkupnino, ni znano. Je pa finska televizija kot prejemnika podkupnine jasno navedla brigadirja Dragana Bavčarja, ki je vodil pogajalsko skupino. Kot je povedal odstavljeni predsednik parlamentarne preiskovalne komisije Milan M. Cvikl, so se slovenski pogajalci s Patrio pogajali tako slabo, da so se pogoji za davkoplačevalce poslabšali za približno 50 milijonov evrov. Ob tem je Dragan Bavčar v intervjuju obrambnega ministra Karla Erjavca za finsko televizijo celo segel ministru v besedo in pred kamerami pokazal, kdo je – vsaj kar se nakupa oklepnikov tiče - pomembnejši v obrambnem ministrstvu. Ministrov svetovalec za vojaške zadeve Dragan je sicer brat Igorja Bavčarja, direktorja Istrabenza, ki je bil v času trgovine z orožjem med letoma 1991 in 1993 notranji minister.

Oseba „J“ nad policijo in tožilstvom

Janez Janša v knjižnici vile Podrožnik
Janez Janša

Čeprav je finski novinar želel vprašanja zastaviti tudi predsedniku vlade Janezu Janši, mu to ni uspelo. “Preiskava še poteka. Ne komentiramo,” se je glasil odgovor v kabinetu. A razkritje finske televizije jasno pokaže, zakaj se slovensko tožilstvo in policija nikakor ne zganeta pri preiskovanju podkupovanja oziroma korupcije pri nakupu oklepnikov, vrednem 278 milijonov evrov. Generalna državna tožilka Barbara Brezigar, notranji minister Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek so namreč posredno ali neposredno podrejeni predsedniku vlade Janezu Janši. Torej tisti osebi „J“, ki je v Patriinih dokumentih navedena kot prejemnik podkupnine.

Blaž Zgaga, foto: Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
243 x komentirano
  • Zgaga je zgaga je rekel/-la:

    Zgagec ima še sedaj mokro med nogami, tako je vesel te oddaje.

    Seveda pa ni tako korekten, da bi objavil akterje te \”finske\” oddaje. Nobenega Finca, ampak nastopajo Drago Kos, Švajger iz Sistemske tehnike, Milan Cvikel, Bojan Potočnik.
    Drago Kos je že leta 1992 izjavil, da prihaja v Ljubljano \”zjebat\” Janšo, Potočnik je sodeloval pri pisanju interpelacije proti Mateju.

    V Sloveniji je na vrsti druga vrste falange, da to vest povzame, a ne \”zgaga\”?

  • Gvido je rekel/-la:

    Zgaga, zakaj pa nič ne pišeš o svetovalnih pogodbah, ki jih ima Cviklova partnerica z Viator&Vektorjem? Se ti to ne zdi sporno?

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    Kaj pa Ari Laaksonen, Heikki Hulkkonen, Ari Talvenheimo, Timo Louhe in Jorma Wiitakorpi?

    So tudi oni sami kleni Slovenci?

    Ha, ha, ha… Malo morgen

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Oni so pa Veneti.

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    Če koga zanima angleško besedilo oddaje je na voljo tukaj:

    http://ohjelmat.yle.fi/mot/viikon_ohjelma/manuscript_english

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042203650
    Dokumentarec je dostopen. V enem trenutku se zasliši v ozadju Denisov glas.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Aha, izgleda, da sta oddaji z mojega in nebodigatrebovega linka različni.

  • Fika je rekel/-la:

    No, zdaj vemo zakaj ima Božiček RDEČO kapo. Ga bo že Janez tožil za 5 milijonov.

  • ribič je rekel/-la:

    genialno,Blaž
    točno še tistih par procentov,ki jih manjka SDSu za brezskrbno vlado

  • Darth Vader je rekel/-la:

    Nisem glih podpornik Ivana iz Grosuplja, ampak vseeno moram reči:
    1.) vsak je nedolžen dokler ni pred sodiščem pravnomočno spoznan za krivega (zadnjič ko sem čekiral našo pravno ureditev, TV oddaje ne spadajo pod sodno vejo oblasti, verjetno je podobno na Finskem)
    2.) ad. 1.) velja tudi za tajkune
    3.) osebno sem mnenja, da Ivan ne tripa na denar ampak oblast, zato se mi zdi malo verjetno, da bi se prodal za tako neumnost

    Bo pa vse tole še jako zanimivo… :/

  • MAHER je rekel/-la:

    Ta izjava je presežek and presežki “Obtožbe povezujemo s predvolilnim časom v Sloveniji”. To počiš od smeha in žalosti. Verjetno je finska tv tudi podkupljena. Milan ima dolgeeeeeeeee roke, zelooooooooo dolge. :-))))))))))))))))))))))))))))

  • gorenjc je rekel/-la:

    …….je rekla, da b djava, da b ga spekla pa not djava………..nekateri verjamejo tudi v marsovce in Bermudski trikotnik, pa vendar je to še blaga oblika fanatizma……………….lep večer še naprej…..

  • Farad je rekel/-la:

    Finska oddaja…WTF…:))) Ari Pekka Nikola TV poroča, da so na letalu za Bahame tik pred začetkom soočenja predsednikov strank na RTV SLO zasledili JJ-a s kovčki denarja. Blaž Zgaga, pojdi raje pisati scenarije za kriminalke B produkcije.

  • G7 je rekel/-la:

    Odmevi bi se morali začeti ob 22:00. Začeli so se 22:08. 8 minut smo morali gledat uro, ki so jo na koncu prekinli z oglasi. Krepko presega normalne zamude. Kljub zamudi na srečo vseh nas oddaje ni pričel Tone Krkovič ampak Slavko Bobovnik.

  • ribič je rekel/-la:

    ujebela, a je kazalo na državni udar?
    Smi je zdelo,da vidim povečan promet nad Avianom.

  • ED je rekel/-la:

    Bo skorumpiranec Ivan Janša tožil finske novinarje radi klevet? Hehehehe…

  • Idiot Bastard Son je rekel/-la:

    Ali kdo še verjame , da podkupovanja ni bilo ?
    Sicer pa na finskem kar nekaj ljudi sedi v zaporu.
    Tudi v sosednji Italiji sedi nekaj mafijašev, ki so svoj čas sodelovali z našim Omanom in
    slovensko vojsko.
    Hmmmmm zanimivo, mogoče tokrat ne bo šlo tako lahko.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Izkazalo se je tisto, kar smo vedeli že dolgo! Milan Kučan je Božičkov škrat! Vse niti komunistične konspiracije vodijo k Božičku, temu debelemu pedofilu z rdečo kapo, ki je povsem brez morale: zlorabil bi še malega Jezuščka, če bi to prispevalo k zmagi krvavega judeoboljševizma!

    • Alex_ je rekel/-la:

      Za Carlosa Contrerasa!…Kar vam še sedaj Očitno ni jasno je to, da so za natepavanje Ježuščkov od Vašega velikega vsemogočnega falusa poklicani vaši duhovni pastirji. Ampak to so zgolj povišani mučeniki, sedaj ko
      ko ne podpisujejo več naročil za poboje. Danes bi potrebovali vsaj 3 gole otoke za vse nove-Stare drekomešalce…ki so tako goreče pobožni, da si želijo “čiste” vojne tiste za “boga” in SAMO-upravičen pohlep!

  • losos je rekel/-la:

    Se mi smilijo bogi finci… tudi njih bo JJ z Nino Zidar Klemenčič tožil zaradi obrekovanja, denar pa bo dobrodelno namenil človekoljubni organizaciji SDS

  • Fika je rekel/-la:

    Previdno, losos! Mimogrede te lahko vpišejo na seznam podpornikov SDS.

  • losos je rekel/-la:

    mili bog!!

  • JB je rekel/-la:

    Sicer smo res v predvolilnem času, a da bi cvikel & co. bili sposobni zmontirat in izpilit zaroto do te mere, da so jo kupili na finskem, kjer v njo dobesedno verjamejo in objavijo eno urno oddajo (poleg aretacij,…) se mi zdi malo preveč. To bi bil prevelik kompliment za cvikla & co. čeprav mu priznavam, da je malenkost nadpovprečno sposoben. Kučan itak pizdarijo dela doma, stranke razpadajo oz. so razklane in na drugi strani se ustanavljajo nove, z namenom otežiti sestavo nove vlade master jj-u. Cekuto poznam in ob misli, da je tak palyer se zamislim nad svojimi sposobnostmi, walter je pa itak car. Skratka ne vem kaj sem hotel povedati oz. ne sledim več zgodbi

  • Sproščeni poštenjak je rekel/-la:

    Ubogi naš Janez in ostali.
    Provizije so v poslovnem svetu nekaj povsem običajnega.
    Glede na katastrofalno stanje pokojninskega sistema, do katerega je pripeljala prejšnja oblast,
    je popolnoma razumljivo, da si nekdo zrihta kapital za penzijo.
    Samo fovš ste jim.
    To je samo naša pregovorna zavist.
    Pošteno plačilo za pošteno delo.
    A to ni dodana vrednost ?

  • Dejstvo je rekel/-la:

    Dejstvo je, da ima Finska zanič zakon o televiziji. Če bi jim ga napisali naši strokovnjaki bi bilo vse drugače.

  • 007 je rekel/-la:

    Ja kje si zdaj KONEC?, A, je muca popapala jezička? Ti Finci so eni sami komunajzarji. Prasci neolikani, da so se spravili na nedolžnega Mesijo? Kaj takega. Takoj jim je treba dat ultimat ter napovedat vojno. Naš Mesija je samo naš in ne vaš Finci, ki ste itak vsi rdeči komunajzarji.

  • losos je rekel/-la:

    Kako si upa ta bANDA suomo-ungarsko komunajzerska take rdečkarske svinjarije metat!!! A se jim še vedno pozna boljševistična indoktrinacija od SOVJETSKIHhg prascev!!!1

  • marjetica je rekel/-la:

    nemogoče je mogoče,počasi curljajo odgovori na vprašanje odkje denar za brezplačnike (pri dobrem gospodarju bi bil lahko od minulega dela) in še veliko je tega kar navadnemu smrtniku ne bo nikoli jasno….Orožje………..tudi še danes…čeprav vem ,ampak enostavno nočem verjeti….žalostno

  • marjetica je rekel/-la:

    sramotno za vse slovence

  • Tenzen je rekel/-la:

    Pošljite jim Grimsa/Goebelsa na Finsko, bo on vse porihtal

  • panter je rekel/-la:

    Zgaga, a si imel že dolgo pripravljen članek, he he. Pa Cvikl je mal pomagou, a ne, sej sam nisi sposoben napisat tolk dolcga….
    In potem je svizec zavil čokolado (u groza, a ste vidl, en košček jo je odlomu in poslal gospodu J, sem videl na lastne oči, sigurno, pa že branjevka mi je včeraj rekla da je sumljiv, …).
    Novi PR-ovec od bodočega precednika vlade B. Pahorja - mag. dr. Blaž Zgaga, r.l. (rito liznik)

  • Lovro je rekel/-la:

    Ja, Cvikl je zihr postoril ogromno dela da je na svojo stran zmanipulral tako finski RTV kot preiskovalce ki so potrdili zgodbo v oddaji, očitno je bolj sposoben od Stalina, ki si boga reva ni in ni mogel podredit Finske.

    Daj, no. To ni prvič da se denar od orožja nekako lepi na Janšo. Zakaj si potem niso zmislili kaj bolj prepričljivega, npr to da je pokupil 1/4 slovenskega kruha in tako obogatel zaradi podražitev (Aja točno, študiral je obramboslovje, ne pa peko)

  • Tenzen je rekel/-la:

    Blaž - še tako naprej in ne popuščaj!

    YOU NEVER WALK ALONE!

    stari prijatelj

  • Tenzen je rekel/-la:

    ..čas je že, da odprete okna

    ej kak kokošnjak

    ej kak kurnik

    a je ta narod res tako zabit?

    Zgleda da en del zares….

    Škoda zgodovine

  • G7 je rekel/-la:

    Finci, nimajo nikakršnega interesa, da dirajo lava, razen radi mirne vesti. Ugled države, ki se deklarira kot ena najbolj neskorumpiranih bi lahko zaznamoval madež ene potencialno največjih korupcijskih afer v EU (No, z zgledno raziskavo primera si bi ugled vrnili, kljub mogoče slabši statistiki o korupciji ). Kot drugo, še bolj problematičen je gospodarski učinek tega razkritja. Oboroževalna industrija je velik posel in in ne verjamem, da bi korupcija ugodno vplivala na posel, vsaj ne pri resnih kupcih. Povsem nedolžni očitno niso, saj drugače ne bi bil šef marketinga in prodaje Patrie, že dobre tri mesece priprt! Tako znanih oseb iz pomembnega podjetja v resnih državah pač nimajo pod ključem brez razloga.

  • Slovenec je rekel/-la:

    Hmm, a niso nekoč slovenceljni hotl postat napredni kot skandinavske države?

  • angie je rekel/-la:

    Zdaj bo JJ sklical izredno celonočno sejo parlamenta o tem, kako finski novinarji klevetajo Slovenijo in kujejo zaroto.

  • Lovro je rekel/-la:

    kot hanžek ,pa stotnija novinarjev, romi…. :)

  • ED je rekel/-la:

    to, takole postopajo politiki, osumljeni korupcije, na zahodu Evrope.

    »Jeseni istega leta je o podkupovali aferi začel razpravljati tudi belgijski parlament. Seveda ne brez razloga, osumljenih je bilo nekaj vplivnih politikov, med njimi tudi Willy Claes, ki je bil konec osemdesetih belgijski minister za gospodarstvo, leta 1995 pa generalni sekretarja zveze Nato. V ognjevitem govoru je sekretar pred svojimi parlamentarnimi kolegi prisegal na nedolžnost, vendarle pa so ti tako njemu kot tudi drugim osumljenim odvzeli poslansko imuniteto. Sodni proces se je lahko začel. 20. oktobra 1995, le dan po parlamentarni odločitvi pa je Claes odstopil s položaja generalnega sekretarja Nata. Njegov odstop vojaški organizaciji, ki se je neuspešno spopadala s problemom bosanske vojne, ni prinesel veliko dobrega. Claes pa se je pravzaprav pokopal kar sam. Ob razkritju afere je zatrjeval, da o podkupovanju ne ve ničesar, pozneje pa je svojo izjavo spremenil in priznal, da je za ponujeno podkupnino sicer vedel, da pa je ni hotel sprejeti.« (Mladina)

    Pa pri nas? Ivan Janša, trgovec z orožjem, bo verjetno lagal do konca. Odstopil pa sploh ne, kaj šele da bi se politično upokojil. Nasprotno. Oblasti se bo zdaj oklepač še bolj, tako kot Berlusconi v Italiji. Znano je, da je se je začel Berlusconi ukvarjati s politiko predsvem zato, da bi organom pregona preprečil preiskave njegovih lopovskih poslov. V tem mandatu mu je uspelo tudi spremeniti zakone… Ivan Janšek na srečo nima vpliva na fnske preiskovalce.

  • amnik je rekel/-la:

    Veliki Vodja JJ ni podkupljen. To so Finci zakuhali k mamo pri nas volitve.

  • Beno je rekel/-la:

    Poglejte! Stvar je preprosta! Pahor (morebiti Šrot) v ozadju podkupujeta finske novinarje, da omalovažujejo našega poštenega vodjo! Kako si drznejo, tile Finci, tile nordijski zabačenci! Zdaj hočejo NAM volitve pokvariti? Zrušiti našo prvo POŠTENO vlado v zgodovini Slovenstva od Trubarja dalje? Pa kako si drznejo! Čestitam premieru, da ne komentira te NEZASLIŠANE obtožbe nekih po vsej verjetnosti komunističnih finskih novinarjev. Neverjetno! Sicer pa bo vse ok, saj je Slovenski Tednik dobil najnovejšo fotografijo novega rdečega Pahorjevega BMW-ja parkiranega na obrobju Helsinkov.

    …we can only take it with humour….

    • Alex_ je rekel/-la:

      …Ta ti je šolska!!!…pošteni vodja, ki trguje z orožje…sicer pa v krščanstvu je tako vse na glavo tako, da se Popolnoma strinjam. In “butasti” Finci res nimajo kaj boljšega počet kot to, da se ukvarjajo s Slovensko pred-volilno kampanjo ali celo našo politiko?!…no vsaj nekdo če se že naši ne! ;)…Beno tebi je res vse jasno, kristalno! ;P Ajde Beno sedaj pa baklo vzet pa vse te komunistične nepridiprave zažgat, a gremo…za vašega poštenega vodjo no…LOL

  • Aschmodei je rekel/-la:

    To so vaše domneve.

  • ED je rekel/-la:

    Trdni dokazi, pravijo na finski TV, vsi obremenilni dokumenti se bojo pokazali na sojenju…
    http://24ur.com/novice/slovenija/patria-podkupila-janso.html

    Orožarski tajkun Ivan Janša - Depalovaški bi se moral, dokler zadeva glede patrij ne bo razčiščena na sodišču, umakniti iz politike, ker je sam že tako dovolj velika sramota za RS.

  • Aljo je rekel/-la:

    Neinteligentni komentarji zaplankanih slovenčkov, ki jim ne nese prav daleč…ma kaj res mislite, da je vse v denarju, bebci…

  • doajen je rekel/-la:

    to je le voda na mlin JJ. Sej se boste pobili za oblast, je nekdo dejal kako desetletje nazaj. Tako lepljive pravljice, s toliko podatki in “verododtojnimi” viri je v tako kratkem času od kar je “počilo” zmožen skupaj zbrati le Blaž Zgaga, Rok Praprotnik in ostala markistična falanga in levičarska zalega. Mislim, če ste gledali soočenje na TVS danes zvečer… škoda besed, prebujenim je vse jasno, ostalim ne bo nikoli!

    PS: pričakujem ob 4:20 zjutraj ko JJ pristane na Brniku da bo imel po streamingu denis vklop v živo na Vest. si

    menda si ja to zaslužimo???

  • JUice Vodka je rekel/-la:

    Zadeva se bere kot (slaba) pravljica za lahko noč in bolj kot na kaj drugega kaže na očiten predvolilni manever obupanih levičarjev. Žalostno je, da se mora leva opcija v pomanjkanju dobrega predvolilnega programa zatekati k tako nizkim udarcem in tako umazani negativni kampanji. Vse bolj očitno se ponovno izpostavlja tudi vprašanje, ali niso v ozadju celotne zgodbe zgolj interesi tistih, ki so izgubili posle z oklepniki.

    Zelo sumljivo je tudi, da so bili podatki iz finske oddaje v Sloveniji znani in objavljeni še preden je bila oddaja na Finskem sploh javno predvajana. Od kod akterjem v Sloveniji podatki iz oddaje? V čigavem interesu se ti podatki tako hitro in nepreverjeno objavljajo tudi v Sloveniji? In to ravno zdaj v predvolilnem času? Cel kup nepojasnjenih vprašanj, ki celotno zadevo postavljajo v zelo čudno luč.

    Tale finska zgodbica za lahko noč pa nehote spominja tudi na umazano predvolilno kampanjo proti ljubljanskemu županu Jankoviću, ki pa kasneje na volitvah avtorjem ni obrodila želenih sadov. In ni dvoma, da tudi tokrat ne bo. Volilci namreč nis(m)o ovce, ki bi padali na tako poceni finte.

    Avtorju “članka” (če temu skupku nepreverjenih “podatkov” in nedokazanih obtožb sploh lahko rečemo članek, prej pamflet oz. tendenciozni novinarski izdelek) Zgagi pa bi kazalo priporočiti, da vzame kdaj v roke novinarski kodeks in Ustavo RS ter Kazenski zakonik RS, ter si prebere poglavje o domnevi nedolžnosti.

    Ob tovrstnem branju se človek namreč vpraša, ali domneva nedolžnosti v Sloveniji sploh še kaj velja, ali pa jo nameravajo levičarji po volitvah (če jih seveda zmagajo) preprosto ukiniti.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Zakaj so pa ubogega reveža aretirali?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Zraven pa novica: “Damjan Murko me je imel najraje, saj sem imel izmed vseh najdaljšega!”

  • Fika je rekel/-la:

    Tudi J.B.Tito je po bombaškem procesu, kjer se nikoli ni točno dokazalo ali so poleg pištole njegove tudi bombe, moral v zapor. V Maribor.

    Opomba: Ta prispevek ni izraz podpore SDS.

  • Marko je rekel/-la:

    Naj za boga svetega nekdo tole upodobi v epizodi Alana Forda!

  • Sproščeni poštenjak je rekel/-la:

    Kam pa sta izginila Tanko in Černač ?
    A ne bo nobene tiskovne konference na to temo ?

  • Štrigon je rekel/-la:

    A veste, da me je malce strah.
    To je tako neverjetna zgodba, da je nemogoče predvideti reakcije vpletenih.
    A kdo že sliši zvok gosenic ?

  • Mirjana je rekel/-la:

    Štrigon, ne še,… menda so gumarji.
    Štrigon, strah te je?, a prej ni bilo jasno? Kaj je Jelinčič plemeniti insceniral tik pred zaključkom dela Cviklove komisije? (pa “škandal” o Gaspariju?) Kdo je še tedaj obstruiral komisijo?..A bo še tako vehementno pljuval v medijih? le kaj poreče gospod danes? No upam, da bodo tudi on in kompanija bela iz DZ danes oblegani od novinarjev. Pa da slišimo komentarje.

  • kinky tone je rekel/-la:

    Sam’ na guob’c!

  • Fonzi je rekel/-la:

    Tipična slovneksa foušija. Nekateri so pač malo postrani zaslužili, ostali ste jim pa fouš.

    Kot je rekel slavni Pavle Vujisić - “I tata bi, sine !!”.

    “Nič lažjega”, je rekel Melkiad

    in sta odpujsala domov……

  • Lolek je rekel/-la:

    Cvikl je kmet, Finci pa komunajzarji …

  • andlen je rekel/-la:

    Štrigon pravi:

    2. september, 2008 ob 7:55
    A veste, da me je malce strah.
    To je tako neverjetna zgodba, da je nemogoče predvideti reakcije vpletenih.
    A kdo že sliši zvok gosenic ?
    PRED TREMI MESECI SEM VOZIL OD CELJA PROTI VRANSKEMU - VES ČAS SO MI VOZILI NAPROTI TISTI MALI TURŠKI “ANTIKURDSKI” GOSENIČARJI. PRED DESETLETJI, KO SO DELALI RED V LJB TISTI BOV PLAVE BARVE, SO SE PO AKCIJI VRAČALI PO TEJ CESTI V SMERI SLOVENSKE BISTRICE.

  • ribič je rekel/-la:

    torej, imamo dve možnosti:
    1. če danes odstopi finski premje (patria je državna firma in dela sramoto Finski) je zadeva resnična in je Janša “dead meat”.Tozadevno se bo moral oglasiti tudi predsednik Turk

    2. če bomo do popoldne dobili iz finske TV “pojasnilo”,da so samo povzeli slovenske vire,vemo koliko je ura

    čakam….

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    dej ribič (gallus), ti imaš pa naporen šiht zadnje tedne. Pred minuto moram isti komentar prebrat na delo.si, zdej pa še tu. umiri konje. kaj nimate še vandime?

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    aja, pa DARS je tudi državna firma in dela sramoto Sloveniji. Kdaj bo Janša odstopil?

  • jan je rekel/-la:

    če bo Brezigarca odstopila zaradi osebnih razlogov, potem so ta dogajanja precej resne narave

    … janšisti so rahlo fanj zaskrbljeni

  • contra je rekel/-la:

    Zgaga je očitno ne samo zgaga, ampak tudi pravi arzenal nesmislov. Kako pa lahko nekoga kar obtožiš, ko se še branil ni. In kdo je lahko oseba J, marsikdo, če je sploh kdo.Lahko bi bil tudi Jure!

  • 007 je rekel/-la:

    Tako je preprost izračun. Mesija je imel od kje vzet ČRNE solde, da je plačal Plemenitega hlapca za umazan posel, ko je z mesta predsednika preiskovalne komisije zjebal Cvikla ter za to od Mesije dobil 50000 EUROV. Vsaj tako je blo razumet Pečeta v DZ.

  • Fika je rekel/-la:

    Contra, Janša sploh ne potrebuje odvetnika, ker ga že ti tako briljantno braniš. :)

    Petelinček, a odstop Wiitakorpija čisto nič ne šteje?

  • Josip je rekel/-la:

    Podobnih poslov brez provizij ni. V te namene naj bi šlo okrog 1 % vrednosti posla.
    Res pa je tudi to, da so vsi nedolžni, dokler se jim krivda ne dokaže. Škoda, da preiskava poteka v predvolilnem času. Namesto resnica se tako z njo hranijo prenapeteži vseh vrst.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Josip, preiskava teče veliko dlje kot v predvolilnem času (na Finskem),..če pa so naši do sedaj spali pa se vprašajmo mi čemu.
    Res je, da je vsakdo nedolžen dokler mu krivda ni dokazana,..a se ti le ne zdi preveč tvegano, da človek, osumljen tako težke prevare kandidira ponovno, ..in da s svojimi brezplačnimi vaškimi trobili zavaja neuke in naivne ljudi?
    Sprašujem se tudi ali smo Slovenci sposobni lastnega mišljenja, lastnih vrednot,..ali le kupujemo degradirane vrednote yenkijev in ostalih dobičkarjev? Tebi se zdi torej normalno, da se dobi 1%,..se pravi problem je v %, ne pa v bistvu, da smo bili okradeni ter odškodovani kar za 5%, kar pomeni,…morda izračunaš koliko stanovanj mladim, ali štipendije potrebnim,..ali vlaganje v razvoj in tehnologijo,..pa ne vojno?

  • andlen je rekel/-la:

    V krajih, kjer ni v navadi “kadija tuži - kadija sudi”, vedo, kako se takim rečem streže! vsak visok državni uradnik mora v primeru, da se okoli njegovega resorja dogajajo čudne reči, nemudoma odstopiti! Pa ne zato, ker bi bil kriv, marveč ker ne more biti predmet preiskave oziroma razkritja magari zanj ugodnih dejstev na sodišču kot funkcionar. To, kar je odčivkala ona prelepa (pri)pravnica iz advokatske pisarne: da je njena stranka enaka pred zakonom itd. je totalna pravna burkinafasso sredi Evrope. Kakšna “enakost pred zakonom”, če tisti, ki toži, določa plače in pogoje dela sodnikom!
    Pred desetletji se je nek “orožarski” očitek zgodil generalnemu sekretarju NATA Villiju Claesu - Tisti trenutek je odstopil in šel na sodišče. V civiliziranih okoljih pač ni pardona. Ovce pa rade vidijo, da jih strižejo. Kaj čmo. Hudič je, da potem tudi volijo.

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    se vidi, do kod sežejo murgle

    islamofašizem na pohodu na finskem! :D

    Coup d’état na finskem

  • Štrigon je rekel/-la:

    Ja pri nas je nekako takole:

    Lopovi se med sabo obtožujejo in tožijo.
    To je prava fotokopija divjega zahoda iz kavbojskih filmov.
    Sploh ne rabimo parlamenta, sodstva in policije.
    Enostavno razdelimo pištole državljanom in državljankam.
    Seveda bo predhodno potreba zapreti meje.

  • slosurf je rekel/-la:

    ja, res bogi JJ… Se mi prov smili, ko so se še finci na njega spravl… Kalimero…

    Me pa najbolj zmoti, ko nekateri opravičujete s tem, da so provizije del posla… Ja, verjetno so, samo s to razliko, da je to denar, ki so ga vzeli meni, tebi in vsem ostalim… Da je to denar ki bi bil lahko kje drugje, v zdravstvu naprimer, ali pa v šolstvu…. To me moti…

    Aja, če je pa še kdo tako naiven, da misli da je Patria plačala provizijo iz lastnega žepa, potem mu pa pač ni več pomoči :)

  • Beno je rekel/-la:

    DIE FEIGEN

    Unser heiliger Führer ist rein,
    zugleich glitschig wie ein Aal,
    ja wie kann das nur sein?
    (warum ist sein Schädel kahl!)

    Er wird den Finnen zeigen,
    dass man mit ihm nicht spielt,
    mit einem Korb voll Feigen
    wird er beweisen wer stielt.

    Er wird auf Patria kacken,
    den Finger den Finnen zeigen,
    mit einem lauten: Fuck ‘em!
    wird er zerquetschen - die Feigen!

  • ribič je rekel/-la:

    Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je o svoji izjavi za finsko televizijo YLE, da so v afero Patria “vpleteni ljudje, ki so zelo blizu vrha”, dejal, da dokazov za to nima, da pa le logično sklepa. Zanikal je navedbe, da naj bi z obtožbami brez dokazov blatil državo v tujini, prav tako pa, da na tak način posega v volilno kampanjo. Na vprašanje, katera imena je imel v mislih, pa je dejal: “Nisem povedal Fincem, pa ne bom niti vam.”

    Kos: Zadeve finski policiji nismo posredovali mi

    Kos je odgovoril tudi na obtožbe, da naj bi celotno zadevo finski policiji posredoval prav on ter jo pri tem z nekaterimi podatki tudi zavedel. Povedal je, da je prva informacija o tem, da policija preiskuje zadevo, prišla z Interpola na Dunaju. “Tam sam niti slučajno ne poznam nikogar. Prav tako na noben način nisem mogel priti do podatkov, ki so služili za začetek policijske preiskave,” je dejal.

    “Patria je bila favorizirana”

    Kos je sicer v ponedeljkovi oddaji o kriminalistični preiskavi Patrie za finsko televizijo dejal, da je njegova komisija pri preiskavi zadeve odkrila: “Odkrili smo, da je bila finska Patria favorizirana in da slovensko podjetje ni bilo obravnavano enakovredno. Mi ne trdimo, da je proizvodnja oklepnih vozil boljša v Sloveniji kot na Finskem, temveč da je bil postopek, ki so ga uporabili, nepravičen in v nasprotju s temeljnimi pravili javnega naročanja tukaj v Sloveniji.”

    Kosu so tudi grozili

    V nadaljevanju je poudaril, da je dobil nekaj groženj: “Te niso bile resne, ker sem jih navajen in poznam ljudi, ki jih proizvajajo.” Oseb, ki naj bi mu grozile, za finsko televizijo ni želel razkriti: “Zagotovo ne pričakujete, da vam bom posredoval imena, a to so ljudje, ki so zelo blizu vrha.”

  • Josip je rekel/-la:

    Samo tole : o proviziji nisem dajal vrednostnih sodb, šlo je le za misel konstatacije.

  • ribič je rekel/-la:

    Blaž brez Nežice,dejta se uskladit z Žutokljunim Dragom…Masta kej ali neč?

  • Štrigon je rekel/-la:

    Slovenci bolujemo za eno hudo bolezen.
    Ta se imenuje “kolektivna odgovornost”.
    To je virus, ki so ga vzgojili v času komunizma.
    Cepiva zanj pa žal še ni.
    Zaradi te bolezni je vse dovoljeno, vse je tolerirano.
    Zahodni demokratični sistem ji tudi ni kos…..
    Ko se zgodijo takšne nacionalne katastrofe (kar afera Patria tudi je), smo
    vsi nekako tiho in sploh se ne zavedamo pri čem smo.

  • Mace je rekel/-la:

    To bo še ena velka štala. JJ je mislu da bo šlo skos samo mu ni ratal niti z Zmagotovo pomočjo. Zmagec tut dubu evrčke da je skenslu Cviklovo komisijo. Provizije pa so in bodo. Kle pr ns so vsi podkupleni in noben nč ne najde kako da majo pa na finskem cel spisek slovencov ?
    Pač nej Janša prizna in nameni provizijo za Rdeči križ.

  • BORAC je rekel/-la:

    Patria podkupila Janšo?
    S takimi naslovi je potrebno biti previden. Naslov je zelo udaren i ima tudi namen namigniti, da je Janša prejel podkupnino.
    A vsega tega, do danes ni še nihče dokazal. Vse temelji na nekih sumih, ki jih je tudi na Finskem sprožilo konkurenčno podjetje, ki ni uspelo pridobiti posla z oklepniki.

  • Aljo je rekel/-la:

    He he borba med Elbit -om in Soltam -om bo terjala žrtve in to samo zato, ker so se Cvikel in kompanija vtaknili v nekaj čemur tudi približno niso dorasli. Dve hudi NWO podjetji, pač nočeta biti v zobeh javnosti, oklepnike zna narediti vsak, oprema je pomembna, bebci. Kakšna Patrija…in kakšna Finska..bedaki…

    ANTI NWO

  • Primorc je rekel/-la:

    Finska oddaja spada v kategorijo znanstvene fantastike. Kup nepreverjenih trditev, povzetih po virih iz Slovenije (!!), brez enega samega konkretnega dokaza. Finski novinarji namrec ne pokazejo niti enega dokumenta, na katerega se “sklicujejo” v svoji oddaji in na katerih naj bi temeljil sum korupcije. Gre torej za poceni predvolilno potezo najslabse vrste. V oddaji nastopajo imena kot so D.Kos, M.M.Cvikl, M.Svajger (direktor Sistemske tehnike, ki je izgubila posel z oklepniki) itd, tako da je povsem jasno, v katerem grmu tici zajec. O ozadju zadeve pa je koristno prebrati tudi intervju z Walterjem Wolfom v danasnjem Delu.

    • Alex_ je rekel/-la:

      …Morda pa res…V katero kategorijo znanstvene fantastike pa spada Sveto Pismo?…Sprašujem namreč zato ker vsi, ki tako zgreto zagovarjate Janšo nimate dejansko trohice pojma o zadevi kot seveda vsi ostali navadni smrtniki na drugi strani, ampak vi tako neverjetno goreče in osebno zagovarjate zadevo Izključno zaradi politične obarvanosti in vsi imaste neverjetno polna usta sovražnega govora!!…Tako, da me resnično zanima od kod vam dokazi, da ste tako neverjetno prepričani v zadevo???…Sam nisem privrženec nobene politične opcije sem pa prepričan, da ne bi nikoli niti v sanjah dal roko v ogenj za njihova dejanja!…Vi pa ste očitno vsi goreči poznavalci, Finske tv, naše in tuje policije pa še bi lahko naštevali…SAMI STROKOVNJAKI!

  • Idiot Bastard Son je rekel/-la:

    BORAC…

    Na Finskem so določene osebe v zaporu.
    A ti misliš, da zaradi trmastih novinarjev in konkurenčnih podjetij ?
    Take naslove so prvi uporabili Finci.
    Celo direktno so poudarili, da je preizkava v Sloveniji zaustavljena.

    http://www.yle.fi/news/id100333.html

  • ribič je rekel/-la:

    Idiot Bastard Son pravi: BORAC…

    Na Finskem so določene osebe v zaporu.
    A ti misliš, da zaradi trmastih novinarjev in konkurenčnih podjetij ?
    Take naslove so prvi uporabili Finci.
    Celo direktno so poudarili, da je preizkava v Sloveniji zaustavljena

    ..seveda, če je rekel KosCvikel da je zaustavljena in da je novico povzel Blaž Zgaga,bo zihr držalo…

  • cro_hot je rekel/-la:

    In Janša bo s cvenki Patrie postal nov slovenski tajkun…
    Zjebal bo Šrota in odkupil Laško in nova flaška bo silhueta osemkolesnika…

    Ob 16,00 bo sklicana tiskovka, kjer se bo Kalimero znova zjokal.
    Kamerade, ki jih ščitil pri tej bizantinski pizdariji bo obdaril z robčki NSi Paloma.

    Če ima jajca naj odstopi !!!

  • ribič je rekel/-la:

    evo, drugi po spisku…Kdaj prideš na vrsto Blaže brez Nežice?

    Dokazov, “da se je premier s Patrio pogovarjal o nakupu Patrij nimam”, je dejal direktor Sistemske tehnike Milan Švajger in dodal, da pa logično sklepa, da so se ljudje, ki so blizu premieru. Švajger je namreč za finsko televizijo YLE povedal, da so odločitev o nakupu oklepnikov 8X8 sprejeli “zelo blizu predsednika vlade”.

  • ribič je rekel/-la:

    ..po temle debaklu bo Janša dobu 40%

  • Idiot Bastard Son je rekel/-la:

    Halooooo ! Dokaze imajo Finci.
    Najbrž ste spregledali ta mali detajl.
    Če pa so novinarji prišli do njih, toliko bolje.
    Niso pa novinarji dolžni pokazati dokazov, ker je to tudi malce kaznivo.

  • ribič je rekel/-la:

    no Idiotko,na dan z njimi.Pa Finski premje naj odstopi ker državna finska firma podkupuje tuje premjerje..A tega butci zgagasti niste predvideli?

  • BORAC je rekel/-la:

    Idiot Basrard son,
    če bi Cvikel in Kos imela kaj otipljivega v rokah, bi takoj predala tožilstvu. Pa še neverjetno bi uživala pri temu. A nič od tega.
    Podjetje ST, ki je v lasti Viator Vektorja, je donosen posel izgubilo in zdaj rovari na vse načine. Vsi skupaj pa so povezani preko LDS.
    Jasno?
    Kristalno jasno?

  • Idiot Bastard Son je rekel/-la:

    BORAC….
    Preberi moj zadnji post. Kdo pa rabi sploh Cvikla, Kosa itd…

  • ribič je rekel/-la:

    ..aja dokaze o Sovi imajo pa Nemci

  • lorenzo je rekel/-la:

    @ribič

    Jaz razumem, da bi rad videl konkretne dokaze. Vsi bi jih radi. Ampak vlada že od samega začetka ponavlja, da gre za predvolilno nagajanje opozicije. Medtem je na Finskem odstopil direktor Patrie, nekaj ljudi so zaprli, zgodba se počasi nadaljuje in ne kaže, da bo kmalu izgorela v prazno.
    Meni se zdi, da resen novinar ne bi izrekal tako hudih obtožb na račun tujega predsednika vlade samo na podlagi Cviklovega in Kosovega pričanja. Dopuščam možnost, da naši “neresni” novinaji napačno povzemajo Finca, vendar je precej verjetno, da bi se to od včerajšnjega večera do zdaj že rešilo.
    Drugo vprašanje pa je zakaj se s tem primerom ukvarjajo Finci in Avstrijci, pri nas pa ukinjajo parlamentarne komisije in obrambni minister poka vice. A to te pa ne moti?

  • ribič je rekel/-la:

    lorenzo;
    kot sem rekel ;takoj ko bo odstopil finski premje,ker mu državna firma podkupuje tujega premjerja,takoj ko se bo oglasil Turk,takoj nato podpišem zahtevek za razrešitev Janše.

    do tedaj bom čakal,in prešteval,kolko njih se bo začelo vleči ven…
    Kos,Švajger sta se že… gremo naprej

  • LoL je rekel/-la:

    ribic, ti nimas kej podpisvat, ko kar se mene tice si samo prdec na internetni strani :)))) pa se to ocitno dost neumen, ko se vedno slepo pravljicam verjame..

  • Fin for teh Win je rekel/-la:

    2. če bomo do popoldne dobili iz finske TV “pojasnilo”,da so samo povzeli slovenske vire,vemo koliko je ura

    čakam….

    Ana popudan je ura.

  • Merlo je rekel/-la:

    ribič…

    Ja zakaj pa bi moral odstopiti finski premier ?
    Kvečjemu finski obrambni minister, ki je najbrž posredno odgovoren tudi za Patrio.
    Sicer pa je je padel sum korupcije na našega premiera ne pa finskega, a ne ?

  • ribič je rekel/-la:

    Merlo;
    ja šur,na srečanju EU bi Finski premje hodil okoli z etiketo premjeja koruptivne države,ki podkupuje tuje predsednike vlad….

    Fin : 2 akterja sta si že oprala roke…meni to zadostuje

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    ribič,

    ti pa ribariš v barvah SDS, kajne?

    Očitno ste po prvem šoku dobili navodila strankarske centrale, kako srati po forumih….

  • ribič je rekel/-la:

    eh nebodigatreba;
    mal logično razmišljam veš,akterji,tajming pa tako naprej…
    ..a ni dobro da se krešejo mnenja,sej ne morete samo sami sebe prepričevati,knede?

    mimogrede Wolf se brezskrbno kljub menda 100mednarodnim tiralicam sprehaja po Janševem cesartvu zla, pa tudi po Avstriji..

  • Merlo je rekel/-la:

    Mislim, da bo Janša danes odstopil.
    To pa zaradi tega, da reši ugled SDS-a.
    Kar je preveč, je pa res preveč, kriv ali nekriv.

    Če pa je kriv, je pa to tako butasto dejanje, da človek ostane brez besed.
    Jaz bi celo pomislil, da ni bil podkupljen, je pa vseeno vedel za korupcijo.

  • Fin for teh Win je rekel/-la:

    Tebi ribič pa zgleda ne gre angleščina najboljše - samo ponovila sta kar sta že prej povedala tukaj. Edino Švajger je še dodal imena tistih, ki naj bi talali nekakšne vizitke. In da je Erjavec kmet.

  • ribič je rekel/-la:

    Merlo pravi:

    2. september, 2008 ob 13:23
    Mislim, da bo Janša danes odstopil.
    To pa zaradi tega, da reši ugled SDS-a.

    jaz pa mislim,da bo dobil še tistih 5% ki mu manjkajo do željene razlike

  • Merlo je rekel/-la:

    ribič…

    Tvoja predanost SDS-u je hvalevredna. A misliš, da bi on bil enak ?
    Če misliš da, potem mora vsekakor odstopiti.

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    ribič: očitno si pregloboko pogledal v kozarec tvojega hvaljenega kaberneta. ta afera bo zbila 5%, ne pa dodala.
    Sicer pa me Janša vedno bolj spominja na generala Custra. 21. septembra bo pa fajn bitka pri Little Big Hornu.

  • ribič je rekel/-la:

    kriptoproletarec pravi:

    2. september, 2008 ob 13:41
    ribič: očitno si pregloboko pogledal v kozarec tvojega hvaljenega kaberneta. ta afera bo zbila 5%, ne pa dodala.

    ..sej to je pa bistvo rdečega napada,kanede?

  • matia je rekel/-la:

    Tudi če je Janša prejel podkupnino kako mu bodo to dokazali?

    A to da na enem papirčku piše JJ je prejel tolko in tolko. Ah to ne bo šlo…sam pa tudi ni vzel keša na roke, kar je 100%. Mogoče jim je dal št. TRR he, he…….

    Podkupnine so sigurno bile tudi pri tem poslu, saj so v Sloveniji prisotne po mojem skoraj pri vseh javnih naročilih, pol pa dobiš provizijo nazaj nakazano v kakšnih sponzorskih sredstvih na kakšno športno društvo…al pa moreš direktorju bajto renovirat…..odstopit kupno pravico najema leasinga za kakšno dobro mašino.

    Dandanes se v Sloveniji ne moreš kar tako prijavit na javne razpise niti v eno navadno knjižnico, kaj šele na kaj drugega. Smo in so pa vsi tiho, ker pač moramo vsi služiti svoj kruh.

    Druga zgodba je pa mogoča tudi, da je Patria podkupila, svojo konkurenco na razpisu, zdaj pa to hoče nekdo obrnit črn veter na drugo stran.

  • dahvor je rekel/-la:

    … hehehe … samo še 20 let je treba, da mine, da se posveti Slovencem, kakšen karakter so gradili, in kakšnega so zgradili …
    Seveda, zato pa nobenga razvoja ni, veze in poznanja ter seveda podmazovanja …in nagravžne face - notranje globine, zunanji izgled nardijo, govorica telesa, tle se nič ne da zblefirat-tudi yoga ne pomaga…in krediti, ki jih treba vračat, pivo pa se vsak dan manj prodaja, bodo petičneži v hotelu palace vse rešili…
    Če bi Bog iz Nebes sestopil in Slovencem o Slovencih resnico povedal - bi v medijih pisalo, naslednji dan ali pa naslednji teden, nikoli ne bi bilo več mogoče, da Gospod Bog laže in da Gospoda Boga sploh ni… -da v Sloveniji zadnjih 60 let, brez podmazovnja, čist nič ne gre…samo zato davčna gleda koliko se zasluži in nič koliko se potroši…koliko zaslužimo, biločesa, pa vsi lažemo…hehehe, še se bomo smejali…japonski turisti bojo pa fotografirali in, ko bodo slike na spletu pokazali, bo zgledalo, da so Slovenci v Sloveniji vsi fajn zadovoljni in veseli Slovenci…in, ko se Človek v špegu pogleda in eno spako notri zagleda se ruleta zavrti…zdej pa ali ruska ali francoska - za igralce udeležence je čist vseeno, obe sta dobri…isto za gledalce…na pa če motorv aviona, ki je v Ljubljano letel, je odpovedal, sem prebral, da je Slovenc, potnik povedal, da je nastopila smrtna tišina.

  • šifra je rekel/-la:

    …ja to vso mehanizacijo bi sE dalo potem dlaje “prodajati”…ko smo se “osamosvajali” so bila Polna usta besedi ,dA ane potrebujemo vojaškega”arzenala”…in …dogodilo sE je popolno nasprotje…
    no ja, za toliko denarja kupljenega “materilala” se da to dalje lepo prodajati in “služiti” ,ko se naenkrat “spozna” ,da je preveč nakupljenega….. !?
    prov nam je(slovenceljnem)z vso akademsko “elito” skupaj …!
    morda pa patrije pridejo prov ,ko se bo “dogodil” narod vvsej tej “noriji”…!?
    ..sej je jasno ,kam vodi/jo NWO “načrti”….!?

  • contra je rekel/-la:

    Merlo- bolje predanost SDS kot pa kvizlingom tipa Rop, Cvikl, Golobič, Školč in podobnim ribičem v kalnem.

  • dahvor je rekel/-la:

    …politika pa vedno rabi umetnike, da bolj umetno zgleda - sem pozabil.

  • Merlo je rekel/-la:

    contra…

    Predanost komu ?
    Lepo te prosim.
    Jaz sem predan mojim otrokom, ženi, prijateljem, sosedom, nogometni ekipi…in tu se že neha.
    Da bi pa bil predan neki politični stranki ?
    A ti veš, da tile tiči, ko nas ni zraven, skupaj pijejo, jejo in se nam režijo ?

  • dahvor je rekel/-la:

    pismo sem pozabljiv ali pa mi bl počasi prihajajo …
    …politika rabi tudi kelnerje, predsednike zd(x)ruženj, ti jim pa še občutek pomebnosti ugradijo, mimogrede na večerji … hehehe, če kelner obvlada, gosta opedenat, ta v očeh dame, ki jo je na večerjo prpelu, se pozlati od pomembnosti…pozlačena umetna pomebnost - potem rata…športu pa prizanesem, ker se mi ne da več, športniki so pa vsi tako in tako, taki in taki…razen nas par klošarjev.

  • Matts je rekel/-la:

    Vsi trdni, zarjaveli odnosi s priveskom starih častitljivih idej in nazorov (SDS) razpadajo, vsi novi zakoni ostare, še preden lahko okostene; vse, kar je stanovsko in stalno, izpuhteva, vse sveto se oskrunja in ljudje so končno prisiljeni, gledati s treznimi očmi na svoj življenski položaj in svoje medsebojne odnose (ki jim jih je sproducirala Janševa vlada).

  • šifra je rekel/-la:

    @ merlo
    si zadel žebljiček na količek…na zdravje…!hik
    točno tako(skoraj) vsi delajo skupaj… “raja” jim je “material” da to lahko počnejo !…

  • Rok je rekel/-la:

    Zgodba je napeta in lepo berljiva. Po vznemirljivosti seveda prekaša celo afero Sova, čeprav sta si v nečem podobni: nimata in ne bosta doživeli razpleta.

    Bo pa vmes gotovo cel kup zanimivih prizorov, v katerih bomo lahko opazovali eno in drugo stran (”desnico” in “levico”) pri polminulem trgovanju z orožjem. Vse od osamosvojitve naprej, seveda. Katera od obeh strani bo požrla več blata, pa se bo videlo takoj po volitvah.

    Edini otipljivi politični rezultat, ki ga pričakujem, pa bo manjša udeležba na volitvah, saj se jih ne bodo udeležili idealisti, ki mislijo, da se politika ne bi smela ukvarjati z nakupi in prodajanjem orožja. Ali pa se prav nič ne spoznajo na tovrstne posle.

    Mogoče se pa tudi motim.

  • Faca je rekel/-la:

    Hehe, dolga je finska roka pravice:)

    Narod si vlado voli sam. In če še enkrat izvolijo te podkupljive orožarje, potem si drugih res ne zaslužijo.

    K sreči pa so meje padle in našim politikom pod njihove “lepljive” prste gledajo tudi iz tujine.

    Finska mi je vedno bolj všeč:)

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Zakaj ste vsi komentatorji spregledali odstavek, kjer piše o tem, da sta Riedl in Wolf dejansko prejela denar od Patrije in da so to ugotovili avstrijski organi ter o tem obvestili pristojne finske in slovenske organe. In Finci v akcijo nad Patrio, naši pa hajd nad “tajkune”, gradbene barone, Penka. In vse te akcije po prejemu avstrijskega obvestila, kar da človeku krepko misliti. In še ena: nekdo omenja, da gre JJ za oblast, ne za denar. Ja duša draga, kaj pa je oblast drugega, kot materialne koristi, ki niso nujno izražene v denarju, kje so plovila, avtomobili, nepremičnine, počitnice na Maldivih i.t.d..
    In o nedolžnem, poštenem JJ. On je vojak in če se spomnim “obuke”, pa so tri desetletja in četrtega pol mimo; vojak mora prvo poskrbeti za “zaklon in kamuflažo” in zato je naivno misliti, da bi pri podkupovanju JJ “ujeli na čistini”. Za kaj pa služijo jurišniki-za skrivanje po luknjah zagotovo ne.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Tisti, ki misli, da je kdorkoli podpisal potrdilo o prejemu provizije, da ne rečem “nagrade” v tem poslu, se bridko moti. Vse zadeve so se odvijale na samem, brez audiovizualnih pripomočkov, brez papirja, hudiča - celo mogoče brez obleke - mogoče celo v - Finski savni.

    Kakorkoli - materialnih dokazov ne bo kar pomeni, da nikoli nihče ne bo za to odgovarjal. Fantje so pač spretni. Imajo namreč izkušnje

  • vrana je rekel/-la:

    Janšistični iztrebki bi zdaj radi prepričali ljudi, da gre za predvolilno potezo. Haha. Finci Bi želeli zrušiti oblast v državi, o kateri sploh ne vedo skoraj nič. In zarukan folk bo seveda nasedel notoričnemu lažnivcu, trgovcu z orožjem, tatu, ciniku, diktatorju in psihopatu janši.

  • J je rekel/-la:

    Tisti “J” pomeni “JOSIP”.
    Glavni krivec je JOSIP BROZ TITO.
    Pa saj Janša že desetletja dokazuje, da so glavni krivci za vsa gorja na tej zemlji …. Partizani !

  • Merlo je rekel/-la:

    Tole Jelinčičevo izjavo pa moram pastat, ker je res prelepa :-))))

    “Kot je dejal Jelinčič, se mu - glede na to, da je bil direktor finske nacionalne televizije YLE Mikael Jungner svetovalec nekdanjega finskega premiera iz vrst finske socialdemokratske stranke (SDP), sestrske stranke Pahorjevega SD - pri finski oddaji o domnevnem podkupovanju Janše s strani Patrie “zdi povezava med finsko SDP in Pahorjevo SD zelo verjetna in zelo razumljiva”.

    NE MOREM VERJET. TALE JELINČIČ BO ŠE INDIJANCE POVEZAL S PAHORJEM, KER SE MAŽEJO Z RDEČO BARVO……

  • Drž°°ga je rekel/-la:

    Vest, pejt mau na rest, fakof pa zdrava ostani….

  • Beno je rekel/-la:

    JOHNNY GOT BUSTED

    Once upon a time,
    there was a bald man Johnny,
    he wanted to conceal a crime,
    and get some easy money.

    But he underestimated detective Kos,
    a street thug gone straight,
    who would cut off his boss
    and never take a cheap bait.

    So here we are now, Johnny is busted!
    Kos is smoking a cigar with a smirk,
    saying: ‘You can never be trusted
    by a man, who turns out to be a jerk!’

  • weekend 69 je rekel/-la:

    Dva pomembna akterja v zgodbi (Kos in Svajger, direktor Sistemske tehnike) sta ze uradno izjavila, da dokazov za vpletenost slovenske vlade in premierja nimata, da pa o tem “logicno sklepata”.

    Smesno.

    Finska pravljica se sesuva kot hisica iz kart…

  • Beno je rekel/-la:

    YOU WISH YOU HAD A 69 IQ

    Like a house made of cards fell apart,
    this Weekend no 69 for the lonesome loser,
    who is a government payed right wing fart
    dreaming of his idol Johnny every night.

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    hehe… bomo videli, kako se bo Janševa hišicaiz bankovcev pričevala sesuvati, ko ga bodo zasliševali finski kriminalisti… lol

  • bumbar je rekel/-la:

    RIBIČ .. Ti gorejnc zarukan Janševski
    Janša je odstopu

  • Janez Janša je rekel/-la:

    Jest nisem nič kriv

  • Janez Janša je rekel/-la:

    To je predvolilna poteza !

  • ED je rekel/-la:

    @borac:
    Praznoglavi, Komisija za preprečevanj korupcije (KPK) je predala tožilstvu dokumentacijo, ki se tiče poslov z Rotisom. Kar je logično, saj naloga KPK ni preiskava zadev, pač pa opozarjanje ne sum korupcije. In v mnenju #134 je bil ta sum zelo jasno podan. Vse ostalo je job preiskovalnih organov, tožilstva, policija. Na koncu pa sodbe sodišč. Problem je v tem, da na ugotovitve KPK preiskovani organi, ki jih vodijo janševistični kompatibilni kadri, ne ukrepajo, so pasivni. V vsaki normalni državi, kjer nek nadzorni organ ugotovi sum korupcije, preiskovalni organi ‘poskočijo’. Pri nas pa se zdi, da celo ovirajo zadevo.

    @ribič:
    Obtožbe finskih novinarjev, da je orožarski tajkun Ivan Janša vpleten v korupcijski posel s patrijami, ne temelji na Kosovih izjavah, pač pa na finskih virih, virih blizu finskih preiskovalcev.
    _______________

    He! He! Zanima me, če bojo aretacijo Janše posnele kamere RTVS in ali ga bojo, tako kot so Penka, tudi vklenili?

    če bi Cvikel in Kos imela kaj otipljivega v rokah, bi takoj predala tožilstvu. Pa še neverjetno bi uživala pri temu. A nič od tega.
    Podjetje ST, ki je v lasti Viator Vektorja, je donosen posel izgubilo in zdaj rovari na vse načine. Vsi skupaj pa so povezani preko LDS.
    Jasno?
    Kristalno jasno?

  • Beno je rekel/-la:

    RIBIČ WON’T LET GO!

    Johnny resigned, he stepped down from his chair,
    the last speech will be written by who other than Tony Blair,
    only one person won’t accept the dirt behind Johnnie’s nails,
    it’s the retard redneck Ribič, the fisherman, dumb as a snail.

  • Pepi je rekel/-la:

    Novinar finske nacionalne televizije YLE Magnus Berglund, ki je pripravil včerajšnji dokumentarec o aferi Patria, je o političnem ozadju direktorja televizije YLE Mikaela Jungnerja povedal, da je bil ta svetovalec nekdanjega premiera iz vrst finske SDP, socialdemokratov.

    Skrajni čas je, da se finski kriminalisti osredotočijo na podkupovanje finskih novinarjev s strani naših levih politikov. Finski novinarji so bili podkupljeni! Veliko dokazov priča o tem!

  • ED je rekel/-la:

    @pepi:
    Hahahaha… Najštej enega od teh dokazov, ki dokazuje podkupljenost finskih n novinarjev.

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    @pepi

    iz katerega zaprtega oddelka si pa ti ušel?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Pepi ima v mislih zaroto sionskih modrecev in komunistične internacionale! Duhova Lenina in Stalina sta vstala iz groba - samo zato, da bi našega Janšita v r …

  • gustav je rekel/-la:

    1. predstavljenih ogromno dokumentov, ki potrjujejo zgodbo finskih novinarjev
    2. izjemno široka analiza iz vseh slovenskih političnih spektrov v finski oddaji
    3. nobenih volitev na obzorju v Sloveniji
    4. Janša po javnomnenskih raziskavah komaj dosega prag za vstop v parlament
    5. Pahor se ne poti
    6. Kresalova odlično nastopa
    7. Golobič govori jasno in prepričljivo
    8. Novinar zgornjega prispevka in sploh ta “portal” sta popolnoma politično neobremenjena

    jaz verjamem - Janša je kriv!

  • gustav je rekel/-la:

    beeeeee

  • losos je rekel/-la:

    KOMUNISTIČNAa NOMENKLATU RA SPET RAZJEDa CELOVITOST SLOVENSKEGA NARODA IN Z intERNACIONALIZIRANJEEM LAŽNE POLITIČNE PROPAGANDE OBREMNJUJE VES SVOBODNI SVET IN CIVLIZIRANO EVROPO!!!!!!1

    sKRAJNI ČAS JE, DA NAŠ PREIMJER POKAŽE TEJ UDBAŠKI KRVOSEŠKI kUMROVŠKI BANDI IN NJIHOVIM FINSKIM PODREBNIKOM, KI NASKRIVAJ SNujejo koMUNISTIČNO ZAROTO Pod NEDOLŽNIM IMENOM finska SOCIALDEMOKRATSKA sTRANKA IN JIH ENKRAT ZA ZMERJE POTISNE V POZABO!!!!!!!!!!!!!!!!111111111

    • Alex_ je rekel/-la:

      RETORIČNO VPRAŠANJE!(sam za info: to je vprašanje na katero že poznamo odgovor!)

      Zakaj tako zgreto zagovarjate Janšo čeprav nimate dejansko trohice pojma o zadevi kot seveda vsi ostali navadni smrtniki na drugi strani, ampak vi tako neverjetno goreče in osebno zagovarjate zadevo Izključno zaradi politične obarvanosti in vsi imaste neverjetno polna usta sovražnega govora!!…Tako, da me resnično zanima od kod vam dokazi, da ste tako neverjetno prepričani v zadevo???…Sam nisem privrženec nobene politične opcije sem pa prepričan, da ne bi nikoli niti v sanjah dal roko v ogenj za njihova dejanja!…Vi pa ste očitno vsi goreči poznavalci, Finske tv, naše in tuje policije pa še bi lahko naštevali…SAMI STROKOVNJAKI!…Neverjetni ste.

  • Fika je rekel/-la:

    uni.rdečuh bi napisal “KUMROFŠKI”, “NASKRIVAJ SNujejo koMUNISTIČNO ZAROTO” pa je že nad njegovim dosegom. Komunisti so omenjeni le dvakrat, manjka absoluten prezir do ločil. So pa “PODREBNIKI” izvrstni.

    Takšni zadev se je treba lotiti s spoštovanjem - konec koncev se gre za famo avtorja biserov kot je tale:

    KJER KOLI SI DO SEDAJ IMELA SVOJE DOLGE PRSTE VMES, SE NI DOBRO KONČALO.vSE KAŽE, DA BREZ GROBIH EKSCESOV NE MOREŠ IN NE ZNAŠ.pO POŠTI , TI BOM JUTRI VRNIL VSO TVOJO LAŽNIVO TRILOGIJO ,SAJ GRE ZA NAVADNI ZAMERČLJIVI TRIKRATNI ZMAZEK IN PIČKIN DIMEK.nA kUBI tI BO ŠE NAJBOLJŠE.

    :)

  • vinetu je rekel/-la:

    finci so kučanov klan

  • Milka-fan je rekel/-la:

    Beno, ne smeši se s svojimi neduhovitimi pesmicami, zlasti če ne poznaš osnov angleškega jezika. Reče se namreč “dirt under nails” in ne “dirt behind nails”.
    S svojimi nespametnimi komentarji in nepoznavanjem angleškega jezika delaš sramoto svojim levičarsko usmerjenim kolegom in drastično nižaš intelektualni nivo njihove razprave.

    Sicer pa finsko-slovenska barka tone čedalje globlje (očitno je njeno dno luknjasto kot švicarski sir)..še vedno namreč nobenega verodostojnega dokaza o izrečenih obtožbah.

  • angie je rekel/-la:

    @ribičt
    orej, imamo dve možnosti:
    1. če danes odstopi finski premje (patria je državna firma in dela sramoto Finski) je zadeva resnična in je Janša “dead meat”.Tozadevno se bo moral oglasiti tudi predsednik Turk

    2. če bomo do popoldne dobili iz finske TV “pojasnilo”,da so samo povzeli slovenske vire,vemo koliko je ura

    čakam….

    Tole si izjavil ob 9.36, zdaj je ura več kot pol sedmih popoldne, finska zgodba pa še vedno velja.

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042203958
    Slab dan?

  • ED je rekel/-la:

    Orožarski tajkun Ivan Janša je bil vpleten v nebroj mafijsko-kriminalnih poslov. Kako se je trgovalo v prvi polovici 1990ih je dobro opisano v knjigi ‘Kaj nam pa morejo’, kjer imamo vrsto pričevanj ljudi, ki so sodelovali ali kot vozniki, kot ‘štelci’ denarja, kot naključne priče, ipd. V vezi s to trgovino je tudi afera v Depali vasi, ko janševističini nasilneži fizično obračunajo s Smolnikarjem (ex-morisovcem), ki pomaga policiji pri preiskovanju v trgovini z orožjem. Da bi opravičili odvzem prostosti civilistu, janševiki ponaredijo vojaške dokumente in jih podtaknejo žrtvi. Ko se izkaže, da gre za ponaredke, ko se tudi ve, kdo je sodeloval pri ponarejanju, in ko se celo najde pisalni stroj, na katerega so bili spisani, skoprumpirana tožilka Brezigar, zadevo zavrže (še prej jo nekaj časa valja v predalih in zavlačuje), češ da je osumljeni ponarejevalec ‘premajhna’ riba, in da nima smisla preiskovati zadevo. S trgovino z orožjem pa je povezana tudi poskus ugrabitve grškega trgovca v Gradzu, ki ga izvedejo ‘kompatibilni’ Janševi kadri leta 1992.

    Mafijski način Janše delovanja je razviden tudi iz delovanja v RS, saj so po pričanju majorja Trohe, janševi nasilneži podtaknili bombo, takole se je spominjal Troha:

    »Zjutraj tega dne sem prišel v službo kot po navadi in že med potjo do nje poslušal pri poročilih, da so neznani storilci pod avtomobil Zmaga Jelinčiča podtaknili neznano eksplozivno telo. V radijskem sporočilu je bilo dodano še, da naj bi se osumljenci odpeljali z osebnim avtomobilom kovinske srebrne barve FIAT UNO italijanske izdelave, na tablici pa naj bi bil očividec videl rdečo šahovnico. Kot nalašč sem kmalu zatem prek radijske postaje dobil obvestilo, da v službi manjkata dva pripadnika, in sicer D. O. in R. S. Takrat mi je “vžgalo” kot strela z jasnega. Takoj sem se spomnil, da je lastnik takšnega avtomobila ravno R. S. Nekaj pozneje smo ugotovili, da v službi manjka tudi D. N. (Darko Njavro) Scena je bila popolna, saj sem nekatere stvari povezal, in takoj mi je bilo jasno, da je možno, da so se ti trije šli kaj v zvezi z nočnim dogajanjem. Nisem se zmotil, saj sem po približno dveh urah dobil ukaz, naj se zglasim v Ljubljani na ministrstvu za obrambo, kjer me čaka poveljnik Tone Krkovič. Ukaz je ukaz, zato sem se nemudoma odpravil na pot. Pri srečanju v stavbi ministrstva sem zagledal njegov zelo zaskrbljen obraz in obraz D. N. Po tem mi je bilo vse še bolj jasno. Dejal je: “Lado, imamo pizdarijo. Robert je pod Jelinčičevim avtom prižgal čik.” Na moje vprašanje, kdo je bil še zraven, je odgovoril, da sta bila zraven še D. N., ki je vodil akcijo, in D. O. kot pomočnik. Globoko sem se zamislil. Dejal mi je, da sedaj je, kar je, in da minister Janša prosi, naj nekako rešimo zadevo. On pa bo poskrbel prek Peterleta, ki je strankarski šef Bizjaku, notranjemu ministru, da preiskava ne bo huda. Na moje vprašanje, kdo je ukazal izpeljati akcijo, je dejal, da je hotel Janša samo zastrašiti Jelinčiča.« (Mladina) Ker za te besede Troha ni imel materialnih dokazov, razen tega, da je prizna, da je ponaredil stražarsko knjigo ter Darku in Robertu Suhadolniku s tem ‘dal’ alibi, so ga janševiki tožili in moral je ‘vzeti besede nazaj’.

    Naslednjo pričevanje o Janševih mafijskih prijemih je pričevanje dr. Ludvika Čanžka, človeka, ki ga je Ivan Janša, njegov brat Rajko (brezposelnež, ki živi v vili na Obali) idr. $D$ovci za več sto tisoč DEM opetnajstili pri projektu ustanavljanja časopisa Demokracija.

    Mafijsko delovanje Ivana Janše pa se še bolj rabohti s prihodom na oblast, ko razprede svoje lovke po slo-gospodarstvu, ko uspešna slo-podjetja stajkunizira kompatibilnim prijateljem in, pač ne more iz svoje kože, spet zaplete v trgovino z orožjem, tokrat v zadevi Patria. Če se mu je uspelo tolikokrat izvleči, upamo, da bo vsaj finskim preiskovalcem postaviti mafijca tja, kamor sodi. Za zapahe!

  • Aljo je rekel/-la:

    He he, Janša je samo čakal, da pride na oblast in strpa 3 milijone EUR-ov n žep. Slovenska zabitost res nima meja…aja pa Jelinčič se je prodal za 50 k EUR-ov, kakšni debili…

  • jan je rekel/-la:

    Ko sem slišal kdo je iz slovenije sodeloval v oddaji mi je postalo takoj vse jasno.

  • Beno je rekel/-la:

    NE PREZRITE — NE PREZRITE: YANŠA DANES DEMENTIRAL NEZASLIŠANE NAVEDBE!

    ”Zahtevam, da se Tone Rop opraviči, ko je trdil, da sem se dogovarjal z… ehm… z Ivom Sanaderjem o Patriah… ehm… mislim.. saj veste, tožu ga bom, če se ne opraviči… oz. za vsem je Boško Šrot in bom tožil tudi njega, Pivovarno Laško in Delo, Dnevnik in Žurnal, naj mi predočijo dokaze, da je v mojem imenu kakor tudi priimku črka ‘J’ in da nisem pošten. Vsega je kriva levica, ki pred volitvami pogreva neke komunistične spletke okli mene in črke ‘J’, a vemo, da sem si pred 20imi leti spremenil začetnici imena in priimka v ‘Y’, da me ne bi povezovali z Josipom Brozom in Jugoslavijo (oboje s črko ‘J’). Naj mi finski novinar, ki je v resnici Slovenec iz levice, pošlje trden dokaz, da so njegove trditve pravilne. Če so pravilne, potem pa brez komentarja. Lahko noč.” Y.Y.

  • AN je rekel/-la:

    Vsa zadeva me spomni na moje izobraževanje o komunikaciji z mediji.
    Preden imaš sejo v parlamentu ali večji dogodek - volitve, spustiš informacijo v medije, ki je resnična ali ne.
    Potem se recimo na izredni seji v parlamentu pojaviš s časopisom in mahaš z njim ter govoriš, v tem primeru: “Seveda je vse skorumpirano saj je vse napisano v časopisu in tudi finski mediji poročajo o tem”
    Kao vsi vedo mi smo pa glupi.
    Erjavc je kul tip. Kdorkoli naj mi da dokaz in podal ga bom policiji. Sem prepričan, da takoj po tiskovni konfrenci.

  • 007 je rekel/-la:

    Ajde črnuhi, takoj pred parlament štrajkat, da ne bo Mesija odstopil ( škoda, ker ni več Dr. Drnovška, da bi ga odstopil). Njegovi vojščaki že spet trenirajo desant na MORS al pa na Murgle.

  • marjan je rekel/-la:

    Se pojavlja zgodba z Ropom in “dogovarjanje incidentov”

  • ribič je rekel/-la:

    je odstopu Finski premje? Se je javil Turk?
    alora,čakamo naprej

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    hej, ribič,

    a si sploh kdaj v življenju že kakšno ribo ujel?! LOL

  • ED je rekel/-la:

    »Na vprašanje, kdo mu je posredoval podatke, je Berglund odvrnil, da mora varovati svoje vire. Dejal je tudi, da dokumentov nikoli ne bo pokazal, da bodo - kot to predvideva zakonodaja - postali javni, ko jih bo finska policija predala tožilcu in se bo začel sodni proces. “Takrat bodo ljudje imeli precej jasnejšo sliko o tem, kar se dogaja. Mi smo povedali le tisto, v kar smo popolnoma prepričani,” je poudaril Berglund. Proces naj bi se, kot je dejal, po podatkih finske policije pričel v začetku naslednjega leta. Na vprašanje, po čem sklepa, da črka “J” pomeni Janeza Janšo, je odvrnil, da je v dokumentih to zelo jasno in dokazano. Berglund je prepričan, da so morali v Patrii, da bi dobili posel, podkupnino dati tudi slovenskemu premieru.! (Dnevnik)

  • marjan je rekel/-la:

    ED… Kriv si. Podrobnosti zveš ob obsodbi. Lp do takrat :-))

  • DragicaJ je rekel/-la:

    Ne verjamem, tezi.
    Prepričana sem o tem, da smo dosegli zenit tistega, čemur pravi Kučan diskreditacija.
    Bojim se naslednje faze………..
    Ni smešno,stvari so resne.

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    he he pa se je našla še ena kost za glodat …negativna kampanja pa se ponavadi ne izkaže za uspešno….zadeva se bo cviklu in njegovim novinarskim portpatrolčkom še vrnila

    čao

  • lib je rekel/-la:

    155 komentarjev, pa komu se da to brat…LOL…
    najbolj smešen mi je bil pa spet erjavc, kao, da če majo kakšne dokaze, da naj na plan z njimi, da bodo sprožili ustrezne postopke,…(in seveda nič odkrili)…p.

    mah

  • Seba je rekel/-la:

    Ni to tisti napisal, ki je lansiral peticijo o pritiskih na novinarje in je bila usmerjena proti Janši. Nekateri pač ne morejo iz svoje kože.

  • nedobigatreba je rekel/-la:

    571 novinarjev je podpisalo peticijo po tistem, ko so Janša in njegovi kompanjoni pričeli preurejati medije po svoji podobi v napol strankarska glasila SDS…

  • patrijafirer je rekel/-la:

    kontrukt fincev je očitni, tako očitni da bi lahko izgledalo zares,
    razširil se je pa teritorij, od Hrvaške do Finske.
    Izredno sejo bi pa vsaka pametna država oz. parlament imel takoj v takšnem primeru.

  • BORAC je rekel/-la:

    ED,
    si se pa močno razpisal.
    Če KPK ima kakršne koli dokaze in jih je predala tožilstvu, bo to ukrepalo dalje. Tožilci so neodvisni od trenutne oblasti, zato tudi imajo trajni mandat in primerno visoke plače. Tožilci niso samo Barbara Brezigar, temveč tudi drugi zavzeti tožilci, cmere so že odšle v odvetniške vode, in se ne jokajo pred TV kamerami.
    Motijo me tudi ugotovitve raznih strokovnjakov o Janševi prodaji orožja leta 1991. KJE SO DOKAZI?
    Namesto o vztrajanju o korupciji brez dokazov raje razmisli o naslednjih povezavah: Pavček, direktor VV je v času LDS vladavine kupil Sistemsko tehniko, ravno takrat, ko se je Slovenska vojska odločala o nakupu oklepnikov. Ker se je oblast zamenjala, ST ni imela priviligiranega položaja pri razpisu za oklepnike. In sedaj ST in njeni vojaki streljajo na vse strani, Cvikl in Kos pa sta vpletena v vso zadevo.
    Razmisli o teh povezavah!

  • Fin for teh Win je rekel/-la:

    @ribič:
    —–
    ribič pravi:
    2. september, 2008 ob 9:36

    2. če bomo do popoldne dobili iz finske TV “pojasnilo”,da so samo povzeli slovenske vire,vemo koliko je ura

    čakam….
    —–

    Finska TV pravi, da se ne bo opravičila, ker se nima za kaj. Še čakaš?

    @BORAC

    1. zanikanje
    2. jeza
    3. taktiziranje
    4. žalost
    5. sprijaznjenje

    V kateri od faz se vidiš? 1+2+3?

  • Merlo je rekel/-la:

    Včeraj zvečer je Janša na odmevih izjavil, da spletni naslov finske televizije
    nima angleških strani.
    Edina angleška naj bi bila ta o aferi… ?????
    Kar seveda po njegovem predstavlja dodaten dokaz, da je to konstrukt.. ??????
    No pa pojdimo na ta link : http://www.yle.fi/news/
    Opssss, to je pa vse v angleščini, kaj pa zdaj ?

  • ribič je rekel/-la:

    …neznansko hvala kamarilja zgagarska, tale predvolilni bumerang ste dobili v šupak in to direktno..
    21tga boste dubili še končnu šus

    PS : Magnusu kupte par dudk,da otroče ne bo jokalo v kamero.

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    Merlo: Ah, Ivan Janša se je pač nedolžno zmotil. Pa ja ne misliš, da on kdaj laže? Pa tudi če bi se zlagal, sej to ni kaznivo dejanje. :)

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    ribič: ti imaš pa eno hudo psihozo. latentno homoseksualnost pa si lahko pozdraviš le z dobrim moškim seksom, hehe.

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    In kaj se tiče medijskih konstruktov. Tole s strani finske javne televizije:

    The State of Finland owns 73% of Patria. Finland’s National Bureau of Investigation is carrying out an investigation into Patria’s dealings with Slovenia.

    Torej finsko tožilstvo preiskuje Patriino poslovanje v Sloveniji. Ali je tudi ono le medijski konstrukt sionistično komunistične zarote (Leon Rupnik press)?

  • ribič je rekel/-la:

    Kriptoproletarec;
    dej nehaj,zadnjega aduta ste zaigrali…Narod se je spomnil tudi Arharja, med drugim. Dvakrat na isto finto ne pali.
    zaprte barako…nej te pocarje vzame TOF na mopedšov,da bo udbaši in kurirčki za vedno skupaj

  • Lolek je rekel/-la:

    Še najmanj 4 leta “udarnega novinarstva” bo potrebno …

  • lorenzo je rekel/-la:

    Tole piše na siolovi prvi strani:
    “Premier je namignil, da je poročanje finske TV “očitno dobro koordinirala in pripravila” Pahorjeva SD.”
    UUU madona, kaka paranoja. Še dobro da imamo “komuniste” sicer bi bili krivi marsovci in vojska bi 24ur na dan streljala v zrak.
    Če bi bil Pahor dec bi ga tožil zaradi natolcevanja.

  • Fin for teh Win je rekel/-la:

    ribič: zanikanje + jeza
    lolek: samo zanikanje?

    Zakaj so lahko Hrvati patrije kupovali brez posrednikov, Slovenci pa jih imamo za cel vlakec?

  • Merlo je rekel/-la:

    Finska država je bila ustavovljena z namenom diskreditacije Janše.
    To je dejstvo in dokazi so tukaj en.wikipedia.org/wiki/Finland

    “On December 6, 1917, shortly after the Bolshevik Revolution in Russia, Finland declared its independence, which was approved by Bolshevist Russia.”

    Ruski boljševiki so priznali finsko samostojnost v dogovoru s Pahorjevo SD.
    Jeličič ima prav !

  • Lolek je rekel/-la:

    Ničesar ne zanikam, men je fajn …

  • Lolek je rekel/-la:

    Kdo pa trdi, da je ima vse to namen diskreditacije. Men je to en velik vic o Janezku … Smešen, pa čisto nič zlonameren …

  • Fin for teh Win je rekel/-la:

    Kako je lepo, če se lahko pogovarjamo kot ljudje, kajne?

    Mimogrede, a se komu kaj sanja zakaj so na takšen čuden način ustavili Cviklovo preiskovalno komisijo?

  • Merlo je rekel/-la:

    Cviklovo preiskovalno komisijo??? Katero komisijo?
    Spomnim se Černačeve komisije, ki je dokazala z dejstvi, da Janša ni nič kriv.
    Sorno je bilo delovanje LDS-ovskih vlad.

  • Žuži je rekel/-la:

    Fantje, na Finskem je odstopil direktor Patrie, nekaj ljudi je za zapahi!
    Finci in Avstrijci gledajo pod mikroskopom! Mi ukinjamo parlamentarne komisije
    ali jih burleskno selimo, da normalem človek razume Krlčka, da ne more drugače, kot da norce brije!
    Lahko je vse res, pa brez dokazov nihče ne bo odgovarjal!
    Zame je v tem trenutku zanimivo opazovanje Jelinčiča!
    Denar pa tako vemo ne smrdi, odpira pa ključavnice, kjer vrtavke ne zmore!

  • konec je rekel/-la:

    konec pravi:

    1. september, 2008 ob 8:07
    Kje se skriva velika rdeča podgana M.K?
    Slišal sem , da je imel skriti sestanek , kjer je organiziral nekaj “zelo” zanimivega (in burnega) za predvolilno kampanijo Zares-stalinistov in ostalih komunajzerjev?
    Kje je?
    Zakaj se nihče ne upa (svobodni novinarji), do njega in ga malo zbode ter povpraša kaj skrivnostno pripravlja (samo ne tako kot želi on - organizirani interviju, kjer on narekuje vprašanja novinarjem)?
    Sarkić ali bi bil ti v stanju narediti kaj takega?

    KER SEM TO NAPISAL PRED “VODENO” afero Patria, bi želel vedeti, zakaj nihče, niti en slovenski novinar si ne upa, razkriti (ne hlapčevsko kot je njihova navada) kakšne svinjarjie priparvla dolgoletni vodja UDBE -VELIKA RDEČA PODAGANA?

    Slišal sem, da se ga novinarji bojite?
    Ali je to res?
    Sarkič, ne razočaraj me, vsaj ti, ki si pošteni “levičar” in upam, tudi svobodni, naredi nekaj dobrega za novinarstvo, prosim razkri kar Milan Kučan pripravlja (kot začetek bi lahko vprašal kdo je povedal novianrjem POP TV-ja , kar pripravlja finski novinar (samo to vedi, ukazano jim je bilo naj lažejo in zanikajo vse).
    lp

  • Fin for teh Win je rekel/-la:

    Merlo, prav imaš in žal mi je. Si bom kar takoj za kazen prelomil svojo Nokio. ;)

  • BMM je rekel/-la:

    @Merlo in kriptoproletarec:
    Umijta si ušesa. Janša včeraj na Odmevih ni izjavil, da spletni naslov finske televizije nima angleških strani, ampak da je oddaja o Patria edina, ki je na spletnih straneh televizije objavljena tudi v angleškem prevodu. Kar pa zbuja močan dvom o tem, da je bila oddaja namenjena zgolj finskim gledalcem (konec koncev gre za finsko nacionalno televizijo). Očitno je, da je nekdo želel to oddajo internacionalizirati ter s tem vplivati tudi na predvolilni čas v Sloveniji.

    @ED:
    Tovrstne zgodbice o Ivanu Janši sodijo v kategorijo pravljic za predšolske otroke. Sicer pa je večino obdobja po letu 1991 do 2004 oblast v Sloveniji imela leva opcija, ustanovljene so bile številne parlamentarne komisije, institucije pravne države so bile na voljo, pa se ni zgodilo nič. Zoper omenjeno osebo ni bila v vseh teh letih vložena niti ena ovadba, obtožnica kaj šele pravnomočna sodba. Verjemite, če bi obstajal en sam obremenilni dokaz, bi se to zagotovo zgodilo. Ker pa temu ni tako, poslušamo na vsaka štiri leta takšne in podobne pravljice, seveda z jasnim predvolilnim namenom.
    Sicer pa je na to temo dovolj zgovoren citat iz pisma pokojnega predsednika Drnovška takratnemu predsedniku parlamentarne komisije o vpletenosti nosilcev javnih funkcij v t.i. orožarske posle, g.Rudiju Mogetu (LDS). Drnovšek je takrat (30.decembra 1999) pisal takole:
    “Domnevne nepravilnosti v zvezi s prodajo orožja v osamosvojitveni vojni sta skušala ugotoviti že vlada RS in državni zbor RS v prejšnjem mandatu, vendar naše aktivnosti takšnih domnev niso potrdile. Ocenjujem, da stalno obujanje t.i. orožarske afere ni v interesu države in meče slabo luč tudi na osamosvojitveno vojno. Zato upam, da bo parlamentarna preiskovalna komisija čim prej zaključila svoje delo in zaprla to poglavje.”
    (Vir: http://www.dnevnik.si)

    Medtem pa postaja vse bolj jasno, da gre tudi pri zadevi Patria za tipično predvolilno potezo. Finski novinar Berglund je jasno povedal, da domnevnih dokumentov ne bo pokazal. Kar je povsem razumljivo: dokumentov, ki ničesar ne dokazujejo oz. dokumentov, ki ne obstajajo, seveda ni mogoče pokazati.

  • Lolek je rekel/-la:

    Jaz sem za diktaturo! Bog mu da dolgega življenja …

  • ribič je rekel/-la:

    Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je za STA v zvezi s podatkom, da je finskega novinarja Magnusa Berglunda pripeljal Blaž Zgaga, pojasnil: “Ko se je tu pojavil, sem prvič slišal to, da bo Zgaga sploh zraven.” V torek je Berglund na TV Slovenija dejal, da je imel po Sloveniji vodiča, katerega imena pa ni hotel povedati.

  • konec je rekel/-la:

    Samo povprečen ideološko lobotomiran Slovenec ne uspe razumeti, da je ta afera “zrežirana” (kjer ubogi finček spoh nima pojma katero vlogo ima, za kar pa mo moral denarno ogromno plačati).
    KOS, CVIKL, ZGAGA in še nekatere druge podgane so tu vmes.
    Ampak te podgane so samo marjonete v roki VELIKE RDEČE PODGANE, ki pa nihče ne ve kje se sedaj skriva (seveda ko bo prišel na dan, ta prvo stvar , ki bo rekel, bo ” Jaz ne vem nič, sem bil na počitnicah, nisem se skrival vprašanjte ………., on vam bo potrdil).
    Vedno iste stvari, volitve so tu in “aferčka” mora biti postrežena lobotomirancem.

  • Beno je rekel/-la:

    Beno’s verdict: Johnny got barbecued!

  • nostradamus je rekel/-la:

    Nič se ne bojmo, bratje v ( kakorkomupašealikajdrugega), že zbirajo denar, za vrnitev podkupnin, ker bo Teflonski Korl uveljavil korupcijsko klavzulo…..spet bodo položnice morali počakat…

  • patrijafirer je rekel/-la:

    a zdej bomo še pa podkupnine davkoplačevalci poravnaval?
    saj mi nimamo nič od Patrij, nismo vsi ministri in upokojenci!

  • pteichme je rekel/-la:

    Če bi bil le Blaž Zgaga, toda teh zgag je v Sloveniji veliko. Človek bi misli, da bo kdaj konec tega, pa se množijo te zgage… Še najbolj ustreza naša klima rdečim zgagam … Pri vsem tem pa nikomur več ni pomembna Slovenija, Slovenci, dom … Le še za zgago delati smo na tem svetu! Škoda! Ko bomo prekoračili mejo, poti nazaj ne bo - nikoli več!

  • konec je rekel/-la:

    pteichme,
    to je samo zato, ker z razliko od ostali vzhodno-evropskih držav, v Sloveniji ni bila izvedena nobena lustracija komunistov, celo več, zadnjemu komunističnemu “diktatorju” in vodja zgoglasne UDBE je biula dana možnost, ki jo je izrabil, da je postal prvi predsednik republikein postal “cenjeni” (kar potrjuje , da slovenski narod ni bil še pripravljen za demokracijo, ker jo tudi namreč še nikoli ni imel) v Sloveniji, v tujini pa se nihče ni upal nikoli kazati s tako sporno osebo.

  • kurcgledavseto je rekel/-la:

    Vse to je tud za to, da vam potrdi, zakaj smo se Slovenajzarji obdržali tukaj vsa ta stoletja. Barabe smo bli in bomo in smo to tud morali bit in tud dons še mormo bit in tud šezmerej bomo in to je šlo vedno odspod pa do vrha. Navznot in navzven. Z leve na desno. Pust ti krpana, sej je tud on biu švercer zato kmo druzga ni preostal. Jebeš patrijo, če ona jebe tebe. Domovina daje, država jemlje. Ne mi polej govort, da smo izbrano ljudstvo. Zato nas je pa tud zmerej mejn. Smo kosmat, pa kaj če, sej so un tadrugi tud. Zakaj bi bla naša zgodovina od 2004, otklej smo v ta prvem evro klubu, kej bolša? Itak nas povsod zunej majo za to kr tud smo al pa še za še slabše. Od čušov do čefurjov. Ne JJ in ne ti in ne jz tukej nismo izjema. To mamo u genih. Navznot med nm je pa tko: če nisi a have si a have not. Dejmo se še naprej tkole fopat met sabo, pa bo v redu, itak nas čez 120 let alpa še prej nau več. Uni k so ravbal inravbajo bojo itak mel vnuke na kajmanskih rentah in kvaveškerih potnih listih, od ostalih bojo pa scer tle sam bojo mal bol arjav alpa armen. Beda od folka! Namest deb se zdej še zaen cajt zrihtal tko kt se za gre! Zato pa lepo pejd volit konc mesca, mogoče bo zato kej bol!?

  • lib je rekel/-la:

    ja in kaj mislis da boste z lustracijo pa nardili kej za demokracijo….jes my ass,..vi bi radi da ste samo vi in vi…get a life..man

  • zule je rekel/-la:

    uboga Urška..:(

  • Polona je rekel/-la:

    ZGAGA SPET DELA ZGAGO!

  • Klemen je rekel/-la:

    Finci se ukvarjajo z pometanejm pred lastnim pragom. Nekateri v Slovenijo imajo smolo, da so pri tem posledično postali kolateralna škoda. Lahko le upajo, da slovenska oblast ne bo začela pomesti pred lastnim pragom.

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    The Patria Story aka The Big »J«
    Director: Milan M Cvikl
    Producer: Milan M Cvikl, yla, sd
    Casting : Blaz Zgaga
    Starring: Milan M Cvikl, Kos, Švajger…
    Guest Star :Karl Erjavec
    Distribution: Dnevnik, Vest, Delo, Večer Pop tv…

    No skratka tem novinarčkom, ki so režirali tale« Patria story« predlagam naj se vsaj držijo tiskanih, tipkanih verzij. ker tale izlet v filmske, dokumentaristične vode ni bil za nikamor, morda za najbolj privržene levičarje, ki so ob tem čutili največje umetniške vrhunce. Scenaristika, casting he he …in .sami znani plejerji in na koncu se pojavi skrivnostna oseba J, imamo cocacola brand imamo nike brand in imamo« J »™ - Janez Janša

  • Klemen je rekel/-la:

    južnoštajerski pero v mariboru? Ponavadi verjetno pišeš v brezplačnikih, kajne? Vsaj zdaj veš od kot tvoja plača.

  • lucko je rekel/-la:

    OK toraj sedaj so trditve, da levica obladuje

    1. avstrsko policijo
    2. finsko policijo
    3. finsko televizijo

    sem koga zgresil?

    Kako zabit moras biti, da to vrjames?

  • BORAC je rekel/-la:

    Kdor si hoče ustvariti pravo sliko o kupčiji s Patriami, si mora prebrati tudi dober članek - komentar na POŽAREPORT. TEVE PATRIA ALI ZGAGA NA FINSKEM.
    http://www.pozareport.si/?
    Kar piše Vest.si, nima nikakršnih osnov, so samo insinuacije.

  • lucko je rekel/-la:

    Sem bil v nekem drugem clanku opozorjen, da levica obladuje tudi

    4. avstisko vlado
    5. finsko vlado

    jest se sedaj teh komunistov ze ocasi bojim. Upam, da bo Firer uspel likvidirati vse. Ne vem zakaj posilja policiste, poslati bi moral vojake z ukazi, da streljajo.

  • nogavička je rekel/-la:

    Borac, bo tisti ? na koncu linka kar pravšnji in zaradi mene jih Pozar lahko doda še dva ali tri. Koliko je dobil on medijskih sredstev? A ja, pred volitvami se nobenemu od odgovornih ne mudi objavljati seznama srečnih dobitnikov. Sam še to jim manjka, a ne? Kot da ni dovolj že natega z izrazi podpore vladi, ki so se čez noč prelevili v podporo Stranki … no, pa saj vlada je Stranka in Stranka je vlada, kaj se če tle človk zdej z nimi jet.

  • FRS je rekel/-la:

    kje so osnove pri požaru…

  • Nokijash je rekel/-la:

    Baje imajo Patrie inštalacijo za Motorolo.
    Še en indic, da so v biznisu sodelovali tudi proameriško usmerjeni vplivneži.

  • frančesko je rekel/-la:

    Dragi Slovencki, 1. odgovori kdo financira brezplačnike, ki blatijo in so izpod vsakega normalnega in zdravega kodeksa etike, so znani;
    2. Janez naj si tožbe plačuje iz lastnega žepa in ne iz davkoplačevalskega, ker je bil on osumljen in ne mi Slovenčki (ali pa bo to financiral iz tožbe proti Šrotu, namesto, da pokloni Karitasu):
    3. Fince prav malo briga slovenski predvolilni golaž, ker so izpostavili najprej sebe v vseh zadevah s Patrio in niso nori, da bodo proti sebi objavljali nepreverjene informacije;
    4. Po znanih informacijah je odstavljeni Cvikl še kako želel priti zadevi do resnice, pa so mu to omogočili iz znanih razlogov;
    5. Dajte se že zbrihtat, kakšne izredne seje in še ne vem kaj - naj vsak odgovarja za svoje nečednosti;
    6. Tudi Wolf bi lahko med drugim sedaj, ko je spet v Sloveniji, poravnal neplačane in neizterjane račune pri Plinarni Maribor. Če tako dela po vsem svetu, ni čudno, da je bogatun.

  • Šakal je rekel/-la:

    Mene je oddaja, kot gledalca, užalila.
    Česa tako za lase privlečenega pa že dooolgo ne…
    Saj ne, da bi od portala vest.si pričakoval kakovostno novinarstvo, vsaj minimum pa vendarle.

    Preden je ta golaž nastal, me ni Janša prav nič vlekel, danes pa sem prepričan in vem, komu zaupati svoj glas na volitvah.

  • Fika je rekel/-la:

    Kaj Šakal, a kislo grozdje zobaš? :)

  • Beno je rekel/-la:

    Šakal, ljudje z luknjo v glavi volijo samo eno opcijo - J. Glavno, da ko si dobil dokaze, da nam vladajo mafijci, si se prepričal, da jih boš volil. S takim razmišljanjem boš prišel daleč v SDS. Tapravšnji si zanje!

  • Šakal je rekel/-la:

    Dragi Beno.

    Nisem član nobene stranke in tudi ne bom. Zato prav nič ne skrbi, da bi kamorkoli lezel, še najmanj v SDS. Bom pa zlezel na volitve, ja.

    Beno, nisem dobil dokaza, da nam vladajo mafijci! Res ne. Ne vem, kdo od naju ima luknjo v glavi..
    Finski novinar hodi po LJ, išče Walterja Wolfa, ki je v Sloveniji ‘zelo poznan in vpliven’, se nasmehne ob pogledu na Wolfovo ulico (na tej točki lahko crknem od smeha) in potem išče Wolfa v trgovini, ki ni niti njegova last.

    Bi pa moral imeti jaz en velik krater sredi čela, če bi verjel takšnim blesarijam, kot je tale v tej novici.

  • lucko je rekel/-la:

    Zakaj taksno sprenevedanje? Zakaj taksno podcenjevanje ljudi? Ce to vec kot 25% Slovenije vrjame, v Sloveniji ni povprecni IQ 100 ampak precej nizji… Samo poglej s cim nas je SDS nafutrala zadnje dni.

    1. SD kontrolira avstrisko policijo
    2. SD kontrolira finsko policijo
    3. SD kontrolira Patrijo
    4. SD kontrolira finsko televizijo

    Morda ne direktno, ampak posredno s svojimi izjavami trdi to. Pa da ne bo pomote. To je le najbolj v nebo upijoc del glede Patrij, mansih traparij je pa toliko, da jih raje ne pisem…

  • Branko je rekel/-la:

    Pri Šrotih je na kocki prihodnost. Če zmaga Janša je za njih katastrofa. To je potrebno preperečiti tudi na račun miljonskih vložkov v podkupovanje. Zavedati se moramo, da so pod kožo vsi krvavi. Če bi se vse skupaj dogajalo po volitvah bi še vsemu skupaj verjel, tako pa ima zadeva samo en cilj. Janša ne sme zmagati za nobeno ceno, tako kot tudi Kramberger ni smel. Mojstri iz ZK so desetletja trenirali kako je potrebno likvidirat in ponaredit dokaze.

  • gorenjc je rekel/-la:

    ……………………Branko, prav to je bila njihova zmagovita formula, ter, da so odločali namesto sodišča, kot še sedaj, ko se izid sodbe napove iz Murgel & co. V podkupnine je šel denar, ki je bil po osamosvojitvi manjko družbe, ter seveda delež divje privatizacije, ki sta jo organizirala, zagovarjala in nadzorovala JD in MK……lp

  • roman je rekel/-la:

    samo SDS bo vseeno zmagal!!!!!

  • marjan je rekel/-la:

    Da! Katastrofa za ene in pravica za druge. Pravica za tiste, ki so jim NEljudje odrekli pravico do pokopa in pravico do spomina. Pomnite Antigono

  • nogavička je rekel/-la:

    Karadžić je tudi čislan gospod in borec za svobodo, tako v Srbiji in Krajini, na mednarodnem sodišču pa vse prej kot to. Zaslepljenost in slepa vera?! Še veliko se bo moral Slovenec naučiti o sebi; vsaj v ogledalo pogledati vsake tolko.

  • pregovor je rekel/-la:

    Kjer je dim je tudi ogenj.

  • konec je rekel/-la:

    Kot sem že pred meseci povedal:
    LETO VOLITEV , LETO PODGAN.

    Čakam še sodnike (čeprac zgleda, da je komunistični del hotel forsirat mu za enkrat še ni uspelo), čakam na napade na Cerkev, čakam odprtje poglavja 2. svetovne vojne.

    Ideološke lobotomirance je treba pač motivitat, starejše niti toliko, mlajše (seveda ne sterilne levičarske intelektualce in najboljše produkte FDV-ja) pa precej. Vprašanje je , če bodo ti nasedli na te že zastarele propragandne taktike, laži in komunistična (Kučanove, Cviklove, Golobiočeve) ne evropska prepričanja.

    Slovenska levica vodi Slovenijo izven EU-ja.

  • gobec je rekel/-la:

    SDS alias Pahor računa, da bo še Zastarina odprla J dosjeje in veslica se lahko začne!
    Veselica se začenja na Karitasu in juhuhu odvetniške pisarne in zastonjkarski časopisi,
    saj vemo da so financirani samo še iz različnih bank in skladov,
    ki na račun našega telebanstva, na račun iflacije kujejo dobičke!
    Juhuhu telebanske veselice! Juuuhuhuuu laško pivo! Sam, da je GOLAŽ!

  • dare je rekel/-la:

    ne poslušate finski direktor je jasno povedal da je posel sklenjen po naših običajih

  • jup je rekel/-la:

    Kaj nam rečem, ubogi novinarski revčki, zavozili ste. Vaše manipulacije in predvolilna spletka se sesuvajo kot hišica iz kart. Priznam, da vam je uspelo lepo promovirati Janeza Janšo, ki ima zagotovljeno zmago na volitvah.

  • patria je rekel/-la:

    Pravi Janša, da finci pa finke ne preiskujejo nobenega slovenca, seveda koji ku… jih pa brigamo. Majo svojih problemov dost, ter kako skrit afero, za njih je to ravno tako boleča izkušnja.
    Brezigarjeva in Mate jambrata na nesodelovanje fincev in FINK, ter da jim nočejo podatkov dat, a naša policija daje podatke osebam o preiskavi tistim katere preiskuje. Hecno. Glupi izgovori.

  • Beno je rekel/-la:

    Johnny is barbecued! Dmitry is roasted! Kocka je padla! Sramoto so nam naredili, če jih pa še izvolimo, pa si sami skopljemo grob. Amen!

  • marjan je rekel/-la:

    Kocka je padla! Opozicija je izgubila vso kredibilnost.

  • Lina je rekel/-la:

    Prepovedali so, da se v časopisu zapišejo inicialke lopovov, preden so obsojeni,
    Janez Janša pa je kriv, ker je tako rekel en Blaž Zgaga.

    Najhuje mi je, da je nekaterim Slovenija deveta briga, Zgagi gre samo zato, da se on uveljavi kao preiskovalni novinar. Je on sploh končal faks ali je na istem kot Repovž?!

    • Alex_ je rekel/-la:

      Ja Lina prav imaš tudi Zgaga je v zaroti skupaj z neumnimi finci in vsi se ukvarjajo kako bi premagali vašega poštenega Mesijo, poslal jih pa seveda kdo drug ko HUDIČ, ki je najverjetneje Komunist po vrhu!!!…Bebaste ovčke preden pljuvate po Vsem (o čemer nimate trohice pojma) , dajte sploh preverit kdo je vaš pastir!!!

  • matevz je rekel/-la:

    DEJ DEJ DEJ
    Itak si je ubogi janšek sam zrihtal ta incident na finskem zato da lahk na druge s prstom kaže češ poglejte jih kakšno igro se grejo…oni so tisti, ki se grejo umazane predvolilne igrce…js nobenmu nisem nič hotel…vse je samo zelo umazana njemu tipična taktika…

    • Alex_ je rekel/-la:

      …no še več takih Matevzev pa bi mogoče lahko dostojanstveno živeli…iskreno!…Ostale bebaste ovčke pa preden pljuvate po Vsem (o čemer nimate trohice pojma) , dajte sploh preverit kdo je vaš pastir!!!

  • 007 je rekel/-la:

    Saj sem vedel in prov prognoziral. Drhal črna ,načrtuje miting resnice v podporo velikemu Mesiji. Zmagali bomo Z, zmagali bomo Z, zmagali bomo Z. A veste s kom? S to jajoglavo betico. Miting vodijo bivši komunisti, Rupel,Jambrek,Jerovšek. A sem koga pozabil KONEC?

  • herman je rekel/-la:

    Jebačovnik rabi denar za ohcet, ko ga bodo Urškini sovaščani šrangali.

  • medek je rekel/-la:

    Limonada je udarno zakislila.

    Svetohlinska mafija pa doživela tsunami.

  • konec je rekel/-la:

    Beno,
    sramoto delajo lahko samo slovenki komunajzerji.

    Ali nisi in ne opažaš, da Kučana prej, Drnovška potem in Turka sedaj (na srečo nekoliko manj) evropski in drugi zahodni voditelji prezirajo in , da so pa bili precej priljubljeni v določenih državah latinske amerike in dovolj?

    Kučana so vsi mrzili, kajti tuji politiki (čeprav ga sploh niso poznali, so pa po potrebi dobili Kučanov dosier in zvedeli precej njegovih svinjarij in zato, ga niso vabili izven Slovenije) itd. itd. itd.
    Turk pa je bil itak več pri Chavezu in Luli kot pri EU predsednikih.

  • šifra je rekel/-la:

    @konec
    a ti zmankuje “argumentov” …halo? … ti o predsednikih ,ki nimajo nobene povezave…s kolumno!!
    a si morda na “tabletkah? ..zgubljaš stik z realnostjo!?
    preusmerjaš…zakaj?
    … bog napake oprošča, neumnosti nikoli!

  • konec je rekel/-la:

    Lina pravi:

    6. september, 2008 ob 7:35
    Prepovedali so, da se v časopisu zapišejo inicialke lopovov, preden so obsojeni,
    Janez Janša pa je kriv, ker je tako rekel en Blaž Zgaga.

    Najhuje mi je, da je nekaterim Slovenija deveta briga, Zgagi gre samo zato, da se on uveljavi kao preiskovalni novinar. Je on sploh končal faks ali je na istem kot Repovž?!

    TO JE TO.
    pridna Lina, se poolnoma strinjam!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Konec, a si ti sploh končal faks?

  • patriot je rekel/-la:

    Tako brezplačniki, kot Demokracija gredo zadnje čase res preko meje dobrega okusa. Očitno je prevladala miselnost, da je potrebno rdečo propagando in laži prekriti s črno propagando. To je velika napaka. Kar pa se tiče podkupnin pa je moje mnenje, da so navzoče v vseh orožarskih poslih. Problem je bil, ker je že sistemska tehnika podkupila LDS, da so podpisali pismo o nameri. Potem pa ti pride druga opcija in ti zanalašč odškrtne milijonski posel. Janša je marsikaj, če pa kdo trdi da je neumen to govori ravno o njegovi inteligenci. Vladna garnitura je vedela, da bodo rdeči poizkušali vse da posel dobijo nazaj. Saj so grozili Erjavcu. Zato ne verjamem da bi ugriznili v vabo in vzeli podkupnino. Ja ljube duše, mar mislite, da se ne da drugače, manj tvegano zaslužiti?

  • bojan je rekel/-la:

    Drnovšek o Janši. 15. novembra 2007 v Timesu:

    “Drnovsek has described Janez Jansa, the Prime Minister, as the “Prince of Darkness”. He disagrees with nearly all of what the Government does, and accuses it of moving towards a “kind of totalitarian system” by curbing the independence of the media. He stops only marginally short of saying that it was unfit to assume the EU’s rotating six-month presidency on January 1. “I will say nothing. I’m still President of this country,” he replied when pressed. ”

    http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/the_way_we_live/article2870371.ece

  • zlopamtilo je rekel/-la:

    Konec:
    Beno, sramoto delajo lahko samo slovenki komunajzerji.

    Komentar:
    Se popolnoma strinjam slovenski komunajzerji kot pravis,
    bivsi partijci kot so na primer JJ, Dimsi … in se in se bi lahko nastevali

    Kdo torej predstavlja kontiuiteto?

  • contra je rekel/-la:

    Barabe podkupljene novinarske, gravžate se nam poštenim Slovencem!

    • Alex_ je rekel/-la:

      …Pošteni slovenci potrebujete ogledalo zraven pa še Pamet, da boste lahko razumeli kaj gledate!

  • Opazovalec je rekel/-la:

    Zgaga je bednik.