2. februar, 2009 | Ajda Perme

Ema 09

Razjarjeni Langovec po razglasitvi poslal organizatorje saj veste kam.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Letošnja Ema novinarjem ni bila preveč naklonjena. Večina jo je spremljala iz studia, v ”green room” pa sploh nismo smeli. Z Ireno sva si izbor ogledali kar v udobno-zračni avli RTVja z usti polni čokoladnih pralin, ob koncu pa sva pokukali še v Emino zaodrje, kjer sva lovili zvezde s polnim mehurejm.

Pred razglasitvijo sva poklepetali z najino miss Eme 09 Karmen Stavec, čukasti Jože je o favoritih odgovarjal kot na izpitu, Brigita Šuler je najprej dala izjavo za Vest in šele potem lulala, s simpatičnim Samuelom Lucasom pa smo si skoraj izmenjali številke.

Kasneje so izbor pokomentirali nasmejana Nuška Drašček, vzhičena Alenka Gotar, novopečeni utrgani in divji rokerici Rebeka Dremelj in Natalija Verboten, Petar Radovič pa nama je dokazal, da ni glasoval za nikogar. Najbolj iskreni so bili razjarjeni Langa, ki so poskrbeli za manjši izgred na hodnikih nacionalke.

Irena Kovačević in Ajda Perme

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
115 x komentirano
  • vanc je rekel/-la:

    “Subject: [Vest] Quartissimo osvojil Slovence”

    A ste spali, ko so bili objavljeni rezultati. Quartissimo so “osvojili” samo žirijo in nikogar drugega. “Slovenci” so izbrali Lango. Toliko o objektivnosti naslovnice.

    pozdrav

  • opica je rekel/-la:

    Langa je samo na glas povedal, kar smo si mislili gledalci Eme doma, pred televizorji.

  • kozaklamf je rekel/-la:

    Kaj ko bi Perotu kupl en tečaj Slovenščine; a ni že cajt

  • Nogavička je rekel/-la:

    Kdo naj prvi vrže kamen, kozaklamf?

  • Milan Bushan je rekel/-la:

    Bravo Langič! Končno jim je en po domače povedal, kam naj grejo s to Emo Poden.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Pa kaj se ta cigan nekaj pizdi?! Dost mam te ciganije in južnjaških ritmov vsepovsod kamor stopim, preprosto ni več dobre in kvalitetne slovenske glasbe, oziroma ji ne dovolijo, da bi se pokazala v vsej svoji kvaliteti in, da prišla na plano. Vsi ljubitelji južnjaške in ciganske muzike pa pejte južno od Kolpe al pa v Prekmurje in se jih tam naužijte! Skupaj z Rebeko Dremelj, ki kvari videz slovenske glasbe in glasbe nasploh.

  • kapodol je rekel/-la:

    Od vseh zapetih pesmi sta mi delovali najboljše Natalija in Rebeka. :)

  • slovenec je rekel/-la:

    6:50 tisti ki šinfamo naj se prijavimo na emo pa poskušamo zmagati, zmagal pa itak ne boš ker se že pol leta prej ve kdo bo zmagal,pa tudi ne razumem zakaj je voditeljico strah, zato ker so langa cigani še niso lopovi in morilci, slovenska visoka družba je poden od podna,lp

  • Prekmurec je rekel/-la:

    Don_Vito_ : Nismo vsi prekmurci cigani.

  • Jaka je rekel/-la:

    Nič nimam proti ciganom, samo ljudje ki so glasovali za lango in gospodično Špikovo so glasovali za njih iz povsem drugih razlogov in ne zaradi tega ker bi ta komad resnično bil najboljši… skladba je dolgočasna in vse prej kot pa slovenska izbira za na evrosong…obnašanje dotičnega glasbenika pa ni na stopnji 5 letnika…

    lp

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Tega niti nisem trdil, da ste, je pa res, da je Langa večino glasov dobila iz Prekmurja, v to ne dvomim, zato pa sem tudi rekel naj gredo tja in naj tam igrajo svojemu ljudstvu. Tako ali tako je ta Ema ena farsa in drugorazredna prireditev, kjer ni pričakovati nekih presežkov, razen redkih izjem, ki pa se najdejo vedno, vendar žal ostanejo bolj neopaženi. Časi dobre slovenske popevke in pesmi so minili, z tem se bomo morali sprijazniti, in čeprav sam ne spremljam Evrovizije moram reči, da se kljub temu ne bi dobro počutil, če bi našo državo predstavljali cigani; nekako tako kakor bi Nemčijo predstavljali Turki.

  • Emica je rekel/-la:

    Meni, pa se upravičeno zdi, da pesem od Quartissima gre najboljše v uho tudi meni je šla, takoj za njim bi dala Omarja Naberja, kamor se je tudi uvrstil. Kar se tiče Lange, pa se mi zdi, da so letos čisto mimo vsekali. Pa sej nimam nič proti ciganom in verjamem, da so letos res razočarani, ker so verjetno merili na zmago, glede na lanski neupravičen poraz. QUARTISSIMO, pa so mo moji oceni zasluženo zmagali. Včeš mi je bilo tudi to, ker je bilo samo eno glasovanje iz strani gledalcev in ne tako kot lani kot se je govorilo, da bi naj sprva glasovanje prekinili Rebeki Dremelj, v drugem delu glasovanja pa so zato Langi in je zaradi tega bila na eurosong poslana napačna pesem, ker lani je pa res imela Langa čudovito pesem.

  • Puffs je rekel/-la:

    Karmen je bila res cela miss :)

  • Spidi je rekel/-la:

    A mislite da bo to sranje imelo kak uspeh na evrosongu? Poje enih par besed v angleščini, ki se ponavljajo in to je vse.
    Ema je že zdavnaj postala sranje nacionalke; samo zapravljanje denarja. Izbor melodij pa je tako ali tako vsako leto takšen, da na evrosongu ni kaj za pričakovati. Ta denar ki ga Miša in vsi udeleženci tega cirkusa porabijo naj raje dajo karitasu pa bo več koristi

  • Milan Bushan je rekel/-la:

    http://www.quartissimo.de/ originalno ni kaj :) cro rules

  • anonimni je rekel/-la:

    Nihce od novinarjev odgovornih za izbor ni vprasal o tem, zakaj so 6 avtorjev povabili, da napisejo komade in jih za to celo placajo… Cemu to? Ali je slo za nasprotovanja glede avtorskih pravic, ali so bile prijavljene skladbe slabe in so zato morali narociti dodatne (pri cemer ni jasno, ali so narocene objektivno boljse od prijavljenih)… In zakaj med povabljenimi avtorji najdemo imena kot Klinar, Grabnar in Vlasic, ki so vedno prostovoljno sodelovali na emi. Tu nekaj smrdi. Kaj mislite?

  • rasin je rekel/-la:

    Don_Vito_ prej mi ti deluješ kot cigan ne pa skupina langa.Ti po vsej vejetnosti niti nikoli nisi bl v prekmurju niti ne poznaš naših navad ter ljudi.Če bi samo enkrat bil v pomurju bi vedel da smo ljudje z dušo in srcem in ne neka kmečka rasa kot si vi žabarji in vsa ostala slovenija mislite.Zato lepo zapri svoj g…. in se več ne glasi.

    Z vsem dolžnim spoštovanjem do ostalih na tem foumu vendar me taki komentari ko nekdo posplošuje celo regijo in vse meče v isti koš ne more pustiti ravnodušnega.
    se opravičujem vsem ostalim kajti moj komentar je namenjen tej dločeni osebi (nebi ga imenoval še enkrat ker si ne zasluži da bi njegov zdevek še enkrat napisal) in ne ostalim sodelujočim v tej debati.

  • vanc je rekel/-la:

    Tele dve nezreli punčari za mikrofonom sta sramota za kakršnokoli novinarstvo. Kot da sta doma v špajzu. Brez kakršnega koli stika z realnostjo klobasata nekaj v tri pirovske. “Mene je strah. ” Koza zadeta.

    Natalija dobro zgleda odlično se je odrezala z Rebeko in obupno zanič laže. Ni problem v tem, da Lange niso zmagali. Tudi ne v sramotni žiriji. Problem je v 22.000 ljudeh, ki so jim trije pezdeti vzeli glasovalno pravico. Pa še plačali so za to. Oni trije gluhi in slepi so dobili honorar za svoj nateg. To je sramotno. Uporabljam grde besede. Vendar je tokrat rtv res šla izpod vsakega nivoja. Če bi bil direktor rtv-ja dedc, bi se opravičil gledalcem, se posul s pepelom in odstopil.

    Jaz sem navijal za Alyo in Rudija, (po mojih merilih sta bila najboljša) pa malo tudi za Naberja. Lange so imeli preprosto pesem, Ampak imajo vsaj posluh. In bili so izbrani. Tisti kljukci z violino (pa nastavljeni).

    In če bi bili ostali res glasbeniki, bi tudi rekli kako v prid glasbe. Pa ni niti enega. E, to je tudi sramota.

  • Robertina je rekel/-la:

    Prosim vas eni se sramujete da mate “cigane” Rome v svoji državi. Sem Romkinja in sem ponosna na to. Ponosna sem na Lango. Vem da so že drugič razočarani in je očitno da so zavreli živčki… ta zmešnjava na Emi je katastrofa. Mislim da so eni bolj veseli ker nas zdaj hrvatica zastopa, ki nas jebejo v živi mozek. Če bi nas že Langa zastopala lani v Beogradu bi nas druge države opazile in potem bi končno ” slovenci ” upali povedati da so ponosni na Lango. Mi bi morali biti tiho ko nas že drugič zajebejo z to kuhinjo. !!! en nasvet langi!! ne spuščaje se na njihov nivo saj so komaj čakali da bodo cigani naredili kak škandal da bodo imeli o čem poročat!!! Ne igrate iz not vi igrate z dušo in z srcem, to vam nihče ne more odvzeti!!!!!

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Najprej jih imenuješ Romi potem cigani, no odloči se že kaj so…Sicer pa ni važno, tudi, če so beduini, meni osebno je bil njihov komad porazen in prej primeren za kakšen pogreb.
    @rasin: dostikrat sem bil pri vas v prekmurju in vem kako je tam. Nikoli nisem zatrdil, da bi tam bilo slabo, tega nisem zapisal, rekel sem samo, da je od tam prišlo največ glasov za Lango, ker je pač tam največja koncentracija ciganov. In to je to. Kje sem tukaj žalil prekmurce ne vem, morda sem jih edino užalil s tem, ko trdim, da nimajo posluha in ušesa za dobro glasbo, kar še vedno trdim! V prekmurju pa sem drugače preživel kar nekaj časa in sigurno se bom še vračal tja, vendar ne zaradi ciganske glasbe temveč zaradi lepe pokrajine, ljudi, rujne kapljice…Drugače pa žalostno, da si se sam imenoval za kmečko raso kakor ti praviš, jaz tega nisem izrekel nikjer, to je kakor kaže v tvoji podzavesti, nekakšen kompleks, ki vsak toliko butne ven na plano, in kakor kaže res pripadaš potem tej rasi glede na tvoje razmišljanje. Vsem ostalim prekmurcem pa želim čim manj hude krvi, in čim več dobre kapljice in naj vam trta na Goričkem letos dobro obrodi!

  • daniel je rekel/-la:

    bravo za lango! izkazali so se in resnično so bili najboljši, ta izpad na koncu pa je povsem upravičen ter razumljiv! ni mi jasno, zakaj smo samo pri nas nekako al zmedeni al nvm, ko da neznamo izbrat. in kaj je narobe z romsko glasbo? npr. v Srbiji jo obožujejo. o tem na kako višjem nivoju je srbska glasba od naše, pa sploh škoda besed, ker vsi vemo. mislim, da na emi ni problem kvaliteta, ampak slaba izbira, namreč že nekajkrat je najboljša skladba izvisela. rtv, čas je za spremembe!!!

  • rasin je rekel/-la:

    Don_Vito_ upan ka se vidiva v prekmurju na 4 oči

  • Zverca2009 je rekel/-la:

    Kaj zdaj pa mislite, da čim je v pesmi ciganski melos, pol je klomad takoj zakon…?! Dajte no - tale komad je za k…c! Žal. In s tem naj se sprijaznijo, vključno z Manco. HVala bogu, da je vmes posegla žirija, saj se je lepo videlo, kaj bi izbrali Slovenci. Pa Čuki drugi… Isus!

  • Stjepo je rekel/-la:

    Janezi, bez Hrvata nema niš.Hrvati smo pobijedili.Mi smo dobri ljudi,Pošaljite Slovenke na more i bumo jih zadovoljili.Slovenci ne znate ni pjesmu komponovati a kamoli jebati !

  • girl je rekel/-la:

    Mislim da je celi Sloveniji jasno, da si je zmago zaslužila Langa in da je blo vse skup samo ena kuhinja, tako kot že lani!zelo žalostno!Zelo bedno, da je strokovna žirija vse pokvarila, saj menim da je pri Emi pomembno, da pesem gre čim bolje v uho in ne da kakšne narodnosti, etnične pripadnosti itd. je zmagovalec!Zmagovalna pesem sicer ni tako slaba ampak niti slučajno ni dovolj spevna za Eurosong. Najbolj žalostno je pa itak to da so letos, isto kot lani…tako ogabno zaj….. Lango!Velika sramota za RTV, mislim da si bodo ljudje to zapomnili!!

  • zvonka je rekel/-la:

    Nisem gledala EME, ker je živ obup že nekaj let. Dejansko se lahko sprijaznimo s tem, da dobre slovenske popevke ni več!!!! Vaše komentarje sem si prebrala, ker je bilo pri poročilih rečeno, kakšne odzive je sprožila zmagovalna popevka. Menda je res ŽIV OBUP!!! Da pa je zmagala pevka iz Hrvaške, je, kot bi dejal g.Jelinčič: NARODNO IZDAJSTVO!!!! Me zanima, če bi se pri njih to lahko zgodilo?

  • Zverca2009 je rekel/-la:

    Langin komad je amaterski zmazek… Žal.

  • mimika23 je rekel/-la:

    pa kaj mate proti langi? Dej vi Slovenci ste usi budale pa u tej ziriji tud js bi vas use pobila res lani so meli zasluzeno zmago pa zdej tud sam Slovenija raje dala da je Hrvatica prva prokleti bili usi LANGA ITAK STE ZAKONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

  • malla je rekel/-la:

    znake ka LANGA so zakon skupina
    ka vij znate posranci eni crknite vsi tiste keri mate kaj proti langi
    pedri zamazani!!!!!

  • malla je rekel/-la:

    ti zverca pa znaš ka ka tij sploj znaš kaj o langi
    te pa ide tij drugo leto pa mo te vidle kak boš zevala
    ka te doj u odra fuknejo kak gnilo tikev
    vsi tiste ka mate proti LANGI ste ene velke BODALE

  • Semso je rekel/-la:

    zdej vsaj vemo, kje vse imamo v sloveniji pripadnike tujih obvescevalnih sluzb…. hehehe

    vazn, da noben od tistih k so zmagal oz. so hoteli zmagati, ne znajo slovensko. in to vam pravi cefur.

    hja ironija je zabavna stvar.

  • malla je rekel/-la:

    DON VITO
    ide tij drugo leto na emo
    pa te mo te vidle ka bao z tebe
    gnidaaaaaaa

  • mimika23 je rekel/-la:

    Slovenci hujši od romov itak da Langa spet mela letos frke, od lange ukradli tocke pa dali oni Hrvatici res sramota za Slovenijo.SRAMOTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA za Slovence .

  • andy je rekel/-la:

    Zverca, ti očitno nisi Slovenec, pa tudi v tvoj posluh močno dvomim. Že Prešeren je napisal, Le čevlje sodi naj Kopitar. kar se tiče glazbe, bi zate bilo najbolje, da si tiho kot grob

  • Mitja je rekel/-la:

    Panični privrženci Lange s svojimi komentarji kažete, da ste na intelektualnem nivoju preklinjajočega cigota :-)

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    @rasin: z največjim veseljem! dostikrat sem tam še posebej na Goričkem tako, da sprejmem povabilo! Lahko pa se tudi dobiva kje v Ljubljani…rad spoznavam nove ljudi zatorej se lahko kar zmeniva. Pa bova v živo rekla kakšno bolj konstruktivno. Si za? Na prijateljskem nivoju seveda.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    @malla: nea se jezi, ni dobro za tvoje počutje. Pač po tvojem mnenju sem gnida in sprejmem ta tvoj komentar in sem sprijaznem z tem, da sem v tvojih očeh gnida. Imaš vso pravico, da me označiš z to besedo karkoli naj bi že pomenila, kakor pa imam tudi jaz pravico, da komentiram cigansko glasbo in cigane kakor meni paše in kakor jaz mislim, da je prav, moj prav. Kljub temu, pa bom še vedno redni obiskovalec vaših koncev ne glede na karkoli!

  • andy je rekel/-la:

    Mitja, tvoj intelektualni nivo ne dosega nivoja homo sapiensa.Ne dvomim, da veš za kaj se gre.

  • girl je rekel/-la:

    Joj no..pa ne rabite zdaj vsi popizdit:) Saj okusi so različni.Res pa je..da je pred kakimi desetimi leti bila Ema nekaj čist drugega, tisto je bilo na nivoju, zdaj pa je organizacija in cela scena, ki jo imajo potem na finalni večer še večji obup kot so pesmi same. Samo to pa morate priznati, da so Lango res že drugič zaj….. imela je namreč največ telefonskih glasov in očitno je bilo, da je žirija namerno tako delila točke.saj sploh ni realno, da se pri glasovanju upošteva še karkoli drugo kot pa samo glasovi gledalcev in poslušalcev, mi bomo namreč tisti, ki bomo to pesem poslušali celo leto.

  • girl je rekel/-la:

    In isto kot lani bo zdaj po Eurosongu spet nastopilo veliko razočaranje in vprašanje: “Le zakaj nam spet ni uspelo priti v finale??” :)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Samo Slovenci so tako bedasti, da nastop na Evroviziji jemljejo resno. Drugje se že desetletja zajebavajo, pri nas je pa to točka nacionalnega ponosa. Wahnsinn.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    @Carlos: se ne bi mogel bolj strinjati s tabo!

  • Ars Ignis je rekel/-la:

    Glede na to, kako nastopa sploh ne jemlješ resno, je malo čudno, da se nad njim na vse pretege pritožuješ.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Aja, pa sicer imam čisto rad tako imenovano cigansko glasbo - od skladb Béle Bartóka preko srbskih sviračev do Djanga Reinhardta -, ne morem pa reči, da so tile Langa kaj posebnega. Manca Špik pa, no ja, saj za pogledat je, ampak …

  • mimika23 je rekel/-la:

    ma jbat ga grejo dalje tuđmani sam langa je mela zasluzeno zmago sam pa je res ena velika sramota za slovence ze 2leti jih ponizujete sam so pa res fina skupina pedre so lahk bli prvi (seste) je pa res sramota bla pa se to dremel ko jo res naj vrak vzame ta u reziji misa to treba fuknot nekam u 3pizde ta pe prasica od prasice glih ona pa rebeka pa se zdej Hrvaški Tužman sramotaaaaa

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    Smešite se, nekateri, zelo. Slovensko občinstvo je na drugo mesto izglasovalo Čuke!!! Čuke bi poslali na Eurosong. Okus slovenskega občinstva ni vreden gnilega jajca. Česa takega ne najdeš nikjer na svetu. In tudi Langa z Manco je bil čisti šlager poden. Res pa je, da je veliko našega folka, ki itak nima posluha, okusa še manj glasovalo za Lango, da bi s tem izkazali, kako strpni so … haha … Patetično. Še dobro, da smo imeli tujo žirijo. Odlična poteza. Bolj odlična od kakšne domače “stroke” seveda. Kot vidimo televizijci prav tako vabijo Potrebuješe k sodelovanju, da še malo zasluži za nič. Za pesmice za rojstni dan petletnikov. Sramota nacionalke. Dali bi raje priložnost še komu, ki ima kaj muštra.

  • slovenec je rekel/-la:

    Don Vito ti si navaden bebec, teslo,od kod pa ti lahko sklepaš da prekmurci nimajo posluha za dobro glasbo, a ti pa ga maš?Nekdo iz Pirana posluša Lango, pa če se tebi ne dopade potem on in posplošeno pirančani poslušajo slabo glasbo, al kaj? Meni je npr. Avsenikova glasba dobra ampak se mi ne dopade in je ne bom kritiziral zaradi subjektivnega mišljenja.Pa še nekaj o kmečki rasi: Rasin se ni imenoval za kmečko raso, to si ga ti imenoval, ker si seveda nekaj iskal na kaj se lahko opreš in to je tvoj kompleks ki butne ven na plano,verjetno boš to tudi iskal pri meni in pri vseh drugih, ali pa se boš naredil za intelektualca, kar pa si že davno dokazal da nisi!!

    Pa kaj je sploh dobra glasba, po čem lahko to sodimo?je mogoče dobra glasba tista glasba ki pride iz duše, kot ciganska, ali je mogoče dobra tista glasba od paris hilton, ko je v ozadju denar, ali je mogoče to glasba dunajskih simfonikov, ki izvajajo povsem resno glasbo?jaz sem diplomirani glasbenik in če se vsaj malo ne ukvarjate z njo, ne morete soditi o dobri in slabi glasbi!! laiki lahko le rečete da vam je glasba všeč al pa ne!!sicer pa nekateri z boljšim posluhom lahko tudi prepoznajo slabo in dobro glasbo in tu mislim predvsem izvedbo, aranžmaje in ne videz!! lp Aleš

  • girl je rekel/-la:

    se popolnoma strinjam s slovencem!

  • monika je rekel/-la:

    Andy, gre se zato, da se kam pride, sicer pa gre za glaSbo. BTW, a ni Paris Hilton nekakšna dedinja ne pevka? No, saj ni važno; ampak verjetno komu pridejo iz duše tudi Čuki, kenede :))

  • DragicaJ je rekel/-la:

    Kje ste HAZARDI ? se ne boste premislili, so res vse dobre pesmi že napisane???

  • prekmurc je rekel/-la:

    RTV: BANDA STE!!!!!!
    LANGA=ZAKON!!!!!!! JE IN BO OSTALA ZA VEDNO- DAJMO ROMI- ZA VAS SMO!
    EDINO PRAV, DA SI JIM POVEDAL RESNICO K…..!!!!!
    KVALITETNA PESEM, DA JE ZMAGOVALNA??! JA!!! NE SERTE!!!!
    REBEKA, BOD TIHO, KER BOŠ DOBLA SVOJE, ŽE LANSKO LETO STE VSE ZAJ….!

  • Sideralka je rekel/-la:

    To je Rebeka Dremelj rekla že za prejšnje zmagovalce, da bomo presenečeni na Evroviziji. Naj se vzdrži komentarjev.

  • kaj pa je blo to je rekel/-la:

    cigo na koki

  • vasija je rekel/-la:

    kiri 2 debilni pički…

  • Marko je rekel/-la:

    Pa sem že mislil, da se lahko tako skregamo le o belčkih in partizanih…..

  • toni je rekel/-la:

    na silo se ne da zmagat, Quart. so zasluženo zmagali, bravo……

  • rok je rekel/-la:

    Po tej reakciji, je vec kot ocitno, da si Langa ni zasluzila niti nastopa na Emi, kaj sele na Evrosongu.

    Kako bi bilo fino, ko bi Brajdič, ko bi pogorel na Evrosongu, jebal mater vsej Evropi pred kamerami vseh nacionalnih televizij, a ne? Bebec.

  • kinky tone je rekel/-la:

    Jaz sem za naše.

  • Zverca je rekel/-la:

    Mi lahko prosim nekdo razloži, zakaj so zajebali Lango že 2X? Predvsem lani. A ni bil lani izključno televoting?

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    digi dagi :)
    @slovenec: no drugače pa se tudi sam ukvarjam z glasbo, sicer ne kot diplomirani glasbenik kot ti, ki glede na to lahko najbolje sodiš kaj jedobro in kaj ne! Sicer pa od velikih svetovnih glasbenih zvezd dvomim, da ima kateri narejeno glasbeno akademijo. Bob Dylan? Keith RIchards? Neil Young? Roy Orbison? Lennon? Mccartney? So ti imeli, oz. tisti, ki so še živi imajo takšno diplomi kakor ti? Nimajo, se pravi po tvojem ne morejo soditi kaj je dobro in kaj slabo kajne :) ejej…sicer pa ko se toliko razburjaš si za pivo mogoče al pa za enga kuhančka? Čist resno!

  • Prekmurec je rekel/-la:

    Pa dajte no… Zdaj če sta đuroji zlezla v rit, še ne pomeni da morata zmagati, vsepovsod.
    Kako sta ga lani obešala na veliki zvon (Če zmagava, greva peš v Beograd - pa Đuro bo šel z nama).

    Verjemite, da je najmanj 16.000 glasov od teh 22.000, ki sta jih prejela bilo poslano samo iz njunega rojstnega kraja in drugih romskih naselij.

    Poglejte si prispevek:

    na http://www.rtvslo.si kako se glasuje na Pušči

  • glupi civil je rekel/-la:

    cigani so povsod doma, še najbolj doma pa se počutijo v sloveniji.
    slovence v sloveniji lahko vsak pošilja v kurac
    kje drugje bi mu napisali položnico in ga dali na hladno za kak dan
    glede na to, da slovenčki na veliko ljubimo turbofolk je najbolje, da drugo leto
    na emo pošaljemo cecu.
    pa bomo svi srečni.

  • asdf je rekel/-la:

    dobri cigani so ponavadi virtuozi….

    še to, če so bili čuki drugi po izbiri publike, je bolje da se mu vzame “pravo glasanja”

  • asdf je rekel/-la:

    mu, no,

    jebemti, še mene so okužili se solevenŠČino

  • društvo za zanikanje obstoja Eme je rekel/-la:

    Kaj, ko bi emo kam poslali?

  • girl je rekel/-la:

    Kak ste čudni.Pa kake veze ima če so cigani….pa lahko so Kitajci zaradi mene..ce je komad dober in ga ljudje izglasujejo potem bi moral iti na Eurosong.Pa nekdo je omenil, da sploh za Emo niso….no pol pa če niso kaj mislite zakaj so sploh prišli v finale?
    Celi izgled Eme je pa itaq vedno bolj žalosten. Mislim da bi bilo mogoče bolj na nivoju če bi bil organizator pop t

  • lucko je rekel/-la:

    Kje se vclanim v to drustvo?

  • girl je rekel/-la:

    …pop tv.Pa saj ste vidli kaj so nazadnje naredili iz izbora za Miss Slovenije…za razjokat.Pa ta Ema tudi.

  • asdf je rekel/-la:

    torej, okus povprečnega slo. poslušalca se ti zdi prejemljiv???

  • slovenec je rekel/-la:

    Don Vito

    Kot sem napovedal nekaj si pri meni našel in to je diploma.Ne preizkušaj moje strokovnosti!! S tem je tako, jaz sem napisal, da tisti ki se vsaj malo ne ukvarjajo z glasbo (laiki) ne morejo ocenjevati ali je glasba slaba,dobra, ker ocenijo glasbo subjektivno, npr. moji kolegici, ki ima slab posluh so blazno všeč čuki… :). Ti se ukvarjaš z glasbo, predvidevam da imaš posluh (kar prej nisem vedel) torej lahko oceniš npr. vokal, izvedbo.Na akademiji pa so nas naučili še kaj več npr. fraziranje, artikulacijo…in vse to na višjih ravneh kot v nižji glasbeni.Drugače pa je večina glasbenih zvezd-pevcev zelo talentiranih (razen Paris Hilton in podobnih) in če ob sebi nebi imele tudi fantastične glasbenike-mentorje sigurno nebi postali zvezde.Njihova šola so bile izkušnje na koncertih, vajah, ki jih je bilo ogromno!Hvala, ne pijem alkohola, lp

  • društvo za zanikanje obstoja Eme je rekel/-la:

    @lucko:lahko bi imeli svoj sajt, kjer bi zbirali podpise - ko cyber yuga - npr.

  • zajebali ste nas je rekel/-la:

    vi pa ste nam pokradli bakrene žlebove

    komad je grozen

    hočem oto pesner, da zmaga

  • neemocije je rekel/-la:

    V tem trnutku je politka odločila ta je prav, da zmaga dobra pevka iz opatije.
    mislim, da je poteza dobra in prav je tako.

  • neemocije je rekel/-la:

    Vzvišeni “kulturniki” so se še enkrat prodali politiki, NIČ NOVEGA.
    Zakaj sta bila Prešeren in Cankar revna medtem ko se naš post- 1945 rdeči kulturniki vsi vozijo z BMW in so “politični aktivisti za narodov blagor”.
    Res ne razumem, zakaj narod ne spregleda , ali je res tako nezrel??

  • neemocije je rekel/-la:

    Potem pa pride neki nostalgični komunjazer in vam vzvišeno pove:

    Carlos Contreras pravi: Samo Slovenci so tako bedasti - on ni bedast zato ker seveda ni Slovenec on je……….. (seveda ni niti rasist ali ksenofob, to vas bo lahko prepičeval cele mesece kako je on toleranten , živi zgled strpnosti in kako ga ima dolgega seveda……..).

  • Džugaš, Vili Džugaš je rekel/-la:

    Ti nemocija nesrečna, izjasni se že enkrat - po tvoje je z zmago najprej vse v redu, trenutek zatem je že vse prodano in povoženo z rdečimi BMW-ji, nato pa začneš še tarnati zaradi dolžine penisa???

  • sanja je rekel/-la:

    samo 2 besedi rečem na vse to: Blond power!!!

  • Nekdo je rekel/-la:

    A nimamo nobene slo pevke?

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    @slovenec: no nekaj bo že držalo na vsem tem. Vendar ti kot izobražen glasbenik moraš vedeti in prepričan sem, da tudi veš, da je večino kar jej blo prikazano na Emi ena velka revščina kar se tiče kakovosti, so bile pa tudi izjeme seveda, vendar po mojem okusu Langa to zagotovo ni bila. Sem vedno spoštoval glasbenike in tudi sam si ne morem predstavljati vsakega slehernega dneva brez dobre glasbe, tudi tiste, ki pride izpod mojih rok. Sam se se drugače veliko ukvarjal z glasbo na filozofskem področju, in, če te to kaj zanima ti svetujem v branje Schopenhauerja, Schellinga, Adorna. Nihče izmed njih ni bil glasbenik, vsaj ne po profesiji, so pa vsi glasbi dali izjemen pečat z svojimi deli! Sicer pa je letos na Emi zmagala politika, kakor so nekateri že opazili.

  • slovenec je rekel/-la:

    Don vito…se strinjam,lp

  • mimika23 je rekel/-la:

    a joj sram je Slovenijo poslat rome dalje kaj jih pol ni blo sram ko so sle Sestre dalje sramo ta za slovenijo zdej pa se tuđmanko so poslali dalje lani je dremel zajebala naj jo res vrak uzame zdej pa zirija ta Misa kurvinska budala Langa res ste super bli

  • girl je rekel/-la:

    To je pa res ja…če smo lahko poslali tiste cirkusantske Sestre pol ne vem kaj je narobe ce bi poslali Lango. saj konec koncev če bomo poslali hrvatico, pol lahko tudi rome.Daleč da imam kaj proti hrvatom..ampak če se že tak gremo, pol se pojdimo tak v celoti ne samo na pol.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Don Vito, Adorno je vendarle bil glasbenik - navsezadnje je študiral kompozicijo pri Bergu. Res pa to ni bila njegova poglavitna preokupacija.
    Tistemu oslu zgoraj se mi pa tokrat ne zdi vredno odgovarjati. Če misli, da sta bila Prešeren in Cankar reveža, naj pač vztraja v blaženi neumnosti.

  • neznanka je rekel/-la:

    če je zmaga quartissima bila taktika z namenom pridobiti glasove hrvaške(ker oni itak ne morejo sebe glasovat in ker so sami še večji domoljubci kot pa mi-bi rekla..), nam še vedno ne bo uspelo priti niti v drugi krog…… ^^

  • betonska hrvatska-koji če ti kurac golf je rekel/-la:

    ja sam za to da se hrvati in slovenci jebemo med sabo
    kolikor se le da
    živela progresivna nacionalna dekonstrukcija

  • gusenčicaa je rekel/-la:

    AMERIČANOM ČRNC VOD DRŽAVO PR NS PA CIGAN NE SME NITI PET!!! A ni to za kuzlt!! pa se neki jst ne razumm k eni guvurite d cigani ne smejo ns slovncou zastopat ja dddd sej oni so se tut u sloveniji redil! ampak d od žirije niso dubl niti 1 samcte točke…ogabnoo!!!!misl ta RTV…(u pravilih pise da ne smem uporablat žaljivih besed …se bom probala zadržat)****

  • resnica je rekel/-la:

    komad sucks
    eto-to ti je istina

  • kaj pa je blo to je rekel/-la:

    se strinjam

  • tržni nišan je rekel/-la:

    fredi miller je bil ciganski car v primerjavi z temi prenapeteži
    lahko mu očitate manjko posluha in vse krneki ostalo
    ne morete pa mu očitati nedostojnosti
    živel fredi-dobričina

  • tržni niš je rekel/-la:

    fredi miller je bil ciganski caar v primerjavi z temi prenapeteži
    lahko mu očitate manjko posluha in vse krneki ostalo
    ne morete pa mu očitati nedostojnosti
    živel fredi-dobričina

  • Kaja je rekel/-la:

    kdo pri pi%di materni je Rebeko ( al rebeka) Dremelj. Ova “kuz/a” že daje strokovne komentarje - to ne moreš verjet!!! smešno, pa me ne moti - je samo smešno! :)
    glej don a$$ vito - bodi raje tiho ko pa da pljuvaš po vseh ki niso iz ljubljane
    glede rasističnih nacionalističnih al kakih drugih pogledov pa NEEE! Ne bit pametn!

  • Kaja je rekel/-la:

    ahhh joj pardon za izraze - sem jih kamuflirala tak da…

  • boli me k je rekel/-la:

    za emu muju fatu jožicu ines -ne daj se - čak i za kebab

  • mimika23 je rekel/-la:

    ma tko je to sama rezija je tko hotla sami vemo da so jih ze 2 zjebali ni to fer ene rome ne morejo poslat dalje kr mislijo da je to sramota sramota ni bla ko so sestre poslali dalje pa se zdej hrvatico ajoj res sramota Langa zakon ste vemo da je bla zmaga vasa sam zirija vam je zmago ukradla zato pa zdej gre naprej TUĐMANKA pa se slaba pesem fujjjjjj res sramota

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    Po mojem mnenju je Branko Grims vecja sramota za Slovenijo, kot izbor letosnje skladbe, ki nas bo zastopala na Evrosongu.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    A ni Pavle Rupar nekoč prepeval? Pa Mirko Kozamernik tudi.

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Če se ne dvomim je tudi Podobnik mlajši imel neke glasbene ambicije.

  • mimika23 je rekel/-la:

    LANGA zakon ste DAJ ZA IGRAJJJJJJ super komad nevem zakaj so hrvatico poslali dalje saj je pesem bla za nč sama sramota ajoj pobjednik eme 2009 je TUĐMANKA

  • kar sama jo posluš je rekel/-la:

    ti nč ne zamerm

  • neemocije je rekel/-la:

    Dobra izbira.
    Quartissimo go!

  • girl je rekel/-la:

    Sploh ne vem kaj debatiramo. itak bomo popušili kak vsako leto:)In glede na to kakšen cirkus je vsako leto na in po Emi….jim to tudi privoščim..pa čeprav sem slovenka..ampak jebiga:)

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Podobnik je še s Čuki, največjimi slovenskimi glasbeno-političnimi prostitutkami, prepeval. “Šalala” aka “Jersey Girl”. Ubogi Bruce Springsteen.

  • kera groza je rekel/-la:

    res poden od podna
    ampak, slovenčkom je všeč

  • kinky tone je rekel/-la:

    Uf, a tukaj se še kar dajete?

  • Kaja je rekel/-la:

    Potrebuješ o shit! že alien je povedal dovolj, dodajam pa: Potrebuješ naredi Sepuku (harakiri da boš lažje razumel prepotentnež)

  • rukar je rekel/-la:

    LANGA hoče zmago na silo. Zaradi neuspeha, bomo Slovenci razglašeni za ksenofobe, homohobe, nacionaliste, segregatorje, tako malo je potrebno , da to postanemo.
    Največja sramota za Slovenijo do sedaj, pa res bila, da smo na “EMO” poslali zmeneta, ki so se nadela ime “SESTRE”.

  • neemocije je rekel/-la:

    gusenčicaa pravi:
    3. februar, 2009 ob 21:28

    AMERIČANOM ČRNC VOD DRŽAVO PR NS PA CIGAN NE SME NITI PET!!!

    tele malo, črnc je sprejel, jezik, kulturo, se vzgojil v amriških univerzah in sprejel ameriško mišljenje itd.

    Tu je problem, ne barva , ne drugo……..

  • bask je rekel/-la:

    Kva pa je to ameriško mišljenje? Kar mislijo deklarirani homiči, latinosi, republikanci, baptisti,
    realijanci, kitajci, mormoni, fetišisti, militaristi, radikalci, kavboji, indijanci???
    Dober je ta ameriški črnc, da lohk vse to sprejme + to pa še govori angleško…

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Tako mlad a već Slovenac?

  • kaktus je rekel/-la:

    JOJ, KOLIKO CIGANOV SE ŽE SPOZNA NA INTERNET ! Če bi še Kučan in Mišika imela vpliv na odločitve žirije, bi” LANGA” zagotovo zmagala ! Nekaj se pa je le premaknilo !

  • u je rekel/-la:

    da nis ti cigan?

  • mala je rekel/-la:

    to leto je bila zmagovalna pesem katastofa pesem je bila za nič pol še pesem je angleška pa kaj ima tu predstavljat slovenjo na evrosongu.zame bi mogli zmagati LANGA taka psem bi bila na evrosongu med prvimi ta zmagovalna pesem je slabša kot lansaka od rebeke.če nebi blo režije langa bi bila prva ker je imela naj več točk gledalcev pol pa je režija mogla zbirat men cigani ali slovence pa so zbrali slovence pa eden član lange je imel poopolnoma prav da se je tako raspizdil . katastrofa za umret kakšna pesem bo satopala slovenjo omg.

  • wtf666 je rekel/-la:

    Langa=Cigani=sramota!! Tu je Slovenija!