27. februar, 2009 | Igor Bizjan

Najboljši zdravitelj

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Zakaj se skoraj polovica Slovencev odloča za obisk pri najrazličnejših zdraviteljih? Osnovni problem so prenapolnjene čakalnice in prenatrpan urnik zdravnikov, ki se nimajo časa ukvarjati z “jamranjem in tarnanjem” svojih pacientov, pa tudi doktrina uradne medicine človeka ne obravnava kot celostno, duševno, duhovno in fizično bitje. Na tem mestu se ne bi spuščal v kvaliteto storitev predstavnikov uradne medicine, ki so samo ljudje z dobrimi in slabimi lastnostmi, zato njihovega dela ne smemo idealizirati. Dejstvo je, da k njim večinoma pridejo ljudje, ki niso zboleli zaradi starosti, ampak zaradi nepravilnega življenjskega stila, ki je posledica nezdravih življenjskih navad in stresnega vsakdana. Vsi mediji nam v zadnjem času trobijo, da pojemo preveč mesa, premalo sadja in zelenjave, pred TV smo zaležani, odtujeni smo, ne znamo se pogovarjati, itd. Ko človek enkrat zboli, ima dve možnosti, ali nekaj spremeni v svojem življenjskem stilu, ali pa ga bo v doglednem času pobralo. Bolniki začnejo svoje vandranje od Poncija do Pilata, saj računajo, da jim bo nekdo izven njih samih prinesel zdravje. Na tej poti se zaustavijo tudi pri zdraviteljih. Trenutno je v Sloveniji več kot sto bolj ali manj uspešnih metod za čiščenje avre, masaž, glasbene in barvne terapije, zdravljenje z univerzalno božjo energijo, ki preko odprtega kanala zdravitelja prehaja v pacientovo avro (Finoslovni ovoj okoli telesa, ki kaže na stanje duha, duše in telesa, ter ” baje “nosi tudi zapise naših prejšnjih življenj) Skoraj vsi zdravitelji govorijo o zakonu setve in žetve, kar dobrega in slabega storimo drugim, se nam bo slej ko prej povrnilo v tem ali pa v prihodnjem življenju (Karma). Veliko se operira tudi z izrazom reinkarnacija, naše duše se bodo toliko časa utelešale, dokler, ne bodo dosegle stanja razsvetljenosti (stanje brez želja in potreb, ko nesmrtna duša  zre v praznino samozavedanja). Večina teh izrazov izvira iz budizma in hinduizma, žalostno je, da ti reikistični mojstri šele na učiteljskem tečaju povedo, da gre za mahajama budizem (veliki voz), prej pa plačaš nekaj tisoč evrov. Ta avra posvečenosti in skrivnosti, je osnovni atribut alternativcev, ki zaradi boljšega zaslužka radi operirajo z nadnaravnostjo in posebnostjo, kar privablja od vsakdana otopele samotne iskalce življenjskega smisla.

      Nekaj nasvetov za obiskovalce storitev komplementarne medicine:

1. Nihče, ki ni končal medicinske fakultete in ni pod Hipokratovo prisego ne sme dajati medicinskih diagnoz (npr. zastoj energije v spolni čakri je zdraviteljska diagnoza, ki ni primerljiva z nobeno medicinsko).
2. Zdravitelj vam ne SME odsvetovati obiska pri zdravniku, posebej, če ste nanj naročeni.   
3. NE VERJEMITE ZDRAVITELJEM, KI NE DELAJO ZASTONJ. Zdravitelj, ki ima postavljen cenik, ni verodostojen, saj krši osnovne principe duhovnega samozdravljenja, on je le posrednik med vami in višjo silo. Dobri zdravitelji živijo od darov, ostali so šarlatani. To ne velja za metode, ki so na Zahodu že priznane (homeopatija, kiropraktika in akupunktura - obiskujte samo tiste z mednarodno priznano diplomo)
4. Metode komplementarne medicine, kot že izraz govori, morajo biti dopolnilne, ne pa glavne. V primeru resnih obolenj lahko tvegate življenje, če ne obiščete zdravnika. 

Zdraviteljske metode so na prvi pogled uspešne predvsem zato, ker bolni ljudje ponavadi korigirajo negativen življenjski slog in ko pridejo do zdravitelja, se boljša skrb za zdravje že začne opažati. Osnovna metoda zdravilcev mora biti pozitivno mišljenje in vera v ozdravitev. Slovenci smo destruktivni in samomorilni predvsem zaradi negativistične vzgoje, ki namesto da bi poudarjala pozitivne lastnosti otrok, stalno otroke pitamo z negativnimi zapovedmi in prepovedmi (ne znaš, ne zmoreš, boš polil, raztrgal boš, zbolel boš, prehladil se boš, hudoben si, poglej kako je mama žalostna zaradi tebe). Samo strokovno podkovana oseba obvlada psihoterapevtske metode, s katerimi bo v vaši podzavesti odkrila negativne programa, ki vam preprečujejo osebnostni in duhovni razvoj. Zdravitelj, ki poskuša v vas prebuditi vero, moč in ljubezen, ki spi v vsakemu izmed nas, je na pravi poti. Včasih je dovolj že lepa beseda, dotik in pozornost, pa se odprejo samo zdraviteljski energijski centri imenovani čakre, ki se začenjajo vrteti v smer zdravja, ustvarjalnosti in volje do življenja. Vsak dobronameren medčloveški stik je lahko zdravilen, zakaj se potem ne znamo pozdraviti sami, s pomočjo svojih najbližjih? Lepa beseda, prijateljski objem, sproščen klepet ob kavici so najboljši zdravitelji. In spet smo pri stresu, odtujenosti, pridobitništvu, karierizmu, skratka pri sodobni, brezdušni, kapitalistični družbi, Vseskozi ponavljam, da bomo morali med vikendom hoditi na zdravilne, duhovne seanse in delavnice, da se bomo lahko spustili v ponedeljkovo poslovno dirko za denarjem in uspehom. Američani nimajo prijateljev, ne zaupajo več nikomur, zato že desetletja velik del prigaranega denarja puščajo pri psihoterapevtih, kot da življenje samo ne more ozdraveti. Upam, da jih ne bomo posnemali !!!
 
Igor Bizjan
 

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
12 x komentirano
  • marjan je rekel/-la:

    zakaj se ne moremo pozdraviti sami?? je skrivnost ampak, človek ni svoboden….. naš um je zavojevan…. kdaj se je to zgodilo ni podatka……vendar pred tem je človek bil bitje sposobno dejanj moči…..potem pa izgon iz raja in tema….

    probajte:

    http://www.youtube.com/watch?v=lauKs7tbtV8&feature=PlayList&p=A7ACAE9ECDA4A81B&index=0&playnext=1

  • domen je rekel/-la:

    Clovek skorajda ne more verjeti, da je Igor napisal kolumno, ki ni cinicno kritiziranje odnosov moski-zenska.

  • Robert je rekel/-la:

    Zivjo, reiki nima nobene veze z budizmom, to je samo njihova fiksna ideja. Ce vprasas kakrnsnegakoli tibetanskega ucitelja (od koder naj bi reiki izviral), ti bo lepo povedal da je to ena zmisljotina…

  • Neja je rekel/-la:

    Verjamem, da je vsako zboljšanje nevrotičnih in psihosomatskih težav posledica boljšega življenjskega sloga in tudi avtosugestije /avtohipnoze, ki sproži vero v zmanjšanje težav/. Dober zdravilec samo premakne v naši zavesti kazalec od negativnih pričakovanj na vero.

  • tiib je rekel/-la:

    domen pravi:
    27. februar, 2009 ob 10:57

    Clovek skorajda ne more verjeti, da je Igor napisal kolumno, ki ni cinicno kritiziranje odnosov moski-zenska.

    Jaz sem mislil, da sploh ne zna normalno razmišljat in pisat… še je upanje!

  • janez je rekel/-la:

    nehal sem posnemat Američane. ne pijem vode iz plastenke, gaziranih pijač, v avtu s katerim se ne vozim, imam sokovnik na 12 voltov, ne jem hamburgerjev, hitre hrane, mesa bore malo, nič klobas in paštet, na okenski polici gojim zelenjavo in zelišča, k zdravnikom ne hodim, ker imam pred njimi fobijo, potujem samo peš, prebiram samo stare časopise, jogurt delam sam,
    z živili se oskrbujem lokalno od kmeta na Čopovi itn.
    resda izgledam malo čudno, ne vem ali sem normalen, zagotovo pa nisem podoben norim Američanom.
    vsak dan me posname vsaj 50 kamer, pa se vseeno počutim zdravega.

  • tiib je rekel/-la:

    “…v avtu s katerim se ne vozim, imam sokovnik na 12 voltov…potujem samo peš…”

    :-)) Če se v prejšnjem stavku zlažeš, moraš v naslednjem paziti, da se ne izdaš.

  • domen je rekel/-la:

    Janez, tako duhovitega komentarja pa ze dolgo nisem prebral;), vse pohvale.

  • janez je rekel/-la:

    @7: če bi se izdal, bi napisal, da se vozim peš-malo je manjkalo.
    lažem, kot len pes teče, se pravi- na pol.
    ne laže pa A. Komat-zadnja Mladina.
    če lažnivec piše o idealih niso ideali nič krivi.
    v tem je izdaja, pa iskrenost tudi.
    @8:ja no hvala-upam, da me ne zajebavaš.
    drugač pa sem predvsem hotel reči:živela samooskrba
    in upam, da bodo mesta-packice, kdaj imela vrtičkarje v samih centih.
    baje se to že ponekod dogaja.
    dogajalo bi se tudi nam če ne bi bili taki kmetje.

  • gruntpuntar je rekel/-la:

    Avtor ni ravno strokovnjak za področje zdravilstva… Bilo bi bolje, če bi pisal o čem drugem, na kar se bolj spozna.

  • Tomm je rekel/-la:

    Igor, zadel si v piko.
    - podpišem!

  • Ta Bizjan ni tako je rekel/-la:

    napačen, toda vedno ima to smolo, da njegovo stran komentirajo samo čudaki.
    ŽIVELA PERMAKULTURA.