27. februar, 2009 | Ajda Perme

Gumitvist v K4

Scienceofuse so na Gumitwist tokrat povabili Detroit Grand Pubahs.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Danes zvečer se bo v klubu K4 gumitvistalo. Ekipa Scienceofuse pripravlja še en dogodek v sklopu žurov imenovanih Gumitwist, tokrat pa so v goste povabili Detroit Grand Pubahs. Kot vedno se bo skakljalo na dveh florih:

gumi:
DETROIT GRAND PUBAHS (Det.Ele.Funk, Poker Flat / SUI, BEL)
Noaf & Wichiwaka live! (Scienceofuse)
E.B.King (Scienceofuse)
Platosuk (Scienceofuse)

twist:
Dulash Der Dj (Scienceofuse)
Tha Disko Don (Scienceofuse)
AlphaMale (AlphaNoise)

eyecontact:
Fšk (Multipraktik)

Še nekaj o gostih večera:
Detroit Grand Pubahs sta iz skupne ljubezni do glasbe in sorodnih pogledov na svet leta 1996 v Detroitu ustanovila Mack Goudy Jr. (znan tudi kot Paris The Black Fu) in Andy Toth (Dr. Toefinger). Slednjega je po popularnih singlih “Sandwiches” in “Big Onion” ter albumu “Funk All Y’All” zamenjal Oliver Way a.k.a. Mysterious Mr.O, ki je od takrat stalni član dueta. Omenjeni album (iz leta 2000) je definiral zvok Detroit Grand Pubahs; minimalističen lo-fi tech-funk in electro, kombiniran z Mackovimi odštekanimi in hudomušno dvoumnimi besedili. Zanimivost: na albumu se z gostujočim vokalom pojavi tudi Miss Kittin!
Po izdaji hitiča “The Clapper” leta 2003 na založbi Poker Flat, je v 2004 sledil drugi DGP album “The Galactic Ass Creatures From Uranus”, poln ghetto-tech in electro zvokov, minimal techna in značilno odpiljenih tekstov, ki definirajo njun zvok in pristop k ustvarjanju glasbe. V tem času sta postala zelo iskan techno/electro tandem, njuni energični ter simpatično bizarni nastopi pa so zaznamovali mnoge velike festivale po svetu. Leta 2006 DGP ustanovita založbo z imenom Det.Ele.Funk (Detroit Electro Funk), na kateri se, poleg njiju, pojavljajo uveljavljena imena, kot so The Advent, Dave The Hustler, Billy Nasty, Gerald Mitchell, Deetron, Steve Bug ter dvojec Jackal & Hyde. Omeniti velja tudi Mackova sodelovanja z drugimi umetniki na področju elektronske glasbe (npr. vokal za The Advent vs Paris The Black Fu - “Womens Scent Ass Mix”) in seveda še topel Nuttin’ Butt Funk, prvi DGP album po treh letih, ki ga je pospremila kopica odličnih singlov, in je izšel v zadnjih mesecih leta ‘08.

In vstopnina?
Do 24h: 7 €
Letak, študent: 9 €
Ostali: 11 €

Punce že vadijo, pridite skakt tudi vi!


(Glasba v ozadju: Sandwiches, Detroit Grand Pubahs)

Ajda Perme

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano
  • zigak je rekel/-la:

    Super clipič, sem se spomnu prigode iz otroških dni, kako so me blokovske dečve zvabile na igro gumitvista in so me potem blokovski fantje zajebavali s pedrom in me preganjali. :)

  • psssst je rekel/-la:

    feshta!