9. september, 2008 | Igor Ž. Žagar

Lahko noč, otroci!

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Je prav zabavno brati odzive na komentarje, ki jih objavlja Vest, včasih prav poučno (in, mimogrede, g. Žagar res ni plačan za to, da jih bere – kakor skrbi enega od odzivnikov - , tudi svoje komentarje piše povsem zastonj in brezplačno). Več kot očitno namreč kažejo, da predvolilna soočenja - ki se včasih, četudi precej redko, razvijejo v spopade, najpogosteje pa skrepenijo v anemično video ozadje, ob katerem je še rezanje čebule za večerjo bolj razburljivo – pravzaprav sploh niso potrebna. Da imajo ljudje – vsaj tisti, ki cele dneve visijo na Vesti in bolj občasne obiskovalce razveseljujejo s postanostjo svojega intelekta - v večji meri že izdelana stališča do tega, koga bodo volili in koga se absolutno ne sme voliti in jih argumnetiranje in argumentiranost stališč tistih, ki v teh televizijskih paradah in šaradah sodelujejo, niti malo ne zanimajo. Ne da jih ne prepričajo, ker je, na primer, njihova argumentacija slaba, nekonsistentna, ker se ne dotika zastavljene teme, ker se nanjo niso dobro pripravili, ker pred kamerami mencajo in se nerodno prestopajo, kot bi ne znali šteti do pet, ne, stališča tistih, ki niso »njihovi«, jih sploh ne zanimajo in jih že vnaprej zavračajo. Sašo Peče tako nikakor in nikoli ne more dobro argumentirati tistega, kar pove, ker je pač »tak polizanec«, Katarina Kresal tudi ne, ker ima tako »zategnjeno faco« (ali tako nekako; če navedek ni povsem točen se iskreno opravičujem, ampak po ekskrementih mi je res neprijetno broditi več kot je nujno potrebno), o Gregorju Golobiču pa sploh ni potrebno nič reči (kaj šele utemeljiti), ker itak že vsi vemo, kdo in kaj je (oz. je bil).

Četudi so moji komentarji namenjeni ocenjevanju oz. komentiranju retoričnih in argumentativnih sposobnosti nastopajočih, ne glede na njihovo politično provenienco, spolno usmerjenost ali prehranjevalne navade, večjega dela »komentatorjev« (redkim izjemam, ki skušajo tisto, kar preberejo tudi razumeti, se iskreno opravičujem), ki cele dneve prečepijo na Vesti in svoje pljunke radodarno delijo levo in desno (no, predvsem levo), to sploh ne zanima. Ne zanima jih, kaj in kako piše, s kakšnimi argumenti je povedano podkrepljeno, razen, če je omenjen Janez Janša. Pa, seveda, ne kakorkoli: če Janšev nastop kakorkoli pohvalim, potem sem kompetenten in zanesljiv (še toliko bolj, če se obregnem ob Boruta Pahorja), če ga ne, potem sem pisun, nebodigatreba in kdopasplohjeta. Čemur se pravzaprav ni čuditi, če tovrstni osebki, v istem kontekstu, ponosno kričijo, kako so vedno volili JJ in kako je JJ najbolj levi politik v Sloveniji (s čimer se, priznam, strinjam: JJ je precej »levi« politik, vsekakor pa je nabolj »levi« predsednik vlade, kar smo jih imeli).

Prava volilna soočenja torej niso tista v televizijskih studiih, ampak tista na raznoraznih forumih. In ta virtualna soočenja kažejo, da so tista »resnična«, pred mikrofoni in kamerami, pravzaprav nepotrebna, odveč, saj se vse, kar za volilno odločitev potrebujemo, izpljuva in izbljuva za kamero, ne pred njo. Na način, ki sem ga pravkar opisal in si ga vsakdo lahko kadarkoli ogleda.

Državljanska zavest in boj za demokracijo sta bila nekoč (še v tistih starih časih pred Kristusom) stvar prepričljivega javnega nastopa, ki ga je govornik zmogel le z dobro izobrazbo, načitanostjo in vztrajno vajo. Ti časi so že davno minili: dobro izobrazbo so nadomestili minimalni standardi znanja, načitanost občasni pogledi v leksikon, vaja pa tako ali tako ni več potrebna, odkar imamo na voljo instantne službe za stike z javnostmi. Pa je vseeno presenetljivo, kako nizko raven bralne pismenosti (ki je povsem tehničen termin in se ne nanaša na razbiranje črk, ampak na razumevanje prebranega) kažejo partijski vojaki v teh komentatorskih forumih. V mednarodni raziskavi bralne (pa tudi naravoslovne in matematične) pismenosti PISA so se namreč slovenski petnajstletniki odrezali nadpovprečno dobro in se uvrstili v skupino držav, kjer je državno povprečje doseganja standardov bralne pismenosti statistično pomembno nad povprečjem držav OECD. Te države so: Koreja, Finska, Kanada, Nova Zelandija, Irska, Avstralija, Poljska, Švedska, Nizozemska, Belgija, Estonija in Švica (nerodno, da je Finska v vrhu razvitih držav na takorekoč vseh področjih, ko pa tako nemarno blati predsednika slovenske vlade, kajne? Je pa, seveda, povsem mogoče, da so tudi za ta finski uspeh zaslužni pomagači in prišepetovalci iz Slovenije, kdo ve).

No, če povprečen slovenski petnajstletnik pri bralni pismenosti izkazuje nadpovprečne rezultate, pa nekateri več-kot-osemnajstletniki, ki na Vesti ponosno eksercirajo svojo partijsko pripadnost, očitno ne dosegajo niti temeljnih standardov bralne pismenosti. Pravzaprav ne dosegajo niti podstandardov, kakor jih opredeljuje 1. raven bralne pismenosti (v Sloveniji standardov 1. ravni ne dosega le 4.4% petnajstletnikov). Ker si kruh služim z znanostjo in ne s kopičenjem klicajev in vprašajev v tednikih, katerih delničar bi bil, naj mi bo dovoljeno citirati te podosnovne podstandarde:

»Učenci z dosežki na 1. ravni znajo rešiti le zelo lahke bralne naloge. Pri teh nalogah morajo poiskati eno ali več neodvisnih informacij, prepoznati glavno temo besedila in povezati informacije iz besedila z vsakdanjim splošnim znanjem. Locirati znajo enega ali več neodvisnih delov eksplicitno podanih informacij, ki ponavadi zadoščajo enemu kriteriju, z malo ali nič informacij v besedilu. Prepoznavajo glavne teme avtorjevega namena v besedilu o poznanih vsebinah, ko zahtevana informacija v besedilu ni izrazita. Izdelati znajo preproste povezave med informacijami v besedilu in splošnim, vsakdanjim znanjem.«

Tisti udeleženci forumov, ki napisano ne le dobro razumejo, ampak se svojim virtualnim sogovornikom celo trudijo dokazovati, da kolumne ali komentarja niso dobro prebrali in da v njem piše nekaj povsem drugega, bodo zdaj verjetno razumeli, zakaj je njihov trud zaman: če manjka podlaga, mora nujno umanjkati tudi vse tisto, kar bi na podlagi lahko zraslo …

Po vsem tem bi bilo seveda povsem odveč ocenjevati včerajšnje soočenje na TV Slovenija. Tisti, ki so ga gledali z očmi in ušesi, so brez dvoma opazili, da ni šlo za kaj več kot za razširjene in razvlečene Odmeve. Tisti, ki so si pred začetkom oddaje nadeli partijski vmesnik, pa verjetno še danes ne morejo prehvaliti, kako dober je bil Gregor Virant.

Razumi, kdor more.

Igor Ž. Žagar

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
47 x komentirano
  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    Ajej, sedaj se bodo šele vsule kritike pravovernih. :)

  • xrayspex je rekel/-la:

    ignorance is bliss.
    stereotypes are a real time-saver.
    takle mamo.

  • Fika je rekel/-la:

    No, končno je nekdo pohvalil Virantov nastop.

    :)

  • konec je rekel/-la:

    “Po vsem tem bi bilo seveda povsem odveč ocenjevati včerajšnje soočenje na TV Slovenija. Tisti, ki so ga gledali z očmi in ušesi, so brez dvoma opazili, da ni šlo za kaj več kot za razširjene in razvlečene Odmeve.”
    res z eno razliko.

    Na 9 udeležencev je bilo 6 različnih socialistov (od populistične nacional-socialistke Tavšerjeve, preko starega komunista Potrča - ki je govoril o pravni državi, ne moreš verjeti - do socialističnega “liberalca”, in zmernega socialista (Desus) pa še vseh ostalih. Najbolj žalostno pa je bilo gledati “socialistični” nastop prvaka SLS . Šrot zapravlja volilno bazo SLS (ogabno, kako uničuje nadvse pomembno “ljudsko zgodovino in dediščino”, žalostno) in ne bi bilo slabo, če bo dobil 3,99% glasov.
    Poleg 6 socialistov (takih ali drugačnih) je še nastopal 1 predstavnik SNS (? uganka , kaj je sploh ta stranka je? - malo tu mlao tam?).
    1 predstavnik sredine (desne sredine) SDS
    in 1 predstavnik konservativcev NSi.
    lepo razmerje, ki najbrž lepo prikazuje kulturno in politično stanje.

  • Bo je rekel/-la:

    Seveda je važno, kako znajo vodje kaj povedati, argumentirati in spodbijati in povezovati, in ne samo to, da naj mislijo in so po diplomi sposobnosti, to ni dovolj.

  • Ime (obvezen) je rekel/-la:

    Ne vem od kje ta fanatičnost Slovencem in sprašujem se, če je tudi v drugih državah tako. Zdi se mi, da so volitve v Sloveniji bolj uprizoritev državljanske vojne med 2. svetovne vojne kot pa volitve, v kateri spet hočeš-nočeš sodelujemo. Če nisi naš, si njihov, če ne greš volit, si spet njihov.

  • guzdeh je rekel/-la:

    hehehe….nč se ne bo vsulo!! nekomentiranje (pljuvanje) samo potrjuje g. Žagarja. Špas!
    :D

  • Fonzi je rekel/-la:

    Spoštovani gospod Žagar,

    očitno bi drugače govorili, če bi doživeli takšno razsvetljenje, kot sem ga jaz oni dan. Predlagam izlet na Katarino, telečjo obaro pri Schwarzmannu in morda se tudi vam razsvetli. (J)J je edina rešitev za Slovenijo !!!

    Alfonz aka Fonzi

  • tiib je rekel/-la:

    Ejga, Žagar, mau preveč si zakompliciral tole. Partijski vmesnik tegale ne “spusti skozi” in zato se ni vsulo… Ima vgrajen filter…

    Sicer pa dobro spisano.

  • matia je rekel/-la:

    In VI g. Žagar ste N°1. Čestitke

    Ah, ko berem takšne meščanske “kao” intelektualne kolumne se mi kar smeje. Očitno ne prenesete kritik. Mogoče pa vaše pisanje ni samo poročanje ali objektivna kritika dogodka.

    Očitno je Telekom naredil napako, da je spletno opremil tudi nas govedarje.

    Za pisanje slavospevov pa je boljše, da si naredite VI “pismeni” svoj intranet pa bomo imeli vsi mir.

  • ervinator je rekel/-la:

    Igor Ž. Žagar močno precenjuje vpliv spletnih forumov. Če že noče vsebinsko sodelovati v forumu, pa bi lahko vsaj pomislil, da večina uporabnikov Vesti niti ne komentira niti ne bere komentarjev. Njegovo opravičilo se mi ne zdi iskreno.

  • lucko je rekel/-la:

    :) Ja sem se ze srecal z nekom, ki mu nisem mogel razloziti, da stavka ne mores gledati posebaj ampak moras gledati stavke okoli in temu se rece kontekst…

    No ampak glede na to kako uspesno, kljub temu, da je 3/4 izjav nasprotujocih sami sebi, JJ razlaga kako je vse skupaj zarota proti njemu se niti ne cutim.

  • nogavička je rekel/-la:

    Igor se je gotovo na glas smejal, ko je pisal ta komentar. Jaz tudi, ko sen ga bral, saj se je res hitro oglasil prav konec … noč je še mlada, lahko da se bo še kdo :-)

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    GRMADA ;)

    za desničarje (slovenske) je demokracija samo takrat, če zmaga JJ, v kateremkoli drugem primeru gre za zaroto lige islamo-komunističnih gospodov, ki obvladujejo vse od medijev do naših misli

  • AIOSDUV je rekel/-la:

    @ matia

    Očitno je Telekom res naredil napako. Kritizirati pač ne more kar vsako govedo. Še posebej ne brez argumentov, zgolj na podlagi ideološke opredeljenosti (zaslepljenosti) oz. Partijske doktrine, kar desničarji ne le izdatno, temveč kar izključno počnete.

    Ko bo vsaj ena kritika z vaše strani podkrepljena s kakim argumentom in logično izpeljavo, ne pa samo z osebnimi diskvalifikacijami, potem bo tudi g. Žagar za kritiko verjetno nekoliko dojemljivejši.

    Za začetek lahko npr. utemeljiš, zakaj je tokratna kolumna “”kao” intelektualna”. Morda zato, ker ne hvali “zmagoslavnih” pomladnikov? Ne vem, če si opazil, ampak stalinizma (vsaj uradno - “kao”) ni več.

  • lucko je rekel/-la:

    No, no, no, posplosevati pa ni treba. Kdaj pa je tudi kdo argumentiran, moram pa te opozoriti, da storil tocno to kar ocitas…

  • lucko je rekel/-la:

    Ampak, ce pa govorimo o soocenju. A sem jaz edini, ki je bil nevrjetno razocaran nad njim. Edini, ki si zasluzi omembo glede podkovansti je bil po mojem mnenju Zalar. Nekako se tista punca z Zares, ceprav je bila retoricno sibka(sklepam, da je bila prehlajena). Virant je bil sicer retoricno kar mocan, do velike napake, ko je napadel Perica. Vsebinsko pa ne. Sploh ni govori o sodstvu ampak javni upravi. Sturm je bil nekako neposlusljiv, ceprav je morda krivo moje neodobravanje NSi. Vsekakor pa se mi je zdelo mimo kazanje slik sodisc… Srot je bil boljsi kot ponavadi, saj se nismo pogovarjali o njegovem bratu, ampak se vedno se je stopil v povprecje. Tavseva bo vrjetno dobila tozbo za izjave, ker po mojem vedenju kar nekaj le teh ne more dokazati, bila pa je tudi prevec zajedliva. DeSUS je poslal napacnega cloveka. Bil je neopazen, tako neopazen, da ga niti ne morem komentirati. SNSjev predstavnik je bil vrjetno svojim volilcem kar vsecen, predvsem pa mu je uspelo SNS odstraniti iz riti JJa kamor jih je postavil Jelincic. Potrc je nakako poizkusal parirati Zalarju in Virantu, a mu ni uspevalo, vsaj v primeru Zalarja, Virentu pa mislim, da je bil kos in bil tudi boljsi. Zdej pa ali se strinjate ali ne…

    Ampak moram pa priznati, da sem oddajo komaj prezivel in je tudi nisem ves cas gledal z polno pozornostjo…

  • ED je rekel/-la:

    Jep, janševiki so povečini ‘pasma’ prepričanih, ki niso zmožni argumentirane razprave. Če so argumento proti Ivanu Janši, toliko slabše za argumente. Da bi slišali kako kritiko Janše, npr. da ugrabljanje ljudi, kot je bil primer iz leta 1992, ko je Ivan Janša poslal svoje ’specialce’ v Gradz z nalogo ugrabiti grškega trgovca z orožjem, ali da je pretepanje ljudi (kot v primeru Depala vas, ko je ex-morisovec pomagal policiji pri preiskovanju trgovine z orožjem na Mors v privat režiji janševikov in za njihove žepe) in ponarejanje uradnih listin (kar so tudi počeli depalovaški pretepači) ni OK, tudi ne bomo slišali iz ust vernikov Ivana Janše. Tudi če bi v aferi s patriami obstajali celo video ali audio zapisi korupcijskih dogovarjanj, bi janševistični navijači verjetno trdili, da gre za video-, audio-montaže opozicije ali kakih drugih ‘zarotnikov’, ki žive v njihovem imaginarnem. Tudi če bi bil Janša pravnomočno obsojen (v RS ali na Finskem), bi bil njihov verjeten komentar, da gre za montiran proces in/ali gonjo opozicije in ‘izdajalcev’. Tisti med janševiki, ki na argumente, ki bremenijo Janšo, ne odgovarjajo s akko izmed teorij zarote, pa poskušajo zadevo minimalizirati in/ali spreobrniti pozornost na (domnevne) grehe opozicije. V komentarjev teh janševikov tako zasledimo 2 ‘manevra’: en je (poenostavljeno rečeno) - saj so tudi prejšnji kradli; drugi pa - vsi so isti, vsi kradejo. Jasno, oba ‘manevra’ sta abotna, saj ne moreta biti opravičilo za zdajšnje lopovščine janševistične oblasti. Takšno razmišljanje pa je dobilo domovinsko pravico v tožilskih vrstah za časa Drobniča in Brezigarce, kot vodje ‘posebne tožilske skupine’. Tudi ona je zaustavila preiskavo glede Depale vasi, in sicer glede ponarejanja listin, pa čeprav je policija našla piaslni stroj, s katerim so ponarejali, imela je priče, ki bi ponarejanje potrdili, in imela je osumljnca. A je zadevo zaustavila z ugotovitvijo, da je osumljeni ‘premajhna riba’. Kot da se preiskave (povečini) ne začno ravno pri ‘malih ribah’, in kot da je radi tega, ker naj bi bil osumljeni ‘mala riba’, kaj manj kršil zakon!

  • ervinator je rekel/-la:

    Lucko, tvoje zmožnosti razumevanja so na ubogo nizki ravni. Ni šlo za to, da je treba gledati kontekst, ampak si poskusil dani kontekst predstaviti drugače.

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    word

    samo pazi, da se ne boš po volitvah znašel v zaporu :P

  • lucko je rekel/-la:

    @ervinator:
    Kdo pa pravi, da sem govoril o tebi, ampak ce se prepoznas pa ze mora biti kaj na tem…

  • ervinator je rekel/-la:

    Lucko, tvoje nizke zmožnosti razumevanja niso omejene samo na eno debato.

  • lucko je rekel/-la:

    Ja, se spomnim, ko ti oseba, ki si ji nekaj tlacil v usta, ni mogla dopovedat, da si stvar uzel iz konteksta in ti vsi na forumu tega nismo mogli dopovedati, tako da ne govori, predn nalimam relevantne dele kot dokaz…

    Pa ce vrjames ali ne, nisem govoril o tebi, ker si zvezda napram marsikomu… Kdaj imas tudi prav… Naprimer v primeru predkazenskega postopka…

  • ervinator je rekel/-la:

    Lucko, nisem bil jaz tisti, ki je izjave gledal v napačnih kontekstih, ampak si se za to trudil ti. To se ti seveda ni zgodilo v samo eni debati, ampak v različnih.

  • lucko je rekel/-la:

    Imas povsem prav, ne ljubi se mi debatirati o tem, ce mislis, da je letelo nate je pac letelo. Ne mislim te prepricevat, da ni…

  • ervinator je rekel/-la:

    Lucko, saj me ni treba prepričevati o tem, na koga je letelo. Gotovo se nizke zmožnosti tvojega razumevanja pokažejo tudi pri drugih.

  • matia je rekel/-la:

    @AIOSDUV

    Nismo vsi “kao” desni, ki živimo na kmetih nepismeni in zaslepljeni in Partijsko usmerjeni.

    Mene g. Golobič ni prepričal na niti enem soočenju in ostali levičarji še manj. Mogoče bi me prepričali, če bi začel politiko spremljat včeraj. Od osamosvojitve spremljam našo oblast in akterje. G. Golobič se je zaradi takratnih težkih trenutkov umaknil iz politike vendar vsi ne pozabimo KDO in KAJ je bil g. Golobič in kakšne igre je igral. Zato me ne prepriča, pa lahko govori kar hoče. Enostavno mu ne verjamem več.

    Vse kar imajo za povedat so kritike, čez Janšo in koalicijo. Sami pa pozabljajo, da so sami bili na oblasti do leta 2004 in sami nosijo marsikatero breme iz preteklosti. Če bi manj drezali pa več govorili o prihodnosti bi jim mogoče še verjel, razen g. Pahorju kateri si je za moje poglede med seboj sprejel zelo sporne “odpadne” politike. Takšnega človeka, ki zaupa g. Ropu po vsem tem kar je storil enostavno ne morem dojet. Sprejeli so ga samo zaradi poslanskega stolčka.

    Meni pri politiki igra vlogo, kot stranka kot človek, na žalost ima ga. Kresalova tukaj zelo težavno vlogo, ona osebno me že prepriča, vem pa kaj stoji za njo in kako so njeni strankarski kolegi, ki so še vedno iz “starega” LDS-sa skorumpirani. Pri odločitvi na volitvah meni osebno odigra vloga predstavnika stranke in stranka kot celota skupaj z programom in njenimi člani. Čeprav imajo daleč najboljši gospodarski program, ki bi si ga morala bilokatera oblast vzeti za svojega, me z ga. Cerar odvrne še posebno, ko ga. Kresalova govori o slabem delu tožilstva zraven pa ima gospo, ki je tudi znala marsikaj potunkatu.

    Vsi, ki so bili včasih na oblasti so lahko v bistvu samo tiho o kritikah, vodenja države saj so jo sami po eni strani zafurali. No niso je oni LDS jo je, zdaj pa ko so v Zares ali pa SD-ju je to zgleda čisto brezpredmetno.

    Sašo Peče “polizanec” g. Žagar g. Peče in ga. Tavš so polni negativizma in samo špikajo tu in tam. Ja nastop že ima in dober predlog o izhodu iz Nata ampak, ko si zamisliš takšnega človeka, ki bi predstavljal našo državo te vse mine. Tako me spet g. Peče ne prepriča sploh pa po tem ko je čez noč spremenil svoje mišljenje o političnih temah.

    G. Janša tudi ni zlat fantina, se je pa po mojem mnenju zelo izkazal pri predsedovanju evropke unije, kar pomeni, da je stabilen politik in verjame v svoje ideje in programu stranke. Če odkrito povem, ga ne volim kot desničarja ampak bolj kot levičarja, kar me niti malo ne moti.

    Lahko bi še govoril in govoril, takšno umazano predvolilno politiko si pa razlagam z enim, kratkim citatom, ki ga je napisal g. Hitler in čeprav je bil duševno motena oseba je včasih napisal kaj dobrega in ena od teh je v njegovi avtobiografiji.

    “Kaj je politik”
    “Ako nimas sovraznikov, ne mores postati velik voditelj. Celo, ce nimas sovraznikov, ustvari fikcijo, da je tvoja dezela v nevarnosti, kajti, ko so ljudje prestraseni, so pripravljeni postati suznji. Ko se ljudje bojijo, so pripravljeni slediti politikom.”

    Zakaj pa se mi zdi kolumna intelektualna pa jaz govedo ne najdem besed za intelektualca.

  • marjan je rekel/-la:

    Čemur se pravzaprav ni čuditi, če tovrstni osebki, v istem kontekstu, ponosno kričijo, kako so vedno volili JJ in kako je JJ najbolj levi politik v Sloveniji (s čimer se, priznam, strinjam: JJ je precej »levi« politik, vsekakor pa je nabolj »levi« predsednik vlade, kar smo jih imeli).

    Tu ste povedali, koga pač ni voliti.

    Mlahavo neodločna podoba, včasih že skoraj na meji jokavosti, ki jo je Janša kazal včeraj, na neverbalni ravni…

    Pretiravanje z namenom omaloževati nastop g. JJ. Nekaj podobnega je izjavila Neja, ker če bi bil res nedolžen, bi drugače zgledal in drugače govoril?? Vidite kar hočete videti!

    Takole gre: kaj pa, če je tisti J iz oddaje res JJ? Ne da bi si v žep vtaknil kako podkupnino, kje pa. Le zakaj? Ne, kaj če si je ta scenarij o svojem podkupovanju zamislil prav JJ sam, da bi po ustvarjeni histeriji (skoraj psihozi) in naknadnem dokazu o nedolžnosti, iz celotne homatije izšel kot zmagovalec in najpokončnejša moralna figura zadnjih dvajsetih let slovenske zgodovine? In to, po naključju, tri tedne pred slovenskimi državnozborskimi volitvami! Zakaj pa ne?

    Če ni črno je pa belo…

    Obtožbe JJ z veleizdajo, dogovarjanje za incidente se je izkazala za nesramno kleveto. Rop razkrinkan pa možakar kandidira za poslanca. Toliko v poduk vsem samo JJ klevetajte pa ste lahko še poslanec, samo en filter je potrebno preslepit. Ljudi, ki pa na srečo niso tako gluhi in ne slepi!!

    Pač nočete videti ljudi, ki se že leta dolgo trudijo z obtožbami JJ, državni udar, Troha, incidenti.
    Ne vidite Kosa je bilo včeraj pri Odmevih, posnetek, ko je nagovarjal k linču novinarjev. Kdaj je bil na Finskem in kaj je tam počel… se je zmedel, danes je Žurnal že retuširal njegovo zmedenost, he za naivne…

    Gospod Žagar nečesa si ne smete dovoliti, to je pavšalnih ocen.

    nerodno, da je Finska v vrhu razvitih držav na takorekoč vseh področjih, ko pa tako nemarno blati predsednika slovenske vlade, kajne? Je pa, seveda, povsem mogoče, da so tudi za ta finski uspeh zaslužni pomagači in prišepetovalci iz Slovenije, kdo ve).

    Kakor da v razvitih deželah nebi bilo brezdomcev, kriminalcev, ali celo pristranskih novinarjev.

    Še to, ko radi ocenjujete neverbalne nastope. Kako se vam je zdelo zvijanje prstov Alija H Žerdina.
    Bi rekli, dokaz iskerenosti. Jaz pravim dokaz izkrivljanja in laži!!

    Na zadnje vprašanje tako ne pričakujem odgovora, saj ste za letos že opravil “dobro brezplačno” delo

    Pa lp.

  • konec je rekel/-la:

    # lucko pravi:
    9. september, 2008 ob 15:33

    Ampak, ce pa govorimo o soocenju. A sem jaz edini, ki je bil nevrjetno razocaran nad njim. Edini, ki si zasluzi omembo glede podkovansti je bil po mojem mnenju Zalar. Nekako se tista punca z Zares, ceprav je bila retoricno sibka(sklepam, da je bila prehlajena). Virant je bil sicer retoricno kar mocan, do velike napake, ko je napadel Perica. Vsebinsko pa ne. Sploh ni govori o sodstvu ampak javni upravi. Sturm je bil nekako neposlusljiv, ceprav je morda krivo moje neodobravanje NSi. Vsekakor pa se mi je zdelo mimo kazanje slik sodisc… Srot je bil boljsi kot ponavadi, saj se nismo pogovarjali o njegovem bratu, ampak se vedno se je stopil v povprecje. Tavseva bo vrjetno dobila tozbo za izjave, ker po mojem vedenju kar nekaj le teh ne more dokazati, bila pa je tudi prevec zajedliva. DeSUS je poslal napacnega cloveka. Bil je neopazen, tako neopazen, da ga niti ne morem komentirati. SNSjev predstavnik je bil vrjetno svojim volilcem kar vsecen, predvsem pa mu je uspelo SNS odstraniti iz riti JJa kamor jih je postavil Jelincic. Potrc je nakako poizkusal parirati Zalarju in Virantu, a mu ni uspevalo, vsaj v primeru Zalarja, Virentu pa mislim, da je bil kos in bil tudi boljsi. Zdej pa ali se strinjate ali ne…

    Ampak moram pa priznati, da sem oddajo komaj prezivel in je tudi nisem ves cas gledal z polno pozornostjo…

    Zanimiv komentar, pošten. Osebno sem videl tri kolikor toliko strokovne nastope, Zalar, Virant, Sturm (nimam predsodkov do NSi pač, lucko, svetovnonazorsko se pač ne ujemava, kar pa ni tako hudo upam), dva votla politkanta SNS in SD, eno besno ženo, ki je jezna s svetom (lipa) in precej anonimnih govorcev.

  • konec je rekel/-la:

    marjan pravi:
    9. september, 2008 ob 18:14

    “nerodno, da je Finska v vrhu razvitih držav na takorekoč vseh področjih,”,
    ajde ne pretiravaj.

    Ni pretirano veliko ljudi, ki bi se tako strašno veselo preselilo na Finsko (s trebuhom za kruhom , bi se še dalo, drugače pa res ne).

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    kaj misliš, da ti kar na lepe oči dajo državljanstvo? :D

  • lucko je rekel/-la:

    Ja kaj naj recem konec, pravicno sem sposoben ocenjevat kadar nimam prevec custev v igri. NSi pac ne prebavljam, predvsem zaradi Bajuka, pa tudi kaksne ljubezni ne gojim do Sturma in to je posledica tega. Lahko da imas povsem prav… Drugace pa se z NSijevci cisto OK razumem. Vem, da sta vsaj 2 clana tudi moja dobra prijatelja. Vse kar je treba je to, da se izognemo pogovorom o politiki, kar pa niti ni tezko… Se pac strinjamo o tem, da se ne strinjamo…

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Komentar je naše kmetavzarje zadel v nulo.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Opa, kolumna.

  • Kvazi Latino je rekel/-la:

    Carlos, dej raje premisli, predno kaj napises, sicer sam izpades najvecji kmetavzar.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Veš da, kokolo :))))

  • Kvazi Latino je rekel/-la:

    Bom uporabil besede avtorja kolumne:

    Lahko noč otrok!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Lahko noč, dojenček!

  • AIOSDUV je rekel/-la:

    @ matia

    Seveda ni vsak nemeščan že avtomatsko desničar.
    Vendar mislim, da je ena osnovnih idej zgornje kolumne ta, da si večina komentatorjev kolumn niti ne trudi razumeti, ampak kar vsepovprek na pamet kritizira. To sicer velja tudi za “leve” navijače, priznati pa moraš, da je tega mnogo več pri “desnih”. Če ne verjameš, si preberi komentarje pod katerimkoli člankom na Delu, Dnevniku ali pa navsezadnje tu, na Vesti. Večina pritlehnih pripomb oz. osebnih diskvalifikacij (tj. brez kakršnegakoli argumenta) leti na “leve” politike, hkrati pa taisti komentatorji kot papige hvalijo vse, kar je “desnega”. Kot bi bil pri maši, kjer neutrudno pojejo hvalnice Večnemu. Skratka, pomanjkanje kakršnegakoli kritičnega razmisleka ali distance.

    Zato tovrstnih komentarjev pač ne moreš imenovati kritika ali jih imeti za enakovredne argumentirano izpeljanim mislim, ki jih avtorji pišejo v svojih kolumnah. Tako tudi ne moreš trditi, da nekdo, ki ga tako popljuvajo, ne prenese kritike - saj tovrstni pljunki pač niso kritika.

    Povsem razumem, da se dr. Žagarju s tem ne da (več) ukvarjati. Navsezadnje je zgolj ocenjeval nastope politikov s stališča retorike, ne pa samih političnih idej ali zgodovine nastopajočih. Očitno tega nekateri niso dojeli. Žal je med temi kot po pravilu večina “desnih” navijačev.

  • ribič je rekel/-la:

    Kje je Žutokljuni?

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    Kako je tale Žagar resnicoljuben. In sploh si ne zatiska oči.

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Rahlo zafrklivo in 100% resnično s strani g. Žagarja. Njegov “prav” v komentarju pa dokazujejo reakcije, ki so ravno take, kot jih omenja-nesramne, brez osnove, slovenščina teh domoljubov “na psu”, pa ravno znanje jezika po mojem mnenju kaže odnos do naroda. Saj, kdo, ki ima kaj v glavi in da kaj nase, bi se prodajal JJ in v njegovo obrambo pisaril neumnosti, na katere bi bil ponosen vsak politkomisar pred 60 leti.

  • doajen je rekel/-la:

    Spoštovani Igor Ž. Žagar!

    Pa menda ja ne mislite resno? ..to kar ste napisali. Čemu javno obelodanjate svoje poglede in ocene, ko pa vas sodelujoči v razprvi vztrajno ter brez argumentov brcajo pod pas. Čemu? Zakaj izpostavljate svoje globoke misli in iskrena spoznanja polpismenim kimavcem vladajoče SDS? Vaše ugotovitve so pavšalne in žaljive. Pričakujem da boste v bodoče bolj dosledni, ali pa se dokončno umaknili iz piedestala ki vam ga je zaupal odgovorni urednik. Dvomiti v sebe, je prvi simptom inteligence. Pri vas tega nisem zaznal! Pa lep pozdrav!

  • ervinator je rekel/-la:

    Lahko noč, luzer Igor!

  • konec je rekel/-la:

    Carlos Contreras pravi:

    9. september, 2008 ob 19:19
    Komentar je naše kmetavzarje zadel v nulo.

    Kmetavzeji v Sloveniji (60 letni kulturni monopol komunajzerjev) ampak COOL v EU-ju.
    Komunjazerski intelektualec COOL v Sloveniji popolnoma OUT v EU-ju.

    Osebno sem raje kmetavzer.
    Živeli kmetavzerji!!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Hihihi.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Sicer pa to sploh ni stvar izbire, Konec. Tak si bil že rojen.