1. marec, 2009 | Denis H.

Igrivo zapeljevanje

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Petkova zabava v ljubljanskem klubu K4 se je izkazala za dobesedno poslastico zvoka in užitka. Ekipa Scienceofuse, je s povabilom dvojca Detroit Grand Pubahs resnično izkazala poklon novodobnemu elektronskemu trendu, ki s svojo navihanostjo kar privabi nasmeh, ki je posledica občudovanja domišljije.

Detroit Grand Pubahs sta iz skupne ljubezni do glasbe in sorodnih pogledov leta 1996 v Detroitu ustanovila Mack Goudy Jr. (Paris The Black Fu) in Andy Toth (Dr. Toefinger). Slednjega je po popularnih singlih “Sandwiches” in “Big Onion” ter albumu “Funk All Y’All” zamenjal Oliver Way a.k.a. Mysterious Mr.O. Omenjeni album je definiral njun specifičen zvok, ki ga nekako lahko označimo za minimalističen lo-fi tech-funk in electro, katerega dopolnjujeta z Mackovimi hudomušnimi besedili.
Po izdaji hita “The Clapper” na založbi Poker Flat je leta 2004 sledil drugi DGP album “The Galactic Ass Creatures From Uranus“. ˝Ghetto-tech in electro zvoki, minimal techno in značilno odpiljeni teksti, ponovno definirajo izražanje na inovativen način. Leta 2006 sta ustanovila tudi založbo z imenom Det.Ele.Funk (Detroit Electro Funk), na kateri se, poleg njiju, pojavljajo uveljavljena imena, kot so The Advent, Dave The Hustler, Billy Nasty, Gerald Mitchell, Deetron, Steve Bug ter dvojec Jackal & Hyde.
Njun novi mix CD z naslovom The Detroit Connection pt.4 je bil izdan za istoimensko serijo zaožbe Matrix Music in tako sta si Pubahsa obula čevlje, ki so jih pred njima nosili Kevin Saunderson, DJ Godfather in drugi velikani elektronske plesne glasbe. Izdelek sta zasnovala z živimi elementi (saksofon, vokali) in nastal je okrepljen DJ set, ki kot eksplozivna lokomotiva rine skozi sladkosti novih in starih imen, kot so Laurent Garnier, Beltram, Mark Broom, Radio Slave in drugi. Rahlo zmešan, igriv in energičen izdelek je najlažje opisati z besedo ˝kinky˝. In ˝kinky˝ nam je všeč, mar ne?
Kot je zapisano na DMC Update: “To ni samo techno. Je Prince, P-Funk in punk, vse skupaj zrolano v eno debelo glasbeno žberlo.”

Detroit Grand Pubahs je ime, ki na žalost ne pritegne velikega zanimanja ˝mase˝, a vsekakor opravičuje obstoj fenomena elektronske plesne glasbe.

Detroit Grand Pubahs - Big Onion


Vir: Youtube, avtor:detroitgoose

10 Deetron feat. Paris the Black Fu - The Afterlife


Vir: Youtube, avtor: e55010104110

Laurent Garnier - Crispy Bacon


Vir:Youtube, avtor: lolympien

Denis H.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.