2. december, 2008 | Jaka Tomc

Kaj bo delal Janša?

Ljudi smo vprašali, kaj bo zdaj počel Janez Janša.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

S kamero smo se podali na ljubljanske ulice in povprašali ljudi, kaj bo v prihodnosti počel nekdanji premier Janez Janša.

Jaka Tomc

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
23 x komentirano
  • AnEk je rekel/-la:

    Toliko o razgledanosti dijakov gimnazij(e) v centru. ;)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Jej, pij in kavsaj, za večnost se ne ravsaj.

  • niko je rekel/-la:

    Kaj bo delal? Orožje bo prodajala pizdarija.

  • Seba je rekel/-la:

    Aktualno

    Ob razpletu afere Patria bodo v Sloveniji potrebne predčasne volitve
    Torek, 02.12.2008

    V medijih smo te dni lahko spremljali nadaljevanje afere Patria, tokrat skozi intervjuje s producentom – kot je v enem intervjuju dejal tudi sam - finske levičarske televizije YLE. Zanimivo je, da v različnih intervjujih za različne slovenske medije g. Virtanen prihaja v nasprotje sam s sabo, predvsem pa daje nejasne odgovore glede dokazov, ki naj bi jih imeli v rokah finski novinarji. Celo priznava, da vseh osebno ni videl, da pa avtorju prispevka zaupa, čeprav tudi on naj ne bi, kot pravi g. Virtanen, videl vseh dokazov. Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili po njegovih navedbah številni njihovi viri iz Slovenije, v isti sapi pa dodaja, da niso vedeli, da je v času njihove objave v Sloveniji potekala predvolilna kampanja. Pomenljivo. Bodisi so bili njihovi viri slabi in politično motivirani, bodisi g. Virtanen in ostali na YLE debelo lažejo.
    Afera Patria je nov poskus v vrsti nenehnih diskreditacij predsednika SDS in nekdanjega premiera g. Janeza Janše. Te so v slovenskem političnem prostoru že žalostna stalnica. Vendar pa je imela ta afera veliko širše razsežnosti, saj je segla daleč prek meja Slovenije. Predsednik vlade je – ne glede na to, kdo to mesto zaseda - institucija, ki predstavlja našo državo navzven, zato z afero ni bil oblaten le ugled g. Janše osebno, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije. Večina slovenskih politikov, vključno s predsednikom republike, se je ob tem poniglavo držala ob strani ali pa celo pomagala širiti neosnovana sumničenja. Tri tedne predvolilne kampanje, ko je bila gonja s Patrio na vrhuncu, nihče iz leve tranzicijske opcije ni zmogel preprostega stavka: »Hočemo videti dokaze.«

    Pred časom so bile v slovenski javnosti aktualne tudi neresnične obtožbe poslanca SD in nekdanjega premiera g. Antona Ropa na račun g. Janše, glede domnevnih dogovarjanj o incidentih v Piranskem zalivu, ki so se po dolgotrajnem in izčrpnem preverjanju parlamentarne komisije, v kateri je imela večino takratna opozicija, izkazale za izmišljene. G. Rop za svoje lažne obtožbe doslej ni odgovarjal, k temu ga ni poklical niti predsednik njegove stranke g. Pahor. Nasprotno, g. Rop je celo ponovno kandidiral na državnozborskih volitvah v enem izmed za levo tranzicijsko opcijo najbolj ugodnih okrajev, obljubljena pa naj bi mu bila tudi funkcija EU komisarja namesto g. Janeza Potočnika.

    Afera Patria je imela usodne posledice na volilni rezultat v Sloveniji. Minimalna zmaga SD je bila zaradi nje nepoštena. Afera je resno prizadela tudi ugled Slovenije v tujini. Zato se postavlja vprašanje, kako bodo njeni slovenski akterji ravnali ob njenem razpletu. Finski novinarji in producenti najavljajo sodni epilog v prvi polovici naslednjega leta. Obtožba, da je Patria podkupila predsednika slovenske vlade g. Janeza Janšo, neposredno izrečena v oddaji finske televizije YLE in ponovljena s strani producenta obrekljive oddaje g. Virtanena v izjavah za slovenske medije, ne bo nikoli dokazana, ker ni resnična. Možno je, da so avtorji afer Depala vas in Vič-Holmec, ki se pojavljajo tudi v aferi Patria, levičarske finske novinarje oskrbeli s kakšnim ponaredkom »à la Kos«, iz delavnic ostankov nekdanje Udbe, vendar se da takšne poskuse v resnem sodnem postopku enostavno ovreči. Organizatorjem Velikega poka iz Finske ostaja torej še igranje na karto zavlačevanja, kar je najverjetnejši scenarij, ki ga bomo verjetno spremljali v prihodnjih mesecih in letih.

    Kljub temu pa bo do razpleta nekoč prišlo in takrat bodo potrebne predčasne volitve. Predsednik vlade in predsednik SD Borut Pahor, ki brez afere Patria nikoli ne bi postal to, kar danes je, veliko govori o pravičnosti in odgovornosti. Če je res odgovoren, se bo pokazalo ob razpletu afere Patria.

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Carlos……………:)
    ampak tudi modri Salomon je po dolgotrajnem tuhtanju prišel do podobne ugotovitve :)

  • niko je rekel/-la:

    sonce sveta loool

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Seveda, ampak Salomon je imel pri roki cel harem, če pa Janez Urško izgubi … ovbe, ovbe.

  • luka je rekel/-la:

    ampak res, skor same hašišarje ste najdl……:)

  • lojze je rekel/-la:

    filofaks, hvala bogu…

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    A to so dijaki gostinstva?

  • Vati Fakin Khan je rekel/-la:

    JJ ne bo vodil NATO, ampak SDS vato…

  • butalec je rekel/-la:

    Ne vem kaj se toliko ukvarjamo s tem, kaj bo delal Janša. Predsednik vlade naj ga pošlje za direktorja v Gorenje, kjer naj vodi tovarno za proizvodnjo patrij. Tako bo povezan s tujino ih natom- Direktorsko mesto naj bo dosmrtno, s tem da ne sme delati nič drugega.

  • komunalis je rekel/-la:

    Kaj bi naj počel jj.V vojski primanjkuje soldatov in evo ivane je po izobrazbi desetar-ops desetnik.Katero smer je pa absolviral pa ne vem.Malčk si mislim,da je bil skladiščnik na kakšnem letališču? vsaka podobnost z Mariborskim je čista slučajnost.

  • francka je rekel/-la:

    komunalis!Janša naj bo skladiščnik na mariborskem letališču.Verjetno si se spomnil odkritja orožja na tem letališču,ki sta ga skupaj odkrila Janša,kot takratni obrambni minister in direktor Ccarine Košir.Ne vem,če poznaš dobro to zadevo.Navedeno orožjr je prišlo v državo brez dovoljenja obrambnega ministrstva,ki mora biti pri vsakem uvozu orožja.Orožje je bilo uvoženo tako brez vednosti države,v tem primeru obrambnega ministrstva in posledično tudi carine.V bistvu je šlo za nelegalen uvoz.Janša in carina so hoteli razčistiti kdo v Sloveniji je naročil to orožje.Ker pa Janša,kot obrambni minister ni smel izvedeti za tiste,ki so mimo njega naročili to orožje so ga morali po hitrem postopku odstraniti.Podtaknili so mu Depalo vas in Janša odstranili iz obrambnega monistrstva.Tako se je zadeva s tem orožjem končala in še danes ljudje ne vedo kdo v Sloveniji je to orožje naročil in kje je končalo.Kdo je bil predsednik države in vlade takrat pa se tudi ve.Le toliko v osvežitev spomina in na razne orožarske afere,ki jih vedno podtikajo Janši.Ali je res možno verjeti,da Janše ne bi obsodili,če je delal kaj narobe,saj so bili vendar 12 let na oblasti njegovi politični nasprotniki8.Imeli so vse vzvode ,ki bi jim lahko omogočili,da bi mu dokazali krivdo.Tega mu niso nikoli dokazali.Če bi bil le malo kriv bi ga zagotovo z velikim zadoščenjem vtaknili v zapor.Zakaj tega niso storili?Niso imeli dokazov.

  • asd je rekel/-la:

    tile v videu so bolj osmešili sebe kot pa janšo, kar je bil prvotni namen avtorja.

  • Primoz je rekel/-la:

    Verjetno nekateri imajo svoj lajf, pa jih za bacile sveta ne zanima ;)

  • Q_ je rekel/-la:

    Fracka, tisto orožje je bilo odobreno s strani državnega vrha, torej v tistem času s strani Kučana in Drnovška, za pomoč Bosancem. ĐĐ & Co so ga razkrinkali, da ne bi razkrinkali njih.

    Opomba: Takrat smo bili vsi pod embargom.

  • medek je rekel/-la:

    Pri Erik Princu bo vodil oddelek za Balkan.

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Francka ni ti rešitve.imaš 100%slepoto.Zakaj tega niso storili?ker so skupaj kradli.Francka o tem orožju pa o postojnskem pa verjemi vem več kot ti.Če si seveda francka?????Ali pa imaš pipico za lulat.Francka pištola ni hčerka od puške!!

  • 007 je rekel/-la:

    @simpatikus komunalis

    kaj pa veš o postojnskem orožju. daj še nam malček kostke za glodat. da ni tud tam Mesija???

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    BOLI ME K. ! _ _ _

  • marta je rekel/-la:

    Ja žabarski debili, takole komentirajo človeka osamosvojitelja, zaslužnega za to, da tile debili lahko vlečejo cigare in se sprenevedajo kdo je JJ, saj drugače tako ali tako ne morejo komentirati, ker živijo centralizirano v Ljubljani pod okriljem pol Srba pol Slovenca, samo še JOCKER nasmeha nisem opazila na njihovih inteligentnih facah………..

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Namesto da bi ga po božje častili in mu darovali žgalne žrtve.