3. maj, 2009 | Katja Lenart

Kisha na dražbi

Unikatna koncertna zgoščenka Kishe je bila prodana za 360 evrov!
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Evo, festival Godibodi se je iztekel. Šest koncertov je bilo, vsi so uspeli.

Zadnji teden je Celinka postregla s koncertom Jararaje (ki je pravzaprav jedro Celinke) in na odru Stare mestne elektrarne sta nastopila tudi dva njihova posebna gosta - Aleš Hadalin (vedno znova fascinira) in Irena Zdolšek (slovenski citrarski fenomen). Prijeten koncert je bil, vzdušje v dvorani takisto.
Gregor Budal (klarinet, glas), Vasilij Centrih (violina, glas), Petra Trobec (kontrabas, glas), Janez Dovč (harmonika, glas in vseprisotnost) ter Sergej Ranđelović - RunJoe (bobni, glas) so na četrtkovem koncertu z gostoma zveneli takole:

Potem je bil četrtek in s tem zadnji festivalski koncert. Dolgo smo čakali na svetovno premiero projekta Kishe in zgodilo se je.
Občinstvo je zasedlo vsa prosta sedišča, stojišča in klečišča, Anđa Marić pa je kar pokala od navdušenja (enkrat vmes se je tudi dramatično onesvestila). Odrska dnevna soba, dodelana stilska podoba, japonski plesalec in luštne vizualije…so bili dobra predigra za zaključno zabavo Godibodija (opravičilo zaradi slabega zvočnega posnetka je na mestu, se pardoniram, basi so šli čez…). In čestitke Anđi za odličen outfit:

In potem se je entuziazem, radost in vznemirjenje preselilo v kavarno SEM (Slovenski Etnografski muzej), kjer je Boštjan Gombač izpeljal dražbo unikatnih zgoščenk, ki so nastajale na koncertih. Ustvarjali so jih David Fartek, Milanka Fabjančič in Matej Lavrenčič (pohvala gre tudi Mateji Starič, ki je vse to organizirala).
Najvišjo ceno je dosegla unikatna koncertna zgoščenka (z luštnim ovitkom iz blaga) Kishe - nekdo jo je kupil za 360 evrov (preden se je Anđa še enkrat dramatično onesvestila):

Če ste zamudili letošnjega, se lahko že zdaj veselite naslednjega (občutek imam, da bo ob letu obsorej).
Godi in bodi, za kvalitetno glasbo in prevečkrat spregledane slovenske glasbenike.

Za polinkat:
http://www.vest.si/2009/04/10/bodi-in-godi/
http://www.vest.si/2009/04/19/naj-se-slisi-godba/
http://www.vest.si/2009/04/15/vabilo-na-godibodi/
http://www.vest.si/2009/04/23/prihaja-aphra-tesla/
http://www.vest.si/2009/04/25/orgazmicna-muzika/
http://www.vest.si/2009/04/29/jararaja-dez-kisha/

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.