12. november, 2008 | Denis Sarkić

SDS o novi vladi

Spletni zapisi o novi vladni koaliciji in tajkunih, ki odpirajo šampanjce.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Na spletni strani Slovenske demokratske stranke so, tik preden bo stranka začela s polno opozicijsko držo, zelo dejavni s kritikami političnega prostora. Z dvema novima zapisom namenjenima novi vladi SD+Zares+DeSUS+LDS in njenem koalicijskem sporazumu, so v SDS ponovno pokazali držo neusmiljene, a po njihovo konstruktivne opozicije. In seveda ponovno brez podpisanega avtorja. Bravo!

Zapis o koalicijskem sporazumu:

SDS o koaliciji

Aktualno

Koalicijska pogodba več o izbrisanih kot o gospodarski krizi

Sreda, 12.11.2008

V koalicijski pogodbi SD, Zares, Desus in LDS je več prostora in pozornosti namenjene izbrisanim, kot pa gospodarski krizi. Pogodba je še posebej pri izbrisanih povsem konkretna, medtem ko za spopad z gospodarsko krizo levi četvorček ne navaja nobenega konkretnega ukrepa.

O izbrisanih so tako zapisali:

»Koalicijski partnerji bomo zagotovili, da bo MNZ takoj nadaljevalo z izdajanjem dopolnilnih odločb v skladu z 8. točko odločbe ustavnega sodišča U-I-246/02 z dne 03. 04. 2003. Predlagali bomo tudi zakon, s katerim bomo uveljavili odločbi ustavnega sodišča o izbrisanih. Pri tem lahko zakon določi, v katerih primerih jim zaradi lastnih ravnanj stalnega prebivališča na dan izbrisa ni mogoče priznati ali jim ga ni mogoče priznati za celotno obdobje po izbrisu.«

O spopadu z gospodarsko krizo pa je njihovim strokovnjakom zmanjkalo znanja, saj so zapisali zgolj naslednje:

»Slovenija se danes, tako kot ves svet, sooča z izzivi, ki jih prinašajo zaostrene svetovne gospodarske razmere. V času upadajoče globalne gospodarske aktivnosti in krize na svetovnih finančnih trgih pred nami ostaja ambiciozen cilj – nadaljevati pot med najbolj razvite in solidarne države na svetu ter preprečevati in obenem odpravljati vzroke nesprejemljivega razslojevanja v družbi. Na evropski in globalni ravni bomo podpirali skupno delovanje za preprečitev vzrokov in odpravo posledic finančne krize, okrepitev dela finančnih nadzornikov in za oblikovanje vzdržnega sistema mednarodnih financ.«

Koalicijski sporazum nove vlade 2008

Zapis o novi vladi (brez slovničnih popravkov):

SDS o novi vladi

Aktualno

Zares ima skupaj z radikalci iz SD večinski vpliv v bodoči vladi

Sreda, 12.11.2008

V javnosti se je pojavil poluradni seznam kandidatov za vlado g. Boruta Pahorja. V njej ima Zares kar štiri ministrstva, že prej pa so dobili predsednika parlamenta. Če k tem imenom prištejemo še g. Milana M. Cvikla, ki bo predvidoma generalni sekretar vlade, vidimo dejansko sliko bodoče vlade. O medijih, ideologiji, vzgoji in gospodarstvu bo preko ge. Širce in g. Lahovnika odločal g. Golobič. Kadar bo šlo za posebej pomembne zadeve, recimo lastninjenje, bo ideološko zaledje preko g. Kučana zagotovilo še sodelovanje g. Gasparija. Postopki bodo prav tako pod njegovim nadzorom preko ge. Krebsove in g. Gantarja.

V to igro se bo odlično vklopil novi generalni sekretar vlade g. Cvikl. Predsedniku vlade g. Pahorju bodo ostale tiskovne konference, Slovenci po svetu in poslanska vprašanja v državnem zboru. Ostala mu bo tudi zunanja politika, kjer bo sicer pod skrbnim nadzorom predsednika republike g. Tuerka. Edina njegova realna moč v vladi bo finančni minister g. France Križanič, ki pa bo zaradi finančne krize zelo zaposlen s proračunom, poleg tega pa pod stalnim pritiskom nekdanjega guvernerja in tudi dolgoletnega finančnega ministra g. Gasparija.

Zaresu bosta idejno uspešno sekundirala ga. Kresal in g. Zalar. Izjemno nenavadno je, da je ena stranka dobila v roke oba represivna resorja. Obeta se hiter konec boja proti organiziranemu gospodarskemu kriminalu. Tajkuni odpirajo šampanjce.

Prijetno presenečenje s seznama je kandidat za ministra brez listnice za Slovence po svetu dr. Boštjan Žekš. Žal pa je na povsem napačnem mestu, saj bi bilo za državo bolje, če bi prevzel svojo osnovno področje, torej znanost in visoko šolstvo. Tako pa bo sedaj tam ministroval filozof g. Gregor Golobič, ki je znan po tem, da je kar 19 let potreboval za pridobitev univerzitetnega naziva. Res svetal vzor slovenskim študentom.

Prvaki nove vladne koalicije
Nova vlada: Karl Erjavec, Borut Pahor, Katarina Kresal in Gregor Golobič Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
46 x komentirano
  • Seba je rekel/-la:

    Halo Denis, volitve so mimo, počasi bo treba obrniti ploščo in začeti spremljati vlado, ne pa opozicijo.

  • patriot je rekel/-la:

    da ni ta nepodpisani avtor sam presvitli veliki vodja:

    JANEZ JANŠA?!

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @Seba, moje delo je, da spremljam vlado in opozicijo ter še civilno družbo. In to tudi počnem.

  • Seba je rekel/-la:

    Zakaj na Vesti nič ne pišete o novih ministrih in njihovi primernosti.
    Zanima me tvoje mnenje o primernosti Katarince, Karleka, Golobčka,…

  • ჯუღაშვილი je rekel/-la:

    Ti v glavnem pokrivaš.Sorry ;) Jauševc mora pazit ,da ga ne zamenjaš ;) Pa ne bit takoj užaljen.

  • ჯუღაშვილი je rekel/-la:

    Vsi primerni,vsi………………………………… :)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kislo grozdje, kislo grozdje …

  • Robert je rekel/-la:

    te so povečini od fovšije bolani tipi in igrajo to šinfarsko luzersko igro. ta stran ni niti namenjena vsakomur, ampak trdem jedru strankinega volilnega telesa, ki se rado futra s takim stafom - nabijanjem brez argumentov in bolnimi projekcijami.
    da pa so prispevki nepodpisani, je pa bedno strahopezdetstvo, ki pove dosti o kmetiču, ki na strani stranke sds stoji nad zavihkom aktivnosti

    pa še to, posplošeno
    http://i454.photobucket.com/albums/qq269/zeho_2008/sds.jpg

  • ჯუღაშვილი je rekel/-la:

    SDS stran se počasi spreminja v opzicijsko VEST. Po moje so vam zlo hvaležni za reklamo. :)

  • asd je rekel/-la:

    janša tole piše? meni zveni zelo podobno kot teksti iz slovenskega tednika. saj obstajajo ene znanstvene metode, s katerimi se da ugovotoviti avtorja po primerjanju besedil. na delo sarkić. :)

  • asd je rekel/-la:

    seba ima prav. no dajmo novi vladi 100 dni miru, bomo videli če bo potem vest.si kaj bolj kritična. se mi zdi da ne, ker najbrž golobič stoji zadaj.

  • maja je rekel/-la:

    denis je bil tko ali tko levi al karkol že od nekdaj,
    tko da kar težko mahat z našo lepo modro rumeno zastavco, sanja pa o oranžnem dežniku. :P

  • francka je rekel/-la:

    Res je Denis nehaj že stalno pisati in komentirati vsako besedo opozicije,predvsem SDS,saj smo o njih pisali neprestano 4 leta in je bilo že vse izrečeno.Da so najgrši,najbolj nesposobni,arogatni,totalitarni,skratka pravi bebci,ki so državo popolnoma uničili.Predvsem pa so strahotno pritiskali in cenzurirali novinarje,tudi Tebe verjetno,da si ubogi novinarji niso upali kritizirati avtokrata in zatiralca svobodnih medijev.Saj o tem ve ves svet.Končno smo ga na volitvah premagali in čas je,da ga za vedno pozabimo,saj njegove besede in misli niso upoštevanja vredne.Če nekdo ni upoštevanja vreden je bolje,da se ga totalno ignorira in prepusti pozabi.Le na ta način bo dosežen blažen mir v tej naši deželici.Obrnili smo novo plat zgodovine.Prihaja nova vlada z novimi ministri.Zanima me,kako jih Ti vidiš in ocenjuješ.So sanjski.Nas bodo popeljali iz revščine in ne bodo cenzurirali novinarjev.Zato naj Vest.si,kot demokratičen medij nameni v bodoče več pozornosti vladni ekipi in ne zanemarljivi in pokvarjeni opoziciji,za katero se nihče več ne zmeni.V DELU se je zapisalo,da so mediji naravni zavezniki opozicije in kritični do pozicije.Je prav tako?Kaj misliš?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Francka, ironija ti ne gre od rok.

  • medek je rekel/-la:

    Kakšna kriza :) Bajuk in Janša sta bila slepa in trda ko armiran beton.
    Bajuk, kako je kaj s četrtim kvartalom?

    Bo Jelinčič prinesel kak dokument in bo krizo razveljavil, kot jo je že enkrat ko je mahal s papirji.

    A je bolj tista s premajhnimi preprogami za Telekom in Merkator in Bavčarjado?

  • ჯუღაშვილი je rekel/-la:

    @francka Pust ga saj veš,da ga on obožuje.Še psu je dal ime Janša.Jest svojega nikoli nebi žalil s kakim podobnim imenom.Recimo ta ta kučan,ta ta cviky itd.. Majo pa moji sosedi muco Katko.Ves cajt prede in serje okoli.Res bolno dat ime psu Janša. Psi so ja dobri ne pa tko zlobni kot JANEZ GROZNI.

  • medek je rekel/-la:

    @16

    Janša čebelar, ja to bi pa moral vedeti!!!!

  • medek je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042220458

    Tudi dokler bo v Sloveniji kaj za pokrasti ne bo miru.

  • roman je rekel/-la:

    denis se spet ukvarja z novinarstvom kliknin je na SDS-ovo stran…

  • unexpected je rekel/-la:

    džugašvili

    je že res da si pes ne zasluži imeti takega imena - vendar poglej s svetle plati.. psihologija namreč veli da je pretirano sovraštvo potrebno skompenzirat in pes je žival katere ne morš sovražt.. velja tudi obratno.. torej denis se je s tem samoočistil..

    no ja.. pričakujem pa res da boš svoj občutek za vprašanja in vrtanje enakomerno porazdelil med t.i. desne in leve.. namreč to, da vidi novinar resnico na eni ali drugi strani ni nič narobe, nenazadnje to obstaja od zmeri.. ampak denisu pa res ni treba šparat enih in ne drugih. kar z gajžlo čez vse - se bojo že naučl pastirji!!

  • medek je rekel/-la:

    SDS ima v Pahorjevi vladi kar zunanjega ministra, Nato frika, a sedaj pa kao glumijo, da jim Pahor ni dal dovolj, aja pa Patriot je dobil svoj Prostor, in Zamejec še potrjen ni pa bi že Golobiča naskočil .

    Če je Obama z Emanuelom zadel v ahilovo tetivo, potem je Pahor z Samuelom.

    Nerodno, no naj presenetijo young boys, čeprav že zdaj nekam giftajo po stari kolonjski.

    Spet sem ciničen podobno kot mački čez lužo, negaj gifta: razen azbesta

    it’s not a good sign for progressives …

    http://www.alternet.org/election08/106189/is_obama_screwing_his_base_with_rahm_emanuel_selection/

  • medek je rekel/-la:

    Radikalec JJ razglasil napredne za radikalce.

    Ali bo Jajoglavi zasedel radikalni prestol Plemenitega?

    Plemeniti ima pa svojega Ramba pri Obami, bosta zaplesala en močvirski balet, ali pa s šmajserji skupaj udarila, ali se pogovorila o bojevitih očetih, ja Izrael bog, ki se jezi ali ni naš Plemeniti v Beli hiši, ali ni to naš Rambo, ojoj ne ni, to je Rhambo Izrael, ki je bolj šlank.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Hja, nekateri mislijo, da je Emanuel cionist, drugi spet, da je komunist. Kaj pa vem …

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Medek, glede na to, da se je zdaj že pokojni naci in antisemit podpisal pod kandidaturo Jajeglavega leta 2000, hja, verjetno ne.

  • medek je rekel/-la:

    Razvoj Napredek Rast Država Narod ??? ???

    Razvoj na račun naravnih virov in izkoriščanja šibkejših. Negativni razvoj, ne pomeni razvoja države in prebivalcev.

    Razvoj na račun onesnaževanja in iztrebljanja vodi v propad civilizacij.

    Ta matrika je kaput. Zemlja kot mikrovalovka bo vse počistila, če ne doživimo vsesplošnega napredka.

    Napredek, kot napredovanje od potrošnjiške družbe k sonaravni družbi.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Včasih dobim občuek, da je francka odpuščen/a “novinar/ka” pokojnega espressota …
    ad 1…seba
    če si sledil vsa občila včeraj, ..o drugem skoraj ni bilo govora, …

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    mah, naj se raje pogledajo v svoje lastne špegle - BEDNIKI !!! _ _ _

  • misko je rekel/-la:

    Denis, sem opazil, da si zadnje čase precej bolj pogumen pri postavljanju vprašanj Janši, kot si bil pred nekaj meseci ali letom. (sodeč po prejšnji n. konferenci)

    Pazi, da te Janša ne obgrize…

  • Miran je rekel/-la:

    Bravo takim strokovnjakom-okolje Erjavec,policija-Kresal,šolstvo-Golobič. Res sami strokovnjaki na teh področjih! Beda.

  • najcrkneprimitivizem je rekel/-la:

    Tile Janševčki, Grimsiči, idr. ostala užaljena primitivna scena, se res ne more sprijazniti, da bodo vsaj za nekaj časa lahko samo še govoričili in spletkarili in da so izgubili bitko. Bolje bi bilo, da bi se ukvarjali s tem, kam vse se bodo poskrili v mišje in medvedje brloge, ker bo nova oblast pobrskala po skritih, založenih in neprebrannih papirčkih na vseh resorjih. Takrat pa tudi parlementarne komisije ne bodo več pomagale.

  • Luka je rekel/-la:

    Miran, Golobič ne bo minister za šolstvo, kje si to pobral?

  • Marko je rekel/-la:

    Minister za šolstvo bo nedeljski cerkveni anketar.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    SErvilni , klečeplaznim in prikriti UDBOVSKI mrhovinar, tako imenovani medek ali mogoče metek:kot je razumeti iz zanesljivih virov si po osnovni profesiji murgeljski fehtar in klećeplazni in brezdelni poklicnilenuh, ki dneve , tedne in mesece proti judeževemu plačilu pisariš in pljuvaš ter neposredno groziš vsem in vsakomur, ki nimqa stalinistično- popitove pameti in se javno in jasno deklarira za slovenskega naprednega demokrata , kar JANEZ JANŠAN IN njegovi tudi deja .Samo strah in prastrah pred pravno državo, in delujoče institucije slovenske države tebe in tebi podobnim
    širite netrazumljivo mržnjo in nevarno sovraštvo med neuke in še vedno prestrašene slovence in slovenke.Sedaj pa na rdeči juriš z vsemi pisuni na VESTI:

  • kinky tone je rekel/-la:

    Uničevalec rdečuhov, se ti hecaš ali resno misliš? Pri tebi nisem prepričan.

  • unexpected je rekel/-la:

    dragi uničevalec rdečuhov…

    lepo te prosim da pospraviš še zadnjega rdečuha - rdečega mladinca.

    Hvala.

    lp

    unexpected

  • Matej je rekel/-la:

    Denis se je pač na Janšo vsedel in zdaj rabi pomoč, da mu ga nekdo ven potegne! Verjetno te je Urška nabila zaradi JJ-a!

  • B.G. je rekel/-la:

    Sprašujem se, kaj je narobe z menoj, da mi gre tako na živce besednjak raznoraznih “uničevalec rdečuhov” “medek”"ჯუღაშვილი”………………………………………………………………………………………
    Morda veste odgovor?

  • unexpected je rekel/-la:

    ja morda si pa malce nestrpen… :) :) :)

    sprosti se malo - saj le pišemo :)

  • B.G. je rekel/-la:

    Hvala, na to pa še pomislil nisem.

  • luka je rekel/-la:

    pa šrot, bavčar in ostala tajkunska zalega sploh neb smel met nič….

    njihovo lastninjenje se zdi 95% folka sporno….

    naj oblast razpiše referendum; ali se strinjate, da se vsi prevzemi, ki so se kreditirali s hipotekarnimi krediti razveljavijo….

    prvo kot prvo, udeležba bi bila skorajda 100%
    drugo kot drugo, rezulta bi bil 95% za 5% proti….

  • ჯუღაშვილი je rekel/-la:

    Jelo že napovedal leta referendumov.

  • en_tipson je rekel/-la:

    Tale uničevalec rdečuhov je pa vedno bolj natrgan

    “kar janez jansain njegovi tudi deja.”

    WTF?

    Ljudje, pomnite za zgled! Navijanje za Janso povzroca demenco…

  • Faca je rekel/-la:

    Mater mi gre naša TVS na živce. V odmeve še vedno vabijo tistega Turka, ki ni noben analitik ampak SDSovsko trobilo in pa Nežmaha, desno roko RKC. Naj povabijo Miheljaka, da jih stre ko piksne, ne pa Kovača.

    Kdaj bo metla dosegla TVS?

    Drugače pa je Kučan lepo povedal glede teh izjav SDS: Neumnosti je najbolje ne komentirati.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    kAJ SE BOJITE UNIČEVALCA ? sVOBODA PISANE BESEDE JE V murgeljski boljševistični republiki še vedno dovoljena ! Je tako , tovariši kamsamolci ?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ne, Uničevalec, samo ne ljubi se nam brati komentarjev, ki izgledajo, kot bi opica tolkla po tipkovnici.