10. april, 2009 | Katja Lenart

Bodi in godi!

Ko je Godi hkrati Bodi in je glasba GodiBodi...
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V sredo, 15. aprila, se bo v Stari mestni Elektrarni - Elektro Ljubljana pričel glasbeni festival agencije Celinka, z imenom Godibodi. Do 30. aprila se bo tako na šestih koncertih (vsi se bodo zgodili ob 20:00) predstavilo šest svežin in žanrsko mavričastih glasbenih zasedb, ki vsaka zase tvorijo mali glasbeni univerzum.

Može in žene, sinove in hčere, ki tvorijo celoto z imenom Celinka, smo na Vesti že predstavili. Tudi Celinkin koncertni cikel smo enkrat že podegustirali in bili zadovoljeni. Zdaj pa najprej kratek dražilnik Godibodi (če ga še niste videli):

Godibodi je pravzaprav koncertni cikel Agencije Celinka, ki bo časovno umeščen v tri zaporedne aprilske tedne, koncerti pa bodo potekali ob sredah in četrtkih. Na kratko (vsi koncerti se bodo zgodili ob istem času na istem kraju: Stara mestna Elektrarna, 20:00):
15. 4. Eva Hren & Sladcore (predstavitev prvenca!)
16. 4. Aritmija (brez besed.)
22. 4. Vasko Atanasovski & Simone Zanchini duo (prav poseben esperanto.)
23. 4. Aphra Tesla & Električno gledališče (vesolje kationov. Premierno!)
29. 4. Jararaja (edina krava, ki ponoči ni črna.)
30. 4. Kisha (svetovna premiera!!/ Vilàgpremier!!!)

Takole je festival in njega program na sončnem zelenem vrtu predstavil umetniški vodja, vsestranski glasbeni ustvarjalec in avtor mnogih uresničljivih zamisli, Janez Dovč (gotovo vam bodo všeč tudi vmesni dokumentarni posnetki posameznih izvajalcev, potegnjeni iz mojega zaprašenega arhiva):

Festival je svojevrstna nadgradnja in nadaljevanje lanskega Celinkinega koncertnega cikla, na katerem je med februarjem in majem lani (takisto v Stari Elektrarni) zagodlo pet glasbenih zasedb (Mljask, Jararaja, Elevators, Aritmija in Miloš&Co.Pilots).
Ob zaključku lanskega festivala je pri Celinki izšla plošča zasedbe Mljask (V živo iz Stare elektrarne, 2008), zgoščenko s posnetkom lanskega koncerta Miloša & Co.Pilots v Stari Elektrarni (Unplugged flight, 2009) pa bodo v javnost izstrelili med letošnjim Godibodijem.

In to sploh ni vse!
Godibodi dokumentiran, ovekovečen in orisan na poseben način - vsak koncertni večer bo v dvorani prisoten likovni ustvarjalec, ki bo v živo ustvarjal ovitek za zgoščenko s posnetkom koncerta. Za tonski zapis koncertov bo poskrbel Gregor Zemljič, zgoščenke z unikatnimi ovitki pa bodo na prodaj na dražbi, ki bo 30. aprila, po zadnjem festivalskem koncertu Kishe.
Ovitke bodo napravili David Fartek, Matej Lavrenčič in Milanka Fabjančič, v času festivala pa bo v preddverju Stare mestne Elektrarne - Elektro Ljubljana postavljena tudi mini razstava omenjenih avtorjev.
Pogovarjala sem se z Matejo Starič, vsestransko umetnico (glasbenico, skladateljico…, vodjo programa unikatnih zgoščenk festivala Godibodi) in avtorico skladbe Adijo, ki je pri Celinki izšla (v sklopu Godibodi-ja) na kopilaciji z enajstimi singli Celinkinih glasbenikov:

Bodi to za začetek dovolj. Naj zagode Bodigodi!

(Vsi koncerti se bodo začeli ob 20.00 v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.)
Kmalu vam predstavimo še glasbene podrobnosti.

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano