2. marec, 2009 | Vest

Komentar - Franci

O Goli resnici, komentar dneva - Franci Kek.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Gola resnica je komični dokumentarec.  Ne želi dokumentarno pridigati, pač pa na zabaven način gledalca vzpodbuditi h kritičnemu odnosu, odnosu z distanco, do medijev. Govori o velikem vplivu medijev, o načinu povzemanja, v nadaljevanju podajanja in v končni fazi sprejemanja odjemalcev, tistih, ki jim je informacija namenjena. 
Pred resnico je za medije pomembno, da imajo zgodbo. Ustvarjati želijo neko dramatično situacijo. To si bralci, gledalci tudi želijo in krog je sklenjen. Zanimivejše od resnih informacij so bolj bazične zadeve. V času dogovarjanja Janše in Sanaderja na Bledu, si je na vest.si to novico ogledalo 4.5oo obiskovalcev, medtem, ko so imeli Jasminini joški 36.ooo klikov.
Oblastniki, ki želijo biti ponovno izvoljeni se moči medijev zavedajo, zato želijo imeti nanje vpliv. Služijo jim, da svoja dejanja, odločitve preko medijev ljudem predstavljajo kot sprejemljiva, za volivce koristna. Se pa mnogokrat dogaja (kot je dejal Noam Chomsky), da je država zgolj orodje v rokah multinacionalk za dosego njihovih ciljev, povezanih s čim večjim dobičkom, na račun kvalitete življenja državljanov.
Soavtor ideje in režiser filma Vojko Anzeljc, ki se je za leto dni odklopil od vseh medijskih informacij,  se je dobro vprašal, kolilko je res tistih informacij, ki so za človeka pomembne. Ali pač gre za to, da se vsak dan zapolni čas med oglasnimi bloki.
Kakorkoli, Gola resnica je film, ki vas bo zabaval in tudi kaj povedal.

Franci Kek

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
54 x komentirano
  • geiger je rekel/-la:

    Kje in kdaj se pa (bo) tole da(lo) videt?

  • geiger je rekel/-la:

    Pardoniram…..v kinu, kajpada! Uno prej pa storniram.

  • BUČKE je rekel/-la:

    Komentar kot reklama???!!!

  • Franci Kek je rekel/-la:

    Film je sedaj na sporedu v ljubljanskem in mariborskem Koloseju in novomeškem in celjskem Tušu. Zatem gre naprej.

  • LDS KORUPCIJA je rekel/-la:

    Pejt ti raje v parlament delat kot pa da tle delaš reklamo za popoldanski s.p.

  • kekjepek je rekel/-la:

    pejt spat kek

  • luka je rekel/-la:

    franc, k bo dvd rip, mogoče, pa nč prej….

  • joze je rekel/-la:

    Gola resnica je to, da Franci ni za v parlament, ampak za med reklamne bloke …

  • Igor Đukanović je rekel/-la:

    Joze, Gola resnica je to, da je Kek že v parlamentu in sam dobro ve, o čem govori. Država je orodje v rokah multinacionalk in med štiriletnim mandatom imaš mogoče enkrat ali dvakrat svojih pet minut, da narediš nekaj samoiniciativno koristnega za svoje volivce. Ostalo je predvolilna tekma ali pa slalomska vožnja (na izpadanje) med zahtevami multinacionalk.

  • LDS KORUPCIJA je rekel/-la:

    pejt spat Đ

    kek je spaka v politiki, brez poslanstva…razen tega da druge jebe v glavo

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    @LDS: bo držalo! Je pa tudi res, da četudi bi želel kaj spremeniti, oziroma kaj prispevati k dobrobiti Slovenskega naroda in svojih volilcev mu je to že v samem štartu onemogočeno!

  • Bount je rekel/-la:

    UAAA, ke komentarji, Don-Vito tebi oskarčka , LDS korupciji pa spačka ..ha..ha.
    sta pa res pravi cvetlici , kajne?
    Če nimata absolutno ČISTO NOBENEGA pojma o čem Kek- zelo dobronamerno zgoraj govori- bodita vsaj tolko “brihtna”, da ne dajeta tako nemogoče bebavih komentarčkov! Hejla, kaj sta vaš sivi potencijalček v vaši glavici popolnoma pokurla!

    Sicer pa enostavo povedano, draga komentatorčka, Franci Kek nam je samo dobronamerno nakazal
    na kaj naj bomo pozorni in nič drugega. kaj pa vzanjata tako paniko, česa vaj je strah? Pa ja nista eden tistih “politikov”, ki jim je čas porabe že potekel?

    Meni se vse več dozdeva, sa je veliko Slovencev še precej zaplankanih , valjda preveč za šankom z vinčekom v roki modrujejo, pa so se jim sive celice pokurile..ha..ha

    Franci Kek, hvala za izvrsten prispevek. Pa še tako dalje in veliko uspeha pri vašem nesebičnem delu!

  • Bount je rekel/-la:

    Pa še tole , draga komentatorčka, če vama ni tako enostavna stvar jasna, to je, za kaj se pravzaprav v gornjem prispevku gre, kakšen je nauk oziroma sporočilo tega zelo dobrega dokumentarca o katerem Kek govori, potem pa BOG naj nam pomaga.In če sta vidva neko slov. povprečje, potem res ni čudno , da smo tam, kjer smo..kje pa smo ..se ve, kajne? No, upam, da vsaj to vesta, ali pa sta preveč zmanupolirana in sprogramirana, da bi to dojela?
    Vidva sta samo slišala besedici Janša in Sanader in sta že dobila rdečke, kajne’?
    Bodita no vsaj malo bolj odprta in dajta si dol zavesice iz vaših očkov!

    Saj na koncu koncev - razen seveda če sta del političnega tima gospoda J-J -, pa vsi enako želimo, to je, ni nam vseeno kje, kako, zakaj ..itd..nam vladajo, kajne?

  • doajen je rekel/-la:

    To lahko razumemo kot prikriti EPP, drži fanta, ane?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    @Igor - ni čisto tako, dobr so te nategnil, hehe.

    V času vladanja lahko npr. tvoj ZARES skupaj z Mirom Senico in Katarino Kresal in Mirom Cerarjem in Bojanom Trnovškom učinkovito uniči referendumsko demokracijo do konca.

    http://www.zares.si/za-spremembo-instituta-referenduma/

    Mislim, da bo “ljudski” Franci v nadaljevanju svoje “politične” kariere pri tem še kako rad sodeloval.

    Prvi medijski poskus je bil opravljen včeraj zvečer, v Studio City. Sami “neodvisneži”, s komentatorjem vred. Zvenelo je kot RTV v jugi konca 80-ih. Očitno se pripravljajo spremembe v družbi in dosedanji medijski manipulatorji zgubljajo lažno kredibilnost.

    Menim, da bi imel še Michael Moore vsaj malo moralnih zadržkov in ne bi kandidiral za (demokratskega) kongresnika/senatorja.

    Kek si je parlamentarni sedež prislužil točno s tem filmom, ki je bil za časa snemanja politično uporabljen za blatenje in medijsko odstranjevanje vseh ostalih “politično šibkejših” kandidatov. Na koncu je tako lahko zmagal eden njegovih favoritov Tuerk.

    Si predstavljate - Kek kot predsednik AS dela film “v prostem času”, AS pa uradno podpira Tuerka. Mogoče samo v politično-medijski megli imenovani Republika Slovenija.

    http://www.pozareport.si/?Id=predsedniske_volitve&View=novica&novicaID=4735

    Največja laž od vseh pa je ta, da so mediji “naivno nasedli”. To v Sloveniji poteka malo drugače, dragi moji…

    Kdor razume, ve, kdor ne, naj še malo študira.

    ——————————————————————————–

    Danilo Turk -> Aktivna Slovenija -> Franci Kek -> Artur Štern

    3. volilna enota 6. volilni okraj: del občine Ljubljana Vič - Rudnik

    8. AS - AKTIVNA SLOVENIJA

    Dr. ARTUR ŠTERN

    ARTUR ŠTERN, AS - AKTIVNA SLOVENIJA, 437, 3,42 %

    Danilo Turk -> Manca Košir -> Junijska lista -> NSIOS -> Boris Šuštaršič -> FIHO -> Loterija Slovenije

    http://www.slovid.com/stojnica+danila+rka+zvezda+parku+in+manca+kosir/2400/video

    Danilo Turk -> Marko Crnković -> Evropski demokrati -> Gorazd Drevenšek ->
    Junijska Lista -> NSIOS…

    “Zato smo se odločili, da se priključimo gibanju Junijska lista, ki ni politična stranka, ampak po zgledu podobnih gibanj na Danskem in Švedskem želi z vseh vidikov pomagati uresničiti interese ogroženih socialnih skupin v naši državi. Mednje sodimo tudi invalidi, ki bomo na Junijski listi nastopili z 18 kandidati širom države. V Sloveniji nas je kar 160.000. ”

    uh, uh :)

  • lucko je rekel/-la:

    Blaz, sej ne da bi hotel tukaj kaj zajebavat, ampak a ves kako enostavno je kaksno taksno verigo imen narediti zate in te povezati z komorkoli(namerno ne pisem, ker se mi zdi brez zveze). Slovenija je majhna in tako pac je…

  • Franci Kek je rekel/-la:

    Blaž Babič, nisem vedel, da sem imel s snemanjem filma (za katerega je vedelo 12 ljudi) tako velik vpliv na izvolitev sedanjega predsednika Turka.Tale povezava je res strahovita - Turk-AS-Kek-Štern

  • ibrahim je rekel/-la:

    Kek ne bluzi…..
    a se spomniš prispevka ko si snemal za Zares v Beli krajini….
    čista manipulacija….iz tvoje strani….
    zdej pa tu o medijih…..
    maš ti dobre izkušnje z manipulacijo……

    ti Jonas…..Cugani iz Adlešičev

    vajenci

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Franci - eno je smehljanje okajeni mladini, drugo so pa resne politične teme, kot npr. suverenost države, vojaška posredovanja v Afganistanu, delitev vej oblasti, kontrola v medijih, nedemokratičnost EU, ipd.

    Če bi bil ti borec in ne uživač, potem takih medijsko-političnih projektov enostavno ne bi delal, ampak bi zastavil bolj resno. Koliko volilk in volilcev ste dejansko nategnili, brez spoštovanja do njihove neukosti? Kar ste delali, je bilo dejansko na sami meji kaznivosti, globoko v polju nemoralnega, to menda veš:

    Kazenski zakonik (uradno prečiščeno besedilo) (KZ-UPB1), menda je veljal takrat ta…

    http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200495&stevilka=4208

    (4) Za volitve in glasovanje po tem zakoniku se štejejo volitve predsednika republike, poslancev državnega zbora, članov državnega sveta, lokalne volitve ter zakonodajni referendumi, referendumi za potrditev spremembe ustave in za ustanovitev občine.

    Kršitev proste odločitve volilcev

    162. člen

    (1) Kdor koga s silo, z resno grožnjo, s podkupovanjem, s PRESLEPITVIJO ali na drug nedovoljen način prisili ali nanj vpliva, da pri volitvah ali glasovanju glasuje, ali ne glasuje, ali da ne glasuje veljavno, ali da glasuje za ali proti določenemu predlogu, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
    (2) Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba pri opravljanju svoje dolžnosti v zvezi z volitvami ali glasovanjem, se kaznuje z zaporom do dveh let.
    (3) Dana podkupnina se vzame.

    Vi ste z zavestno preslepitvijo vplivali na to, da tisti, ki so glasovali za dr. Arturja Šterna, niso mogli glasovati za koga drugega - ki ni imel zavestnega načrta nategovati ljudi.

    Ali morda navadna goljufija?

    Goljufija

    217. člen

    (1) Kdor z namenom, da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let.

    Ljudje, ki so podprli Arturja Šterna NISO VEDELI, da gre njihov glas na volitval 2007 v prazno… torej so delovali v škodo svoje volilne pravice - svojega premoženja. Pridobili pa ste vsi ustvarjalci filma premoženjsko korist, ali ste to morda delali iz čistega ALTRUIZMA?

    Imeli ste večji proračun za svojo “igrico” od proračuna kakšnega “šibkejšega” kandidata - kaj ti to pove?

    Ah, saj - želel si nekaj “dokazati”. Saj si. Da si politično naiven in da s svojimi “zabavnimi” izdelki poneumljaš ljudi. Oboje v korist tvojih gospodarjev v ZARES-u. Uživaj v poslanski plači še naprej.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    lucko - predstavi se in povej svoje, sicer raje niti ne namiguj.

  • Franci Kek je rekel/-la:

    Blaž Babič - le ena malenkost: Artur Štern ni kandidiral in nihče ni mogel glasovati zanj. In - o kakšnem proračunu govoriš?

  • cvek je rekel/-la:

    Nič posebno koristnega za to ljudstvo še ni narpavil, razen tega, da je vseskozi poneumljal tiste, ki so to dopustili !
    Mladoletno otročad je opijanjal in jim dopovedoval, da je “nobel”, da se valjajo po blatu in dokazoval, da so pod vplivom substanc lahko še samo prasci. To jim seveda ni povedal. Njegovih otrok seveda ni bilo zraven, poneumlja se lahko druge. Denarja je bilo kot pečkov !

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Cvek, daj ne lomi ga.
    Kaj si v šoli same cveke dobival?
    Po tvojem bebavem pisanju sodeč, je odgovor DA.

  • Želja je rekel/-la:

    Želje so eno, realnost pa čisto druga, kajne?

  • STALIN SE VRAČA je rekel/-la:

    Kek dela biznis,jebe se njemu za rajo.To je znano kulturniško priskledništvo ala Prdin.Sploh ni vreden komentiranja.Ignore him!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Franci Kek - zbirali ste podpise podpore kandidaturi dr. Arturja Šterna za predsednika Republike Slovenije, kajne? Tak podpis lahko volilec ali volilka samo in edino enkrat samkrat.

    O proračunu, da tvoji fantje poberejo kamero iz tal in jo prižgejo… takem proračunu. Koliko tisoč evrov se je obrnilo, pri čemer ste zavajali celotno slovensko javnost in v medijih (presenečenje!) pobirali medijski čas tistim, ki so s kandidaturo mislili resno.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Tak podpis lahko oddata volilec ali volilka….

    ———————–

    Pa še en trik je (ljudje tega ne vedo) - obrazci za podporo kandidatu za predsednika RS so še vedno NEIMENSKI, kar pomeni, da se lahko z njimi trguje… in v praksi se to verjetno dogaja, zato pa je toliko “neresnih” kandidatov, ki dejansko za nekoga tretjega zbirajo podpise.

    In naenkrat imate “velike favorite”, ki zberejo dovoljšne številko glasov in medijska mašinerija se usmeri samo še nanje. Vnaprej določene za zmago…

    Del takih igric si, Franci.

  • Franci Kek je rekel/-la:

    Blaž Babič - Artur je zbral 167. Nikomur od tistih, ki jih ni zbral dovolj, teh 167 ne bi zadostovalo. To, da fantje vzamejo s tal kamero in snemajo, pa je zaenkrat stvar žepa producenta filma.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Teh 167 je natančno 167 takih, ki ste jih zavedli, ali boš rekel, da je to bilo storjeno za višje cilje?

    Si parlamentarec ali nisi - takrat si bil celo predsednik politične stranke! Česa ne razumeš? Da vse pač ni šala?

    Ah, saj res - producent in ti pa komunicirata le enkrat mesečno in ti s proračunom filma nisi imel ničesar opraviti. Đuro system?

    Rekel sem, da ste imeli več denarja za svoje “šale”, kot številni, ki so želeli zbirati taiste podpise, da bi lahko kandidirali.

    Norčevali ste se, dokazali pa predvsem to, da ne spoštujete slovenske demokracije. Zdaj, ko si v parlamentu, se boš pa ja menda delal, da ti je mar za to frazo.

    Še kaj?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    In ne delaj se ubogega, kot da te obtožujem, da si bil “edini stranski igralec”, saj sem jih naštel tudi nekaj drugih.

    Cele ekipe igrajo, jasno!

    Od medijskih zvezdic do gospodarskih težkokategornikov in očetov naroda.

    Tako se slovenska čreda vodi.

    Mimogrede - ali je zdaj, po tem vašem “izobraževalnem” filmu ljudem kaj bolj jasno, da lahko vzamejo demokracijo v svoje roke?

    Hm, saj to ni bil namen, ane? Zdaj je Franci naš zastopnik, mi pa naj bomo tiho do naslednjih volitev, bo že on in njegovi prijatelji vedel, kaj je za nas dobro.

    Recimo dobro bi bilo zreducirati referendum in ga medijsko degradirati na “pobude nogometnih navijačev”.

  • Franci Kek je rekel/-la:

    Blaž babič - zamešal si toliko stvari, da se mi zdi nadaljevanje polemiziranja brezsmiselno.

  • neemocije je rekel/-la:

    Gola resnica je komični dokumentarec
    Gola resnic pa je: franci je komični parlamentarec - še en patetični primer vpliva “svobodnih in nestrankarskih” medijev

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kakršna stranka, takšen Kek.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Franci Kek - Če so zgoraj našteti osnovni pojmi pretežki zate… ajme.

    Raje pridno glasuj pri bolj enostavnih vprašanjih v Državnem zboru (tako kot stranka odloči).

    Se tipkava naslednjič, če boste še ZARES nadaljevali z uničevanjem referenduma.

  • Bount je rekel/-la:

    Blaž, si pa oster, kajne, zakaj samo kritiziraš, kaj si pa dejansko naredil za dobro Slovenije?
    Nič, razen kritike, vsak lahko kritizira in kritizira in piše in piše kar tako nekaj v tri dni!
    Konkretnega v praksi pa ne naredi ničesar!
    Zato pustite Keka na miru, če ne drugega tudi v praksi nekaj konkretnega naredi, kot napr.
    okoljevarstvo ( terminali), ukvarjanje z mladino itd…in zakaj ne tudi zgornji prispevek vsem nam v razmislek!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Bount -

    Če je pijano valjanje v blatu enkrat letno “ukvarjanje z mladino”, potem oprosti… se ne razumeva. Mislim, da jim gre vsem organizatorjem predvsem finančno dobro, sicer se s tem ne bi ukvarjali. Nekateri so na ta način celo že prišli v parlament.

    In če je aktivnost pri enem projektu terminalov zate že “okoljevarstvo”, potem tudi prav.

    Kaj sem moi dejansko naredil za dobro Slovenije? Kot si videl zgoraj je pa hudo retorično vprašanje, saj “dobro Slovenije” še zdaleč ni natančno in dokončno zakoličeno. Jaz osebno mislim, da mnogo tega :) med drugim branil referendume zadnjih hm… 11, 12 let. Če jih ne bi, bi medijsko-politični tepčki, kot je Franci, še lažje parlamentarizirali.

    http://poptv.si/multimedia/preverjeno-referendum.html

    In na številnih forumih sem iz senc anonimnosti izganjal slinavce, kot si ti.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Kaj si storil ti, ko že sprašuješ? Kaj je zate “dobro Slovenije”?

    Zame recimo to, da bi ostali suverena, neodvisna država, zdaj pa smo vazali EU in NATO zveze. Tudi v tej smeri sem naredil kar nekaj, a medijska blokada je hecna stvar.

    Franci lahko o njej snema smešnice, večina ljudi pa je nikoli ne prebije.

    http://nato.gov.si/slo/novinarsko-sredisce/clanki/radio-koper/
    http://www2.arnes.si/~ljmiri1s/slo_html/projekti/forum/forum6.htm

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Fora je zanimiva, prva diplomska definitivno ni moja, gre za soimenjaka s FDV-ja. Smešno naključje (naključij ni), da se je ukvarjal točno z istim probljemom - slo-hr meja.

    Ostalo sem zagrešil skupaj s kolegi:

    http://cobiss4.izum.si/scripts/cobiss?id=1028244490202380

  • Bount je rekel/-la:

    Blaž, imaš pa res lep besedni zaklad, ravno pravnji, toda za koga?
    Umiri že tvoj zaničevalni besedni zaklad!
    Če se boš izražal bolj kulturno, te bomo mogoče celo upoštevali!
    S tvojimi žaljivimi besedami, pa te sprejemam tako kot se sam izražaš, saj je vsak svoje lastno zrcalo!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Kdor pada na zunanjo podobo, se mora v svojem strahu še vedno skrivati pod nadimki.

    Imel si preštevilne persone, ki so se izraževale kulturozorno, pa so se opotekle na samih dejanjih, kajti - le ta štejejo, dragi anonimko(skrivač) in po njih jih boste spoznali.

    In res ne rabim in ne želim upoštevanja s strani skrivačev. Naj ga preusmerjajo na druge žrtve.

  • Bount je rekel/-la:

    Blaž, ne bluzi, no , papir vse prenese, kajne?

  • j m je rekel/-la:

    Lisica oranđna upam da te bo kdo ovadil in da boš šel sedet.

  • Bount je rekel/-la:

    Sicer pa Blaž, ne vem kaj si tako napadalen.
    Sicer pa , kar se NATA tiče, vedi, da se s teboj več ali manj strinjam!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Sicer pa “Bount” - koga sploh imam čast “napadati”? Iluzijo? Anonimčeka?

    Kar se zveze NATO tiče - ja in kaj pol, če se strinjaš? Lahko je iti v partizane po kapitulaciji Italije. Dejanja so važna - da si upaš izpostaviti se in narediti kaj konkretnega v tej smeri. “Državljan Bount” je bolj švoh izhodišče.

    medek - hvala za ta link, Franci je politična rit (gleda predvsem na lastne interese), oz. samoreklamirani “aktivist”, ki ima vso podporo medijev in z njimi kot pravi “notranji partijski kritik” prav lepo sodeluje. Aja, ima aduta v rokavu - boj proti plinskim terminalom. Res mogočen aktivizem. Za srednješolce.

    http://www.mediapsychology.eu/blog-si/

    In v isti sapi bo Kek z Anzeljcem povedal, da gre npr. SSN z referendumom za “isto” stvar, kot njim… jap, najbolje je še koga povleči v lastno gn.jn.co.

    Kek - ti bi referendume ukinil, ane? Kaj bo ljudstvo nesposobno sploh odločalo. Taki fejst fantje od fare, kot je Franci Kek naj odločajo za nas.

    http://www.3delavnica.com/index.php?main=novice_arhiv&dan=01&mesec=09&leto=2006

  • Bount je rekel/-la:

    Blaž ne obnašaj se kot kašen majhen Blažek bodi resen, prosim. Please, grow up!
    Važna je vsebina in ne oblika, ki stoji za vsebino, O.K.?

  • Bount je rekel/-la:

    Blaž, pa še tole: si pa res pravi pravcati blaženi Blažek, kajne?

    Terminali, aktivizem za srednješolce? Lepo te prosim. Če tako razmišljaš, pa zate ni nobenega upanja, milo povedano!. Čisto zares, tako izjavo lahko da ali negdo , ki je poln besa in jeze in je maščevalno nastrojen proti določeni osebi, ali pa - v tem rimeru še hujše- negdo, ki razmišlja kot totalni, kompletni luzer, ki mu ni prav nobene pomoči več!

    Joj, joj s kom neki se jaz pogovarjam. GOD please spare me from this type of - you know what!!!!!.

    ,

  • rukar je rekel/-la:

    KEK-ec je zelo ponosen, da je nekoč lahko z Golobičem metal na koš. Kako je enim malo potrebno za njegovo samozavest !

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Ej, anonimko, rajš sm luzer, kot pa poslanc take stranke, kapiš?

    O vsebini in obliki pa očitno nimaš pojma, morda si le domišljaš, kako “objektivno” in “realistično” gledaš na svet. Pa seveda temu nikoli ni tako.

    Jeza in maščevanje do Francija? Kvečjemu pomilovanje, ker je tako zelo “preprost” in transparentno koristoljuben v svojih političnih potezicah. Golo resnico je posnel tudi zaradi močnega interesa fantov iz ozadja, da se scena pomuti - to je vsa moja poanta. Bogi Franci vedel za to, ali ne.

    Terminali? Daj mi premor! (give me a break) Ena samcata temica, osamljena in tiha. ter veliki borec, politični aktivist Franci, ki se iz Dalenjske zažene proti morju in prepreči najhujšo katastrofo ever possible.

    No ja, ne rečem, da ni za pozdravit borbe proti terminalom, ampak imeti to kot edino medaljico na prsih junaških… no ja, res.. aktivistično… poleg blata in skal (rock) še mal plina in že imamo prvovrstni slovenski politično-medijski podmladek, ki nam bo vladal naslednjih… 50(?) let.

  • Bount je rekel/-la:

    Blaženi, glavno da ti in samo ti capiš, kajne?

  • Bount je rekel/-la:

    Hejla Blaženi, toliko o tvojem mnenju glede terminali-aktivizem za srednješolce, si pa res blaženi, kajne?

    Državni svet je na včerajšnji seji podprl peticijo nevladnih organizacij in posameznikov proti gradnji plinskega terminala v Kopru in Tržaškem zalivu.

    Državni svetniki so tudi pozvali vlado, naj upošteva sklepe državnega sveta s posveta o plinskih terminalih v Tržaškem zalivu iz septembra 2007 in prejšnje vlade, ki je načrtovanju terminalov v Tržaškem zalivu uradno nasprotovala.

    Vlado so tudi pozvali, naj prekine z vsemi aktivnostmi za postavitev plinskih terminalov, ki niso v skladu s strategijo prostorskega razvoja Slovenije in zakonodajo s področja varstva okolja ter ostalimi mednarodnimi in evropskimi dokumenti.

    Državni svetniki so vladi predlagali, naj takoj pristopi k celostni obravnavi energetske oskrbe Slovenije s poudarkom na povečanju pridobivanja energije iz obnovljivih virov energije, tudi v luči zasledovanja ciljev sprejetega energetsko-podnebnega paketa Evropske unije.

    Ugotovitve peticije, ki jo je podpisalo 114 oseb, je v pismu nevladnim organizacijam podprl tudi okoljski minister Karl Erjavec. Izrazil je pričakovanje, da bo tudi nova vlada imenovala medresorsko skupino, ki bo nadaljevala delo skupine, ki se je ukvarjala s presojo čezmejnih vplivov terminalov.

    Minister pravi, da je ministrstvo uveljavljalo sprejeta stališča medresorske skupine in vlade. Tako bo med drugim strokovno gradivo za terminal na morju (za terminal v Žavljah so ga že posredovali) italijanskemu okoljskemu ministrstvu posredovali predvidoma naslednji mesec.

    (STA)

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Ne štekaš, kaj?

    http://www.ssn.si/si/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=58

    Zakaj ta tvoja verodostojna agencija ne poroča o tem?

    Morda zato, ker ni v skladu z interesi elite, kot je “protiterminalski aktivizem”.

    Franci Kek pa še naprej v blatnodolskem populizmu:

    http://www.napovednik.com/tv4433590_as-ti-tud-not-padu-gost-franci-kek/

  • Emi je rekel/-la:

    Blaž, kaj se ti ne zdi, da ti je jeza, bes in sovraštvo malo zameglila tvoj um?

  • CVEK je rekel/-la:

    ALI BI ZNAL KDO OD KOMENTATORJEV OPISATI KAJ KONKRETNO KORISTNEGA (razen za svoj žep) JE ŽE BILO OD FRANCIJA KEKA ZA NAŠE LJUDSTVO ? RAZOČARANI BOSTE !