27. november, 2008 | Denis Sarkić

Leteči veleposlanik

Borut Pahor vzel Dimitrija Rupla za svetovalca v svoj kabinet.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Premier Borut Pahor je na novinarski konferenci po današnji seji vlade sporočil, da je bivšega zunanjega ministra Dimitrija Rupla imenoval za svojega posebnega odposlanca za zunanje zadeve. O zapletu z veleposlaniki pa je povedal, da je vlada naložila zunanjemu ministrstvu, naj ponovi razpis prostih delovnih mest za te položaje. Kot je pojasnil Pahor, se je že od začetka sestavljanja vladnega kabineta odločil, da bo imel dva svetovalca - enega za zunanjo politiko in drugega za nacionalno varnost. Za slednjega se še ni odločil, medtem ko je za prvega izbral dosedanjega zunanjega ministra Rupla, po Pahorjevih besedah “človeka z izjemnim zunanjepolitičnim opusom”. Pri tem je izpostavil Ruplove velike izkušnje na zunanjepolitičnem področju, od časov osamosvajanja, do vključevanja v EU in predsedovanja Organizaciji za varnost in sodelovanje (OVSE) ter Svetu EU za splošne zadeve in zunanje odnose.

Premier Borut Pahor uvodno o diplomatskih zadevah:

Rupel bo tako svetovalec v kabinetu predsednika vlade, z imenovanjem pa se je strinjal tudi novi zunanji minister Samuel Žbogar, je pojasnil Pahor. Dodal je, da so njegovo odločitev o imenovanju Rupla na vladi sprejeli “brez nasprotovanja”.

Premier Borut Pahor o Dimitriju Ruplu za Vest:

Pahor je pojasnil še, da je o svetovalcu za zunanjo politiko razmišljal že zadnjih 14 dni in da njegova odločitev, da izbere Rupla, ni povezana z aktualnimi dogodki, kot je na primer zavrnitev Rupla za veleposlanika na Dunaju s strani predsednika države Danila Türka. Glede na to, da je Türk včeraj pojasnil, da Rupla za veleposlanika ne bi imenoval, ker mu ne zaupa, pa je Pahor pojasnil, da spoštuje predsednikovo odločitev, a hkrati pričakuje, da bo tudi on njegovo. Iz Türkovega urada so medtem sporočili le, da “predsednik republike ne komentira kadrovskih odločitev predsednika vlade”.

Pahor je sicer nakazal, da z njegovo odločitvijo ne bodo zadovoljni vsi. “Rad bi videl ministra s tako dolgim opusom, da nekdo ne bi bil s čim nezadovoljen,” je dejal premier. “Imamo različne poglede /…/, vendar smo v obdobju, ko je od najvišjih predstavnikov v državi potrebno pričakovati, da bodo v ljudeh iskali tisto, kar je najboljše,” je poudaril. Podobno je odgovoril tudi na novinarsko vprašanje, ali kot premier države lahko zaupa človeku, ki je za lastni interes pripravljen tožiti državo - Rupel naj bi namreč zaradi zavrnitve za veleposlanika napovedoval tožbo.

Celotna vprašanja in odgovori premiera o letečem veleposlniku (za sladokusce):

Sicer je dodal, da z Ruplom nimata posebnega odnosa in da imata tudi različna mnenja o določenih stvareh, a kljub temu menita, da se lahko pri za Slovenijo pomembnih zunanjepolitičnih korakih dopolnjujeta, zato sta se dogovorila za sodelovanje. Na drugi strani pa je Pahor zagotovil, da bo naloga Rupla zgolj svetovanje predsedniku vlade o zadevah, ki jih bo obravnavala vlada. Gre za to, da naj bi ga omenjena svetovalca - tako za zunanjo politiko kot za nacionalno varnost - do določene mere razbremenila, da bi se lahko sam posvetil prioritetam, kot je v tem trenutku gospodarska kriza, je pojasnil Pahor. Nikakor pa Rupel ne bo posegal v pristojnosti zunanjega ministra, je zagotovil Pahor. V tej luči je ponovil, da imamo v državi “omejeno število talentov”. “Zakaj bi se odrekli človeku, ki ima v žepu telefonske številke vseh pomembnejših državnikov,” je menil premier.

V zvezi z vprašanjem veleposlanikov se je vlada danes seznanila tudi z namero zunanjega ministrstva, da pripravi predlog sprememb in dopolnitev zakona o zunanjih zadevah, vključno z določili o postopku izbire veleposlanikov, je dejal Pahor. Pri tem je pojasnil, da novela zakona nikakor ne bo šla v smer, da bi znova omogočili politično kadrovanje na veleposlaniška mesta, vendar bo šla proti temu, da bi Sloveniji kar najbolje omogočila uresničevanje zunanjepolitičnih ciljev. V tej luči je napovedal, da bo predlagal uvedbo institucije “letečega veleposlanika”, ki bi bil sicer akreditiran kot veleposlanik v neki državi, a bi imel sedež v Ljubljani in bi tako svojo službo opravljal s sedeža zunanjega ministrstva. Na ta način bi morda lahko zmanjšali stroške slovenske diplomatske mreže, ki so po Pahorjevem mnenju relativno visoki za tako majhno državo, kot je Slovenija.

Premier je med drugim še povedal, da je vlado danes o svojem sredinem obisku pri Slovencih v Trstu seznanil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Boštjan Žekš. Pri tem je Pahor pojasnil, da se je tudi sam pred dnevi na srečanju s predstavniki manjšine v Italiji seznanil z njihovimi stališči glede načrtov italijanske vlade po ukinjanju sredstev za manjšino. Pri tem vprašanju “gre za relativno majhna, a neizogibno potrebna sredstva za delovanja manjšine,” je menil Pahor in da gre za sredstva, ki jih mora Italija manjšini zagotavljati tudi v okviru mednarodnih obveznosti. “In Slovenija bo naredila vse, da bodo te obveznosti spoštovane,” je poudaril premier, na drugi strani pa zagotovil, da varčevalni ukrepi na slovenski strani zagotovo ne bodo prizadeli italijanske in madžarske manjšine v Sloveniji. Pahor je sporočil še, da je vlada na današnji seji imenovala dosedanjo veleposlanico v Berlinu Dragoljubo Benčina za državno sekretarko na MZZ.

Denis Sarkić, montaža Domen Ožbot

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
186 x komentirano
  • medek je rekel/-la:

    Koalicija voljnih se zaposli za posebnega odposlanca.

    Za kaj, štetje iraških trupel?

  • medek je rekel/-la:

    Ja, en jih enkrat bo moral prešteti, koliko jih je 1.000.000. 2.000.000 miljona?

    Velik več kot kot v slovenskih šumah!

  • Tommy je rekel/-la:

    Pahor, pri meni si zgubu 50% vseh točk s tem!

  • medek je rekel/-la:

    Sarkić namesto obljubim, bi moral reči ljubim, saj nam je JJ zaupal vsak odgovor sex in mogoče bi bil poljub uspešna predigra.
    Ampak mislim, da Pahor pada na lepljive prste :(

    Bogate izkušnje z Blackwaterjem, ki so verjetno celo oropali SKB.

    Kje je denar?

  • Kokalj je rekel/-la:

    Najbrž je danes zelo pomemben dan… Morda je začetek zavedanja, da je res tisto, da korita ostajajo, … . Ne, ne bi bil rad žaljiv do prijaznih domačih živali!

    V času, ko prihaja gospodarska kriza, si gospod premier privošči novega drago plačanega svetovalca.

    Stranka, ki se ima za socialno demokratsko, naj se čimprej preimenuje. Svojo stranko morajo ustanoviti delavci, ki jih pravzaprav nihče ne zastopa.

    Čas je, da se zbudijo vsi, ki jim hodijo po glavah. Ljudje, ki jim ob minimalnih plačah odtegujejo davke, ti pa so menda najvišji v Evropi.

    Pahor pa si bo današnji dan zapomnil kot začetek svojega konca. Dokler je Rupla samo hvalil, je človek še zamižal na eno oko. Odkar mu je dal bogato plačan fotelj, je spodnesel najmanj eno nogo na lastnem!

    Izgleda, da Slovenija ostaja kakršna je bila, ne glede na barve. Korita na Brdu so bila zgrajena v nekaj mesecih. Otroško kliniko pa gradijo kot babilonski stolp.

    Kmalu ADIJO, Pahor!

  • medek je rekel/-la:

    Da Pahor 14 dni razmišlja, ali so razmišljali njegovi ameriški svetovalci?

    Medek ne bo počival, pizda pa sem hotu za leto na dopust.

    Je treba delat.

  • komunalis je rekel/-la:

    Upam,da bodo kmalu volitve-ČEPRAV NIKOL VEČ NE GREM VOLIT in bodo SD popušil.Slovenija PRIZNAM volili sem jih.Mea culpa.pahore razočaral si me.

  • novinar je rekel/-la:

    Meni so naročili, naj odslej skušam, kadar bom le mogel, diskreditirati Pahorja. Uprl sem se tem pritiskom. In če ne bo šlo drugače, se bom pridružil akciji Šurca in Zgage.

  • sentiš-navadni je rekel/-la:

    in kje je t.i. “odgovornost za spremembe”?

  • Jure je rekel/-la:

    Borut, mojega glasu nikoli več ne dobiš. Dimitroza te je okužila in za to očitno ni zdravila. Upam, da te najkasneje čez 4 leta ne bom več gledal na vrhu.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kako je razveselil kosmatinca! Pa še Miklavževo ni!

  • sentiš-navadni je rekel/-la:

    politika je res k…..ba

  • kokotec je rekel/-la:

    Pahor se je izgovoril, da je pametno izkoristiti nekoga, ki ima poln imenik telefonskih številk znamenitih Evropejcev. Gospod predsednik Vlade RS: sam sem si pridobil vašo telefonsko številko, pa me je sram poklicati. Kaj pa naj rečem, kdo sem, in kje sem dobil vašo številko? Nasvet: pokličite le tisto ali tistega, ki vam je sam izročil telefonsko številko, sicer boste izpadli to, kar morda tudi sicer ste. Sram me je, da bi vam napisal, kaj si mislim o nekom, ki si na državne stroške jemlje sodelavca samo za to, da mu bo izročil telefonsko številko nemške kanclerke, gospe Angele Merkl. Ali ste morda kdaj sodelovali z UDBO? Metoda, kako nameravate priti do telefonskih številk, je zelo blizu.

  • COMURA je rekel/-la:

    XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!!!!! ZGUBE !!!!!!!!!! BRAVO RUPSI DOBRO SI DVE MUHI NA MAH UBOL.MORDA CELO VEČ KOT DVE. UŽIVAM,UŽIVAM. VAJGL JE PO MOJE KAR DAM SPIZDU IN NA HARFO BRENKA. RUPEL KING!!!!!!!!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Pahor je bodisi neizmerno neumen ali pa … No, bomo še videli. Bo zanimivo z zgodovinskega stališča.

  • COMURA je rekel/-la:

    JA JA KORL ZGODOVINSKO STALIŠČE JA. NE SERI. ZJEBU VAS JE THATS THE FACT.

  • medek je rekel/-la:

    Nacionalna varnost je pravkar doživela dokončen poraz.

    Slovenija ima Ruplozo. Coffer Black ma Vas rad. Rupel bo vsekakor svetoval: Napad na Iran in leteča veleposla (ni napača).

    Smo v času, ki bi moral prinesti spremembe in ne staro cijaško propagando.

    Tukaj je šlo samo za eno vprašanje: Kako vsiliti Rupla Sloveniji.

    Kakšna vlada, saj je rekel, da je to samostojna odločitev njega (Pahorja) in sodelavca Rupla.

    Sedaj, ko ima Rupel službo pa kar naenkrat ni več nujno spremeniti zakona, zanimivo še teden nazaj se je kar nekaj govorilo o hitrih postopkih.

    Pahorjev moto: Rupla v vsako veleposlaništvo, da ne bo krize ob močnem sindromu letenja.

    Nova pobuda je pa ziher od clintonskega kolumbijca.

    Slovenija ni velika država, je pa očitno ameriška kolonija, Rupel pa upravnik kolonije.

    V žepu ima Eschalon stjupid Pahor.

    Ja, sleherni od nas je kolaboriral z Bushem, prosim vas in s tem ne mislim, da vas v resnici za kaj prosim.

    Bravo pokora, odlična vprašanja.

    2100… nadaljevanje

  • kokotec je rekel/-la:

    Kaj neumen. Izdal nas je. Naredil nas je majhne, kot še nismo bili. Ali ni to znak, da nam hoče pokazati, da je nezamenljiv Pahor sam? Če bo na prihodnjih volitvah zmagal Janša, bo za predsednika vlade postavil Pahorja: če mu bo le do tačas uspelo od g. dr. Rupla prepisati vse telefonske številke.

  • sentiš-navadni je rekel/-la:

    Sej ma že vsak politik svoj profil na facebooku, tko da telefonskih številk ne rabiš met:)

  • Bount je rekel/-la:

    Pahor se igra nevarne in umazane igrice, ki jih še sam dobro ne razume.
    Res velika škoda, to dejanje, je začetek njegovega konca.

  • COMURA je rekel/-la:

    MEDEK RABI APAURIN :) RUPEL BRAVO TO JE DIPLOMAT. ODPIRAM ŠAMPANJEC. NAZDRAVJE GOSPOD RUPEL. :)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Sicer je bilo pa že zdavnaj jasno, da se bo Rupel, če bo treba, še enkrat prefarbal.

  • kokotec je rekel/-la:

    Le kako naj Pahor ohrani verodostojnost, če so mu všeč večkrat prebarvani? Rupel naj skače kolikor hoče, če bi bil Pahor to, kar smo mislili, bi Rupla brez komentarja spregledal. Očitno bi moral biti Rupel na Pahorjevem mestu. In upam, da bo. Tokrat se je izkazal velemojstrsko. Rupel, čestitam.

  • janez je rekel/-la:

    Medek, als naredu salto mortale naprej, al nazaj? Kerga je pa Bush prisrčno trepljal, objemal in poljubljal. A ne JJ-ja. Sej takrat se ti je pa fajn zdelo.

  • toni balinowski je rekel/-la:

    žalostno. po moje so zadaj američani, ki so stisnili pahorja. rupel ma tam frende, ker je delal za njih. Ne samo delal, on je nosilec ameriške povojne politike ma področju slo/italija, slo/avstrija itd.

  • krucifiks je rekel/-la:

    groza!!!
    mene bi blo sram stopit med ljudi, …ampak Rupsi itak živi na svojem planetu!

  • ne je rekel/-la:

    Sorry, Sarkić, spet boš jezen. Ampak kdorkol je že f*** Natašo M., ta je res bedn.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Skupaj proti Dimitriju Ruplu
    http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=37210696138

    Nasprotujemo imenovanju Dimitrija Rupla za posebnega odposlanca za zunanje zadeve.

    Želimo organizirati širšo akcijo, s katero bomo ustavili imenovanje Dimitrija Rupla za Pahorjevega posebnega odposlanca za zunanje zadeve. Po vsej škodi, ki jo je naredil v zadnjih 20 letih, po poraznem rezultatu na volitvah, po nezaupnici predsednika države, menimo, da je čas, da se upokoji.

  • janezek je rekel/-la:

    Koroški Slovenci so se oddahnil. Slovenci v Sloveniji pa z grozo spremljamo Pahorjevo mlahavost z Ruplom. Volil smo - za spremembe, nato nam podtaknejo Rupla. Res rabimo državljani veliko rolo sekret papirja in službenega šoferja. Za posrat !!!

  • guliver je rekel/-la:

    G Pahor se je ustrelu v koleno rupel NAPAKA VELIKA NAPAKA .

  • šifra je rekel/-la:

    @blažbabič boš km al imel “black wather” .k bomo vsi izpadl teroristi v državi…!
    blažek sej ne gre za “škodo,” kaj si ćist nepismen?
    posluš trenjs ti bo ve jasn!

  • COMURA je rekel/-la:

    ŠAMPANJČEK SE PRILEŽE.HVALA RUPSI CARE!!!! NA MNOGA LETA. ZJEBU VAM JE ZNANJE.SVAKA ČAST!!!!!!!!!!!!!!

  • Robert je rekel/-la:

    ma že dober razlog. če ne drugače, ga bo imel poleg sebe pod kontrolo.

  • COMURA je rekel/-la:

    BRAVO SLIVNIK!! NA LEP NAČIN POVEDANO,DA SMO DOBILI NOVEGA SAMODRŽCA. NOVOGORIČANI ČAS JE ZA SPREMEMBO NAPISA NA SABOTINU !!!!!!!!!!! GREMO KAMNE PREMIKAT!!!!!!!!!!!

  • koko je rekel/-la:

    Bravo, Pahor! Odlična poteza, ki resnično presega blokovsko delitev. Končno se vzpostavlja civilizirana politika. Rupel je izkušen diplomat in pozna veliko ljudi, zato bi ga bilo res škoda odstraniti s političnega prizorišča. To, da je postal svetovalec je odlično, saj bodo vse njegove predloge lahko pretehtali drugi. Odlična poteza.

  • aja je rekel/-la:

    Grozno, ne morem verjet, takoj na začetku je Pahor pokazal koliko ga je v hlačah.

    Sram me je da sem volila zate.
    Hočem ponovno na voilitve.
    Pahor, kar se mene tiče lahko spokaš kufre in greš.

  • samo je rekel/-la:

    joj, kako ste bedni s temi obžalovanji, da ste volili sd…smešno.

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Blaž!

    Lahko daš za tiste, ki smo neuki navodila kam se je treba podpisati, da se rešimo g. Rupla.

  • PARTIZAN je rekel/-la:

    ODGOVORNOST ZA SPREMEMBE je za Pahorja DIMITRIJ RUPEL V kabinetu Vlade !
    Bravo!
    Nategnjeni volilec Boruta Pahorja!NIKAD VIŠE !!!!
    Danes je začetek njegovega konca! !

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Časovna cenzura

    :)

    Na Facebook skupini sem želel objaviti še eno povezavo na drugo kolumno in nje komentarje (http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042225147), pa ni šlo. Namreč:

    You have exceeded the limit for posting on walls!
    You are temporarily blocked from posting on walls. Block times may vary depending on the feature and scale of abuse. Blocks cannot be lifted.
    Misuse of Facebook’s features may result in your account being disabled.
    If you have questions or concerns, you can visit our FAQ page.
    Click here to go home

    ITI = GOU HOUM

    :)

  • COMURA je rekel/-la:

    GOLOBIČ ZADAJ IMITIRA REPORTERJA SURLO :)

    SARKIĆ NE BIT ŽALOSTEN. MARJETICA BO SPET POMETALA . HE HE

    :)

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    No še enkrat se je pokazalo da večina Slovencev nima pojma kaj je diplomacija. Važno je da vozijo svojega golfa, štirkrat na teden nategnejo svojo ženo in grejo poleti z familijo v žusterno ali medulin na dopust. Za 150 evrov dodatnega draginjskega dodatka pa bi bili itak pripravljeni Pahorjevo državo prepustit Sanaderju.

    Pahorju je treba priznati da je s to potezo, dokazal da misli resno z poenotenjem in združevanjem vseh sil za blagor države.

  • COMURA je rekel/-la:

    MA KAKŠEN KONEC BUTLI!! TO JE ŠELE NJEGOV PRAVI ZAČETEK.!!! BRAVO BORUT!!! IPAK NI SAM MANEKENČEK. PRIZNAM PA,DA SE MALO BOJIM ZANJ V OBAMA SMISLU. STARE KOMUNJARE SO MARSIKAJ SPOSOBNI NAREDIT.

  • monika je rekel/-la:

    Rupel mi gre totalno na k*, ampak Pahor si je morda res podstavil bombo.
    Upam, da njena moč ne bo presegla kapacitet gnilega jajca. Ne daj se, Pahore!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Elena,

    za peticijo ne vem, le za skupino fejst ruka fejsbuka. Bi se pa tudi podpisal, če bo mogoče.

    lp

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Blaž!

    Pa začnimo znova kje drugje. Ker to presega vse meje

  • Marko Zorec je rekel/-la:

    @Elena Pečarič

    Kako prozorno. Več objektivnosti naslednjič, prosim, saj si med drugim tudi kolumnistka, a ne? Pa še to: kolumnisti bi po mojem mnenju tudi morali sami znati postavljati vejice, a ne?

    @Vsi ostali

    Hehe, Pahor je dokazal, da ga ne bosta usmerjala GG in KK…

  • COMURA je rekel/-la:

    RAJE MU ČESTITAJTA ZA ŠE ENO LEKCIJO IZ DIPLOMACIJE dimitrij.rupel@gov.si :)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Še eno lekcijo iz ritol/i/a/zništva, mogoče …

  • Marko Zorec je rekel/-la:

    @Blaž

    Hvala Bogu, da ti ne prime tista peticija ali kaj že imaš tam na Facebooku…

    Dajte že enkrat nehat s takimi bedarijami, kot so neke peticije za nekaj, kar nekomu slučajno ni po godu. Al zdaj bo pa že za vsak hec ena peticija na Facebooku ali kaj? Dajte se zresnit…

  • Štrigon je rekel/-la:

    Pa naj zaposli še vse domobrance, belo gardo in karavano butalcev.

  • a je rekel/-la:

    Huje kot drama v Bombaju!

  • Mr Mojo je rekel/-la:

    @Marko Zorec:

    Tisto “peticijo” sem ustvaril jaz, ne Blaž. No, za pojasnilo - ni peticija, ampak skupina, ki omogoča lažje komuniciranje med tistimi, ki podpirajo določeno zadevo. V tem primeru civilno akcijo za ustavitev imenovanja Dimitrija Rupla na mesto posebnega odposlanca za zunanje zadeve. To je vse. Če meniš, da pri tem ne moreš ali ne želiš sodelovati, preprosto ignoriraj.

    Če kdo želi pristopiti, je link tukaj.

  • Bold je rekel/-la:

    Borut Pahor- Seronja…čas je za odstop !

  • Q_ je rekel/-la:

    Pahor’s Obama style?!

  • Q_ je rekel/-la:

    …. prijatelje je treba imeti blizu, nasprotnike še bližje?!

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Naredi osnutek, pa se prva podpišem in pošiljam naokoli. O tej temi sen bom razpisala v naslednji kolumni. lahko dqamo peticijo na moj blog in še kam.

  • neja je rekel/-la:

    Pahor, bravo za tvojo odločitev! Predlagam, da za svetovalca za nacionalno varnost vzameš še Janšo. Tako bo ljubeče sodelovanje še bolj intenzivno.
    Mogoče si trenutno “rešil” situacijo z Ruplom, nakopal pa si si veliko problemov v odnosih s svojo stranko, s koalicijo, s predsednikom in z navadnim ljudstvom. Podpiraš dvoličnost, aroganco, razsipništvo, samopoveličevanje, lažnivost. Raje rešuj tiste, ki so tega potrebni. Lahko pa tudi pošlješ svojega letečega svetovalca v Irak malo na soočenje ali na Finsko, da se opraviči….
    Mr Mojo, mislite, da je res kakšen način, da bi se imenovanje lahko preprečilo?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Izvolite, lepo prosim… jaz sem svoje povedal.

  • COMURA je rekel/-la:

    Kakšna peticija neki.Ne se smešit.Še teden nazaj ste se zaklinjali Pahorju (mi ti se kunemo) zdaj bi ga pa kar rušli.Evo vam dokaz za vašo dvoličnost.Vi niste levi,vi ste levaki.

  • COMURA je rekel/-la:

    Me prav zanima kakšne flanc(at)e nam bo zdaj Naš Turk prodal?

  • Razočaran je rekel/-la:

    Volil sem za Pahorja, ampak zdaj ne bi več. Izdal je najbolj razgledano, najbolj slovensko in Sloveniji najkoristnejše volilno telo, to je volivce socialdemokratske levice.

  • neja je rekel/-la:

    Blaž, misliš, da bi lahko kakšna civilna akcija imenovanje ustavila?

  • kurjač je rekel/-la:

    Ma kaj je res možno, da familij Rupel-Janša-Požar drži Pahorja za jajca z nekimi pedofilskimi slikami tako močno, da je sedaj stopil še ta globok govno?

  • COMURA je rekel/-la:

    A že kak vic na to temo kroži??? Razočarancem pa:danes so dovoljene………………………..dan.

  • unexpected je rekel/-la:

    matrrrr!!!

    - ni panike in ne zabijajte žebljev v krsto če ni potrebe — sicer je imenovanje rupla za “letečega” na prvi pogled “neumna” poteza, vendar običajno stvari na prvi pogled niso take kot se zdi na prvi pogled…

    z drugimi besedami “tudi rupel izgleda želi sprejeti odgovornost za spremembe”… :) :) :) :) žogica je na strani rupla :) :) :)

    odlična poteza Pahor

    podpis: tokrat upajoč

    p.s. v primeru da bo rupel delal štale v zunanji politiki in nagajal prosim da ga kar naženete!!! :) :) :)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Pa, navsezadnje je (bil) zahvalni dan. Še Bush je pomilostil dva purana, kaj ne bi Pahor vsaj enega.

  • Bount je rekel/-la:

    Pahor živi v iluziji in njegova strast, da bo” prvi “ustanovitelj neke nove strpne enoumne politike, kjer bo opozicija prijateljevala z vlado, je idiotizem! Pahor je odprl Pandorino skrinjico in zlo je dobilo nova krila. Ali je to sprememba, ki jo je pred volitvami obljubljal? Pahorja so omamili s kakšnim čudnim sredstvom ali pa je ?
    Oddaja Trenja: 79% od 11.000 , ki so glasovali, je proti temu, kar je Pahor sklenl, poudarek, to ni sklenila stranka SD, ampak Borut in Borut ni stranka in ni niti vlada, ampak trmasti mandatar, ki
    ne razume kaj so resnične vrednote in računa, da je politika “prostitucija”.Hej Borut, časi se hitro spreminjajo in če ne boš pozoren, bodo tudi tebe “politika prostitucija” prodala. Si pozabil star pregovor: Povej nam s kom se družiš in povemo ti kdo si??
    Pa še tole: kakšne infatilne bedarije je na Trenju Grims trosil, Balažič ga je preveč milo ocenil, ko je rekel, da je bolnik primeren za kavč! Niti kavč ga ne more več rešiti, Grims je že totalna totalka, groza, kakšne politike imamo…
    Darja Lavtižar Bebler, Vajgl, Erik Kerševan ( iz kabineta pred. Türka) in Balažič so pa bili odlični, zaradi takih še vedno obstaja upanje za našo ubogo Slovenijo.
    Starman - Bog nam pomagaj, njegovo bebavo govorenje ..bla bla bla…Slivnik , govoril kot , da se je ravnokar zbudil iz zelo dolge kome….groza..

  • COMURA je rekel/-la:

    Edini Slivnik je zadel bistvo. Beblerca in Vajgl sta pa itak dva ,ki še sedaj jokata za jugo-coralom ;).Balažic je pa vetrnica.Grims je pa Grims.Tista z Jurijem je bla dobra.Še dobr ,da ni harfistu kako tako pod nos pomolu.To bi bil fight.Je pa Jelo malo manjkal.

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Nateg. Brez lubrikanta.

  • Q_ je rekel/-la:

    COMURA, imam občutek, da teorija vzporednih realnosti drži tudi znotraj tega univerzuma.

  • COMURA je rekel/-la:

    Ne bit tko potrti !!! Jutri nas gotovo čakajo nova presenečenja. :) Rupsija je lepo v škatlco dal.Kdaj pa gdaj ga bo kam na kako nastopaško ekskurzijo poslal pa bo mir. Capito??? Borči pamet nuca,da nebi bil pečena štruca,Rupsija v bližnjo sobo osami.

  • Q_ je rekel/-la:

    …taktično je to res. Samo ne gre za to.

  • Vati Fakin Khan je rekel/-la:

    Za bruhat. Pahor ma ki ti je ? Prva velika napake te vlade. Sigurno ena, ki ne bo ostala pozabljena cez 4 leta. Ajaj…

  • COMURA je rekel/-la:

    Kaj pa kej na drugih prav tako brezplačnih straneh kot je ta kej pravijo? Že nekaj časa nič ne poročate.

  • COMURA je rekel/-la:

    Opa! Od višine se zvrti… ??????

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kje? Požar report?

  • matej je rekel/-la:

    fino bi bilo, če bi za svetovalca za nacionalno varnost postavil janeza janšo.
    to bi bil zmagovalen dram team. :D

  • matej je rekel/-la:

    *dream team

  • COMURA je rekel/-la:

    DEJMO UGIBAT. STARI PRAVLJIČAR BEBLER MOGOČE,PA ŠE BABO MAL UTIŠA S TEM.

  • medek je rekel/-la:

    Ne vem če je samo žebelj, da ne bo upravljal države kot Obama zombi.

    A Pahor z clintonaši in Ruplom Opus d.o.o. načrtuje podpis kake nove izjave za napad na revne, da bodo lordi v ZDA zadovoljni s svojimi balkanskimi hlapci.

    Pahor ne nateguj ljudi, da te ne zategnejo nazaj.

    A je zmagal Pahor? Kaj delajo zadrogiranci v SD medtem ko se Pahor spreminja v Zbor za republiko?

  • l.k. je rekel/-la:

    Ne razumem kako ste lahko tako negativni…mislil sem, da sem jaz izgubil prepričanje v politiko…sam menim, da je to dobra poteza, saj kot svetovalec ne more naredit nobene škode, kvečjemu je lahko od njega kaj koristi…
    p.s se opravičujem za slovnične napake, za tiste ki ste tako občutljivi

  • COMURA je rekel/-la:

    Ruplov blokec je zgleda zlo pomemben.Bolj kot USB ključek od unga mulota.Smeha polna …….

  • PRAVILNA ODLOČITEV !!!!!!!!!! je rekel/-la:

    http://forum.novipazar.org/thread.php?threadid=3645&boardid=16&styleid=5&sid=83ace6c3c001fcee52a877667c6a8c77

    IZSEK:

    Evo, sinoć odem na Politiku, prvo pročitam onog Antonića i mislim - **** te život, ali dobro. Bora Đorđević bio na Kosovu, kao da je bio na Vudstoku. I treće, moj favorite, najveća Srpkinja koja ne živi u Srbiji, Svetlana Vasović-Mekina, dobitnica nagrade Udruženja novinara Srbije. Svetlana Vasović Mekina piše tekst, naravno protiv koga - protiv Rupela.

    Ona priča protiv svih Slovenaca, mada poseduje slovenački pasoš, živi u Sloveniji, nikad Sloveniju ne bi napustila i, naravno, nije ni ona toliko glupa da bi se vratila u Srbiju.

    I sad joj nešto smeta Rupel.

    Ne znam šta je rekao - ja nikad nisam bio socijalista, ali želim Tadiću sreću sa SPS-om. Bezveze, to niko od nas ne bi ni otpratio, ali Svetlana Vasović u ime Politike spočitava Rupelu da je on bio član Saveza komunista, pa mu je napisala broj knjižice, pa šta je on radio, kakvo je on đubre bio.

  • ta Svetlana je rekel/-la:

    3. Prenehanje državljanstva z odvzemom
    26. člen
    Državljanu Republike Slovenije, ki dejansko živi v tujini in ima tudi tuje državljanstvo, se lahko odvzame državljanstvo Republike
    Slovenije, če s svojim delom škoduje mednarodnim ali drugim interesom Republike Slovenije.
    Za delo, s katerim se škoduje mednarodnim in drugim interesom Republike Slovenije, se šteje:
    1. če oseba pripada organizaciji, katere
    aktivnost meri na rušenje ustavnega reda Republike Slovenije;
    2. če oseba kot pripadnik tuje obveščevalne službe škoduje interesom Republike Slovenije ali če tem interesom škoduje s svojim delom v
    državnem organu ali organizaciji tuje države.
    Odločba o odvzemu državljanstva Republike Slovenije se lahko izjemoma izda brez udeležbe stranke v postopku.
    Osebi, ki ji je odvzeto državljanstvo Republike Slovenije, to preneha z dnem vročitve odločbe; če odločbe ni mogoče vročiti, ji
    državljanstvo Republike Slovenije preneha z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.

  • medek je rekel/-la:

    http://electronicintifada.net/v2/article9997.shtml

    Obama je res za vzgled, o ti kičasti Pahorček.

    Vzel je Rhamba Izraela, da mu čuva vrata do ovalne, palestinci pa crkavajo v pesku, ampak oh noben ne opazi, pa res zdaj je problem z izbiro psa za belo hišo.

    Fascinacija z likom Obama CocaCola je peklensko nevarna, saj nihče ne opazi umirajočih in cia kao več ne podtika terorističnih napadov.

  • medek je rekel/-la:

    Obamova Mouseland koalicija, ki jo Pahor “tako zelo ceni”.

    Gates trga gate :(
    http://www.fpif.org/fpifzines/wb/5697

    Tako pa zgleda Pahorjeva politika, ko za rejenega mačka Rupla išče udoben fotelj za nadzor kolonije.

    http://vranika.blog.siol.net/2008/10/21/mouseland-wall-street/

  • 1tastar je rekel/-la:

    Julij 2003 - [ Translate this page ]Znan je njihov Dimsi sir, Livanjski sir, Podravec, Zagrebački sir, Graničar in drugi. Tradicionalne vrste

  • ProPolis je rekel/-la:

    Pahor si je s to potezo, za katero pa sem prepričan, da ni zadnja tovrstna, tlakoval pot na politični odpad. Da je totalno neprimeren za predsednika vlade, mi je jasno že od vekomaj, da pa se ne zna odločati niti v najbolj jasnih, preglednih, enostavnih, enoznačnih, nekompleksnih situacijah, pa mi vendarle ni logično.

    Za trenutek človek pomisli, da je še dobro, da je Pahor to potezo z Ruplom naredil povsem na začetku svojega mandata. Človek pač pomisli, za trenutek njemu dobdohotno, da se bo do konca mandata tip že nekako odkupil in da bomo pozabili take traparije. Ampak prihodnost je najbrž bližje temu, da česa takega ni moč ne pozabiti ne odpustiti. Pahor enostavno ni za ta položaj.
    Pa ko bi tip vsaj znal kadrovati! Tako bi njegov intelektualni manjko še nekako ublažili. A žal tudi glede tega nima pojma. Najbrž mi ni treba posebej spominjati kogar koli, a naj vendarle omenim, da je Pahor tisti predsednik vlade, ki je Karla Erjavca nastavil za ministra za okolje in prostor. Pa je to zgolj ena izmed njegovih milo rečeno nenavadnih potez.

    Njegovim kolegom v stranki ter partnerjem v koaliciji pa bi dejal, da je včasih bolje izgubiti na volitvah, kot pa postaviti sicer “svojega”, a nesposobnega vodjo. Resnici na ljubo, bi na položaju predsednika vlade raje gledal Janšo, kot pa tega Pahorja, ki je enostavno prevelika nevarnost za državo.

    Kakor koli, mislim, da je Pahor s to potezo dokončno postal preteklost. Prihodnosti, ki pride za Pahorjem, zaradi rigidne narave našega oziroma sodobnega političnega sistema resda še nekaj časa ne bomo doživeli, lahko pa smo vendarle srečni, da lahko vsaj čutimo, da je brezpahorjanska prihodnost že tu.

    Nehvaležen pa sem vsem, ki bi lahko vplivali na Pahorjevo sprva še namero, da (si) nastavi Rupla, pa niso zadostno ukrepali.

    O Pahorjevi argumentaciji, zakaj da je nastavil Rupla, pa nima smisla izgubljati besed. Žal preveč poznamo Rupla in našo zunanjo politiko, da bi lahko nasedli Pahorjevim nebulozam. Tako argumentacijo človek uporabi kvečjemu pri kakem mladem kadru, ki si ga želi k sebi, pa je referenčni javnosti neznan …, ne moreš pa tako argumentirati, ko si na prsi nastaviš človeka, ki ga gledamo že dve desetletji in smo z njim iz leta v leto bolj nezadovoljni.

    Joj, če ne bi bilo te neumne afere Patria, bi morda imeli vsaj Janšo na vladi. Desna, a vsaj sposobna politika, pardon, desni, a vsaj sposobni politik.
    Tole s Pahorjem pa je res levaštvo.

  • ProPolis je rekel/-la:

    Aja, pa kva ta Pahor s temi očali stalno nekaj … Na nos pa dol pa na nos pa dol. Svašta.

  • Matsumoto je rekel/-la:

    Tudi Pahor se je uklonil Ruplovim ameriskim prijatlckom. Who is gonna bend over next…

  • Rode_o press je rekel/-la:

    jiiiiiiihaa, mogoče se pa Pahor obdrži na sedlu teha bika

  • neja je rekel/-la:

    Oprosti, ProPolis, saj bi tudi Janša imel Rupla.

  • Matsumoto je rekel/-la:

    LJUDJE POZOR:

    1. UGOTAVLJAMO, DA ZA TAKE SPREMEMBE NISMO VOLILI PAHORJA.

    2. VENDAR BODITE PREVIDNI. RUPEL JE LAHKO SAMO NAMJEŠTALKA BIVŠEGA FIRERJA, DA BI DOSEGEL RAZKOL V SD IN VLADI IN BI TA PO NAJBOLJ ČRNEM SCENARIJU MORDA CELO PADLA. V TEM PRIMERU BI, GLEDE NA ŽAL ŠE VEDNO VISOK ODSTOTEK SDS, OB MOREBITNIH PONOVNIH VOLITVAH LE-TA ZMAGALA IN TAKO BI SE VRHOVNI DIHUR VRNIL NA ABLAST. ZATO NE DELAJTE PREVEČ PANIKE.

    3. JE PA TREBA ZAČETI DELATI SEZNAM NAPAK UBOGEGA PAHORJA, KI ŠE NE VE KAJ DELA, KI MU GA BOMO PREDLOŽILI ČEZ 4 LETA (ČE SE BO OBDRŽAL). LE TAKO GA BOMO PRISILILI IN OBVAROVALI PRED SAMIM SABO, SEBE PA PRED JANŠEVIKI, DA NE BO DELAL NOVIH EKLATANTNIH NEUMNOSTI IN ŠKODIL VSEM NAM.

  • Josip je rekel/-la:

    Gospod Pahor je omamljen od zmage in od strahu, da bi prevzel odgovornost, njegova stranka pa docela ohromljena zaradi hvaležnosti, da jo je pripeljal na oblast. Bolestna kombinacija, vredna psihiatrične obravnave. Predlagam , da ministrstvo za zdravje dodeli dr. S.Ziherla za osebnega svetovalca g.Pahorju. In to kmalu, preden se opraviči g.Janši, da je zmagal na volitvah, kar med vrsticami že tako vztrajno počne.
    Vse pa kaže,da je izbira dr. Rupla za svetovalca šele začetek stresnih situacij, ki nam jih bo ta gospod priredil. Obljublja nam, kako bo tudi za vse podzakonske uredbe prosil opozicijo za prijazen nasvet.
    Zdi se, kot da bi g. Pahorju nekaj globoko v njegovi podzavesti prišepetavalo, da je Mesija. Pa se moti, večina volivcev, ki so se odločali za stranke trojčka, je volila proti janševizmu, ne zanj !

  • neja je rekel/-la:

    Najprej preko Erjavca, zdaj pa preko Rupla? Tudi to je mogoče. Rada bi bila muha in slišala vsa dogovarjanja in planiranja. Res je marsikdo volil Pahorja, čeprav bi raje Golobiča, samo zaradi sprememb. Mogoče Rupel res na tem mestu ne bo imel take moči, vendar izbira veliko razkrije o Pahorju. In to ni ravno vzpodbudno.
    Poglejmo drugače. Mogoče ga je vzel za svetovalca zato, da bi zanesljivo vedel, kako ravnati: vedno ravno obratno. Pahor, boj se Ruplovih not.

  • COMURA je rekel/-la:

    Koji skupek dvoličnežev ste vi! Še teden nazaj je bil rešitelj SLO Obama,danes je že Osama.Pejte vi mal u rt levaki blesavi.

  • tiib je rekel/-la:

    Druga nepopravljiva napaka, ki jo je storil Pahor odkar je dobil volitve. Prva je Erjavec. Škoda.

  • tiib je rekel/-la:

    “….IN TAKO BI SE VRHOVNI DIHUR VRNIL NA ABLAST.”

    Ha ha ha ha ha ha …

  • obama je rekel/-la:

    ..a bo čez vikend kakšna “vanredna sednica”, “sestanek Celice”, klavzura Palčkova,štabne vežbe?

    Je Borut od včeraj res skrit v Janševem vikendu v Lepeni? Ga res ahtajo enote Božidarja Darka Njavra in Toneta Krkoviča? Zakaj se je Ivo Zares obril? Se je Miheljak snoči res na mrtvo natrobil?

    ta in še mnoga vprašanja terjajo odgovore…

  • tiib je rekel/-la:

    Mimogrede…čestitam Sarkiću za odločno vprašanje.

  • Seba je rekel/-la:

    Bravo Pahor, očitno imaš veliko podporo tudi med tvojimi volilci…

    Ja Denis, Janši je tudi zagotovil mesto…

  • guliver je rekel/-la:

    KMALU BODO VOLITVE

  • neja je rekel/-la:

    Počakajmo, saj nam drugega verjetno ne preostane. Sedanja oblast ni samo Pahor in tudi Pahor ni samo slab.

  • Matsumoto je rekel/-la:

    PAZITE TOLE, vsak dan je manj PAHORJEVE VLADE:

    1. Pahor je napovedal, da ne bo menjal Brezigarce
    2. Erjavec je v vladi, pač v novi obleki
    3. Irma Pavlinič Krebs bo za nasvete spraševala Viranta
    4. Rupel je svetovalec predsednika vlade…

    Tale trend me skrbi. Me prav zanima kaj bo jutri. Morda Janša svetovalec za varnost in tudi sicer vse vladne zadeve.

    Pa dobro, a ste fukjeni… KJE STA GOLOBIČ IN KRESALOVA ZDAJ !!!
    A res nihče ne more ustaviti Pahorja. Očitno se mu je zmešalo. A ga lahko kdo odpelje k psihiatru…

  • razočarana je rekel/-la:

    Ja Barbika dobr si nas nategnu. In nikoli več.

  • Matsumoto je rekel/-la:

    Aja, obstaja še točka 5:

    5. Žekš je minister za slovence po svetu (al neka taka nebuloza)

  • sanja je rekel/-la:

    Volili smo Pahorja, med drugim tudi zato, DA NAM NE BI BILO TREBA VEČ GLEDAT IN POSLUŠAT IN PRENAŠAT RUPLA!!! Izbira svetovalca za nacionalno varnost je po tem ključu jasna: Janez Janša seveda. Kdo pa ima še večji OPUS na področju nacionalne varnosti??????? Ej, ej Pahor, trudim si dopovedovati, da veš, kaj delaš, pa si vse manj verjamem. Ja, lepo, človek, ki povezuje, ki se ne ograjuje na levo in desno per se, ki zna presegati osebne (ne)afinitete, vau, tako rekoč nadčlovek, ok, tak bo tudi spomenik! Ampak tukaj gre za osnovno upoštevanje volje ljudi, kaj je ljudstvo želelo in česa noče več. Pahor je dobil jasno sporočilo: vladaj in to drugače kot oni pred tabo, Rupel je tudi dobil jasno sporočilo: Dost te mamo!!! Katerega dela tukaj Pahor ne razume???

  • bullock1 je rekel/-la:

    Ste pa res dvolični, ko Pahorju očitate Erjavca. Saj brez njega ne bi bilo sedanje vlade. Po vaše, Erjavec ni primeren za okoljskega ministra. Saj tudi Golobič ni in Kresalova tudi ne, za tista mesta, ki jih zasedata. Toda pri njiju je biti minister politična funkcija, pri Erjavcu pa naj bi bila strokovna.
    In še tebi Matsumoto, ki se sprašuješ, kje sta Golobič in Kresalova. Le kje, na svojih ministrskih stolčkih, za drugo jim pa tako ni mar. Svoje so dosegli - mar ne?

  • Miha je rekel/-la:

    Pahorja po mojem izsiljujejo. Druge razlage ne vidm.

  • bullock1 je rekel/-la:

    Pa tudi ni jasno, zakaj se čudite Pahorju. Saj je vseskozi poudarjal, da je povezovalen, da bo presegel naše in vaše in to je tudi edino, kar je pravzaprav povedal v volilni kampanji. In ste ga volili. Zdaj ga pa imate z vso odgovornostjo.

  • bullock1 je rekel/-la:

    Miha, kaj naj bi ga izsiljevali? Če ima kakršenkoli greh, ki bi ga lahko stal premierskega stolčka, verjemi, da bi tudi njegovi to vedeli in se ne bi šli izpostavljati z njegovo kandidaturo. Če pa je kaj na tem, potem so pa vsi skupaj dokazali, da jim je bilo samo do tega, da dobijo oblast in vzvode za lastno materialno okoriščanje.

  • Matsumoto je rekel/-la:

    Zato pa pravim, da se je seznam napak začel pisati danes. Čez 4 leta ga bom potegnil ven in to ne samo takole na forumu. Kjerkoli bo treba, da se bo dovolj slišalo. Če so politiki včasih stavili na to, da se čez čas pozabi, danes ni več tako. Imamo internet…

  • pika je rekel/-la:

    a zato se je mona tako potila v predvolilni kampanji, pokvarjenost brez primere

  • bullock1 je rekel/-la:

    Pa še nekaj o sprehajanju iz ene stranke v drugo. Pa poglejmo : iz LDS v SD in Zares - potem pa skupaj na volitve. Nekaj je GG še govoričil o novih ljudeh, pa razen KK (ki je, kako bizarno prav iz LDS iz kjer je GG izstopil in ustanovil novo stranko z novim, boljšim potencialom) in Ploštajnarjeve ni v novi vladi prav nobenega novega frisa.

  • Marko je rekel/-la:

    Prav smilite se mi, prijatelji levičarji. Janšeka so vsaj zajebali finci, vas je pa nategnil Pahor.(No, vsaj tak občutek imate) Ajajjajjaj.

    Komaj čakam nadaljevanje Sokola in golobice na Mladini. Snov je več kot obetavna….

  • sanja je rekel/-la:

    Nadaljevanje Sokola in golobice bo Leteči slon in Marjetica na metli.

  • unexpected je rekel/-la:

    Rupla za letečega veleposlanika je eden in edini način - pokazati njemu samemu in njegovi stranki da ga ljudje ne marajo in da rupla nočejo v vladi…

    zato ne delajte panike za brez veze ker je bila akcija premišljena…

  • neja je rekel/-la:

    Saj tudi ostarele profesorje, zdravnike itd imenujejo za svetovalce, ko niso več sposobni opravljati svojega dela pred upokojitvijo, tako da z (lažnim ?) občutkom spoštovanja odidejo. In nekateri ali večina res premorejo izkušnje, znanje ter modrost. Rupel že ves čas poudarja svoje izredne zasluge in pričakuje nagrado za vse večne čase. Ali njegovih zaslug ne vidimo, jih narobe ocenjujemo, smo zaslepljeni, Pahor pa ne? Vendar zelo veliko ljudi vidi drugače kot Pahor. Po drugi strani pa, zakaj potrebuje toliko svetovalcev.

  • neja je rekel/-la:

    unexpected, torej se je dobri Pahor žrtvoval? To bomo lahko ocenili čez nekaj časa. Se pa globoko strinjam, da nobene naše čustvene reakcije ne bodo prinesle koristi.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    @neja: Da, čustev pa res ne rabimo. Od čustev pa ni koristi… ajme, ajme :) Gre za logično reakcijo javnosti, ki ima vsaj prek spleta možnost reagirati. Verjetno se je kar nekaj očitkov zoper dejanja doktorja Rupla nabralo v zadnjih 20-ih letih. Morda za začetek agresivno vstopanje v NATO. Osebno dodajam še enako za EU. Več ljudi več ve.

  • bullock1 je rekel/-la:

    Unexpected, treba si je priznati, da so rezultati volitev pokazali kdo koga mara in koga ne. Zato ta korak Pahorju, s tem razlogom, kot ga ti navajaš, prav gotovo ni potreben. S tem se nekateri samo tolažite.

  • neja je rekel/-la:

    Blaž, saj se strinjam. Človek mora čustva vsaj ventilirati, da ne zboli in splet to omogoča. Želela sem samo reči, da nam ne bi zameglila presoje. Verjetno pa to dopovedujem v prvi vrsti sebi, ker se mi podirajo iluzije…Če najdeš pot, da se taka imenovanja preprečijo, sem gotovo poleg.

  • PARTIZAN! je rekel/-la:

    KAJ PA NA VSE TO POREČE ŠEFICA NJEGOVA OSEEEEEBNA SVEEEETOVALKA GOSPA SIMONA DIMIC????

    Bodite pozorni na to gospo!!

  • Peter K je rekel/-la:

    F U C K O F F !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Peter K je rekel/-la:

    Ja, Pahor. In Hitler je bil fuhrer tretjega rajha in BUsh predsednik ZDA. BUDALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    FUCK YOU, CIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Peter K je rekel/-la:

    IN NE, PAHOR! OB VSEM, KAR SI BLEBETAL OD PREDVOLILNE KAMPANJE NAPREJ, JAVNOSTI NISI ENKRAT BIL SPOSOBEN POVEDAT O TVOJEM “kurčevem” SVETOVALCU.

    ZAKAJ NISI V VOLILNI KAMPANJI POVEDAL O TVOJEM NAČINU VODENJA, KAJ ŠELE, KOGA SI BOŠ ZBRAL ZA SVETOVALCA.

    NE! OB VSEJ “ZAVZETOSTI IN ISKRENOSTI” TVOJE OBRAZNE MIIMIKE TEGA NISI NIOMUR NITI NAMIGNIL.

    SPIZDI.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sanja je rekel/-la:

    pa tole snemanje in natikanje očal, ena od nagravžnih Ruplovih navad, ki jo zdaj vneto prevzel Pahor. Bljak!!!

  • Seba je rekel/-la:

    Metka bo spet lepo nakupovala na državne stroške in z osebnim šoferjem…

  • neemocije je rekel/-la:

    HA, HA, HA, HA, HA - IMEL SEM PRAV!

    neemocije pravi:

    22. november, 2008 ob 11:24
    Rupel prišel je končno čas , da res pokažeš, čer si zares postal anti-komunist.
    4 leta trdega dela imaš pred seboj, da to dokončno pokažeš.
    Udariti po komunistih - na vseh nivojih.
    Pusti veleposlaništvo in takoj na delo

    od vseh ostalih rdečuhov, ki so se tako bunili proti njenu in ga morajo sedaj podpirati, ker je tako ukazala partija
    BEDAKI!

    Kot sem že večkrat povedal , (vsaj kulturna) lustracija je manjkala, ha, ha, ha, ha….
    GO RUPEL (čestitke) -prispodoba slovenske politike in slika družbe.

    Še enkrat:
    22. november, 2008 ob 11:24
    Rupel prišel je končno čas , da res pokažeš, čer si zares postal anti-komunist.

  • neemocije je rekel/-la:

    simpatikus komunalis pa je takrat pravil :

    22. november, 2008 ob 20:51
    Dimpsi dijo.vesel sem,dA ne bom več gledal tvojega ksihta.

    ha, ha, ha, ha, ha - krasnoooooooo!!

  • joze je rekel/-la:

    Analogija s stripom Alan Ford, Broj 1 in njegovo črno knjižico je več kot na mestu!

  • en_tipson je rekel/-la:

    Pa ka se vsi pizdite - Rupel ma slovensko politicno elito na vrvici se iz casa, ko se je dilalo orozje. Zihr ve kako pizdarijo ali dve o … vseh teh predstavnikih ljudtsva, pa z njo maha naokrog, ces, ce me boste upokojil, bom pricel pisat MEMOARE … zato pa ga pa vedno spustijo h koritu in hvala Perunu, da imamo vsaj predsednika drzave z Mošnjo na pravem mestu.

    Nasa politika brez Rupla je ocitno predobra, da bi bla izvedljiva. Ce se zdej delam norca; Rupla je iz opozicije kritizirala in nato postavla nazaj h koritu ze prejsnja vlada, kaj se pritozujete..?

  • en_tipson je rekel/-la:

    @joze: tocno to sem mislil, s crno knizico in tem :>

  • Mirjana je rekel/-la:

    Kakorkoli že, ..pri prvi potezi z Erjavcem sem dopustila možnost, da je napačno presodil. Z Ruplom je dokazal, da odločitev res ni od včeraj, najmanj pa njegova,…saj je že očitno, da vleče poteze, ki so v popolnem nasprotju z obljubami,…in je molj v vlogi marionetke,…
    In kot pravi Blaž,…tudi peticija ne bi bila slaba zamisel…nima pravne moči,…ima pa moč prikaza javnega mnenja. In to je najmočnejše orožje.

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Pahor, klobuk dol………….zdaj se ve kdo je kdo v Sloveniji!
    Rupel zna biti koristen zaradi osebnih znanstev in prijateljstev v svetu, vendar je v tem trenutku v zadnjem planu - v prvem planu je Pahorjev nastop v političnem prostoru. Kar vidim, kako držijo tisti, ki so bili prepričani, da ga imajo kot marioneto na trakcih od začudenja usta odprta :) .

  • krucifiks je rekel/-la:

    ministarstvo za traženje ruda i gubljenje vremena!

    tja ga je treba poslat… aja, ups… saj to je tam!

  • Chattefuscio je rekel/-la:

    Pahor se očitno ne zaveda niti najbolj jasnih zadev; volili smo zanj in za njegovo opcijo samo zato, ker je bila vladajoča opcija polna pretencioznih, samovšečnih, zaplankanih idiotov. In D.R. je poosebljanje takega primerka osebka.

    Borut Pahor, politični grob se ti že koplje…

  • sanja je rekel/-la:

    Že to, da se je Pahor zavzemal za Rupla kot amasadorja na Dunaju je nedostojno. Torej koroški Slovenci nič ne štejejo? Halo?
    Argument, da zakaj zavračati človeka ki da ima črno knjižico Broja 1, je nenavaden. Oz ta isti argument bo aktualen tudi takrat, ko se Pahor in Rupel, ali Žbogar in Rupel o čem močno ne bosta strinjala, in do tega težko da ne bi prišlo in bo Rupel spet jokal po internetu, kolumnah in sodiščih. Tudi takrat se bo moral Pahor odločati med Ruplovo knjižico in nasprotnim stališčem
    Mogoče se pa v Sokolu in golobici niso zajebavali?!?!?

  • joze je rekel/-la:

    V črni knjižici so najbrž tudi številke brazilskih mladih fantov, ki so našemu Borutu še posebej ljubi; glede na zunanje politični opus, so ljubi tudi Dimitriju …

  • tiib je rekel/-la:

    Upam, da je takole:

    Pahor je našel način, kako utišati Rupla v času, ko se izbirajo veleposlaniki. Zamotil ga je z dobro plačano in neodgovorno funkcijo. Ko bo ta čas mimo, se mu bo prijazno zahvalil za sodelovanje in ga odslovil.

    Če temu ni tako, potem je Pahor skrajno naiven človek. Že iz davnih davnih časov se ve, da izdajalec ostane izdajalec dokler se v grob ne zvrne. To bi lahko vedel tudi Pahor. Če še ne ve, bo kmalu zvedel.

    Sicer bi pa Rupla lahko poimenovali “Sluga štirih gospodov”. Eh, še več gospodov je bilo…

  • COMURA je rekel/-la:

    VIDIM,DA ŠE NISTE PREBAVILI. :)

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Na “fejsbuku” ima skupina že 1,729 članov. V manj kot 24-ih urah…

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Ups, 1,738 članic in članov.

  • edam je rekel/-la:

    Hej, BB, a misliš, da boš s fejkbukom premikal gore? Nou ju kent!

  • jan je rekel/-la:

    Tovariš JURIJ FRANKO je primeren in zaupanja vreden za veleposlanika, RUPEL pa da ne. NAROBE SVET!!!

  • Peter K je rekel/-la:

    ZGODITI SE MORA REVOLT!!!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    28. november 2008 - 2000 članov
    Manj kot 24 ur po nastanku grupe imamo že skoraj 2000 članov. Več nas je, večja je verjetnost, da bomo kaj dosegli.

  • COMURA je rekel/-la:

    Dej mulo spel se.

    http://libertarec.blogspot.com/2008/11/kulturni-sovrag-tevilka-ena.html

    :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

  • RUPEL VAS GLEDA je rekel/-la:

    :)

  • yeyowhite je rekel/-la:

    upam, da bo 30% slovenckov oziroma bolje receno hlapckov, ki verjamejo vsakemu na besedo oziroma, da se popravim, slinasto, nekonfliktno, “lepo” besedo zaceli razumet, da sta leporecenje in neodlocnost pogubna.
    v slovenski politiki na zalost ni ene stranke, ki ima pravo vizijo. razne nesposobne bedne janse in razni pahorcki… to je vse kar najdes v slovenski politiki…

  • jan je rekel/-la:

    Ste že dosegli. Dokazali ste da ste grupa primitivnih kvazilevičarjev.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Nihče v vladi ni nasprotoval?
    Nekaj mi pravi, da bo v njegovem kabineu do januarja sedel tudi sveovalec za državno varnost. In a dva gospoda bosta še naprej delala po svoje, medtem, ko nas bo premier reševal,..pred čem že?

  • fondue je rekel/-la:

    mirjana
    medtem je že vsem jasno, da vlada o ruplu ni in ne bo odločala, ker gre za uradniško mesto iz urada premiera, o čemer odloča sam

  • Q_ je rekel/-la:

    @Mirjana,

    nihče ni bil vprašan.

  • VAŠ je rekel/-la:

    Pahor je presekal gordijski vozel. Rupel ne bo tožil in tudi ne bo veleposlanik na Dunaju, nti mu ne bo za hrbtom rovaril, ker ga bo imel prd očmi. NI nujno, da je vsaka “sporna” politikova poteza v resnici napačna, pa čeprav je na prvi pogled videti tako. Sicer pa - bomo videli!

  • Mirjana je rekel/-la:

    Q_ vem, zato mi je bila izjava sporna
    VAŠ…se želim strinjati s teboj, a moti ker je prva zelo sporna (zame) poteza bila Ehjavec..in ta je druga,..presenečenja pa se ne vrstijo ampak stopnjujejo,..in če velja da v tretje gre rado….bo znan naslednji svetovalec za nacionalno varnost.

  • neja je rekel/-la:

    Pahor je očitno brez prave presoje, zato rabi svetovalce, ki bodo mislili namesto njega. In tako bo Rupel rupleval naprej. Ali se ne zaveda, da je s tem, ko je reševal Ruplovo čast, prizadel tisoče ljudi, pa uradniško mesto gor ali dol. Najboljša Ruplova poteza bi bila, če mesta ne bi sprejel.
    Če postavi na mesto svetovalca za nacionalno varnost še koga iz prejšnje vlade, bom verjela, da je v resnici njihov plačanec.

  • S-lick je rekel/-la:

    PAHOR DO DUNAJA! - TURK DO TOKIJA!

  • Rom Plemeniti je rekel/-la:

    Civilni družbi, to je celotni javnosti z novinarji vred, pa veliko uspeha pri še nadaljnem tako pozornem
    opazovanju in sodelovanju- če ne drugače- pa prek raznih linkov, kjer jasno in odločno povedo, kaj si mislijo o naši “visoki” politiki in njenem “visokem” sistemu vladanja. Samo tako, mogoče, se bo pretiran apetit nekaterih požrešnih, vase zagledanih EGO politikov lahko ustavil. Bodimo optimisti
    in verjamimo vase in v našo skupno moč, to je, da politika in njen sistem je v današnjem času tako organiziran, da vedno caplja za posameznimi civilnimi inicijativami civilne družbe..itd….in velika škoda, da nekatere tako očitno mlahave odločitve predsednika nove vlade g. Pahorja, so tako preračunljive ali pa odločitve bazirane na strahu pred kom ali čem? Niti izgovori o “visoki diplomatski” odločitvi, ne prepričajo, saj smo ljudje v Sloveniji z majhnimi odstopanji- več ali manj precej ozaveščeni, zato ne padamo več na iste stare obrabljene “finte” politikov in v tem postajamo vedno boljši……politiki prebudite se- časi se zelo hitro spreminjajo- če ne vas bo lastna objestnost, neznanje in neumnost povozila in porinila v pokoj….še je čas, čeprav potrpežljivosti civilne družbe, to je volilnega telesa, počasi zmanjkuje…
    . …….

  • neemocije je rekel/-la:

    # Peter K pravi:
    28. november, 2008 ob 20:03

    ZGODITI SE MORA REVOLT!!!

    Takih družbeno politično aktivnih je le 2% prebivalstva (seveda 80% vas je levičarskih radikalcev), vsi pa zaposleni v novinarstvu ali drugih “državnih” službah (in to samo zato, ker ste rdeči).
    Narod vas se bo več sledil (raje BP, ki je bolj zmeren in preudaren) ne gleda na vašo medijsko in “tajkunsko” premoč - razen, če se ne povežete z balkanskim kriminalom.
    Samo to vam je še ostalo.
    Poti nazaj ni.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Me prav zanima, kje naš Kakec pobira vse te statistične podatke …

  • Q_ je rekel/-la:

    @Mirjana,

    imam občutek, da se Pahor, podobno kot prej pri Blairu, Schroederju in tretji poti, sedaj vzgleduje po Obami.

    Mene osebno najbolj moti odsotnost vsake vsebine, do konca jo je nadomestila forma.

  • neja je rekel/-la:

    Pahor je leporečil, da želi pri drugih in pri sebi najti tisto najboljše in da mu za odločitev ni žal, čeprav je danes najbolj osovražen politik. /Spet je želel biti “naj”, čeprav v negativnem smislu./ Lepo, a naj se gre psihoanalizo privatno in za svoj denar.

  • medek je rekel/-la:

    http://www.mladina.si/dnevnik/28-11-2008-kako_je_nasedel_pahor/

    Kar se tiče same vloge Rupla, ki naj bi bil za Slovenijo tako zelo nenadomestljiv, je Pahorjeva izjava prav tako hudo bosa, pretirana in skregana z zdravim pojmovanjem države. Tista menda zelo pomembna beležnica z zelo zaupnimi telefonskimi številkami tujih državnikov - če jo Dimitrij Rupel res ima – seveda sploh ne bi smela biti “Ruplova beležnica” pač pa je zgolj lahko beležnica slovenske države, ki bi jo Rupel moral pustiti kar na mizi svojega naslednika Samuela Žbogarja, ko mu je predajal posle in razkrival “skrivnosti, ki jih v glavnem že ve”. Kajti vse tiste telefone je Rupel dobil zgolj zaradi svoje funkcije – predsedujočega OVSE, predsedujočega Svetu EU in kot zunanji minister, vse te funkcije pa je lahko opravljal le zato, ker je bil zunanji minister slovenske države, ne pa zasebnik, ki bi mu tuji državniki zaupali pomembne informacije zato, ker bi morda tako zelo cenili Ruplovo diplomatsko virtuoznost. Pahor je s svojo kratkovidno izjavo tako žal celo javno legitimiral celo prisvajanje državnih informacij s strani zasebnikov in uvedel prakso dovoljenega informacijskega ropa državnih institucij.

  • GOLOBELS je rekel/-la:

    KAJ STE GLUPI! VRGL SO VAM KOST,KI JO BOSTE GLODALI IN GLODALI.ONI ,PA MED TEM V POZADINI VERJETNO PRIPRAVLJAJO NEČEDNOSTI,KI BODO MNOGO BOLJ BOLEČE ZA DRŽAVLJANE KOT EN RUPEL-NESMRTNI.A NE KUŽITE ,DA GA JE VAŠ PAHOR V BISTVU ZAPRL V SAMICO.VI LEVAKI STE RES LEVAKI. RAZEN PAHORJA. NČ BOLJŠI KOT KAO TA DESNI. ISTA JEBA!!!

    RABIMO REVOLUCIJO TIHE VEČINE-DELAVCEV(ARBEITERJEV)!!!!!

  • Vati Fakin Khan je rekel/-la:

    Karkoli je v ozadju je Pahor razočaral. Vse, ki so oddali glas zanj. Po principu: a smo se za to borili… V prihodnosti bo plačal še težak račun…

  • edam je rekel/-la:

    Čez 4 leta se itaq ne bo nihče spomnil na imenovanje letečega veleposlanika Rupla; Pahorju res ni treba skrbeti, da bo nosil posledice te odločitve.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Skupina na fejstbuku pa še kar raste… že 5250 podpisov in ni videti konca… “Skupaj proti Dimitriju Ruplu”.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Pa vendar, medek, ljudje niso nenadomestljivi in še tako obsežen telefonski imenik sčasoma na aktualnosti izgubi.

  • edam je rekel/-la:

    Hej Blaž Babič, a si pripravljen, da ti “udba” premeče stanovanje in vtakne v ćuzo?

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/sdpovac-iz-dubrovnika-priveden-zbog-facebooka/411642.aspx

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Ajme, ajme… ti sploh ne veš, da ima skupina “Upadnite meni u stan, bando gestapovska, Hrvatska nije policijska država!” že 2,805 članov? Med katerimi sem tudi sam - solidarnost do sosedov. Torej sem pripravljen, kaj meniš? http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=51971685089

  • edam je rekel/-la:

    Pa zakaj potem ne začneš zbirat podpisov za razpis referenduma?! Glede na tvojo zagnanost ti bo zagotovo uspelo.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Joj, prejoj, ti se pa premalo spoznaš na referendumsko zakonodajo (ZRLI), da bi ti mogel tukaj na hitro razložiti, kaj se da in česa se ne da.

    Saj veš, kajne, da so političarji onemogočili predhodne referendume? Saj veš, mar ne, da v Sloveniji ni mogoče razpisati o zadevah, ki se ravnokar ne urejajo in to izključno z zakonom.

    Seveda je to tako tebi, kot meni odvratno, ker zaudarja proti neustavnosti, ampak jaz bom še kaj naredil v tej smeri - če se bo dalo - ti se boš očitno še naprej potikal v lastnih sencah.

    Tako da najprej potrebujeva zakon, kajne edamec. Sploh pa - kaj govorim - pridi na fejsbuk, pa me tam najdi, bova skupaj hitro našla vzroke za tvoje podrkavanje.

  • edam je rekel/-la:

    Res je, ne poznam dovolj dobro referendumske zakonodaje … Te pa imam na sumu, da si hočeš s svojimi dejanji na fejkbuku, samo postaviti spomenik, ne pa resnično spremeniti zadeve, tj. odpoklic ali odstop Rupla s položaja letečega veleposlanika.

    Fejkbuk? Ne hvala! Mi je z eno besedo - butast!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    28. november 2008 - več kot 300 članov v prvih 12 urah!

    28. november 2008 - 2000 članov
    Manj kot 24 ur po nastanku grupe imamo že več kot 2000 članic in članov. Več nas je, večja je verjetnost, da bomo kaj dosegli.

    4. december 2008 - 6500 članic in članov!

    4. december 2008 - 7000 članic in članov.
    Pojavile so se tudi prve reakcije iz tujine. Za zdaj so o naši skupini pisali Der Standard, Večernji list in B92. Povezave so spodaj!

    4. december 2008 - 8000 članic in članov

    5. december 2008 - 9000 članic in članov

  • TIRKTO je rekel/-la:

    PA KAJ POL? NIŠTA OD TOGA ZGUBA CAJTA!!!!!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    5. december 2008……10.000 članic in članov

    6. december 2008……11.000 članic in članov

  • viko je rekel/-la:

    Sedaj boste videli ko tako kritizirate prejšno vlado kako boste živeli pod to vlado ne rečem da je bilo prej vse vredu ampak sedaj bo pa kaos.Vi ko tako hvalite to vlado in ko ste jo volili ali ste videli kako so vas že na začetku razočarali KAJ ŠE LE BO.

  • edam je rekel/-la:

    Le kaj bi se zgodilo s fejbuk ovčicami, če bi Rupel prevzel avtoritativno oblast?

  • the facebook guy je rekel/-la:

    Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

  • the facebook gal je rekel/-la:

    Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.