23. september, 2008 | Vest

Komentar - Igor

O volji ljudstva na volitvah, komentar - Igor Kršinar.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Volitve so za nami in državljani smo se odločili, kdo nam bo vladal naslednja štiri leta. Čeprav preštevanje glasov uradno še ni končano, je jasno, da je relativni zmagovalec volitev Borut Pahor in da bo verjetno tudi on sestavil vlado. Gregor Golobič in Katarina Kresal se sicer počutita zmagovalca, toda prejela sta veliko manj odstotkov kot Pahor, ki je z njima sklenil koalicijo. Zato ima Pahor edini mandat volivcev, da odloča o tem, kakšen položaj bosta Kresalova in Golobič zasedla v njegovi koaliciji. Ker bo koalicija potrebovala še četrtega partnerja, bo to najbrž upokojenska stranka Karla Erjavca, ki lahko gre v vsako vlado. Paradoksalno je, da zdaj Pahor izjavlja, da se bo o širitvi koalicije posvetoval z Golobičem in Kresalovo. Pahor je namreč dobil 30 odstotkov glasov, Golobič pa več kot trikrat manj, Kresalova je svojo stranko komajda spravila v parlament. A morda so težave v političnih botrih, ki so iz ozadja skrojili Pahorjevo koalicijo z Golobičem in Kresalovo. Kot je znano, je Zoran Janković mobiliziral Ljubljančane, da so v večjem številu prišli na volitve, Milan Kučan pa je obelodanil, da bo zaradi politične realnosti volil Pahorjevo stranko. Toda volivci so mandat za sestavo vlade dali Pahorju in ne Golobiču in Kresalovi, še manj pa Kučanu in Jankoviću, ki sploh nista nastopila na volitvah. V demokraciji je normalno, da vlado sestavi tisti, ki je dobil mandat volivcev, in ne kakšen boter iz ozadja. Narobe bi bilo, če bi Pahorjeve politične odločitve narekovali stari tovariši s Kučanom na čelu, če bo kadrovsko politiko izvajal Golobič ter če bi mu iz ozadja s prstom žugali še Boško Šrot in drugi tajkuni. Pahor ima priložnost, da dokaže, da je sposoben sam voditi vlado, brez prišepetovalcev iz Kučanovega klana. Pahor je tudi odgovoren za to, da Golobič ali kdorkoli drug ne bo izvajal kadrovskega cunamija v gospodarstvu in medijih ter da ne bo obračunaval z novinarji. V skrajnem primeru bomo imeli vsaj dovolj močno opozicijo: Janez Janša ima le en odstotek manj kot Pahor, zato ga ne moremo povsem odpisati. Čez štiri leta pa bodo nove volitve in volivci se bodo lahko odločili tudi drugače. Morda spet za Janeza Janšo!
Igor Kršinar, novinar Reporterja

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
134 x komentirano
  • To je je rekel/-la:

    Ne jokat, ne se trest, Igor. JJ je pač popušil.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Igor, pamet v roke, persen v rit!

  • medek je rekel/-la:

    Ma vi iz Jambrekovega klana ste pa res bolni.

  • Arh je rekel/-la:

    Logika vam pa res ne gre od rok.
    Hehe, kakšno krožno logično razmišljanje. Primerno za novinarja Reporterja, a vendarle neprimerno za malo bolj izobražene ljudi.
    Najprej gospod predpostavi, da sta Jankovič in Kučan v ozadju “skrojili Pahorjevo koalicijo” potem pa to predpostavko uporabi kot dejstvo kako je Pahor voden iz ozadja.

    Sedaj pa še za vas gospod Igor kaj je krožno logično razmišljanje:
    Če rečemo “Morali bi vaditi ker je dobro za vas.” je isto kot da rečemo “Morali bi vaditi ker morate vadit”. Ne zastopite? Hmmm, no nekateri to razumejo.

    Hehe, lep pozdrav.

  • xrayspex je rekel/-la:

    mislim, da ni prav nobene možnosti, da bi Reporterjevi novinarji kadarkoli verjeli, da pahor dejansko deluje samostojno. povsem irelevantno je, kakšne poteze bo pahor vlekel in kako jih bo utemeljeval - Reporterji bodo prepričani, da je v ozadju kučan. jebiga.

  • medek je rekel/-la:

    http://www.flickr.com/photos/vranikamandelbrot/2859373176/sizes/l/

    Izgubili ste, ker ste medvede in čebele pobili. Kočevski gozdni vudu vas je kaznoval :)

  • Polona je rekel/-la:

    Po moje bi bilo pametno objavljat članke brez imena avtorja, po moje bi jih potem bolj objektivno ocenili!!!

    Kar je napisano je žal resnično. Že v nedeljo zvečer je bilo videno, da sta Kresalova in Golobič celo bolj vesela kot Pahor. Ja Pahor ima priložnost pokazati iz kakšnega testa je! Ker če slučajno zajebe priložnost se bosta Kresalova in Golobič hitro oddaljila od njega.

  • Arh je rekel/-la:

    … aja no, ker nočem, da bi bilo preveč miselnega napora vam povem kaj je pri trditvi “Morali bi vaditi ker je dobro za vas.” narobe. Najprej je treba povedat zakaj je dobro in predočit kakšen dokaz. Treba se je zmenit ali to drži.

    Za domačo nalogo pa poskusite po istem kopitu razvozlati kaj je narobe v vašem komentarju, ki “upam”, da hoče bit objektiven.

  • Robert je rekel/-la:

    Hm, poslušam desnosučne analitike in opažam, da jim nikakor ni jasno, kako lahko kdo (v tem primeru Pahor) deluje, razmišlja in komunicira drugače kot oni (tradicionalno-patriarhalno: drugaćnega izključujoče, avtoritarno, primitivno stereoptipno, zamerljivo …) Npr. zakaj se vam zdi paradoksalno (?), da se bo Pahor posvetoval z drugima dvema? Aha, saj bi ju lahko takoj začel izsiljevati in podrejati in furat svoj dominantni egotrip. Pa kadrovski cunami med novinarji, že vidim oranžno milico pred vrati urednika Ekspresa in požig uredništva reporterja. Da o strahu o vseprisotnih zarotah iz ozadja ne govorim.
    Podobno se je repenčil Jerovšek včeraj po TV.
    Verjamem, da je veliko ljudi glasovalo za levico preprosto zato, ker kaže človeški obraz oblasti:
    “Je pršu ta nov direktor firme, ful je prjazn ane, pa da se z njim vse pogovort, pa tko no, ful je faca. Tut šefi so zlo gut, vejo kaj delajo. Ja, no, unga prej so se pa vsi bal, pa ful je bil vase povlečen, pa tko se je nosu kt da je nevem kva. Ma ja, un pleško je bil ful zakomleksan tipčk, a veš …”

  • primož je rekel/-la:

    Igor,

    bo treba k zdravniku po tabletke spet, mar ne?

    LOL

  • EF je rekel/-la:

    Ne le razlage na osnovi iste miselnosti, še več: do potankosti ista, copy-paste dikcija iz ust različnih akterjev desnega pola (g. Janša takoj po volitvah, dr. Jerovšek na TV, v tem primeru g. Kršinar…).

    Kdo komu kaj diktira?
    Čas za redefinicijo enoumja?

  • Robert je rekel/-la:

    @Polona: vprašanje iz kakšnega testa sta GG in KK. Ali bosta izsiljevala za privilegije ali pa bodo sodelovali za najboljše rešitve? In ali bo Pahor uspel nepokleknit pred lešinarji iz lastnih vrst.

  • jurij je rekel/-la:

    kot da so predvolitveni koalicijski dogovori nekaj povsem vesoljskega? spomnimo se, bivši tovariši, koalicije Slovenija in podobnih temnih strani naše zgodovine.
    ker Pahor zdaj spoštuje te dogovore, to pomeni, da nad vsem bdi /pogled čez ramo in znižan ton glasu/ Kučan in udbomafija.

  • ddddd je rekel/-la:

    Dober komentar. Kruta resničnost.

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Ali lahko pride do predčasnih volitev?

    Do predčasnih volitev bo prišlo v primeru, da Pahor ne bo uspel v doglednem času sestaviti vlade kot si jo zamišlja, to pa je vlada, ki bo zmožna delovati samostojno in transparentno. Z drugimi besedami, vlada, kjer bo vpliv Zares in LDS neškodljiv. Ali s tretjimi besedami, kjer politični botri trojčka ne bodo imeli vpliva na delovanje vlade. S čemer pa se slednji pod nobenim pogojem ne bodo sprijaznili, v igri je ogromna vsota denarja. Edinstvena priložnost, zadnja priložnost. Zato bodo naredili vse, da uveljavijo svoje interese. To so interesi njihovega kapitala, kar je popolnoma legitimen interes. Le način, na katerega uveljavljajo interese, je nagravžen in nam gre zaradi tega večkrat na bruhe.
    In kakšno godljo so skuhali botri? Godlja, ki se je dolgo kuhala, se sestoji iz levih in desnih sestavin. Levi so dobri, desni so slabi, po svoji naravi pokvarenjaki kakršnih že dolgo ni bilo na slovenskem, vse od 2. svetovne vojne ne. In zdaj glavni, preprost in učinkovit trik: v leve se vtaknejo vse stranke, ki so njihovemu kapitalu koristne, v desne vse, ki mu škodujejo, ostale stranke se da nekam na sredino ali nikamor. In takšna banalna slika, ki nima veze z demokracijo, je prišla v zavest volilnega telesa s pomočjo medijev, ki jih preko kapitala kontrolirajo botri, to pa je v zadnjem času večina omembe vrednih medijev. Minorna posledica take slike je bila napaka v izidu vzporednih volitev, do katere je prišlo zato, ker so se ljudje sramovali javno priznati da so volili SDS.

    Zgodil se je Pahor. Z veliko razliko je premagal Zares (in LDS). K tej razliki je zagotovo pripomogel tudi Peče - med volilno kampanijo je izgledalo, da se Golobič in Peče razlikujeta samo v frizuri (slednji ima kretensko). Vtis, da politika deluje netransparento in da pravna država ne deluje, je poglavitni razlog, da je Pahor dobil volitve, podobno kot pred štirimi leti Janša. Slednji priložnosti ni izkoristil, imel pa je slabši izhodiščni položaj, kot ga ima zdaj Pahor. Je levi, je brezmadežen, bilo kakšen razplet afere Patria mu lahko samo koristi. Vzvodi, ki so jih botri trojčka uporabljali na Janši so tukaj preprosto neuporabni. Edino kar imajo v rokah, bo dokazovanje njegove nesposobnosti, za začetek mu bodo podtaknili, da ni v doglednem času sposoben sestaviti vlade, česar se bo z lahkoto ubranil. Zelo previden bo moral biti pri stikih z SDS, kajti to je avtocesta za desno in možnost za bolj podle obtožbe. Če bo ostal na levi, brez vlade, mu bodo podtikanja samo koristila, iz tega pa bo koristi vlekel tudi Janša in nastopil bo trenutek, ko bosta presodila, da je čas zrel za nove volitve.

    Morda pa se motimo. Morda bo Pahor sestavil vlado v zelo kratkem času (zakaj pa ne, če ima trojček enaka politična izhodišča) s tem pa se bo izkazalo, da politični botri trojčka niso tolpa sebičnežev ampak jim v prvi vrsti gre za dobrobit državljanov in Kučan sploh ni pesjan (to bo konec Janše).

    Res zelo zanimivo in razburljivo. In tega se veselimo.

    Jožasportoroža, Jožasportoroža in Jožasportoroža iz Portoroža

  • opleteni jež je rekel/-la:

    kresalka, katere stranka je na volitvah najbolj popušila, se je najbolj drla o zmagi.
    ona že dolgo ve, kaj je trojček:
    ona, senica (ki ji je kupil stranko) - in tretji?
    GOTOVO KAKŠEN MLAD KORENČEK!

  • Faca je rekel/-la:

    Pa daj no, a ni dovolj, da majo vsak večer enega na Odmevih, ki to lajna? Zdaj pa še tule.
    Bučar je Jerovšku včeraj lepo povedal, da zaroto vidijo samo oni, ker se niso sposobni pogledat v ogledalo in rečt: “Zajebali smo”.

    Kučanov klan? Ljudi je zanimalo kaj imata oppinon makerja kot sta Jankovič in Kučan za povedat in sta pač povedala.

    Nikjer se ne govori, koliko volilcev so aktivisti SDS v ruralnih delih na Štajerskem pripeljali na volišča, jim častili malice ipd.. Pa vi govorite o umazani kampanji?

    Spravite se že v opozicijo, no.

  • angie je rekel/-la:

    Upam, da bo Pahor povabill v vlado Školjča za kulturnega ministra. Tisto šalo z Mitjem Rotovnikom naj čimprej pozabi.Pa četudi bi Polonca še tako rada bila gospa ministrica, naj jo raje zaigra na odru(Nušičevo), komedije ji bolj čežijo.

  • Robert je rekel/-la:

    Desni vidijo situacijo po svojem vzorcu. Njim prišepetava močan ideološki center, Vatikan.
    @Arh: dobra metafora, kontinuteta vaj privede do kvalitete.

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Kdo je Borut Pahor?

    Je človek, ki si je prisvojil stranko. In to stranko, ki si je včasih prisvajala ljudi. Borut Pahor ve kaj hoče. Vsi dozdajšnji poizkusi, da bi ga postavili na stranski tir, niso uspeli. Če ga primerjamo z ostalimi našimi top politiki, je on brezmadežen. Je spreten, v aferi Patria se je obnašal briljantno. On in njegovi so zmagali z veliko večino. Nekaj, kar je želel Janša, pa se je zgodilo Pahorju. V kampaniji ni mešal dreka, če pa je že udaril po Janši je bilo to zato, ker je takšno stališče stranke, ki jo vodi, kar je ob priložnostih tudi omenjal. Botrom trojčka je jasno, kaj so si skuhali - trojanskega konja. Želeli ga bodo “soft” zamenjati z Jankovičem/Gasparijem. Najprej mu bodo podtaknili, da je nesposoben. Zato bo pot do oblikovanja vlade težka. Če bo Pahor dovolj spreten, mu bo uspelo, pri tem pa bo imel v ključnih zadevah podporo Janše, če bo nujno potrebno. Kajti zadeva je zelo delikatna, je pa izvedljiva in Pahor ima v rokah zmagovalne karte. Če je v njem vsaj malo pokeraša, bo zmagal. Zelo bo zanimivo!

    Te volitve so prvovrstno in prijetno presenečenje! GO PAHOR!!!

    Jožasportoroža, Jožasportoroža in Jožasportoroža iz Portoroža

  • šifra je rekel/-la:

    …takšnih neumnosti ,še jst ne bi “kvasila”, tudi,če bi mi 5laških po grlu steklo, čeprav sem brez novnarskega znanja in analitičnih “kompetenc”…!

  • ekspres reporter je rekel/-la:

    Za vsem stoji komunistična zarota in notranji boji za oblast kominternovskih sil. Če vemo, kako visoko partijsko funkcijo je imel veliki ideolog in komunist desnice tov. Jambrek in kot nekdanji sotovariš - sodrug tov. Janše. Ta dva ideologa neokomunizma na slovenskem sta v sporu z ortokomunisti, ki so prišli sedaj na oblast. Svoj totalitarni model naj bi komunistična desnica - neokomunisti uresničila v naslednjih štirih letih (osvojili so najboljrazširjen medij Slovenski tednik in seveda intelektualni pregled SDS v Ekspresu). Žal jim je spodletelo!!! Le katere sile so se urotile proti SDSovski vladavini, pa jih notranji minister in šef policije (oba soborca in totalitarna pristaša velikega Janeza Janše) nista uspela identificirati in likvidirati.
    in verjetno zato ni zmagal najboljši komunist…

  • grozovlada je rekel/-la:

    a tele politične analitike tudi kje šolajo?
    ali samo hodijo na SDSovo akademijo?

  • kt je rekel/-la:

    Angie, se strinjam, volil sem Pahorja, toda če resno misli dat kulturno ministrstvo davno preživelemu dinozavru Rotovniku, in ne Školjču oz. Širci - potem nikoli več ne dobi mojega glasu.

  • andlen je rekel/-la:

    Zelo primerno pisanje. Še zadnji dvomljivec je - ko prebere - brez skrbi: Pravi so popušili!

  • čistalopata je rekel/-la:

    S V O B O D A ! ! !

    S V O B O D A ! ! !

    S V O B O D A ! ! !

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Igor Kršinar, domnevam, da ste podatke o botrih iz ozadja enako tehtno preverili kot mojo poslansko imuniteto.

    ?

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    Se strinjam z komentarjem, mandat je dobil Pahor in ne Golobič, kaj šele Kučan ali Jankovič. Pahor naj razmišlja samostojno in naj drži hrbtenico, stekle pse v stranki in okoli njega pa naj čim bolj drži na verigi. Morda naj še Vlačiča pritegne bolj k sodelovanju in morda še kakšnega demokrata v stranki če ga bo našel… za koalicijska partnerja pa vzami Erjavca ter SLS z predsednikom Žerjavom Zares pa fukni iz koalicije, v tem primeru me morda celo naslednja 4 leta ne bo sram živeti v Sloveniji

  • Kmet je rekel/-la:

    A tu je pa še en žalostn zard volitv? Ma nej vrednu si živce matrat. Čeprov ma tale Igor kr prou. Sam zdej prhajo taki cajti, da bo bl pametnu moučat, če ne bomo šli vsi za Krambergerjem. So meni star oča pravli kej ti naredijo boljševiki, če jih šinfaš. Jest se bojim tudi za Pahorja. Je kukr da en fajn fantina, edin pošten pr ta levih. Sam je meni povedu muj prjatu z mesta, k pozna une od zarejs de bo ta bjondasti stalin zamejnu pahorja, katarinca pa de je vsa pasja in hoče bit glavna v trojčki, sam ji ta str še ne pusti. Kaj čmo, takle mamo!

  • SM je rekel/-la:

    Novinar?

    Za boljše počutje si zamenjaj kri.

  • Pepo je rekel/-la:

    He, he, Kmet je najboljši. Takle ma očitno doma: misli, da se mu baba goni z vsakim in jo zato neprestano gnjavi, sinovi ga mečejo iz bajte, ker je tečen star bedak, potem pa misli, da je tak ves svet. Mislim, da Kršinarja tare približno isto: ker za vsakim in za vsem vidi zarote, doma pa ima tudi štalo, je izpljunil “analizo”, da se je bog usmili.

    Go, Kršinar, go! Še malo, pa bo čez tanko rdečo črto, odkoder je prava pot le v zavod ob vzhodni ljubljanski obvoznici.

  • Hohštapler je rekel/-la:

    Kršinar? A to je ta od Šurle kompanjon? Se mi pej zdi, da sta oba surlo povesila. Očitno sta pričakovala zmago pomladnikov a kaj, ko je prišla jesen in so jesenskih vetrovi razpihali pomladne megle.

  • Igor kršinar je rekel/-la:

    Ko berem nekatere vaše komentarje na moj komentar, nisem več prepričan, kdo med nami je bolj zrel za psihiatrično kliniko ali pa za Severno Korejo. Prvič: tisti, ki očitate tabletke, jemati sem jih moral zaradi oranžno-rdečega cunamija devet mesecev, preden so zmagali “pravi”. Drugič, nimam problemov z zmago Boruta Pahorja: jaz sem ga kot alternativo napovedal že pred dvema ali tremi leti, ko ste se največji levičarji iz njega delali norca. Tretjič: zadovoljen sem, ker J. J. ni povsem “popušil”, ker je razlika samo en procent, kar pomeni, da imamo normalno demokracijo, saj lahko na naslednjih volitvah spet zmaga desnica (moje stališče je, da je demokracija normalna takrat, ko se na oblasti izmenjujeta levica in desnica vsaka štiri leta ali vsaj na osem let- glej moj komentar za Radio Slovenija v ponedeljek ob sedmih zjutraj). Četrtič: nikoli nisem trdil, da je Pahor zmagal izključno zaradi Kučana in Jankovića, je pa res, da sta onadva poskrbela za mobilizacijo levih volivcev v Ljubljani in da jim je dal Kučan signal, koga naj volijo zaradi politične realnosti - v nasprotnem primeru bi se lahko glasovi levice razpršili med SD in Zares ter bi zmagala SDS. Petič: bistvo mojega komentarja je v tem, da se Pahor ne bi smel ozirati na Kučana in Jankovića, prav tako tudi ne na voditelja strank, ki sta zbrala precej manj glasov. Onadva sta lahko kvečjemu zadovoljna, da bosta ministra, ne pa da odločata kot tretjini nekega abstaktnega trojčka. A mislite, da je zgodbo o Jankoviću kot boljšem mandatarju od Pahorja, vrgla desnica? To so po mojem storili v Zaresovem možganskem trustu, kjer so ves čas govorili, kako da je Pahor neumen in kako pameten je Golobič. Šestič: to je moj komentar. Mene je vest povabila, da ga preberem in ne vidim razloga za žaljive odzive. A moramo vsi enako mislit ali kaj? Lahko se tudi motim, toda nisem žaljiv! Predvsem pa spoštujem drugače misleče!

  • Ata Žabar je rekel/-la:

    Sem opazil reklamo za Reporter na RTVSLO.
    Lepo, je prav tako, a ne Igor? Pluralnost, svoboda in uravnoteženost medijev itd..

    Ko pa je čez pol leta ne bo več in se bo rolala reklama za Mladino, se bo Janši že trgalo po parlamentu, tebi pa se bo znova prikazoval Kučan in botri.

    Pa kdo so ti botri že enkrat???
    Povej, imena, slike..

  • Igor kršinar je rekel/-la:

    Prvič za reklamo je Reporter plačal in če bo Mladina, bo tudi njena. Razen če si predstavljaš, da eni ne smejo imeti reklame, tudi če jo plačajo, drugi pa jo morajo imeti tudi zastonj. Drugič: ja, verjamem v pluralnost, svobodo in uravnoteženost medijev. Povsod po Evropi je tako. Pri nas pa so lastniki Dela in Večera (bivši) član SD, ki je pred volitvami Markešu naročil, da je treba podpreti Pahorja, Dnevnika član LDS (čeprav je uredniška politika bolj zaresna), ti dnevniki pokrivajo 90 odstotkov trga dnevnih časopisov, desnega dnevnika ni (ker je premalo desnih novinarjev). Več o tem sta pisali Sandra Bašić Hrvatin in Brfankica Petković v knjigi In temu pravite medijski trg, pa tudi sam sem pred njima opozarjal na ta problem v Magu, ko je bil še svoboden. Podrobneje si lahko o tem preberete dva moja članka na moji spletni strani (linka: http://igorkrsinar.blogspot.com/2008/03/vraanje-v-medijsko-enoumje-dignitas.html in http://igorkrsinar.blogspot.com/2008/03/vraanje-v-medijsko-enoumje-dignitas.html)
    Tretjič: kdo so botri?, Dva sem že naštel, fotografiji Zorana Jankovića in Milana Kučana sta znani, tretji boter bi bil lahko tudi Boško Šrot. Gre za vplivne ljudi, ki skušajo iz ozadja krojiti politiko in vplivati na tiste, ki imajo oblast. Ne za Don Corleoneja iz Hri-bara. Jaz upam, da ti ljudje niso tako močni in mogočni, da bi lahko vplivali na Pahorjeve odločitve, zagotovo pa to ne vem. Zadovoljen?

  • Hohštapler je rekel/-la:

    Zanimivo je to, da je J očital nekaterim novinarjem ali pa kar večini novinarjev pristranskost in navijanje za levo opcijo. Ste g. Kršinar pripravljeni priznati svojo naklonjenost desni opciji? Vsekakor bi vas bolj cenili, če bi pošteno priznali svoje politične afinitete - “neodvisnih” in “nepristranih” novinarjev imamo že dovolj.

  • Igor kršinar je rekel/-la:

    Pa še tole: kdo je formiral koalicijo levega trojčka, sem pisal v Reporterju ( link http://igorkrsinar.blogspot.com/2008/05/kuanov-blok-reporter-1.html)
    Komu sem naklonjen, se vidi iz mojih člankov. Večina pravi, da desni opciji, nekateri pa da celo Pahorju. Jaz v vsaki stranki vidim ljudi, ki sem jim bolj naklonjen in manj naklonjen. V bistvu sem najbolj naklonjen Demosu, ki je leta 1990 premagal komuniste in nato osamosvojil Slovenijo. Bolj sem naklonjen politikom, ki bolj častijo osamosvojitev Slovenije kot NOB, ki častijo padec berlinskega zidu, vstop v EU in Nato, ki obsojajo komunizem kot totalitarni sistem enako kot nacizem, fašizem in druge totalitarne sisteme, ki so za konsenz, za dialog, za pluralizem na vseh področjih, zlasti pa na medijskem, ker sem pač novinar. Take politike pa ne najdemo samo v pomladnih strankah, ampak tudi v SD, LDS, Desusu itd. Nikoli pa ne bom trdil, da sem nepristranski. Jaz pač gledam s svojimi očmi, kdo drug pa lahko stvari vidi drugače. Me pa zelo moti, ker so me nekateri novinarski kolegi in zlasti uredniki od leta 1989 izključevali samo zaradi tega, ker drugače razmišljam. Hvalabogu, da imamo Reporterja, da lahko nekje pišem tisto, kar mislim, da je prav. In bomo še naprej izhajali, kljub morebitnim botrom, ki bodo vodili vlado iz ospredja in iz ozadja! No pasaran!

  • grozovlada je rekel/-la:

    @igor

    hehe, a ti se prideš še na forum prikazat in nekaj kao argumentirat?

    medije je na leve in desne razdelil tvoj šef, prej ta delitev ni bila tako očitna
    desnica nima dnevnega časnika, ker:

    A) mora biti dnevni časnik dovolj bran, da se lahko preživlja (za državno podporo vaših trobil se boste odslej lahko obrisali pod nosom) - da bi bil dovolj bran, mora biti pa resen časopis verodostojen (torej to ni krivda levice)
    B) je zajebala na Delu - iz verodostojnega časopisa je naredila krneki (in tega se še dolgo ne bo otepel, Šrot gor ali dol)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kršinar, glavno, da ne rabiš več tablet. Na zdravje!

  • Igor kršinar je rekel/-la:

    Kdo je razdelil medije in kdo si jih je polastil, si preberite v knjigi omenjenih dveh gospa, ki sem jo že priporočil.Pa bomo videli, kateri šef je takrat vodil Slovenijo. Moj sedanji šef je Šurla in on gotovo ne, tudi prejšnji šef Slivnik ne. Medije si je levica polastila v obdobju 2000-2004;Šrot je na koncu kupil preostanek Dela v soglasju z ASK kot državno sekretarko in JJ kot premierjem, ki je temu nasprotoval. Kdo je nad komu izvedel kadrovsko čistko, pa ne bom razpravljal, sem povedal že dovolj, je pa dejstvo: da so uredniško politiko Maga tako spremenili, da je zdaj na robu propada in da smo morali tisti, ki se s tem nismo strinjali, morali ustanoviti nov časopis - za razliko od tistih, ki so lahko spokali na Dnevnik ali Mladino. Sicer pa tudi Delu naklada pada in to precej bolj kot pod Slivnikom, ko sploh ni padala. Glede desnega časopisa pa, jaz ne vem, od kod je grozovlada tak poznavalec medijev. Jaz sem to obrazložil drugače, ker imam 20-letne izkušnje s tem. Nekaj tudi v drugem priloženem linku (dignitas). Okej. Lahko noč!

  • Igor kršinar je rekel/-la:

    Aja še prvi članek iz prvega linka: http://igorkrsinar.blogspot.com/2008/02/nova-medijska-podoba.html
    Zdaj pa res lahko noč!

  • Ata Žabar je rekel/-la:

    @igor

    Zakaj novinar na more imeti istih meril za vse?
    Zakaj naklonjenost? Enim ali drugim?

    Praviš, da nacizem in komunizem sta enako totalitarna režima. Njuni zločini enaki. Res je.

    V čem je potem razlika, ko ukrade politik?
    Gregor je baraba, Janez pa ne?
    Janez je lump, Gregor pa ne?
    Povej, v čem je razlika?
    V letih podlage?

  • fidel je rekel/-la:

    So pa res butalci tile raporterji, če mislijo s tako prozornimi slaboumnostmi: včeraj so dobili iz štaba SDS z dnevno zapovedjo isto molitvico in jo zdaj neutrudno vrtijo (z Jerovškom, Surlo, Tomšičem, Rosvito in drugo kompanijo): pahor (ki je bil zanje še včeraj izgubljeno teslo) je ok, le paziti se mora, da ga ne bosta komandirala gg in kk ter drugi iz znamenitega “ozadja”… Ali - kot je brez sramu nocoj ušlo Rozviti na Odmevih: pahor naj povabi v koalicijo JJ in mu bo vse odpuščeno. Mokre sanje only for fools and horses…

  • abc je rekel/-la:

    janša nikoli več

  • Kmet je rekel/-la:

    Pa zakej se men zdi, da se tu kukr de eni žurnalisti neki med sabo dajejo. Sam eni transparentnu drugih 517 pa je na forumih zmeri zakamufliranih. Muj prjatu, un ta mestni sej veste, prav da so ti žurnalisteki itak eni pusiji. Da hojdjo na šiht sam kufetkat pa politkom v rit lezt. Sploh zdele ku je skor nova vlada. On ma veze pr zarejsi bu že vedu. Kaj čmo, takle mamo!

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    Igor, oprosti, ampak mene pa zanima ali si šel na volitve in za koga si volil? Če ni seveda skrivnost? Zanima me zato, ker se v tvojih odgovorih zelo približuješ mojemu zaključku, da si morda volil celo Pahorjev SD zaradi boljšega štiriletnega dela - Reporter bi verjetno lažje preživel, če bo levica na oblasti! Ali se motim?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    MAG je namreč cvetel in se dvigoval ob levi oblastniški strukturi, ko pa je na oblast prišel Janša, ste najprej postali Delovi, nato pa je šlo vse po zlu, nekateri izmed vaših, kot npr. Slivnik, Markeš, …, so vas (bojda) izneverili, ostali pa ste šli naprej, a ne vem, če bi ob isti oblastni strukturi lahko lažje zadihali? Tvoj komentar…

  • minka je rekel/-la:

    Dober, realen komentar. Ne vem, zakaj si levičarji zatiskajo očesa pred resnico.

  • Arh je rekel/-la:

    – Jaz upam, da ti ljudje niso tako močni in mogočni, da bi lahko vplivali na Pahorjeve odločitve, zagotovo pa to ne vem. Zadovoljen? –

    I rest my case. ;))
    Toliko o objektivnosti.

    p.s. Ker ves komentar in vse napisano temelji na tem, si dovolim (na isti način, da bomo videli kako to zgleda) reči: komentar je prišel direkt iz ozadja, kabineta Janeza Janše. Zagotovo pa to ne vem. Zadovoljen?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Minka, meni se nekateri poudarki v komentarju zdijo enako relavantni kot Kršinarjevo navajanje v Reporterju, da se bom jaz skliceval na poslansko imuniteto (ki je, kot opažaš, nimam). Govorim o izmeljavah o botrih, pri katerih očitno gre za popolna ugibanja brez kakršnihkoli argumentov. Podobno kot če bi jaz ugibal, da se bo Urška poročila v Sydneyu.

  • To je je rekel/-la:

    Denis, popolnoma prav imaš. Popolnoma. Ampak Kršinar je šel spat, rekel je “Lahko noč”.
    Spet ne bo slišal.

  • AdrianaD je rekel/-la:

    Denis - volitve so anonimne in ni korektno preverjati, kdo je koga volil.

    Tvoje vprasanje je takorekoc protiustavno :)

  • Faca je rekel/-la:

    Denis… good point.

    Kar se pa padanja naklade dela tiče.. že vrabčki ponavljajo to, kar čivkate - da je Delo Šrotov časopis, čeprav jaz še vedno berem Jančičeve in Markeševe članke v Delu. Ob taki “reklami” s strani ene politične opcije res ne moreš pričakovati razcveta.

    Poleg tega prosim, da se omejiš na argumente in ne na tvoje 20 letne izkušnje..

  • Fonzi je rekel/-la:

    “Šrot je na koncu kupil preostanek Dela v soglasju z ASK kot državno sekretarko in JJ kot premierjem, ki je temu nasprotoval.”

    Tisti, ki pozna modus operandi J-ja ve, da se kaj takega ne more zgoditi. Da bi J čemu nasprotoval in bi se to potem vseeno izvedlo? Malo morgen. Nalijmo si čistega vina in priznajmo, kar še otroci v vrtcu vedo: J je Šrotu pod mizo in pod ceno prodal Merkator v zamenjavo za delež v Delu, ker je imel bolestno željo po kontroli nad “rdečim trobilom”. Ko se mu ni izteklo (partnerstvo s Šrotom namreč) je začel jamrati o tem, da je bil ves čas proti temu poslu. Pa kaj ima cel svet za norca? Cesarjev nova oblačila….

  • Kmet je rekel/-la:

    Ma lej zdej tu,clu hišni Denis je postou en nervozn žurnalist. Se je meni zdelu de tu v teji debati niso navadni ljudi. Sam je vidt de je še mlad inu neumn tudi on. Je meni reku tisti muj prjatu de so uni na magi bl kut ne zastojn delali pod levičarji. de so jih kukr de hoteli uničit ma jim nej ratalu.Poli ku so jih prodali pa glih de so imeli za burek pa jih je blu treba še bl uničit. Samu njihou bjondasti stalin pe de jih je zmeri ignoriru taku kut prej ta str.Kaj čmo, takle mamo!

  • Pepo je rekel/-la:

    Zdi se mi fer, da je Kršinar šel na forum in skušal argumentirati svojo pozicijo. A po drugi strani je tako revno in ubogo to, kar sem prebral. Berite tole: “Bolj sem naklonjen politikom, ki bolj častijo osamosvojitev Slovenije kot NOB, ki častijo padec berlinskega zidu, vstop v EU in Nato, ki obsojajo komunizem kot totalitarni sistem enako kot nacizem, fašizem in druge totalitarne sisteme, ki so za konsenz, za dialog, za pluralizem na vseh področjih, zlasti pa na medijskem, ker sem pač novinar. Take politike pa ne najdemo samo v pomladnih strankah, ampak tudi v SD, LDS, Desusu itd.”Je možno, da so tako simplificirani kriteriji podlaga za analitično pisanje kateregakoli, kaj šele dobrega novinarja? Je možno iz teh belo- črnih, jasno da med seboj se izključujočih pozicij danes res narediti sploh kaj kaj pametnega? Je možno uvajati kot produktivno nasprotje “večje čaščenje osamosvojitve kot čaščenje NOB (pazite: NOB, ne revolucionarnega prevzema oblasti?). Je možno na tako simplificirani ravni v SLO obravnavati tri totalitarizme, ki so pri nas imeli povsem različne posledice?

    Kršinar je sijajno odkril problem današnjega desnega (deloma tudi navijaškega levega) novinarstva v SLO, ki ga krojijo apriorizmi, manična vera v zarote (ki je pač odraz razmišljanja šefa politične desnice), popolne odsotnosti vsakršne refleksije o značilnostih slovenskega “komunizma” pred letom 1990, ki je podlaga sedanje libertalne Slovenije, ki je veliko bolj primerljiva z moderno Evropo kot Janšev konstrukt države, ki ga uživamo zdaj (in nam je nakopal sramoto pri večini ostalih članic EU) in še mnogo tega bi se lahko našlo. Kršinarjeva teza sugerira, naj Pahor postane podobno avtoritaren vodja kot JJ, kar bi bilo zagotovo uničujoče. Pahorjeva moč je v strpnem poslušanju, pazljivih in tolerantnih ocenah ravnanj drugih in upoštevanju manjšinskih mnenj. Tu je boljši od Drovška. Če bo uspel to uveljaviti kot model bodoče politike, bo Slovenija morda prestopila v nov kulturni (morda celo civilizacijski) okvir.

    Pahor je zato realno upanje, da politični bloki vendarle začno padati. čeprav je prijahal na oblast na valu enega od blokov, ki se je moral homogenizirati zaradi norosti Janševega homogeniziranja desnice. Z njim (in Tuerkom) so postale realne šanse, da v Sloveniji dobimo ponovno politično mavrico, ki je med leti 1991 do 2000 omogočila zgodbo o uspehu, ki ni bil le ekonomski. Če bomo Slovenci to “uro resnice”,(pa ne tisto, ki so jo pred leti plasirali desni razumniki) prešpricali, pa nam bog pomagaj.

  • Kmet je rekel/-la:

    A Pahor de je realno upanje? Kej pa vem… jest sm slušu od ta levih, de pravjo, de je Pahor za odstrel. Kaj čmo, takle mamo!

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    No skratka Pahor ne sme postati marioneta.

  • Kmet je rekel/-la:

    Ma jest sm slišu od njegovih sosjidu tm na goriškem de je on bl kukr de en pamtomimik ne marioneta. Skuz se kaže pa neki igra sam nkoli nč konkretniga ne pove. Sam zgljida da ga vseglih njegovi razumejo. Kaj čmo, takle mamo!

  • nogavička je rekel/-la:

    Je že faca vse povedov … tisti tretji odstavek pa zaradi svoje bizarne predvidljivosti prav bode v oči.

  • nogavička je rekel/-la:

    Kmet, Ribič … ah, saj je vseeno.

  • en_tipson je rekel/-la:

    Mene pa je strah, da si desnicarji vladanje predstavljate na tak nacin (botri iz ozadja, politicne marionete, temne zarote). Za vase zdravstveno stanje, namrec…a niste nic pogledali cez mejo v teh letih, recimo…v Italijo? Berlusconi je malo nazaj dobil se en mandat na vojni proti notranjim sovraznikom in komunisticnim botrom, zdaj pa preganja Rome, ko se mu gospodarstvo sesuva. Na Poljsko? Brata Kaczynski (eden premier, ta drugi predsednik) sta furala bes ljudstva proti komunisticnim internacionalam in klikam (=tajkunom) pred nekaj casa in vmes lepo prikrivala dogovarjanje z ZDA o protiraketnem scitu. V ZDA samih so imeli lov na teroriste, Bush pa je lepo pil iz Iraka … Putin preganja ‘oligarhe’, kadi cigare in spi na devicah … ljudstvo pa gleda in laja samo vase, vse po nacelu ‘deli in vladaj’. Tudi Jansa poskusa nekaj podobnega. Spret volilno bazo (najprej Hrvati tik pred volitvami 2004, nato Kontinuiteta, potem Sindikatje, nato Romi, takoj zatem Drnovsek, po tistem Tajkuni, trenutno Komunisti, v splosnem Preteklost), moralno unicit vsako opozicijo, okrivit medije in v splosnem vse skregat, da nihce ne bi opazil, kaj neki v resnici pocne z drzavo. To v 21. stoletju, z vso pluralnostjo informacij, ki jih imamo na voljo, enostavno ne more zdrzat.

    @Pero: se ne bi mogel bolj strinjat

  • Kmet je rekel/-la:

    Ej, Igor - jebentiš tu je tanrtabulše ime od krompirja- veš kej sm se zdej spomnu ku sm taku en mau razmišlu o teh teroristih, mislm, žurnalistih, pardooon. Ku pravi ta hišnik Denis kaku si ti za Pahorja volu samu de bo dobru za vš cajtng. Se mjeni zdi de oni tu veju de ste bli zmeri dobri sam de ste zdej tanrtabulši reporterji. Pa se tega en mau bojijo de boste vi spjt drgač pisali kukr unih 517 in bo spjt kukr pravjo u Lublan štala, ku ne bodo mogli prkrit resnice. Zdej vs pa sm gori na vest vabijo de bi še oni imeli korist od vas. Jest mislim de bi se morali obnašat kukr stalin, jih ignorirat pa je! Sej gdu bu pa skuz brau in poslušu kaku hvalijo te svoje komuniste pa kaku panksi inu darkerji ne murjo najdit smisla u živlejni. Kaj čmo, takle mamo!

  • en_tipson je rekel/-la:

    Pa pozabil sem omenit Fince =P ups

  • Kmet je rekel/-la:

    Ti Štrumpantl pa se ne deli neki pametno, se ti vid de si skor taka kmetica kukr jest. Pa vse pouhnu te je po celim interneti. Pejd raj mal seksat da umiriš hormone. Sej bi te povabu k nam na kmete, sam raj sm sam kukr da mi cjele dneve pije kri ena baba u menopauzi, skoz rdječe zaripla u obraz. Kaj čmo, takle mamo!

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Igor Krišnar, Denis Sarkič in ostali!

    Nimate prav, ste v zmoti čeravno so stvari jasne in enostavne. Volitve je dobil Borut Pahor, izgubil jih je Janez Janša (ki bi lahko zaradi objektivnih razlogov prepustiti vodenje stranke komu drugemu npr. Virantu). Zdaj pa bo naš možganski trust pojasnil kako je:

    1). Kdo je Borut Pahor?

    - Človek, ki si je prisvojil stranko. In to stranko, ki si je včasih prisvajala ljudi.

    - Vsi dozdajšnji poizkusi, da bi ga postavili na stranski tir, niso uspeli (predsednik države, Bruselj - tu je samo pridobil saj se je elegantno umaknil iz sivega slovenskega političnega vsakdana pa tudi prisotnost evropskih politikov mu je koristila)

    - Če ga primerjamo z ostalimi našimi top politiki, je on brezmadežen. Je spreten, npr. v aferi Patria se je obnašal briljantno (za razliko od Janše, ki se je obnašal kot tepec - verjetno zaradi utrujenosti).

    - Ve kaj želi, lahko bi vodil tudi SDS (če je v volilni kampaniji udaril po Janši je bilo to zato, ker je takšno stališče stranke, ki jo vodi, kar je ob priložnostih tudi omenjal).

    2). Slika političnega prostora na slovenskem

    - Se sestoji iz levih in desnih.

    - Levi so dobri, desni so slabi, po svoji naravi pokvarenjaki kakršnih že dolgo ni bilo na slovenskem, vse od 2. svetovne vojne ne.

    - Glavni trik: v leve se vtaknejo vse stranke, ki so kapitalu t.i. levega trojčka koristne, v desne vse, ki mu škodujejo, ostale stranke se lahko pusti na miru.

    - Takšna slika je prišla v zavest volilnega telesa s pomočjo medijev, ki jih preko kapitala kontrolirajo zdajšnji botri trojčka, to pa je v zadnjem času večina omembe vrednih medijev.

    - SDS želi vsiliti negativ te slike ampak je brez ustrezne medijske podpore (opomba: na srečo, kajti to nikamor ne vodi; v to smo prepričani)

    - Pahor se je modro prepustil temu toku

    3). Volitve

    - Namera botrov trojčka, da doživi Janša poraz, se je uresničila (to pa je tudi vse kar je botrom uspelo).

    - Taktike, ki so jo določili botri, so se držali Zares, LDS in Lipa, Pahor pa ne (ker ima nekaj soli v glavi).

    - Vtis, da politika deluje netransparento in da pravna država ne deluje, je poglavitni razlog, da je Pahor dobil volitve, podobno kot pred štirimi leti Janša.

    - Pahor je z veliko razliko premagal Zares (in LDS). K tej razliki je zagotovo pripomogel tudi Peče - med volilno kampanijo je izgledalo, da se Golobič in Peče razlikujeta samo v frizuri (slednji ima kretensko).

    4) Pahorjeva vlada

    - Vlada, bo delovala samostojno in transparentno.

    - Pahor bo izbral tako ekipo, kjer bo vpliv Zares in LDS neškodljiv.

    - Politični botri trojčka ne bodo imeli vpliva na delovanje vlade.

    - Ne bo cunamija.

    - Pahor lahko sestavi manjšinsko vlado.

    5) Botri

    - Botri se s Pahorjevo vlado ne bodo sprijaznili (v igri je ogromna vsota denarja)

    - Vzvodi, ki so jih botri trojčka uporabljali na Janši, na Pahorju preprosto ne bodo uporabni. Edino kar imajo trenutno v rokah, bo dokazovanje njegove nesposobnosti.

    6) Morda se mi trije motimo glede Botrov

    - Naše zgodbe s temi botri nas malo spominjajo na konstrukte iz časov kučanovega klana

    - Če bodo botri podprli Pahorja (ali ga pustili na miru), se bo izkazalo, da niso tolpa sebičnežev ampak jim v prvi vrsti gre za dobrobit državljanov in Kučan sploh ni pesjan (to bo konec Janše).

    7) Volitve 2012

    - bodo normalne

    Preprosto, ali ne?

    GO Pahor!!!

    Jožasportoroža, Jožasportoroža in Jožasportoroža iz Portoroža

  • en_tipson je rekel/-la:

    A ne bi ti tega rajsi mal argumentiral?

    Ker izhaja samo iz sebe … “pokvarjen je, ker je pokvarjen” je tvoj ‘argument’ … je skoda crk zanj =P

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    Ej, kmet, ne se trudit. Desničar je smešen samo kadar resno govori.

  • Kmet je rekel/-la:

    Proletarc pa pametn sam takrt ku prime za kramp se prau po ta novim nikoli. Kaj čmo, takle mamo!

  • Mateja je rekel/-la:

    Vprašanje za Igorja Kršinarja: imaš sam sebe za neodvisnega novinarja in zakaj?

  • Kmet je rekel/-la:

    Pa zakej bi mogu en bogi žurnalist na tu odgovort? Kedu si pa sploh ti Mateja? Udba? Kos? Policija? KGB? Sej je vseglih, neodvisna zihr nisi. Kaj čmo, takle mamo!

  • Mateja je rekel/-la:

    Vprašala sem, ker sem videla, da je Igor zgoraj odgovarjal na nekatera vprašanja. Bi me zanimal njegov odgovor. To je vse.

  • Kmet je rekel/-la:

    Mene pa zanima če si tudi žurnalistka Mateja. Bi me zanimalu, že ku se rada oglašaš. To je vse.
    Kaj čmo, takle mamo!

  • Mateja je rekel/-la:

    Na srečo nisem. Kaj čmo, takle mamo!

  • Kmet je rekel/-la:

    Jebentiš bi pa lohku bla! Ku že tulk sprašuješ pa indoktrinirana si tudi glih prou. Sam keku pa ti potem sploh vejš kej je neodvisnu novinarstvu? Jes prznam de ne vem. Se mi pa taku kukr de en mau dozdeva de ga sploh ni in da so taka vprašanja neumna. Kaj čmo, takle mamo!

  • Mateja je rekel/-la:

    Tud jaz ne vem, saj zato sprašujem Igorja. Mogoče bi on poznal odgovor.

  • Kmet je rekel/-la:

    Ti se pa tudi nč ne znajdeš! Če te zanima teorija, najdeš vse tlele in ne rabiš težit :
    http://www.ijf-cij.org/

    Kaj čmo, takle mamo!

  • Marko je rekel/-la:

    No, zdaj veste, kje je doma neodvisni žurnalizem.

  • Mateja je rekel/-la:

    Praksa me zanima in novinar Igor Kršinar bi jo lahko obrazložil, ampak očitno je preveč če človek kaj tacga vpraša novinarja Reporterja, ker potem že teži in je s strani desnice napaden kot napadlc. Čeglih je sam vprašanje zastavil. S Kmetom se je verjetn boljš pogovarjat o poljskih pridelkih.

  • Kmet je rekel/-la:

    Jest iskrenu upam de majo slovenski novinarji med delovnim cajtom bl pametnu delu kukr pa na tvoja neumna vprašanja odgovarjat. Sej lahku pa tu isto vprašaš Severja ali pa hišnika Denisa. Una dva mata tudi dougo prakso še z Mladine. Si pa mislim, taku kukr en kmet zarukan, de lahko pa kakega novinarja najdeš tudi na pejdži od njihovega medija če te glih taku matra kej si zdej glih on misli o tem.
    Mene pa lahku vprašaš kej o poljskih pridelkih, ja. Al pa o drevesih, tu je pa moja stroka. Kaj čmo, takle mamo!

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    RDEČA SVOJAT JE DOBILA VOLITVE V LJUBLJANI SAMO PO ZASLUGI BALKANSKO-BOSABNSKO TURŠKE BREZPRAVNE RAJE.pO VSOD DRUGJE PO sLOVENIJI SO BILI ZLOČINSKI BOLJŠEVIKI DO TAL POTOLČENI.tOREJ: KOMUNJARSKI ZLIKOVCI LAHKO SESTAVIJO VLADO SAMO V LJUBLJANI .jASNO!!!

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    dUKANOVIĆI, BRE , SI ŠE VEDNO V PREISKOVALNEM ZAPORU? tAM JE HUDO KER NI FANTKOV ? tEŽKO BO , TEŽKO.

  • opitimisst je rekel/-la:

    uf, to si pa odvisen od čustev…

    pa njbolš da kr vsak sebi vlada,
    “ko šiša” sistem…

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Uničevalec, kaj ti ni jasno? Izgubili ste volitve, konec je. Svršetak.

  • igor kršinar je rekel/-la:

    Jaz bom odgovoril samo Mateji: Ja, imam se za neodvisnega novinarja -
    neodvisnega tako od sedanje kot od bodoče oblasti. Svojo neodvisnost
    sem dokazal s tem, ko se nisem hotel pokoriti laškopivovarski bandi.
    In to kljub temu,da imam doma mlado družino in bi jo lahko s tem
    ekonomsko ogrozil. Sem tudi med ustanovitelji novega novinarskega
    združenja, ki se bo podobno postavila po robu vsakemu rdeče-oranžnemu
    obračunu z novinarji. Zdaj moram pa delat!

  • korenček je rekel/-la:

    oprosti, ti SI ogrozil ekonomsko stanje družine..
    al kaj??

    al so bli zadaj “finančni botri”…???

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    No, Igor, saj si vse povedal. Svoje neodvisnosti pač nisi nikoli kazal, ko se je izvajal črno-žolto-modri obračun z novinarji. Ti pa želim vso srečo. Ne bo ti lahko.

  • juraj je rekel/-la:

    bravo igor za pokončno držo, če bi vsaj imeli več takšnih novinarjev, ne dajte se!!

  • igor kršinar je rekel/-la:

    Carlos contreras si očitno neodvisnost predstavlja kot pripadnost določeni (levi) politični opciji. Jaz neodvisnost jemljem, da nisi odvisen od oblasti. In tudi ko je vladala Janševa koalicija, nisem bil odvisen od te oblasti, večkrat sem bil do nje kritičen. Če pa nisem tulil v rog z levičarskimi novinarji, pa zato še ne pomeni, da sem bil od koga odvisen. Vsi smo na neki način odvisni od službe, ki jo opravljamo, zlasti če imamo družine. Imam tako službo, da se mi ni treba bati, ali bo zmagala ta ali ona opcija; v prešnji službi pa je Šrotov klan neusmiljeno obračunal z novinarji, ki niso bili na njegovi liniji oziroma kot to sami razumejo, Janševimi novinarji (čeprav imam z Janšo toliko kot Denis Sarkić s Pahorjem, pravzprav še manj, jaz nisem nobeni domači živali dal ime Pahor, res pa sem dal sinu ime Borut - pa ne zaradi Pahorja). O domnevnem obračunu z novinarji pa ne bom izgubljal besed. Carlos lahko verjame tudi v Marsovce, če hoče. Edini obračun nad novinarji se je zgodil na Magu. Izvedla pa ga je rdeče-oranžno šrotovsko-pivovarska novinarska klika!
    P: S. Dober sem vas razjezil. Še kdaj!

  • Fonzi je rekel/-la:

    Ma nisi ti nobenega razjezil. Vse povolilne reakcije so na nivoju sore loserjev. Preprosto se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ste izgubili volitve - za vas demokracija deluje samo takrat, kadar vi zmagate. Zato Slon-Jedi-J zahteva ponovno štetje glasov ampak poglej, zlomka - samo 7.900 jih je prišlo iz tujine, SDS pa zaostaja za 12.000 glasov. Zdaj pa bomo videli, kako bo potegnil J zajca iz klobuka. Morda bo osebno pregledal še vseh 18.000 neveljavnih, vključno s tistimi, kjer piše - “Janša nazaj na Ig” ????

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ne, Igor, sorči, sam rad prebiram tudi britanske in nemške konservativne časopise in revije. Žal tako dobrih piscev na desni pri nas ni, na levi pa le malo (pa bodimo tovariško samokritični). V male sive iz zunanjega vesolja (oziroma iz Murgel) pa verjameš kvečjemu ti. S Šrotovim klanom je pa tako: ko ugrizneš roko, ki te hrani, se nikar ne čudi, če te poči po zobeh. Ampak n’č bat’ za vsakdanji kruh - teorije zarote in rumeni žurnalizem bosta med paranoičnimi desničarji vedno popularna. V Sloveniji, seveda.

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Samo butci ne sprevidijo, da sta volitve izgubila Kučan in Janša

    (in so vaša nakladanja čista bedarija / izvzemši kmeta)

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    In vohajo se še samo njuni že izprdeni prdeci (bomo videli čigavi so bolj ojštri)

  • Arh je rekel/-la:

    – In tudi ko je vladala Janševa koalicija, nisem bil odvisen od te oblasti, večkrat sem bil do nje kritičen. –

    Ma ne ga kakat ;)))) Ali obstaja vsaj en tak članek?

  • Kmet je rekel/-la:

    Jest nejsm ma prou nikoli reku de tu nej demokratičnu če ta levi zmagajo! Sej nejso oni krivi če je provincialn folk zabit kukr bi reku nš Iztok. Sam me je pa Anja naučila de province nejsu samu na kmetih ampk u glavah ljudi. Pa se mi zmer bl dozdeva de je ta Slovenija ena velka provinca na vseh straneh. Kaj čmo, takle mamo!

  • jst je rekel/-la:

    Igor Krsinar pravi:.
    Sem tudi med ustanovitelji novega novinarskega
    združenja, ki se bo podobno postavila po robu vsakemu rdeče-oranžnemu
    obračunu z novinarji.

    Kolikor se spomim se je to taisto novinarsko zdruzenje z vsemi stirimi upiralo, ko je Slivnik in tisti mariborski urednik (zal se mu ne spomnim imena - ce se ne motim je tudi predsednik prej omenjenega novinarskega zdruzenja) odstranil iz Sobotne priloge Ervina Hladnika, ki je moral oditi zaradi crno-rumenega obracuna z novinarji (dokler se Srot ni premislil in vzel DELO nazaj).
    NOT

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    Tale osebek pa niti tega ne zna prebrat kar je sam napisal.

  • Kmet je rekel/-la:

    Du, jest? Kaj čmo, takle mamo!

  • Ata Žabar je rekel/-la:

    Ajde spoštovani Kmet, naštej mi vsaj tri novinarje, ki imajo isti šubler za naše politikante.
    Dam za liter cvička.

  • Igor Kršinar je rekel/-la:

    Krasno. Prišli smo do številke 101. Tale moj komentar je res fenomenalno bran. Razkuril sem celo divizijo skrajnih levičarjev. Najbolje je, da odšrotate v Laško, morda vas bo tam tajkun Boško najel za svoje mezdne delavce, da mu boste varili levičarsko ideologijo. Levičarji v službi velekapitala. Ampak važno, da je “naš”.
    P. S. Mi neumni “desničarji” smo svoje novinarsko združenje ustanovili šele konec lanskega leta. Tako se nismo mogli boriti za privilegije levičarskih novinarjev brez ustrezne izobrazbe. Ampak nič ni zamujenega, zdaj se bomo borili za lasten obstanek. Dokler obstajam in pišem, lahko jezim skrajne levičarske oboževalce šrotofašizma. Kar je navsezadnje lep uspeh. Pa lep pozdrav v vašo virtualno Kubo.

  • Janez Zarotnik je rekel/-la:

    Igor Kršinar je rekel:
    Krasno. Prišli smo do številke 101. Tale moj komentar je res fenomenalno bran. Razkuril sem celo divizijo skrajnih levičarjev.

    To sploh ni tezko doseci. Mislim, nekogq razkuriti sploh ni tezko. Samo nekaj neumnosti sklatis in ljudje bodo reagirali.

    Igor Kršinar je rekel:
    Najbolje je, da odšrotate v Laško, morda vas bo tam tajkun Boško najel za svoje mezdne delavce, da mu boste varili levičarsko ideologijo. Levičarji v službi velekapitala. Ampak važno, da je “naš”.

    Govorite o praksi, ki jo je Jansa izvajal zadnje stiri leta v ogromno gospodarskih subjektov… Luka Koper, Interevropa sta samo dva primera.

    Igor Kršinar je rekel:
    P. S. Mi neumni “desničarji”

    se popolnoma strinjam Vaso oceno. Zadeli ste zebljicek na glavico.

    Igor Kršinar je rekel:
    smo svoje novinarsko združenje ustanovili šele konec lanskega leta. Tako se nismo mogli boriti za privilegije levičarskih novinarjev brez ustrezne izobrazbe. Ampak nič ni zamujenega, zdaj se bomo borili za lasten obstanek.

    res je… potrebno se bo boriti za lasten obstanek …. ampak … zelo zelo tezko bo… ljudje vam ne verjamejo

    Igor Kršinar je rekel:
    Dokler obstajam in pišem, lahko jezim skrajne levičarske oboževalce šrotofašizma. Kar je navsezadnje lep uspeh.

    to me bolj spominja na obnasanje paglavca. Brez prave vsebine…

    Igor Kršinar je rekel:
    Pa lep pozdrav v vašo virtualno Kubo.

    A vi pa zivite kje ??

  • grozovlada je rekel/-la:

    @igor

    poudarjati svojo neodvisnost in nepristranskost in jo utemeljevati z uporom Šrotovi zaroti je zalivanje puščave s kozarcem vode

    kakšna je bila zgodba z Delom nam ni treba interpretirati, ker se je vsak z več kot enim letom neselektivnega spomina še dobro spomni

    to, da ja kasneje Delo pojedlo Maga, pa je seveda bila kazen
    kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

  • JoJo je rekel/-la:

    @Igor, a je tako tezko prenesti dejstvo, da se ljudstvo samo odloca???????? Kaksna Ljubljana in botri, se videl nisem tega filma kjer naj bi ajnkovic pozival ljudi. In kaj je slabega pri tem????? glede na udelezbo bi morali vsi pozivati, sploh pa kaj so predvolitve drugega kot pozivanje. Jansa je sam pozival, naj ne hodijo ljudje na levo, pa kaj???? Poleg tega je SDS z brezplacnikom, ki se ga ne da primerjat z drugimi, je neprimerno bolj polariziran in nepreverjen (blati vsepovprek po levi), imel se kako veliko mobilizacijo… drugic pa kot sem rekel, sem sel kot mnogi iz lastne presoje kaj je dobro za slovenijo.

    Pa kje si ti upas politikant pisati o Kucanu ki kontrolira iz ozadja, a ste vsi prevec filmov gledal al kaj?
    Volitve so volitve, ce so ljudje zadovoljni, ne bojo spreminjali svojega prepricanja…

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Tako tesna zmaga komunistov, v primeru, da SLS ne stopi v vlado, je dobrodošla.

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Balkan rules!!!!!!!!!!!!!!!

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Samo butci ne sprevidijo, da sta VOLITVE IZGUBILA KUČAN in JANŠA (in so vaša nakladanja čista bedarija). In vohajo se še samo njuni že izprdeni PRDECI (bomo videli čigavi so bolj ojštri). In vaši komentarji so molekule v prdecih.

  • Pepo je rekel/-la:

    Ojej, ojej, z zadnjim komentarjem pa je Kršinar nazorno dokazal svoje umske razsežnosti. Škoda, sem mislil, da se je splačalo v tej debati kaj reči. Ta fant prav nič ne razume; pravzaprav je presenetljivo, da včasih spravi skupaj kak užiten članek. Suflerji iz ozadja?

  • Q_ je rekel/-la:

    …natančno tako! Zadnji “komentar” oz. izpad je v popolnem sozvočju z običajnim desnim primitivizmom po slovenski forumih. Da o sprenevedanju o tem, da so bili le oni žrtev medijskih pogromov, niti ne govorim. :-(

    …pa sem celo sočustvoval z njim ob šikaniranjih na Delu.

  • Kmet je rekel/-la:

    Q ma kej tebe tulku matra ta Igor. Ma kej so tebi tm v uni črni vdovici tudi perotu prstrigli? Sm slišu govort od eniga varnostnika u tistile bajti de ste tm vsi vrjedni svojga dnarja de bi vs un korošc mogu vse na cejsto poterat dokler je še lohku. Poli ste pa vi njega hendikepirali kukr bi se temu rjeklu bl po strokovnu pa zdej zopet usi samu po interneti drajsate cjele dneve žurnalizm pa je bl kukr en vš hobi za u prostim cajti postou. Kaj čmo, takle mamo!

  • Kmet je rekel/-la:

    Ata Žabar,prebjerte si uno žurnalistično peticijo pa jih buste imeli za ene dvjestu tročkov.. drgači pa jest bl refoško pijem. Kaj čmo, takle mamo!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kršinar misli, da on provocira, se je pa spustil na nivo obkladanja z zmerljivkami. Škoda, Igor, ti pač še veliko manjka do nivoja piscev v The Timesu ali FAZ-u.

  • igor kršinar je rekel/-la:

    Kaj dobiš, če pomešaš laško in union, nato pa vse to skozlaš? Delove edicije! Pa še nekaj kvazi-levičarskih blogerjev. Prijetno branje.
    P. S. Volivcim imajo vedno prav! Volili so Pahorja in ne Kučana, Jankovića ali Šrota. Če bo kdo skušal njihovo voljo obiti, bo čez štiri leta spet kraljeval Janša. In nekateri boste imeli zelo hude glavobole, za razliko od mene, ki mi je bil Pahor vedno simpatičen. Janša in Pahor- dobra kombinacija!
    P. P. S. Carlos, jaz sem novinar 20 let. Ti verjetno nikoli ne boš, hahahahahahahaaha!!!!! Jaz sem imel intervjuje s celo paleto vrhunskih politikov in uglednih Slovencev, ti nikoli ne boš! Pa veš za kaj? Ker se ti skrivaš pod psedonimom, jaz pa se upam javno izpostavljat. To je bistveno razlika. Na (kozlovo) zdravje!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    No, Žolca-mož, pazi na zdravje. Nebrzdano krohotanje te bržčas lahko vrže v živčni zlom. Hvala bogu, da nisem novinar. Tako mi vsaj ni treba poslušati komand tega ali onega. Ti pač si novinar in sicer slab. Bog pomagaj.
    P. S. Ko boš naslednjič kupoval gvante, si nabavi za številko manjšega. Evo, dobrohoten nasvet, da ne boš mislil, da smo “komunisti” samo hudobni.

  • jozasportoroza je rekel/-la:

    Pahor ima enkratno priložnost, ki je ne more zavozit. Kučan se lahko (častno) umakne, Jankovič bo tiho, Šrot bo mala malca, samo kaj je s SDS-om, se jim je zmešalo ali je samo Janša izgubil stik z realnostjo (pa tako se ja NE obnaša)

  • Q_ je rekel/-la:

    …gospoda Kršinarja bi samo opomnil, da ni za šankom vaške gostilne, kjer na koncu letijo steklenice.

    Groza, to ni novinar ampak užaljen najstnik, ki razume le to, da je napaden, vsebine pa sploh ne sliši. :-(((

  • Kmet je rekel/-la:

    Ma kej ste ga spjet znervirali ubožca. Poli bo pa kake neumnosti pisu u reporterji pa spjet ne bo ceu tjedn nč za čitat! Kaj čmo, takle mamo!

  • Igor Kršinar je rekel/-la:

    Žal ste me vi s svojim nizkih nivojem spravili tako nizko. Če človeku ne moreš normalno razložit, pač se moraš spustit na njegov nivo, pa čeprav ga na koncu ne prepričaš. A saj ne gre za to. Gre za pravico, da ljudje razmišljamo različno in da to drug drugemu priznavamo. Kaj čmo! Ljudje pač živite v svoji socialistični republiki Pivovarna Laško, kjer je ena sama velika resnica. Imejte jo. Jaz vas mam dost!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Mi tebe tudi, kokolo :))))

  • jst je rekel/-la:

    Ljudje pač živite v svoji socialistični republiki Pivovarna Laško, kjer je ena sama velika resnica. Imejte jo. Jaz vas mam dost! ” je rekel paglavec Igor, pobral frnikule iz peskovnika in stekel domov mami v narocje.

  • Kmet je rekel/-la:

    Jej igor ma ti si prevč poštjen za te žurnaliste inu teroriste. Teji ti še mrtviga bika sprovocirajo de se začne zaganjat u rdeč fačou. Tistga Carlosa imam pa skozi na sumi de je kukr de en toreador ki ti na konci spusti kri. Samu se se mi zdi anka tu de se kukr de pretvarja de je meksikanar de bi meni Vito spelu! Kaj čmo, takle mamo

  • Q_ je rekel/-la:

    Igor, tebe ni še nihče pošiljal v Pichetov Čile, še manj primerjal tvoje zapise z izbruhano šmarnico in ostanki dneva.

    …samorefleksija je očitno nepoznana kategorija, za vse so krivi drugi.

    Od kje mi je to tako poznano?! …aaa točno, Princ Teme.

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Pepo pravi:
    24. september, 2008 ob 10:23
    popolne odsotnosti vsakršne refleksije o značilnostih slovenskega “komunizma” pred letom 1990, ki je podlaga sedanje libertalne Slovenije, ki je veliko bolj primerljiva z moderno Evropo kot Janšev konstrukt države, ki ga uživamo zdaj (in nam je nakopal sramoto pri večini ostalih članic EU) in še mnogo tega bi se lahko našlo.
    ha, ha, ha, same laži in prepričanja komunajzeraja, ki najbrž ni še potoval izven svoje okraja, in je prepričan, da je tam center sveta.

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Igor Kršinar, ta je 124 komentar, in torej je vaš prispevek zanimiv in nestrankarski, drugače bi bilo že vsega konec, kot pri mnogih drugih.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    No, Konec, napiši jih še 35435, da bomo imeli rekord in bo Kršinar od same sreče ejakuliral.

  • Pepo je rekel/-la:

    Konec (demokracije) je napisal na moje sporočilo:
    “ha, ha, ha, same laži in prepričanja komunajzeraja, ki najbrž ni še potoval izven svoje okraja, in je prepričan, da je tam center sveta.”
    Dragi Konec, veliko sem hodil naokrog in kar od blizu sodeloval pri delu Sveta Evrope in malce tudi pri pogajanjih za vstop v EU. Slovenija je bila tedaj kar cenjena dežela z zakonom o medijih, ki so jih dajali za zgled ne le vzhodnim državam, marveč so bili zanimivi tudi za zahodnjake; predvsem pa odprta za sodobne demokratične prakse, kakršnih je bilo precej zlasti v Skandinaviji in Nemčiji. Res zanimivo: naš liberalizem, podedovan tudi iz desetletja pred osamosvojitvijo, torej iz “komunizma”, očitno ni bil prav nič skregan z Evropo. Pa si poglejte zdaj: v Svetu Evrope se na medijskem direktoratu diskretno obrnejo stran, če slišijo za Slovenijo, v direktoratu za manjšine tudi (Ambrus jim vsekakor pomeni svetel zgled, izbrisani prav tako), mnogi evropski komisarji pa tudi ne blaznijo od navdušenja, ko rečeš Slovenija. Zdaj smo nekje tam, kot je bil svojčas ubogi slovaški delegat, ki ga je v Strasbourg pošiljal njegov šef Mečiar in ga je tupil s svojimi stališči, da je bilo nam bolj nerodno kot njemu. Zaradi neke minimalne človeške časti, ki jo mora imeti vsakdo, pa je pogosto nima.

    Daj, fant, zamisli se vendar malo. Konec demokracije je prišel s tvojimi oz. takimi, kot si ti.Kar pravo ime si si nadel.

  • Kmet je rekel/-la:

    Ma jest skuzi pravim, da tu ne pišejo eni navadni kmetu. Tu so vse eni kukr de zakrinkani politki inu žurnalisti. Ma kam gre ta svet! Kaj čmo, takle mamo!

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Carlos Contreras pravi:
    24. september, 2008 ob 15:59

    Ne, Igor, sorči, sam rad prebiram tudi britanske in nemške konservativne časopise in revije

    ha, ha, ha, ha, ha, - malokdaj sem se tako nasmejal .
    krasno, si že vidim, boljševika , ki bere britanščino, sej jo razume čisto po svoje, seveda če jo razume, ha, ha, ha, ha.

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Še drugi pajac,
    “Dragi Konec, veliko sem hodil naokrog in kar od blizu sodeloval pri delu Sveta Evrope in malce tudi pri pogajanjih za vstop v EU. Slovenija je bila tedaj kar cenjena dežela z zakonom o medijih, ki so jih dajali za zgled ne le vzhodnim državam”. , ha, ha, ha, ha, odvisno katere kroge si srečeval, če je sploh res.
    Če pa ste bili res blizu, si že moram predstavljati kako so “rdečuhi” predstavljali lasten zakon o “pluralizmu”, ha, ha, ha. najbrž so kimali , mislili pa so drugo, ha, ha, ha.

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    pepo, pa še to, če je pojmovanje EU-ja tako v dreku je prav zato, ker so ti razni Direktorati in evropski burakratski izbranci veliko posrali, mar ne da nisi bil zraven tudi ti?

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Eu ne sme postati novodobna “internacionala”, Evropejci si želijo Evropo narodov!

  • francka je rekel/-la:

    Kršinar!Zelo dobr komentar,ki pa je pričakovano,naletel na silovit upor t.i.neodvisnih novinarjev,ki ne dopuščajo drugačnih mnenj.Njihovi komentarji so polni žalitev ,brez vsake kulture.Dobro poznam zgodbo Maga in kako so vas in ostale novinarje Maga napadali in to samo zato,ker se niste uklonili lastnikom Pivovarne Laško.Kje so bili podpisniki znamenite peticije ,ki so trdili,da izvaja Janša cenzuro nad mediji.V vašem primeru se je jasno videlo,da le_to izvajajo drugi.Niso vam priskočili na pomoč.Nasprotno pomagali so,da so vas dobesedno izgnali.In taki novinarji so ta pravi,profesionalni in neodvisni?Saj človek ne more verjeti.Zahvaljujoč osebno Vam in peščici Prejšnjih Magovih novinarjev se lahko zahvalimo,da imamo bralci Reporter,ki prinaša tudi druge poglede,kot jih prinašajo vsi ostali dnevni časopisi,ki so v lasti znanega kapitala.V tej državi živimo tudi bralci,ki si želijo pluralnost medijev in ne propagandnih v korist samo ene opcije,t.j leve.Kar se pa tiče Vašega komentarja se popolnoma strinjam,da je zmagovalec samo Pahorjeva SD.Zares in LDS pa sta samo privesek in nimata pravice izsiljevati mandaterja.Močno upam,da se bo Pahor tem pritiskom uprl.Do sedaj tega ni bilo možno trditi,saj se je skoraj vedno podredil svojim tovarišem in tovarišem v ozadju.Da tega ozadja ni je smešno govoriti.Jankovič se je takoj po volitvah postavljal,kot bi bil on zmagovalec in hitel s sestavljanjem vlade.Bo Pahor zmogel?

  • konec (demokracije) je rekel/-la:

    Igor, naslednja leta bo za neodvisne novinarje izredno huda pela, težave s pluralizacijo, kot jo pojmujejo še zadnji ostanki komunjzerjev v evropi, bodo neizmerne.
    Osebno bi ne bilo slabo malo “internacionalizirati” in prikazati kako nazadnjaško se obnašajo razni “indoktrinirani” levičarski neodvisni mediji (novinarji - veliko tako samooklicanih novinarjev je prišlo celo v parlament).
    Zakaj ne začnete kakšno sodelovanje s tujimi - nekomunističnimi (torej veliko večino) mediji, kot so to delali slovenski komunistični “svobodni” novinarji?

  • Jani je rekel/-la:

    Čestitke za komentar…