5. september, 2008 | Igor Ž. Žagar

Tiho šumijo gozdovi domači …

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Ubogi Darko Krajnc. Mislil je, da bo v včerajšnji (predvolilni?) oddaji na POP TV lahko predstavil stališče svoje stranke (SMS) o nakupih orožja, o orožju sploh, pa še o čem. Pa je Janez Janša odločno in obetovano, četudi neobičajno sključenih ramen in zamolklega glasu opozarjal, da brez njega oddaje ne bi bilo, da so vsi tu pravzaprav zaradi njega, saj se oddaja dogaja kot odgovor na neko drugo oddajo, v kateri je bil obtožen korupcije. Povedal je tudi, da slovenski preiskovalci vseskozi resno delajo na zadevi, – četudi je še pred dnevi zatrjeval, da o tem ne ve nič, ker da je delo tožilstva neodvisno – da pa finski preiskovalci delajo ob prišepetavanju slovenskih novinarjev. Bernard Nežmah bi ob tem napisal 12 vprašajev. Povsem upravičeno, se mi zdi. Predsednik vlade je v žalobnem tonu tudi pojasnil, da je vse to – afera Patria in oddaja finske televizije o njej in njenih slovenskih klientih – delo istih ljudi, ki so ga neutemeljeno obtožili že pred dvajsetimi leti, manever ponovili v zadevi Depala vas, potem pa še nekajkrat, in ga nesnažno sklenili 21 dni pred slovenskimi državnozborskimi volitvami. Tule bi Bernard Nežmah verjetno postavil 24 vprašajev. Ni se torej čuditi, če si je Darko Krajnc zamislil še en (seveda povsem hipotetičen) scenarij finske oddaje o podkupovanju Patrie v Sloveniji, ki ga bom tule povzel s svojimi besedami. Takole gre: kaj pa, če je tisti J iz oddaje res JJ? Ne da bi si v žep vtaknil kako podkupnino, kje pa. Le zakaj? Ne, kaj če si je ta scenarij o svojem podkupovanju zamislil prav JJ sam, da bi po ustvarjeni histeriji (skoraj psihozi) in naknadnem dokazu o nedolžnosti, iz celotne homatije izšel kot zmagovalec in najpokončnejša moralna figura zadnjih dvajsetih let slovenske zgodovine? In to, po naključju, tri tedne pred slovenskimi državnozborskimi volitvami! Zakaj pa ne? Če je celotna afera Patria, s podkupovalnim epilogom, kakor pravi predsednik vlade, le dobro zrežirana predstava njegovih slovenskih zoprnikov (novinarskih in političnih), le zakaj toliko dramaturške spretnosti in režiserske požrtvovalnosti ne bi zmogel on sam, ki ga preganjajo že dvajset let? Konec koncev ima mnogo več izkušenj kot aktualni glumači, obramboslovno znanje tudi ni za odmet, pomagati pa utegnejo tudi nauki, ki jih je osvojil kot aktivni član ZKJ!

Ne vem koliko klicajev bi ob zgornji nebulozi nametal Bernard Nežmah, ampak v nekako podobnem »intelektualnem« ozračju je potekalo včerajšnje pregovarjanje na POP TV, ki sta mu lunatični ton že takoj na začetku dala voditelja sama, z vprašanjem: ali verjamete, da je do podkupovanja res prišlo? Ali verjamem, da je do podkupovanja (namreč predsednika vlade) res prišlo??? Kakšno predvolilno vprašanje pa je to? Kaj pa potencialni volivec lahko sklepa iz odgovora na takšno vprašanje? In kaj lahko vprašani na takšno vprašanje sploh odgovori? Če odgovori z ‘da’, ga bo takoj doletel še ‘zakaj?’ In če odgovori z ‘ne’, ga bo prav tako doletel ‘zakaj?’ In ker je govora o verjetju, ne pa o vednosti, za svoj odgovor ne bo imel dokazov: z dokazi dokazujemo nekaj, kar vemo, če pa nekaj (le) verjamemo, in ne vemo, je to prav zato, ker nimamo dokazov, ki jih zahteva vednost.

Pameten govorec bo odgovor na takšno vprašanje zavrnil in prav to je storil Gregor Golobič, ki je diskusijo skušal preusmeriti na za volivca veliko pomembnejša vprašanja: na kakšnih temeljih je afera s Patrio sploh (lahko) nastala in kateri so tisti pogoji (delovanja družbenega sistema), ki so takšne temelje sploh omogočili? Pri tem je postregel s kopico argumentov in konkretnih podatkov, ki izpolnjujejo vse kriterije racionalne argumentacije: da so sprejemljivi (jim je mogoče najti korelate v t.i. »objektivni realnosti« - četudi bi jih kdo drugi lahko interpretiral drugače), da so relevantni (se nanašajo na predmet razprave) in zadostni (jih je mogoče uporabiti kot zadovoljive argumente za podane trditve – četudi bi jih kdo drugi (v drugačni politični situaciji ali drugačne politične usmeritve) lahko uporabil drugače. Za nameček jih je podal jasno in gledalcem razumljivo, tekoče, brez pogledovanja v zapiske in mučnega ‘eee’-janja, ki kaj rado ustvari vtis, da govorec ne ve prav dobro, o čem govori. In je sogovornikom zaprl usta. Seveda so se oglašali, a vsak skupek glasov, ki ga človeško bitje spusti od sebe, še ni argumentiran odgovor.

Pri tem, namreč pri spuščanju glasov nedoločljivega namena in pomena, je ponovno (tako kot že v prvem soočenju na POP TV) prednjačil Karl Erjavec. Če je zadnjič odhajal na kavo, je tokrat hotel kar domov. Vmes pa, v glavnem med govorjenjem drugih, spuščal nekakšne sotto voce replike, ki niso razkrivale le človeka z nizko komunikacijsko kulturo, temveč tudi človeka z neopredeljivo politično konturo. Nekoga, ki ne ve prav dobro, zakaj je v studiu, ko pa se ove, da je tu bržčas zato, da kaj pove, pa je že prepozno (in si besedo že vzame drugi; kajti voditelja je nista znala deliti, kakor tudi ne kompetentno voditi oddaje, ki je mestoma spominjala na Leteči cirkus Monthyja Pythona).

In če je nasprotnik retorično slab, to je že stara resnica, ga je pač potrebno dotolči. Tega se je lotila Katarina Kresal, ki je končno dokazala, da ni le simpatičen ženski obraz s plakatov, volilnih oglasov, od danes pa tudi knjige. Kajti simpatične ženske obrazke je najti tudi na lakih za lase in kremah za depilacijo, pa to še ni zadosti za uspešno delanje politike. Kot je potožil minister za obrambo, – katerega presenečeno-užaljene grimase bi POP TV moral arhivirati in jih ob priliki morda še kdaj reciklirati, recimo v oglasih za skisani jogurt ali žaltavo olje, - gospa Kresalova zna dobro brcniti. In res je verbalno brcala mnogo bolje kot v prvih dveh soočenjih, začinjeno s kar nekaj patosa. Patos, pravijo nekateri, uporabljajo tisti, ki jim manjka »razumskih« argumentov. Pa ni čisto tako: patos je potreben prav zato, da besede zvenijo bolj prepričljivo. Saj če govorec v besede ne vnese vsaj nekaj svojih čustev, poslušalcu in gledalcu (lahko) sporoča, da pravzaprav ne stoji za njimi in ne verjame vanje.

Ker je šlo že za tretje soočenje, lahko tudi rečem, da je bil standardno dober spet Sašo Peče. Ki se izkaže zlasti, kadar je potrebno napasti predsednika vlade. Ta pa vedno pogosteje ostaja brez besed ali pa sredi stavka. Še pred štirimi leti, v opozicijskih časih, se Janša nikakor ne bi ustavil kar sredi stavka, ampak bi začeto na vsak način, tudi na račun drugih, povedal do konca. V mandatu njegove vlade je vlogo komunikacijskega pnevmatičnega kladiva in verbalnega valjarja očitno prevzel Branko Grims, ki ne le da ne pozna osnov bontona in komunikacijske vljudnosti, ampak jih tudi noče poznati. Ob neodločnem in neizkušenem voditelju Grims opozicijske sogovorce dobesedno pokoplje pod plazom besed. Besed, ne argumentov. Če imaš argumente, ne potrebuješ še besedne driske, da bi nasprotnike udušil do stopnje, ko še sape ne morejo zajeti več.

Janša seveda ni Grims. Je pa priročno, da ga ima, saj sam potem deluje veliko bolj umirjeno in trezno. Ampak, mlahavo neodločna podoba, včasih že skoraj na meji jokavosti, ki jo je Janša kazal včeraj, na neverbalni ravni ne potrjuje ravno besed, da o podkupninah ne ve nič in z njimi tudi nič nima. Seveda pa je retorično povsem verjetna tudi nasprotna taktika: prav izraz potrtosti in prizadetosti naj volivce prepriča, kako neosnovane in neresnične so obtožbe na njegov račun. Kako zaradi njih trpi.

Ne vem, kaj je res, samo nizam mogoče retorične tehnike in pristope.

Je pa vsekakor nenavadno, da je v inkriminirani finski oddaji govora o osebi J. Ne zato, ker bi se za njo moral skrivati Janez Janša, ampak zaradi tistega, kar o osebi J izvemo: da denar od podkupnine baje potrebuje za svojo pokojnino. Ta izjava po nenavadnosti in nepričakovanosti tako izstopa iz siceršnjega okvira oddaje, da si je težko predstavljati, da bi si jo avtor preprosto izmislil. Je v svoji neumestljivosti preveč čudaška. Veliko verjetneje se zdi, da gre za navedek iz katerega od dokumentov, ki jih je avtor oddaje prebiral. Kar pa posledično pomeni, da dokumenti so. Takšni ali drugačni.

Igor Ž. Žagar

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
156 x komentirano
  • mia je rekel/-la:

    Nisem simpatizer Janeza Janše. Vendar mislim, da na vesti.si res preveč favorizirate g. Gregorja Golobiča. Kar naredi, kar reče, je za vas velik dogodek. Škoda tako pristranskega medija.

  • Andreja je rekel/-la:

    Igor, povsem strinjam. Sem celo oddajo imela občutek, da moram ob oglašanju JJ prižgati kakšno svečko. Kot na britofu. Sirota Jerica. Mi je pa KK dopadla, ko je končno odpikala Korla, naj neha afne guncat. Pa bemtiš, saj nismo v najbližjem buffetu……Halo?
    Ne zagovarjam voditeljev, ki sta bila izbarana za “lažje” soočenje. Ampak za ta šmorn, bi si na POPu morali na nacionalki Rosvitko ali Slavka sposoditi. Ta dva bo morebiti izzšla dovolj dostojno iz soočenja. Ne pa da Edi retorično sprašuje, če je nepotrebenei n gre kar domov…..D?????

  • doajen je rekel/-la:

    vse kul, toda Katarinca daje vtis kot da živimo sredi vojne. Vprašanje če so to pozitivna sporočila?

  • Misko je rekel/-la:

    Žagar, a si tudi ti eden od tistih ki ljubijo insinuacije in špekulira s “potencialnimi” najverjetneje…, kaj pa če…, ipd…
    Vsekakor je tvoj monolog na ravni, ki razen bolj bogatega jezikovnega sloga ne odstopa od pogovora vaških opravljivk pred cerkvijo (rekla = kazala) !

  • Marko je rekel/-la:

    Spoštovani “novinar”,

    Smešni ste s svojim favoriziranjem Gregorja Golobiča, žalostni s favoriziranjem Katarine Kresal, na meji okusa pa favorizirate Saša Pečeta.

    Če bi se levičarji samo malce ozrli nazaj, bi se takojci spomnili, kako ste se otepali tega ksenofoba in homofoba Pečeta. Zdaj, ko pa se je glsano obrnil proti JJ, je za vas največji Jack!!! Tukaj bi Nežmah postavil 32 vprašajev…

    Še to: veste kdo je Zgaga? Tisti, ki je pred leti vsak dan v Večeru objavljal vesti o tem, da je dal zanesljivo JJ ugrabit Troho… Potoem so Troho našli in ga je policija obsodila lažnjive ovadbe…

  • miha je rekel/-la:

    vest.si == golobič + laško

  • johan je rekel/-la:

    Andreja, lepo si povedala, vendar če si včeraj pri Odmevih gledala kaj počne Rosvitka si videla, da je padla na celi črti.
    Verjetno so ji povedali kaj naj vpraša in koga naj pripelje. A dober novinar se tudi iz tega zna rešiti, tako kot se je Slavko pretekle dni, pa so bili pritiski verjetno enaki….
    Rosvitka je pokazala, da ni iz pravega testa in da se je uklonila politični opciji, ki trenutno obvladuje RTV-škoda….

  • Marko je rekel/-la:

    Res je, doajen, Katarina je bila ogabna s svojo resnostjo včeraj, ogabna… In komentatorju se to zdi dobro, kako je nastopala? Pa veste, gospod komentator, da sem že vedel danes zjutraj, da boste objavili zapis o oddaji in tudi, kateri so vas v njej najbolj prepričali… Presenetil me je edino vaš dobronamaren ton glede Krajnca, za katerega je jasno, da ne ve, kaj dela v takih oddajah niti sam. Dobro ga je “prijel” JJ, naj našteje imena, človek pa je zmrznil, kot pred njim podobno že Pahor in KK…

  • renato je rekel/-la:

    Take kolumne še za v brezplačne časnike niso. So pa za na vest. Tu se lepo vklopijo … Ko človek bere to žlobudranje wannabe intelektualcev, si ne more kaj, da se ne bi distanciral od SD-ja in Zares-a, kolkerkoli kot ga je imel namen volit. Janša ni noben biser, ampak tako nizko, kot se na teh volitvah spušča levica, se ni z nobeno svojo oslarijo. Meni osebno je samo nerodno, da sem te ljudi volil. Hvala lepa - letos name ne računajte.

  • miha je rekel/-la:

    johan ali nisi ti mogoče samo navijač svoje opcije? Sam nisem navijač ne enih ne drugih. Mislim, da so včeraj na RTV pravni strokovnjaki korektno povedali o tej zadevi.

  • Marko je rekel/-la:

    Res je, renato, to so wannabe intelektualci, ki znajo kolumno tipa “babačulababarekla” še kar uspešno zaviti v filozofsko intelektualno razpredanje, da izpade bolj verodostojno za neukega bralca… Pa kdo sploh je ta Žagar? Nikjer drugje še ga nisem videl razen tu na vesti… Poučite me…

  • Darth Vader je rekel/-la:

    Ivan iz Grosuplja je bil včeraj zvečer dead meat.
    To bo tudi 21.9.2008 zvečer.
    Ko se bo razpletla zgodba na Finskem pa… :)

  • Neja je rekel/-la:

    Strinjam se z avtorjem kolumne. Dragi moji, kako ne pohvaliti Golubiča, če se vedno loti srži problemov in naniza argumente? In pri tem ne igra nobene vloge kakšna naklonjenost. Rjavec je znova pokazal, kako ni dorasel svoji vlogi ali pa je celo vpleten v afero. On, Sok, Jelinčič nimajo v parlamentu kaj iskati.

  • Tenzen je rekel/-la:

    Tule imaš link v zvezi z Igorjem, pa se pouči sam.

    Wannabe intelektualec?

    Ti nisi niti wannabe gostilniški nakladač….

    bah, kak dolgcajt

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    Marko in ostala desna kamarila: Ko je v prejšnjih dveh komentarjih Žagar kritiziral nastope Pahorja, so vsi ploskali. Ko pa zdej kritizira Janševo kalimerstvo, je pa wannabe intelektualec, ki samo natolcuje. Velika večina zapisa se sploh ne spušča v vsebino, ampak v način nastopanja. Vendar to wannabe pametnjakoviči ne razumete.

  • Marko je rekel/-la:

    Hvala za življenjepis…

    kriptoproletarec, jaz menim, da nisem desna kamarila. JJ volim že od nekdaj, ker je edini pravi levičar pri nas… Da, res je. Preberite si njegove izjave in program skozi vsa leta in ga primerjejte z LDS…

    Ok, težko se je spuščati v vsebino glede Žagarja, ko pa sam piše skrajno neargumentirano. Nežmah vsaj vedno pred 24 vprašaji postavi neke argumente, zato so tam tisti vprašaji in pri Zeusu. Tukaj pa ne vidim nobenih argumentov, niti dokazov…

  • nejc je rekel/-la:

    ne bodite no tako navijaški…s takimi komentarji vse opcije le spodbujate k proizvajnju spektaklov…poptv vključno s trenji že vrsto let pripravlja grozna soočenja, gledanost ima pa očitno več kot zadovoljivo, zdi se mi da je tu problem…kar pa se tiče favoriziranja golobiča pa se vprašam - če žagar komentira retorične spretnosti in tehnike, koga pa naj bi favoriziral???????????????????????????????(prosto po nežmahu)

  • Marko je rekel/-la:

    Glede Golobiča nisem rekel nič, pravim samo, da so katastrofa KK, SP in Krajnc. Čudno, da ni pohvalil še Cvikla. hehehe…

    No, pa sevedda, da ne pozabim, Žagar je nehote pozabil pohvaliti JJ, kar se tiče spretnosti retorike…

  • lolek je rekel/-la:

    Žagar - kvazi liberalec, smrdi pa po …

  • miha je rekel/-la:

    Problem vseh je, da imajo en sam cilj. Priti na oblast. Konstruktivno delat za državo Slovenija? O tem ne duha ne sluha. Vsi so isti, pa naj bo to Golobič, Janša, Pahor … Žalosti me, da pri tem uporabljajo sredstva, ki državo Slovenijo delajo “banana republiko”. Iščem opcijo, ki ne bo blatila, da pride na oblast, ampak imela svojo vizijo ter pot, ki bo v dobrobit Slovenije. Žal spoznavam, da take opcije na teh volitvah še ne bo.

  • Rak je rekel/-la:

    Tudi sam sem sinoči gledal obe oddaji in si ustvaril svojo sliko. V večini primerov se z opisanim ne strinjam, kot sem prepričan, tudi pisec ne. Ampak hvalnico Golobiču & com je bilo za Vest pač potrebno napisati, očrniti Janšo, osmešiti ostale. Za kredibilnost prispevpa navajati kaj bi….Nežmah.
    Zares, kaj bi na to Nežmah. Bom sledil. Tudi drugje

  • Marko je rekel/-la:

    Nežmah je edini kredibilen novinar v sloveniji, ki se ni prodal nikomur. Zanimivo je že to, da ima kar precej pro JJ usmerjene članke, pa vendarle piše za Mladino. Cool. Edini. In edini novinar, ki zna argumentirati, in pri katerem ne veš vnaprej, na katero stran se bo postavil.

  • Drag je rekel/-la:

    Žagar pa lepo nekam Golobiču v.
    Golobič zna, drugi nič.

  • nogavička je rekel/-la:

    Torej, da J denar potrebuje za svojo pokojnino, lahko v prenesenem smislu razumemo povsem enostavno: vsi sanjamo o sedmici na lotu in kako nam potem ne bi bilo več potrebno skrbeti za svojo eksistenco in bi življenje le še uživali do konca.

    V zvezi s tem se sprašujem ali WW res ne pozna jezika toliko, da je kontekst interpretiral v obsegu nekoga, ki s 400 ali 500 eur/mesec razmišlja o svoji pokojnini?!

    Nenazadnje pa je Igor izpostavil zanimiv pogled: zakaj je Berglund v svoj prispevek vključil celotno misel, ne samo kaj ampak tudi zakaj? Ne samo brati med vrsticami tudi pisati je potrebno tako, a ne.

    Tako je Jju povedal neuradno in neformalno, sublimitarno, za vir in da se ne šali, saj tako informacijo prepozna samo tisti, ki jo je ob vsesplošnem zmagoslavnem krohotu pri nazdravljanju, s čimer se že postreže ob priložnostih zaključka orožarskega posla, izrekel in/ali slišal. Krog osumljenih grl se je tako za poučene zelo skrčil, mogoče celo na manj kot pet.

    Vse ostalo je predstava za ovce, saj kislega obraza ni težko kazati, če ti je postalo jasno, da je “penzija” šla …

  • Marko je rekel/-la:

    Kje pa se skriva Zgaga? Da ga ne bo kdo ugrabil?

  • zbik je rekel/-la:

    @nogavička:

    Zanimiva misel… vendar… samo tisti, ki ve, to ve.

  • Vulkanizer je rekel/-la:

    Neja, glede na tvoje politične preference bi človek pričakoval, da boš v katergorijo oseb, ki jim ni mesta v slovenskem parlamentu, uvrstila tudi Sašota Pečeta, ki se je nekoč že proslavil z izjavo, s kom ne bi nikoli šel na pijačo?

  • marjan je rekel/-la:

    Gospod Igor Ž. Žagar, pa mislite,da ljudje verjamejo vašim opisom retoričnih sposobnosti??

    Če ste bili v svojem prvem prispevku na Vesti kolikor toliko objektivni pa ta vaš prispevek jasno tendira v oranžno. Preprosto vi opisujete nastope nekaterih, denimo Pečeta, ki so dosledno prekinjali sogovrnike ” kot lahko tudi rečem, da je bil standardno dober spet Sašo Peče. Ki se izkaže zlasti, kadar je potrebno napasti predsednika vlade. Ta pa vedno pogosteje ostaja brez besed ali pa sredi stavka. Še pred štirimi leti, v opozicijskih časih, se Janša nikakor ne bi ustavil kar sredi stavka, ampak bi začeto na vsak način, tudi na račun drugih, povedal do konca.”

    Da je g. Janez Janša ostajal sredi stavka? Povejte kaj lahko poveste, če vam nekdo stalno ponavlja vprašanje zakaj??

    Da Kresalova brcne in da ima sedaj že knjigo, kar jo po vašem ločuje od obrazkov z depilacijskih krem. Lepo verjetno ste knjigo tudi že prebrali in jo lahko uvrščate na ugledno mesto izdanih knjig v Sloveniji??

    Čudno, da ne opazite nikakršne nedoslednosti “želja opozicije”. Veliko govora o strokovnosti in nevmešavanju politike pa vendar, ko g. Janez Janša predoči, da sem z nakupom ni ukvarjal saj bi to pomenilo vmešavanje politike v izbor javnega naročila je za opozicijo to škodljivo.

    Umirjen nastop g. Janeza Janše ocenjujete kot neodločnega in malhavega?? Tu se obnašate predrzno.
    Tako je jasno vsem treznim volilcem in kot je dejal g. Walter Wolf “menda bodo Slovenci prepoznali ta konstrukt”.

  • ribič je rekel/-la:

    ..kako bi se g.Žagar držal če bi moral:
    1.voditi vlado in opravljat vsakodnevne obveznosti
    2.delat volilno kampanjo
    3.odgovarjat na neviđena podtikanja Kučanovega štaba..

    še dober je,mislim pa da dolgoročno človek takega tempa ne zdrži..

  • eSENCA je rekel/-la:

    Zakaj je na 3 kilometre jasno da je Finsko (Slovenska) oddaja konstrukt.

    1. Začne se z besedami, “Na Dunaju v Riedlovi pisarni so gostje iz Slovenije zelo živčni !!! ???

    TA NOVINAR TRDI DA IMA ZA VSE BESEDE DOKAZE” A JE BIL ON TAM IN VIDEL TO NERVOZO IN JE VSE TO POSNEL DA BI LAHKO TO DOKAZAL?

    2. Oseba J rabi ta denar za penzijo !!!

    A MISLITE DA JE NEKDO NAPISAL V KAK DOKUMENT DA MORA PATRIA PLAČAT NEKO PROVIZIJO ZARADI FANTOMSKEGA J, KI RABI ZA PENZIJO???

    Pa kdo lahko verjame take nebuloze, gre za očiten poskus deskriditacije tudi Erjavca pred upokojenci.
    Povsem normalno pa je, da Finski novinarji in TV stopijo v bran svojega kolega, cehovska pripadnost.

  • Marko je rekel/-la:

    Fantje, Žagar je pač še eden izmed mnogih, ki se dela intelektualca, piše pa neprebavljive nebuloze (simpatiziranje s Saškom enostavno pove vse)…

    Če je res tak razumnik, naj se kot pečen maček nareži nebulozam iz finske oddaje… še dobro, da ni danska, bi lahko rekli, da je naravnost iz danke.

  • bepajozef je rekel/-la:

    jj je včeraj precej uspešno igral vlogo žrtve, jelinčič je jj-jev pit-bull poltron, peče in kresalova sta delovala solidno, karel se je dosledno sramotil, cvikl je bil popolnoma mlohav, edino golobič se je izkazal z ustreznimi argumenti brez nasedanja sprovocirani farsi.
    seveda, vsak vidi skozi svoj filter, vendar si iskreno želim, da državo vodijo politiki in ne vojaki, ki so se obramboslovlja učili v času totalitarizma in so svoje metode delovanja in vodenja le nekoliko posodobili

  • shame je rekel/-la:

    g. Žagar

    Vaš komentar in komentarji Nežmaha so si res lahko podobni le v klicajih in vprašajih…verjemite mi, da bi največ vprašajev g Nežmah postavil na koncu vašega prispevka. Če bi g. Nežmaha poslušali na Odmevih bi videli kaj pomeni objektiven komentar, ki ga 99% naših novinarjev ni sposobno napisati. Ob vseh teh aferah v SLo se vedno pokaže tudi beda novinarstva, ki pozna le leve in desne novinarje.
    Pa tudi komentarje bralcev si preberite, morda se še kaj naučite…..

  • Mirjana je rekel/-la:

    Se strinjam z avtorjem kolumne.
    Sploh pa, če bi hoteli ljudem nekoliko približati kandidate (in to vse!, parlamentarne ter izvenparlamentarne), bi morali to afero umakniti na stran…za povolilno obdobje. Saj je naša BB izjavila, da ni razlogov za pregon, skratka, čisto je kot solza.To je javno naznanil že včeraj JJ.
    Torej za Slovenijo ni problema. Slo. je delovala zakonito, transparentno, Kahl mirno spi.Finci pa naj delajo na svojem terenu, mislim, da ne bomo negirali Fincem pravice, da čistijo med svojimi?. Če se nekdo v tem hipu, ki je bil od Fincev poimensko omenjen čuti prizadet, naj toži, če meni, da je bil blaten…a na svoje stroške, ..saj bosta naše sodstvo in preiskava ugotovila , da smo nedložni..vsaj v to smo lahko prepirčani, mar ne?
    In, ker ni problema in pogojev za izredne razmere, bi lahko mi, ubogi, zbegani volilci KONČNO doživeli eno dobro, profesionalno vodeno soočenje vseh kandidatov, s povdarkom na bistvo in ne na serijo “simpatičnih” vprašanj, kot so, kateri je vaš najsvetlejši lik, knjiga, igračka, čingum’?
    pliz?

  • BrojH je rekel/-la:

    Pa sej človk ne more verjet! Kako lahko sploh kdo, ki živi v Sloveniji ščiti Janšo!?!?!
    A ste mal slepi ljudje? Dejstvo je, da Janša mora dol z oblasti, ker drugače se nam piše še slabše kot do zdaj, kajti trenutna vlada še nič ni naredila ZA NAS SLOVENCE, ampak vsi samo gledajo kje bodo zase nagrabli čimveč denarja, za ljudi pa je itak vseeno če živijo v popolni bedi!

    Vedno bolj se mi dozdeva, da za vsem tem res stoji jj, ki želi iz sebe narediti nekega bogega revčka, zato da se ga ljudje usmilijo in mu ponovno podarijo oblast nad Slovenijo.
    Najbolj žalostno pa je to, kot sta včeraj omenila Peče in Kranjc, da se bo zdaj celotna volilna kampanja vrtela samo okoli tega posranega posla, ne bo pa se dotaknila bistvenih problemov, ki pestijo našo državo!
    Vrtci, šolstvo, prehrana, zdravstvo in tako naprej.
    TO SO PROBLEMI, KI JIH JE POTREBNO REŠITI!
    Pogodbo skenslat in denar uporabit za stvari, ki jih res potrebujemo!!!
    LP vsem, ki znajo razmišljati s svojo glavo in se zavedajo, kaj se dogaja okoli nas.

  • Marko je rekel/-la:

    Mirjana, za to, da je JJ predvolilna tematika, so poskrbeli Levičarji, tako politiki, kot tudi novinarji.

    Razumi to. Pliz.

  • marjan je rekel/-la:

    Eh za branje komentarjev pa g. Žagar ni plačan. Kar naj dokaže, da ni plačan od katerega akterja, ki ga favorizira.
    Bo g. Žagar lahko dokazal svojo “objektivnost” ali mu je krivda všeč??

  • direktni je rekel/-la:

    Igor, nimam kaj dodati, … BRAVO

  • Marko je rekel/-la:

    BrojH:

    Vrtci, šolstvo, prehrana, zdravstvo in tako naprej.

    Ravno tu je vlada storila ogromno, kot sam veš.

    Da se bo pa kampanj avrtela okoli JJ, pa so krivi tvoji ljubi levičarji, …..

  • BrojH je rekel/-la:

    Marko nisem podpornik levice!
    A ti si zadovoljen z življenjem, ki ga živimo? Samo mal poglej okol pa ne trob gluposti da je vlada ogromno storila.
    LP

  • 1 je rekel/-la:

    ivan janša==============koruptivna katastrofa.

  • Ars Ignis je rekel/-la:

    # ribič pravi:
    5. september, 2008 ob 11:19

    ..kako bi se g.Žagar držal če bi moral:
    [jamranje]

    še dober je,mislim pa da dolgoročno človek takega tempa ne zdrži..
    —————-

    Mogoče je pa janša rotisvirus ujel? Verjetno si slišal za REDbull… tole dela čudeže.

  • ribič je rekel/-la:

    haha,a zdej ko so dobili bumerang nazaj direkt u šupak,pa bojo predstavljali alternativni program…
    Nussdorferca in Potrč nas bosta osrečevala s programom…Ma koga maste za norca,dejte no.Kdo vam bo verjel…
    Čupan SDja jje hotel prejšnji teden odpret čistilno napravo, ki pa jo nima kam priključit,ker ni vodovoda.Je še v načrtih… Dejte skužit,da ste zgodovina,pa makar naredite še 100reciklaž.

    PS: a je res šef izjavil v Nedeljskem Udbovniku,da se pripravlja veliki pok ?
    Res ga nekam vidno napenja….

  • marjan je rekel/-la:

    A ti si zadovoljen z življenjem, ki ga živimo?
    Mogoče bi moral reči z okoljem v državi?
    Ja saj je res naporno toliko laži in podtikanj od prisluhov pa izginulega Trohe… Pa vedno isti tožniki, ki se za lažne obtožbe pač ne bodo opravičili. Kako neki v njihovem “svetu” je laž poštena alternativa resnici!

  • Marko je rekel/-la:

    Nihče ne vidi, da so levi naredili to afero, ker nimajo programa???

  • Andreja je rekel/-la:

    @johan - se strinjam. Bi bil Slavko nedvomno boljša izbira. Rosvitka pa vsaj deluje kredilbilno….Ja, mal se je pobarvala….

  • Andreja je rekel/-la:

    @marko - če se je in kdrokoli se je šel ta šmorn s predvolilno “zgodbo”, je cepec. Saj je jasno, da so to zelo nevarni manevri in si zlahka narediš haufen škode. Tko da…..me zelo zanima, kdo je ta butl.

  • Marko je rekel/-la:

    Andreja, ta butl je B Zgaga-

  • SemperFi je rekel/-la:

    In zopet so se zbrali otroci v peskovniku. Ste kaj sezidali? Eno vprašanje? Ali je kdo od vas vrlih komentatorjev v tem trenutku na delovnem mestu? Namreč, sprašujem se ali kakšna oseba, ki je med drugim privrženec gospoda J, sploh še opravlja svoje službeno delo. Ali pa ste vsi vi ohoho pisci zaposleni v javni upravi, potem namreč verjamem da imate časa na pretek.

  • Marko je rekel/-la:

    Je kdo, razen Žagarja, ki ga je prepričalo Kresalino pretvarjanje delanja resne face??? Jaz sem se je bal, kot učiteljica v OŠ je kregala sogovornike…

  • Marko je rekel/-la:

    Semper, jaz sem popoldanski.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Zanimivo kako imajo nekateri ljudje spomin kot zlate ribice. Mar se niso podobne stvari dogajale pred 4 leti, ko so bile vloge zamenjane? Mar ni takrat opozicija Vladi očitala korupcijo, klientelizem, delegiranje NS, nameščanje svojih (nekvalificiranih) direktorjev (beri: Lenič), afere in podobno??????

    Naloga vsake opozicije je, da Vlado 4 leta stiska, ko pa so volitve, sama poskuša priti na oblast. Kaj je umazana propaganda še veste ne. Nekaj časa sem po službeni dolžnosti preživel v ZDA kjer je praktično VSAKA volilna kampanja - od mestnih svetnikov do predsednika ZDA - umazana. That’s the name of the game, pravijo. Na volilcih pa je, ali bodo verjeli tej ali oni strani. Jaz vidim, da ljudje (vključno z mano) živijo slabše kot pred 4 leti, srednji sloj se krči in osebno mislim, da je velika odgovornost na sedanji vladi. Zato bom pač volil nekoga drugega in mu s tem dal možnost, da me tudi on razočara. Čez 4 leta pa jovo na novo.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Se strinjam z avtorjem kolumne.
    Soploh pa, ali ne bi enkrat že začeli s soočenji, s predstavitvijo vseh!!!! kandidatov?
    Afera lahko počaka. JJ je včeraj jasno povedal, da BB ne vidi znakov kaznivega dejanja,..tore problema ni, čisti smo kot sulza, Kahl mirno spi.
    Torej, lahko, prosim naše medije, da morda po vzoru Fincev (utopija) le pripravijo eno temeljito, profesionalno vodeno soočenje?

  • Zverca je rekel/-la:

    Tale kolumna se izključno loteva retoričnih sposobnosti posemeznikov. Zato se z avtorjevo oceno popolnoma strinjam. Nikoli, ampak zares nikoli, ne bi volila Pečeta, toda retorične sposobnosti mu je potrebno priznati. Po moje je celo najboljši retorik med politiki. Tudi z oceno Kresalke se strinjam. Včeraj je bila najboljša doslej. In končno je zaprla lape temu kekcu Karliju…
    Če ste prebrali avtorjevo kolumno Pahor zleze v sebe, ste lahko opazili, da je pohvalil tudi Janšista in skurcal Pahorja. Torej očitki nekaterih sodelujočih “komentatorjev” zares niso na mestu.

  • SemperFi je rekel/-la:

    Mene osebno veselijo takšne kolumne kot je ta Žagarjeva ali pa kakšna Severjeva, seveda tudi Miheljakova, čeprav je moj nesporni car Dežulović, ampak ok.
    Smejim se že med samim branjem, ker vem kakšni bodo odzivi “javne uprave”. Komentarji so pa nedvomno višek inteligence, kulture in razgledanosti, ampak ok otroci so naše največje bogatstvo. Kaj ne?

  • Marko je rekel/-la:

    Zver,

    Žagar ne opisuje samo retorike, dobro preberi, v vsakem drugemn stavku doda še politično vrednostno sodbo, med vrsticami seveda…

    Ponovil bi: je kdo, razen Žagarja, ki ga je prepričalo Kresalino pretvarjanje delanja resne face??? Jaz sem se je bal, kot učiteljica v OŠ je kregala sogovornike…

  • Marko je rekel/-la:

    SemperFi.

    Če je tvoj car DežuloviĆ, potem mi je vse jasno glede tebe…

  • Andreja je rekel/-la:

    @marko - doubt. Zgaga je samo ena personca…..

  • SemperFi je rekel/-la:

    Manjka se takšnih učiteljic dandanes. Otroci imajo v šolah vsepreveč proste roke in dobro bi prišla ena gospa Kresalova, da jih malo nauči manir.

  • SemperFi je rekel/-la:

    Ah Marko, ko bi vsaj prebral kakšno kolumno spoštovanega gospoda. Ampak vem, ozkoglednost in obremenjenost je jebena stvar.

  • Marko je rekel/-la:

    Semper Fi,

    Kresalova da ima manire? Kakšne? Da se z letalom vozi po nakupih v Milano? Ali da žali ministra za obrambo in kriči v studiu ter se pretvarja, kako je situacija zanjo resna?

  • SemperFi je rekel/-la:

    Ah seveda. marko bi mi lahko objasnil to tvojo jasnino okoli mene. :)

  • nekdo je rekel/-la:

    Ne vem zakaj ampak sam sem po včerajnji oddaji imel enak občutek kot avtor članka. Poglejte si oddajo in boste videli da je Golobičev nastop res najboljši… pa zdej ne govorim kdo je kriv pa kdo ni, dopuščam obe možnosti. Govora je o samem nastopu, utemeljevanju itd…

    Se strinjam da je potrebno videti dokaze za take obtožbe. Dejansko mi je sumljivo, ko finec navaja da so bili slovenci živčni ko so čakali v pisarni v avstriji. Prav tako glede te pokojnine. Sam po drugi strani bi pa prosil tudi vas ki tako obtožujete da je to zakuhala levica, da podate konkretne dokaze.

  • Marko je rekel/-la:

    Semper fi,

    preberem vse dežulovičeve kolumne, na žalost. Vem, kaj bo tematika, če ne bo to Hrvaška. Hrvaška. In vem iz koga se bo bril norca, če ne iz Janše. Iz Janše. In vem, kako neargumentirane humoreske piše ta pisun, verjemi,,,

  • SemperFi je rekel/-la:

    Žali ministra? Ne verjamem, da je potrebno tega jolbeta kaj veliko žaliti. Je žalitev…

  • Zverca je rekel/-la:

    Glej, nihče ni govoril, da ga je Kresalka prepričala. Govoril je, da je verbalno bolje brcala, kot na prvih dveh soočenjih… To, da je koga prepričala, praviš ti. Pa ne da se JJ paranoja širi kot virus?!

  • Marko je rekel/-la:

    Nekdo.

    Dokazi, da je vse zakuhala levica, so skriti v črkah BZ.

  • Zverca je rekel/-la:

    Tole zgoraj je seveda namenjeno Marku…

  • SemperFi je rekel/-la:

    Kaj drugega pa naj piše kot humoreske, še posebej če je J v glavni vlogi pisanja. :)

  • Marko je rekel/-la:

    Dobro, za nekoga je Karel lahko morda res smešen in neroden, isto Bajuk, ampak t+zaradi tega do teh gospodov ni potrebvno biti neargumentirano žaljiv, ne res?

  • lorenzo je rekel/-la:

    @Marko
    “Nežmah je edini kredibilen novinar v sloveniji, ki se ni prodal nikomur. Zanimivo je že to, da ima kar precej pro JJ usmerjene članke, pa vendarle piše za Mladino. Cool. Edini. In edini novinar, ki zna argumentirati, in pri katerem ne veš vnaprej, na katero stran se bo postavil.”

    Tole ti več kot o Nežmahu pove o Mladini. Verjetno v Demokraciji ne bi objavljali Miheljakove kolumne.
    Vsak teden preberem Nežmahovo pisanje v Mladini in vedno vem na katero stran se bo postavil… je pa kolumna kvalitetna vsem vprašajem in klicajem navkljub.

  • Marko je rekel/-la:

    Semper Fi,

    Ko bi bile njegove kolumne vsaj smešne…

    Zverca,

    Hvala, ne zajema me JJ paranoja.

  • Marko je rekel/-la:

    Lorenzo,

    žal se strinjam s tabo, da je to zasluga Mladine. Bil sem denimo zelo razočaran nad ozkoglednostjo Šurel in Reporterja, ki so spočetka obetali več širine, da so morali zdaj prekjiniti z Judovo…

  • matia je rekel/-la:

    V Sloveniji pa res imamo po novem desne in leve novinarje ;(

    Namesto, da bi poročali in pisali objektivne komentarje, imajo slavospeve o njihovih kandidatih.

    Vse bolj me spominjate na italijanskega novinarja RETE4, Emilia Fede, ki Berlusconija vsak dan primerja z svetnikom, opeva njegova dejanja, kritizira nasprotnike itd…….

    Postajate, kot brezplačniki no saj to tudi ste ;)

    P.s. Pa ne se delat več norca iz Expressa najprej pred svojim pragom pometite

  • nekdo je rekel/-la:

    Marko, napisal si “Dokazi, da je vse zakuhala levica, so skriti v črkah BZ.”

    Ali je to zate dokaz. Ker če je to zate dokaz potem nimaš pravice govorit čez obtožbe finca.

  • Marko je rekel/-la:

    Nekdo,

    Glej, včasih sem malce srkastičen in ne jemat vsake moje besede smrtno resno. OK, vem, da BZ ni dokaz. Je pa pomenljivo, glede na njegovo afero Troha, ki si jo je popolnioma izmislil (dokazano!)…

    Zdaj pa resno: Nimam dokaza, zato tudi ne dajem obtožb. Levuhi, ki pa tudi nimajo dokaza, so pa obtožili JJ velezločina.

    ???????????????????

  • nekdo je rekel/-la:

    pravkar si dal obtožbo, čeprav sam praviš da nimaš dokaza. Ne me narobe razumet, spoštujem tvoje mnenje in mnenje vsakega ampak drugega… vendar si malo kontriraš… po moje

  • nekdo je rekel/-la:

    tist “ampak” se da ven. Lapsus :)

  • matia je rekel/-la:

    Dokazi so bili v sefih SKB banke.

  • marjan je rekel/-la:

    nekdo…. malo si kontriraš
    Sam po drugi strani bi pa prosil tudi vas ki tako obtožujete da je to zakuhala levica, da podate konkretne dokaze.

    Levuhi, ki pa tudi nimajo dokaza, so pa obtožili JJ velezločina.

    ???????????????????

    Ali je to zate dokaz. Ker če je to zate dokaz potem nimaš pravice govorit…

    malo si kontriraš…po moje tudi

  • marjan je rekel/-la:

    Eh za branje komentarjev pa g. Žagar ni plačan. Kar naj dokaže, da ni plačan od katerega akterja, ki ga favorizira.
    Bo g. Žagar lahko dokazal svojo “objektivnost” ali mu je krivda všeč???

  • Drejka je rekel/-la:

    Citiram:
    “Pa je Janez Janša odločno in obetovano, četudi neobičajno sključenih ramen in zamolklega glasu”..

    Neobičajno sključenih ramen ..gospod novinar, zanima me , kakšne bi bile vaše rame in vaš glas, ko bi bili v njegovi koži.

    Vi lepo sedite v fotelju in analizirate držo in glas nekoga, ki se mora zagovarjat za stvari, ki jih ni naredu. me zanima, kako bi Vi izledali, če bi vas nekdo tako grdo obtožil. In …res vam ni potrebno tako zelo zagovarjat vaših “komaratov”, ne bo zaleglo. Samo škodo jim delate

  • marjan je rekel/-la:

    To Drejka, to povej g. Žagarju. No g. Žagar kako se zagovarjate po komentarju 38.
    Sum o oporečnosti objektivnosti vašega komentarja je podan.

  • Ljubiti resnico, častiti lepoto je rekel/-la:

    Veliki Gobar ima očitno 9 življenj.

  • Neja je rekel/-la:

    Če bi bil Janša čist, bi drugače izgledal, drugače govoril in ukrepal. Ukvarjal bi se s problemom, s tem, kaj v zvezi z afero ni naredil, da je prišlo do sedanjega stanja, in se pogovarjal z drugimi, kaj vsaj zdaj lahko naredijo. V prvi vrsti ne bi iskal spletk okoli sebe. Čudno, da se njemu dogajajo spletke. kmalu bo obtožil ves svet. Paranoidne in oblastiželjne osebnosti res niso primerni voditelji.

  • ribič je rekel/-la:

    neja;
    dej si zamisli Pahorja v Janševi koži…

    človeka bi pripeljali v studijo z enmi štirmi flašami infuzije

  • Barakuda je rekel/-la:

    Jurišniki, dajte si še enkrat pogledat oddajo, kako je nekdo bil bled in kako je imel rdeča ušesa….še dobro, da ne švica

    Tega (seveda) niste videli. In ja, vam je nemogoče priznati, da je bil (še) kdo drug dober na tem soočenju…

  • marjan je rekel/-la:

    Novo, pa menda ne obtožujete g. Žagarja da prekomeno gobari?
    Obtožbe na račun Igorja Ž. Žagarja se ima očitno kopičijo. Bo uspel oprati sebe in svojo gobarsko “cajno” sumov??

  • balrog je rekel/-la:

    Dober komentar. Meni se je tudi zdel JJ neverjetno nesuveren, po drugi strani pa zelo napadalen, iščoč napake v govoru drugih in predstavljajoč neprepričljive argumente o tem, da je za patrije kriva prejšnja vlada. Na prvo žogo izgleda kot da s tem dobiva.
    Mogoče je še zabil Krajnca, da naj našteje imena, kdo v njegovem krožku je dobival podkupnine, a po drugi strani že sam Janša v uvodnem nastopu ni izključil možnosti, da je kdo od “njegovih” dejansko tudi dobil provizijo. Naredil je zgolj to, da je sebe opral krivde in nič drugega.
    Nisem fen zaresa, a je bil GG v soočenju dejansko najbolj argumentiran, JJ je zabil s tistim, a so Finci v Sloveniji podkupovali sami sebe.
    O erjavcu pa ne gre izgubljati besed: a veste kakšna multinacionalka je Patria, ona si pa tega že ne bi dovolila itd.? Kaj je on - tiskovni predstavnik te firme.

  • marjan je rekel/-la:

    “Če bi bil Janša čist, bi drugače izgledal, drugače govoril in ukrepal.”
    Neja pa sem jaz tebi že povedal kok si ti fest, tok spretno argumentiraš, da ti verjetno cela opozicija pritrjuje.
    Barakuda, jurišaš? kam že saj rekreacija bo prekrvavila tvoja ušesa, morda potem bolje slišiš.

  • Bo je rekel/-la:

    Gregor Golobič pač zna predvsem povedati, ne le govoriti, zato hvala ni pretirana. Karl Erjavec očitno ni povsem iskren do nobenega, ne do sebe ne do nas; samo pomislimo, kaj je pred dnevi rekel o protikorupcijski klavzuli: “da on že nekaj ve, ne pa kot Golobič, ki se ukvarja predvsem s filozofijo.” Erjavec ni edini, ki prodaja buče, in to že takšne brce v temo, ki jih ljudje ne bi smeli spregledati, ampak strogo obsoditi.

  • balrog je rekel/-la:

    še dodatek:

    Torej še sam janša nekako ni najbolj siguren, komu naj verjame - a veste, koliko ljudi je okoli mene itd. Torej če ni bilo podkupovanja ga ni bilo in to nikjer. Ne pa da rečeš jaz sem čist, za druge pa ne vem. Saj si kot predsednik vlade objektivno odgovoren za vse početje ministrov itd., o čemer ga je dobro podučil Peče.

    Se strinjam z ribičem in ostalimi - težko breme je na Janši, najtežje v njegovi politični karieri doslej. Iz te zgodbe bo nekdo moral priti kot zmagovalec, Janša mogoče v vlogi “žrtve zarote” trenutno dobiva, a bo zgodba morala dobiti epilog. Če še sam Janša ni prepričan v poštenje svojih sodelavcev, potem pa res ne vem, kaj naj si mislim o poštenju celotne vlade?

  • Neja je rekel/-la:

    ribič,

    Pahor je drugega kova. Verjamem, da je samovšečen, a je pošten in ne manipulator.
    Kranjc včeraj res ni imel enakih možnosti govoriti. Tudi drugi so čvekali mimo vprašanj, kot Jelinčič, Janša, pa jih voditelja nista ustavila. Tudi Golobičeve replike sta večkrat spregledala ali odložila. Vso prednost je imel kalimero. Pa to kalimerovstvo zame ni bilo samo v funkciji zasmiliti se občinstvu, ampak poudarjanju spletk in krivcev- “lovite tatu”. Res škoda, da se stvari ne bodo razjasnile do volitev. Škoda je denarja za morebitne ponovne.

  • marjan je rekel/-la:

    Utemeljeno se sprašuješ Barlog. Vendar pa pomisli trezno. Oddaja traja 30 minut. Pošteno narejena oddaja bi trajala vsaj uro. Saj tej verziji “resnice” manjka uravnoteženost. Poleg firme, ki je izgubila na razpisu, katere direktor v kratkem insertu razlaga kako “ve” tako, da ugiba. Trezno Balrog in s kritičnim očesom.

    Balrog je figura v Street fighterju?

  • Bo je rekel/-la:

    Vest (ime torej brez “.si”) ima lahko najbrž več definicij, jaz sem slišal za tole: Vest = Jani Sever + Denis Sarkić. Da bi bil Zares ali Laško sponzor, veliki mecen v ozadju, ne more biti res, potem bi bila produkcija malo bolj bleščeča, kaj pravite? Pa medij po moje sploh ni nastrojen proti desnici, piše o vsem, eno od dejstev pa je in je vedno bilo, da je imela “levica” vedno več sposobnih in bolj zanimivih ljudi. Komentarji novinarja Turka (pri Bobovniku po finski oddaji zadnjič) o Vesti so bili tabloidni, kar pove nekaj o njegovi etiki.

  • marjan je rekel/-la:

    produkcija malo bolj bleščeča, kaj pravite? Pa saj ji manjka le objektivnost. Veliki mecen ja no denar ima barvo.

  • balrog je rekel/-la:

    ne špilam street fighterja.

    drugače pa mi je bil najbolj “obremenilen” za vlado prav ex-direktor Patrie, ki ga zdaj skuša kahl tako neprepričljivo braniti. rekel je, da so se ravnali po “običajih, ki so značilni za to državo”. Pri tem ni mislil na Finsko, pa tudi ne na Egipt, ampak na našo domačo podalpijo, pa tudi ni govoril o slovenski navadi, da solato jemo iz skupne sklede.

    Sicer pa - zadeva je za vlado najmanj kočljiva. marjan, to veva oba. Prav v interesu vlade in Janše je, da se čim prej raziščejo vsi (utemeljeni?) sumi. Prav zaradi volitev.

    Čudno (najmanj) bi bilo, da - hipotetično - zaupamo mandat človeku, ki (naj bi) prejemal podkupnino oz. kot premier dopuščal, da se je državni posel z državnim denarjem sklepal prek nenavadnih posrednikov ter z obilno mero podmazevanje. Tako da policija in tožilstvo veselo na delo.

  • beslowforu je rekel/-la:

    Sicer nima neke veze s kolumno, pa vseeno! Ti komentatorji, ki omenjajo kako niso ne vem kakšni pristaši neke opcije, da pa se jim je ob nastopanju njim včasih ljube opcije prav ta zagnusila, so prav od nekdaj najbolj goreči pristaši prvotne opcije, ki naj jim ne bi bila blizu. S takšno argumentacijo namreč komentatorji ustvarjajo videz nepristranskih in objektivnih opazovalcev, ki jih prepriča soočenje. Lepo prosim, pa koga farbamo? Večina mnenj je že vnaprej določenih in nikakršna argumentacija ne bo prepričala zvestih vojakov. Zato prosim, da mi prihranite branje podobnih komentarjev in raje direktno napišite, sem za to opcijo, ker sem sam malo kriptofašista, ali sem za to opcijo, ker ljubim skupno lastništvo ;-), bo bolj zadelo bistvo in bo predvsem bolj iskreno. Pa mirna Bosna!

  • balrog je rekel/-la:

    in za katero opcijo si ti beslowfor - kriptofašist ali indijanec?

  • beslowforu je rekel/-la:

    Oboje po malem, Sedeči bik z aluzijami diktatorja ;-).

  • balrog je rekel/-la:

    Tako mi manitua, ti tudi :-)

  • kakadu je rekel/-la:

    G. Žagar, dober tekst. Mogoče boste naslednjič lahko kaj dobrega napisali tudi o kakem janševem namestniku, ker njega na TV verjetno nekaj časa ne bo.

    Janšisti ste pa res že dolgočasni. Ali ste prepričani, da vas kdo bere?
    Kje pa živite? Pa mi povejte kako naj rešimo v moji družini problem dojenčka, za katerega ni prostora v vrtcu? Denarja za privatno varuško nimamo. Komu koristi brezplačen vrtec, če ni prostora?

    Mogoče boste dali od sebe kakšen pameten komentar, ne pa bruhanja, ki ni berljivo. Pa, da vidimo, za koga bo glasovala moja družina.

  • JoJo je rekel/-la:

    G. Zagar, hvala za kolumno, za vse, ki so v postih jokali kako je pisec pristranski, nisem videl kaksne pretirane graje, nekaj dni nazaj ko je bil pahor kritiziran… a po vase je prav da je pisec “pravilno usmerjen” ali da poskusi biti nepristranski??? To vpr. velja za SDS hlapcke, za katere zmeraj bolj verjamem so placani na post, ki mora seveda biti na podobno nizkotni ravni kot so izjave Branka Gnusa..

    Fantje, sej bo kmalu konc studentskega dela, boste mel se kmladinski zur z svetnico E. Irgl pa bo…

  • beslowforu je rekel/-la:

    Veliki manitu nad vsem ;-)

  • ŠVIC NEWS je rekel/-la:

    Še en FILOZOF(po Rrrrjavčku).In on bi kle se z Nežmahom primerjal.Kr neki.Flancanje.

  • lolek je rekel/-la:

    Kakadu
    Kaj pa predlagaš glede vrtcev? Tudi to bi morala vlada rešiti v teh štirih letih?
    Pomojem bi se ti moral malo “aktivirati”, ker bi nam bilo potem veliko lepše.
    Poleg tega sem prepričan, da je tvoja boljša polovica samohranilka in ti ni treba 200 EUR-ov za otrokovo varstvo dat.
    JoJo
    Če verjameš al pa ne, je men popolnoma vseeno kaj si ti misliš o SDS-ovih hlapčkih

  • Bo je rekel/-la:

    @marjan: o očitkih (ne)objektivnosti Vesti se da mestoma pogovarjati, ampak to je nekaj drugega od nastrojenosti proti “desnim” in pisanjem za “leve” po naročilu ne vem koga — kar sem razbral iz par komentarjev. Kaki članki v Ekspresu so po definiciji bolj objektivni kot na Vesti, ampak so pa tudi zelo enostranski in nastrojeni in naročeni.

  • Igor je rekel/-la:

    Se boste pač morali navaditi,bi bil že čas da J.J obvlada elemente borilne veščine,pri kateri moč napada nasprotnika obrneš sebi v prid.Politični aikido bi lahko rekli.Sicer pa politiki niso intelektualci,se ne ukvarjajo z književnostjo,leposlovjem.Čudno da se obešate na to kako gladko komu teče beseda,kako rdeča ušesa je imel kdo a vam počasi zmanjkuje municije?

  • lolek je rekel/-la:

    Vsekakor pa je lepo sodelovati na teh forumih, ker kje pa lahko najdeš boljši primer novinarske neodvisnosti, pokončnosti in strokovnosti. Nepozabno. Hvala vam za takšen medij.

  • angie je rekel/-la:

    ODLIČNO, gospod Žagar!

    Najbolj všeč pa mi je tale vaša kontatacija, boljše ne bi mogli napisat:

    “V mandatu njegove vlade je vlogo komunikacijskega pnevmatičnega kladiva in verbalnega valjarja očitno prevzel Branko Grims, ki ne le da ne pozna osnov bontona in komunikacijske vljudnosti, ampak jih tudi noče poznati. Ob neodločnem in neizkušenem voditelju Grims opozicijske sogovorce dobesedno pokoplje pod plazom besed. Besed, ne argumentov. Če imaš argumente, ne potrebuješ še besedne driske, da bi nasprotnike udušil do stopnje, ko še sape ne morejo zajeti več.”

  • ervinator je rekel/-la:

    V zgornji analizi najprej opazim obsedenost z Nežmahom (na obsedenost z JJ smo v medijih in spletu že navajeni). Čudim se pa predvsem pohvalam sluzasti gnidi Sašu Pečetu. Igor Ž. je opazil, da je Janša kdaj ostal sredi stavka, ni pa opazil, da je sredi stavkov ostajal tudi Peče. Veliko boljša se mi zdi analiza, ki jo je napisala Miša Molk, ki je nastop kandidatov ocenila celostno, in ne zgolj po filtru simpatičnosti.

    P.s.: Je kdo opazil, da Golobiču ni uspela neumnost glede protikorupcijske klavzule?

  • fritz je rekel/-la:

    Ervinatorju bluzatorju je že skoraj uspelo napisati en sam komentar, ne da bi omenil intimusa svojih nočnih mor in posod - golobiča, pa mu je spet ušlo… Uboga para, inkontinenca je huda in kronična reč.

  • marjan je rekel/-la:

    fritz,inkontinenca je huda in kronična reč. in kako se spopadaš s tegobo

  • fritz je rekel/-la:

    @marjan
    Uspešno. Ne pa tako rumeno, kot to počne ervinator. Pa ti?

  • ervinator je rekel/-la:

    Upam, da niso verniki v kult veličastnega GG osebno užaljeni, že če Golobiča v debati o televizijskih soočenjih samo omenim.

    Vsem prizadetim zaradi omembe Golobiča, moškim ali ženskam, priporočam čajček iz domače lekarne.

  • marjan je rekel/-la:

    Nimam problemov, poleg tega je bilo to zgolj vljudnostno vprašanje. Lp

  • BOTA je rekel/-la:

    Napovedujejo se podražitve, standard slovencev se niža, ti pa o patrijah ?!

    Ne trdim, da tema ni pomembna, hočem samo reči, da ni edina in najbolj usodna. Bolj usodno je vse dogajanje, igrice Policije in Tožilstva, ki nikakor ne delujeta prepričljivo. Prej obratno delujeta nezainteresirano da ne rečem podrejeno. Ali je res vpliv Mateja, Romška in Brezigarjeve tako močan? Kaj res ljudje, ki delajo na Policiji in Tožilstvu nimajo več poguma, da bi kaj naredili po svji vesti? Glede na vzdušje, ki vlada v državni upravi na splošno bi temu lahko pritrdil. Ljudje se pač bojijo. Kako je že rekel Pavček: “Strah naredi ljudi ponižne in ubogljive a hkrati neznačajne in lažnjive”. A ni ravno neznačajnost vse bolj odlika naše politike.

  • marjan je rekel/-la:

    Patrija bo usodna za opozicijo. Z konstruktom so vzvalovili narod, ki do 21.9 dokončno opravil z relikiti preteklosti. Mrtvim pravica do pokopa in spomina (Antigona). Živečim pa prihodnost, ki jo bomo ustvarjali, smo na pravi poti in nič nas ne ustavi!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    In spomenik domobranskemu falusu, ki se medtem že cvre v peklu.

  • marjan je rekel/-la:

    Carlos Contreras? Novica iz prve roke?? ;-)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Na Kureščku sem izvedel.

  • nogavička je rekel/-la:

    @zbik, zdaj jih očitno ve že več (tudi tisti, ki jih takrat tam ni bilo) in ravno v tem je problem za Jjevo penzijo ;-)

  • marjan je rekel/-la:

    Samo, da nisi Marije videl. :-)

  • peter skala je rekel/-la:

    JJ je pod nujno poslal grimsa na finsko tv da jih nauči kako se dela demokratiče program.
    na kozlanje mi gre debata o komunistih in domobrancih,ma dejte jih že enkrat pokopat

  • zbik je rekel/-la:

    peter skala> na kozlanje mi gre debata o komunistih in domobrancih,ma dejte jih že enkrat pokopat

    Čeprav govorijo o “dostojnem pokopu” jih zanalašč pokopljejo na tolteškem živalskem pokopališču.

    Vsakokrat, ko se vrnejo, je večji križ z njimi.

  • janez je rekel/-la:

    Leva - desna opcija, ni kakšne razlike v govornih spretnostih, druge vrline pa kar obvladujejo približno enako.Čisti v raznih mahinacijah z zemljišči, stanovanji in podobnem so zelo enaki, pri tajkunih pa mislim da vodi LDS in Forum21.Tole “nadmudrivanje” pa je že postalo dolgočasno, počakajmo na nove dokaze.

  • marjan je rekel/-la:

    Igor Ž. Žagar ste spremenili “punch line” he he. Saj vem, da sramežljivo in z dolgim nosom kukate na Vest “kaj porečejo” bralci vaših “ugotovitev”.
    Lep pozdrav.

  • change2planet je rekel/-la:

    celotna zadeva okoli posla s Patrio je postala politično prenapihnjena,kot je bilo v prvi polovici leta prisotno prazno napihovanje oblastnikov s šestmesečnim predsedovanjem EU.nekdo vleče iz lansiranja in pogrevanja zadeve koristi-vidi se,komu podpora raste.
    v pravni državi so za reševanje v primerih sumov na kazniva dejanja-kar podkupovanje vsekakor je- pristojne institucije tožilstva,sodstva in policije,pri nas je to vlogo prevzela politika oz. aktualna oblast

  • angie je rekel/-la:

    Janša je bil kot povožena glista, tako ga je konja moral naslednji dan zajahati vrli Rupe, ki je Finski skoraj napovedal vojno zaradi neke tv oddaje. Kje res živimo? Nujno je treba po 20 letih pospraviti jbtz z vso navlako, ki jo vleče s seboj. In jelinčiča zraven

    21. septembra se je treba izreči za SPREMEMBO, za nove ljudi, kamor sodijo tudi Peče in Katarina…

  • Neja je rekel/-la:

    angie, popolnoma se strinjam s tabo.
    Kako je Janša pomemben, da se mu že vse življenje dogaja krivica. Same spletke. Kmalu bo cel svet potegnil v svoj paranoidni sistem. In eni mu kar verjamejo. Veste, kako se temu reče ? Inducirana psihoza. No, pa verjetno pri “J”ne gre za sch, ampak za kverulantsko ali paranoidno osebnostno motnjo. Ne vem točno. Že dolgo je, ko sem te stvari prebirala. Kako se nam drugi lahko čudijo, ali nimamo psihiatrov, da bi mu pomagali. A kaj, ko psihopati ne iščejo pomoči. Treba jim je od “zunaj” postaviti mejo.

  • G7 je rekel/-la:

    Žagar je spregledal dejstvo, da Nežmah ne bi postavil niti enega samega vprašaja. Njemu je njegova opcija sveta in je ne postavlja pod vprašaj.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ma, ni čisto tako, G7. Nežmah ima sicer svoje politično prepričanje, ampak ga ne moreš primerjati s trobili iz Demokracije.

  • G7 je rekel/-la:

    @Carlos Contreras

    Nežmah ne obvlada induktivnega sklepanja. Nekatere njegove sinteze (začinjene z zelo selektivnim spominom) so napad na normalen intelekt. V 100 njegovih tekstih najdeš 200 napak tako čez palec, zaokroženo navzdol. To je po mojem mnenju bolj vrlina za gostilniške “razlagalce”. Njemu razsuti tekst je mala malica pred sudokom.

  • nogavička je rekel/-la:

    Lastno prepričanje gor ali dol, gre bolj za to, kaj s svojim intelektom počneš: širjenje polja verjetnega in mogočega do neskončnosti zaradi njega samega? Škoda vsake minute, ki si jo preždel na faksu; ampak spisi v OŠ so ti pa zmeri šli dobr, a ne de?!

  • nogavička je rekel/-la:

    Povprečni pisec v Demokraciji in njenih brezplačnih in brezimnih derivatih: iskanje vsega, kar je poleg najbolj očitnega še mogoče, ni pluralizacija, ampak navaden ribiški vic ali cvetličarski praznik.

  • Vilko je rekel/-la:

    Spoštovani anti-Janša navijači:

    “Veliki pok” je bil napovedan. Ampak šplitarji bodo leteli na avtorja in sodelavce. Se že kaže v anketah.

    Milan Kučan se je ponovno zmotil, tako kot ob razorožitvi TO , kot ob podpisu deklaracije za mir 1990 itd itd. in ob ustanovitvi foruma 21. To zdaj v zvezi s Patrio, pa je njegov (in njegovih) največji dosežek - takorekoč remek delo. Seveda bo rekel da s tem nima nič, ampak da gre le za “svobodno” novinarstvo.

    Narod mu vse manj verjame ! Laetos je začel govoriti o tem kako vse slabše živimo, ne da bi povedal da to govori iz lastne izkušnje: nima več udbe in je bivši, bivši predsednik.
    Slava in čast njegovemu spominu !

    Ob filmu resnica o Patrii pa bi mirno lahko dali medaljo kakšnemu domačemu novinarju za vsak povprečen prispevek, ker tako diletantskega prispevka že dolgo nismo videli in bi ga če bi bil domač, mnogi takoj skritizirali. Pri nas pa nič. Ker ta avtor “Resnice”, je iz Finske, tam je ja vse naj, naj, kvaliteta sama po sebi. Tudi če je na najbolj bednem nivoju. To je diletantski raziskovalni filmski prispevek, za vsakogar ki pozna akterje na Slovenskem. Treba pa mu je seveda oprostiti, saj ni vedel kaj dela (”zakaj njih je nebeško kraljestvo”).

    Bomo videli ali bomo dobili “Resnica o Patriji” - 2 del.

    Danes pa sem bral tudi veleumno “hipotenuzo” slovenskega kolumnista, da si je pravzaprav afero izmislil, naročil Janša sam. Bravo !!!!

  • Grims je rekel/-la:

    Jaaa…afero si je naročil sam Glanzkopf,naš ljubljeni vodja !

  • marjan je rekel/-la:

    Le zakaj? Ne, kaj če si je ta scenarij o svojem podkupovanju zamislil prav JJ sam, da bi po ustvarjeni histeriji (skoraj psihozi) in naknadnem dokazu o nedolžnosti, iz celotne homatije izšel kot zmagovalec in najpokončnejša moralna figura zadnjih dvajsetih let slovenske zgodovine? In to, po naključju, tri tedne pred slovenskimi državnozborskimi volitvami! Zakaj pa ne? Zato ker Igor Ž. Žagar nima “treh čistih”

  • gorenjc je rekel/-la:

    ……..KO IZGUBIŠ KOMPAS, TI NIKAKRŠEN IZGOVOR NE POMAGA VEČ, Z DREKOM OSTANEŠ VEDNO SAM…………..malce razmisli, preden padeš na najnižji nivo…..lp

  • Petrovc je rekel/-la:

    Tako govori zgodovina:
    Fincev, plemena, pa ne skandinavskega, smo se, Rusi, navelicali pred kakih sto leti in jih, pijance in prevarante, izbrcali iz Rusije. Tako smo bistveno popravili nivo intiligence in pijanstva. Ampak lahko pridemo vedno nazaj.

  • patriot je rekel/-la:

    Poslušte!
    Podkupovala je vendar sistemska tehnika Ropa!!! Zakaj pa je podpisal pismo o nameri brez razpisa? Potem pa si nekdo upa milijone prusmeriti,… Ja logično, da bodo rdeči stopili skupaj in udarili. Samo tole,.. Ja kdo pa bo to verjel. To je poceni propaganda a la Novice.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ja, Petrovc, “intiligence”, prav zares.

  • marjan je rekel/-la:

    “intiligence” Bravo Carlos C. To je nivo, ki mu še dosežete.

    Podkupovala je vendar sistemska tehnika Ropa!!! Zakaj pa je podpisal pismo o nameri brez razpisa? Potem pa si nekdo upa milijone prusmeriti,… Ja logično, da bodo rdeči stopili skupaj in udarili.

    Logičnega sklepanja povzetega v zgornjem postu pa ne zmorete??

  • Fika je rekel/-la:

    Marjan, lahko še kakšen logičen sklep o obvestilih finske policije ali morda o tej novički?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Nivo, ki mu še dosežete? Daj no, Marjan, preberi dvakrat, kar napišeš. Kristus.

  • nogavička je rekel/-la:

    Marjan, jaz sem vesel, da mi tako sklepanje ne gre od rok. Morš biti pa res talent, da tako reč spraviš skupaj; in to brez maliganov … upam, saj drugače mi je pa vse kuj bl jasn.

  • nogavička je rekel/-la:

    Marjan, sem mislu, da se sam delaš … ampak, ti to res verjameš?! Mislem …

  • Petrovc je rekel/-la:

    napaka je, da se preprosto ne odpovemo tej krami iz Finske!! Pa naj se jebejo med seboj. Tako pa so nasrali na dvorisce, mi pa pridno pucamo, pa se to z njihovega dvorisca. Koliko nasega denarja bo slo za sranje, ki ga ne rabimo! Kaj bi hitro prisla iz pijane, malo debilne, finske prava informacija, ko bi kakih nekaj tisoc njihovih, vedno pijanih, parazitov bilo ob denar, place, slovenskih davkoplacevalcev.

  • medek je rekel/-la:

    Branje: V užitek

  • đurović je rekel/-la:

    malo slovnico se naučit pa bo, drgač je pa vredu.

  • Avrelija je rekel/-la:

    Spoštovani Slovenci. Kar v grlu me stiska, ko vidim, da ste nekateri še vedno tako zaslepljeni, da verjamete LEVIČARSKIM KONSTRUKTOM in njihovim že preizkušenim umazanim “rabotam”.
    Očitno se ne zavedate, da se nam Slovencem hudičevo slabo piše, če bodo prevzeli oblast TAJKUNI.
    Sicer pa kapitalisti nikjer v svetu niso levičarji temveč desničarji, le pri nas je od samega začetka demokratičnih sprememb vse to postavljeno na glavo. Mar je Berlusconi levičar? Zamislite se malo kako hude posledice nam je pustil komunizem, ki nam za vsako ceno hoče zopet zavladati. Na žalost imamo premalo Janezev Janša. Potrebovali bi jih vsaj en ducat! Je dostojanstven in pokončno prenaša vso gnojnico, ki jo GNOJI polivajo po njem. Kajti, če bi imeli kakršne koli dokaze, bi ga že zdavnaj strpali na hladno, kar jim je edina in največja želja. Ne bo jim uspelo, kajti bumerang se vedno vrne - kajne? Zato si ne dovolite več PRATI MOŽGANOV, da ne bo zadel tudi vas.
    Pa lep pozdrav

  • patrijafirer je rekel/-la:

    Leva stran je vsaj poskrbela za dostojno preživetje, ne pa kot zdaj ko se pol sveta naprednega z nami čudi, kako je mogoče preživet. Boljšo pot lahko obljubi samo tisti, ki je že šel skozi to in vsaj nekaj naredil, ne pa tisti, ki je uničil še tisto sigurnost kar je prej bila zagotovljena!
    Ni treba več jj, eden v istem slogu zmore več kot bi lahko sploh kdo predvideval…na žalost!!!

  • micius je rekel/-la:

    začuda se pa moji možgani obnašajo kot filter in namesto, da bi mi sprali možgane, so mi jih nasvinjali tako zelo, da zanesljivo ne volim nobene od trenutnih parlamentarnih strank. Priložnost potrebujejo novi ljudje…

  • Avrelija je rekel/-la:

    Spoštovani sodržavljani!

    Glede na to, da mislimo vsak s svojo glavo, nimam namena z nikomer polemizirati. Saj je že tako vse preveč sovraštva med ljudmi, ki se navsezadnje niti ne poznajo.
    .
    Le zakaj?