31. januar, 2009 | Jaka Tomc

Zares ogorčeni

Podmladek Zares-a ogorčen nad ravnanjem podmladka SDS.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V podmladku stranke Zares so ogorčeni nad ravnanjem podmladka SDS, ki je blokiral njihov vstop v Mladinski svet Slovenije. O zapletu predsednica Zares aktivnih Nina Stankovič:

Objavljamo pismo, ki ga je predsednica podmladka poslala njenemu kolegu na Slovensko demokratsko mladino:

Spoštovani g. Horvatič,

včeraj je potekal 14. redni zbor Mladinskega sveta Slovenije, ki je pod 7. točko obravnaval sprejem novih pridruženih članic v to krovno mladinsko organizacijo v Sloveniji.

V skladu s statutom MSS smo Zares aktivni že novembra 2008 zaprosili za pridruženo članstvo ter oddali vso potrebno dokumentacijo, ki dokazuje, da izpolnjujemo vse pogoje za pristop. Na seji zbora je predsednik MSS Kamal Izidor Shaker prebral sklep kolegija predsednika, ki podaja pozitivno mnenje o pristopu nove članice, saj naj bi bila prošnja za pridruženo članstvo popolna. Nato je z moje strani sledila prezentacija Kluba mladih Zares aktivni. Po dveh vsebinskih vprašanjih članov zbora, je sledilo glasovanje, ki naj bi bilo zgolj formalnost, a se je le-to končalo z blokado vaše organizacije, to je Slovenske demokratske mladine. Menim, da je šlo za politično dejanje, saj s strani predstavnikov vaše organizacije nisem dobila niti enega vprašanja, glasu proti, pa vaš predstavnik ni želel obrazložiti. Naj še enkrat poudarim, da Zares aktivni izpolnjujemo vse pogoje za vstop v MSS, da imamo s strani Urada RS za mladino že drugo leto stutus nacionalne mladinske organizacije ter da želimo tvorno soustvarjali mladinsko politiko v Sloveniji. Osebno menim, da MSS ne sme biti poligon za merjenje moči političnih podmladkov temveč organ, ki skrbi za dobrobit vseh mladih v Sloveniji. Tu se odpira tudi vprašanje kredibilnosti vaše matične stranke SDS in njen poziv k partnerstvu opozicije z vlado, saj celo mladina, evidentno ne goji želje po sodelovanju.

Javno vas pozivam k vsebinkemu odgovoru, čemu ste preprečili članstvo Kluba mladih Zares aktivni v Mladinskem svetu Slovenije, ki naj bi združeval vse nacionalne mladinske organizacije, med njimi tudi politične podmladke? Zakaj ste blokirali formalen postopek in s tem med drugim izrazili nezaupnico vodstvu MSS, ki je k prošnji podalo pozitivno mnenje? Zakaj ste spolitizirali krovno mladinsko organizacijo in ji odvzeli kredibilnost?

Vaše izključevalno ravnanje kaže na politično nagajanje in vam zagotovo ne more biti v ponos, saj ste pokazali, svoj mačehovski odnos do slovenske mladine in popolnoma zanikali celo svoje lastno ime!

V torek, 3. februarja bom objavili odziv SDM na očitke Zares aktivnih.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
65 x komentirano
  • krucefiks je rekel/-la:

    ” Zakaj ste spolitizirali krovno mladinsko organizacijo”

    Spolitizirana je postala v trenutku, ko so vanjo vstopili politični podmladki. Če pa so že od samega začetka v njej politični podmladki, pa nikdar ni bila apolitična organizacija, torej se je spolitizirat ni dalo.

    Sicer sem pa mnenja, da podmladki, katerekoli barve, še nikdar niso skrbeli za interese mladine, ampak samo za svoje lastne interese.

  • blerta je rekel/-la:

    “Podmladek Zaresa”? :)

  • joze je rekel/-la:

    Se popolnoma strinjam z vsem kar praviš krucefiks

  • luka je rekel/-la:

    ma dejte, dela se primte!!!

    najlažje je pa cel lajf lapat……..

  • mimo je rekel/-la:

    Na našo žalost, se podmladki šele učijo, od utrjenih učiteljev. Mladina je taka, kot jo “natreniraš” in ji daješ zgled.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Krucefiks, Joze,

    Če bi jaz delil vajino mnenje, bi zatežil naši Nini (tudi jaz sem član Zaresa), da se nehajo potegovati za članstvo v Mladinskem svetu in pripravijo predlog zakona, po katerem je podmladkom političnih strank prepovedano sodelovati v Mladinskem svetu (kar bi pomenilo izključitev SDS-ovega pomladka in nič denarja za to opozicijsko organizacijo…)

    Pa ne mislim tako. Pomladki so zelo aktivni. Ne samo na dnevnopolitični bazi pač pa bolj na trajnih usmeritvah stranke, ki pa so večino skupne večini ali celo vsem slovenskim strankam in večini prebivalstva. Koliko odstotkov prebivalcev Slovenije npr. moti obdarovanje otrok ob koncu koledarskega leta?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    U, kaj desničarjev se je vsulo. Boste tudi vi predlagali SDS-ovemu pomladku, naj začne delati in se prostovoljno umakne iz mladinskega sveta? BTW, v EU je praksa, da se finansira vse mladinske organizacije, ki se ukvarjajo s katerokoli občekoristno dejavnostjo.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    dUKANOVIĆU,KAKO KAJ PESKOVNIKI V PARKU? jE MRZLO , KAJ? pREDLAGAM , DA SE NAPOTIŠ V TOPLE KRAJE? bO VEČ MATERIALA?

  • JURE MARTINJAK je rekel/-la:

    joj, kje ste našli to Stanko, lepo vas prosim???

    sami lunatiki, če že začnemo pri Đ-ju in končamo pri Stanki.

    a mi kdo pove njeno izobrazbo prosim?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Me je že skrbelo, kaj narobe delam, da si me zapustil.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Pardon, Jure. Moj komentar se nanaša na #8.

    Kaj moja izobrazba te zanima?

  • JURE MARTINJAK je rekel/-la:

    od STANKE

  • JURE MARTINJAK je rekel/-la:

    Stanka je Stanković - no vsaj tako smo jo včasih klicali.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    No, fajn. Slovenija je majhna vasica. Vsi se med seboj poznamo in vsi smo skupaj hodili v šolo. Edino pri Mladinskem svetu pa je razlika. Tam so lahko samo tisti, ki niso Zares.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    @krucefiks: Tudi jaz se popolnoma strinjam s tabo, še posebej z zadnjim odstavkom! Ni kaj dodati, razen tega, da tale deklina na veliko blebeta in govori o stvareh o katerih nima blage veze in pojma. Ja tako pač je dandanes, da bi vsi radi bili pri koritu in kaj dobrega pojedli in popili,kajne?!

  • neemocije je rekel/-la:

    Stalinisti zanjo bit zares patetični.

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    čisto ZARES za tekoći trak …

  • JURE MARTINJAK je rekel/-la:

    KAJ JE PO IZOBRAZBI STANKA?

  • JURE MARTINJAK je rekel/-la:

    # kvikl cvikl pravi:
    31. januar, 2009 ob 20:30

    čisto ZARES za tekoći trak …

    da nadaljujem:

    …..v tovarno konzerv.

  • NoMercy je rekel/-la:

    A je JJ_u zmanjkalo na kartici za mobi, da njegovi pristaši nimajo ažurnih navodil?? (razumem, da je težko, ko ne gredo navodila na račun davkoplačevalcev).
    Trenutno še važeče navodilo: vsi (člani, simpatizerji, vedno proti, po moje bi bilo čisto drugače …=> SDS_a) marš v teman kot čakat, da bo spet maj. Takrat se ponovi vaja iz leta ‘45: geslo: majski hrošči na plano in se iti drug drugemu za priče kako ste se borili za zmago.

  • habenzi je rekel/-la:

    martinjak - a si ti retard?

  • Seba je rekel/-la:

    SDM ni blokirala včlanitve Zares aktivnih v MSS
    31. januar 2009 sobota

    V Slovenski demokratski mladini (podmladku SDS) označujemo izjave Zares aktivnih (podmladka Zares) za neresnične in zavajajoče. Dejali so namreč, da je predstavnik SDM na 14. seji zbora MSS glasoval proti sprejemu Zares aktivnih v Mladinski svet Slovenije. To ne drži. Podpredsednik SDM, Simon Šuler, se je pri glasovanju o sprejemu Zares aktivnih vzdržal v MSS. Poleg SDM se je pri omenjenem glasovanju vzdržala še ena izmed drugih polnopravnih članic MSS.

    Glede na neresnično izjavo podmladka Zares, da naj bi predstavnik SDM glasoval proti njihovemu sprejemu v Mladinski svet Slovenije, pa se upravičeno pojavlja dvom ali ima takšna organizacija ustrezne vrednote, ki so poleg formalnih pogojev zelo pomembne, posebno pri odločanju za sprejem novih članic v Mladinski svet Slovenije.

    V SDM odločno zanikamo neresnične izjave o blokiranju sprejema organizacij v Mladinski svet Slovenije.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Vrednote, hihihi. Sicer smo pa vedno bolj razočarani nad vizualno podobo vseh strankarskih mladink.

  • krucefiks je rekel/-la:

    SDS ni blokirala, Zares pa ni prišel notri. Zanimivo.

    Kakorkoli, a se mormo res še s peripetijami juniorjev ukvarjat. Že s seniorji imamo dovolj dela.:)

    “Pomladki so zelo aktivni. Ne samo na dnevnopolitični bazi pač pa bolj na trajnih usmeritvah stranke, ki pa so večino skupne večini ali celo vsem slovenskim strankam in večini prebivalstva.”
    Podmladki so samo za to, da se politiki juniorji prekalijo v politike seniorje (z drugimi besedami: naučijo se vlečt denar iz čim večih koncev hkrati). Vsaj tukaj pri nas je en kup mladinskih organizacij(med 10 in 15), pa koristi vlečejo vglavnem vodstva. To govorijo izkušnje, verjamem, da na papirju drugače izgleda. Dvomim, da je drugod po Sloveniji kaj bistveno drugače.

    Pa to nikakor ne leti samo na Zares. Ampak na vse podmladke!

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Seba, jaz v politiki ne verjamem nikomur. Preverjam tudi svoje. Preveril sem tvojo pripombo in se z njo ne strinjam.

    Nina je eksplicitno povedala, da štejejo samo glasovi za in da so Zares aktivni potrebovali 8 glasov za. Na glasovanju, na katerem štejejo le glasovi za in se ne ugotavlja rezultat le kot procent opredeljenih glasov, je “biti vzdržan” samo katoliški bonton za biti proti. De facto je SDS-ov podmladek s svojo vzdržanostjo blokiral sprejem Zares aktivnih. Pravni učinek je čisto enak, kot če bi po moško direktno dvignili roko proti.

  • neemocije je rekel/-la:

    Igor Đukanović pravi:
    1. februar, 2009 ob 9:13

    “jaz v politiki ne verjamem nikomur. ” - ha, ha, ha, in slovenskemu stalinu? tvoji vodja ne bo zadovoljen….

  • tiib je rekel/-la:

    Ko ste jo ravno intervjuvali, bi jo lahko še povprašali kaj jo najbolj moti pri sexu… :-)

  • OPAZOVALEC je rekel/-la:

    Đukanović je z zadrego priznal, da je tudi član Zaresa.

    Torej sem imel prav, ko sem ga že dalj časa imel na sumu, da je nekaj zelo narobe znjim.

  • UDARNIK je rekel/-la:

    TLIIB, pri seksu jo najbolj moti to, da seksa ni.

    Pri Zaresu še za potrebe svoji amaconk nimajo posluha.

    Sicer pa pri Zaresu raje jebejo narod, kot svoje pohotnice.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Neemocije, jaz nimam vodje. Poskušam uporabljati svojo glavo. Tako me bolj skrbi Nina. Nina, oprosti, ker sem ti pobral vso pozornost komentatorjev. Ni bilo namenoma.

    Naj se vrnem nazaj. Na sejah zapisnik prejšnje seje praviloma sprejmemo soglasno. Glasovanje o zapisniku pomeni le, da se opredeljujemo, ali je res tisto, kar v njem piše in ne, ali smo zadovoljni z izglasovanimi sklepi s prejšnje seje. Nina meni, da ima to glasovanje podoben status. Torej mladinske organizacije potrdijo, da se strinjajo z ugotovitvami vodstva Mladinskega sveta, da Zares Aktivni izpolnjujejo vse pogoje, oziroma navedejo, kje je (po njihovem) vodstvo v zmoti. SDS-ov podmladek pa meni, da glasujejo o tem, ali hočejo Zares Aktivne med seboj ali ne. Zadrega je zelo podobna kot pri habilitacijah. Tudi tam senati fakultet volijo asistente in profesorje in je zadrega velika, ali so dolžni potrditi izvolitve vseh kandidatov, ki imajo dovolj člankov in ostalih referenc, ali je to njihova prosta volja. Kolikor vem, en tak problem rešuje celo sodišče.

  • neemocije je rekel/-la:

    Igor Đukanović 1: Neemocije, jaz nimam vodje. Poskušam uporabljati svojo glavo.
    Igor Đukanović 2: Na sejah zapisnik prejšnje seje praviloma sprejmemo soglasno.

    ????
    in potem taki odločajo na univerzah????

  • OPTIMIST je rekel/-la:

    Ljudje prihajajo k sebi.

    Zaresov podmladek so pregnali od tam, kamor ne spadajo.

  • Fructal je rekel/-la:

    @ krucefiks - Kdo pa so potem po tvoje akterji, ki skrbijo za interese mladih?

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Neemocije, prav imaš. Jaz sem ti en tak potuhnjen univerzitetni po-srcu SDS-ovec. Ko študentu za vpis v naslednji letnik manjka samo še matematika, se jaz vzdržim.

    Kaj češ. Tudi taki moramo živeti.

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Fructal, za interese mladih skrbijo mame. Vse ostalo je lari fari. Kako tega ne razumeš?

  • PeternaVeter je rekel/-la:

    Zares ne bit ogorćen.

    ” moje sonce si, ki prežene oblake….”
    ” Tvoj nasmeh , drug nasmeh nariše, … ko se sreća pod večer podpiše …”
    itd… http://www.youtube.com/watch?v=tOoL0xw-30o

    lp
    peter

  • Aleks je rekel/-la:

    mislim,

    meni je smešno vse skupaj…ne vem a vam kdo plača za vse te bedarije pisat???? dejte mi ga predstavit, raje rešimo kako krizo…hehe…ste take osebnosti, da vseeno psihoanaliza za vas še zmeraj drži, neglede na to, da je že zdavnaj mimo!

    raje kot, da tukaj neki kujete, pospremite vaše botre k maši….

    hahahahahahaha

  • krucefiks je rekel/-la:

    @Fructal:
    Vsekakor ne strankarski podmladki. Ravno tale začetni prispevek kaže na to, kaj je političnim podmladkom pomembnejše. Oblast, moč in politika. Če bi bili njihov interes mladi, ne bi prihajalo do takšnih zapletov.

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Gospodični se pa zares na izrazu vidi, kako je ogorčena :)

  • bullock je rekel/-la:

    Ali je bil vstop Zaresa odvisen samo od SDM? Verjetno da ne.

  • Arh je rekel/-la:

    Ker se strinjam s tezo o politizaciji krovne mladinske organizacije bi bilo prav, da tam ni podmladkov političnih strank. Nobene pravim, niti SDS-ovega pomladka, ki je očitno v tem primeru deloval politično.

  • lucko je rekel/-la:

    Ah, sej zadjne case SDS blokira vse, zakaj nebi se podmladka Zaresa… Ko bodo pa rekli, da je presezek, ceprav je racunsko sodisce ugotovilo drugace, pa bo vse odbloirano… Pac politicno delovanje in povezovanj velikega vodje…

  • kaktus je rekel/-la:

    Pravilno, da vas ne marajo, saj delate vsepovsod sranje !
    Stari oča je imel zelo številno družino z dvainpol ducata otrok. Kot tak, je pridobil dovolj izkušenj, da je večkrat dejal.: “Otroci so kot golobiči, vsak trenutek te lahko poserjejo ” To slednje vam je treba preprečiti !

  • Arh je rekel/-la:

    kaktus: Kaj če bi ti skrbel za svoje otroke in po komu serjejo. Sosedove pa pusti pri miru.

  • rukar je rekel/-la:

    Že zopet ena predstavnica “pomladka” ZARES-a, ki ve kaj hoče, kako se” prohuljati” z malo dela do lepih položajev. Ve za vse pravice, dolžnosti pa ostanejo drugim. Iz izkušenj govorim, vprašajte jo, ona je iz tapravega “stada” in je temu vešča !

  • marko je rekel/-la:

    tudi vzdrzan glas je nasprotovanje, saj stejejo samo glasovi za

  • JURE MARTINJAK je rekel/-la:

    Še vedno ne vem, kaj ima Stanka za eno izobrazbo?

  • PIKEC je rekel/-la:

    Kaktus, malo ga lomiš. Kolikor vem, je imel tvoj stari oče ducat in pol otrok /18/ in ne dva in pol ducata /30/.

    Včasih smo tudi rekli, da otroci in golobiči najbolj “oserjejo” hišo.

  • lucko je rekel/-la:

    Morda pa imajo odprto kaksno mejno vprasanje(Slovenija, Hrvaska) ali pa SDMu ni vsec ime(Makedonija, Grcija)… Vsaj to se da sklepati po besedah SDMa v tem sporocilu med posti… “ima takšna organizacija ustrezne vrednote, ki so poleg formalnih pogojev zelo pomembne”

  • Pička iz Revirja je rekel/-la:

    Demokracija pomeni dvignati roko, čeprav tega nočeš …

  • Peter Božič je rekel/-la:

    “Tako je mlada,ali je već Slovenka”pravijo Srbi,jaz pa,tako mladi in enako ferderbani in lažnivi kot njihovi starešji kolegi.Očitno se tudi mladina uči govoriti resnico samo toliko časa dokler hodi v šolo,ko pa povoha samo podmladekte ali one stranke,je pa že do vratu zakopana v hinavščino,laži,metanje polen druigim pod noge,in podobno.Priznam da sem začel prezrati vse stranke po vrsti,ki tonejo v to blato in se imajo ravno zaradi tega ker znajo uspešno hinavčiti,izkljućevati druge in lagati,zmeraj bolj za imenitne,seveda ker s tem postajajo zmeraj bolj razpoložljivi za oblast,ki jo imajo njihovi starejši kolegi,ki pa resnice in hinavščine in laži sploh ne ločijo več od dejstev,saj politika zanje ni stvar dejtev,ampak vedno bolj uspešnih javnih lumparij,
    Dragi podmaldek,pokvarejni ste da smrdi do vaših šefov,veliko bolje bi bilo za vas,ker je še čas,da se lotite resnega dela in študija in to “politično tehnologijo “odložite na smetišče,greste za celo uro pod tuš in si na vrh še enkrat operete roke,in se izognete taki in podobni politiki,ki je skoraj kar vsa v Sloveniji,na kilometre daleč..Peter Božič

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    “Leva” politična “elita” od novega leta sem spominja na cucka, ki sredi Sahare ves obupan išče drevo, ker ga že zelo, zelo, zelo stiska….seveda pa drevesa ni in ga ne bo.

    Dragi moji, vaša jeza je odveč, vašega plesa je konec, muzikant igra zadnje takte. Ne krivite političnih nasprotnikov za svojo lastno nesposobnost. V današnjem Delu na primer kolumnist vodstvo prijateljske sosednje države in opozicijo primerja z Hitlerjem, dejstvo, da opozicija opravlja svoje delo in je proti oz. odsotna pa primerja kar s požigom rahstaga.

    Podobno je bilo videti ob govoru gospoda Obame, ko je RTV Slovenija cezurirala njegov, do komunistične nevarnosti kritičen govor.

    Zajebancije bo zdaj zdaj konec moji dragi–in lačnemu proletariatu ne boste mogli prodat domobrancev in druge svetovne vojne - pa tudi sovraštva do gospoda Janše, njegove stranke ter do naše prijateljske sosednje države ne.

  • bullock je rekel/-la:

    Vse, kar je podpisal Dvorni pisar z licenco, z veseljem podpišem tudi jaz. Vsak dan sproti dokazujejo, da niso kos nalogi. Gospod premier, coca cola in red bull v velikih količinah škodujeta.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Gospoda Dvorni pisar z licenco in bullock:

    Diskusija teče o nesprejetju Zaresovega podmladka v Mladinski svet Slovenije zaradi nepotrditve s strani podmladka SDS.

    Z drugimi besedami, govorimo o juniorskih spletkah, v (tako zatrjujejo) apolitičnem Mladinskem svetu Slovenije.:)

  • lucko je rekel/-la:

    Ah Jansisti resujejo svojo stranko, ki zelo dobro in konstruktivno sodeluje in povezuje… Ne se sikirat…

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    hehehe..

    ubogi mladi pomarančniki…kaj vse se vam zgodi :-).

    So bili hudobni do vas? Celo proti vam je nekdo upal glasovat???!

    Saj sočustvujem z vami….pred 50 let rdeči kmeri niso imeli takih problemov…takrat ni upal nihče bit proti.

    Kaj hočemo, težki časi so v demokraciji, ko lahko ima vsak mnenje in lastno voljo…….:-)))))))))))).

  • lucko je rekel/-la:

    Ce sem prav prestel je tukaj 14 novih nickov, ki jih na Vesti se nisem videl… In vsi tudi hvalijo obstrukcijo SDS… Nakljucje ali SDS?

  • OPAZOVALEC je rekel/-la:

    Moj stari ata, ki že slabo vidi, je komentiral: kaka dobra blondinka.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    @lucko

    točno to ja…sama SDS nam je na tajnem sestanku odredila pisanje komentarjev v slavo obstrukcije.-).

    Na sledi zarote si:-)))

    Človek božji, vsa Slovenija se smeji vladi - če meni ne verjameš stopi malo na svež zrak in se pogovori s kakšnim sosedom.

    hehe

  • OPAZOVALEC je rekel/-la:

    Lucko, posredi ni ne naključje in ne SDS.

    Očitno si vendarle verjel, da so pametni ljudje le v SDS..

  • lucko je rekel/-la:

    Ves en nov komentator je normalno, 5 ze precej, 14 pa ocitno pretiravanje, posebaj se ce se pojavijo izklucno v politicnih temah… Prevec ocitno, da nebi bil to recimo podmladek SDS, ki se krcevito brani…

  • OPAZOVALEC je rekel/-la:

    Lucko, varuj se čira na želodcu!

  • Pravi človek je rekel/-la:

    trapaste umetne blondinke.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kislo grozdje, Pravi človek? Boljša je obrita buča, k’nede?

  • anarhy je rekel/-la:

    Halo folk…poglejte malo okoli sebe in kej naredte..najlepše in najbolj neumno se je samo pritoževat!!
    Podpiram vse podmladke, ki se trudijo dejansko kaj spremenit..vsaka majhna stvar je lahko za določene ljudi zelo pomembna.
    Spravte se vn kidat svoj prag..:)))..pa se dobimo čez pol leta, da vidimo kako je lepo dejansko kej spremenit!