14. januar, 2009 | Denis Sarkić

Koalicija voljnih

Vrh koalicije poenotil četvorček o vseh temah, razen morda o Ruplu.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsedniki in vodje poslanskih skupin vladnih strank so se na sestanku vrha koalicije pogovarjali o njenem delovanju v prihodnosti. Ta bo po napovedih premiera Boruta Pahorja v naslednjih mesecih dokončno prekinila s slabo prakso političnih kadrovanj. Vrh koalicije je danes razpravljal tudi o varčevalnih ukrepih, sodelovanju z opozicijo in vojnih zakonih. Po Pahorjevih besedah so predstavniki koalicije danes pozdravili in dali spodbudo delovanju Kadrovsko-akreditacijskega sveta. Kot je napovedal, pospešeno pripravljajo vse potrebno, da bi naslednji teden lahko sprejeli vso potrebno dokumentacijo za začetek njegovega delovanja. “To bo izredno pomemben člen v nameri vlade, da imenuje najboljše med najboljšimi, ne pa politično lojalne,” poudarja Pahor.

Vrh koalicije v objektivu in vprašanjih Vesti:

Karl Erjavec: “… jaz ne čutim, da bi koalicija delovala kot trojček plus ena, smo četvorček …”

Na koalicijskem sestanku so po njegovih besedah “prišli do nabora nekaterih odločitev, ki jih bo počasi servisirala vlada” in bodo pomenile dokončno prekinitev s slabo prakso političnih kadrovanj. Kot je pojasnil Pahor, bodo v sredo vodje koalicijskih poslanskih skupin podpisali protokol koalicijskih poslanskih skupin o sodelovanju. Gre za pravila, ki urejajo način sodelovanja koalicijskih poslanskih skupin pa tudi delo vlade v komunikaciji z njimi, je pojasnil premier.

Prvaki koalicije o Dimitriju Ruplu in Drašku Veselinoviču:

Gregor Golobič: “Glede na to, da je Rupel sam izrazil možnost, da bi se odrekel posebnemu odposlanstvu, sem na sestanku osebno rekel, da na njegovo ramišljanje v tej smeri gledam pozitivno /…/ na dnevni red svojega razmišljanja je postavil prava vprašanja.”

Predsednik Zaresa Gregor Golobič je po vrhu koalicije dejal, da se bo preverilo izpostavljenost državnih bank v primerih t.i. spornih managerskih odkupov in da bo to tudi ustrezno sankcionirano. Preučene naj bi bile tudi vse pravne poti za sprožitev postopkov ugotavljanja odgovornosti članov nadzornih svetov v slabo delujočih podjetjih. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je z današnjim sestankom vrha koalicije zelo zadovoljen, saj so se predstavniki koalicijskih strank po njegovih besedah poenotili v vseh odprtih vprašanjih. Dogovorili so se tudi, da bo minister za finance pripravil koncept za prenos Kapitalske družbe na ZPIZ, je še pojasnil Erjavec. Čas je, da končamo razpravo o Dimitriju Ruplu, je po vrhu koalicije medijem povedala predsednica LDS Katarina Kresal. Kot je zatrdila, je predsednik vlade na današnjem sestanku pojasnil, da Rupel ne bo bistveno vplival na oblikovanje zunanje politike, ampak bo za zunanjo politiko zadolžen zunanji minister, pa tudi premier in predsednik države.

Celotna novinarska konferenca prvakov vladne koalicije (za super sladokusce):

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
5 x komentirano
  • KGB GO HOME je rekel/-la:

    Koalicija smešnih.Kahel med tem msg-je od lepotic bere :)

  • Mirjana je rekel/-la:

    Vprašanje glede DR-ja.
    Na poročilih “A kanal” je bilo sporočeno, da je za DR predvideno odprtje novega, “še nerojenega” delovnega mesta, za katerega je že romal predlog na MJU, da se ga “skuje” na novo, pravtako, da MMZ že temeljito dela na spremembi zakona, ki DR-ju preprečuje postati veleposlanik …jasno in nedvoumno imamo pravico do odgovora…a slednje drži?
    Za celotno koalicijo je zadeva DR zaključena,..a naj razumem, da je novica na A kanalu netočna?

  • obama je rekel/-la:

    ..ja,a se še kdo spomni dva meseca nazaj,kolko dreka je bilo vrženo po Kahlu s strani falange F571..za ne verjet….

  • unexpected je rekel/-la:

    Spoštovani Denis Sarkić,

    ZAKAJ SE LAHKO NA VESTI DRUGA OSEBA (ob 16:23 v prispevku “Komentar - Darko”) PODPISUJE Z MOJIM NICK - OM?

    Prosim za odgovor.

    Hvala.

  • KGB GO HOME je rekel/-la:

    Vsi so ZARESUS XAXAXAXA