30. oktober, 2008 | Vesna Lovrec

Županov luknjast spomin

MOM si denar sposoja od kulturnega centra Pekarna.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Že prejšnji teden smo poročali, da kulturni center Pekarna ostaja na istem mestu kot je zdaj, saj – tako župan Franc Kangler – brez soglasja uporabnikov Pekarne županstvo kulturnega centra ni kanilo preseliti. Strahove, da je parcelo, na kateri stoji kompleks Pekarna, obljubil gradbenemu podjetju, ki bi za ceno novih elitnih blokov Pekarno morebiti celo porušilo, je ocenil za nepotrebne, novinarje, ki so o namigih pisali, pa je ponovno označil za lažnivce.

Spomnimo, da je bilo na tribuni govora tudi o zagotovljenih proračunskih sredstvih za obnovo Pekarne. Prvih 160.000 evrov od zagotovljenih slabih sedem milijonov evrov bo potrebnih za pripravo dokumentacije za obnovo Pekarne. Še v četrtek je župan občinstvo na tribuni prepričeval, da ta sredstva obstajajo , na opozorilno vprašanje, ali niso omenjena obstoječa sredstva po novem namenjena za obnovo Kulturnega doma Kamnica, pa je odgovoril, da papirja, kjer bi bilo to zapisano, ni koli ni podpisal.
V gradivu za ponedeljkovo sejo mestnega sveta MOM, pa je pisalo drugače, in sicer, da se 160.000 evrov, načrtovanih za Pekarno, nameni nakupu opreme za Kulturni dom Kamnica. Omenjeno vsoto bo občina namenila za prijavo na razpis za sredstva evropskega sklada za razvoj podeželja, s katerimi bo občina financirala nakup opreme za KD Kamnica.

Svetniški skupini Lista za pravičnost in razvoj ter Socialni demokrati so ideji o »posojanju« denarja, ki je bil sprva namenjen za pripravo dokumentacije za obnovo Pekarne, ostro nasprotovali. Župan pa je vztrajal pri svojem ter zatrjeval, da si bo občina denar iz pekarniške postavke sposodila zgolj za tri tedne. Od kod ga bo vzela, da ga vrne, nismo izvedeli.

Na posnetku : župan Franc Kangler, ki je še prejšnji teden občinstvo v Pekarni prepričeval, da sredstva za Pekarno nikamor ne odhajajo, Nina Bulatović - vodja Urada za mladino na MOM, svetnica SD Joanna Bertoncelj in direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner:

Franc Kangler, 23.10.200: “Sredstva so zagotovljena…in ni potrebne nobene umetnosti, da bi ta sredstva premeščali iz ene postavke v drugo….”

Nina Bulatović, 27.10.2008: “….prav iz tega razloga smo sredstva rezervirana za dokumentacijo za Pekarno v višini 160.000 evrov, naj poudarim, začasno prerazporedili na postavko prenova in dograditev KD - Kamnica; nakup notranje opreme,….”

Vesna Lovrec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano
  • Zlata lisica je rekel/-la:

    Kangler je…ups…fukjen…ups…fukjen

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Pogrešam prizor iz Pekarne, ko se je župan na veliko hršil, zakaj Pekarnarji hočejo njegov podpis na dokumentu in ali ni njegova beseda dovolj. Večkrat je to ponovil in vsakič bolj samoumevno in samovšečno.

    Zanima me, kako to, da se v Pekarni ni spomnil in se s prizadetimi kar tam dogovoril, da bodo njihova sredstva posojena v Kamnico. Pošten dogovor “kuću gradi”.

    Če bi nameni bili res pošteni. A bolj verjeten je scenarij “deli in vladaj”, po katerem bo župan sprl nosilce lokalnih interesov, pustil Pekarno propadati in potem priskočil kot rešitelj, ki za ničvreden objekt lahko od gradbenega podjetja dobi lepe denarje. Nakar bo mestnemu svetu čez nekaj mesecev predlagal (kar bo pred tem sveto zanikal), naj spremeni namembnost tega zemljišča ob železnici v gradbeno namenjeno spalnemu naselju s kopico dodatnih dejavnosti (beri bifeječkov).