23. april, 2009 | Jani Sever

Kam so šli tajkuni?

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Protitajkunski nastop Zaresa je zmedel opozicijo. Zares, ki govori njene besede, je bil očitno zelo neprijetno presenečenje. Prvak SDS je včeraj le zbral svoje misli in nastopil. Nenavadno, čeprav pričakovano, ni podprl prizadevanja Zares.

Tajkuni kar naenkrat niso več tako zelo pomembni. Spopad okoli interpretacije, ali je bilo reprogramiranje posojila Infondu s strani NLB sprejemljiva ali ne, Janše ne zanima. Vlada se po njegovem le ukvarja sama s sabo. Tajkuni pa bodo na koncu itak slavili. Namesto da bi vlada sprejemala protikrizne ukrepe, se prepira okoli tajkunskih posojil. Neverjetno. Kakšen salto mortale! Politik, ki je začel protitajkunsko vojno, češ da je v jedru težav slovenske družbe prav mreža politično kapitalskih povezav, danes tako rekoč pravi, da je ukvarjanje z njimi slepilo. Vlada naj se raje ukvarja s protikriznimi paketi.

Janša ima seveda prav glede tega, da od vlade vsi pričakujemo več na področju spopadanja s krizo. Vsekakor precej več od lahkotnih obljub finančnega ministra o univerzalnem dohodku v višini 500 evrov, za katere celo otroci v vrtcu vedo, da so neuresničljive. A le kaj se je zgodilo s tajkuni? Janša jih odpravi tako rekoč mimogrede, kot navidezne tarče. Hkrati pa opozarja, da je tajkunskih zgodb več in da Merkur, Istrabenz ter Pivovarna Laško niso osamljeni. Doda jim še DZS. Janša pravi, da je treba z vsemi krediti seznaniti javnost, tako da bo dobila vpogled v resnost problema.

Ko bo vse to znano, bo jasno, kdo je kredite najemal in kdaj ter kdaj so bili reprogramirani. In potem bo vse postalo jasno kot beli dan. Kot pravi predsednik SDS, se bo takrat razkrilo, da je tajkunsko zaledje, vodeno iz enega centra. Najbrž iz Murgel. Od kod drugod le. Za vsem menda stoji nekakšen super um, ki načrtuje in usmerja kapital in lumparije, ki se v imenu privatizacij dogajajo v državi. Sliši se privlačno, ni kaj. Z eno samo potezo tako prvak opozicije pojasni vse in sebe iz slike popolnoma izvzame. Prav to slednje, je kajpak v jedru zgodbe, ki je zanj v resnici precej neprijetna.

Enostavno dejstvo je namreč, da so se menedžerski prevzemi množično začeli realizirati prav s prihodom vlade Janeza Janše. Večina jih je bila že prej pripravljenih in najbrž je bilo res samo vprašanje časa, kdaj jih bodo direktorji poskušali realizirati. Vendar se dobro spomnim nezadovoljnih upravljavcev podjetij, ki jim nekdanja LDS ni pustila uresničiti njihovih sanj. Le zakaj? Ali ni šlo za njihove kadre? Razlog je bil enostaven. Strah pred političnim pogromom, ki je v času pred Janševo vlado vsaj v grobih obrisih oblast silil v samoomejevanje. Šele, ko je LDS volitve izgubila, se je začela prava privatizacija.

Naj omenim samo dva takšna, o katerih se ne govori prav veliko. Eden prvih je bil Herman Rigelnik in družba direktorjev Avtocommerca. Kljub temu, da mu nekateri rečejo celo rdeči Herman. Nekako istočasno je od tam Janševa vlada dobila svojega direktorja Petrola. Potem je tu Gorenje, rdeče Gorenje, kjer je skupina direktorjev prav tako pridno kupovala delnice podjetja s pomočjo kreditov. V času Janševe vlade. In potem je Gorenje postavilo tovarno za sestavljanje oklepnikov, kar sicer tovarni poslovno ni prav nič ustrezalo. To je konec koncev, med vrsticami, priznal celo generalni direktor.

Primerov je še precej. O Mercatorju niti ni potrebno govoriti. Tam so stvari jasne. Mešetarjenje v kabinetu predsednika vlade je bilo prevečkrat potrjeno. Je pa primer prav zaradi tega tako pomemben. Ob njem se je namreč povsem jasno pokazalo, da je bil Janez Janša ekskluzivni pilot prejšnje vlade. Tudi v primerih, ko to ne bi smel biti. Danes se Janša sprašuje, ali je pilot v letalu sedanje vlade. Vprašanje je na mestu. Ob protitajkunskem duelu, ki poteka znotraj vlade med Zares in LDS, je enostavno obmolknil. Nihče pravzaprav ne ve, kakšno je njegovo stališče. Razloga za to sta dva in oba sta na žalost slaba.

Prvi razlog je očitni razkorak med retoričnimi zavezami in ravnanji prve vladne stranke. Razkorak med politiko zadržanosti pri kadrovanju in odpovedjo politično gospodarskim povezavam ter realnostjo. USB ključek namreč pridno deluje. Drugi razlog je odsotnost načelnosti in strategije vodenja vlade. Obe težavi sta prisotni že nekaj časa, tako rekoč od samega začetka mandata. Zdaj so se razmere samo zaostrile ob tajkunskem vprašanju, ki je bilo osrednja tema lanskoletne predvolilne tekme. Kot takšnega ga je oblikoval Janez Janša. Borut Pahor pa je imel z njim že takrat precejšnje težave.

Kljub temu, odsotnost volje vlade, da bi resno vzela retoriko Zares do tajkunskih posojil, preseneča. Še bolj preseneča, da te retorike ne podpre SDS, ki si jo je, na svoj način, pravzaprav izmislila. In vendar. Ali ni prav to edino logično. USB ključek stranke SD in retorika SDS ob dogajanju okoli Istrabenza ponujata dovolj enostaven odgovor.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
71 x komentirano
  • obama je rekel/-la:

    Enostavno dejstvo je namreč, da so se menedžerski prevzemi množično začeli realizirati prav s prihodom vlade Janeza Janše

    …bravo,Jani bravo…genialac… namesto A.D. boste očitno uvedli štetje let A.T. (A.D 2004 je tajkunsko leto 0, A.T.)

    Zaresni minister je sicer na “svojem” primeru ,študentom že kdaj pred Janšo ekonomijo prikazoval “odličen” prevzem BTCja…

    PS: mogoče bi pa Jani vprašal nestorja in Murgel, kak pa on komentira recmo MIPe,Pomurke,Mure,LTHje,Kramarje,Karitas pakete itd… Nekako tiho je modrooki dobrodušneš
    …Pa TataTurk so tudi tiho….

  • franček je rekel/-la:

    Bližajo se volitve.

  • lala je rekel/-la:

    ODGOVOR:
    VSI (desni, levi) NATEGUJEJO VSE (nas)!!!!!!!

  • NoMercy je rekel/-la:

    JJ_ju se pozna, da je v rokah profesionalke za “problematične” otroke => čisto se je umiril in ne krade več igračk drugim pa tudi s pudingom jih ne obmetava več.
    Za vsak primer se pa nikomur ne žele zameriti, če “tajkunstvo” slučajno uspe => čez 3,5 leta so nove volitve in € bodo dobrodošli neglede na odnos do zgodovine, Tita, pobojev … => po Kumrovški šli se to imenuje Real_politika :D

  • obama je rekel/-la:

    Prevent Global iz Slovenj Gradca bo odpustil 150 ljudi, v Preventovem avtomobilskem delu bodo odpustili še dodatnih 300 ljudi. Prevent Global je lani prihodke znižal za 25 odstotkov na 143 milijonov evrov in imel 4,5 milijona evrov izgube. Na zahtevo nadzornikov pregledujejo posle za nazaj in če bo treba, bodo ukrepali.

    Predsednik uprave Ivan Majcen je povedal še, da so dosegli dogovor z družbo Prevent Dev , kar naj bi zagotovilo, da bo Preventov avtomobilski del živel naprej. Prevent Dev je v lasti Nijaza Hastorja, ki je tudi 43-odstotni lastnik Prevent Globala, njegov večinski lastnik je Janko Zakeršnik..

    …..no, tudi na Koroškem gredo zadeve v pravo smer… Verjetno je za Zakeršnikov polom kriv Miro Petek

  • DOST JIH MAM je rekel/-la:

    Če bi človk bral sam Janija kolumne bi bil gotovo prepričan, da je predsednik vlade še vedno JJ. Kaj bi vi brez Jance. ????

  • obama je rekel/-la:

    mimogrede,Jani,izraz “tajkun” je lansiral Janša…..pa ste se takrat kruhoborci partizanski temu izrazu smejeli…pa se sedaj poglejte

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ Obama: Janša itak ne loči drugega kot med belim in črnim tako, da se tudi izraz “tajkun” sfiženo uporablja. Sicer pa nič čudnega za kloveka, ki mu je ime Ivan in se predstavlja kot Janez

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Mladorevolucionar, nestrpni boljševistični vajenec,povzpetnik in klečeplazni murgeljski podložnik,t.i. vseuporabni boljševistični umski pritlikavec sever, alias jani je ravnokar prišel s skupne seje boljševistične kamarile in njihovih lakajev in dobesedno prepisal vse misli in sklepae tega komunjarskega reptila.In kdo ga finansira?ve sekdo: murgeljska kamarila, jankovićev opankarski lobi , laška kamarila in njim podobne rdečelase horde.Sever, umiri svoje pristransko pisunsko pere, ozri se vase in globoko zadihaj.

  • NoMercy je rekel/-la:

    @uničevalec rdečuhov: mal ricinusa je dobro, da se človek lažje in mehkeje userje.
    Še v švasanih črkah piši, pa boš pravi Čausesku :D

  • obama je rekel/-la:

    NoMercy pravi:

    23. april, 2009 ob 12:26
    @ Obama: Janša itak ne loči drugega kot med belim in črnim tako, da se tudi izraz “tajkun” sfiženo uporablja. Sicer pa nič čudnega za kloveka, ki mu je ime Ivan in se predstavlja kot Janez

    ta “klovek” uspešno vodil EU in imel neponovljive ekonomske cifre v času mandata njegove vlade…mimogrede,prve,ki je oddelala cel mandat

  • NoMercy je rekel/-la:

    @Obama: (sorry za tipkarsko napako, mišljeno je bilo “človek”)
    aja, a dej no dej a kar nakloniral je tisti aparat birokratov, potrebnih za delo kar čez noč, da delajo na takšnem projektu??
    Ocena takšnega vodenja je še iz časov, ko je uspešno pešačil v Jajce (tudi ta projekt je bil uspešen!) — in glej ga no glej o uspešnosti je prvi spregovoril JJ :D

    cifre pa nastanejo iz preteklega nabiranja kondicije in vlaganj … čudno, ampak zadnja bilanca (torej za predpreteklo leto) je bila pa negativna (takšno je poslal v EU sodišče - doma pa izsilil premetavanje cifer) ??? torej je bilo uspešno samo 1/2 mandata JJ vlade in ta zagon je ta vlada za**bala v dveh letih !!!

  • NoMercy je rekel/-la:

    @Obama: še poenostavljena verzija:
    JJ je znan po tem, da je koruznik (btw: ali ima še vedno stalno prebivališče pri prejšnji?) in torej ne prevzema vseh odgovornosti za skupno gospodinjstvo.
    Njegovo “vladanje”: pricofuznil se je k bogati in cvetoči zapustij je pa obubožano in propadajočo.

  • DragicaJ je rekel/-la:

    Jani pravi: “Protitajkunski nastop Zares je zmedel opozicijo.”
    ——————————
    Mnogo komentatorjev hvali prepire v sedanji vladi kot “demokratičnost” , mene pa to napeljuje na misel, da smo se vrnili v čase SZDL.
    Ko nekateri pravijo, da v deklarativno demokratični državi rabimo opozicijo in poti nazaj ni, se očitno ne zavedajo, da tretja generacija komunističnih revolucionarjev zna igrati opozicijo znotraj vlade in če bi bilo potrebno, bi ustvarili tudi “ta pravo” za v parlament. V se za privid demokracije!
    Kljub silni vnemi ni mogoče uničiti vega in vsakogar. Jeza, da je SDS še vedno močna stranka je nepopisna.

  • NoMercy je rekel/-la:

    @DragicaJ: saj smo v času SZDL:
    SD
    Zares
    SeSuS
    LDS
    :D

  • NoMercy je rekel/-la:

    @DragicaJ: saj smo v času SZDL:
    SD
    Zares
    DeSuS
    LDS
    :D

  • bojsn je rekel/-la:

    kaj pomeni uspešno vodenje EU? organizacija parih srečanj? a je EU v tem času sprejela lizbonsko pogodbo? kako novo članico? kaj se je zgodilo v EU v času našega predsedovanja? sem pa slišal iz zanesljivih virov, da so se vsi čudili Janši kako da trpi Rupla, ker sta vsak svojo gonila.. kar se tiče neponovljivih ekonomskih cifer, ne poznam prav veliko ljudi, ki bi imeli prav dosti od teh neponovljivih cifer. spomnim se pa inflacije, ki je bila skoraj dvostevilcna. to sem pa krepko obcutil. pa ce bi mel ta klovek kaj obcutka za spodobnost bi odstopil, tko je pa raje posiljal diplomatske note v finsko, nastopal v komicnih oddajah, podmizno prodajal firme, prepisoval govore ipd. ipd.

  • DragicaJ je rekel/-la:

    bojsn -u.
    ..kar se tiče neponovljivih ekonomskih cifer, ne poznam prav veliko ljudi, ki bi imeli prav dosti od teh neponovljivih cifer. spomnim se pa inflacije,…..
    ——————————–
    samo, da sta bili črti na grafu dokaj vsporedni (BDP in Inflcijska). Danes sta se pa prekrižali. BDP dol inflacija gor! Kako bi bilo vodenje EU danes, pa samo Bog ve, saj še Slovenije ne zmorejo. In tvoje razumevanje vodenja države je prav rustikalno.

  • DragicaJ je rekel/-la:

    NoMercy pravi:

    23. april, 2009 ob 13:13
    @DragicaJ: saj smo v času SZDL:
    SD
    Zares
    DeSuS
    LDS
    :D
    —————————
    in zato sonce sije.

  • tafun je rekel/-la:

    … in tako naprej. Če je kaj, dragi kolumnisti, zmedlo opozicijo, potem je to dejstvo, da je njihova gospodarska garnitura, kar je še ni zemigriralo kam drugam, nadaljevanje negativne selekcije na 13 let podlage, zafurala večino lokalnih modrih čipsov ob rob nadrealnosti današnjega dne, povsem neodvisno od zunanje gospodarske krize in nje toksičnih derivatov, kar pa še ne - pa jih bo nedvomno - v preteklosti že videna - novostara… na sedaj že18 leto podlage na poti sledenja onim živalim iz Lipice. Paritvene knjige so se vmes nekam založile, neoštevilčeni listi pa malo pomešali. Obenem je očitno da se je kolesje v posameznem zgornjem nadstropju oseb iz opozicije enako kakor onih in pozicije, kolumnistov, strokovnjakov in raznih agencij zataknilo na visoke obrate. Ker je bila prestava že davno nazaj pomaknjena v ler, sedaj ta - tako sklenjen krog - povzroča veliko hrupa v prazno. Na drugi strani se iz druge odprtine že dlje časa sliši puščanje plinov, medtem ko je nekdo, ki je pozabil tako to, da se že davno nahaja v prostem teku kot ono, kar prihaja iz zadnje odprtine, v trenutku navideznega uvida stopil na plin in hkrati prižgal vžigalico. S tem je povzročil rahlo zmedo če ostanemo mili. O zmazkih, ki se proti nadomestilom in samo-oklicevanjem pripravljajo nekje izven in potem prek vsakokratnih prosto tekočih vladarjev ponotranjeno insertirajo vsakokratnim 90im modrecem v potrditev, slikanje in skandiranje pa ne glede na to, da predstavljajo temelj, ni vredno izgubljati črk. Pa vseeno na primer, devetnajsto reformo gozdarskolubadarskih društev, poimenovano z visokozvenečim cjem, je ravnokar potrdila celokupna druščina, ki nas vse predstavlja tako navzven kot navznoter (samim torej sebi) v en sam glas, ob hkratnem oralnem onaniranju na trasparenci plač in nekih dodatkov zgornjega, dandanes že dodobra zdeformiranega skupka direktorjev, ki v funkciji nadzornikov, prek katere so se vmes že navadili dvigovati prejemke na osnovi lastnih priporočil samim sebi, nadzirajo kolege, kateri povratno nadzirajo njih, vsi skupaj v totalni deluziji vseh o skorajšnji (o)lastnini podjema, katerega trenutno-še veslajo (čeravno neravno medsebojno usklajeno) v slap, tamle za ovinkom, proti mezdnem nadomestilu, medtem ko nekdanji vrhovni nadzornik in producent ne ravno justinijanskih kodeksov glede etično priporočljivih smernic gornjega početja, ne uspe več dohajati niti lastnih apetitov po nadzorovanju samega sebe v svojem silnem upravljanju na vse konce in kraje Takisto torej kot je počel prejšnji funkcionar te pozicije. In sam pred njim. In tako naprej…

  • bojsn je rekel/-la:

    a res dragica, iz cesa sklepas to? kaj bi moral napisati, da je jansa car, da ne bi bilo razumevanje rustikalno?
    od najbolj fantasticne in neponovljive gospodarske rasti so imeli nekaj samo gradbeniki, saj je bila rast gospodarska rast v gradbenistvu 27%, to pa predvsem na racun grajenja 10x predragih cest in tunelov, ki so jih gradili Zidar & co. Ostale gospodarske panoge so imele skupaj zgolj 2% rast, kar je bolj zalostno. je bila pa inflacija blizu 8%. Za to mega fantasticno in neponovljivo rast pa se je drzava slovenija zapufala.
    zaradi gospodarske rasti se place niso prav dosti zvisale, cene pa so se zaradi inflacije. torej je kupna moc padla. Pada tudi sedaj, vendar smo v krizi. Po kateri logiki je ta vlada slabsa od Janse, ki ni znal povecati kupne moci v konjukturi, ampak jo je zmanjsal, enako kot dela sedanja vlada v krizi. pa ne da zagovarjam to bando nesposobno ki je sedaj na oblasti, so pa se zmeraj neskoncno bolj sposobni od jansata.

  • zajc je rekel/-la:

    Res so potrebne volitve in izvoliti moramo samo gospoda IVANA JANEZA JANŠO !
    Po tem
    bo raj na zemlji.
    Prvi poizkus s postavljanjem svetilnikom se ni posrečil -
    bo pa zagotovo v naslednji vladavini vspostavil RAJ v Sloveniji in svetilnik bo veselo utripa.
    O Bog se usmili ljudi, ki si krvavo želijo samo oblast in Oblast!!!

  • luka je rekel/-la:

    vse privatizatorje bi blo potrebno razlastiti….v sloveniji ni niti ena privatizacija potekala transparentno…..

  • Zbik je rekel/-la:

    WHERE HAVE ALL THE CREDITS GONE
    Travesty International
    words by Zbik, music by Pete Seeger
    performed by the Business Orchestra of the WORLD

    Where have all the good loans gone?
    Long time passing
    Where have all the good loans gone?
    Long time ago
    Where have all the good loans gone?
    Tycoons have picked them every one
    When will they ever learn?
    When will they ever learn?

    Where have all the tycoons gone?
    Long time passing
    Where have all the tycoons gone?
    Long time ago
    Where have all the tycoons gone?
    Fooled politicians every one
    When will they ever learn?
    When will they ever learn?

    Where have all the leaders gone?
    Long time passing
    Where have all the leaders gone?
    Long time ago
    Where have all the leaders gone?
    In bed with bankers every one
    When will they ever learn?
    When will they ever learn?

    Where have all the good banks gone?
    Long time passing
    Where have all the good banks gone?
    Long time ago
    Where have all the good banks gone?
    Gone for bankrupt every one
    When will they ever learn?
    When will they ever learn?

    Where have all the broke banks gone?
    Long time passing
    Where have all the broke banks gone?
    Long time ago
    Where have all the broke banks gone?
    Covered with bailouts every one
    When will they ever learn?
    When will they ever learn?

    Where have all the bailouts gone?
    Long time passing
    Where have all the bailouts gone?
    Long time ago
    Where have all the bailouts gone?
    Made for new loans every one.
    When will we ever learn?
    When will we ever learn?

    ©2009 Zbik & http://www.vest.si All Rights Reserved.

  • Podgurc je rekel/-la:

    Že skoraj dvajset let en sam konstanten cap carap davkoplačevalskega denarja tako ta levih kot ta desnih brez razlike!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Podgurc, sam kritizirat ne bo pomagal; več učinka si lahko nadejaš od konstruktivnih predlogov.

  • nostradamus je rekel/-la:

    Ko bo končno v bližnji bodočnosti spet cvičkar na oblasti bomo vsaj vedeli zakaj je vse jako zahebano.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    komentatorski zmazki in mizerne razlage nepoboljšljivih vojakov leninistov, titoistov, kučanistov rdečih fašistov.Ne bo več dolgo!

  • DragicaJ je rekel/-la:

    Imejte se fajn. Škoda časa.

  • rok je rekel/-la:

    NoMercy
    je dejal:”JJ je znan po tem, da je koruznik (btw: ali ima še vedno stalno prebivališče pri prejšnji?) in torej ne prevzema vseh odgovornosti za skupno gospodinjstvo.
    Njegovo “vladanje”: pricofuznil se je k bogati in cvetoči zapustij je pa obubožano in propadajočo.”

    Kdo pa je to JJ? Jecljavi Jamravec - presek 90% levakov, ki hopsa(pricofuzne?) kot požreša kobilica, recimo…. iz LDS v SD?

    Janez Janša verjetno ni, če praviš, da je Ivan - torej je IJ.
    Glede na to, da te afera Janez/Ivan tako moti, da celo pišeš o tem po internetu in da si kot levak zgled konsistentnosti, sam gotovo uporabljaš IJ in ne JJ, a ne?

    p.s. Glede na to, da se zanimaš za takšne stvari, kot je stalno prebivališče in zakonski status Ivana Janše… da nisi malo zaljubljen? Ostale nas bolj zanima, če so poročene in kje živijo kakšne lepe punce. Če boš kdaj zbral pogum in se odločil, da ga povabiš na pijačo, napiši, kako je šlo.

  • Bralka je rekel/-la:

    GG je prevzel retoriko JJ in je potem JJ ostal skoraj brez teksta.

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    Bralka pravi:

    23. april, 2009 ob 21:08
    GG je prevzel retoriko JJ in je potem JJ ostal skoraj brez teksta.

    vsake kretenizme pa tudi Janši ni potrebno komentirat..

    lahk se sam usede na breg in počaka,da reka naplavi trupla..tudi ĐiĐijevo,se zastopi

  • BOTA je rekel/-la:

    Vse skupaj je že tako bizarno, da se že upira zdravemu razumu. Prav tako kot se upira zdravemu razumu politika, ki to podpira. In na tej točki se strinjam s stranko ZARES, ki se je temu uprla. Tudi če ne gre za iskrene namene, gre za načelnost, in to tudi šteje.

  • DragicaJ je rekel/-la:

    BOTA pravi:

    23. april, 2009 ob 23:03
    Vse skupaj je že tako bizarno, da se že upira zdravemu razumu. Prav tako kot se upira zdravemu razumu politika, ki to podpira. In na tej točki se strinjam s stranko ZARES, ki se je temu uprla. Tudi če ne gre za iskrene namene, gre za načelnost, in to tudi šteje.
    ————–
    in “nič hudega”, če je načelnost selektivna.
    Pri nas je tako vse zelo plitko, ozko in na kratki rok.

  • juhu uni je rekel/-la:

    Ma ja. Je kar je in od tu startamo nazaj. al kako?

  • juhu uni je rekel/-la:

    ne. je kar je je ok. sam od tedaj smo startali naprej. zdej sele pa se cudimo kako smo prisli nazaj?

  • juhu uni je rekel/-la:

    zajeban

  • juhu uni je rekel/-la:

    skratka

  • MEFISTO je rekel/-la:

    DRAGICOJ bom vprašal, a je odprava malice za dijake, skrajašanje porodniškega dopusta, zvišanje DDV, serijsko zapiranje podjetij, skokovito naraščanje brezposelnosti in revščine ter mešanje koalicijske in vladne megle tudi posledica tega, da nam sije sonce pod SZDL?

  • Zbik je rekel/-la:

    Jaz bi pa mefista pohvalil, ker so v peklu že vpeljali alternativne vire kurjave. Trenutno se mi zdi, da furajo na kurji drek.

  • lucko je rekel/-la:

    Sedaj ugotavljam kaj je resitev svetovne gospodarske krize, ko berem “komentatorje”. Ko se JJ vrne na oblast jo bo v trenutku konec. Ne vem kaj se svet trudi, naj samo pomagajo v Sloveniji organizirati drzavni udar in svetovni problem bo resen.

  • agrippa je rekel/-la:

    Vidim, da vse leve stranke niso bile pol “ku…” vredne, če niso bile sposobne v 16-ih letih VSEGA “družbenega” pokrasti, en revček, JJ-Ivan, Janez, Kalimero ali kakorkoli ga že obmetavate, pa vam je “splel” zadevo v 4-ih letih, in to z ekipo nesposobnežev, ke še nikoli do takrat niso vladali. Če bi “Slovenceljni” imeli svojo zdravo pamet, se vi ne bi zajebavali iz njih, vsaj ne dolgo!?

  • NoMercy je rekel/-la:

    mene za monarha Slovenije, pa bo mer med folkom :D

  • Nogavička je rekel/-la:

    Agrippa, izvoljen je bil, da ne bi; ali pa jest enostavn ne razumem mentalitete njegovega povprečnega volilca?!

  • agrippa je rekel/-la:

    @Nogavička:
    Hotel sem samo povedati, da jaz osebno iščem dobro ali slabo najprej pri oziroma v sebi in to skušam popraviti ali spremeniti. Nikakor pa mi ne gre v glavo, da se nekoga, pravim nekoga, vlači in nateguje v vseh možnih medijih, kot strgano najlonko slečeno z noge kurbe, ki je opravila svoje delo.
    Lepe praznike želim

  • lala je rekel/-la:

    AGRIPPA: pohvala za pravilno razmišljanje!!!!!!!!!

    Kot je rekel Jesus Christ Superstar: ” BOG ALI OČE, ODPUSTI JIM SAJ NE VEDO KAJ DELAJO!!!!!
    BEREJO DELO&DELO&DNEVNIK ”

    NOGAVIČKA: VZEMI KOT NASVET: mislim,da bi se raje morala vprašati o svoji mentaliteti in o
    mentaliteti povprečnega levega volilca, da se je(ste se)
    pustili nategovati celih, koliko je ža bilo, 12+ LDSovih let!!

  • Marko je rekel/-la:

    Saj Nogavička ni neumna in prav nihče je politično ni nategoval. Je bila na pravi strani noge.:-/
    Je pa nedvomno potrebno, da se ji njej in njej podobnim parira vsaj na internetu, da stvar ni tako prekleto brezupna.

  • Nogavička je rekel/-la:

    agrippa, ne nakladi; velja za vse štiri tvoje poste.

  • Nogavička je rekel/-la:

    lala, pazi to: pravilno razmišljanje :)))

    Ti pa si pojava ;) A si se z majorjem prej uskladil, al si ta svoj zmazek spesnu čist na svojo roko?!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Marko, da ne boš prekosu samga sebe;)

  • agrippa je rekel/-la:

    @Nogavička:

    Vidiš, odgovorila si točno tako, kot sem pričakoval. Za voščilo lepih praznikov tebi,sem dobil od tebe nazaj pasulj brez klobase.
    Pa ti vseeno resnično še enkrat želim lepe praznike

  • Nogavička je rekel/-la:

    … ja ti revček, ti …kumi čakam 25. ;)

  • Mimi je rekel/-la:

    Agrippa @46 - pohvalno.
    Bi blo kul, če bi vsi bli tko naravnani, sploh pa politiki in pri omenjanem žal nič takega ne vidim in ne najdem, pa čeprav ga gledam že 20 let. In to je tudi odgovor na 2. del tvojega posta. Kdor se tolk ven meče, se ga vidi (jasno če da vse od sebe za to), zato bo pač prenesel to ali pa se bo odločil, da nou tolk viden - sej je to slednje čist simpl, v resnic (sam spoka se). ;)))
    Lepe praznike! :) ;)

  • lala je rekel/-la:

    NOAGAVIČKA:

    MAJOR???…………..za razliko od tebe nisem nikomur podrejen!!!!!!

    MARKO………………stvari postanejo brezupne, ko imaš opravka z brezupnimi ljudmi!!!!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Gliha vkup štriha.

  • Nogavička je rekel/-la:

    lala, sam da ti pravilno razmišlaš :)))

  • Nogavička je rekel/-la:

    … pa marko :)))

  • Joško! je rekel/-la:

    Smešno! Ko je bilo 20.000 brezposelnih so levi rdečuhi z enim prstom kazali na Janšo! Zdaj jih je 80.000 rdečuhi kažejo že s tremi prsti! Ko bo jih pa 120.000 pa bodo z nogo in roko kazali! Še videno, slišano, prežvečeno! Janša je osmo čudo sveta za komunajnare! Sever pa namesto, da bi kritiziral kredite, se naslanja na Janševe besede! Enkrat komunist, vedno komunist in ga ni človeka, ki bi me spreobrno!

  • Nogavička je rekel/-la:

    “Že videno, slišano, prežvečeno”, Joško!.

  • francka je rekel/-la:

    Vse že neštetokrat slišano in videno.Janša je za vse kriv.Je bil in bo.

  • Pička je rekel/-la:

    JJ je za vse kriv, nogavičke pa se še naprej slinijo …

  • poglej takoj ali pa se boš spet za glavo držal 2010tega je rekel/-la:

    hej zdej ko bodo poslanci “ugotavljali dejansko stanje tistih prevzemnih predpisov, ki so jih sami sprejemali” me zanima zakaj ne pogledajo še malo “dejanskega stanja” drugih predpisov katere “sprejemajo” - npr onih, ki so jih izglasovali lani in teh katere so ravnokar sprejeli …
    … hmmm na predlog njihovega ministra?

    au.

    samo še čisto malo - pa bodo začele tvrtke “letet po luftu”, potem jani šele boš videl kako bodo “puf” nenadoma izginili. tega kam - pa ne, nisi dovolj marljiv…

    Kaj-le se spet skriva tam notri, a ?
    ku ku ku ?

  • anton je rekel/-la:

    JJ je deklariran, pokvarjen manipulator! Zdaj, ko ne more, bi mladim dal 10.000 evrov za stanovanje?!… in vse drugo… kar naj bi bilo v krizi potrebno. Kje je bil (in Bajucco!), ko sta imela škarje in platno v rokah? Takrat, ko so jima malce bolj razgledani ekonomisti skušali dopovedati, da je kriza na pragu?
    Fej, kaj je splavil slovenski narod. Na Roški?
    Saj res, kje je zdaj bivši veliki Slovenc, bivši slovenski financminister, še deli usodo z nami… državljani Slovenije?!

  • Nostradamus je rekel/-la:

    Anton, get a life.

  • medek je rekel/-la:

    Smo v občutljivem času, ko je na preizkušnji zaveza, da se politika ne vtika v gospodarstvo, je konec minulega tedna dejal predsednik slovenske vlade. »Zaveza« ni politični pojem. »Zaveza« je verska predstava. Ko se v politiki uveljavlja religiozni jezik, je to znamenje, da nekaj ni v redu. V takih primerih običajno ne bi bilo pretirano, če bi nas postalo malo strah, še posebno, če živimo v monoteistični državi, in še sploh, če je dežela katoliška.

    V danem primeru pa me je obšlo nelagodje druge vrste. Najprej slab občutek, da ta človek, ki vodi vlado, že spet ne zna, noče, ne more ali si ne upa narediti, kar bi po mnenju mnogih bilo treba storiti. Potem sem se zdrznil nad tem, kako je to nesposobnost prevedel v sveto načelnost. Šlo naj bi za zavezo nekakšnemu načelu. Si sam verjame ali samo verjame, da mu bo kdo verjel? Ali pa le takole malo nekaj govori, da zmoti tiste, ki mislijo, doseže, da ne govori kdo drug, predvsem pa pritegne pogled nase? Nazadnje pa sem se zgrozil nad neumnostjo, na katero se opira navedena izjava.

    >>> http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042262258

  • medek je rekel/-la:

    Je hotel naš predsednik vlade sporočiti, da ta vlada nima gospodarske politike in stališča do tega, kako gospodarsko politiko oblikovati in uveljavljati? Ji zato hoče gospodarski minister pobegniti? In če nima gospodarske politike, kaj ima potem? In kdo potem vodi gospodarsko politiko namesto nje? Tako imenovano gospodarstvo? Banke, holdingi, tajkuni? Se ti »vtikajo« v politiko? Ali so vanjo vgrajeni?

    >>> http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042262258

  • Vurkelc je rekel/-la:

    JJ je šakal, BP pa ovca!

  • janez je rekel/-la:

    Volilci, kje ste imeli svoje pomisleke, ko so bile volitve.Sedaj znate komentirati in kritizirati, ko ste imeli vajeti v svojih rokah, je bil važen pa samo golaž in zabava. Ali je res, da imamo v Sloveniji samo 100 ljudi, ki so sposobni voditi našo oblast?! Menim da ne. Sposobnost se pa žal ne meri po term v kateri stranki je nek poslanec.Torej zamenjati kompletni parlament! poslanec ni v parlamentu zaradi sebe, temveč je tam v imanu svojih volilcev. Podpreti ljudi, kateri povedo svoj plan, ne pa stranke, katere pred volitvami delijo bombočke. tudi sedaj je to možno, če smo za to, če pa nismo za močno spremembo, se pa sprijaznimo s tem kar imamo in samo še bolj jambrajmo.