2. oktober, 2008 | Jani Sever

Kadrovski cunami

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Medtem ko poraženci na volitvah opozarjajo na kadrovski cunami, ki naj bi ga povzročila nova vlada, ga je izpeljala kar vlada v odhajanju. A ne le to, povečujejo se tudi plače, kljub proračunskemu primanjkljaju.

Začelo se je z razrešitvijo generalnega direktorja policije, ki mu je vlada na ta način rešila glavo za nekaj mesecev. Potem bo šel lahko mirno v penzijo. Čeprav je včeraj zagrozil, da se bo o njem še govorilo. Do takrat pa bo lahko nadziral preiskavo v primeru Patria. Perfektno, minister Mate je seveda ponosen. Le kako ne bi bil. Prihodnja vlada bo vsekakor jezna. In kar je slabo za prihodnjo vlado je dobro za opozicijo. Država ni pomembna.

Vlada v odhajanju je povečala tudi kadrovski načrt državne uprave. Na novo bodo zaposlili 56 uslužbencev. Mudi se. Vse je treba zaposliti še preden se vlada zamenja. Koliko bo to stalo niti ni pomembno. Konec koncev bo vlada hkrati dvignila plačo najzvestejšim kadrom. Na praktično vseh ministrstvih. In v kabinetu predsednika vlade bo tudi nekaj novih obrazov. Da bo prihodnji predsednik vlade lahko bolj mirno spal. Ne bo mu treba toliko razmišljati koga naj zaposli, pa še zaupal bo lahko kadrom bivšega predsednika.

Perfektno, predsednik vlade Janez Janša je gotovo zadovoljen. Svojemu nasledniku pušča novo kopico kadrov, ki bodo poleg vsega še bolje plačani. Živela nova plačna razmerja! Ne pušča pa mu samo kadrov in višjih stroškov. Računsko sodišče je razkrilo, da vlada ne zapušča svojega dela s proračunskim presežkom, ampak je pridelala primanjkljaj. In to v konjunkturnih časih. Še dobro, da Slovenije globalna kriza ne bo zadela, kot pravi Janša. Če pa bi se to slučajno zgodilo, bo v vladi dovolj Janševih kadrov, ki bodo že znali pomagati.

Istočasno, ko se je v vladnih prostorih sušilo črnilo na odlokih o novem zaposlovanju in dvigovanju plač, je predsednika vlade v odhajanju obiskal novi najverjetnejši mandatar. Prišel se je pogovarjat o sodelovanju. O partnerstvu. In seveda je Pahor prišel k Janši in ne obratno. Konec koncev ima Janša preveč dela s pripravljanjem terena, na katerem bo Pahor sploh lahko deloval, da bi kamorkoli hodil. Opravkov je veliko, konec koncev je Janša dovolj jasno povedal, kako nizko je njegovo mnenje o Pahorjevih sposobnostih.

Kakšna je torej Pahorjeva dilema? Je res sploh nima? Je mogoče, da bo ob vsem, kar počne Janša, ostal povsem miren? Bo vodil vlado, ne da bi kadroval? Z Janševimi najzvestejšimi kadri? Bo pustil, da mu prejšnja vlada vsili vse rešitve, ki jih bo želela vsiliti? Bo nastavljal drugo lice, dokler ne bo ves v modricah? Je mogoče gentlemansko ravnati z igralci, ki so popolnoma brez skrupulov? Ali ne vodi takšno ravnanje samo na križ? A to so le vprašanja, ki zadevajo Pahorja samega in njegovo stranko. Kar je pravzaprav nepomembno.

Nekaj povsem drugega je vprašanje, kaj Janševo ravnanje pomeni za državo. Je res sprejemljivo, da je država talka predsednika vlade celo po tem, ko je ta izgubil volitve? Odgovor je seveda enostaven. Takšna ravnanja so degutantna. V demokratičnih družbah je vse to, kar se dogaja v Sloveniji, povsem nepredstavljivo. A kaj lahko Borut Pahor stori, da ne bi postal ujetnik izsiljevanj vlade v odhajanju, vendar hkrati ne bi ponovil njenih vzorcev nasilništva v politiki? Zdi se, da kakšne pretirano dobre rešitve nima na voljo.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
38 x komentirano
  • Darth Vader je rekel/-la:

    Bastardi še pospravljajo zadnje kotičke in nagrajujejo zaslužne. In sloni letijo še naprej…

  • ribic je rekel/-la:

    Pahor, umiri se z ugajanjem na silo, naj ti tvoji pregledajo, kaj si dobil v žaklju.. Da ne mahaš brezveze..

  • konec (konca) je rekel/-la:

    “minimum zaposlitev za zagotovitev nemotenega delovanja ministrstev”. Kaj pa ima to z vlado v odhajanju? A si ne bo nova vlada sama krojila nemoteno delovanje ministrstev? Janša čimprej spokaj in čimdlje stran.

  • partizani je rekel/-la:

    Novi resničnostni šov, Veliki Brat-Vodja JJ……………………………….

  • medek je rekel/-la:

    Sadomazo, drugič.

  • Andreja je rekel/-la:

    JJ nikoli ne bo nehal žnjarit……

  • starababa je rekel/-la:

    Pravi (in najbrž edini) naslov za kakovostno krotitev Janše je zagotovo Golobič in to natanko ve tudi Pahor. Morda bi svoj ego v novi vladi vseeno posvetil predvsem izdelovanju lepše prihodnjosti, Golobič pa bi bila roka,ki ziblje opozicijsko zibko. Kako, s katerega mesta nove oblasti, je treba premisliti. Je pa seveda vprašanje, če si Golobič sploh želi zibati zibko in nima čisto druguh ambicij…

  • Doc je rekel/-la:

    In ta osladni šlatek naj bi bil premier ?
    Bedni Borut Šlatek !

  • Fonzi je rekel/-la:

    Taktika Slončka in njegovih adlatusov je jasna: v državne službe natrpati čimveč svojih lojalnih vojščakov, ki bodo glodali vlado od znotraj, če ne drugače pa bodo delali luknjo v plačnem proračunu. Vse, ki jih je vlada na novo postavila, bi vključil v javna dela. Listja bo kmalu dovolj po cestah, potem pa pride sneg za kidat.

  • Marko je rekel/-la:

    Ja, saj točno tisti pridete zdaj spet v vlado, nakladači!

    Zakaj je pa Pahor šlatek?

  • Who's the boss je rekel/-la:

    Ja, Pahor pa naj se še naprej opravičuje morebitnim “prizadetim”, ki bi jih nova vlada “utegnila zamenjati, a jih najbrž ne bo, ker za to kao sploh ni potrebe, če so kadri strokovno OK”.

    A je Pahor minister za opravičevanje ali bodoči premier?!

    Oprosti, prelepa vrtnica, ker boš pojedena, lakota je pač močnejša od ljubezni!

  • Štrigon je rekel/-la:

    No pa da vidimo kam bo šla Brezigarca.
    Najbrž bo kar odletela na metli… :-)

  • Viktor je rekel/-la:

    Zakaj je pa Pahor šlatek?

    Šlatek Pahor nima jajc…Uživa v tem,da ga Janša j… !

  • ED je rekel/-la:

    Janševistični škodljivci zaposlujejo tik pred končanjem njih vladavine. Za nedoločen čas, tako da vsak, ki bo ‘predčasno’ odpuščen lahko kasiral še visoko odpravnino. Banditi, očitno se za njih kadrovski cunami nikoli ne konča. ‘Kompatibilne’ kadre bi brez sramu nastavljali do zadnjega dneva svoje gnile vladavine.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    DOL Z GNILIMI BIROKRATI !

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Krščen Matiček, ne vem če je nivo komentarjev pod prispevki že kdaj bil tako zelo v podnu. Koliko novih imenovanj se izumlja takole - Slonček, Šlatek, Vrtnica …

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Človek se zgrozi, ko vidi, kaj vse je Slovenijo in Slovence čakalo ob nezamenjavi režima.ežima.Očitno”velikega osvoboditelja” Slovenija

  • nesesekirat je rekel/-la:

    ne zanima kot država blaginje in svetilnik Evrope ampak kot objekt izživljanja oblastvenih kompleksov večvrednosti in kot tolsta molzna krava.

  • anton je rekel/-la:

    Žal, gospod Sever, v enem stavku nimate prav!
    Politična mlačnost je že sinonim za Pahorja, bodočega mandatarja, in ne škoduje le njemu in stranki, ki jo vodi. V osle karikira tudi volivce, ki bi sicer podprli Zares, Lds… če hočete Jelinčiča… pa so oddali svoj glas sdeju, ker druge manj slabe variante ni bilo.
    Pahor, če bi bil zrel politik, bi moral to vedeti. Ali pa bi mu morali to povedati… člani stranke, ki jo vodi.

  • sveti gral je rekel/-la:

    Še eno perverzno dejanje Avnojskega stezosledca in njegovih lakajev. Pahor , pa se mora vprašati, koliko časa bo Janši prinašal med med prste in prenašal njegovo norčevanje in poniževanje.

  • medek je rekel/-la:

    Türk noče imenovati določenih veleposlanikov. Tudi zato je Ruplovo ministrstvo objavilo pravno mnenje, za katerega smo davkoplačevalci odšteli 3.000 evrov.

    Za Šinkovca iz blackwaterja se zdi, da je neprimeren za Washington. Se strinjam, ukolikor bi šel tja, bi imeli enega zajebanega procijaša na grbi.

  • Nikolovski je rekel/-la:

    To je res grda poteza. pod pasom….

  • andlen je rekel/-la:

    Kakšen cunami! Kible pa v keho.

  • lucifrka je rekel/-la:

    A medicinske sestre pa že sklepajo pogodbe z Avstrijci ali kaj, da nič ne protestirajo!

    Res nima smisla jokat v kamere, potem pa lepo odmolčat tako potezo.

  • Rom je rekel/-la:

    Pesmica moji deželici:
    Draga Ljubljena deželica S- LOVE-NIJA,
    Še dobro, da nosiš tako lepo ime in tudi Ljubljana je lepo ime in vendar ti vlada Vladar brez srca ,sicer
    je res, da odhaja v večni pokoj , ampak še z zadnjimi močmi, kot se za umirajočo pošast lepo spodobi, vse za seboj uničuje. Le kaj se je temu čuditi? Vse poteka tako, kot je napisano v tvoji knjigi usode, knjigo usode pa je pisalo tvoje visokoumno prebivalstvo. In sedaj se je zgodil čas sprememb, pa kaj ti mar,če prevladal je strah? Strah in trepet, saj ranjena pošast še kar naprej rogovili po tvoji lepi deželici.
    In hrabri Rešitelj je že na poti, počakaj še malo in tvoje rane se bodo kmalu zacelile.
    Kar te ne bo ubilo, te bo ojačalo, če pa te bo ubilo, kaj zato? Ali smrt ni bolja od agonije trplenja ? Pošast, ki umira, bi te rada s seboj v večna lovišča popeljala. Deželica moja, bodi hrabra, bodi dobra, bodi strpna in radostna ter veruj v dobro in Princ na belem konju bo prišel in te rešil vseh težav in krutosti in zopet bodo rožice zacvetele, travniki ozeleneli, sončece zasvetilo in morje zbistrilo in vsi tvoji prebivalci se bodo prebudili v novem svetu. Aum.

  • Petrovc je rekel/-la:

    Dragi moji:
    negativna kadrovska selekcija v politiko traja v Sloveniji ze od leta 1848!

    Slovenci ne prenesemo sposobniv voditeljev iz lastnih vrst.

    Ljubimo pa tuj skorenj, ker smo navajeni bati se, hlapcevati.

    Ko boste dali kapo dol pred gospodom : PUCNIK JOZE, boste storili prvi korak!
    Ko bo stal sredi Kranja njegov spomenik.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    No, zakaj bi ravno stal sredi Kranja? Nimam pa nič proti, samo da ne bo izgledal kot tisti na sedežu partijske centrale SDS.

  • Petrovc je rekel/-la:

    Tistega pa se nisem videl, komu pa je postavljen? Kje pa to je v Ljubljani.

    Ja, v Ljubljani ze imamo spomenike. Privatizirane “revolucije”, pa lep spomenik stanku, pa magicna sidra (prej kralj Karadzordzevic, ce se ne motim), kjer bo enkrat mogoce Milosevicev, pa osvoboditelj Napoleon,…pa….Dajmo se kaj na ruralno periferijo, se strinjas?
    Poj mate letalisce Ljubljana, ne Brnik ali vsaj Kranj ali kot se zagre: letalisce Jozeta Pucnika. To je tako, kot ce bi se pripeljal v USA in bi ti na letalscu JFK rekli, da si na letaliscu v New Yorku.
    Zivjo

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kip na Komenskega, očitno za privatno rabo. Naj bi bil Pučnik, pa ni prav nobene podobnosti.

  • Petrovc je rekel/-la:

    Carlos Contreas:
    nikoli videl, toda RAD TI VERJAMEM!!!

  • duko je rekel/-la:

    Janševa vlada je bila, vsaj po mojem, najboljša doslej. Seveda nepopolna, kot vse vlade na svetu. Imenovati jo pošast, ki umira, je znak mentalne pomanjkljivosti in sovraštva brez razloga. Novo zaposlovanje? No, saj bo Pahor, ali pa kar Golobič sam, to lahko hitro uredil. Kadrovski cunami mu bodo očitali v vsakem primeru. Ampak zdaj je prej na vrsti delitev plena. Me zanima, kakšni bodo Severjevi komentarji na to fazo našega razvoja.

  • Petrovc je rekel/-la:

    Veliki prerok:
    V DELU, elektronski casopis, je bilo nekaj dni nazaj zaslediti prerpkovanje g. MENCIGER-ja.
    Zanimivo, zalostno zanimivo, kot ze dve desetletji in vec.
    Trditve-povzeto:
    1. Predigra: Janseva vlada, Jansa, nekak podaljsek Leninizma!
    2. Malo megle: ??? kot general na konju (verjetno misli Janso)
    3. Sedaj pa bomba: Slovenci ne potrebujemo sposobnega vodjo!

    Pa dajmo analizirajmo te trditve lepo po vrsti in glede na zgodovino in glede na sedaj in iz tega napovedi.

    add.1.: Kaj je to Leninizem? Leninizma ni! To je zgodovovinska izkrivljenost, ena mnogih, s katero so nas pitali v preteklosti. Fakti, po dokumentih iz RU, so naslednji:
    1. Revolucijo ni izpeljal Lenin, temvec Trotski.
    2. Lenin se je pripeljal v Peterburg, ko se je car ze vsega odpovedal in bil na poti v Sibirijo.
    3. Napada na zimski dvorec ni bilo, kerga nihce ni branil! Bilo pa je ropanje.
    4. Ko se je Trotski bojeval s kontra revolucijo, je Lenin zvito prevzel oblast.
    To je bilo za vse veliko presenecenje, kajti revolucijo in ideologijo je izpeljal Trotski in vsi so
    pricakovali, da bo on glavni!
    Znan je bil po obljubah:
    -razkrinkanje korupcij
    -vsi bomo ziveli v raju, vsi zaposleni, vsi brez davkov, vse kar je storil car je bilo slabo, …..
    Znano je, da je na enem takih govorov nek poslusalec zakrical:
    “Ce bo vse od vseh, kaj pa zenske, tudi?”
    Leninu se je malo zataknilo, po tem pa se je gladko zadrl:
    “Tudi!”
    Skratka obljube, ki so bile neuresnicljive, to je sam tudi vedel, toda narod pa jih rad poslusa in
    ven in ven naseda.
    Sicer pa je bil ze bolan, sifilis in je vecino zadev v Moskvi vodila njegova Natalija N. Sumljivih navad.
    Termin “Leninizem” je izpeljan in potrjen vecinoma skozi Stalina, ki je bil smrten sovraznik
    Trotskemu, moral pa se je opirati na nekaj iz zgodovine. Bolje na nenevarnega Lenina, kot
    konkurenta, ki ga je se izgnal in ubil. Pred tem pa se zvito izigral, s pomocjo Hruscova, ostalo
    trojico konkurentov (Berija,….)
    Ideolog “revolucije” je bil Trotski!
    Vladali so Natalija, ter cetverica.
    Lenin je bila bolana lutka z nastopastvom.
    Torej, je uporaba termina Leninizem izraza nepoznavanja dogodkov kot so bili.
    V primeru Janse bi to veljalo, ce bi se v SLO zgodilo naslednje leta 2004:
    Na volitvah bi zmagal Karl Erjavec in DeSuS s 90%! Jansa bi prevzel mesto predsednika medtem,
    ko bi Karl na Finskem kupoval oklepnike.
    Plus tega bi moral imeti predsednik se sifilis.
    Torej: trditev je zgresena!
    add.:2. General na konju, pa poglejmo:
    1. Kot mi je znano je Jansa en navaden desetar! Sem stejem le oficirsko solo JLA, ki je bila res sola kjer se je prelival znoj in kri! Kasneje so se cini podeljevali po zaslugah do oblastnikov
    2. Ne vem, ce je ze kdo videl omenjenega v uniformi vojaka na konju!?
    Samo po sebi jahanje ni nic problematicnega. Drza pa je stara deset tisoc let.
    Koncno pa, se Slovenci spomnimo tistih deset dni, ko je usoda Slovenska kot kasneje Bosna,
    visela na nitki? Koga smo cakali, da nam kaj pove po radiu in TV???
    No, vsekakor se ne spomnim Mencigerja. Spomnim pa se nekaj voditeljev, ki smo jih poslusali, tudi Janso. In ce bi, glede na dejstvo, da se je vse srecno izteklo, kdo prisel lahko na konju, je tudi Jansa eden od teh.
    Je pa jahanje na konju kar fino, kajne, g. Menciger, saj ste sigurno ze poizkusili!
    Ta trditev je zgodovinsko brez spomina in se neresnicna!

    add.:3. To pa je bomba s srapneli!
    1. Zali mene, ker sem za Pahorja, ker definitivno namiguje, da Pahor ni sposoben voditelj, da pa je to vseeno!!! Torej hoce, da generala na konju Slovenci zamenjamo za manekena na psu? Ali kaj???
    Morda pa je g. Menciger pogruntal, kot je znacilno za jeseniske beznice, novo teorijo vladanja? Torej PREDSEDNISKO MONARHIJO?
    Po principu: imamo predsednika drzave, pa predsednika vlade, zadaj pa nek neidentificiran svet kapital, ki vse upravlja. Oba predsednika sta le strosek davkoplacevalcev in obesalnika za lepe obleke????
    Pa resno: gospodje, cakajo nas izjemno resni casi. Kriza na Kavkazu se bo poglabljala in segla v Evropo. Financne mahinacije se bodo nadaljevale, civilizacijska nasprotja se kopicijo. In mi rabimo vodjo z mocno voljo in preudarnostjo, kajti zacetki kaosa so ze tu.
    Ne pricakovat, da se nam bo sreca s razpadom Avstroogrske in YU, ponovila. V obeh primerih smo jo lahko odnesli. No, s tem, da smo zaradi nesposobnih voditeljev vsakic bili amputirani, to pa je bilo dejstvo.
    No ob tem pa se nekaj obrobnih razmisljanj.
    Moje mnenje je, da je G. Bajuk izjemno profesionalna oseba na podrocju financ in bancnistva!
    V kolikor pa imate boljse in profesionalnejse reference, na mizo in podpiramo vas.
    Cas volitev je mimo!
    Sedaj je cas, da se obljube, kar pa so bile Leninske, udejanijo s strani tistih, ki bodo sestavili vlado.
    In povemm vam, tako uspesno kot je Bajuk vodil finance jih ne bo njegov naslednik!
    Pane se izgovarjat ze vnaprej! Saj poznamo tisti socni srbski rek:
    “Rdjavem k…. i dlaka smeta!”
    Komentarji v takem casopisu, kot je DELO, pa res pricakujem, da bodo vsaj na nivoju, ce ze ne strokovni, ne pa neko nalaganje vsevprek.

  • konec demokracije je rekel/-la:

    # duko pravi:
    7. oktober, 2008 ob 10:38

    Janševa vlada je bila, vsaj po mojem, najboljša doslej. Seveda nepopolna, kot vse vlade na svetu. Imenovati jo pošast, ki umira, je znak mentalne pomanjkljivosti in sovraštva brez razloga. Novo zaposlovanje? No, saj bo Pahor, ali pa kar Golobič sam, to lahko hitro uredil. Kadrovski cunami mu bodo očitali v vsakem primeru. Ampak zdaj je prej na vrsti delitev plena. Me zanima, kakšni bodo Severjevi komentarji na to fazo našega razvoja.

    Obstajata dve možnosti (odvisno kateti šef bo narekoval).
    - negacija oz. tišina
    - zaradi strokovnosti , ha, ha, ha, ha. ha…..

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    No, Konči, saj menda nisi sam na kakšni tovrstni poziciji, da bi se sedaj bal za svojo ritko?

  • Rom je rekel/-la:

    @KONEC DEMOKRACIJE- S TABO PA JE ČISTO ZARES KONEC, KAJNE?
    Pa še sam sebe si lepo opisal, ha,ha…kakšno sovraštvo neki…je samo pesmica ..če pa je tebe tako
    prijetna pesmica tako močno razburila, to pa res lahko imenujemo prvi znaki….ha, ha..
    no, kaj pa čemo Konec je pač Konec.

  • Vladislav Stres je rekel/-la:

    KADROVANJE JANSEVE VLADE- VS

    Na spletni strani dnevnik.si je objavljen zanimiv članek:
    Tudi Šturmovi piarovki redna državna služba: Na ministrstvu za pravosodje so v zadnjih mesecih precej zaposlovali
    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042213021#komentarji

    sem objavil spodnji komentar, ki je odgovor tudi na temo janija Severja:

    TRDITEV: ” Nova vlada bo zamenjala ministre, ti bodo te nove zaposlitve pregledali. V mesecu preizkusne dobe, kot jo najbrž te nove pijavke na vratni žili davkoplačevalcev imajo, bodo pač ugotovli, da ne ustrezajo.”

    ODGOVOR. Verjetno sploh ne veš kje živiš. Kot iz prakse vem, se tovrstne pogodbe sklepajo brez preizkusne dobe. Sam sem se na eno od izbir pritožil, saj sem imel številne zgolj prednosti pred izbranim kandidatom (tudi prakso in uspehe na razpisanem delovnem mestu Ministrstva za kulturo RS). Po Splošnem upravnem postopku bi moral prejeti odgovor v najkasneje mesecu dni, zaradi urgentnosti zadeve pa že preje. Pritožil sem se 27. 06. 2008. Odgovor, da bom prejel odgovor sem prejel 03. 09. 2008. Odgovora do danes 09. 10. 2008 (seveda) nisem prejel. Če bi pa vedeli nad čem sem se pritožil bi strmeli. Ampak realni sektor problemov medijsko očitno ni zanimiv - vi (mi) pa praviloma nimate(mamo) pravice do tovrstnih informacij.

    Obenem pa je zanimivo da je bil spoštovani Marijan Štrikelj pred kratkim odstavljen kot vodja Inšpektorata za javno upravo. Odstavljen (oz. odvzem pooblastil) je bil eden izmed najboljših kadrov na tem področju. Okrnjen pa je tudi Zakon o upravnem postopku npr.s tem, da izpit iz ZUP po novih predpisih v tem primeru brezveznikov v DZ RS (ki se bo razpustil 15. 10. 2008) ni več potreben za opravljanje strokovnega izpita… Namesto iz leta v leto boljše javne uprave (samostojnost, strokovnost, zavezanost zakonom, odgovornost) imamo tako na ministrstvih vse bolj nemočno in spolitizirano javno upravo. Samo naivni lahko govorijo, da nova vlada ne potrebuje večjih kadrovskih posegov, tudi iz razloga da so določeni kadri preobremenjeni, še večje število pa je kadrov, ki so več in manj podzaposleni.

    Le kako naj se kadrovsko uprava konsolidira brez podrobne proučitve kadrovanja vlade RS (Res Publice) vsaj v zadnjih dveh letih, pod nujno pa v zadnjih 3 mesecih.

    Vladislav Stres

    p.s.:
    3.9.2008 15:23 od gp.mju@gov.si

    ZADEVA: Obvestilo inšpektorice za sistem javnih uslužbencev
    ZVEZA: Vaša prijava, z dne 27.6.2008 in vaša urgenca, z dne 3.9.2008

    Obveščam vas, da je Inšpekcija za sistem javnih uslužbencev dne 27.6.2008
    prejela vašo prijavo domnevnih kršitev določil Zakona o javnih uslužbencih
    (Uradni list RS, štev. 63/07-UPB3 in 65/08) v Ministrstvu za kulturo in dne
    3.9.2008 je prejela še vašo urgenco.

    Sporočam vam, da sem edina inšpektorica za sistem javnih uslužbencev in da
    prijave obravnavam po vrstnem redu prispetja. Ko bom opravila inšpekcijski
    nadzor v Ministrstvu za kulturo, vas bom o ugotovitvah obvestila.
    ipd

    Duša POKERŽNIK, inšpektorica – višja svetnica
    Inšpekcija za sistem javnih uslužbencev
    Ministrstvo za javno upravo, Tržaška 21, 1000 Ljubljana
    Telefon 01/478-16-63, 478-16-50, Telefax 01/478-16-99
    E-naslov: gp.mju@gov.si